SSimča

XXX.XXX.227.145
Ahojte, chtěla bych se zeptat. Mám fenu NKO, která má 3 roky a ještě pořád nehárala. Už po druhé sledují, že má nateklou pipku , olizuje se ,ale nikde ani kapka krve. Máte někdo taky takový problém se psem?
SSimča

XXX.XXX.227.145
Ne to nečekám žádnou kaluž, celkem dost ji hlídám. Když spí a pak se vzbudí ,tak hned než se začne olizovat ,tak se dívám a ani kapička ...
To ani na pelechu nenajdete ani mini kapku ? Jestli je v kotci, tak u supr čistotný věřím. Ale musela byste si toho všimnout při procházce, kdy ta kapka musí být vidět. Pusťte si ji na vodítku před sebe a pozorujte. Jestli ne, je to divný. Nechte vyšetřit vaječníky.
A jak se chová venku? V proestru (fáze s krvavým výtokem - menším či větším)feny hodně značkují, aby "daly vědět" ženichům...
Pak v estru(už jen slabě růžový výtok) by psi měli šílet...Jestli se tohle už 2 roky neděje, tak odpoví jen vyšetření...
SSimča

XXX.XXX.227.145
Není v kotci, mám ji doma, takže vidím jestli je nějaká kapka nebo ne. Ale ta kapka žádná není. Chtěla jsem aby měla aspoň to první hárání, aby se trošku sklidnila, protože je jak telatko, které neposedí ani chvíli, a pak ji nechat vykastrovat.. kdysi ta kapka jedna byla a to jsem si říkala, konečně hara, ale pak už zase nic a teď má jen zvětšenou pipku už 2x po sobě. Veterinářka mi řekla, že to může být skryté hárání, že to někteří psy tak mají.
SSimča

XXX.XXX.227.145
Psi ,tenkrát když jsem si toho všimla poprvé ,že má tak velkou nateklou pipku, tak za ní jeden utekl a nemohli ho od ní dostat. Takže bych to brala tak, že asi hara
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, odpovídá to skrytému hárání. Nemusí z ní vytéct ani kapka, ale hárat mohla za 3 roky takovým způsobem několikrát. Když na ni reagují psi - samci, máte jasno. Nechte u veterináře udělat sono, zkontrolovat dělohu a vaječníky a nechte ji vykastrovat. Povahu to moc neovlivní, ale vyhnete se u feny případným dalším problémům, takové hárání u mladé feny není v pořádku.