Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.1.2019 08:47
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

Čaute lidi

pořídil jsem si psa z útulku - který byl celý bílý. Po řádném umytí se mu všude po těle objevily černé opravdu malinké fleky - fleky nejsou na kůži, je to normálně srst.
Takže je jasné, že mu nějaký předchozí majitel musel černé flíčky zabarvit. Otázka - napadává vás proč?

Čím se vůbec srst barví a je to ok? Setkali jste se s tím někdy?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.1.2019 09:29

Nepíšete, jak starý je pes. Třeba štěňata anglického setra jsou určitou dobu po narození bílá a barevné fleky jim "vylezou" později. Tak možná váš pes nebyl obarvený. Zabarvovat nežádoucí flíčky u psa s PP, to už jsem zažila. Ale u voříška?

7.1.2019 09:37
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nepíšete, jak starý je pes. Třeba štěňata anglického setra jsou určitou dobu po narození bílá a barevné fleky jim "vylezou" později. Tak možná váš pes nebyl obarvený. Zabarvovat nežádoucí flíčky u psa s PP, to už jsem zažila. Ale u voříška?

Jedná se o amstafa, cca 6 let

7.1.2019 09:43
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

A třetí den po příjezdu z útulku jsem ho umyl a vylezly flíčky, takže to jistě nebude "jůů náhoda"

7.1.2019 09:44

Dejte fotku, jestli můžete, nejpravděpodobněji to bude normální zbarvení. U některých bílých psů se po koupání toto "grošování" ukáže.

7.1.2019 09:48

A nemohl bát na té bílé tak špinavý, že flíčky nebyly vidět? Nebo holt měl někdo zájem na tom, aby vypadal jako čistokrevný pes ( nevím jestli existuje flekatý AST ). Ale s tím u útulkáčka nemůžete dost dobře počítat. Mějte ho rád i "flekatého".

7.1.2019 09:54
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

A nemohl bát na té bílé tak špinavý, že flíčky nebyly vidět? Nebo holt měl někdo zájem na tom, aby vypadal jako čistokrevný pes ( nevím jestli existuje flekatý AST ). Ale s tím u útulkáčka nemůžete dost dobře počítat. Mějte ho rád i "flekatého".

Já si spíš myslím, že s ní člověk chodil na výstavy a asi flíčky pro něj byla vada na kráse tak mu je zadělal. Protože stavbu těla má naprosto špičkovou, povaha, apod taktéž (k tomuto plemeni) ... pak se udělalo nechtěné nakrytí (s jinou rasou) a fena nebyla žádaná. Proto jsem se chtěl optat jestli je možné, že lidé kvůli výstavám dobarvují psy.

Špinavá to mě také napadlo - jenomže z ní špina netekla a navíc kdyby byla špinavá, tak by nebyla celá celkem zářivě bílá.

Mám obavy, aby kvůli tomu barvení neměla náchylnější kůži - tedy pokud opravdu byla barvená.

7.1.2019 10:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Dejte fotku, jestli můžete, nejpravděpodobněji to bude normální zbarvení. U některých bílých psů se po koupání toto "grošování" ukáže.

Jo kámoška ma dva JTR a jakmile je vykoupe, tak jim vylezou taky fleky.

7.1.2019 10:18
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

marcelaamax napsal(a):
Jo kámoška ma dva JTR a jakmile je vykoupe, tak jim vylezou taky fleky.

A z jakého důvodu po vykoupaní fleky vylezou?

7.1.2019 10:27
Dasvo

XXX.XXX.101.12

grenzgaenger1 napsal(a):
Já si spíš myslím, že s ní člověk chodil na výstavy a asi flíčky pro něj byla vada na kráse tak mu je zadělal. Protože stavbu těla má naprosto špičkovou, povaha, apod taktéž (k tomuto plemeni) ... pak se udělalo nechtěné nakrytí (s jinou rasou) a fena nebyla žádaná. Proto jsem se chtěl optat jestli je možné, že lidé kvůli výstavám dobarvují psy.

Špinavá to mě také napadlo - jenomže z ní špina netekla a navíc kdyby byla špinavá, tak by nebyla celá celkem zářivě bílá.

Mám obavy, aby kvůli tomu barvení neměla náchylnější kůži - tedy pokud opravdu byla barvená.

pak se udělalo nechtěné nakrytí (s jinou rasou) a fena nebyla žádaná

Co to je za nesmysl? Proč by fena nebyla žádaná kvůli nechtěnému nakrytí? A proč by někdo dával do útulku výstavní zvíře? Navíc když fleky u amstafa nejsou problém.
Ad fleky: Dejte sem fotku. Nevěřím tomu, že černé fleky na srsti lze zakrýt tak, aby vůbec nebyly vidět.

7.1.2019 10:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

grenzgaenger1 napsal(a):

Jestli je to staford, tak je blbost aby to bylo kvůli výstavám - protože bílé zbarvení z více nez 80ti % je nežádoucí.

7.1.2019 10:33

Co to je za nesmysl?

To je, v dřívějších dobách - my starci víme své, poměrně častá pověra. Jednou nechtěně nakrytá fena už je "navždycky zkažená". Asi tak, jako že po mase jsou psi zlí, po romaduru ztrácí čich......

7.1.2019 10:33
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

Dasvo napsal(a):

Co to je za nesmysl? Proč by fena nebyla žádaná kvůli nechtěnému nakrytí? A proč by někdo dával do útulku výstavní zvíře? Navíc když fleky u amstafa nejsou problém.
Ad fleky: Dejte sem fotku. Nevěřím tomu, že černé fleky na srsti lze zakrýt tak, aby vůbec nebyly vidět.

proč se na to ptáte mě proč by nebyla žádaná?? jsou to jen teorie, tak se proboha uklidněte ...a jestli máte nějaké pocukané nervy, tak sem nepište. Pes se toulal a byl do útulku dán PČR.

7.1.2019 10:35
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

Nejsem doma - mám v tel pouze foto když jsem si ji vezl z útulku a to je bílá. Pokusím se aspoň na netu najít fotku flekatého pejska, abyste měli představu. A prosím bez dohadů, ptám se slušně.

7.1.2019 10:36

Pro zadavatele : Aby fena mohla na výstavy, musela by mít PP. Jestli měla PP, musí být nezaměnitelně označená ( tetování, nebo čip ). I kdyby tetování bylo zašlé, vybledlé - nějaký pozůstatek by po něm měla. ( Nevím ale, kde se AST tetují - slabina, uši ? )

7.1.2019 10:39
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

Pro zadavatele : Aby fena mohla na výstavy, musela by mít PP. Jestli měla PP, musí být nezaměnitelně označená ( tetování, nebo čip ). I kdyby tetování bylo zašlé, vybledlé - nějaký pozůstatek by po něm měla. ( Nevím ale, kde se AST tetují - slabina, uši ? )

Má jen takový jakoby oranžový flek na krku který nelze umýt jinak nikde nic. I kdyby nebyla z výstav je mi to fuk mám ji rád. Jde mi jen o ty flíčky, co se mohlo stát, že najednou vylezly

7.1.2019 10:42
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jen k tomu tetování. Samík je tetovaný v uchu, ale nepoznala by jste to, fakt ne. O přečtení nemůže být řeč. Já to najdu, protože to vím, snad by to poznal veterinář, že je to tetování. Má tam téměř neviditelnou jednu! tečku Já ho dala očipovat.

7.1.2019 10:44
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

POZOR JEDNÁ SE JEN O ILUSTRAČNÍ FOTO, TOTO NENÍ TEN PES.

Nicméně pro představu takto bílá s černým flekem u oka byla před umytím, po umytí se jí udělali takto černé ťupky po těle

7.1.2019 10:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

grenzgaenger1 napsal(a):
POZOR JEDNÁ SE JEN O ILUSTRAČNÍ FOTO, TOTO NENÍ TEN PES.

Nicméně pro představu takto bílá s černým flekem u oka byla před umytím, po umytí se jí udělali takto černé ťupky po těle

Ja bych řekla, ze jsou to fleky na kůži, pigment. A ze byla srst špinavá že pres ni nebyli vidět? Nemůže to být tak? Protože přesně takhle to vypada u te kámošky.

7.1.2019 10:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Teď si uvědomuju, že když jsem mámy fenku umyla, také jí ty černé flíčky vylezly. Možná, jak se ta černá zvlhlčí, promastí pěstícíma složkama v šamponu, že na nějakou dobu, než to zase vyschne, víc vystoupí. Ale úplně bílý pes na úplně flekatého - to se mi fakt nezdá...

7.1.2019 10:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Ja bych řekla, ze jsou to fleky na kůži, pigment. A ze byla srst špinavá že pres ni nebyli vidět? Nemůže to být tak? Protože přesně takhle to vypada u te kámošky.

No a nebo takhle

7.1.2019 10:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
No a nebo takhle

Ale i tak se mi nezdá, ze z úplně bílé feny by to pak bylo takhle hodne.

7.1.2019 10:53
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

marcelaamax napsal(a):

To mě přesně napadlo jenomže když rozhrnu chlupy tak kůži má růžovou a chlupy jsou právě černé

7.1.2019 10:53
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

marcelaamax napsal(a):

Taky bych řekla že se jedná o normální pigmentové skvrny ..... a špinavá mohla být kůže nebo mohla být kůže suchá (lupy).

7.1.2019 10:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ted koukám na moje psi, jeden ma bílou náprsenku, celou bilou a když se namoci tak pod ní take prosvítaji černé flíčky. A bílé stendo se zatím koupalo jednou a nějak jsem tomu nevenovala pozornost, ale možná taky nějaký flicek vyskocil 😁

7.1.2019 11:00
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

grenzgaenger1 napsal(a):
To mě přesně napadlo jenomže když rozhrnu chlupy tak kůži má růžovou a chlupy jsou právě černé

No jestli je ta barva v chlupu, tak by to obarvení mohlo být. Spíš mi to příjde "technicky" divné ..... že v útulku by obarvení vydrželo a omylo se to až při koupání. Světlejší vlas/chlup se většinou získá odbarvením, tedy chemickým zásahem do struktury vlasu/chlupu a to by se smýt nemělo.

7.1.2019 11:10
Dasvo

XXX.XXX.101.12

grenzgaenger1 napsal(a):
proč se na to ptáte mě proč by nebyla žádaná?? jsou to jen teorie, tak se proboha uklidněte ...a jestli máte nějaké pocukané nervy, tak sem nepište. Pes se toulal a byl do útulku dán PČR.

Ptám se na to Vás, protože Vy jste to napsal! Jen jsem citoval Váš výrok, jelikož mě právě zajímala ta teorie, ze které vycházíte při tomto tvrzení.

Pokud má Vaše fena flíčky jako pes na fotce, jde o pigmentové skvrny, které u bílých psů po vykoupání „vylezou“ skoro vždycky. Je to proto, že odmastíte a umyjete kůži a opláchnete část volných chlupů, čímž ty skvrny odhalíte. Není možné úspěšně a dokonale přebarvit tmavý flek na srsti na bílý, aby to stačilo jen omýt. Takové prostředky prostě nejsou.
Oranžový flek na krku může být zapařenina (případně kvasinky) vzniklá pod obojkem. Většinou to vymizí při přelínání, pokud odstraníte příčinu samozřejmě.

7.1.2019 11:51
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

Dasvo napsal(a):
Ptám se na to Vás, protože Vy jste to napsal! Jen jsem citoval Váš výrok, jelikož mě právě zajímala ta teorie, ze které vycházíte při tomto tvrzení.

Pokud má Vaše fena flíčky jako pes na fotce, jde o pigmentové skvrny, které u bílých psů po vykoupání „vylezou“ skoro vždycky. Je to proto, že odmastíte a umyjete kůži a opláchnete část volných chlupů, čímž ty skvrny odhalíte. Není možné úspěšně a dokonale přebarvit tmavý flek na srsti na bílý, aby to stačilo jen omýt. Takové prostředky prostě nejsou.
Oranžový flek na krku může být zapařenina (případně kvasinky) vzniklá pod obojkem. Většinou to vymizí při přelínání, pokud odstraníte příčinu samozřejmě.

když rozhrnu chlupy tak kůži má růžovou a chlupy jsou právě černé

7.1.2019 11:56

grenzgaenger1 napsal(a):

Tak až budete moct, tak to vyfoťte.

7.1.2019 12:05

byl normálně obarvený, dělá se to, kožich, nos, nic zvláštního, pudr, křída, šampony, kukuřičný škrob, fixační krém - výstavy, prodej, kdo ví
nikdo ho neshání ? ale tak bílý pes je do chovu k ničemu..

7.1.2019 12:06
marcelaamax

XXX.XXX.255.114

grenzgaenger1 napsal(a):
Bílá bez flíčků

Je krásná :-)

7.1.2019 12:07
marcelaamax

XXX.XXX.255.114

byl normálně obarvený, dělá se to, kožich, nos, nic zvláštního, pudr, křída, šampony, kukuřičný škrob, fixační krém - výstavy, prodej, kdo ví

Pokud je to AST, pokud je to SBT tak neni k ničemu, ale zas flíčky nevadí, tak proc by je nekdo zabarvoval.

7.1.2019 12:18
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

marcelaamax napsal(a):
Je krásná :-)

Děkuji :)

7.1.2019 12:19
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

marcelaamax napsal(a):
Pokud je to AST, pokud je to SBT tak neni k ničemu, ale zas flíčky nevadí, tak proc by je nekdo zabarvoval.

Přesně tohle mě vrtá hlavou, proč by to někdo dělal.

7.1.2019 12:26
Dasvo

XXX.XXX.101.12

grenzgaenger1 napsal(a):
Bílá bez flíčků

Není bez flíčků, podívejte se pořádně. Na nose mezi hmatovými vousy je znatelný pigment na kůži, totéž pod očima. Sice to není moc patrné, ale je tam. Navíc nemáte dobře viditelné tělo, tam jich bude ještě víc. A věřte, že kdybyste tohohle psa namočil, bude ďubkatý taky. Je to normální! Bílí psi těchto plemen mají pigment na kůži.

7.1.2019 12:30
Dasvo

XXX.XXX.101.12

I kdyby byl pes „normálně“ obarvený, bude prostě černý chlup vidět! Ničím z Vámi jmenovaných prostředků, nezakryjete černé chlupy dokonale tak, aby nebylo vidět, že jsou černé. I ten takzvaný „klaun“, neboli mastný krém pro divadelní líčení, který má velmi dobré krytí, je poznat, i pod ním tmavý chlup prosvítá. Navíc všechny ty látky poznáte, když na psa sáhnete. Snad jedině kdyby psa přetřeli latexem... :-D

7.1.2019 12:31

marcelaamax napsal(a):

no nevím.. najděte fotografie AST, kteří jsou flekatí - chlupy
nemyslím malý velký flek někde občas, ale hafec malých flíčků
spotted třeba
já našla jen "asi AST"
slavný je ten s kačátkem na hlavě, je ho plné youtube

a pak je tu možnost, že ho ukradli nebo se zaběhl před výstavou ?

7.1.2019 12:32
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

Dasvo napsal(a):
Není bez flíčků, podívejte se pořádně. Na nose mezi hmatovými vousy je znatelný pigment na kůži, totéž pod očima. Sice to není moc patrné, ale je tam. Navíc nemáte dobře viditelné tělo, tam jich bude ještě víc. A věřte, že kdybyste tohohle psa namočil, bude ďubkatý taky. Je to normální! Bílí psi těchto plemen mají pigment na kůži.

7.1.2019 12:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Dasvo napsal(a):
I kdyby byl pes „normálně“ obarvený, bude prostě černý chlup vidět! Ničím z Vámi jmenovaných prostředků, nezakryjete černé chlupy dokonale tak, aby nebylo vidět, že jsou černé. I ten takzvaný „klaun“, neboli mastný krém pro divadelní líčení, který má velmi dobré krytí, je poznat, i pod ním tmavý chlup prosvítá. Navíc všechny ty látky poznáte, když na psa sáhnete. Snad jedině kdyby psa přetřeli latexem... :-D

A hlavně proc by to nekdo dělal? Kdyz ty flíčky nevadí? Ja bych to taky viděla na ten pigment. Zadavateli, zkuste se podívat poradne, případně sem pak vložit fotku tech flicku :-)

7.1.2019 12:34

Dasvo napsal(a):

a jak je to na výstavách, kde na psa matle několik lidí, má obarvený nos, okolí tlamy, tlapky,.. ?
něčím to jít musí, něco jako smývatelné barvy, šampony, místo trvalejších barev, vydrží to i několik umytí

Dasvo

XXX.XXX.101.12

grenzgaenger1 napsal(a):
Přesně tohle mě vrtá hlavou, proč by to někdo dělal.

Nikdo nic nedělal, nevěřte tomu. Pes byl prostě špinavý. I když srst se Vám zdála čistá a „zářivě bílá“, tak na kůži byla mazová vrstvička znečištěná prachem, lupy, zbytky epitelií..., která zakrývala pigmentové skvrny. Psa jste vykoupal, tu vrstvu smyl a „vylezl“ pigment. Zeptejte se majitelů argentin, amerických i anglických buldoků, bulteriérů, stafbulíků... jak vypadají jejich bílí psi po okoupání. :-)

marcelaamax

XXX.XXX.189.249

no nevím.. najděte fotografie AST, kteří jsou flekatí - chlupy
nemyslím malý velký flek někde občas, ale hafec malých flíčků
spotted třeba
já našla jen "asi AST"
slavný je ten s kačátkem na hlavě, je ho plné youtube

a pak je tu možnost, že ho ukradli nebo se zaběhl před výstavou ?

Ale tak on to nemusi byt čistý AST, muze byt kříženy. Ale zas proc by někdo barvil krzience, no 😃. Jako ze ho ukradli pred výstavou a fleky zamaskovali, aby ho majitel nepoznal? Nebo proč by mel na vystavu zabarvene ty flíčky?

Edit: a pokud ma pes ven ty černé fleky na hlavě, a je to AST, tak na výstavě neuspěje 🤔

7.1.2019 12:37

až někdo najdete foto papírového AST kropenatého, dejte to sem, díky

7.1.2019 12:40
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

marcelaamax napsal(a):
A hlavně proc by to nekdo dělal? Kdyz ty flíčky nevadí? Ja bych to taky viděla na ten pigment. Zadavateli, zkuste se podívat poradne, případně sem pak vložit fotku tech flicku :-)

Jak budu doma, tak to vyfotím

7.1.2019 12:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Myslíte to tak, ze by mu tedy na výstavy nekdo zamaskoval fleky, protože "kropenati" psi AST se běžně nevyskytují? Ale kdyz ta bílá je u nich nežádoucí, tak co by si tim pomohl? Pořád mi nejde do hlavy ted důvod, proc by to nekdo delal 😁

7.1.2019 12:44

marcelaamax napsal(a):
Ale tak on to nemusi byt čistý AST, muze byt kříženy. Ale zas proc by někdo barvil krzience, no 😃. Jako ze ho ukradli pred výstavou a fleky zamaskovali, aby ho majitel nepoznal? Nebo proč by mel na vystavu zabarvene ty flíčky?

Edit: a pokud ma pes ven ty černé fleky na hlavě, a je to AST, tak na výstavě neuspěje 🤔

no však výstavy, kropenatý pes mezi AST vůbec není, našla jsem akorát že AKC to uznává, ale že by někdo vyhrál výstavu.. jsou psi Irish with ticking a podobní, ale jsou "generace 1" s neznámými rodiči..
buď je to zakryté kvůli výstavě nebo prodeji, jiný důvod mě fakt nenapadá
ale když si s tím někdo dal tu práci, tak ten pes někde chybí

7.1.2019 12:47

marcelaamax napsal(a):
Myslíte to tak, ze by mu tedy na výstavy nekdo zamaskoval fleky, protože "kropenati" psi AST se běžně nevyskytují? Ale kdyz ta bílá je u nich nežádoucí, tak co by si tim pomohl? Pořád mi nejde do hlavy ted důvod, proc by to nekdo delal 😁

výstava a chovnost je něco jiné

7.1.2019 12:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Treba tady dva PP psi, a oba ty flíčky maji, ty pigmentové. A podle prvni ilustrační fotky jsou to presne ty flíčky, co píše zadavatel.

7.1.2019 12:49

Dasvo napsal(a):
Nikdo nic nedělal, nevěřte tomu. Pes byl prostě špinavý. I když srst se Vám zdála čistá a „zářivě bílá“, tak na kůži byla mazová vrstvička znečištěná prachem, lupy, zbytky epitelií..., která zakrývala pigmentové skvrny. Psa jste vykoupal, tu vrstvu smyl a „vylezl“ pigment. Zeptejte se majitelů argentin, amerických i anglických buldoků, bulteriérů, stafbulíků... jak vypadají jejich bílí psi po okoupání. :-)

pigment vylezl po okoupání na chlupy ?
mám po okoupání dalmatina z bílého psa, ale ne na chlupech, jen na kůži

7.1.2019 12:51
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

Srst a barva srsti: Srst je krátká, tuhá a lesklá. Připouštějí se všechny barvy včetně kombinací, velmi častá je žíhaná s bílými znaky. Oči a nosní houba jsou zbarvené různě, podle základní barvy srsti.

7.1.2019 12:51

Třeba tenhle

7.1.2019 12:52

marcelaamax napsal(a):
Treba tady dva PP psi, a oba ty flíčky maji, ty pigmentové. A podle prvni ilustrační fotky jsou to presne ty flíčky, co píše zadavatel.

to je na kůži, akorát ten tmavší to vypadá, že má aj něco na tlapkách
tak doufám, že zadavatel rozezná kůži od kožichu :-)

7.1.2019 12:52

Třeba tenhle

zase kůže

7.1.2019 12:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

to je na kůži, akorát ten tmavší to vypadá, že má aj něco na tlapkách
tak doufám, že zadavatel rozezná kůži od kožichu :-)

No ja si právě myslim, jestli to i v jeho případě nema pes jen na kůži. No počkáme na foto a uvidíme :-)

7.1.2019 12:53
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

no však výstavy, kropenatý pes mezi AST vůbec není, našla jsem akorát že AKC to uznává, ale že by někdo vyhrál výstavu.. jsou psi Irish with ticking a podobní, ale jsou "generace 1" s neznámými rodiči..
buď je to zakryté kvůli výstavě nebo prodeji, jiný důvod mě fakt nenapadá
ale když si s tím někdo dal tu práci, tak ten pes někde chybí

uplně to stejné mě napadlo - buď výstava nebo prodej. Pes je vyrovnaný, klidný, nekonfliktní, čistotný.

7.1.2019 12:55

zase kůže

A tenhle

7.1.2019 12:56
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

marcelaamax napsal(a):

Ano, toto jsou pigmentové fleky naprosto zřetelné. Fleky na mém psovi jsou uplně odlišné - jak budu doma vyfotím.

Prvně mě napadlo, že je to pigment, ale jelikož ty flíčky vypadají uplně jinak tak jsem se na srst podíval z blízka až k pokožce a zjistil jsem - co už zde po několikáte píši, že to nejsou pigmentové fleky - pokožka je růžová, ta ČERNÁ barva těch flíčků je normálně na srsti tzn. ty chloupky

7.1.2019 12:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

grenzgaenger1 napsal(a):
uplně to stejné mě napadlo - buď výstava nebo prodej. Pes je vyrovnaný, klidný, nekonfliktní, čistotný.

A cip nemá? Ja si myslím, ze na zom psovi by tetování bylo vidět, alespoň částečně. Pokud nema ani tetování ani cip, pak to asi kvůli výstavám nebylo. A nebo ze by mu nekdo i vyjmul cip?

7.1.2019 12:58
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

PRO VŠECHNY (už se mě nebaví opakovat u každého zvlášť):

Prvně mě napadlo, že je to pigment, ale jelikož ty flíčky vypadají uplně jinak tak jsem se na srst podíval z blízka až k pokožce a zjistil jsem - co už zde po několikáte píši, že to nejsou pigmentové fleky - pokožka je růžová, ta ČERNÁ barva těch flíčků je normálně na srsti tzn. ty chloupky

7.1.2019 13:00

grenzgaenger1 napsal(a):
Srst a barva srsti: Srst je krátká, tuhá a lesklá. Připouštějí se všechny barvy včetně kombinací, velmi častá je žíhaná s bílými znaky. Oči a nosní houba jsou zbarvené různě, podle základní barvy srsti.

odkud to opisujete ? vezměte standard
jedna věc je standardní barva a druhá věc, jaký pes se může narodit (ten ale na výstavě asi nic moc neuhraje a v chovu už vůbec)
správně musí být nos, oční víčka, pysky, drápy zcela pigmentovány, .. víc jak 80% bílé je vada, zbarvení jako dobrman, světlé oko,... a tradice je prostě tradiční barva - velké plochy barev

já nevím, jestli se někdo zbavil psa v už neužitečném věku takhle - vyhodit ven.. to se mi nezdá.. spíše se zaběhl nebo ho ukradli.. přece si s tím nedám tolik práce a pak ho pustím v lese.. mimochodem mému psu spadl čip k přední levé nožičce, až mi všichni tvrdí, že to není možné, tak jsme to minule s vet kontrolovali, není to označení mimozemšťanů, ale čip :-)

7.1.2019 13:06

A tenhle

to už vypadá jako flíčky na chlupech (já dost blbě vidím :-) )
vyhrál nějakou výstavu ?
je možné, že pes byl tolik špinavý, bílou barvou, že se to ukázalo až po vykoupání ?
je to vtipné, fakt su zvědavá na tu foto od zadavatele

7.1.2019 13:08
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

odkud to opisujete ? vezměte standard
jedna věc je standardní barva a druhá věc, jaký pes se může narodit (ten ale na výstavě asi nic moc neuhraje a v chovu už vůbec)
správně musí být nos, oční víčka, pysky, drápy zcela pigmentovány, .. víc jak 80% bílé je vada, zbarvení jako dobrman, světlé oko,... a tradice je prostě tradiční barva - velké plochy barev

já nevím, jestli se někdo zbavil psa v už neužitečném věku takhle - vyhodit ven.. to se mi nezdá.. spíše se zaběhl nebo ho ukradli.. přece si s tím nedám tolik práce a pak ho pustím v lese.. mimochodem mému psu spadl čip k přední levé nožičce, až mi všichni tvrdí, že to není možné, tak jsme to minule s vet kontrolovali, není to označení mimozemšťanů, ale čip :-)

K tomu druhému odstavci - právě také mě to všechno přijde strašně zvláštní.
Protože pes je vychovaný. Je ve velmi dobré kondici (osvalený) - jde vidět, že s ním bylo pracováno. A do toho ty zabělené fleky, no moc tomu nerozumím.

7.1.2019 13:09

grenzgaenger1 napsal(a):
K tomu druhému odstavci - právě také mě to všechno přijde strašně zvláštní.
Protože pes je vychovaný. Je ve velmi dobré kondici (osvalený) - jde vidět, že s ním bylo pracováno. A do toho ty zabělené fleky, no moc tomu nerozumím.

jak dlouho ho máte a jak dlouho byl v útulku ?

7.1.2019 13:10
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

A tenhle

tyto flíčky jsou téměř totožné s těmi co má ta moje

7.1.2019 13:11
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

to už vypadá jako flíčky na chlupech (já dost blbě vidím :-) )
vyhrál nějakou výstavu ?
je možné, že pes byl tolik špinavý, bílou barvou, že se to ukázalo až po vykoupání ?
je to vtipné, fakt su zvědavá na tu foto od zadavatele

tyto flíčky jsou téměř totožné s těmi co má ta moje

mě to vtipné nepříjde, spíš mě příjde hrozné co s ní dělali...

7.1.2019 13:11
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

jak dlouho ho máte a jak dlouho byl v útulku ?

v útulku necelý měsíc, já ji mám přes týden

7.1.2019 13:33
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

grenzgaenger1 napsal(a):
třeba tímto?

http://www.guaydogstyle.com/permanentni-zesvetlovac-oxidant-psh-d-288.html

No to jsem vám už psala, že odbarvit lze (neodhadnu na jakou úroveň světlé z černého chlupu) chemický zásahem do struktury chlupu. Ale na druhou stranu to prostě nelze odmýt. To je jako kdyby jste řekl, že peroxidová blondýna může být zase po pár umytích obyčejným šamponem původní brunetou. Prostě je to divné.

A nabarvený chlup na bílo by určitě v útulkových podmínkách dlouho nevydržel (krém, pudr atd.).

7.1.2019 13:59

Nebylo by lepší počkat na foto zadavatelova psa a tam eventuálně posoudit o co se jedná???....někdy jedna fotka lepší než dlouhý vysvětlování

7.1.2019 14:15

.....mimochodem mému psu spadl čip k přední levé nožičce, až mi všichni tvrdí, že to není možné, tak jsme to minule s vet kontrolovali, není to označení mimozemšťanů, ale čip :-)

Je to sice odbočení od flíčků : moje fena mala jasně hmatný čip na levé straně krku. Teď má jasně hmatnou "bouličku", trochu špičatou, u levého ramenního kloubu. Ještě si nejsem jistá, jestli je to čip, při nejbližší návštěvě vet. nechám zkontrolovat.

7.1.2019 14:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
A cip nemá? Ja si myslím, ze na zom psovi by tetování bylo vidět, alespoň částečně. Pokud nema ani tetování ani cip, pak to asi kvůli výstavám nebylo. A nebo ze by mu nekdo i vyjmul cip?

No teď budu trochu blbnout ale: není nakonec ten oranžový flek od betadiny, po vyjmutí čipu?? Zadavateli, zkuste to pod tou šmouhou prohlédnout, jestli nenajdete jizvičku..

7.1.2019 18:44

teda lesnížínko :-)

orionka: přesně tak to vypadá, nebýt to ostré jako by, tak mě nenapadlo, že to může být čip, myslela jsem spíše na ty mimozemšťany, ale ti dávají také čip, tak jsem to ukázala vet a byl to čip

existuje vosková tyčinka, která zakryje nežádoucí barvu chlupu a nesetře se jen tak
režim v útulku může být jako tu v záchytných kotcích MP - pes tam seděl a ležel v kotci
ale stejně..takové maskování muselo dát práce jak sviňa a ještě přežilo toulání se kdesi, útulek,.. hm
hlavně bych se moc z nového pejska netěšila, teda ne tak moc zatím, protože pořád může přijít původní majitel

7.1.2019 22:35
grenzgaenger1

XXX.XXX.121.46

grenzgaenger1 napsal(a):
Černé flíčky

Nefoceno na dennim svetle tak snad to jde dobre videt. Nicmene jiste si kazdy vsimne, ze to NENI pigment (ten je ruzovy) a ze to JE zbarveni chlupu. Tak snad se uz nebudu muset opakovat a reknete mi tu svuj nazor co se mohlo dit ze fenku obarvili ... je to divne

7.1.2019 22:36
grenzgaenger1

XXX.XXX.121.46

teda lesnížínko :-)

orionka: přesně tak to vypadá, nebýt to ostré jako by, tak mě nenapadlo, že to může být čip, myslela jsem spíše na ty mimozemšťany, ale ti dávají také čip, tak jsem to ukázala vet a byl to čip

existuje vosková tyčinka, která zakryje nežádoucí barvu chlupu a nesetře se jen tak
režim v útulku může být jako tu v záchytných kotcích MP - pes tam seděl a ležel v kotci
ale stejně..takové maskování muselo dát práce jak sviňa a ještě přežilo toulání se kdesi, útulek,.. hm
hlavně bych se moc z nového pejska netěšila, teda ne tak moc zatím, protože pořád může přijít původní majitel

Nestrašte ..

7.1.2019 22:39

grenzgaenger1 napsal(a):
Černé flíčky

jo, na druhé foto jsou černé chlupy určitě
když jste toho psa koupal, nevšiml jste si, co to je ?

nestraším, ale je to zákon, pes jako patří pořád původnímu majiteli, ten má nějakou lhůtu na to se ozvat.. proto také určitě nemáte od útulku smlouvu darovací, ale "dočasnou".. no a když jsem koukala na web Psího detektiva, je tam hodně psů.. a hodně lidí neví, že takový web existuje.. tak prostě, pes pěkný, asi netýraný, nepodvyživený, krutě zamaskované fleky :-) :-) ...

7.1.2019 22:44
GAELLE

XXX.XXX.55.67

grenzgaenger1 napsal(a):
Čaute lidi

pořídil jsem si psa z útulku - který byl celý bílý. Po řádném umytí se mu všude po těle objevily černé opravdu malinké fleky - fleky nejsou na kůži, je to normálně srst.
Takže je jasné, že mu nějaký předchozí majitel musel černé flíčky zabarvit. Otázka - napadává vás proč?

Čím se vůbec srst barví a je to ok? Setkali jste se s tím někdy?

viděla jsem nějaký pořad asi z USA a tam psy vybarvovaly jak papoušky a vytvářely na nich různé obrazce. Kamarádka jednou nabarvila psovi hlavu na modro nějakým lidským šamponem. Po umytí zmizelo stejně jako mizí z vlasů. Nemohl pes "vystupovat" třeba někde u filmu? je to jen nápad...............................pokud fleky nejsou i na kůži je to divné

7.1.2019 22:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Divné to teda je. Ale zajímalo by mě, cim byly fleky zamaskovany, že v útulku vydržely měsíc a pak to po jednom koupání sleze 😏. Mate fotku cele fenky pred a po? :-) Jen by me zajímalo, jak velký rozdíl to je.

7.1.2019 22:57
grenzgaenger1

XXX.XXX.121.46

jo, na druhé foto jsou černé chlupy určitě
když jste toho psa koupal, nevšiml jste si, co to je ?

nestraším, ale je to zákon, pes jako patří pořád původnímu majiteli, ten má nějakou lhůtu na to se ozvat.. proto také určitě nemáte od útulku smlouvu darovací, ale "dočasnou".. no a když jsem koukala na web Psího detektiva, je tam hodně psů.. a hodně lidí neví, že takový web existuje.. tak prostě, pes pěkný, asi netýraný, nepodvyživený, krutě zamaskované fleky :-) :-) ...

Nic z nej neslo.

Ne, lhuta probehla, mam smlouvu darovaci

7.1.2019 22:58

víte, kde se pes našel ?

ten vosk by držet mohl, přejde přes to i voda.. ale to teda říkají v krámě, já nevím
dějí se tady divné věci :-)

7.1.2019 23:04

grenzgaenger1 napsal(a):
Nic z nej neslo.

Ne, lhuta probehla, mam smlouvu darovaci

to nejde.. pokud je zvíře u nálezce, tak běží lhůta 2 měsíce
pokud je v útulku, tak 2x tolik
promiňte

samozřejmě žádná lhůta neběží, pokud nález neohlásíte (což se nesmí)
anebo nález nevyhlásí obec (což také nesmí)
pak by se zvíře muselo vydat původnímu majiteli třeba i za pět let..

8.1.2019 08:05
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

Tak napadá vás někoho proč byla obarvena? jestli výstava, štěňata, ji chtěli prodat nebo něco jiného?

Jestli jste se s tím někdy setkali a čím ji nejspíš barvili?

8.1.2019 08:37

grenzgaenger1 napsal(a):
Tak napadá vás někoho proč byla obarvena? jestli výstava, štěňata, ji chtěli prodat nebo něco jiného?

Jestli jste se s tím někdy setkali a čím ji nejspíš barvili?

Kdyby ji barvili kvůli výstavě ( nemá to žádnou logiku ), musela by být s PP. Nechala bych ji projet čtečkou čipů, jestli to neudělali v útulku.
Když zjistíte původního majitele, dozvíte se bez dohadů proč ji barvil. Zase o ni můžete přijít. Ale to snad čím dřív, tím líp.
Pes jakého popisujete se jen tak u silnice nevyhazuje. Kdybych chtěla být detektiv, tak nejspíš by mě napadlo, že ji někdo ukradl a flíčky zabarvil, aby nebyla na první pohled identifikovatelná ( Hledá se flekatá fena, já mám bílou ). Fena zloději utekla, proč by u něj také zůstávala. A pak byla odchycena a předána do útulku - jako bílá. Toto by snad logiku mělo.
Spíš než tady, byste se měl ptát v útulku, jak se k nim fena dostala. A moc nepočítat s tím, že vám zůstane.
Abych pravdu řekla - je to celé divné.

8.1.2019 09:15
saola

XXX.XXX.143.108

Pro zadavatele:
Jak to, že znáte historii feny (blabla o nežádoucím nakrytí jinou rasou, původ, apod.), když by to měl být z pohledu útulku "no name" pes bez minulosti, kterého jako toulavého našla MP?
Znáte tedy původního majitele? Existují nějaké detailní fotky feny z předchozího období?
Ojedinělé černé chlupy v srsti být mohou, aniž by vyrůstaly z tmavé kůže, to není podmínkou. Vzhledem k tomu, že se jedná o jejich ojedinělé rozmístění na těle psa, přikláním se k tomu, že jste si prostě jen nevšiml ani v útulku, ani po příjezdu domů, a po koupeli se barva zvýraznila jednak namočením srsti a druhak jejím odmaštěním díky šamponu - poté, co pak uschla, už nebyla tak slehlá jako špinavé a mastnější chlupy (to nutně neznamená, že pes byl viditelně jako prase, ale ta nečistota a mastnosta v srsti zvlášť po měsíčním pobytu v útulku prostě byla).
Konspirační teorie o cíleném odbarvování vybraných tmavších chloupků u takového vořecha mi přijdou skutečně jako scifi. Myslím tedy, že jste jen při přebírání psa srst tak detailně nezkoumal a až během koupání vás tmavé chlupy praštily do očí.
Je pravda, co je uvedeno výše - černý chlup na zářivě bílý nepřebarvíte, to není fyzikálně možné. Odbarvení z tmavého odstínu na světlý se provádí postupně, v několika krocích a rozhodně není vratné jednorázovým omytím v běžném šamponu.
Co se týče obav z citlivosti kůže, prostě ji prohlédněte nebo nechte zkontrolovat veterinářem, ale na fotkách nevypadá, že by na kůži byly nějaké kožní změny, takže tato vaše obava je pravděpodobně jen zbytečně úzkostná a opravdu zbytečná.
Pokud se v tom chcete ze zájmu více šťourat, psí kosmetiky je na trhu asi milion druhů, klidně můžete dělat pokusy a odbarvování s následným vymýváním zkoušet jak je libo.
Osobně si myslím, že je to jen zbytečná konspirace, stejně jako případné vyjímání čipu. No, nevím, no.

8.1.2019 09:26
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

saola napsal(a):
Pro zadavatele:
Jak to, že znáte historii feny (blabla o nežádoucím nakrytí jinou rasou, původ, apod.), když by to měl být z pohledu útulku "no name" pes bez minulosti, kterého jako toulavého našla MP?
Znáte tedy původního majitele? Existují nějaké detailní fotky feny z předchozího období?
Ojedinělé černé chlupy v srsti být mohou, aniž by vyrůstaly z tmavé kůže, to není podmínkou. Vzhledem k tomu, že se jedná o jejich ojedinělé rozmístění na těle psa, přikláním se k tomu, že jste si prostě jen nevšiml ani v útulku, ani po příjezdu domů, a po koupeli se barva zvýraznila jednak namočením srsti a druhak jejím odmaštěním díky šamponu - poté, co pak uschla, už nebyla tak slehlá jako špinavé a mastnější chlupy (to nutně neznamená, že pes byl viditelně jako prase, ale ta nečistota a mastnosta v srsti zvlášť po měsíčním pobytu v útulku prostě byla).
Konspirační teorie o cíleném odbarvování vybraných tmavších chloupků u takového vořecha mi přijdou skutečně jako scifi. Myslím tedy, že jste jen při přebírání psa srst tak detailně nezkoumal a až během koupání vás tmavé chlupy praštily do očí.
Je pravda, co je uvedeno výše - černý chlup na zářivě bílý nepřebarvíte, to není fyzikálně možné. Odbarvení z tmavého odstínu na světlý se provádí postupně, v několika krocích a rozhodně není vratné jednorázovým omytím v běžném šamponu.
Co se týče obav z citlivosti kůže, prostě ji prohlédněte nebo nechte zkontrolovat veterinářem, ale na fotkách nevypadá, že by na kůži byly nějaké kožní změny, takže tato vaše obava je pravděpodobně jen zbytečně úzkostná a opravdu zbytečná.
Pokud se v tom chcete ze zájmu více šťourat, psí kosmetiky je na trhu asi milion druhů, klidně můžete dělat pokusy a odbarvování s následným vymýváním zkoušet jak je libo.
Osobně si myslím, že je to jen zbytečná konspirace, stejně jako případné vyjímání čipu. No, nevím, no.

milá osobo :) neznám historii fenku, kdyby ano tak se přece zeptám původního majitele :D :D :D :D :D ano byla tak strašně moc špinavě zářivě bílá, že jsem přehlídl černé fleky i všichni kolem jak rodina tak lidé v útulku a ano opravdu byla tak děsně špinavá, že z ní ani netekla žádná viditelná špína do bílé vany přesně tak :) už prosím bez komentáře :) :D :D :D

8.1.2019 09:28
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

Kdyby ji barvili kvůli výstavě ( nemá to žádnou logiku ), musela by být s PP. Nechala bych ji projet čtečkou čipů, jestli to neudělali v útulku.
Když zjistíte původního majitele, dozvíte se bez dohadů proč ji barvil. Zase o ni můžete přijít. Ale to snad čím dřív, tím líp.
Pes jakého popisujete se jen tak u silnice nevyhazuje. Kdybych chtěla být detektiv, tak nejspíš by mě napadlo, že ji někdo ukradl a flíčky zabarvil, aby nebyla na první pohled identifikovatelná ( Hledá se flekatá fena, já mám bílou ). Fena zloději utekla, proč by u něj také zůstávala. A pak byla odchycena a předána do útulku - jako bílá. Toto by snad logiku mělo.
Spíš než tady, byste se měl ptát v útulku, jak se k nim fena dostala. A moc nepočítat s tím, že vám zůstane.
Abych pravdu řekla - je to celé divné.

hm, to s tou krádeží z ní i dost reálně to mě nenapadlo.. díky za tip

8.1.2019 09:34
saola

XXX.XXX.143.108

Nejsem vůbec milá, a mé komentáře nechte na mě.
Ještě jednou tedy, pokud nerozumíte psanému textu výše - pojem špinavá psí srst neznamená, že je pes od kolomazi nebo šmíru, většinou to spíše znamená, že je srst mastnější, více se v ní drží prach, a díky tomu chlupy jinak k sobě přiléhají než když jsou po koupeli odmaštěné a jakoby volnější ve smyslu "rozježené".
Pořád zdůrazňujete zářivou bělost a absenci nečistot v srsti - to je po měsíčním pobytu psa v útulkovém kotci úplně mimo realitu Útulkoví psi jsou obvykle špinaví a taky jsou charakteristicky cítit.
Pokud byla zářivě bílá a čistá, proč byste jí koupal?

8.1.2019 09:44
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

saola napsal(a):
Nejsem vůbec milá, a mé komentáře nechte na mě.
Ještě jednou tedy, pokud nerozumíte psanému textu výše - pojem špinavá psí srst neznamená, že je pes od kolomazi nebo šmíru, většinou to spíše znamená, že je srst mastnější, více se v ní drží prach, a díky tomu chlupy jinak k sobě přiléhají než když jsou po koupeli odmaštěné a jakoby volnější ve smyslu "rozježené".
Pořád zdůrazňujete zářivou bělost a absenci nečistot v srsti - to je po měsíčním pobytu psa v útulkovém kotci úplně mimo realitu Útulkoví psi jsou obvykle špinaví a taky jsou charakteristicky cítit.
Pokud byla zářivě bílá a čistá, proč byste jí koupal?

každý kultivovaný člověk cizího pejska vykoupe :) hádejte se s někým jiným a né tady, tady to nikoho nezajímá :)

8.1.2019 10:12
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Já bych se teda Saola zastala. Taky mi to příjde divné .... protože mne opravdu nenapadá žádný prostředek, který by vybělil do zářivé bílé černý chlup a po umytí se ztratil. Kdyby to tak bylo, musel byste to poznat na bílé (obarvené) vodě, která by odtékala při koupání. A navíc ještě v útulkových podmínkách aby to drželo takhle dlouho. Takže se také spíš přikláním k tomu, že srst byla nejspíš umaštěná, možná se zbytky suché kůže a flíčky nebyly tolik vidět.

Konspirační teorie proč by byl pes kosmeticky zbavován černých puntíků tu už zazněly.

A upřímně já můžu vymyslet i konspirační teorii z druhé strany ..... ptáte se na tu možnost obarvení z důvodu, že celý příběh je smyšlený a vy chcete doporučit nějaký zaručený přípavek jak psa flíčků zbavit.

8.1.2019 10:13
Dasvo

XXX.XXX.101.12

saola napsal(a):
Pro zadavatele:

Amen. Děkuju za trpělivost s opakováním desetkrát vyřčeného.

8.1.2019 10:40
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Já bych se teda Saola zastala. Taky mi to příjde divné .... protože mne opravdu nenapadá žádný prostředek, který by vybělil do zářivé bílé černý chlup a po umytí se ztratil. Kdyby to tak bylo, musel byste to poznat na bílé (obarvené) vodě, která by odtékala při koupání. A navíc ještě v útulkových podmínkách aby to drželo takhle dlouho. Takže se také spíš přikláním k tomu, že srst byla nejspíš umaštěná, možná se zbytky suché kůže a flíčky nebyly tolik vidět.

Konspirační teorie proč by byl pes kosmeticky zbavován černých puntíků tu už zazněly.

A upřímně já můžu vymyslet i konspirační teorii z druhé strany ..... ptáte se na tu možnost obarvení z důvodu, že celý příběh je smyšlený a vy chcete doporučit nějaký zaručený přípavek jak psa flíčků zbavit.

Ten poslední odstavec myslíte vážně??! opravdu nenormální uvažování .. ano pořizuji si psa z útulku, abych mu ubližoval a dělal na něm pokusy uvažujte trochu ... že se vždycky najdou tací, kteří musí útočit na fórech .. ale super je to, že valná většina se mi zde snažila pomoc/poradit :)

8.1.2019 10:46
marcelaamax

XXX.XXX.180.17

marcelaamax napsal(a):
Divné to teda je. Ale zajímalo by mě, cim byly fleky zamaskovany, že v útulku vydržely měsíc a pak to po jednom koupání sleze 😏. Mate fotku cele fenky pred a po? :-) Jen by me zajímalo, jak velký rozdíl to je.

Byla by možná ta fotka pred a po? :-)

8.1.2019 10:47

a mně odpovíte, že jo :-) kde se našel, kde byl v útulku ?

8.1.2019 10:49

grenzgaenger1 napsal(a):
Ten poslední odstavec myslíte vážně??! opravdu nenormální uvažování .. ano pořizuji si psa z útulku, abych mu ubližoval a dělal na něm pokusy uvažujte trochu ... že se vždycky najdou tací, kteří musí útočit na fórech .. ale super je to, že valná většina se mi zde snažila pomoc/poradit :)

"ano pořizuji si psa z útulku, abych mu ubližoval a dělal na něm pokusy"

tak vytahnout fenu z utulku a zacit na ni množit zas zadne sci-fi není.
i ukrást psa a nabarvit ho - aby se dal vydavat za jiného -i to uz stalo mockrat. zachrane organizace zachranuji i psy, které k zachranovani nejsou, vozi je přes pul republiky a vymysli si k nim pohádky.

pak najednou je k dispozici i pes, co se nasel "před týdnem".

8.1.2019 10:55

grenzgaenger1 napsal(a):

Nerozčilujte se, jste na internetu a všechno jsou jen konspirace. Víte, že už TGM věděl, že ne všemu na internetu se dá věřit. :-))
To, že chcete poradit, jak bílého psa zbavit černých flíčků, už mě taky napadlo.
Já to měla obráceně, měla jsem na štěněti bílý chlup a před návštěvou poradce chovu jsem ho černila ( byla doba, kdy se nestandardně zbarvená štěňata vyřazovala z chovu utracením ), opáleným dřívkem, krémem na boty......
Zatím vám tu nikdo nenapsal, že jste ženská, která žádného psa nemá.....Troll. :-))

8.1.2019 10:55

vosková tyčinka v bílé barvě zakryje chlup dobře, ale nevím, že si nikdo nevšiml..ve vodě by se to mělo oddělovat pak.. i když útulek, co vydal darovací smlouvu.. no nic

jestli je tohle pravda, tak bych radši hledala původního majitele

8.1.2019 10:58

grenzgaenger1 napsal(a):

Já třeba celou dobu nechápu, proč to vůbec řešíte, k čemu vám to bude, jestli byl pes nabarvenej nebo ne. Máte ho doma, teď vykoupanýho, hezkýho psa. Tvrdíte, že darovací smlouvu máte, takže je váš. Tak si s ním užívejte života a neřešte barvu chlupů.
Jestli to všechno teda je pravda

8.1.2019 11:02

Já třeba celou dobu nechápu, proč to vůbec řešíte, k čemu vám to bude, jestli byl pes nabarvenej nebo ne. Máte ho doma, teď vykoupanýho, hezkýho psa. Tvrdíte, že darovací smlouvu máte, takže je váš. Tak si s ním užívejte života a neřešte barvu chlupů.
Jestli to všechno teda je pravda

No právě. Normálně by si člověk řekl : Hele holka, tak ty jsi flekatá, po kom to asi máš? A hotovo, konec, šmitec.

8.1.2019 11:03
impact

XXX.XXX.195.92

grenzgaenger1 napsal(a):
milá osobo :) neznám historii fenku, kdyby ano tak se přece zeptám původního majitele :D :D :D :D :D ano byla tak strašně moc špinavě zářivě bílá, že jsem přehlídl černé fleky i všichni kolem jak rodina tak lidé v útulku a ano opravdu byla tak děsně špinavá, že z ní ani netekla žádná viditelná špína do bílé vany přesně tak :) už prosím bez komentáře :) :D :D :D

Já Vám řeknu ve zkratce to, co napsala saola - jste paranoidní.

Nějaká demagogie o super výstavní fence, která se nehodila do chovu, protože někde porodila vořechy, ta je fakt k smíchu. Opravdu. Nehledě na to, že u AST nemůže být u chovného psa víc jak 80% bílé barvy a to zřejmě Vaše fena splňuje na plné čáře. I když můžu jen tipovat. Xkrát jste byl požádán o foto celého psa a buď jsem slepá a nebo ji tu pořád nevidím. Tím se nabízí i teorie o tom, jestli se nechcete náhodou fleků spíše zbavit a psa tak vydávat za jiného.

Jinak co se týče kropenatosti srsti. Já sice mám jiné plemeno, nicméně v základu je ta barva stejná a některý moje feny se přebarvují celý rok. Jednou jsou s flíčkama v srsti - ano čistě v srsti, jindy jsou celé bílé. Dala jsem jednu flekatící se fenu do adopce a majitelka mi za pár týdnů celá zděšená volala, že má v srsti asi nějakýho parazita, protože jí z ničeho nic naskákaly světle hnědé flíčky.

Vyjma vše výše řečeného tady nepadl ještě jeden pohled na věc a to je strava. Ta může mít na zvýraznění fleků také zásadní vliv.

PS: Nepište mi, že nemám psát. Budu si psát kdy chci a kde chci.

8.1.2019 11:04

kdyby to někoho zajímalo, tak existují barvy (třeba PSH), které vydrží i 5 mytí, funguje to stejně jako barevné šampony (místo trvalejší barvy na vlasy).. tak nevím, proč tvrdíte, že to nejde
(a petrahei vyslovila to, co se tu opravdu často děje, psa pak většinou lidé ani nedostanou zpět, jeden pán sháněl něm. ovčáka asi rok, "neziskovka" ho prostě zapřela)
koukám tady ztratit psa (nebo nechat u krámu), se můžu rovnou zastřelit

8.1.2019 11:05
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

vosková tyčinka v bílé barvě zakryje chlup dobře, ale nevím, že si nikdo nevšiml..ve vodě by se to mělo oddělovat pak.. i když útulek, co vydal darovací smlouvu.. no nic

Zakrýt ano, ale vydržet např. 3 dny v útulkovém provozu (kdyby to provedli v útulku - konspirační teorie)? Si myslím, že by se to začalo lámat (ten vosk) teď v zimě. Vosková tyčinky na pár hodin do výstavního kruhu při "halové" teplotě - asi jo. Ale útulek, kotec, procházky, doma blbnutí a otírání se o věci .... to se mi moc nezdá. Čímž ovšem nerozporuji, že možná už takový materiál vynalezli.

A ještě doplnění k těm šamponům ..... a to zbarvení černého na bílou? Chápala bych "přeliv" u hnědých, černých srstí. Ale takhle černá = bílá se mi to fakt nezdá. Ale zkusím se podívat .... informace jsou potřeba.

8.1.2019 11:10

Ruzena_Ruzova napsal(a):
Zakrýt ano, ale vydržet např. 3 dny v útulkovém provozu (kdyby to provedli v útulku - konspirační teorie)? Si myslím, že by se to začalo lámat (ten vosk) teď v zimě. Vosková tyčinky na pár hodin do výstavního kruhu při "halové" teplotě - asi jo. Ale útulek, kotec, procházky, doma blbnutí a otírání se o věci .... to se mi moc nezdá. Čímž ovšem nerozporuji, že možná už takový materiál vynalezli.

A ještě doplnění k těm šamponům ..... a to zbarvení černého na bílou? Chápala bych "přeliv" u hnědých, černých srstí. Ale takhle černá = bílá se mi to fakt nezdá. Ale zkusím se podívat .... informace jsou potřeba.

zima, to je fakt.. budu to muset vyzkoušet venku, máte pravdu :-)

proč mi nechce říct, kde se našla ? před 6 týdny se mi ztratila bíločerná fena amstaffa, má čip na neobvyklém místě a tady na fauně jedna přebývá

8.1.2019 11:11
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

a jak mám dle vás najít původního majitele? jak byste to tedy udělala na mém místě?

proč je špatně že mi útulek vydal darovací smlouvu?

8.1.2019 11:15
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

kdyby to někoho zajímalo, tak existují barvy (třeba PSH), které vydrží i 5 mytí, funguje to stejně jako barevné šampony (místo trvalejší barvy na vlasy).. tak nevím, proč tvrdíte, že to nejde
(a petrahei vyslovila to, co se tu opravdu často děje, psa pak většinou lidé ani nedostanou zpět, jeden pán sháněl něm. ovčáka asi rok, "neziskovka" ho prostě zapřela)

souhlas..

8.1.2019 11:17
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

Ruzena_Ruzova napsal(a):

byla jen zavřená v kotci

8.1.2019 11:18

grenzgaenger1 napsal(a):
a jak mám dle vás najít původního majitele? jak byste to tedy udělala na mém místě?

proč je špatně že mi útulek vydal darovací smlouvu?

vylepila bych plakáty u nás a v okolních městech, dala bych vědět obecnímu úřadu a aj v těch bližších vsích atd. + psí detektiv a fb skupiny
jako pejsek moc pěkný, ale podle mě se ho nikdo nezbavil.. nebo vidíte, že by byl nemocný ? omdlévá při běhu, klepe se při chůzi, třepe hlavou, chůze je "divná" ?

útulek nemůže dát darovací smlouvu, protože podle zákona je pes majetkem toho původního majitele ještě 4 měsíce po nálezu a vyhlášení nálezu
jestli se nález neohlásil, tak ho budete muset vrátit kdykoli, po celý život psa, to je dost hrůza, ne ?

KDE se ten pes našel ?

8.1.2019 11:19
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

a mně odpovíte, že jo :-) kde se našel, kde byl v útulku ?

jsem to ve smršti těch komentářů přehlídl, na okraji Prahy (u Kralup) na cestě kousek od lesů údajně

8.1.2019 11:20
8.1.2019 11:20
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

vylepila bych plakáty u nás a v okolních městech, dala bych vědět obecnímu úřadu a aj v těch bližších vsích atd. + psí detektiv a fb skupiny
jako pejsek moc pěkný, ale podle mě se ho nikdo nezbavil.. nebo vidíte, že by byl nemocný ? omdlévá při běhu, klepe se při chůzi, třepe hlavou, chůze je "divná" ?

útulek nemůže dát darovací smlouvu, protože podle zákona je pes majetkem toho původního majitele ještě 4 měsíce po nálezu a vyhlášení nálezu
jestli se nález neohlásil, tak ho budete muset vrátit kdykoli, po celý život psa, to je dost hrůza, ne ?

KDE se ten pes našel ?

nejsem z města kde se pes našel .. na internetu byl, nikdo se k němu nepřihlásil

8.1.2019 11:26
impact

XXX.XXX.195.92

grenzgaenger1 napsal(a):
jsem to ve smršti těch komentářů přehlídl, na okraji Prahy (u Kralup) na cestě kousek od lesů údajně

Takže spádově patří do útulku Lesan Kralupy n/L a tam žádná taková fena není a nebyla. To je zajímavé...

8.1.2019 11:27
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

tip pro Ruzena Ruzova :-)
https://www.youtube.com/watch?v=EPycawRTnAs

Z bílé na černou .... to znám a mám vyzkoušeno. Nejlépe drží asfalt!

A už jsem pátrala (trochu) a zatím jsem našla jenom stříbrnou. Oni řeší právě spíš opak .... bílé psy barví na jinou barvu než bílou .... nebo vybělují ale pouze do určité úrovně tmavosti - většinou skvrny od moči, jídla atd. a to jsme stále povětšinou u žluté barvy. Ale plnohodnotnou černou jsem zatím nenašla, barvu bez "peroxidu" - tudíž zásah do struktury chlupy a nevymytelnosti.

8.1.2019 11:27
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

impact napsal(a):
Takže spádově patří do útulku Lesan Kralupy n/L a tam žádná taková fena není a nebyla. To je zajímavé...

8.1.2019 11:32
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Jasně, existují barvy na OBARVENÍ chlupu tak, že to v podstatě není poznat. Ale neexistuje barva na ODbarvení barevného chlupu na bílou, aby to bylo „neviditelné“. (Jestli ano, tak takovou barvu chci a zaplatím, co si řeknete. :-)) Ona i ta vosková pastelka je poměrně dobře vidět a cítit na dotek. A zadavatel tady tvrdí, že fena byla čistá, zářivě bílá a nic na ní nebylo napatlané. A po běžném okoupání... ejhle. To prostě NENÍ možné! Není. Tečka. :-)

8.1.2019 11:33
impact

XXX.XXX.195.92

grenzgaenger1 napsal(a):

No můžete se klidně hihňat, ale holým faktem je, že nalezené věci spadají pod určité zákony. Takže na té Vaší darovací smlouvě a neexistující feně fakt něco dost smrdí. A rozhodně to není její špinavá srst.

8.1.2019 11:40
grenzgaenger1

XXX.XXX.30.250

impact napsal(a):
No můžete se klidně hihňat, ale holým faktem je, že nalezené věci spadají pod určité zákony. Takže na té Vaší darovací smlouvě a neexistující feně fakt něco dost smrdí. A rozhodně to není její špinavá srst.

nemá špinavou srst :)

8.1.2019 11:43

máte nějaké foto, aktuální ?
tamto není ta fena z útulku, je to dobře známá fotografie psa úplně odjinud.. mimochodem pitbulla

8.1.2019 12:00
saola

XXX.XXX.250.214

Pro zadavatele:
Hihňat se klidně můžete, ale navrhnu vám i něco jiného:
Korektní diskuzní chování.
Tohle vlákno je první, které jste založil. Položil jste dotaz, i když ten sám už obsahuje nepodloženou spekulaci, prezentovanou jako fakt, ale to vyplynulo až z vašich dalších příspěvků. Odpovídají vám zde lidé, kteří se psy mají reálné zkušenosti na různých úrovních od výcviku přes gaučáky až po ty útulky. Snaží se rozptýlit vaši paranoiu a poskytnout vám požadované informace, které samozřejmě můžete brát jako fakt nebo ne.
Bylo by férové, kdybyste dal celou fotku feny, jak vás o to diskutující opakovaně žádají.
A pro váš klid vám doporučuji smířit se s vlastní počáteční nepozorností při přebírání psa v útulku, kdy jste byl holt oslněn zářivou bílou srstí tak, že jste přehlédl řídce se vyskytující chlupy tmavé barvy, a ty vynikly až po namočení a vyprání psa.

8.1.2019 12:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

KDE se ten pes našel ?

Jen k tomuhle. Ono ale i v útulkach bývají psi, kteří nezanevreli na lidi, jsou hodní, mazliví, v dobré kondici a nemají viditelný zdravotní problém, dokonce jsou třeba i vychování a čistotni. Nevím, proc se nekdo takového psa zbavi - nemoc, úmrtí? Napr.

Zadavateluv pes muze byt kříženec, kterého se nekdo vzdal nebo musel vzdát. Ty fleky teda nevim. Ale divný je mi to, že sem zadavatel nechce dat fotku feny před a po.

8.1.2019 12:30
Andrýsek3

XXX.XXX.158.232

Meg nebydlíte u Prahy náhodou?

8.1.2019 12:34

Andrýsek3 napsal(a):
Meg nebydlíte u Prahy náhodou?

ne, bydlím od Vás přes kopec ;-)

zadavatel sem dal foto staženou z netu, takže prostě asi psa "našel", tak jestli někdo hledá, pošlete ho na faunu

8.1.2019 12:36
Andrýsek3

XXX.XXX.158.232

ne, bydlím od Vás přes kopec ;-)

zadavatel sem dal foto staženou z netu, takže prostě asi psa "našel", tak jestli někdo hledá, pošlete ho na faunu

U mě? Krkonoše?

8.1.2019 16:23
eli22

XXX.XXX.181.79

Tak to je úplná detektivka. Přečetla jsem jedním dechem .

8.1.2019 16:25
eli22

XXX.XXX.181.79

Ten dotaz je vůbec divně položen. Já bych se teda zeptala úplně jinak, kdyby se mi to stalo. Vy?

8.1.2019 16:28
GAELLE

XXX.XXX.55.67

je spíš divné že zadavatel mlží o původu fenky a nechce dát fotky.

8.1.2019 16:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
je spíš divné že zadavatel mlží o původu fenky a nechce dát fotky.

Předpokládám, ze zadavatel uz se asi neozve.

8.1.2019 16:37

to je vražda, napsala eli22 :-)
ale nemáme mrtvolu, jen identikit jak z krabice od mlíka
tak ono už to tu trochu chcípalo..

8.1.2019 16:38
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Předpokládám, ze zadavatel uz se asi neozve.

i já

Přidejte reakci

Přidat smajlík