Zdravím, snad mi někdo poradí. Máme 3 měsíční štěně, je u nás týden. Chovatelka nám dala z domu granule, na které byla zvyklá a hodně je doporučovala i do bucoucna. Je to Eminent Puppy. Kromě toho nám nechtěla vůbec žádné pamlsky za odměnu, tak nám poradila hodně osušené kousky suchého rohlíku. To jediné na ní zabírá. Teď nám ale strašně často prdí a smrdí. Může to být z těch rohlíků nebo z krmení? Rohlíky dostane občas třeba tři drobečky za den.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Může to být z obojího, Eminent ani rohlíky nejsou vhodné pro štěně. Co maso?

vždyť ho krmíš samou kukuřicí......
měla jsem to stejně, taky granule od chovatelky (hills = kukuřice) a štěně nám lítalo jako nafukovací balónek a doma byla plynová komora....
tyhle granule zahoď, je to děs běs....

jo, zahoďte ty granule a hledej takové, které v sobě nemají samou kukuřici nebo pšenici nebo obojí.
a to samý udělejte z rohlíkem. nevěřím, že když budete mít v ruce nakrájené sušené střívko, sušené maso nebo kousek sušených plic, že to nevezme na milost.
kerolajn
napsal(a):
Zdravím, snad mi někdo poradí. Máme 3 měsíční štěně, je u nás týden. Chovatelka nám dala z domu granule, na které byla zvyklá a hodně je doporučovala i do bucoucna. Je to Eminent Puppy. Kromě toho nám nechtěla vůbec žádné pamlsky za odměnu, tak nám poradila hodně osušené kousky suchého rohlíku. To jediné na ní zabírá. Teď nám ale strašně často prdí a smrdí. Může to být z těch rohlíků nebo z krmení? Rohlíky dostane občas třeba tři drobečky za den.
A co jste za pamlsky zkoušeli? Jak píšou holky výše, sušený vnitřnosti (střívka - více typů vyzkoušet - tlustší, tenčí, atd.; , plíce, hrtan, penis ...) jsou teda téměř vždy vítaným pamlskem. Pravdou je, že tyto pamlsky samy o sobě dost smrdí, ale zabalené je to OK. Sušený rohlík jako pamlsek?
kerolajn
napsal(a):
Tady ta doporučení chovatelů to je mor! Chovatelka je zároveň i dealerka? Nebo má množstevní slevu? Zlatá "moje" chovatelka - nic nedoporučovala, sic jsem se s ní mohla poradit, ale žádné "startovací" granule apod. nebyly.
Zas to tak nedramatizujte, fíkovnice. Na startovacím balíčku pro štěně není nic špatného - změna prostředí je pro ně velký stres a krmení, na které je doposud zvyklé, smysl samozřejmě má - proto se to dělá.
Jinak krmit psa kukuřicí je samozřejmě prasárna - není to kuře, myslím jako že pes není kuře na výkrm
Co takhle maso, maso, maso? Eventuelně pro změnu maso? Taky maso jako odměna?
Ach jo.
saola
napsal(a):
Zas to tak nedramatizujte, fíkovnice. Na startovacím balíčku pro štěně není nic špatného - změna prostředí je pro ně velký stres a krmení, na které je doposud zvyklé, smysl samozřejmě má - proto se to dělá.
Jinak krmit psa kukuřicí je samozřejmě prasárna - není to kuře, myslím jako že pes není kuře na výkrm
Co takhle maso, maso, maso? Eventuelně pro změnu maso? Taky maso jako odměna?
Ach jo.
OK, končím s dramatizací . Ale nemám fakt ráda chovatele, kteří doporučí granule (které jim z nějakého, mnohdy mrzkého důvodu vyhovují) a nový majitel se pak řídí těmito radami - obvykle v naprosto dobré víře a důvěře - chovatel je přece ten všeznalý, tak to musí být nejlepší krmení na světě.

fikovnice
napsal(a):
A co jste za pamlsky zkoušeli? Jak píšou holky výše, sušený vnitřnosti (střívka - více typů vyzkoušet - tlustší, tenčí, atd.; , plíce, hrtan, penis ...) jsou teda téměř vždy vítaným pamlskem. Pravdou je, že tyto pamlsky samy o sobě dost smrdí, ale zabalené je to OK. Sušený rohlík jako pamlsek?
a tak v nouzi dobrý, suchej rohlík lepší než prázdný ruce, aspoň u Nory to tak funguje. ale rohlík nebo piškot vs střívko, střívko vyhrává na plný čáře
napsal(a):
a tak v nouzi dobrý, suchej rohlík lepší než prázdný ruce, aspoň u Nory to tak funguje. ale rohlík nebo piškot vs střívko, střívko vyhrává na plný čáře
Asi co pes, to jiná chuť. Já bych s rohlíkem neuspěla. Stran "smradlavin" ano, ale taky dá výběr, co milostpán chce a co ne . Třeba jak jsem psala, i ty střeva - některé ano a třeba ty foukané moc ne.
napsal(a):
"Bodlinko", před časem jsem Vám psala SZ. Z vážných důvodů jsem na iFAUNĚ dýl nebyla, prosím četla jste tu zprávu - dotaz?

nedramatizujte :-) kukuřicí krmit lze, je to extrudované čili škrob stravitelnější, psi se tím krmí tak 20 tisíc let..
ale když psu nesedí, vyberte granule, kde jsou jen brambory nebo rýže
a nejlépe bramboru uvařte a trošku rozmačkejte na talíř, na to položte plátek hovězího a navrch klepněte celé vejce, položte talířek na podlahu,
a sledujte

napsal(a):
nedramatizujte :-) kukuřicí krmit lze, je to extrudované čili škrob stravitelnější, psi se tím krmí tak 20 tisíc let..
ale když psu nesedí, vyberte granule, kde jsou jen brambory nebo rýže
a nejlépe bramboru uvařte a trošku rozmačkejte na talíř, na to položte plátek hovězího a navrch klepněte celé vejce, položte talířek na podlahu,
a sledujte
Brambůrek rozmačkejte se zakysanou smetánkou a zakápněte rybím olejem a pak sledujte reakci 😉😁

Položte celý brambůrek na podlahu a sledujte reakci
Já mám žravýho psa

napsal(a):
Brambůrek rozmačkejte se zakysanou smetánkou a zakápněte rybím olejem a pak sledujte reakci 😉😁
tož to by byl telefonát na linku bezpečí, protože ta matka se už absolutně zbláznila.....

napsal(a):
tož to by byl telefonát na linku bezpečí, protože ta matka se už absolutně zbláznila.....

potraviny se snažím z místních zdrojů, kde bio znamená, tak jako všude, hnojení v noci (a i bez toho - půda je už hrozně promořená)
ale basmati rýži nemají, tak se prostě s chutí trávíme arsenem no bóže :-) a jo, většina mrazáku patří mým chovancům, ale já su v klidu, telefon jsem zabavila
krmné směsi mají přece limit na aflatoxiny (a kdo to porušuje, ten to poruší v jižní americe stejně jako v horní lhotě)
a nejvíc je plísní a dalších mrch víte kde ?
v granulích pro psy

fakt paráda
já vytvořím takový luxusní oběd a vy šlupku
Tak holky nevím, ale mám nutkání to vyzkoušet, od Megiiny rady přes ty ostatní, neb má podezření, že samík přijde, čichne a odejde. Jelikož mám zrovna rozmražené to hovězí a zbytek nebude problém, snad to pro zábavu zkusím
Pro pana Jahodu: tak maso musím brát jakové je, jelikož nechovám. Dneska je to hovězí z Belgie. Brambory mám své bio, hnojené koňským hnojem a nestříkané ani v noci A vejce od mámy, slípky krmené žitem (granule má dávno zakázané) a volně pasoucí se v obří zahradě(nestříkané) Celkem dobrý, ne?

asi přijdu :-)
hlavně ale musíte psychologicky, brambora ve skafandru slaninovém, koukni samojede, jak je ten steak medium, plave v máslíčku
anebo úplně naopak, neřešit a moc nezdobit, no uvidíte, udělejte radši ty porce tři :-)
já nejím papriku a kuře z tesca - a megí říká, že to opravdu není k jídlu
ale věřím, že beze mě by to snědla právě
kerolajn
napsal(a):
Trochu se to tady zvrhlo :-), takže přidám odpověď na původní otázku.
Podle mého názoru nejsou tak zásadním problémem ty rohlíky. Sušený rohlík jako občasný pamlsek není zase tak příšerný prohřešek. Jako podstatně větší fujózu vidím ty granule. Po Eminentu by prděly i slepice. (A to podle složení soudím, že Eminent je určen právě pro ně.)
Prdění je známka toho, že podávaná potrava nevyhovuje. U tak špatných granulí to ani nemůže překvapit.
Jak je psáno výše, nejlepší je pro psa přirozená strava. Pokud tak krmit nechcete, nebo nemůžete, kupte nějaké opravdu kvalitní granule. Dle Vašeho příspěvku soudím, že máte nějakého pidi psíka, takže Vás nezruinuje ani velmi kvalitní krmení v ceně třeba 150 - 200 za kilo.
Jako pamlsek jsou skvělé ta zmíněné sušené věci, nebo třeba tvrdý sýr (tam ale nepřehánět množství, pozor na sůl), kousky masa, někdo dokonce dělá přímo psí sušenky... :-)

lesnížínka: ...jedna moucha- žito má námel....
Jinak si myslí, že jsou i plemena, krerá se s prdicím pytlíkem v břiše i rodí.....
Jde li o maleho psa, tak vzhledem k jeho velikosti je adekvatni tak leda spicka rohliku, i pulka uz je moc. Cili tech pamlsku z toho moc nebude, to snad ani jako odmeny ve vycviku pouzit nejde. Mam malou fenu, obcas u koni vyluxuje zbytky stareho peciva a to potom cestou domu mame z auta plynovou komoru.

Terven
napsal(a):
Jde li o maleho psa, tak vzhledem k jeho velikosti je adekvatni tak leda spicka rohliku, i pulka uz je moc. Cili tech pamlsku z toho moc nebude, to snad ani jako odmeny ve vycviku pouzit nejde. Mam malou fenu, obcas u koni vyluxuje zbytky stareho peciva a to potom cestou domu mame z auta plynovou komoru.
No ,mě by zajímalo, zda je to možně, sežrat a za 2-3 hodin tvrdit, že je to z toho, když se to povaluje tak maximálně v tenkém. a to ani ne.
napsal(a):
No ,mě by zajímalo, zda je to možně, sežrat a za 2-3 hodin tvrdit, že je to z toho, když se to povaluje tak maximálně v tenkém. a to ani ne.
Taky bych to cekala spis pozdeji, nicmene deje se nam to tak pravidelne, ze nemam pochyb a ja teda nejsem pes, to je fakt, ale pokud si dam naloz zeli nebo brokolice, urcite to poznam v podobnym casovym horizontu 😃

no však v tenkém se sacharidy tráví, ne ? teda záleží na složení toho "rohlíku"
něco rozeberou pankreatické enzymy, něco zas enzymy tenkého střeva
s věkem mizí příkaz pouštět laktázu a zvyšuje se stravitelnost rohlíku
malý pes má kratší střevo, je na tom hůř s obilím a tak
v tenkém střevě se syrovým věcem skoro nic nestane, právě, postoupí do tlustého a tam dojde k dalšímu boji.. a tihle prevíti vyhrávají za mohutného aplausu plynů.. jenže člověk to aspoň připraví slinami, ale pes překousne a hodí do žaludku
jsou to samé polysacharidy, složité..
nejhorší je sežrat ovoce, zeleninu a otruby dohromady
no ale je to moderní :-)
Takže: nakonec jsem si netroufnula pokus podstoupit, respective muž mne s tím poslal někam, ať psu normálně připravím večeři, protože tento týden už tři dny chodil s pečenou kachnou, kterou pes nežral(zbytky z naší kachny na jablkách, snad mu tam vadila právě ta jablka) sem a tam. Nakonec to letělo na kompost. Takže dostal: uvařený brambor s dýní a petrželí, rozmačkané a ovařenou hovězí kližku. Celkem chutnalo, i když celou misku nesnědl.
napsal(a):
lesnížínka: ...jedna moucha- žito má námel....
Jinak si myslí, že jsou i plemena, krerá se s prdicím pytlíkem v břiše i rodí.....
Proto se tady asi odjakživa pálí režná Námel slípkám nejspíš nevadí..no nanejvíš budou trochu zhulené Většinou stejně mají pšenici(upřesnila máma)
Teda tady se to zvrhlo Úplně jsem na tenhle příspěvek zapomněla a čtu to až teď, tak kdyby to náhodou někoho zajímalo, přidám sem, jak to teda dopadlo.
Aby si někdo nemyslel, tak ty rohlíky byly na fakt maličké kousíčky, asi tak 0,5x0,5 cm. Přestali jsme je dávat a místo nich dáváme piškoty na výcvik, jinak jako dobrůtky na mlsání masové párečky atd.
A ty prdy vážně byly z rohlíků. Jinak my ty rohlíky dávali jen asi 5 dní, než z nich začala prdět a od té doby do přestalo
Eminent jsme nakonec dobrali, z toho už pak neprděla, ale souhlasím, že to nejsou moc kvalitní granule. Proto jsme je míchali s Ontariem, které doporučují majitelé a chovatelé přímo našeho plemene. Teď dáváme jen to.
Maso občas dostane vařené taky, ale co se týče živin, každý na toto bude mít jiný názor, ale granule mají složení na míru potřebným denním živinám, které uvařené maso celkově nahradit nemůže
Naše fena z masa mívá průjem a jednou dokonce zvracela, to je další důvod, proč krmit jen masem nebudeme.
ale granule mají složení na míru potřebným denním živinám, které uvařené maso celkově nahradit nemůže
ideální myšlení pro výrobce amarounů...
vaše důvěra v pravdivost reklamy musí být "bezbřehá"
Složení: sušené jehněčí (22%), rýže (21%), hrách, rýžové otruby (10%), kuřecí tuk, krůtí (7%), sušená jablka, pivovarské kvasnice, rybí olej, sušená mrkev, mananoligosacharidy (180 mg/kg), fruktooligosacharidy (120 mg/kg), směs mořských řas, fenykl, tymián, skořice, anýz, hřebíček, rozmarýn a juka (120 mg/kg).
lupus4
napsal(a):
ale granule mají složení na míru potřebným denním živinám, které uvařené maso celkově nahradit nemůže
ideální myšlení pro výrobce amarounů...
vaše důvěra v pravdivost reklamy musí být "bezbřehá"
Složení: sušené jehněčí (22%), rýže (21%), hrách, rýžové otruby (10%), kuřecí tuk, krůtí (7%), sušená jablka, pivovarské kvasnice, rybí olej, sušená mrkev, mananoligosacharidy (180 mg/kg), fruktooligosacharidy (120 mg/kg), směs mořských řas, fenykl, tymián, skořice, anýz, hřebíček, rozmarýn a juka (120 mg/kg).
Zrovna tohle složení neobsahuje žádné nízkohodnotné, kontroverzní ani problémové látky. Jinak střídáme příchutě, v některých třeba rýžové otruby vůbec nejsou. Podle srovnavačů se jedná o lepší střední třídu vyrobenou z kvalitních surovin. Předpokládám, že kdybych se vás zeptala, jaké krmivo byste doporučil vy, řekl byste maso, což u nás odpadá, takže víc asi říkat netřeba.
Maso jste feně předkládala jak?
Syrové čerstvé, syrové rozmražené, vařené, jen ovařené? Maso pro psy nebo v potravinářské kvalitě pro lidi? Svalovinu, vnitřnosti, bez kostí, s kostmi? Libové, tučné? S přílohou - jakou? Se zeleninou, ovocem - jakým?
Příliš mnoho proměnných na to, abyste z toho vyvodila kategorický závěr, že fena maso nesnáší, protože po něm jednou zvracela a jindy měla průjem.
Amarouny jakékoliv kvalitativní třídy stojí vždy na nižším levelu než potrava v přirozené podobě (tepelná úprava masa je pro domácí psy dobře akceptovanlá, ale proč "maso" nebo spíše jeho nedefinovatelné zbytky z potravinářského průmyslu převádět na spečené hroudy, má důvod jediný - jinak by se to nezpracovalo, protože v původní syrové podobě by to nikdo z majitelů psovi do misky vědomě nehodil), ale pro mnoho majitelů psů je to nekceptovatelná skutečnost.
Osobně nevěřím tomu, že vaše fena žrát maso nemůže. Za několik desítek let jsem zatím takového psa nepotkala.