Katjesstar

XXX.XXX.245.107
Dobrý den :) Chtěla bych požádat o radu zkušenější chovatele. Chtěla bych pejska, chci adoptovat buď štěně nebo mladéhoho psa z útulku. Ne velkého, prostě střední velikosti. A teď jaké mám možnosti: Bydlím v menším bytě na okraji města, máme tu plno krásných hor a lesů (Beskydy) a hned přes cestu, cca 200m má otec chatu s obrovskou zahradou, kde bych měla možnost mit psa celoročně. Samozřejmě uvažuji o větším kotci se zateplenou boudou. Přítel dělá truhlařinu a pomohl by mi, nebo bych kotec koupila. Chodila bych za ním každý den, občas si ho brala i domů. Je to takto dobrý nápad? Děkuju za odpovědi :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

A k čemu je dobrý takový pes, kterého máte odloženého někde na chatě?

napsal(a):
A k čemu je dobrý takový pes, kterého máte odloženého někde na chatě?
Ne někde, ale 200 m od domu. Píše, že by si psa i brala domů. Nejsou to nevhodné podmínky. Psovi bude na zahradě v době nepřítomnosti majitelky líp než v bytě
( případně v bytové kleci ). Běžně bývali psi na svazarmovských cvičácích v kotcích. Majitelé za nimi každý den chodili, vyvenčili je, cvičili s nimi, krmili je. Nebylo to možná ideální, já bych to tak nechtěla, ale ti psi netrpěli o nic víc, než ti zavření v bytech.
napsal(a):
Ne někde, ale 200 m od domu. Píše, že by si psa i brala domů. Nejsou to nevhodné podmínky. Psovi bude na zahradě v době nepřítomnosti majitelky líp než v bytě
( případně v bytové kleci ). Běžně bývali psi na svazarmovských cvičácích v kotcích. Majitelé za nimi každý den chodili, vyvenčili je, cvičili s nimi, krmili je. Nebylo to možná ideální, já bych to tak nechtěla, ale ti psi netrpěli o nic víc, než ti zavření v bytech.
Mě teda přijde hrozné, chodit za psem jednou denně na dvě hodiny. A jsem si naprosto jistá, že to ani nebylo denně. Jednou do toho vlezlo to, jednou támhleto...Já to mám opačně. Se psem jsem na zahradě pořád, ale některý den, spíš třeba jednou do měsíce se stane, že musím odjet na celý den a jsem s ním tedy jen na prochajdě ráno a pak buďto stihnem ještě večerní, nebo jde za mnou na nějakou dobu(kolik vydrží ) domů. Dneska je naprosto vyjímečný den, kdy od rána leje jako z konve(to se stává maximálně jednou za 10let ) takže jsme ráno spolu měli jen muckání, vybírání klíšťat a česání v pracovně a od té doby leží venku pod přístřeškem. Už bych ho sem před nějakou dobou zase vzala, ale odlovila jsem v boudě kocoura a ukecala ho, ať se jde konečně domů najíst, tak pro psa jdu až teď

napsal(a):
Nejsou to nevhodné podmínky
Me to teda taky neprijde jako něco hrozneho.
Zvlast -jestli se bavime o volbe - tohle nebo zustat v utulku

Myslím si, že kdyby to byli dva psi tak by nebyl problém, jestli jeden tak už jen záleží na plemeni.
často jsou nabízené "dvojice" psů - ze špatných podmínek, po zemřelém majiteli atd., kterým se hledá společný domov, nemůžou se rozdělit. Myslím si, že jedna taková dvojice by byla v tomto případě asi nejlepší řešení - samozřejmě s přihlédnutím k povaze. Ale myslím, že se zrovna mezi těmito psy najde snadno dvojice, která je ráda, že má jeden druhého a "nic víc" nepotřebuje. Potom samozřejmě procházky a kontakt s páníkem pro ně bude něco super navíc.
Chtěla bych pejska . . . chci adoptovat z útulku.
Hned přes cestu, cca 200m má OTEC chatu s obrovskou zahradou, kde bych měla možnost mit psa celoročně.
Samozřejmě uvažuji o větším kotci se zateplenou boudou.
PŘÍTEL . . - pomohl by mi . . . nebo bych kotec koupila.
chodila bych za ním každý den,
chodila bych za ním každý den,
občas si ho brala i domů.

Asi to s tématem nesouvisí, ale dneska jsem koukala na pořad Prostřeno a protagonistka vlastnila psa, ale neměla ho v bytě, měla pronajatý kotec někde za městem a že za ním každý den jezdí....v bytě ho prý nemůže mít, protože sousedi si stěžují na hluk nebo co...předpokládám, že pejsek štěkal.
Tohle přece není normální....kolik tak se psem denně může strávit??? a pak je zbytek času v kotci??...proč si raději nevezme dovolenou a nenaučí psa, jak se má chovat??
Je to normální?? Nebo já jsem přecitlivělá??
K zadavatelce, pokud pes bude mít možnost pohybovat se volně po zahradě...proč ne....pokud se ráno vyběhá, vyvenčí a v kotci bude po dobu, kdy jste třeba v práci, pak uděláte procházku a vezmete si psa domů...proč ne.......pokud se psem strávíte 2-3 hodiny denně, co si budem povídat, když bude fakty hnusný počasí, tak možná i méně a zbytek času bude pes zavřený v kotci, tak teda za mě....žádnýho psa nepořizujte.
Tak ono, pokud by pes měl zahradu k dispozici, a nebyl jen zavřený v tom kotci, paní by za ním hned po práci chodila,venčila, občas ho vzala domů, tak by měl de facto stejný režim jak většina psů na zahradě u domu. Jen je rozdíl 20m nebo 200 m, kdybych oplotila části zahrady dál od domu na našem hektarovém pozemku pro psy (což u mě nehrozí,páč mám byťáky), tak je to pro psa prašť jako uhoď. Spíš jde o to,jestli opravdu, ale opravdu v každé době, ročním období, počasí, rodinné situaci atd. tam bude zadavatelka chodit nebo se to po roce nezmění na to,že pes je na zahradě, tak dneska se mi nechce nic, tak ho skočím jen nakrmit a zas půjdu. Ale to musí vědět zadavatelka, nikdo jiný. I když třeba by to dopadlo opačně a pes by nakonec byl doma a tam jen když bude panička v práci samozřejmě to chce vybrat vhodného jedince
Spíš jde o to,jestli opravdu,
ale opravdu
v každé době,
ročním období,
počasí, rodinné situaci atd.
tam bude zadavatelka chodit nebo
se to po roce nezmění na to,že pes je na zahradě,
tak dneska se mi nechce nic,
tak ho skočím jen nakrmit a zas půjdu.
Pes v kleci . . . sám . . . (nemoc)
Vidím to jen pesimisticky . . . říkám NE.