Odstranění klistete u vet

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.8.2019 13:54
lilgucci

XXX.XXX.20.44

AHOJ,dneska jsem našemu 10 tydenimu štěňátku našla klíště,bohužel rozskrabane,po vyndani klíštete pejskovi zůstala v kůži hlavička 😞 hned jsme jeli k veterinářce a ta řekla že hlavičku už nevyndá🤨?? Že je moc hluboko,tak mi dala nějakou desinfikacni vodicku a ze prý možná to vyhnisa. Myslím si ze byla jen proste lina mu to nariznout a vyndat tak me odbyla tímhle 😬 Prý kapicku na ránu 2x za den, mám docela strach,nemůže tam ta hlava zarůst?😞

11.8.2019 13:59
impact

XXX.XXX.12.109

Neni jediny duvod, proc by do toho chudaka mela rezat. Hlavicka normalne vyhnisa a vypadne se stroupkem. 🤦‍♀️

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.8.2019 14:14

To je ten jorkšír? Nebojte, neumře na to. Takových zatržených klíšťat jsme už měli víc, jak psi, tak lidi a všechno v pohodě, vyhnisa to.

11.8.2019 14:20
Markéta80

XXX.XXX.176.4

řezat do psa , to snad ne.

11.8.2019 15:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Víte, kolik je klíšťat, co si pes(kočka) vydrápne, vykousne, aniž by jste věděli? Osobně, kdybych byla vetka a chodili za mnou lidi s takovýma kravinama, asi bych už trpělivost neměla.

11.8.2019 17:50
impact

XXX.XXX.12.109

lesnížínka napsal(a):
Víte, kolik je klíšťat, co si pes(kočka) vydrápne, vykousne, aniž by jste věděli? Osobně, kdybych byla vetka a chodili za mnou lidi s takovýma kravinama, asi bych už trpělivost neměla.

Mojí vetce nedávno volali lidi, že jim pes vypil cca dvě lžičky melounové šťávy a jestli ho to neotráví..

11.8.2019 18:19
GAELLE

XXX.XXX.55.67

ach jo...............je to PES ne malé dítě

11.8.2019 19:55

impact napsal(a):
Mojí vetce nedávno volali lidi, že jim pes vypil cca dvě lžičky melounové šťávy a jestli ho to neotráví..

Ve vedrech krmím psy melounem normálně, ještě se z toho ani nepo...

11.8.2019 21:23
impact

XXX.XXX.12.109

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ve vedrech krmím psy melounem normálně, ještě se z toho ani nepo...

No me se hned vybavilo, jak jsem den predtim rozkrajela pulku melounu na mesicky a rozdala to venku biglum. Zmizely aj se slupkou.

11.8.2019 21:26
lilgucci

XXX.XXX.20.44

lesnížínka napsal(a):

Pro me to kravina není,ještě nemá 3. Očkováni,je malinkej a klíště mohlo přenést vir

11.8.2019 21:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

lilgucci napsal(a):
Pro me to kravina není,ještě nemá 3. Očkováni,je malinkej a klíště mohlo přenést vir

Jo a vir čeho přenáší klíště? Dovedete si představit, kolik virů je kolem něho dnes a denně? Už by byl dávno po smrti

11.8.2019 21:44
Atheira

XXX.XXX.181.160

lilgucci napsal(a):

Pro vás to kravina teď není, protože jak říkáte, je malinkej, zřejmě váš první úplně vlastní pes? To lidi řeší i větší blbosti a hysterčí i kvůli banalitám. A to se neuražte, prostě to tak bývá...
Jenže doopravdy to prostě kravina je a nemá smysl to nějak řešit, nedej bože do psa snad ještě řezat. Veterinářka nebyla líná, ale má rozum.

Edit: Až nedopatřením někdy v budoucnu sežere svůj první čokoládový bonbon, tak je to taky kravina. ;)

12.8.2019 06:17
impact

XXX.XXX.12.109

lilgucci napsal(a):

Jenže pokud mělo klíště přenést nějakou nemoc, tak ji přeneslo i bez ohledu na to, jestli tu hlavičku vyřízla nebo ne.

12.8.2019 06:39

lilgucci napsal(a):

Proti borelióze se ale tak brzo stejně neočkuje, pokud jste myslela tu. Jinak nevím, jaký jiný vir by mohlo přenést od jaké nemoci, proti které se očkuje štěně v 3. očkování a kterou přenášejí klíšťata. Jinak pokud se tak moc bojíte, proč tedy štěně nechráníte nějakým repelentem? Já na štěňata používám přírodní z dm, štěně z toho žádnou újmu nemá a ochrání to.

18.8.2019 16:20
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Proti borelióze se ale tak brzo stejně neočkuje, pokud jste myslela tu. Jinak nevím, jaký jiný vir by mohlo přenést od jaké nemoci, proti které se očkuje štěně v 3. očkování a kterou přenášejí klíšťata. Jinak pokud se tak moc bojíte, proč tedy štěně nechráníte nějakým repelentem? Já na štěňata používám přírodní z dm, štěně z toho žádnou újmu nemá a ochrání to.

Jen si dovolím upřesnit: boreliózu nezpůsobuje virus, ale Borrelia Burgdorferi (tedy druhem si nejsem jistá, zda je to stejné jako u lidí), a jedná se o bakterii. Virová je pak encefalitida, často probíhající jako meningoencefalitida - u lidí je poměrně běžné se nechat očkovat. Další přenosná nemoc od klíšťat je ehrlichióza. A je jich bohužel víc. Mluví se až o 10 nemocech přenášených klíšťaty! Zda vlastně u psa může proběhnout virová encefalitida, nevím. Spíše se mluví o borelce.
A jinak, ač mám za desetiletí grif na odstraňování klíšťat, tak se mi i v současnosti občas stane, že klíště bohužel přetrhnu. Beru to jako variantu, která je nebezpečnější pro mě (taky následuje důkladné umytí, event. dezinfekce), ale stran zvířete vůbec neřeším. Vždy to vyhnisalo.

18.8.2019 17:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ono nejde o to, že by klíšťata nemoci nepřenášela, ale o to, že se proti nim zvířata neočkují.

18.8.2019 17:23

fikovnice napsal(a):
Jen si dovolím upřesnit: boreliózu nezpůsobuje virus, ale Borrelia Burgdorferi (tedy druhem si nejsem jistá, zda je to stejné jako u lidí), a jedná se o bakterii. Virová je pak encefalitida, často probíhající jako meningoencefalitida - u lidí je poměrně běžné se nechat očkovat. Další přenosná nemoc od klíšťat je ehrlichióza. A je jich bohužel víc. Mluví se až o 10 nemocech přenášených klíšťaty! Zda vlastně u psa může proběhnout virová encefalitida, nevím. Spíše se mluví o borelce.
A jinak, ač mám za desetiletí grif na odstraňování klíšťat, tak se mi i v současnosti občas stane, že klíště bohužel přetrhnu. Beru to jako variantu, která je nebezpečnější pro mě (taky následuje důkladné umytí, event. dezinfekce), ale stran zvířete vůbec neřeším. Vždy to vyhnisalo.

Ano, je to tak, v příspěvku jsem nerozlišila viry či bakterie. Ale vcelku je to stejně jedno, jde o ochranu štěněte, očkovat proto všemu se nedá a řezat do takovýho prcka je podle myho blbost, když klíště už se stejně přisálo. Já jsem doteď proti borelce psy očkovala, ale uvažuju, že to už dělat nebudu a radši zintenzivním ochranu. Je to těžký, no, těch potvor je na jaře fakt hodně, teď v srpnu už se to dá, ale pořád si myslím, že to zvládnem bez tablet a snad i bez toho očkování.

19.8.2019 13:56
debri

XXX.XXX.249.114

impact napsal(a):

19.8.2019 14:30
fikovnice

XXX.XXX.131.20

lesnížínka napsal(a):
Ono nejde o to, že by klíšťata nemoci nepřenášela, ale o to, že se proti nim zvířata neočkují.

No jo, ale jsi si jistá, že všechny nemoci, které přenáší klíšťata na lidi, tak jsou přenosná i na psy a kočky? Co třeba ta encefalitida? Ročně je v ČR x případů, které mnohdy končí těžkým postižením (parézy horních končetin, i DKK, např.). Ale je toto onemocnění i u psů a koček?? Já vím o té borrelióze, ale všechna ta ostatní svinstva - tím si nejsem u zvířat jistá.

19.8.2019 16:11

fikovnice napsal(a):
No jo, ale jsi si jistá, že všechny nemoci, které přenáší klíšťata na lidi, tak jsou přenosná i na psy a kočky? Co třeba ta encefalitida? Ročně je v ČR x případů, které mnohdy končí těžkým postižením (parézy horních končetin, i DKK, např.). Ale je toto onemocnění i u psů a koček?? Já vím o té borrelióze, ale všechna ta ostatní svinstva - tím si nejsem u zvířat jistá.

Mně bylo vždycky u veta řečeno nebo jsem si to někde na netu našla, že u psů není encefalitida takový problém, ani neznám nikoho, komu by tím onemocněl pes. Třeba sem ještě někdo napíše, kdo má přímou zkušenost.

19.8.2019 20:06

ockovani na encefalitidu u psu neexistuje.
borelioza se zase neockuje u lidi, ale u psu ano? nikdy jsem psa na borelku teda neockovala.

anaplasmoza je u psu mnohem vetsi problem a ockovani na ni neexistuje.
babezioza -tam je pricina parazit a zase teda nenaockuje se nic

aktivita klistat .v zari byva "druha" vlna

20.8.2019 08:41

Mně bylo vždycky u veta řečeno nebo jsem si to někde na netu našla, že u psů není encefalitida takový problém, ani neznám nikoho, komu by tím onemocněl pes. Třeba sem ještě někdo napíše, kdo má přímou zkušenost.

ono i onemocní, ale bez příznaků

28.8.2019 01:58
fikovnice

XXX.XXX.135.155

ockovani na encefalitidu u psu neexistuje.
borelioza se zase neockuje u lidi, ale u psu ano? nikdy jsem psa na borelku teda neockovala.

anaplasmoza je u psu mnohem vetsi problem a ockovani na ni neexistuje.
babezioza -tam je pricina parazit a zase teda nenaockuje se nic

aktivita klistat .v zari byva "druha" vlna

Mě vždy fascinuje první vlna. Chalupu mám v celkem vysoké výšce n.m. a už v únoru ojediněle mrchy bývají a tam třeba ještě leží sníh...

29.8.2019 03:44
fikovnice

XXX.XXX.135.155

ono i onemocní, ale bez příznaků

Tak to je pro mě těžko pochopitelné - vysvětlíš, prosím? Pes onemocní zánětem mozku a příznaky nemá žádné?

Přidejte reakci

Přidat smajlík