Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Maqi

8.8.2019 18:14
Maqi

XXX.XXX.211.179

Po zprave o hubeni hrabosu plosne jsem dostala strach o meho psa, setkal jste se nekdo s aplikovanym jedem? Nebo ve vasem okoli daji zemedelci vedet? Nemam ani tuseni jestli v mem okoli k hubeni dochazi, nebo to zemedelci nekonaji.

8.8.2019 18:27
TyVed

XXX.XXX.57.44

Někde byla mapa, které okresy mají hubení schválené a které ne, tak si nejdřív najděte, jestli se Vás to vůbec týká.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.8.2019 18:49

ve 48mi okresech
mapa byla v odpoledních TV Nova, určitě bude i ve večerních

8.8.2019 19:01

8.8.2019 19:03

To zas něco vymysleli, za to metál, fakt.

8.8.2019 19:06
Terven

XXX.XXX.110.159

Dle této zprávy ještě žádný zemědělec možnost plošného trávení nevyužil, čemuž osobně moc nevěřím. V médiích se píše o prvních případech úhynů, i když příčina může být samosebou jiná.
http://eagri.cz/public/web/mze/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/x2019_ministr-zemedelstvi-miroslav-toman.html?fbclid=IwAR3QmqS7ca32I0gRy016Zbqn17-69PBhtu_rbZeDnzP8BXAZ6D1LsjJ5QR4

Maqi

8.8.2019 19:32
Maqi

XXX.XXX.211.179

No, jsme v povolene zone prave a kamarad uz posilal foto jak pri obchuzce reviru mel nakonec vyrad jako na hone, 50 zajicu, coz je strasne, prave me napadlo jestli neni nekde naky portal kde se hubi, nebo tak, protoze chtela jsem cvicit fenu na zkousky a s takovou nevim nevim.

8.8.2019 19:50

Bojíme se, ne o naši fenku, ta venku nic nežere, ale o dravce a další volně žijící zvířata... Holt, co na to říct, zemědělci si vydyndali hubení bez ohledu na cokoliv.

9.8.2019 09:41
Olánek

XXX.XXX.122.72

Pokud zemědělci nakupují jed z dotací,tak v podstatě trávíme všici.

9.8.2019 10:40
GAELLE

XXX.XXX.55.67

na netu je petice proti použití tohoto jedu. Kamarádce se otrávil vlkodav jen na poli řepky která byla postříkaná. Bohužel to nepřežil ................

9.8.2019 10:58
šavlozubka

XXX.XXX.76.149

GAELLE napsal(a):
na netu je petice proti použití tohoto jedu. Kamarádce se otrávil vlkodav jen na poli řepky která byla postříkaná. Bohužel to nepřežil ................

Bohužel internetové petice nemají z legislativního hlediska žádný význam. Leda jako "koukejte kolika lidem to vadí". Aby petice měla nějakou váhu, musí být papírová.

9.8.2019 11:15
Atheira

XXX.XXX.181.160

šavlozubka napsal(a):
Bohužel internetové petice nemají z legislativního hlediska žádný význam. Leda jako "koukejte kolika lidem to vadí". Aby petice měla nějakou váhu, musí být papírová.

Vzhledem k tomu, jakou míru nesouhlasu ze všech stran tohle vyvolává si myslím, třeba naivně, ale prostě jo, že to nemusí být úplně k zahození. Ano, může to být jen "koukejte, kolika lidem to vadí", ale když můžu aspoň nějak vyjádřit, že s tím nesouhlasím, tak to udělám. Aspoň je to nějaký důkaz o tom, že to fakt někomu vadí a že se to jen neříká v televizi, aby bylo o čem mluvit.

https://www.petice24.com/petice_proti_plonemu_ieni_jedu_v_krajin_ze_dne_882019?a=2

9.8.2019 11:20
TyVed

XXX.XXX.57.44

Zajímavé je, že skoro nikomu nevadí, jaké látky se v zemědělství používají běžně. Když jed funguje rychle, tak se vzbouří veřejné mínění, ale když se používá něco, co působí pomalu, tak to si lidi zdaleka tak neberou.

9.8.2019 11:20

Atheira napsal(a):
Vzhledem k tomu, jakou míru nesouhlasu ze všech stran tohle vyvolává si myslím, třeba naivně, ale prostě jo, že to nemusí být úplně k zahození. Ano, může to být jen "koukejte, kolika lidem to vadí", ale když můžu aspoň nějak vyjádřit, že s tím nesouhlasím, tak to udělám. Aspoň je to nějaký důkaz o tom, že to fakt někomu vadí a že se to jen neříká v televizi, aby bylo o čem mluvit.

https://www.petice24.com/petice_proti_plonemu_ieni_jedu_v_krajin_ze_dne_882019?a=2

Jo, taky si myslím, už jsem "podepsala" a pokud bude někde i papírová v reálu, podepíšu znovu.

9.8.2019 11:30
Atheira

XXX.XXX.181.160

TyVed napsal(a):
Zajímavé je, že skoro nikomu nevadí, jaké látky se v zemědělství používají běžně. Když jed funguje rychle, tak se vzbouří veřejné mínění, ale když se používá něco, co působí pomalu, tak to si lidi zdaleka tak neberou.

A mně přijde zajímavé, jak lehce udáváte takové soudy. Vždyť tu o lidech nic nevíte - co dělají, nedělají...
Ano, je pravda, že ohledně tohohle je haló (podle mě rozhodně ne neoprávněně), ale že by lidi obecně ignorovali fakt, jak zacházíme s prostředím kolem sebe a co se používá za sajrajty, si dovolím tvrdit, není pravda. Ale jste na diskuzi o psech, tak to tady asi není běžná náplň diskuze. Potíž je v tom, že jen málokdy můžeme svými hlasy něco takového ovlivnit, ale když můžem, měli bychom se o to aspoň pokusit. A klidně si mě můžete založit do složky - blbá nebo naivní, to je jedno.

9.8.2019 11:37
Terven

XXX.XXX.110.159

TyVed napsal(a):

A to mně vadí hodně, jaké látky se v zemědělství používají - a nejsem sama- jen to holt nepíšu do psí diskuze.

9.8.2019 11:37
TyVed

XXX.XXX.57.44

Atheira napsal(a):
A mně přijde zajímavé, jak lehce udáváte takové soudy. Vždyť tu o lidech nic nevíte - co dělají, nedělají...
Ano, je pravda, že ohledně tohohle je haló (podle mě rozhodně ne neoprávněně), ale že by lidi obecně ignorovali fakt, jak zacházíme s prostředím kolem sebe a co se používá za sajrajty, si dovolím tvrdit, není pravda. Ale jste na diskuzi o psech, tak to tady asi není běžná náplň diskuze. Potíž je v tom, že jen málokdy můžeme svými hlasy něco takového ovlivnit, ale když můžem, měli bychom se o to aspoň pokusit. A klidně si mě můžete založit do složky - blbá nebo naivní, to je jedno.

No já soudím tak lehce podle toho, že naprosto běžná a na některých plodinách každý rok několikrát opakovaná aplikace herbicidů a pesticidů a jejich působení na životní prostředí zdaleka tak bouřlivé reakce veřejného mínění nevyvolává. A nemyslel sem lidi tady, psal jsem veřejné mínění a myslel sem tím všechny ty reakce, nikoliv jen tohle fórum.

9.8.2019 11:41
Terven

XXX.XXX.110.159

TyVed napsal(a):
No já soudím tak lehce podle toho, že naprosto běžná a na některých plodinách každý rok několikrát opakovaná aplikace herbicidů a pesticidů a jejich působení na životní prostředí zdaleka tak bouřlivé reakce veřejného mínění nevyvolává. A nemyslel sem lidi tady, psal jsem veřejné mínění a myslel sem tím všechny ty reakce, nikoliv jen tohle fórum.

Řekla bych, že použití herbicidů a pesticidů vyvolává též negativní reakce, ono totiž dost záleží, v jakých komunitách se pohybujete.
Ovšem plošné sypání prudkého jedu je trochu jiná liga, to si přiznejme, tak možná proto je ten odpor o poznání větší?

9.8.2019 11:45
TyVed

XXX.XXX.57.44

Terven napsal(a):
A to mně vadí hodně, jaké látky se v zemědělství používají - a nejsem sama- jen to holt nepíšu do psí diskuze.

Jo, ale všimla jste si, že by se s podobnou vehemencí, jako teď k aplikaci toho rodenticidu, někdo ozval a podepisoval petice každé jaro, než se před setím stříká proti plevelům a pak pokaždé, když se stříká proti tomu nebo onomu?

9.8.2019 11:45
Atheira

XXX.XXX.181.160

TyVed napsal(a):

Já osobně si myslím, že lidi se v téhle věci ozývají víc jednak i proto, že si tím můžou obhajovat i sobecky jen to svoje, už to není "jen nějaký životní prostředí", ale jejich psi a kočky, takže se do odporu pouští i tací, kterým je nějaký vliv na životní prostředí úplně putna.
Pak taky je to hodně medializované, odpor vychází ze strany myslivců, ochránců... bije se víc na poplach, protože dravci, zajíci. A víme, že je tu i určité množství lidí, kteří jsou medializací silně ovlivnitelní, takže když se jim řekne, že je to problém, budou to jako problém vnímat také.
A pak tu je část lidí, kterým celou dobu vadí i to, že "hurá, pěstujeme, pěstujeme, otrávíme vodu a tak jako všechno kolem", ale nemají žádnou páku nebo jen minimální vliv na to, aby se něco mohlo změnit.

Víte, já si myslím, že to, jak se to dělalo dosud, bylo tolika lidem jedno i proto, že velká část společnosti na varování a informace nedá. Vždyť se tu dá žít a nic extra se až tak neděje... Takový ten přístup "po nás ať přijde potopa". Jenže jakmile něco působí rychle a oni vidí, že se to fakt děje, najednou jim začne blikat kontrolka.

Edit: Ale určitě bych neříkala, že to lidi neřeší vůbec. Je jich dost, kterým to docela jedno je, ale ono pak záleží, v jaké společnosti se člověk pohybuje. Proto jsem se ozvala, poněvadž prostě vím, že to lidem ukradené opravdu není.

9.8.2019 11:51
Terven

XXX.XXX.110.159

TyVed napsal(a):
Jo, ale všimla jste si, že by se s podobnou vehemencí, jako teď k aplikaci toho rodenticidu, někdo ozval a podepisoval petice každé jaro, než se před setím stříká proti plevelům a pak pokaždé, když se stříká proti tomu nebo onomu?

Ano, všimla. Petice na záchranu krajiny a proti nadužívání chemie v zemědělství už nějakou dobu po netu běhá, má požehnaně podpisů.
Jenže, jak píšu, tohle je trochu jiná liga a jde o čas - tak proto asi ta vehemence.

9.8.2019 12:02

TyVed napsal(a):

Já si teda taky všimla. A sama jsem hodně i proti používání Roundupu a snažím se to každýmu říkat, jak si tím na vlastní zahradě škodí. Používají to hlavně takoví ti lidi z paneláku, co si nechají na vesnici postavit dům na klíč a pak řeší, co se zaplevelenou zahradou kolem domu a zarostlými chodníky.

9.8.2019 12:06
TyVed

XXX.XXX.57.44

Terven napsal(a):
Ano, všimla. Petice na záchranu krajiny a proti nadužívání chemie v zemědělství už nějakou dobu po netu běhá, má požehnaně podpisů.
Jenže, jak píšu, tohle je trochu jiná liga a jde o čas - tak proto asi ta vehemence.

No já se obávám, že co se životního prostředí týká, tak jde o čas už desítky let. Jen jak správně napsala Atheira, přímý dopad na životy našich psů a koček zajímá i lidi, které divoká zvířata, půda a voda nezajímají.

Jinak se omlouvám všem, kterých jsem se svým konstatováním osobně dotkl.

9.8.2019 13:02
lupus4

XXX.XXX.205.61

TyVed napsal(a):

jo, jenže tohle tak blbej a krátkozratej přístup (plošné trávení), že na to nemám slov - páč to s hraboši odnesou i jejich predátoři, jak pernatí tak i srstnatí...

populace hrabošů je schopna se obnovit za rok

u jejich přirozených nepřátel to bude trvat roky a v důkladně "očištěnejch" prostorách i destiletí...

9.8.2019 13:35

uz je to pouzivani jedu pozastaveno -a jedna se dal...

9.8.2019 13:41
Terven

XXX.XXX.110.159

TyVed napsal(a):
No já se obávám, že co se životního prostředí týká, tak jde o čas už desítky let. Jen jak správně napsala Atheira, přímý dopad na životy našich psů a koček zajímá i lidi, které divoká zvířata, půda a voda nezajímají.

Jinak se omlouvám všem, kterých jsem se svým konstatováním osobně dotkl.

Ano, o čas už jde nějakou dobu, ale zatímco až dosud se řešilo ubývání druhů jaksi v řádu let, tohle by mělo dopad na jisté populace prakticky naráz.
Celkem chápu, že nasypání neselektivního jedu volně do krajiny zvedne ze židle víc lidí než postřik řepky proti plevelům.

9.8.2019 18:46
L(phi)

XXX.XXX.114.133

TyVed napsal(a):

Jednak ako uz vsetci napisali, neselektivny prudky jed nasypany celoplosne, to je uplne ina liga.

Dvak, lahsie sa protestuje (a mava vacsi efekt) proti niecomu novemu, nez proti niecomu co uz funguje roky. A je dobre ze sa vsetci aspon pri novych takychto problemoch ozvu, inak nabuduce pride nieco este prastenejsie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík