Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2019 20:55
LauraMackova

XXX.XXX.17.34

Ahoj všem pejskařům, máte někdo zkušenosti s Britem, konkrétně s řadou fresh? Mě na netu právě jejich granulky zaujaly, tak by mě zajímalo, jak jste s nimi (ne)spokojeni v reálu, abych věděla, jestli zakoupit nebo ne. Děkuji mockrát a přeji hezký večer.

LeaKa

11.3.2019 21:14
LeaKa

XXX.XXX.39.20

Taky by mě zajímalo, jestli je sežere i ten nejmlsnější pes, to by pak potřeboval koupit ten náš.

15.3.2019 18:05
MarieBarkova

XXX.XXX.148.68

Zdravím, já ano! Z téhle řady jedou našim fenkám nejvíc jejich krůtí s hráškem a opravdu jsme doma lepší granule doposud neměli. Dřív jsme jeli převážně na krmivech z levnějších vod a změna na tyhle Brit byla za nás rozhodně skvělý rozhodnutí :-)!

15.3.2019 18:11
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

MarieBarkova napsal(a):
Zdravím, já ano! Z téhle řady jedou našim fenkám nejvíc jejich krůtí s hráškem a opravdu jsme doma lepší granule doposud neměli. Dřív jsme jeli převážně na krmivech z levnějších vod a změna na tyhle Brit byla za nás rozhodně skvělý rozhodnutí :-)!

Ale, ale.
Co jste panebože doposud kupovala za granule?
To jste si asi nikdy nečetla složení těchto granulí...

15.3.2019 18:49
PumaCZ

XXX.XXX.255.65

Phyllobatesvittatus12 napsal(a):
Ale, ale.
Co jste panebože doposud kupovala za granule?
To jste si asi nikdy nečetla složení těchto granulí...

Náhodou složení Brit Fresh nevypadá vůbec špatně a je srovnatelné i s některými granulemi "vyšší třídy". Jediné, co se mi tam nelíbí, je kuřecí tuk, ale ten mají skoro všechny granule. A za tu cenu není vůbec co řešit.

Brit Fresh Beef & Pumpkin Puppy Large Bones & Joints

čerstvé hovězí (40 %), sušené hovězí (25%), dýně (10%), kuřecí tuk (konzervovaný směsí tokoferolů), oves, pohanka (5%), jablka, celá cukrová řepa, lososový olej, pivovarské kvasnice, lněné semeno, kuřecí játra, kolagen, řasy, mangold (0,2%), petržel, rozmarýn (0,05%), tymián, měsíček lékařský, pampeliška, probiotika (Enterococcus faecium 1x109 CFU), glukosamin 1,700 mg/kg, chondroitin sulfát 1,300 mg/kg, frukto-oligosacharidy 220 mg/kg, β-glucany 200 mg/kg, mannan-oligosacharidy 180 mg/kg, yucca 150 mg/kg, slávka zelenoústá 100 mg/kg.

Analytické složky:

hrubý protein 27,0 %, obsah tuku 15,0 %, hrubá vláknina 2,8 %, hrubý popel 7,2 %, vlhkost 10,0 %, omega-3 0,90 %, omega-6 1,6 %, EPA (20:5 n3) 0,30 %, DHA (22:6 n3) 0,50 %, vápník 1,5 %, fosfor 1,1 %.

15.3.2019 20:46
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

PumaCZ napsal(a):
Náhodou složení Brit Fresh nevypadá vůbec špatně a je srovnatelné i s některými granulemi "vyšší třídy". Jediné, co se mi tam nelíbí, je kuřecí tuk, ale ten mají skoro všechny granule. A za tu cenu není vůbec co řešit.

Brit Fresh Beef & Pumpkin Puppy Large Bones & Joints

čerstvé hovězí (40 %), sušené hovězí (25%), dýně (10%), kuřecí tuk (konzervovaný směsí tokoferolů), oves, pohanka (5%), jablka, celá cukrová řepa, lososový olej, pivovarské kvasnice, lněné semeno, kuřecí játra, kolagen, řasy, mangold (0,2%), petržel, rozmarýn (0,05%), tymián, měsíček lékařský, pampeliška, probiotika (Enterococcus faecium 1x109 CFU), glukosamin 1,700 mg/kg, chondroitin sulfát 1,300 mg/kg, frukto-oligosacharidy 220 mg/kg, β-glucany 200 mg/kg, mannan-oligosacharidy 180 mg/kg, yucca 150 mg/kg, slávka zelenoústá 100 mg/kg.

Analytické složky:

hrubý protein 27,0 %, obsah tuku 15,0 %, hrubá vláknina 2,8 %, hrubý popel 7,2 %, vlhkost 10,0 %, omega-3 0,90 %, omega-6 1,6 %, EPA (20:5 n3) 0,30 %, DHA (22:6 n3) 0,50 %, vápník 1,5 %, fosfor 1,1 %.

No úplně nejhorší to není, ale tak snad když někdo nemá tu možnost barfovat, tak ať alespoň kupuje co nejkvalitnější granule .

24.3.2019 20:23
DaarinaS

XXX.XXX.219.115

My zatím s pesany nezkoušeli, každopádně jsem se na ně právě pár týdnů zpět taky koukala a musím uznat, že vypadaly velice solidně. Navíc s nimi krmí známá a co jsme tak párkrát prohodily téma granulek, říkala, že jsou s pejskem spokojení, takže bych se jich určo nebála.

LeaA

13.4.2019 21:56
LeaA

XXX.XXX.39.20

Já myslím, že Brit je takový zlatý střed za rozumnou cenu.

13.4.2019 23:16
fikovnice

XXX.XXX.135.170

Je zde, prosím, někdo, kdo krmí Purizonem? Pokud ano, co těmto granulím říkáte (a vaši miláčkové)? Nejsem z těch, co extra podrobně zkoumá složení granulí. Mám Purizonky pro kočky. Ale uvažovala jsem, že bych koupila i našemu vestajovi, protože vzdálenější rodina jej fakt krmí strašnými shity. Já ty názvy ani neznám - ale jsou to různé levné marketovky. Nemyslím, že rodinu přesvědčím o nevhodnosti jejich krmení. Pes dostává občas i syrové maso, výjimečně mléčné výrobky, jako pamlsky sušené maso....ale bohužel jako základ žrádla jsou ty humusoidní marketovky. Tak jsem si říkala, že při příští objednávce kočkám bych koupila Purizon i psí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2019 17:15

fikovnice napsal(a):
Je zde, prosím, někdo, kdo krmí Purizonem? Pokud ano, co těmto granulím říkáte (a vaši miláčkové)? Nejsem z těch, co extra podrobně zkoumá složení granulí. Mám Purizonky pro kočky. Ale uvažovala jsem, že bych koupila i našemu vestajovi, protože vzdálenější rodina jej fakt krmí strašnými shity. Já ty názvy ani neznám - ale jsou to různé levné marketovky. Nemyslím, že rodinu přesvědčím o nevhodnosti jejich krmení. Pes dostává občas i syrové maso, výjimečně mléčné výrobky, jako pamlsky sušené maso....ale bohužel jako základ žrádla jsou ty humusoidní marketovky. Tak jsem si říkala, že při příští objednávce kočkám bych koupila Purizon i psí.

Krmí známá, ale větší psy, co vím, tak chutnají. Rozhodně bych mu je koupila nebo jakékoliv jiné, ale kvalitní.

16.4.2019 11:23
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Krmí známá, ale větší psy, co vím, tak chutnají. Rozhodně bych mu je koupila nebo jakékoliv jiné, ale kvalitní.

Díky moc, Rájko!

16.4.2019 11:41

fikovnice napsal(a):
Díky moc, Rájko!

Za málo

14.5.2019 12:51
Tynka99

XXX.XXX.92.43

Dobrý den, přidáváte vašim psů do granulí něco na přilepšenou? Nějaké konzervy, nebo salám? Nevím jestli je nechat jen na granulích.

14.5.2019 12:55

Syrový maso bez granulí

14.5.2019 13:07
PumaCZ

XXX.XXX.255.31

Tak mi to nedalo a Brit Fresh koupila na vyzkoušení, konkrétně Brit Fresh Beef & Pumpkin Puppy Large Bones & Joints. A musím říci, že zatím našemu štěndu sedí ze všeho nejvíc. Občas totiž průjmoval, ale teď na Britu má bobky jedna radost. A řekla bych, že kadí méně často a i menší objem.

14.5.2019 13:22
GAELLE

XXX.XXX.55.67

PumaCZ napsal(a):
Tak mi to nedalo a Brit Fresh koupila na vyzkoušení, konkrétně Brit Fresh Beef & Pumpkin Puppy Large Bones & Joints. A musím říci, že zatím našemu štěndu sedí ze všeho nejvíc. Občas totiž průjmoval, ale teď na Britu má bobky jedna radost. A řekla bych, že kadí méně často a i menší objem.

zkoušela jste ty Yoggies? Jinak náš pes po 9ti letech na hnusech z marketu byl s Brit Care taky spokojený, přidávali jsme mu do toho i salám, konzervy nebo kapsičky. A střídali s vařeným a syrovým masem, rýží, těstovinami. Průjem neměl nikdy a po ničem. Byl to dobrý strávník ........................

14.5.2019 13:50
PumaCZ

XXX.XXX.255.31

GAELLE napsal(a):
zkoušela jste ty Yoggies? Jinak náš pes po 9ti letech na hnusech z marketu byl s Brit Care taky spokojený, přidávali jsme mu do toho i salám, konzervy nebo kapsičky. A střídali s vařeným a syrovým masem, rýží, těstovinami. Průjem neměl nikdy a po ničem. Byl to dobrý strávník ........................

Ano, Yoggies měl také, ale měl hodně odpadu a přišlo mi, že to nebylo dostatečně natrávené. A k tomu sem tam průjem.

14.5.2019 16:57
Terven

XXX.XXX.110.147

GAELLE napsal(a):

Salám a většinu kapsiček bych též zařadila do kategorie "hnus z marketu", to je z bláta do louže.

14.5.2019 17:42
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Terven napsal(a):
Salám a většinu kapsiček bych též zařadila do kategorie "hnus z marketu", to je z bláta do louže.

salám Brit, kapsičky a konzervy jsme dávali na cestách. Doma měl maso. Fakt ale je že kapsičky už kupovat určitě nikdy nebudu.

HanaKam

4.6.2019 14:06
HanaKam

XXX.XXX.39.20

Já našemu psovi dávám do granulí konzervy Brit Monoprotein. Dobré složení za přijatelnou cenu. Samotné granule mi nesežere.

Bentley

4.6.2019 14:17
Bentley

XXX.XXX.197.98

Dobrý den,

zkoušeli jsme, protože fenka je celkem mlsoun a složení úplně špatné není, nicméně...za nás ne...ani nevím jestli seděly nebo ne, ale prostě je nežrala. Teď máme ND a ty žere opravdu s chutí, ale je to o zkoušení. Moje fena vyžaduje občas změnu a nemá ráda velké pytle granulí, pak ji granule nevoní a to je máme v barelu. Takže za nás ještě Annamaet. Na obojím hezky prospívá a nemáme žádné problémy, největší náš problém je asi její mlsota.

3.8.2019 08:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak jsem dneska chtěla vyzkoušet Brit fresh - někde jsme vyhráli 2,5 kg pytel. Otevřela jsem ho, nasypala do barelu a zjistila, že granule na dně pytle jsou plesnivé. Nebyly prošlé, obal nebyl poškozený. Stalo se to někomu? Třeba i u jiných granulí? Mě teda ještě ne...

3.8.2019 09:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

marcelaamax napsal(a):
Tak jsem dneska chtěla vyzkoušet Brit fresh - někde jsme vyhráli 2,5 kg pytel. Otevřela jsem ho, nasypala do barelu a zjistila, že granule na dně pytle jsou plesnivé. Nebyly prošlé, obal nebyl poškozený. Stalo se to někomu? Třeba i u jiných granulí? Mě teda ještě ne...

U granulí pro koně. Ale tyto nejsou v těch pevných pytlech, co jsou na psí granule, ale jen v igelitovém pytli.
Dodavatel promptně poslal nový pytlík.

3.8.2019 09:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

sisi58 napsal(a):
U granulí pro koně. Ale tyto nejsou v těch pevných pytlech, co jsou na psí granule, ale jen v igelitovém pytli.
Dodavatel promptně poslal nový pytlík.

No my jsme je vyhráli někde na závodech, takže je prostě vyhodím. Ale docela mě to zarazilo, ještě jsem se s tím nesetkala. Prohlížela jsem ten pytel, jestli tam není někde třeba díra, ale nic jsem nenašla.

3.8.2019 09:35
sisi58

XXX.XXX.191.1

marcelaamax napsal(a):
No my jsme je vyhráli někde na závodech, takže je prostě vyhodím. Ale docela mě to zarazilo, ještě jsem se s tím nesetkala. Prohlížela jsem ten pytel, jestli tam není někde třeba díra, ale nic jsem nenašla.

Stačí, když jim ve výrobě do pár granulí kápne. Plíseň je sfiňa fikaná.

4.8.2019 16:01
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nestalo(naštěstí, vzhledem k 15kg a ceně ) ale nepřesypávám a přišla bych na to až na dně pytle Nechávám pytel stát v té krabici, ve které přijde - kvůli stabilitě. Tipla bych, že na tom pytli byla fakt dírka, třeba jen miniaturní a stál někde v vlhku třeba? Prostě špatné skladování, natáhnulo to, proto to bylo jen na dně.

4.8.2019 16:16
lupus4

XXX.XXX.205.61

proto to bylo jen na dně

ne , je-li takhle vidět, jsou spory toxinogenních plísní už všude a "chycenej" je celej pytel - další "výhoda" amarounů

PS. Dnes již bylo popsáno přibližně tři sta těchto látek, které mohou mít řadu nepříznivých účinků pro zdraví. Některé vedou k zažívacím obtížím, jiné jsou toxické pro játra, ledviny či nervový systém, další poškozují krvetvorbu, narušují hormonální rovnováhu nebo snižují funkce imunitního systému. Řada mykotoxinů je dokonce podezřívaná z rakovinotvorných účinků

4.8.2019 16:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lupus4 napsal(a):
proto to bylo jen na dně

ne , je-li takhle vidět, jsou spory toxinogenních plísní už všude a "chycenej" je celej pytel - další "výhoda" amarounů

PS. Dnes již bylo popsáno přibližně tři sta těchto látek, které mohou mít řadu nepříznivých účinků pro zdraví. Některé vedou k zažívacím obtížím, jiné jsou toxické pro játra, ledviny či nervový systém, další poškozují krvetvorbu, narušují hormonální rovnováhu nebo snižují funkce imunitního systému. Řada mykotoxinů je dokonce podezřívaná z rakovinotvorných účinků

To ano, s tím určitě souhlasím, naštěstí to Marcela přesypala, tak uviděla. Já myslela, že to viditelné bylo na dně, tudíž to mělo prapůvod tam.

4.8.2019 17:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
To ano, s tím určitě souhlasím, naštěstí to Marcela přesypala, tak uviděla. Já myslela, že to viditelné bylo na dně, tudíž to mělo prapůvod tam.

Ano, plíseň byla opravdu jen na dně - viditelná. Jak byl pytel skladovaný předtím než se dostal k nám nevím, u nás byl v suchu. Fakt jsem hledala a žádnou miniaturní dírku nenašla. Ještě že přesypávám - vyhodila jsem to celé, kdyby to byl třeba 15 kg pytel a nepřesypala jsem, tak by to pes celé sežral....

4.8.2019 19:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

lupus4 napsal(a):
proto to bylo jen na dně

Souhlas. Totéž u koní. Balík,chycený plísní,je celý špatný. A aby toho nebylo málo, může být,že plíseň už byla v seně, než bylo zabalené a není vidět.
A nejen v seně, ale i senáži či siláži. Právě pro dobytek byly vynalezeny vyvazovače mykotoxinů, které se už používají i u koní. A úspěšně.

26.12.2019 14:50
Dáša_

XXX.XXX.200.72

Brit Fresh jsou výborné, hezky voní, fence australského ovčáka chutnají a poměr cena a kvalita je taky úplně super
Tady je jejich rozbor a zhodnocení od odborníků: https://www.psikrmivoradce.cz/recenze/brit-fresh-turkey-pea-adult-fit-slim/

26.12.2019 15:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

"odborníci"asi neví , že co je extrudované, je totálně NAHOV.NO

26.12.2019 15:09

Dáša_ napsal(a):
Brit Fresh jsou výborné, hezky voní, fence australského ovčáka chutnají a poměr cena a kvalita je taky úplně super
Tady je jejich rozbor a zhodnocení od odborníků: https://www.psikrmivoradce.cz/recenze/brit-fresh-turkey-pea-adult-fit-slim/

Si děláte legraci? 50% masa? Kde by se tam vzalo?
Pytel hrachu s kouskem krocaního masa.
Už za ty kradené názvy od jiných výrobců to nekoupím, ani zadarmo.

Zajímavé hodnocení.
Tohle je podprůměr masa, ale přitom mají cca stejně :-)
https://www.psikrmivoradce.cz/vyrobci/pet-food-uk/recenze/barking-heads-fat-dog-slim/

A navíc to ani není pravda, BH mají cheláty, a tímto pro mě česká výroba a cz recenzenti naprosto skončili.
https://barkingheads.co.uk/products/fat-dog-slim-dry

26.12.2019 15:13
lupus4

XXX.XXX.205.61

kliiid megi, to je jen další trollka "britoblbka"

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík