Zdravím,
naše roční fenka barzoje má zvětšené uzliny na krku, jednu znatelně více asi o velikosti velké třešně. Jinak nejeví žádné jiné příznaky. Vím, že i když nemusí, může jít i o nějaké vážné onemocnění, tak jsme byli u veterináře a ten nám řekl, že máme přijít za týden, pokud se stav nezhorší a pak až provede testy na boreliózu (i když může jít i o něco jiného). Chtěla jsem se zeptat jaké s tím máte zkušenosti, případně jestli doporučujete navštívit jiného veta a jaké testy konkrétně bych si měla vyžádat, jelikož mi přijde přístup veterinářů, které jsem dosud navštívila poněkud laxní.
Děkuji za odpověďi
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud máte peníze a hodně času, myslím si, že na nějaké větší klinice/veterinární nemocnici vám udělají tolik vyšetření, že se vám z toho zatočí hlava.
Ale ve skutečnosti uzlina velikosti malé třešně pod čelistí ročního barzoje, což není malá hlava, není velká uzlina. A podčelistní uzliny jsou mezi všemi uzlinami ty, které jsou nejčastěji reaktivní, prostě zvětšují se nejčastěji proto, že zpracovávají nějaký podnět z tlamy, nosu, oka, ucha.
Rozhodně jit i za jinym veterinarem nebo si hned vydupat alespon krevni testy aby se potvrdil treba nejaky zanet apod. Jistota je jistota.
Pred 2 dny mi odesla milovana fenecka. Take mela zvetsene uzliny. Byl to lymfom a sebralo mi ji to behem 14 dnu. Behem tydne dokazaly ty potvory vyrust o nekolik cm a fenka se hrozne rychle zhorsovala. A ze zacatku take nemela jine priznaky a byla naprosto v pohode :-(