Bohužel opět neřeší absolutně nic.. Prý chovná fena max 3 slovy tři vrhy za život a je po problému... WTF?!! Deb..l vedle deb..la a to fakt sorry jako ..
Report zde : https://prima.iprima.cz/zpravodajstvi/6-6-2019-velke-zpravy-novela-bojujici-proti-mnozirnam-ma-podle-odborniku-mezery
Naprostý nesmysl. Z množírnama to ani nehne,ale hne - a to značně pokud ten nesmysl projde s chovatelstvým jako takovým u nás..
Doufám,že v parlamentu nesedí jen idioti a takto připravený návrh zamítnou..
Musela jsem vytečkovat - prý moc vulgární. OK. Taky to tak bylo myšleno
b.k
napsal(a):
Bohužel opět neřeší absolutně nic.. Prý chovná fena max 3 slovy tři vrhy za život a je po problému... WTF?!! Deb..l vedle deb..la a to fakt sorry jako ..
Report zde : https://prima.iprima.cz/zpravodajstvi/6-6-2019-velke-zpravy-novela-bojujici-proti-mnozirnam-ma-podle-odborniku-mezery
Naprostý nesmysl. Z množírnama to ani nehne,ale hne - a to značně pokud ten nesmysl projde s chovatelstvým jako takovým u nás..
Doufám,že v parlamentu nesedí jen idioti a takto připravený návrh zamítnou..
Musela jsem vytečkovat - prý moc vulgární. OK. Taky to tak bylo myšleno
"Zákon také nově stanoví, že chovatel musí zajistit, aby fena měla maximálně tři vrhy za dva roky, štěňata se pak od matky budou moci odebrat nejméně po 50 dnech."
https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/novela-zakona-zakaze-mnozirny-a-zprisni-chov-selem_523030.html
Uživatel s deaktivovaným účtem

A tohle neplatí nebo co
https://www.codexisuno.cz/4Um# !17
já to teda beru za platné, ale politická špička nejsem, to je fakt
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2013-21
takže o pár km dál mohou mít registr, kde jsou všichni majitelé psa už od toho prvního, ale my nemůžeme
my jsme víc, než celý svět totiž
jsme nejlepší
nemůže jim někdo vysvětlit, že nám chybí už jen jeden jediný zákon a to je registr?
ne
my jsme nejvíc, hotový božský národ
ta ženská z ANO lže, registr už tu je
vlastně všichni tu lžou
kdyby něco dělat chtěli, tak dělají
ale všichni v tom mají peníze
to je celý problém
sisi58
napsal(a):
"Zákon také nově stanoví, že chovatel musí zajistit, aby fena měla maximálně tři vrhy za dva roky, štěňata se pak od matky budou moci odebrat nejméně po 50 dnech."
https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/novela-zakona-zakaze-mnozirny-a-zprisni-chov-selem_523030.html
OK - to v té reportáži nezaznělo,takhle proti tomu nic nemám.
Píšou i toto a tady problém mám:
O množírnu by v tomto případě mělo jít i tehdy, pokud její majitel nechová zvířata za účelem rozmnožování zvířat nebo dosahování zisku z jejich prodeje.
A toto?
Ministerstvo v důvodové zprávě k novele cituje rozhodnutí Nejvyššího soudu, který za větší počet zvířat považuje sedm tvorů.
Dále
Sdružení právnických nebo fyzických osob a jejich členové či chovatelé, kteří zvířata prodávají pro peníze, ale také chovatelé, kteří mají tři a více fen, budou muset při prodeji nebo darování štěněte do jeho půl roku muset zavést evidenční list vrhu štěňat, řekl dále mluvčí ministerstva Vojtěch Bílý. Dále pak novému chovateli budou muset, pokud o ně požádá, dát informace o krmení štěněte a popis péče o ně. ---
To snad normální chovatel dělá již řadu let..
Sic ta reportáž na tv prima byla zjevně mylná resp.nepřesná tak stejně ta novela ty množírny nijak neřeší,nepostihuje... nebo já to nevidím. Pokud mě to někdo vysvětlí - a to myslím vážně - řekne jak,kdo,co,proč ..budu ráda. Zatím mě to přijde jako bič na chovatele,kteří třeba mají více než 3 feny resp.více než 7 psů .A to je špatně.
O množírnu by v tomto případě mělo jít i tehdy, pokud její majitel nechová zvířata za účelem rozmnožování zvířat nebo dosahování zisku z jejich prodeje.
to chápu jako že babka/dědek mají na dvorku vestaje, kteří se NEPLÁNOVANĚ množí, ona/on je neprodává....atd ...až jich je najednou 20 , 30 ....podmínky houstnou až jsou neúnosné ...
Jak přišli na počet zrovna 7 netuším, ale z toho budou mít "radost" hlavně musheři
no tak holt vyplní o jeden papír víc...
bez registru je to vše na ...nic
On ani ten registr by nevyřešil vše...
Jen by se utráceli nechtěná štěňata, (kdo by se "vypisoval" s nějakými papíry a platil čipy) psi by se nevyhazovali z aut a neuvazovali v lese, ale buď by jim vyřezali čipy, nebo rovnou zabili a někde zakopali...aby se "majitel" nedohledal..(viz např uřezané uši s tetováním u zabitých chrtů v Irsku či Španělsku)
Bez změny lidí - výchovou k odpovědnosti to nemá řešení...
smutný téma , tak něco na odlehčení
b.k
napsal(a):
OK - to v té reportáži nezaznělo,takhle proti tomu nic nemám.
Píšou i toto a tady problém mám:
A toto?
Ministerstvo v důvodové zprávě k novele cituje rozhodnutí Nejvyššího soudu, který za větší počet zvířat považuje sedm tvorů.
Dále
Sdružení právnických nebo fyzických osob a jejich členové či chovatelé, kteří zvířata prodávají pro peníze, ale také chovatelé, kteří mají tři a více fen, budou muset při prodeji nebo darování štěněte do jeho půl roku muset zavést evidenční list vrhu štěňat, řekl dále mluvčí ministerstva Vojtěch Bílý. Dále pak novému chovateli budou muset, pokud o ně požádá, dát informace o krmení štěněte a popis péče o ně. ---
To snad normální chovatel dělá již řadu let..
Sic ta reportáž na tv prima byla zjevně mylná resp.nepřesná tak stejně ta novela ty množírny nijak neřeší,nepostihuje... nebo já to nevidím. Pokud mě to někdo vysvětlí - a to myslím vážně - řekne jak,kdo,co,proč ..budu ráda. Zatím mě to přijde jako bič na chovatele,kteří třeba mají více než 3 feny resp.více než 7 psů .A to je špatně.
Vždycky bude nějaké ale. Ovšem to, že se množírny a týrání začalo probírat veřejně a vešlo v povědomí lidí, by mělo pomoci.
Ani Bůh nevytvořil svět za jeden den. Berme co je a na tom stavějme dál.
sisi58
napsal(a):
Vždycky bude nějaké ale. Ovšem to, že se množírny a týrání začalo probírat veřejně a vešlo v povědomí lidí, by mělo pomoci.
Ani Bůh nevytvořil svět za jeden den. Berme co je a na tom stavějme dál.
Možná ano.
Ono je to opravdu těžké. Já mám ted doma štěně,které opravdu není z množírny,ale je právě od lidí,kteří si řekli,že to zkusí..a všechno bylo špatně.. Věk,očkování ,podmínky pro chov - všechno špatně.. a podíl na to má i veterinář.. který jim to posvětil a naočkoval opravdu mimina.. Ti lidé jsou přesvědčeni,že vše udělali správně! protože vet ok,články co si přečetli ok... Přiznávájí,že nevěděli tak úplně do čeho jdou a opakovat to nechtějí.. (ne fakt jsem si od nich štěně nekoupila ,jen se k nám dostalo a je bezesporu absolutně úžasné)..
Kolik takových lidí,kteří to myslí dobře ale nedomyslí asi je ?
Já myslím,že je třeba opravdu velká osvěta . To především. Proto mě přijde ,že zákon proti množírám fakt nic moc neřeší a je tedy vlastně zbytečný.
Centrální registr smysl má - pro chovatele.

b.k
napsal(a):
Možná ano.
Ono je to opravdu těžké. Já mám ted doma štěně,které opravdu není z množírny,ale je právě od lidí,kteří si řekli,že to zkusí..a všechno bylo špatně.. Věk,očkování ,podmínky pro chov - všechno špatně.. a podíl na to má i veterinář.. který jim to posvětil a naočkoval opravdu mimina.. Ti lidé jsou přesvědčeni,že vše udělali správně! protože vet ok,články co si přečetli ok... Přiznávájí,že nevěděli tak úplně do čeho jdou a opakovat to nechtějí.. (ne fakt jsem si od nich štěně nekoupila ,jen se k nám dostalo a je bezesporu absolutně úžasné)..
Já myslím,že je třeba opravdu velká osvěta . To především. Proto mě přijde ,že zákon proti množírám fakt nic moc neřeší a je tedy vlastně zbytečný.
....tak asi k vám to štěně samo nepřišlo a nezaklepalo na dveře ne?........pokud si lidé budou taková štěňata brát - kupovat - prostě bude odbyt, není důvod příště opět fenu nakrýt a pořídit další vrh a opět budou další štěňata u kterých jak píšete bude všechno špatně - věk, očkování, podmínky pro chov........je to všechno velmi jednoduché - kupovat štěňata s PP a pokud chci štěně bez PP - ať již z jakéhokoli důvodu, půjdu a vezmu si z útulku.........
b.k
napsal(a):
Možná ano.
To, co píšete, ovšem není o legislativě, ale o lidech. Bohužel. Prostě nejde každému jednomu člověku direktivně nařídit, co má dělat.
Dospělý člověk se od dítěte liší tím, že je zodpovědný. K té zodpovědnosti, za to,co dělá, ho mají přivést rodiče. Ale zodpovědnost nevybudujete zákazy a příkazy. Smůla.
Takže ano, zákon a ano, OSVĚTA.
Ale zas a znova, je nutné,aby byli lidi zodpovědní.

Opravdu to ničemu nepomůže! Pokud lidé chtějí štěně co nejlevněji množírny nezmizí!Čipování no k úsměvu čipuje ten kdo jde k očkování.Opravdu si myslíte že množitelé budou povinně čipovat!!!
tero
napsal(a):
Kde jsou zástupci CMkU, nikomu to nepřijde divné? Nikdo se na názor odborníků přes kynologii ani neobtěžoval zajímat. Samí diletanti zase rozhodují o něčem o čem nemají ani páru.
No jo, vždyť to je vláda odborníků, tak na co ještě nějací další odborníci zvenčí. Hlavní je, že se "něco" udělá proti těm zlým množírnám, to lidi ocení.
Ale připadá mi fajn, že se o tom aspoň mluví, třeba se víc lidí před pořízením psa zamyslí.

tero
napsal(a):
Kde jsou zástupci CMkU, nikomu to nepřijde divné? Nikdo se na názor odborníků přes kynologii ani neobtěžoval zajímat. Samí diletanti zase rozhodují o něčem o čem nemají ani páru.
oni se jich ptali cca 5 let zpět, a také veterinářů a chovatelů
a vznikly z toho různé úpravy, na které je odkaz hore
je to vtipné, tohle tu ještě asi nebylo, navrhovat zákon, který už 6 let platí :-)
a jinak ta pravidla platila ještě dříve, protože .. znáte fenu, která by byla fyzicky a psychicky ok po vrhu každých půl roku, každé hárání?
já ne
no tak ten špatný stav se nazývá..........Týrání
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.81
assil
napsal(a):
Zamezit množení se dá ztížením prodeje, povedlo se to před pár let u želv, které se množily a prodávaly i přes cites, u psů to zvládly některé státy USA přes licence, v těch státech pak puppy mill nenajdete. Ale u nás není vůle.
Ja teda nevim ale zelv vsech druhu kort citesackejch je všude jak nadelano.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja teda nevim ale zelv vsech druhu kort citesackejch je všude jak nadelano.
Ano, ale ještě před pár lety byly inzerce plný inerátů na cites želvy bez papírů prodávané v podstatě na černo, pak se to rozmázlo v novinách a úřady to začaly kontrolovat a pokutovat, pokuta tuším 200 tisíc, dneska v podstatě už inzerát na cites želvu inzerovanou bez papírů nenajdete.
USA licence fungujují podobně, prostě nemůžete inzerovat štěňata bez čísla licence a na porušení jsou vysoké pokuty. Ztíží to natolik množitelům odbyt štěňat, že se jim to už nevyplatí je prodávat a pořízení licence se jim taky nevyplatí, protože podmínky a daně atd.

Další množírna, bohužel jsem to jinde nenašla, jen v Blesku.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-blesk-tlapky/609493/desitky-psu-trpi-v-klecich-blesk-tlapky-ziskaly-sokujici-zabery-mnozirny-predaji-je-policii.html?fbclid=IwAR2t41_dKPHnCPqY4-MiwgdLgGEl83yOTaZglC3lOD9HD7Yr7hdu5wc_Ess
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15
assil
napsal(a):
Ano, ale ještě před pár lety byly inzerce plný inerátů na cites želvy bez papírů prodávané v podstatě na černo, pak se to rozmázlo v novinách a úřady to začaly kontrolovat a pokutovat, pokuta tuším 200 tisíc, dneska v podstatě už inzerát na cites želvu inzerovanou bez papírů nenajdete.
USA licence fungujují podobně, prostě nemůžete inzerovat štěňata bez čísla licence a na porušení jsou vysoké pokuty. Ztíží to natolik množitelům odbyt štěňat, že se jim to už nevyplatí je prodávat a pořízení licence se jim taky nevyplatí, protože podmínky a daně atd.
Licence na chov psů už je i v sousedním Německu. Není ale pravda, že to ztíží produkci tzv. "množitelů". Ztíží to produkci všech odchovávatelů štěňat. Při udělování licence se vůbec nehledí na to, jestli je chov veden pod nějakým klubem, nebo ne.
Probíhá to takto: Rozhodli jste se chvat psy (je úplně jedno jestli s PP, nebo bez PP), tedy se musíte přihlásit jak na veterinární správě, tak na finančáku. Z veteriny vám přijdou úřednice domů, všechno prošmejdí a v závislosti na svojí erudici a povaze vás více či méně vybuzerují. Chtějí vydět zázemí pro chov. V bytě vás toho moc odchovávat nenechají. Zahrada sama o sobě taky nestačí. Chtějí vidět kotce, chtějí znát metry čtvereční, které psům nabízíte. Pokud už nějaké psy máte, chtějí je vidět.
Pokud uznají za vhodné, že zázemí je ok, tak jsou povinni vás seznámit s tím, jak postupovat dál. Doporučí vám literaturu, kterou musíte nastudovat a dají vám seznam míst, kde můžete absolvovat zkoušku. Ta teda není vůbec jednoduchá. Je to trochu jako v autoškole. Můžete být letitý dobrý řidič, ale do nachytávacího systému za a, za b, za c a platit může více písmen, vás klidně nachytají a vyletíte. Ta zkouška se samozřejmě platí a ne málo. Když vyletíte, tak zopakovat to můžete až za rok. Taky tam je problém, že těch licentovaných zkoušejících není tolik a musíte za nimi jet třeba i daleko a třeba tam i přespat.
Já bych byla docela pro, aby se to u nás taky zavedlo. Jednak by byla legrace, jednak by skončila spousta chovů (hlavně bytových, nebo chovek, co mají menší pozemky). Cena štěňat (i tak už vysoká) by se úžasně vyšplhala nahoru a třeba já (protože mám kolem baráku svých několik hektarů) bych si namastila kapsu.
Jen řvěte lidi dál! Ono to pak takhle dopadne. Zákony na ochranu zvířat jsou dostatečné, jen je vymáhat. To je celý!
O tom, že tam kde jsou ty licence je i systém známostí a úplatků, není snad ani potřeba psát. A to, že je někdo schopný se našprtat spoustu textů a má velký pozemek z něj ještě neudělá dobrého a slušného chovatele!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15
Ježíšmarjá - omlouvám se za - vydět! Samozřejmě to mělo být - vidět (zázemí pro chov)
Ještě si dovolím jeden poznatek - vzhledem k tomu, že mi kontroly z veterinární správy chodí, tak taky znám jak to může chodit a jací to můžou být odborníci!
Nezapomenu, že mě MVDr. kontrola vybuzeroval za to, že mám koně venku a ne v boxu. Kde prý ti koně bydlí? Otevřená stodola a přístřešek mu nestačily.
Taky měl trošku problém přejít ve svých lakýrkách přes koblihy, které byly kolem balíku sena. Čistě "panelákový" typ.
Nějak si nemyslím, že by všechny ty úředníci, co budou třeba udělovat licence na chov psů a koček byli kompetentní a neúplatní. Fakt ne!

A co se pak stane se štěňaty, která se narodí u někoho bez licence......??

napsal(a):
A co se pak stane se štěňaty, která se narodí u někoho bez licence......??
100% kastrace, určitě je neutratí........ale ono se jich tam nějak moc nerodí, proto tam nemá psa každý jako tady, a proto se tahají psi od nás z chlívů, vidíte tu reklamu vpravo nahoře?
britský kennel club omezil počet vrhů na 4 za život feny
a to je celkem civilizovaná zem s nejstarší kyn. org. a slavnou Crufts
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Licence na chov psů už je i v sousedním Německu. Není ale pravda, že to ztíží produkci tzv. "množitelů". Ztíží to produkci všech odchovávatelů štěňat. Při udělování licence se vůbec nehledí na to, jestli je chov veden pod nějakým klubem, nebo ne.
Probíhá to takto: Rozhodli jste se chvat psy (je úplně jedno jestli s PP, nebo bez PP), tedy se musíte přihlásit jak na veterinární správě, tak na finančáku. Z veteriny vám přijdou úřednice domů, všechno prošmejdí a v závislosti na svojí erudici a povaze vás více či méně vybuzerují. Chtějí vydět zázemí pro chov. V bytě vás toho moc odchovávat nenechají. Zahrada sama o sobě taky nestačí. Chtějí vidět kotce, chtějí znát metry čtvereční, které psům nabízíte. Pokud už nějaké psy máte, chtějí je vidět.
Pokud uznají za vhodné, že zázemí je ok, tak jsou povinni vás seznámit s tím, jak postupovat dál. Doporučí vám literaturu, kterou musíte nastudovat a dají vám seznam míst, kde můžete absolvovat zkoušku. Ta teda není vůbec jednoduchá. Je to trochu jako v autoškole. Můžete být letitý dobrý řidič, ale do nachytávacího systému za a, za b, za c a platit může více písmen, vás klidně nachytají a vyletíte. Ta zkouška se samozřejmě platí a ne málo. Když vyletíte, tak zopakovat to můžete až za rok. Taky tam je problém, že těch licentovaných zkoušejících není tolik a musíte za nimi jet třeba i daleko a třeba tam i přespat.
Já bych byla docela pro, aby se to u nás taky zavedlo. Jednak by byla legrace, jednak by skončila spousta chovů (hlavně bytových, nebo chovek, co mají menší pozemky). Cena štěňat (i tak už vysoká) by se úžasně vyšplhala nahoru a třeba já (protože mám kolem baráku svých několik hektarů) bych si namastila kapsu.
Jen řvěte lidi dál! Ono to pak takhle dopadne. Zákony na ochranu zvířat jsou dostatečné, jen je vymáhat. To je celý!
O tom, že tam kde jsou ty licence je i systém známostí a úplatků, není snad ani potřeba psát. A to, že je někdo schopný se našprtat spoustu textů a má velký pozemek z něj ještě neudělá dobrého a slušného chovatele!
V USA takhle licence nefungují a v Německu to takhle taky není, možná někde v nějaký pidi oblasti, ale plošně ne, takže zase nešiřte paniku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15
assil
napsal(a):
V USA takhle licence nefungují a v Německu to takhle taky není, možná někde v nějaký pidi oblasti, ale plošně ne, takže zase nešiřte paniku.
Opravdu to v Německu tak funguje a určině ne v pidi oblasti. Je možné, že ještě v nějaké spolkové zemi ne, ale ve většině ano. Vždyť i dva největší inzertní servry - Ebay a Deine Tierwelt, okamžitě smažou inzeráty na psy, pakliže nemáte udělenou licenci. Němci to nazývají - udělení paragrafu 11.
V USA nevím, jak to funguje. To tu psal někdo jiný. Ale zajímalo by mě to, protože si myslím, že nějaký způsob udělování licencí na chov psů a koček tu bude taky. A nějaký způsob udělování licencí se vezme za vzor.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15
napsal(a):
100% kastrace, určitě je neutratí........ale ono se jich tam nějak moc nerodí, proto tam nemá psa každý jako tady, a proto se tahají psi od nás z chlívů, vidíte tu reklamu vpravo nahoře?
britský kennel club omezil počet vrhů na 4 za život feny
a to je celkem civilizovaná zem s nejstarší kyn. org. a slavnou Crufts
Jenže britský Kennel club je jen club. Tedy vydává klubové předpisy ne zákony.
V praxi to znamená, že ten, kdo nechová pod tímto klubem, tak se tím řídit nemusí.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenže britský Kennel club je jen club. Tedy vydává klubové předpisy ne zákony.
V praxi to znamená, že ten, kdo nechová pod tímto klubem, tak se tím řídit nemusí.
Není to klub jako klub kolií a šeltií pod čmku.
Jako kdo nechová tady pod čmku, tak se tím také řídit nemusí, ale tady si nikdo nic od jiných nekoupí ;-)
BKC je taková velká, nejstarší, celkem prestižní kynologická organizace, ty kluby má až pod sebou. Tady vše začalo, to ještě FCI byla na houbách.
VB káže chovateli mít licenci.
Odkud myslíte, že se vzal pojem "welfare"?
Pět svobod z Velké Británie a autorův kolega dodal šestou shrnující - welfare.
Vše potřebné lze vygůglit, to je doba hrozná tohleto, no prostě oni to nijak neskrývají, že se týrání zvířat věnovali dávno před tím, než se u nás zakázalo prodávat psí maso u řezníka.
Rok 1997 - Amsterodamská smlouva - zvíře = bytost schopná vnímat.
ČR - rok 1992 zákon na ochranu zvířat, a pak, že zvíře není věc - 2014.
Registr nejpozději v den odběru zvířete - ČR rok 2436.
Ale zas - lepší později, než pozdě.
Větší přehled je zde "Řešení problému toulavých psů a regulace
zájmového chovu psů ve vybraných státech
Evropské unie", zadat "licence", ale je to z roku 2015, od té doby se také ještě něco změnilo k lepšímu.
Přeji hezkou zábavu :)
Já nvím, čemu se pořád divíte... ve světě se zákony proti týrání zvířat přitvrzují, včetně potírání e-obojků apod, jen v ČR se vracíme zpátky na stromy... viz můj post z května 2018, který vše vysvětluje:
https://www.facebook.com/groups/skupinaronnymarley/permalink/1761497707245479/
"Jen pro info, jak moc je množírenská mafie prolezlá i do nejvyšších míst:
Pamatujete si pripad zachycene mnozirenske zasilky v Nemecku minuly rok? Pachatelem byl veterinar Radim Holovský a nebyl to jeho prvni takovy cin.
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/468391/cesky-veterinar-zadrzeny-v-nemecku-za-pasovani-stenat-na-internetu-prodava-nemocna-zvirata.html
(Pardon za zdroj, pro kontrolu prikladam jeste dalsi - clanek z MF Dnes
http://docdro.id/wO5w1xd)
Pri trose investigativni aktivity se muzete z online zverejnovanych registru, databazi atd. dozvedet zajimave veci, napr.
1. Ten veterinar je MVDr. Radim Holovský, ktery mel prusvihu v minulosti vice. Po teto afere ukoncil zivnost, ovsem temer ihned se zapsal jako spolecnik s vkladem 200 000 do firmy KASANDRA Corporation s.r.o - obor podnikani firmy: Obchod se zvířaty určenými pro zájmové chovy
2. V KASANDRA Corporation figuruje i jeho manzelka Jitka Holovská
3. Tato firma je velmi uzce propojena se spolecnosti Sunrise Capital s.r.o., z niz sahaji chapadla az do Ruska
https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=79239&typ=UPLNY
4. Zajimavejsi ovsem je, ze jednatelem KASANDRA Corporation a temer jiste blizkym clovekem Holovskeho je Martin Chamr a spolecnikem firma Ten spirits security s.r.o. Chamr je v Ten spirits security jednatelem. Take je jednatelem a zakladatelem spolecnosti CHAMR & PARTNERS s.r.o. a je statutarnim resitelem a predsedou spravni rady spolecnosti GDPR SOLUTIONS A.S., v niz je v edoucím metodickým pracovníkem a autorem odborných koncepcí společnosti je RNDr. Igor Němec, expert, který mezi léty 2005 až 2015 zastával pozici předsedy Úřadu pro ochranu osobních údajů.)
https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=291870&typ=UPLNY
+
https://www.gdprsolutions.cz/kontakty/
3. Chamr toho celkove stiha opravdu hodne, byt jednatelem ve vetsim mnozstvi firem, predsedou rad spolecnosti a v neposledni rade take poradcem v business rubrice IHNED.cz
https://byznys.ihned.cz/rozvoj-firmy-akvizice-partnerstvi-fuze/c1-63709510-kdyz-je-v-kabatu-zivnostnika-tesno-je-cas-k-prevedeni-aktivit-pod-eserocko
+
https://www.podnikatel.cz/rejstrik/company-formation-s-r-o-27439763/#vztahy
4. Chamr je i zakladem spolecnosti Company formation s.r.o., ktera pres firmu Fivoka s.r.o., ktera se specializuje na prevody majetku lekaru na s.r.o. Z duvodu ochrany financi. Ironii je, ze na MVDr. Holovskeho byla podana exekuce...
http://www.zdravotniregistr.cz/clanek/prevod-ordinace-na-s-r-o-2
5. Ten spirits security pod vedenim Chamra provozuje portal podnikame.cz, jehoz informacni hodnota je nulova. To vsak vubec nebrani v jeho zarazeni do databazi a registru na oficialnim portalu Businessinfo.cz (ktery provozuje statni instituce CZECHTRADE), a to mezi kapacity typu Portál veřejné správy ČR, MVČR - Sbírka zákonů, Finance.cz, Sagit aspol. Jak je tohle mozne, to je velkou zahadou...navic sekce s legislativnimi zdroji na podnikame.cz uz nejakou dobu nefunguje...
http://www.businessinfo.cz/cs/clanky/zdroje-pravnich-predpisu-na-internetu-1483.html
+
https://www.podnikame.cz/
A to neni zdaleka vsechno. Tahle mafianska chobotnice mnoziren s miliardovymi zisky je prorostla i do statnich instituci. Pak se nedivte, ze je novy veterinarni zakon tak bezzuby. To nebyla nedbalost, to byl zamer. Kaprici pripluli...
K ministerstvu zemědělství v dikci KDU-ČSL, s Marianem Jurečkou v čele - podivejte se na rozhovor s MVDr. Načeradskou o novém veterinárním zákoně. Dle slov veterinářky bylo totálně neprůchodné na ministerstvu pri priprave noveho veterinarniho zakona prosadit povinné čipování již při odchodu štěněte od prodejce ke kupci, anebo jednotný centrální registr - to vše by množírny dost omezilo. Otazkou je: CUI BONO?
Rozhovor:
https://video.aktualne.cz/dvtv/psi-v-mnozirnach-ziji-ve-vykalech-nevidi-denni-svetlo-cipy-p/r~5cccb3d694ba11e7867b002590604f2e/?redirected=1505144912"
A toto je taky moc pěkné...
https://www.facebook.com/groups/343461922528664/permalink/854786178062900/
"JAKOU TVÁŘ MÁ NESPRAVEDLNOST A UTRPENÍ ZVÍŘAT?
Udělejme tomu konec!
V poslední době jsou média plné informací o týrání psů, citlivých a vnímavých zvířat, které by za člověka položily život. Tyto případy doposud většinou skončily pokutou, podmínkou nebo jinými směšnými tresty, ačkoliv soudci mohou udělit i pobyt ve vězení. Veřejnost je tak právem rozhořčena a volá po vyšší a adekvátních trestech.
Pročpak soudci banalizují utrpení živých tvorů s vlastním vědomím? Protože za svou špatnou práci nemusí nést zodpovědnost. Tedy prozatím. To však můžeme změnit. Já, vy i všichni ostatní, kterým na zvířatech záleží.
Po posledním výsledku kauzy otřesného týrání dvou fenek husky, za které padla 12měsíční podmínka (!!!) jsem si řekla A DOST. Něco se musí změnit. Rozhodla jsem se, že u těchto případů má veřejnost právo vědět, jaký jedinec je zodpovědný za směšné tresty, a tím pádem i napomáhání dalšímu případnému týrání (neboť pachatelům těchto zeůdností téměř nic nehrozí, tak proč by to nedělali). U kauz s podobným výsledkem budu přinášet informace o soudcích/soudkyních, kteří/které se svým jednáním na utrpení zvířat nepřímo podílí. A také je za to patřičně “ohodnotit”. Vy máte možnost být tou hybnou silou také.
Na internetu se nachází portál znamysoudce.cz, kde můžete tyto státní pracovníky recenzovat:
http://www.znamysoudce.cz/SeznamSoudcu.aspx
Tento případ se týká otřesného týrání dvou fen husky v Alžbětíně:
https://www.krajskelisty.cz/plzensky-kraj/okres-klatovy/19149-foto-bestie-tyral-sve-dva-husky-nedaval-jim-jist-ani-pit-pral-si-aby-umreli-chtel-se-jich-zbavit-nemel-pry-na-ne-cas.htm
ODPOVĚDNÝ SOUDCE: JUDR. JAROMÍR VESELÝ, Okresní soud Klatovy
Fotografie v příloze je autentickým snímkem dotyčného.
Tento škodič je dost zajímavou entitou, patří totiž k soudcovské mafii bývalých členů KSČ, socialistickým strukturám, které jsou prolezlé našimi úřady a kvůli tomu to u nás vypadá, tak jak vypadá.
Najdete jej v seznamu soudců s komoušskoi minulostií zde:
http://data.idnes.cz/soubory/domaci/A110107_TAJ_SEZNAMSOUDC.PDF
No a protože pro socialistické struktury nemá lidský život cenu, natožpak zvířecí, “práce” tohoto soudruha podle toho vypadá:
2017: vážné postřelení psa: bez trestu
https://klatovsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/za-ustrelene-prirozeni-padne-maximalne-pokuta-20171025.html
2015: pokuta 20.000 Kč za trýznivou smrt 2letého bandoga, jehož nechal majitel pojít hladem a žízní:
https://klatovsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/za-smrt-psa-padla-u-soudu-pokuta-20150113.html
A ještě to bez jakékoliv sebereflexe přizná médiím...
2010: “Za poslední dva roky nebyl u nás za týrání zvířat nikdo odsouzen,“ potvrzuje místopředseda klatovského okresního soudu Jaromír Veselý.
Zdroj: https://klatovsky.denik.cz/zpravy_region/misto-obojku-mel-krvave-kolo20100427.html
Vystavte vizitku tomuto individuu a ohodnoťte jen ZDE:
http://www.znamysoudce.cz/Soudce.aspx?id=2066
Zabere to chvilku, nic to nestojí a ukáže “kvality” tohoto zástupce soudní moci. Nenechme tyto téměř nepostižitelné škůdce myslet si, že jim vše projde.
Díky za váš čas.
——
Mimochodem, klatovská policie je taky slušný materiál - vážným týráním zvířat se prostě nezabývá:
https://klatovsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/foto-zubozene-psy-vratili-do-zivota-20151115.html
A nechá psa usmažit se v autě:
https://www.denik.cz/z_domova/pes_upect_auto20080706.html"
"
Otevřete oči a už pochopte, že dokud v tomhle pojedou staré struktury ve vládě (Toman je ještě větší kreatura než Jurečka) a komouši soudci, tak SE NIKDY NIC NEZMĚNÍ! Tyhle kádry na utrpění zvířat vydělávají, nepůjdou proti svým ziskům....
A pak budou lidi vzdychat nad utrpením zvířatek, které sami podporují, že... že by si nejdřív zametli před vlastním prahem?
https://www.facebook.com/notes/petcentercz/vyj%C3%A1d%C5%99en%C3%AD-pet-center-k-%C4%8Dl%C3%A1nku-na-bleskcz/1623332837688901/
Jen info k tomu, že to funguje, když se chce:
https://dogstodaymagazine.co.uk/2019/05/13/victory-lucys-law-laid-in-parliament/
https://dogstodaymagazine.co.uk/2019/02/01/scotland-announces-tougher-animal-cruelty-sentences/
http://mentalfloss.com/article/572039/new-bill-could-make-animal-cruelty-felony
https://www.companionanimalpsychology.com/2018/06/study-outlines-reasons-to-ban.html
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1558787817300102
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/evropsky-parlament/stop-mnozirnam-psu-a-kocek-brusel-si-chce-doslapnout-na-obch/r~2318efccaad711e88bfaac1f6b220ee8/
http://www.petproductnews.com/News/Legislation-to-Make-Domestic-Violence-Shelters-and-Services-More-Pet-Friendly-Passes/
http://www.petproductnews.com/News/California-Bill-Banning-the-Sale-of-Dogs-Cats-and-Rabbits-Goes-into-Effect/
http://mentalfloss.com/article/86652/california-you-can-now-legally-rescue-dogs-hot-cars
http://mentalfloss.com/article/555368/pet-shops-england-will-be-forbidden-selling-puppies-or-kittens-and-animal-welfare
http://www.hngn.com/articles/82645/20150405/new-animal-cruelty-law-set-by-fbi-going-into-effect-next-year-report.htm
A jen tak pro info... šmejdi ve vládě se rozhodně mají kde inspirovat.... jenom se jaksi nechce...
https://www.scoopwhoop.com/countries-with-strict-animal-welfare-laws-in-the-world/
Databáze zákonů proti týrání zvířat dle jednotlivých světových zemí:
https://www.globalanimallaw.org/database/index.html

něco málo česky:
https://www.psp.cz/sqw/text/orig2.sqw?idd=107157
od str. 13 čipování, některé státy se od vydání dokumentu ještě k čipům přidaly:
https://www.psp.cz/sqw/text/orig2.sqw?idd=93886

sisi58
napsal(a):
Tak snad, až tahle garnitura zdechne? Nebo ani pak ne?
nechci Vám kazit radost takhle zrána, ale toto je nepřetržitý provoz :-)
někdo je tam zvolil, ale všichni mi říkají "já ne"
takže buď máme jeden jediný hlasovací lístek nebo všichni lžeme, též řečení pokrytci
tipuji to druhé, hlavně levné žrádlo
protože ti samí, co mi říkají, že oni je nevolili, jedním dechem přidávají akce cukr za 10 (no a co, že v obalu krystal je písek, do kafe fakt paráda) a že jsem snob, když lezu jen do lidla, v každém rozhovoru zmíněné množírny, psa (rodiče jsme viděli přece) jen v kotci a krmí Bonem a hřeben ani neví, že existuje
tohle prostě lidé už mají v sobě, leda si vychovat novou generaci, ale to musíme uznat, že se chováme blbě :-)

Trošku oživím diskuzi. Gůglila jsem gůglila, ale přesto jsem se nedočetla, proč bude akceptovatelné tetování psa před 2011 a poté již ne?
Vždycky jsem měla zato, že mám psa nezaměnitelně označeného a jsem v pohodě. No nejsem, budu muset čipovat, ač k tomu důvod nevidím. A zaujalo mě právě to datum, co přelomového se odehrálo v roce 2011, že psi tetovaní až po tomto datu už nejsou bráni jako nezaměnitelně označení?

napsal(a):
Trošku oživím diskuzi. Gůglila jsem gůglila, ale přesto jsem se nedočetla, proč bude akceptovatelné tetování psa před 2011 a poté již ne?
Vždycky jsem měla zato, že mám psa nezaměnitelně označeného a jsem v pohodě. No nejsem, budu muset čipovat, ač k tomu důvod nevidím. A zaujalo mě právě to datum, co přelomového se odehrálo v roce 2011, že psi tetovaní až po tomto datu už nejsou bráni jako nezaměnitelně označení?
nová evropská směrnice o neobchodních přesunech, přece :D:D:D

napsal(a):
nová evropská směrnice o neobchodních přesunech, přece :D:D:D
Ach táááák, já čula, že za tím bude něco podobného. Hezký. Děkuju za info.
Bodlinko, veti tedy do budoucna mohou naočkovat nečipovaného psa (s tím, že očkování jako by nebylo), nebo nemohou?

napsal(a):
Ach táááák, já čula, že za tím bude něco podobného. Hezký. Děkuju za info.
Bodlinko, veti tedy do budoucna mohou naočkovat nečipovaného psa (s tím, že očkování jako by nebylo), nebo nemohou?
můžou. ta krávovina s tím, že nesmí s nečipovaným psem nic dělat, platí jen na slovensku.
ale ono už očkování proti vzteklině, vzhledem k tomu, že jsme země prostá, slouží jen pro ty úřady. pokud pro úřady nebude stačit bez čipu, pak je nečipovaného psa zbytečné očkovat....

napsal(a):
můžou. ta krávovina s tím, že nesmí s nečipovaným psem nic dělat, platí jen na slovensku.
ale ono už očkování proti vzteklině, vzhledem k tomu, že jsme země prostá, slouží jen pro ty úřady. pokud pro úřady nebude stačit bez čipu, pak je nečipovaného psa zbytečné očkovat....
Takže pokud mi vet řekla, že bez čipu mi psa příští rok nenaočkuje, neb nesmí, jde o její rozhodnutí.
Kdyby pes byl zdravý a nepotřeobval by jinou návštěvu veteriny, než právě to očkování, tak bych se na to asi fakt vyprdla a nechala si ho naočkovat i bez čipu s tím, že následky by šly za mnou. Takhle budu přinucená čipovat, což vnímám jako naprosto zbytečné a z principu mi to hodně vadí.

Já čipovaný psy nemám.....ne že bych měla něco proti čipům, ale když jsem pořizovala štěnďata a zjistila, že to není tak jak jsem si myslela...že zaregistruju čip do nějaký centrální databáze, ale že to musím nejlépe udělat do vícero....no vykašlala jsem se na to a prostě mají psi na obojku plíšky s telefonním číslem a adresou......
Nic proti povinnému čipování, naopak, bylo mi jasný, že k tomu jednou dojde, ale myslela jsem, že to už doklepeme bez čipu....letos v září nám bude deset let........čert vem prachy, ale už mi to u nich přijde zbytečný

Za mě: nic proti trvalém nezaměnitelnému označení zvířete, ale proč jen čip? Nerozumím tomu, proč tetování nestačí (a tu směrnici si fakt číst nebudu ). Můj pes je označený a já jsem teď nucená ho označit znovu a jinak.
A Sardullah, taky jsem myslela, že už to doklpeme bez čipu. Jenže bych si vsadila, že nás naše vet "vyřadí", pokud nenačipuji (nenaočkuji) a to si nemůžu dovolit.

Mám jednu 9ti letou nečipovanou fenu a u ní mně to teda fakt přijde už zbytečný. To mně ji vet fakt nenaočkuje? To je teda pěkná blbost.

stačí mít psa v nějakém rozumném reg. jako např. Národní, jelikož takové zvíře najdete po celém světě v síti Petmaxx
čipovat by se mělo vše, nejdříve ale při/před prvním očkováním na vzteklinu
a očkování nebude platné, pokud není pes označený (takže naočkujete, ale máte neplatnou vstupenku)
však tu hafec lidí říká, že starší psy už neočkuje, tak asi žádný problém
tetování nevydrží čitelné

Souhlas, že čipování se věkem stává hůř čitelné, ale pak je úplně v rozporu to, že právě ti dřív tetovaní (před červencem 2011) projdou a ti později už ne. A i tak je podmínkou čitelné tetování.

napsal(a):
stačí mít psa v nějakém rozumném reg. jako např. Národní, jelikož takové zvíře najdete po celém světě v síti Petmaxx
čipovat by se mělo vše, nejdříve ale při/před prvním očkováním na vzteklinu
a očkování nebude platné, pokud není pes označený (takže naočkujete, ale máte neplatnou vstupenku)
však tu hafec lidí říká, že starší psy už neočkuje, tak asi žádný problém
tetování nevydrží čitelné
Já se klidně přiznám, že už neočkuju.....takže příští rok to vypadá na čip a alespoň tu vzteklinu.........Doufám, že se toho ve zdraví dožijeme, protože mě by natuty určitě vyhmátli a to i když chodím se psy ven v nekřesťanské hodiny a mimo obydlenou oblast....

napsal(a):
Já se klidně přiznám, že už neočkuju.....takže příští rok to vypadá na čip a alespoň tu vzteklinu.........Doufám, že se toho ve zdraví dožijeme, protože mě by natuty určitě vyhmátli a to i když chodím se psy ven v nekřesťanské hodiny a mimo obydlenou oblast....
A kdo by vás měl vyhmátnout? Krajská veterinární správa? Nemyslím, že například měšťáci mají oprávnění kontrolovat čipy, když jejich povinnost nestanoví obecní vyhláška, ale veterinární zákon. Tam jsou kontrolní mechanismy jiné a nebude to namátková kontrola venčících se psů.

napsal(a):
Mám jednu 9ti letou nečipovanou fenu a u ní mně to teda fakt přijde už zbytečný. To mně ji vet fakt nenaočkuje? To je teda pěkná blbost.
naočkuje, ale prostě záznam o provedené vakcinaci proti vzteklině nebude úředně platný, pokud v tom očkováku zároveň nebude vylepená nálepka s kódem od čipu.

za mě, chtěli jste to. to je furt zaveďte tohle a tamto proti množírnám a výsledek bude akorát úřední vopruz všech.

napsal(a):
za mě, chtěli jste to. to je furt zaveďte tohle a tamto proti množírnám a výsledek bude akorát úřední vopruz všech.
nene, já chtěla smysluplný čip nejpozději při změně majitele, nikoli cca v půl roce
espiro - tady jste se už mírně sekla, si myslím, zákon je nad vyhlášku a MP patří pořád pod stát....a tak MP také přijde, když se krade např., ..ovšem musí přijít, že jo :-) ... ale tohle je stejně nanic řešit dospělé psy

napsal(a):
nene, já chtěla smysluplný čip nejpozději při změně majitele, nikoli cca v půl roce
espiro - tady jste se už mírně sekla, si myslím, zákon je nad vyhlášku a MP patří pořád pod stát....a tak MP také přijde, když se krade např., ..ovšem musí přijít, že jo :-) ... ale tohle je stejně nanic řešit dospělé psy
No nevím, ale myslíte, že MP přijde a začne vám kontrolovat stavební povolení například?
Zákon je sice nad vyhláškou, ale každý zákon má svá ustanovení o kontrole. A MP opravdu nepatří pod stát, je to orgán obce.
EDIT: A kontrolu podle veterinárního zákona provádí buď celní úřad nebo KVS. A platnost očkování je majitel povinen prokazovat veterinárnímu lékaři, ne městské policii.

tak tak, je to stejný jako s tím očkováním proti vzteklině, vlastně je to ve veterinárním zákoně teďka v jednom odstavci spolu. a měšťáci vám taky nepůjdou kontrolovat očkovák.
kdo se na to vykašle a psa načipovanýho mít nebude, toho odhalí jen kontrola z veterinární správy a ta chodí na udání, takže...

napsal(a):
No nevím, ale myslíte, že MP přijde a začne vám kontrolovat stavební povolení například?
Zákon je sice nad vyhláškou, ale každý zákon má svá ustanovení o kontrole. A MP opravdu nepatří pod stát, je to orgán obce.
EDIT: A kontrolu podle veterinárního zákona provádí buď celní úřad nebo KVS. A platnost očkování je majitel povinen prokazovat veterinárnímu lékaři, ne městské policii.
a ta obec patří pod stát ;-) a ten určí, co ne/bude moct MP dělat
když může čip kontrolovat MP v parku teď, tak by mohla kontrolovat i pak v každým parku, jasně že jim to musí sepsat.. ve směru MP nebude mít pravomoc jen proto, že si takovou sesmolí nějaký starosta z horní dolní
účel nebyl, aby furt někdo běhal a kontroloval, ale vědomost, že takhle to už dál nejde
jako že nejde jen tak psa zahodit u cesty a dalších tisíc noaco...
tak jak to je sepsáno teď = naprosto nanic
a když tohle zničit trvalo několik let, tak tu dobrou formu to nedostane nikdy, takže se nikdo plašit nemusí, množírny nejméně
jako vždy - politik se nažral..
teď jsem zvědavá, jestli někomu příští rok dojde, že psi nezůstali celí

napsal(a):
naočkuje, ale prostě záznam o provedené vakcinaci proti vzteklině nebude úředně platný, pokud v tom očkováku zároveň nebude vylepená nálepka s kódem od čipu.
Tak jestli takhle, tak ok, ona už stejně skoro nikam nechodí. Horší to bude, jestli pošle soused udání a přijde nějaká kontrola.

napsal(a):
Já teda ne, podle mě stačilo úplně to, co bylo doteď, jen aby Veterinární správa důsledně využívala své pravomoci, žádný další buzerace nebylo třeba.

napsal(a):
a ta obec patří pod stát ;-) a ten určí, co ne/bude moct MP dělat
když může čip kontrolovat MP v parku teď, tak by mohla kontrolovat i pak v každým parku, jasně že jim to musí sepsat.. ve směru MP nebude mít pravomoc jen proto, že si takovou sesmolí nějaký starosta z horní dolní
účel nebyl, aby furt někdo běhal a kontroloval, ale vědomost, že takhle to už dál nejde
jako že nejde jen tak psa zahodit u cesty a dalších tisíc noaco...
tak jak to je sepsáno teď = naprosto nanic
a když tohle zničit trvalo několik let, tak tu dobrou formu to nedostane nikdy, takže se nikdo plašit nemusí, množírny nejméně
jako vždy - politik se nažral..
teď jsem zvědavá, jestli někomu příští rok dojde, že psi nezůstali celí
Teď může MP kontrolovat čip v parku tam, kde povinnost čipovat ukládá vyhláška. Tam, kde tomu tak není, tuhle pravomoc nemají. Oni kontrolují dodržování vyhlášky, ne veterinárního zákona, k tomu příslušní nejsou.
No a do debat o rozdílech mezi samosprávou a státní správou se fakt pouštět nebudu, ani to sem nepatří.

napsal(a):
Teď může MP kontrolovat čip v parku tam, kde povinnost čipovat ukládá vyhláška. Tam, kde tomu tak není, tuhle pravomoc nemají. Oni kontrolují dodržování vyhlášky, ne veterinárního zákona, k tomu příslušní nejsou.
No a do debat o rozdílech mezi samosprávou a státní správou se fakt pouštět nebudu, ani to sem nepatří.
ale však to je úplně jedno, kdyby něco řešit opravdu chtěli.. i kdyby se zákon o obecní policii změnil a mohli kontrolovat všude, tak co, když čip musí mít až pes s očkováním vztekliny? celé to je k ničemu
už teď má vet správa a policie pravomocí dost
ale chodí se jen někam ;-)
stejně to celé začalo, až když v novinách někdo slavný přiznal, že si koupil čivavu, co do tří dnů umřela, předtím to nikdo neřešil a teď řeší tak, aby mu neubylo
já teda nechápu tenhle sport - vztekám se a vlastně nevím proč, papíráci čipy mají, tetování nevydrží (to snad všichni chápou a bezpapíráky vážně nikdo netetuje) a ti ostatní nechcou čipy proč, když to množení bezpp je tak špatné?
já se neptám, odpověď znám
jen brečím :-)

Odpovím za sebe, i když otázka je jen řečnická. Proč nechci čipovat svého psa? Protože můj pes je tetovaný. A ať je tetování čitelné nebo ne zcela, tak samo o sobě potvrzuje, že pes není z množky, ale je z chovky. Proto mi přijde povinnost čipovat MÉHO psa naprosto zbytečná.
Ale chápu, že na mě a podobné případy vaše řečnická nemířila. A taky je mi jasné, že povinné čipování problém množek nevyřeší.

Tak já jsem stejně dalšího psa čipovat chtěla, ať už by byl s PP a měl tetování nebo ne.....u afgána fakty to tetování po nějakých letech nebylo moc k přečtení. Šlo mi jen o to, risknout to? a doklepat to s mýma "starouškama" bez toho čipu.

napsal(a):
Souhlas, že čipování se věkem stává hůř čitelné, ale pak je úplně v rozporu to, že právě ti dřív tetovaní (před červencem 2011) projdou a ti později už ne. A i tak je podmínkou čitelné tetování.
to nemá mít logiku, to je o tom, že v červenci 2011 skončilo nejaké přechodové období, které do této doby tetování uznávalo. po tomto období je mozny pouze cip.

napsal(a):
Tak já jsem stejně dalšího psa čipovat chtěla, ať už by byl s PP a měl tetování nebo ne.....u afgána fakty to tetování po nějakých letech nebylo moc k přečtení. Šlo mi jen o to, risknout to? a doklepat to s mýma "starouškama" bez toho čipu.
Tak pokud už stejně neočkujete, se psy necestujete do zahraničí, nezdrhají atd., pak nevidím důvod, proč to nedoklepat bez čipu.

napsal(a):
Tak pokud už stejně neočkujete, se psy necestujete do zahraničí, nezdrhají atd., pak nevidím důvod, proč to nedoklepat bez čipu.
Né opravdu nic takovýho neděláme, teď už je netahám ani do města, chodíme na procházky mimo civilizaci........tak to asi risknem.....

napsal(a):
Né opravdu nic takovýho neděláme, teď už je netahám ani do města, chodíme na procházky mimo civilizaci........tak to asi risknem.....
na konci roku jim nechte dat 3.letou vakcinu a tri roky nemusíte nic resit...

napsal(a):
na konci roku jim nechte dat 3.letou vakcinu a tri roky nemusíte nic resit...
No zauvažuju o tom.......