Dobrý den, memu psovi (2,5 roku) byly zjištěny mocove kamen (pravděpodobně cystin) a bohuzel musi na.operaci. veterinářka mluvila o speciální dietě granulemi - dlouhodobě. Krmíme odmala Barfem a nerada bych přecházela na granule. Mate prosim nekdo zkušenost s barfovanim po těchto obtížích? Dale by me zajimaly zkušenosti s pooperacnim stavem - bude mit pry tri dny doma cevku, takže pleny apod..jakakoli zkusenost pomuze.Moc dekuji.
Dobrý den,
ohledně barfu Vám neporadím, my jsme popelnice, my jíme opravdu vše.
Jen ohledně kamenů v močáku taky je má a měl můj nejstarší pes. Dnes je mu 16,let v 8letech se zjistilo, že má 3kameny a písek. Vet jen řekl, že až přestane čůrat začneme operovat, tak jsem hlídala a asi za 2roky se to stalo, šel na akutní operaci. Nic nebylo dopředu jen až prostě se to stalo tak se operovalo. Po laboratorním vyšetřeni se zjistilo, že mále Vevelity ( nevím jestli jsem je dobře pojmenovala, ale jsou to ty horší). Po operaci žádná cévka, žádné močení doma na plenu, prostě šup a šlo se ven močit a dokonce pejsek vydržel. Po zjištění o jaké kameny se jedná nám vet nasadil granule Hills U/D a bylo nám řečeno, že až do smrti, jenže pejsek je špatně snášel a tak jsem je vyměnila za jinou stravu, ale tím pádem se nám kameny vrátily a vím o nich od jeho 13let a zatím dobrý. Má tam 2kusy, chodím preventivně na SONO.
Kamarádka mělo to samé, že vyoperovala u psa kameny a za chvilku se ji vrátily, když se to dověděla přešla s fenkou na Braf a dokonce se kameny vstřebaly jen to nesmí být ten Vevelit, ten zůstane.
Dája
Není zač, možná se sem staví vet bodlinka co chodí tady na diskuzi. Nevím proč by měl mít Váš pejsek cévku. U nás nebyla a spíš mi bylo kladeno na srdce, abych pořádně koukala jaký má proud. A ještě podle mě pokud není problém tak bych do operace nešla jen sní počítala. Poprvé jsme operovaly po 2letech co jsme je zjistily a teď už o nich víme 3roky a zatím je v naprostém pořádku ( SONO a odběry moče). Tak se můžete i peněžně připravit.
Dája
Dája6
napsal(a):
Není zač, možná se sem staví vet bodlinka co chodí tady na diskuzi. Nevím proč by měl mít Váš pejsek cévku. U nás nebyla a spíš mi bylo kladeno na srdce, abych pořádně koukala jaký má proud. A ještě podle mě pokud není problém tak bych do operace nešla jen sní počítala. Poprvé jsme operovaly po 2letech co jsme je zjistily a teď už o nich víme 3roky a zatím je v naprostém pořádku ( SONO a odběry moče). Tak se můžete i peněžně připravit.
Dája
On je ten kamen velky ze se pry nerozpusti, navic ma z toho uz tri tydny zanet, moci krev mechyr ma uz zaniceny. Jsme na atb a nezlepsilo se to prave..
Zdravim, jen update. Po operaci jsme krmili Hills ud a vse ok. Pote jsme presli na barf cystinovou dietu podle MVDr Šťourače. Po 14 dnech se mu brutalne zvýšilo PH a vytvorily se jine kameny. Nyni opet na Hills a kameny se snad vylouci a nebude nutna operace. Ještě je nam doporučována varianta zkusit chemickou kastraci, zda to neni podmineno testosteronem, pripadne pokud by to pomohlo provest poté klasickou kastraci..mate nekdo zkusenost se zlepsenim po kastraci? Nechci trvale krmit Hills, nejsou v tom skoro zadne živiny :( ale zaroven absolutně netusim čím krmit. Děkuji za nazory
Uživatel s deaktivovaným účtem

s cystinurií těžko vymyslíte něco lepšího než granule na tuhle diagnózu a v podstatě spíš buďte ráda, že fungoval na hillsu a nekomplikujte si to