Včera jsem narazila u vietnamcu na pilnik na drapy, asi za 100 kc, tomu teda moc nevěřím 😁. Ale hledala jsem na netu a našla třeba tenhle https://www.bitiba.cz/shop/doplnky_potreby_pro_psy/pece_o_psy/trimovaci_hrebeny/706240?gclid=Cj0KCQiAsdHhBRCwARIsAAhRhskMQAQS489NEiBTgTE0VjgmDxOU86NdPe1iw0YCa5YyD3oh58ZVuW0aAijjEALw_wcB (ani jsem nevedla, ze neco takového existuje). Mate s tím někdo zkušenosti? Pes ma pevné, tvrdé ale zároveň hrozně ostré drápy. Prochazky jsou většinou v přírodě, takže si je nemá moc kde obrousit. A ja jsem po hře nebo treninku s nim věčně poskrabana az do krve.
Diky za zkušenosti.
Edit : drapy psovi stříhám, ale potom je to ze začátku ještě horší 😁. Uz jsem si zvykla, ani me nenapadlo, že by to nějak slo řešit, ale kdyby to melo pomoct, tak do toho jdu 😊
Uživatel s deaktivovaným účtem

My jsme na zkoušku začali s nějakou čínskou bruskou taky za stovku, oproti předpokladům vydržela roky. Teď máme Oster. Broušení super, nikdy jinak.
Zatím jsem psu musela zastříhnout drápy jen jednou, když málo chodil, protože ho bolely nohy. Samozřejmě jsem ho stříhla Nad bruskou na drápy jsem po přečtení zakroutila hlavou, ale když jsem se následně zamyslela (což občas není na škodu ) uvědomila jsem si, že to broušení je prostě víc fyziologické, než stříhání. Prakticky to nahradí přirozené obrušování drápů

lesnížínka
napsal(a):
Zatím jsem psu musela zastříhnout drápy jen jednou, když málo chodil, protože ho bolely nohy. Samozřejmě jsem ho stříhla Nad bruskou na drápy jsem po přečtení zakroutila hlavou, ale když jsem se následně zamyslela (což občas není na škodu ) uvědomila jsem si, že to broušení je prostě víc fyziologické, než stříhání. Prakticky to nahradí přirozené obrušování drápů
Jj. A přežijí i cíťové. Když uděláte každý den přes drápek jedno dzzzn!, tak je to úplně dostačující. Můj naštěstí cíťa není, takže vydrží jakkoliv dlouho.

marcelaamax
napsal(a):
Muj pes, ac nevypadá, tak na tohle cita je 😂
Přesně takový cíťa v sousedství to prý nakonec dává. Kousek masa za drápek každý večer a teď už prý kouká jen lehce otráveně jako ten můj. Brousím jen dva přední prostřední a páté drápky, podle situace. V pohodě, dokonce sám přijde. Žádná zdrhačka, jako když vidí zubní kartáček, nebo když aktuálně vezmu do ruky postroj.
napsal(a):
Přesně takový cíťa v sousedství to prý nakonec dává. Kousek masa za drápek každý večer a teď už prý kouká jen lehce otráveně jako ten můj. Brousím jen dva přední prostřední a páté drápky, podle situace. V pohodě, dokonce sám přijde. Žádná zdrhačka, jako když vidí zubní kartáček, nebo když aktuálně vezmu do ruky postroj.
Jojo, s posrtojem to znám. On uz se tak hrozne těší, celý se vrtí, ale zdrha. Ted uz je to teda lepší, uz neutika, jen uhyba hlavou a tváří se hrozně ublizene. Jinak jako si s nim muzu delat co chci - klidne makat na drapy, mezi polštářky, do usi, do tlamy a všude... Ale jakmile vezmu do ruky cokoli, tak hysterci. Stačí pinzetka na klíšťata. Tak na ten pilník jsem docela zvědavá 😁

marcelaamax
napsal(a):
Jojo, s posrtojem to znám. On uz se tak hrozne těší, celý se vrtí, ale zdrha. Ted uz je to teda lepší, uz neutika, jen uhyba hlavou a tváří se hrozně ublizene. Jinak jako si s nim muzu delat co chci - klidne makat na drapy, mezi polštářky, do usi, do tlamy a všude... Ale jakmile vezmu do ruky cokoli, tak hysterci. Stačí pinzetka na klíšťata. Tak na ten pilník jsem docela zvědavá 😁
No u nás je to něco trošku jiného. Venku je hnusně - když už večer moc zlobí a chci ho uspat, tak stačí sáhnout na postroj. To se rozběhne do jednoho ze svých početných sídel, upadne a až křečovitě zavře oči. A pomalu ani nedýchá.
napsal(a):
No u nás je to něco trošku jiného. Venku je hnusně - když už večer moc zlobí a chci ho uspat, tak stačí sáhnout na postroj. To se rozběhne do jednoho ze svých početných sídel, upadne a až křečovitě zavře oči. A pomalu ani nedýchá.
😂 Tak to je taky dobrý, ja se dneska pobavila nad kalendářem, kdyz jsem otocila list, taková krasna seltie tam, to vam sem musim hodit 😂

marcelaamax
napsal(a):
😂 Tak to je taky dobrý, ja se dneska pobavila nad kalendářem, kdyz jsem otocila list, taková krasna seltie tam, to vam sem musim hodit 😂
Ollie ma Sheltii? Ja mela za to, ze Basenji...?

marcelaamax
napsal(a):
Ty bláho, nějak mi ta sheltie vypelichala...
napsal(a):
Ty bláho, nějak mi ta sheltie vypelichala...
Si jako nedělejte srandu! Já když jsem holila trikolórní kólii (kvůli srdci - nesnesla prášky a v teple omdlívala), která měla plachťáky, tak hodně lidí si myslelo, že mám přerostlého basenžiho.
Krátkosrsté kólie tu ještě nikdo neznal.

marcelaamax
napsal(a):
Mrkněte pořádně na tu fotku kalendáře 😁
...aha - uz chapu. Dik za stouch :)
Janae1

XXX.XXX.160.6
Marcelo, vyzkoušela jste nakonec pilník?
Obrousí i hodně tvrdé drápy velkého psa?
Nebo rovnou nešetřit a vzít Oster?
Proč nad tím dumám, jednomu z našich psů přerůstaj drápy a i po ostříhání jsou přerostlé, kdybych střihla více, tak už teče krev. Dumám nad pilníkem, že by třeba dřeň drápu postupem času ustoupila a dráp se dostal do normální velikosti.
Jo, kdyby mu tak rostli i chlupy, kde potřebuje chlupy (závoje), tak jich má minimálně, asi veškeré živiny jdou drápů.
Na procházkách si je neobrousí, nechápu, druzí psi maj drápy v pohodě, neznají stříhání drápů, tento by bez nůžek chodil jak pavouk.

Janae1
napsal(a):
Marcelo, vyzkoušela jste nakonec pilník?
Obrousí i hodně tvrdé drápy velkého psa?
Nebo rovnou nešetřit a vzít Oster?
Proč nad tím dumám, jednomu z našich psů přerůstaj drápy a i po ostříhání jsou přerostlé, kdybych střihla více, tak už teče krev. Dumám nad pilníkem, že by třeba dřeň drápu postupem času ustoupila a dráp se dostal do normální velikosti.
Jo, kdyby mu tak rostli i chlupy, kde potřebuje chlupy (závoje), tak jich má minimálně, asi veškeré živiny jdou drápů.
Na procházkách si je neobrousí, nechápu, druzí psi maj drápy v pohodě, neznají stříhání drápů, tento by bez nůžek chodil jak pavouk.
Bruskou se dá i želva, nějaká čínská bruska za 200, dokonce snad z aliexpressu. Neříkám, že to je ta super dobrá bruska..
Ono broušení je "výkonnější" než kleštičky, protože bere malinké části postupně, jak se ten šmirgl otáčí..
Zanedbavat hygienu nohou, coz je pro psy opravdu dulezita cast tela, to bych nedoporucoval, sel bych tedy radsi do kvality. Pouzivame pro naseho pejska pilnik na drapky od mdshop.cz, majitel nam dokonce poradil ve vyberu, vyzna se a je ochotny. Casto tam maji i nejake slevy, treba s kodem ZKUSITMDSHOP na vsechno chovatelske...
cookiekate

XXX.XXX.160.202
nevite ten oster je kovovy pilnik nebo jen papirovy nasazeny co je hned pryc? jeden jsem koupila online a bylo to k nicemu tak snahim novym. sice mam mensiho psa ale nehty ma bytelne pekne:)

Myslíte tento https://www.zoohit.cz/shop/psi/pece_strojky/tlapky/359139 ?
Tam by měly být různé nástavce. Pokud to tak není, tak bych to vrátila.
Jinak já jsem na FB ve skupině Jak na drápky a tam si dost lidí kupuje tuto brusku:
https://www.lidl-shop.cz/p/parkside-aku-jemna-vrtaci-bruska-pfbs-12-b3/p100315510
napsal(a):
Myslíte tento https://www.zoohit.cz/shop/psi/pece_strojky/tlapky/359139 ?
Tam by měly být různé nástavce. Pokud to tak není, tak bych to vrátila.
Jinak já jsem na FB ve skupině Jak na drápky a tam si dost lidí kupuje tuto brusku:
https://www.lidl-shop.cz/p/parkside-aku-jemna-vrtaci-bruska-pfbs-12-b3/p100315510
tu brusku z Lidlu mám a spokojenost

aluska
napsal(a):
tu brusku z Lidlu mám a spokojenost
Já mám z Lidlu tu brusku jen vyloženě na psí drápky, tuším zn. Zoofari. Ta je tak na malé plemeno nebo jen na takové dodatečné obroušení. Jinak brousit s tím drápy u velkýho psa je s tím tak na hodinu práce.
Mám taky Parkside a v podstatě si nemůžu stěžovat. Jediné, co mi trochu vadí, je váha. (Akumulátorové přístroje jsou zkrátka těžké.) Obrousit s tím 18 drápů u velkého psa chvilku trvá a pro jemnou dámskou ručku to může být nepohodlné. :-) Naopak velká výhoda je výběr brousků různých tvarů, velikostí a hrubosti.
Za mě je Parkside - z hlediska poměru cena x výkon - skvělá investice.

cookiekate
napsal(a):
nevite ten oster je kovovy pilnik nebo jen papirovy nasazeny co je hned pryc? jeden jsem koupila online a bylo to k nicemu tak snahim novym. sice mam mensiho psa ale nehty ma bytelne pekne:)
Oster je "papír", ale mám ho víc jak 3 nebo 4 roky a pořád mám plný stav zásob nástavců v krabici. Akorát vlastně nevím, kde tu krabici skladuji.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!