Zánět uší - homeopatika

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.11.2018 12:47
pajoch

XXX.XXX.220.21

Dobrý den,

mám 11 měsíční fenu NO, klepe hlavou.. Pravděpodobně zánět ucha.. U psa jsem neměla zánět ucha několik let, vykapala jsem jí to Otifree. V létě se denně koupala a nic, nechápu proč má teď zánět.. Je něco lepšího než Otifree, máte s něčím zkušenosti? Kdysi jsem měla psa a ten míval záněty uší opakovaně, takže už mám trošku strašáka v hlavě a chci se poptat dopředu. Máte někdo zkušenosti třeba s homeopatikama pro psy? Podávat dlouhodobě, preventivně, aby se zánět neopakoval? Nebo jakákoliv jiná rada? Budu ráda za cokoliv. Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.11.2018 13:27

Otifree je jen a pouze čistič do ucha.

Pokud má váš pes zánět, tak potřebuje veterináře.

29.11.2018 13:30
impact

XXX.XXX.195.92

Má pravděpodobně zánět ucha? Jak ho chcete samodoma léčit, když nevíte, co mu je? Co když tam má svrab? Spadenou osinu? Co když je to alergická reakce?

Nevím, jak Vás, ale mě když svědí ucho zevnitř, tak bych se zbláznila. Fakt je nutné psa nechat se trápit místo návštěvy odborníka?

29.11.2018 17:16
pajoch

XXX.XXX.220.21

Dobrý, po letech jsem sem vložila dotaz, a asi mi stačí.. :-) Zas x let nic...
Samozřejmě pokud to neodezní, tak k veterináři půjdu..
Dotaz zněl na homeopatika, nebo něco bylinnýho kvůli případnýmu vracení se..
Všichni jste chytrý dost.. Asi by mě nenapadlo, že to potřebuje veterináře.. Ale copak jste všichni tak omezený, že si myslíte, že lékaři jsou všespásný? Neuvažujete hloubš, něco alternativního.. atd?...

29.11.2018 17:30
saola

XXX.XXX.234.58

Problém je, že to vnímáte opačně a děláte ze zvířete pokusného králíka.
Napřed je třeba stanovit diagnózu - je to zánět, cizí těleso v uchu, parazité, úraz? Už tady můžete volit, jestli to vyvěštíte z kávové sedliny, vnitřností oběti nebo to necháte na vetovi.
Pak můžete léčit - a je zas jen na vás, zda se vrátíte do 18. století k Hahnemannovi pro cukrové kuličky, nesoucí informaci, kterou nikdy nikdo neviděl, nebo k babce kořenářce nebo dáte na dnešního veta.
Je to o vaší zodpovědnosti. Jen upozorňuji, že veškeré jiné cesty mimo veterináře jsou týráním zvířat a porušením zákona na ochranu zvířat proti týrání.

29.11.2018 17:39
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Předesílám, že nejsem příznivcem homeopatik, takže Vám je určitě nebudu doporučovat. :-) Podívám se ale na problém trochu „hloubš“, jak žádáte.

Zánět ucha má vždycky (!) nějakou příčinu, takže předcházet se mu dá jedině vyloučením té příčiny. To znamená navštívit výše několikrát doporučovaného veterináře a zjistit diagnózu a příčinu té diagnózy.
Pokud má fenka skutečně zánět v uchu, je v první řadě otázka, proč ho má. Svrab, cizí těleso... Příčinu odstranit a zánět vyléčit.
Až v případě, že se bude problém opakovat, má - podle mého názoru - smysl se zamýšlet nad prevencí, hledat alternativní léčby, sbírat byliny a rozpouštět cukrové kuličky. Nebude-li se opakovat, je jakákoliv podobná aktivita nedůležitá (nechci na rovinu říct zbytečná).
Apropo, víte, že recidivující záněty ucha velmi často způsobuje intolerance některé složky krmiva? Jak tu byste chtěla řešit homeopatiky?

29.11.2018 18:07

Přesně tak, většinou alergie na určitou složku potravy.

29.11.2018 18:24

Ale pozor, změnou krmiva se zánět NEVYLÉČÍ. To musí zase udělat veterinář a odstranění alergenů jen snižuje riziko recidivy.

29.11.2018 18:51

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale pozor, změnou krmiva se zánět NEVYLÉČÍ. To musí zase udělat veterinář a odstranění alergenů jen snižuje riziko recidivy.

Pravda pravdoucí.

29.11.2018 20:58
conie

XXX.XXX.206.202

Nedám dopustit na pudr Bajazin. U feny se stále opakovaly záněty uší, vždy vyléčeno dle veta, ale zase opakování. Teď - po vyléčení používám Bajazin 1x týdně preventivně a konečně, po 6 letech, je klid.

16.1.2020 11:09
ivankapri

XXX.XXX.45.100

pajoch napsal(a):
Dobrý, po letech jsem sem vložila dotaz, a asi mi stačí.. :-) Zas x let nic...
Samozřejmě pokud to neodezní, tak k veterináři půjdu..
Dotaz zněl na homeopatika, nebo něco bylinnýho kvůli případnýmu vracení se..
Všichni jste chytrý dost.. Asi by mě nenapadlo, že to potřebuje veterináře.. Ale copak jste všichni tak omezený, že si myslíte, že lékaři jsou všespásný? Neuvažujete hloubš, něco alternativního.. atd?...

Diagnostika je vždy důležitá už jen třeba kvůli osině. Z homeopatie je nejlepší podívat se na zvíře z celostního pohledu (léky které často používám kostnitučně u těcchto typů potíží -Calcarea, Pulsatilla, Silicea....), což bez hlubších znalostí člověk nezvládne.. Pokud chcete zkoušet homeopatii samodoma, pak si udělejte soubor symptomů a doufejte, že se trefíte. Do souboru symptomů zahrňte barvu a konzistenci výtoku, aktuální potřebu pití, zda se chování kvůli potížím změnilo a jak... sedněte k repertoriu či k nějakému serveru, kde jsou léky a jejich symptomy (např. server kezdravi a zánět v uchu). Nebo nakoukněte do nějaké knihy týkající se homeopatické léčby psů a zkoušejte postupně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík