Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.3.2019 12:13
Maila123

XXX.XXX.54.192

Dobrý den chtěla bych se zeptat kdybych jela pro štěňátko na Slovensko bude mi stačit občanský průkaz nebo potřebuji pas? A jak je to se psem ? Musí mít čipovani nebo něco takového ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.3.2019 12:17

vám stačí občanka. pes potřebuje čip a pas a očkování proti vzteklině, pokud bude starší než tři měsíce.

5.3.2019 12:23

Tak Slovensko je v EU, takže opravdu stačí jen občanka. Štěně by mělo mít pet pas, kde je vypsané očkování a odčervení, já měla štěně čipované, taky mám ze Slovenska. My tehdá jeli přes Rakousko, takže navíc jsem ještě musela sledovat podmínky přepravy psů v Rakousku - tam např. pes nesmí být v autě na volno, ale v upevněné přepravce (byť já mám třeba v autě síť, která mi odděluje psy od řidiče, v Čechách to stačí, ale v zahraničí nemusí). Přepravku v autě sem měla jen na oko, štěně spalo stejně mě na klíně a přítel řídil.

5.3.2019 12:24
Maila123

XXX.XXX.54.192

A kde takovej pas seženu ? A kolik stojí ? Bude mít 8 týdnu

5.3.2019 12:30

Tak pet pas by vám měl dát chovatel ke štěněti, to je jeho povinnost, ideálně spolu s čipem. Pokud vám ho ke štěněti nedá, asi bych si vybrala štěně radši někde jinde, nemůžete mít jistotu, že pak bylo vůbec očkované nebo odčervované.

5.3.2019 12:44
conie

XXX.XXX.206.202

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak pet pas by vám měl dát chovatel ke štěněti, to je jeho povinnost, ideálně spolu s čipem. Pokud vám ho ke štěněti nedá, asi bych si vybrala štěně radši někde jinde, nemůžete mít jistotu, že pak bylo vůbec očkované nebo odčervované.

Štěně musí mít očkovací průkaz, předpokládám, že si zadavatel jede pro štěně s PP, které musí být nezaměnitelně označené - čipované a takové štěně pak má mít pet pas, kde je zaznamenané očkování, ale i jednoznačná identifikace štěněte - číslo čipu, adresa veta, který čipoval atd.

5.3.2019 12:47
Maila123

XXX.XXX.54.192

Jo takže ten očkovací průkaz , co dává veterinář při odčervovaní a očkováni to je ten pas a to stačí ? Já myslela že to se musí vyřídit na úřadě nebo tak jak pro nás pasy 😂

5.3.2019 12:51
assil

XXX.XXX.84.76

Maila123 napsal(a):
Jo takže ten očkovací průkaz , co dává veterinář při odčervovaní a očkováni to je ten pas a to stačí ? Já myslela že to se musí vyřídit na úřadě nebo tak jak pro nás pasy 😂

Ne, očkovací průkaz není pas. Ale pas vydává taky veterinář po čipování psa.

5.3.2019 12:55
manitschka

XXX.XXX.35.123

Maila123 napsal(a):

Ne, nestačí. Petpas je něco úplně jiného než očkovací průkaz a administrativy je s tím taky dost. Pes musí být načipovaný, čip musí veterinář ověřit při vydávání pasu. Pas se registruje na stránkách veterinární komory, vydává ho veterinář. Pokud pořizujete štěně s PP, je pravděpodobné, že pas mít bude, to by vám měl sdělit chovatel.

Přidejte reakci

Přidat smajlík