Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Sandynka1

27.3.2019 12:12
Sandynka1

XXX.XXX.237.172

Ahoj, můj pes poslední týdny zvrací, ale ne každý den třeba jednou týdně. Moc nejí. Granule skoro vůbec a kapsičku si dá, ale třeba až večer. Zvrací spíše na prázdno prikladám fotografii zvratku a říkám si, ze zabarvení vypadá na kapsičku co včera měla nejsem si jista jestli je to krev. Nejsem ani zvyklá ze by odmítala jídlo a něčím lidským jídlem ji nekrmime. Dekuju za odpověď.

27.3.2019 12:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Sandynka1 napsal(a):
Ahoj, můj pes poslední týdny zvrací, ale ne každý den třeba jednou týdně. Moc nejí. Granule skoro vůbec a kapsičku si dá, ale třeba až večer. Zvrací spíše na prázdno prikladám fotografii zvratku a říkám si, ze zabarvení vypadá na kapsičku co včera měla nejsem si jista jestli je to krev. Nejsem ani zvyklá ze by odmítala jídlo a něčím lidským jídlem ji nekrmime. Dekuju za odpověď.

Pokud by můj pes nežral a týdny zvracel - určitě bych neváhala navštívit veterinu. Tady se můžete všichni jen domnívat, čím by to mohlo být.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2019 12:32

veterinář

a jinak, ono to "lidské" bude lepší než to prefa psí

Sandynka1

27.3.2019 12:38
Sandynka1

XXX.XXX.237.172

Davam ji mleko s piškotem na sklidneni je fakt ze to pomůže i když to sní později. Jinak ona je happy není ze by pořad lezela a nehrála si nic. Ale pak má den kdy se 3x vyblinká a další den je zase dobra a žebrá jídlo ale svoje nechce ani kapsičky a to je milovala

27.3.2019 12:57
GAELLE

XXX.XXX.55.67

kolik je fence let? čím běžně krmíte? mléko se dospělým psům nedoporučuje (i když náš ho měl rád a problémy po něm neměl). Kapsičky též nejsou nic moc. Může být problém s ledvinami když zvrací. Nechápu proč jste nešla k veterináři ....................

27.3.2019 14:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jsou psi(takové ty popelnice) co zvrací celý život (já takové neměla, ani jeden ze psů nikdy nezvracel) Tchánů zlaťák blije snad každé jídlo co sní celý život. A je mu 11.let. Tím chci říct, že kdyby mi teď pes začal zvracet, tak jsem strachy bez sebe a mažu na vyšetření. A to já běžím s málo čím.

27.3.2019 15:07
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Já bych mu dala něco jiného, ne to co nechce a pak to ...
Jistě se najde něco, co mu sedne.
https://www.stream.cz/adost/10030066-psi-zradlo-co-je-odpad-za-velke-penize-a-cim-zvire-rozhodne-nekrmit?rss&dop-ab-variant=9&seq-no=3

Sandynka1

27.3.2019 17:43
Sandynka1

XXX.XXX.238.99

GAELLE napsal(a):
kolik je fence let? čím běžně krmíte? mléko se dospělým psům nedoporučuje (i když náš ho měl rád a problémy po něm neměl). Kapsičky též nejsou nic moc. Může být problém s ledvinami když zvrací. Nechápu proč jste nešla k veterináři ....................

Teď ji budou 4 roky. Ale jak říkám ona se vyblinká a další den zase je hravá. Krmim ji těmi stejnými granulemi a davam ji pořad to samé. Samozrejmne na veterinu půjdu nejdřív to bylo jednou za čas a to jsem si říkala tak to je normální a byla v pohodě pak vždycky až teď to začíná byt častější.

27.3.2019 17:49
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Sandynka1 napsal(a):
Teď ji budou 4 roky. Ale jak říkám ona se vyblinká a další den zase je hravá. Krmim ji těmi stejnými granulemi a davam ji pořad to samé. Samozrejmne na veterinu půjdu nejdřív to bylo jednou za čas a to jsem si říkala tak to je normální a byla v pohodě pak vždycky až teď to začíná byt častější.

buď změnit granule nebo na čas zkusit uvařit rýži (těstoviny,vločky) přidat vařenou mrkev vařené maso. Měla by se srovnat.

27.3.2019 18:01

klidně může blít po tom vašem mlíku s piškotem. kdo vám sakra nakukal, že to má být na zklidnění psího žaludku?

27.3.2019 20:03
Dasvo

XXX.XXX.250.72

Řeknu to jednoduše: Kapsičky - hnus a humus. (Dívala jste se někdy na složení?) Mléko s piškotem - pro psa ne zcela vhodné žrádlo (spousta psů po mléku blije). Pes údajně moc nejí, přesto minimálně jdnou týdně blije, nejspíš kapsu, kterou sežral včera. Atypicky odmítá žrádlo...
Sakra, ženská, na co čekáte? Fakt si myslíte si, že tady má někdo věšteckou kouli a ví, co Vašemu psovi je? Proč jste se neobjednala k veterináři na vyšetření? Co čekáte, že Vám tu lidi poradí?

27.12.2019 22:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zdravím, prosím o radu - pes v noci dvakrát zvracel - nějaké žluté šťávy, ale bylo toho celkem dost. Ráno dostal normálně granule s masem, které ale taky po chvíli vyzvracel. O pár hodin později zvracel zase - žluté šťávy a nějakou trávu. K večeři dostal rorzvarenou rýži s mrkví, pak jsem mu dala dia dog n cat- na zažívání a nyní žrádlo zase vyzvracel. Odpoledne jsme byli na procházce a hráli si na zahradě, byl v pohodě, akční. Ted je takový přešlý - ale on takhle k večeru většinou polehává a spí, takže nevím. Chuť k jídlu má pořád.. Zítra mu dám asi úplnou hladovku, mohu mu nějak ještě pomoct? Tu tabletu jsem mela bohužel už poslední. Pes nikdy neměl zažívací problémy, at sežral cokoli. Ale asi stačí, že venku něco oliznul?

Nevím, zda to spolu může souviset - ale pes sousedů měl opačný problém - pořád tlačil, ale nešlo mu se vykadit, dělali mu RTG, dostal ATB a mají pár dní pozorovat. Už je to prý lepší, ale ještě to není ono.

27.12.2019 23:17
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Zdravím, prosím o radu - pes v noci dvakrát zvracel - nějaké žluté šťávy, ale bylo toho celkem dost. Ráno dostal normálně granule s masem, které ale taky po chvíli vyzvracel. O pár hodin později zvracel zase - žluté šťávy a nějakou trávu. K večeři dostal rorzvarenou rýži s mrkví, pak jsem mu dala dia dog n cat- na zažívání a nyní žrádlo zase vyzvracel. Odpoledne jsme byli na procházce a hráli si na zahradě, byl v pohodě, akční. Ted je takový přešlý - ale on takhle k večeru většinou polehává a spí, takže nevím. Chuť k jídlu má pořád.. Zítra mu dám asi úplnou hladovku, mohu mu nějak ještě pomoct? Tu tabletu jsem mela bohužel už poslední. Pes nikdy neměl zažívací problémy, at sežral cokoli. Ale asi stačí, že venku něco oliznul?

Nevím, zda to spolu může souviset - ale pes sousedů měl opačný problém - pořád tlačil, ale nešlo mu se vykadit, dělali mu RTG, dostal ATB a mají pár dní pozorovat. Už je to prý lepší, ale ještě to není ono.

mohl jen něco blbého venku sežrat. Dala bych rýži s mrkví a vařeným masem, možná piškot. Uvidíš zítra

28.12.2019 00:40

Tak u nas davame po (velkem - ne jednoumu) blinkani jen vyvar z masa.
Po dni vyvar + ryze + prip. vlocky.

A to klidne dva/tri dny.

A tedy.... U nas to same. Fena neodolala a nekde neco slizla...
Ja zurim.
Pac behem roku uz jsme si x-krat rekli, ze bordel ve meste se nesbira a ona, ze jo. Ze to teda zrat nebude.
Pes nic (ten ji nastesti jen napraskal, ze neco sezralala....), ale tak fena asi proste musela... :(
No ....a ..., blila... a blila :(
Po 30 minutach hotovo (ja jen poklidila) a jen co bylo cisto, hned se zacala shanet po necem k snedku....

Ten jeji ulet beru jako takovej "firemni vecirek".... snad se to vickrat do roka opakovat nebude....

28.12.2019 05:49
Dája6

XXX.XXX.40.42

marcelaamax

Dobré ranko Marcelko,
tak u nás se taky blinká ( asi každý se s tím už setkal), ale neblinká tak často, jen vždy tak jednou za 14dní si prostě musíme blinknout a jsme v pohodě. Podle mě už dnes bude Váš pejsek ok, ale pokud by můj takhle v jeden den blinkal tak ten den a druhý má nasazenou dietu a šichta. Vypadá to, že si k něčemu přičuchl, moji to nikdy až tak neřešily, ale nedávno u nás proběhlo to samé a půl dne bylo tady smutno protože někde je super vonící háravka a my ji tak chceme, no maj smůlu.
Dája

28.12.2019 08:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Venku mimo zahradu stoprocentně nic nesežral, vlastně ani na zahradě. Maximálně oliznul.

No v noci ještě zvracel a ted znovu, zase toho bylo dost - žluté šťávy, hleny. Takže já přemýšlím, zda jet na veterinu 🤔

Poslední dobou bylo v okolí hodně případů otrávených psů - nějaký kr*tén hází návnady na zahrady. To bylo první, co mě napadlo :-(. Ale příznaky otravy jsou snad "horší" a hlavně si fakt nejsem vědoma toho, že by něco snědl.

28.12.2019 08:43

a ma i prujem?

nemohl sezrat nejakou hracku?

28.12.2019 08:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Průjem právě nemá. Včera kadil, ale normálně tuhý bobek. Dnes ještě nekadil, nemá co, všechno vyblil.

Hračku žádnou nesežral.

No dneska necháme asi úplně hladovku, dám jen recovery drink od mamutu na závodnění.

A přemýšlím nad tou veterinou. Náš vet dneska není, museli bychom do Hradce, a co na vet? Dají něco na zklidneni žaludku? Nedá se něco takového sehnat v lékárně? (vhodné pro psa).

Jinak ještě mě napadá - pár dní zpátky měl přítel nějakou střevní chřipku - nehorázný průjem, když to přešlo jeho, mela jsem to já. Nepomahaly nám na to ani žádné prášky, prostě to odeznelo po pár dnech. Nemůže to samé mít teď i pes? Akorát, že místo průjmu zvrací?

28.12.2019 09:08

z volne prodejnych leku muze pes ranisan. vet toho k dispozici samo vic.
bez toho prujmu je dost netypicke, aby to byla viróza - ono ty stavy by z nej měli jit i spodem.

pije? vodu nezvraci?

jinak -cizi teleso nemusi znamenat, ze něco sezral včera, ale muze se projevit i po tydnech

28.12.2019 09:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
z volne prodejnych leku muze pes ranisan. vet toho k dispozici samo vic.
bez toho prujmu je dost netypicke, aby to byla viróza - ono ty stavy by z nej měli jit i spodem.

pije? vodu nezvraci?

jinak -cizi teleso nemusi znamenat, ze něco sezral včera, ale muze se projevit i po tydnech

No on právě moc pít nechce (dneska) , ale ten drink vypije bez problémů - davala jsem po troškách, a zatím nezvraci. Včera normalne pil vodu.

Tak myslíte, že máme radši zajet na veterinu?

28.12.2019 09:24

sorry, tohle nejde nikdy rici na dalku.
musite sama.

jestli udrzi vodu -tak se asi da počkat jak zareaguje na hladovku - ale vazne - nejsem ani vet, ani majitel.

28.12.2019 09:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

sorry, tohle nejde nikdy rici na dalku.
musite sama.

jestli udrzi vodu -tak se asi da počkat jak zareaguje na hladovku - ale vazne - nejsem ani vet, ani majitel.

Jasně, já myslela jen názor, jestli vy byste jela nebo nejela 😉.

28.12.2019 09:35
Terven

XXX.XXX.110.159

i po roce...

28.12.2019 09:36

marcelaamax napsal(a):
Jasně, já myslela jen názor, jestli vy byste jela nebo nejela 😉.

to by zalezelo na mem psovi :-D :-D

včera třeba stene sezralo sklenicku susenych rajcat v oleji a dostal se ke granulim. tak jsem taky cekala, ze pojedu :-D a nejelo se, neb prochrapal spokojene celou noc

ale vazne ted.
zanet zaludku a kdyz se pes i presto nakrmi - tak byva zvykem, ze se to hodne zhorsi.
to si myslim, ze se stalo u vas. zaludek potreboval klid a místo tohoprisla další darda -zradlo.
hladovka nasazena hned pomaha naopak docela spolehlive.

28.12.2019 09:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

to by zalezelo na mem psovi :-D :-D

včera třeba stene sezralo sklenicku susenych rajcat v oleji a dostal se ke granulim. tak jsem taky cekala, ze pojedu :-D a nejelo se, neb prochrapal spokojene celou noc

ale vazne ted.
zanet zaludku a kdyz se pes i presto nakrmi - tak byva zvykem, ze se to hodne zhorsi.
to si myslim, ze se stalo u vas. zaludek potreboval klid a místo tohoprisla další darda -zradlo.
hladovka nasazena hned pomaha naopak docela spolehlive.

Joo, to jsem udělala chybu, to mi došlo hned po tom, co to vyhodil 😀. No asi ještě vydržíme. Celou noc v klidu prospal, až teď rano si skočil z postele a udělal tři hromádky. Ale jinak ten drink vypil s chutí, není apatický, když vezmu hračku do ruky tak uz blázní. A nosí mi misku - ten drink byl podle jeho představ málo 😀.

28.12.2019 09:43
eli22

XXX.XXX.58.41

My měli teď něco podobného, ale naopak s průjmem. Večer dobrá, jen průjem, ráno se skoro nemohla postavit na nohy, nemohla do schodů, průjem. Na sonu nic moc, diagnoza zánět střev. ATB a pak dostala injekci když je blbě od žaludku, je to taková hodně nepříjemná injekce, štípavá. Po několika dnech ok, ale zase pak zácpa. Co mě ale překvapilo, že vet nedoporučil vůbec hladovku, prý se od ní upouští, že to střevo pak nějak tráví samo sebe. Nevím. Takže jsem dávala kuřecí s rýží, ale teď se zase nějak trochu drbe, možná to kuřecí (už jsem vysadila). No a ve finále máme něco podobného celá rodina.

28.12.2019 09:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No kdyz mě vyblil i tu rýži s mrkví. Joo tu hodně nepříjemnou injekci známé - od té doby fena nemá ráda veteriny.

28.12.2019 09:57
eli22

XXX.XXX.58.41

marcelaamax napsal(a):
No kdyz mě vyblil i tu rýži s mrkví. Joo tu hodně nepříjemnou injekci známé - od té doby fena nemá ráda veteriny.

A zkusit probiotika?

28.12.2019 10:01
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

eli22 napsal(a):
A zkusit probiotika?

Jako normálně určené pro lidi? Ty doma mám, ale zase nechci moc experimentovat 🤔.

Jinak teda jak my jsme měli s přítelem před pár dny nejakou tu střevní chřipku, tak nepomohlo ani uhlí, ani endiaron, ani smecta, ani probiotika.

28.12.2019 10:22
eli22

XXX.XXX.58.41

marcelaamax napsal(a):
Jako normálně určené pro lidi? Ty doma mám, ale zase nechci moc experimentovat 🤔.

Jinak teda jak my jsme měli s přítelem před pár dny nejakou tu střevní chřipku, tak nepomohlo ani uhlí, ani endiaron, ani smecta, ani probiotika.

Já dávám psí Purina ProPlan.Nebo ještě zkusit lžičku bílé Aktivie /jogurt/. A jak píšete, nám taky na střevní chřipku nic nezabírá. Ale nezvracíme.

28.12.2019 10:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No my právě taky nezvraceli.

Teď jsem si úplně vzpomněla, že mám toto - to je ono?

Teď ale koukám, že je to do 9/2018, takže to asi ne.

28.12.2019 10:33
eli22

XXX.XXX.58.41

marcelaamax napsal(a):
No my právě taky nezvraceli.

Teď jsem si úplně vzpomněla, že mám toto - to je ono?

Teď ale koukám, že je to do 9/2018, takže to asi ne.

Jj, to je ono. Je to prošlé, možná to už nebude mít účinek.

28.12.2019 10:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No zatím je to OK a nezvraci, je v pohodě. Nechám ho radši spíš v klidu a uvidíme.

Dekuji za rady :).

28.12.2019 11:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jinak teď ještě kadil, a průjem nemá 🤷‍♀️

28.12.2019 15:57
fikovnice

XXX.XXX.135.179

eli22 napsal(a):
My měli teď něco podobného, ale naopak s průjmem. Večer dobrá, jen průjem, ráno se skoro nemohla postavit na nohy, nemohla do schodů, průjem. Na sonu nic moc, diagnoza zánět střev. ATB a pak dostala injekci když je blbě od žaludku, je to taková hodně nepříjemná injekce, štípavá. Po několika dnech ok, ale zase pak zácpa. Co mě ale překvapilo, že vet nedoporučil vůbec hladovku, prý se od ní upouští, že to střevo pak nějak tráví samo sebe. Nevím. Takže jsem dávala kuřecí s rýží, ale teď se zase nějak trochu drbe, možná to kuřecí (už jsem vysadila). No a ve finále máme něco podobného celá rodina.

Ta štípavá injekce je Cerenia. Bylo to jediné, co fungovalo mému kocourovi na parvu, o níž píšu v jiném vlákně. Pak už nefungovala ani ona. Ale jinak je to opravdu dobré antiemetikum.

28.12.2019 16:02
fikovnice

XXX.XXX.135.179

marcelaamax napsal(a):
Jinak teď ještě kadil, a průjem nemá 🤷‍♀️

Marci, bohužel mám teď bohaté zkušenosti, jak mi kocour umíral na tu panleukopenii. Jak píšu výše, já třeba denně píchala tu Cerenii (ale je fakt štiplavá, dávávala jsem ji vždy až jako poslední injekci v řadě). FortiFlora je dobrá a ještě v normální lidské lékárně mi dali něco na uklidnění žaludku - rozpustilo se to ve vodě a nemělo to žádnou chuť. Vlastně mi to známá z lékárny dala jako vzorek. Jestli ještě bude potřeba, pohledám název - byla to nějaká novinka... Jinak doufám, že už je Cooperovi líp!

28.12.2019 16:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jani díky. Zatím už nezvraci, tak snad bude stačit ta hladovka :-). Ale je teda hroznej na tohle, celý den chodí a hledá, co by doma sežral.

Byli jsme aspoň na krátké procházce a akorát ještě jednou kadil - nebyl to úplně ukazkovy bobek, ale ani průjem 😀.

Dnes nechám o hladu a zitra můžu začít kureci maso, rýži a mrkev po malých dávkách?

Jinak vůbec nevím, co je panleukopenie, jdu googlit.

28.12.2019 16:15
fikovnice

XXX.XXX.135.179

marcelaamax napsal(a):
Jani díky. Zatím už nezvraci, tak snad bude stačit ta hladovka :-). Ale je teda hroznej na tohle, celý den chodí a hledá, co by doma sežral.

Byli jsme aspoň na krátké procházce a akorát ještě jednou kadil - nebyl to úplně ukazkovy bobek, ale ani průjem 😀.

Dnes nechám o hladu a zitra můžu začít kureci maso, rýži a mrkev po malých dávkách?

To bylo Marci strašlivé období, asi nejhorší po úmrtí rodičů, protože ten kocour pro mě znamená strašně moc. Panleukopenie = parvoviróza. Já jej neměla naočkovaného, chodí ven jen na noc, nikdy nic, žádná nemoc, jen jej jednou potrhal cizí agresívní kocour. Bohužel tu musela být nakažená kočka, stačilo, že šel event. kadit někam po ní a pak si olízl třeba tlapku. Ale i to je divné, protože on potřebu vždy celou noc drží až na doma. Jinak jde o extrémně nakažlivé onemocnění a přitom moje dvě zbývající kočky se nenakazily, bylo to vše strašně divné. Každopádně ten kocour už opravdu byl téměř na druhém břehu, 12dní nejedl, každé jídlo znamenalo zvracení + krvavý průjem, bylo to šílené, opravdu šílené. Tehdy jsem fyzicky kolabovala i já, protože on potřeboval téměř 24hod péči, dávala jsem mu denně x hodin infúze, x injekcí, atd. I proto ten můj dotaz v jiném vlákně, že se bojím mu dát jakýkoli lék - abych nějak nerozbouřila jeho zažívání. Tak teď bohužel žije v symbióze s tasemnicí...

28.12.2019 16:17
fikovnice

XXX.XXX.135.179

marcelaamax napsal(a):

"Dnes nechám o hladu a zitra můžu začít kureci maso, rýži a mrkev po malých dávkách..."

Já bych to na Tvém místě tak udělala. Ale někdo výše psal, že už se dnes úplná hladovka nedoporučuje... Co piškoty - pár? Ale nechci Ti poradit špatně.

28.12.2019 16:19
fikovnice

XXX.XXX.135.179

fikovnice napsal(a):
To bylo Marci strašlivé období, asi nejhorší po úmrtí rodičů, protože ten kocour pro mě znamená strašně moc. Panleukopenie = parvoviróza. Já jej neměla naočkovaného, chodí ven jen na noc, nikdy nic, žádná nemoc, jen jej jednou potrhal cizí agresívní kocour. Bohužel tu musela být nakažená kočka, stačilo, že šel event. kadit někam po ní a pak si olízl třeba tlapku. Ale i to je divné, protože on potřebu vždy celou noc drží až na doma. Jinak jde o extrémně nakažlivé onemocnění a přitom moje dvě zbývající kočky se nenakazily, bylo to vše strašně divné. Každopádně ten kocour už opravdu byl téměř na druhém břehu, 12dní nejedl, každé jídlo znamenalo zvracení + krvavý průjem, bylo to šílené, opravdu šílené. Tehdy jsem fyzicky kolabovala i já, protože on potřeboval téměř 24hod péči, dávala jsem mu denně x hodin infúze, x injekcí, atd. I proto ten můj dotaz v jiném vlákně, že se bojím mu dát jakýkoli lék - abych nějak nerozbouřila jeho zažívání. Tak teď bohužel žije v symbióze s tasemnicí...

Vlastně teď mě napadá dotaz na lidi, kdo se v tom vyznají: mohla ta panleukopenie (parvoviróza) u mého kocoura být vyvolána i virem způsobujícím parvu u psů? Nebo jde o rozdílné kmeny virů?

28.12.2019 16:20
fikovnice

XXX.XXX.135.179

marcelaamax napsal(a):

Jo a o panleukopenii má krásný a přehledný článek "Bodlinka".

28.12.2019 16:27

je to zmutovaný vir psí parvovirozy

28.12.2019 16:30
fikovnice

XXX.XXX.135.179

je to zmutovaný vir psí parvovirozy

Díky, Megííí. Vzhledem k tomu, že se u nás vyskytuje podstatně víc psů než koček, tak ještě dotaz - kde a za jakých podmínek onen vir zmutuje? Může takto zmutovaný virus vylučovat i pes?

28.12.2019 16:48

fikovnice napsal(a):
Díky, Megííí. Vzhledem k tomu, že se u nás vyskytuje podstatně víc psů než koček, tak ještě dotaz - kde a za jakých podmínek onen vir zmutuje? Může takto zmutovaný virus vylučovat i pes?

To já nevím, kde se mu to stalo :-) jen že jsou si velmi podobní a na test se používá to pro psy.
Myslím, že navzájem se nenakazí. Virus je druhově specifický. Jako kočkovité šelmy, psovité,.. zkrátka parvovirů je víc a každý má svůj. Teda to jsem si vymyslela právě teď, protože jsem nenašla nic, kde by se hovořilo o nákaze mezidruhově.
Asi by se to provalilo docela rychle, protože pes + parvo = smrt, kočka + parvo = smrt.
Šetrnější odčervení
"https://cymedica.com/produkty/caniquantel-plus-gel/

Teda jsem našla informaci, že kočičím virem se může nakazit norek, mýval a liška. Ta liška mi tam nesedí. No prostě tam, kde ta zvířata vypadají divně, tam si nic nepořizovat. A očkovat.

k studiu pro Vás (nečetla jsem)
https://www.zuova.cz/Content/files/articles/plesnik/smd196.pdf

edit.: liška je kravina, to je pes.... aj psi měli dva druhy parvoviru, ten jeden přišel asi od koček, v psovi zmutoval a dnes mají psi už jen tento....jo, takhle to je :-)
lidé mají také parvovirus.....ale mezi zoonozy nepatří, takže každý máme svůj.

28.12.2019 18:10
fikovnice

XXX.XXX.135.179

To já nevím, kde se mu to stalo :-) jen že jsou si velmi podobní a na test se používá to pro psy.
Myslím, že navzájem se nenakazí. Virus je druhově specifický. Jako kočkovité šelmy, psovité,.. zkrátka parvovirů je víc a každý má svůj. Teda to jsem si vymyslela právě teď, protože jsem nenašla nic, kde by se hovořilo o nákaze mezidruhově.
Asi by se to provalilo docela rychle, protože pes + parvo = smrt, kočka + parvo = smrt.
Šetrnější odčervení

Teda jsem našla informaci, že kočičím virem se může nakazit norek, mýval a liška. Ta liška mi tam nesedí. No prostě tam, kde ta zvířata vypadají divně, tam si nic nepořizovat. A očkovat.

edit.: liška je kravina, to je pes.... aj psi měli dva druhy parvoviru, ten jeden přišel asi od koček, v psovi zmutoval a dnes mají psi už jen tento....jo, takhle to je :-)

Teda Megííí, takovou podpásovku jsem teda zrovna od Vás nečekala!
Viz mně doporučovaný materiál a zde kopie záhlaví:

Studijní materiál důchodce č. 196 Červen 2004

Moje tělo se cítí staré tak na 200let, ale mysl tak na 2O! A do opravdového důchodu daleko, předaleko... Tak nevím, jak jste to myslela...

Ale děkuju za další info o parvě!

28.12.2019 18:29
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Šetrnější odčervení

Megííí, neschovávejte se!
Já fakt nejsem důchodce - ježkovy voči - proč se vlastně obhajuju?

28.12.2019 20:06

fikovnice napsal(a):
Megííí, neschovávejte se!
Já fakt nejsem důchodce - ježkovy voči - proč se vlastně obhajuju?

Jani, ty to vylepšuješ....hele víš, co se říká o té potrefené huse

29.12.2019 01:00
fikovnice

XXX.XXX.135.251

Jani, ty to vylepšuješ....hele víš, co se říká o té potrefené huse

No ale já na mou duši nepochopila, proč mi Megííí podsouvá materiál pro důchodce...
A Megííí mi to nechce objasnit!

29.12.2019 14:01
AmiraB

XXX.XXX.36.86

Já bych s tím zvracením byla opatrná z osobní zkušenosti. Určitě bych navštívila veterinu, kde mají potřebné vybavení na vyšetření. Alespoň to sono a podívat se na žaludek.

29.12.2019 14:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Už je to v pohodě. Od rána dávám po malých dávkách kuře s mrví a rýží a pes už nezvrací :-) . Naposledy včera ráno - od té doby nic.

29.12.2019 14:29
AmiraB

XXX.XXX.36.86

Držím palce, aby to vydrželo :-)

29.12.2019 14:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

AmiraB napsal(a):
Držím palce, aby to vydrželo :-)

Teď teprve jsem přečetla to vaše vlákno. Moc mě to mrzí . Držte se!

29.12.2019 14:56
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Teď teprve jsem přečetla to vaše vlákno. Moc mě to mrzí . Držte se!

No a já si Marcelo říkala doufám, že si to nepřečtete...jen by jste se vyděsila
Amiro, to je tak hrozné, že by to člověka ani nenapadlo. Ne, takový konec jsem opravdu nečekala a je mi to moc líto. My jsme týden před Vánoci pochovali 12letého briťáčka(kocoura) jedno z našich dětiček, takže vím, jak se cítíte

29.12.2019 15:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No Cooper taky zvracel žluté šťávy, hleny. Ale teda s tím rozdílem, že chuť k jídlu měl pořád, sežral by cokoli a jinak byl úplně v pohodě, akční. A zvracel i žrádlo. Dneska dostal už několik malých dávek (to kuře s rýži a mrkví) a pořád v pohodě, tak doufám, že to vydrží.

S tím kocourem mě to taky moc mrzí :-(. I Vy se držte..

Neregistrovaný uživatel

30.12.2019 18:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Nam blil stavy a zradlo biewer kdyz byl pristydlej. Krom tohohle by to na nem nebylo nijak poznat. Paradox.

Přidejte reakci

Přidat smajlík