Předem se omlouvám za následující dotaz. A nebude mi vadit, když admin vlákno eventuelně smaže. Ale již delší čas jsem na diskuzu nezaznamenala Saolu, která tu bývala prakticky denně. Ne, že bych vždy s jejími názory, či spíše se stylem jejich prezentování souhlasila, ale chtěla jsem se prostě zeptat, zda s ní někdo nejste v soukromém kontaktu (tedy mám na mysli SZ)?
Vím, že někteří odtud odešli a mám pocit, že to zde i napsali. Taktéž vím, že mi vůbec nic není do toho, proč Saola nepíše, ale můj zájem je myšlen dobře - zda se jí něco nestalo... Neví někdo něco? Já dlouhodobé přispěvatele zde totiž beru jako takovou širší rodinu.
lesnížínka
napsal(a):
Onehdá jsem něco hledala a otevřela starší diskusi, kde Saola byla a taky jsem se zarazila, že jsem od ní nic dlouho nečetla...? Nevím, ani netuším odkud je a jestli ji tu někdo i víc znal?
Také nevím. Byla taková "svá". Mnohdy měla pravdu a mnohdy odborně poradila. Jak píšu výše, styl její prezentace zde se mi nelíbil, ale znalosti měla. No a...najednou zmizela. Nezbývá než věřit, že důvodem není něco zlého...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Prvni co jsem zaznamenala byla Scylla... Uplne stejny ton a steny styl... Saola.
Dnes to same vidim v jinem "nicku", ale je to o dost umirnejsi - v kterem psat nebudu.
Nekteri se znate osobne, tak snad vite, jestli "tu je", nebo "ne"....
Ale tak nejak vseobecne chapu, ze psat pod "nickem" na ktery uz rovnou nekteri reaguji utocne (ackoliv rady nejsou od veci), je zbytecne "narocne"...
napsal(a):
Prvni co jsem zaznamenala byla Scylla... Uplne stejny ton a steny styl... Saola.
Dnes to same vidim v jinem "nicku", ale je to o dost umirnejsi - v kterem psat nebudu.
Nekteri se znate osobne, tak snad vite, jestli "tu je", nebo "ne"....
Ale tak nejak vseobecne chapu, ze psat pod "nickem" na ktery uz rovnou nekteri reaguji utocne (ackoliv rady nejsou od veci), je zbytecne "narocne"...
Hmm...tak to vidím úplně jinak
Pokud vím, saola a scylla se tu vyskytovaly nějakou dobu současně. Scylla zmizela se starou podobou webu, od doby "rekonstrukce" ifauny už se neobjevila.
Co bylo na nich podobné byla možná jistá militantnost projevu, jinak se názorově výrazně lišily. Scylla byla rádoby volnomyšlenkář, kladla důraz na "čtení psa" a "bytí se psem", oproti tomu saola byla vyznavač důsledné výchovy a staromilec.

... muj osobni nazor.
To ze se "starou podobou webu" zmizel kde kdo - ma jiste na svedomi ukazani IP adresy.

impact
napsal(a):
Scylla neni Saola. To si troufam tvrdit na 99,99%.
Super. Dik.
A nebudu lhat. Chtela jsem to "cist" prave od vas.
Protoze zrovna s vama... no, to byla vzdy vymena nazoru... obcas az zbytecne osobnich....
A mam pocit ze Saola zas ryla do vseho co napsala "marcelaamax"....
Ja to proste jen ctu a obcas z toho, ze jen ctu prejdu do toho, ze "jen cumim"...
S těmi IP adresami to je na jednu stranu dobrý. Na druhou stranu je to hrozný, protože se podle toho dá poznat, kdy se kdo a kde pravidelně pohybuje. Ne tak úplně pro každého, samozřejmě, IP adresa není celá, ale jsou typy, co tyto věci rádi sledují a to fakt není příjemné.
Edit. To bylo k Victoria, ohledně těch IP adres.
hmmmm, tak naposled byla aktivní v dubnu.... https://www.ifauna.cz/profil/saola/moje-diskuse

tapina
napsal(a):
S těmi IP adresami to je na jednu stranu dobrý. Na druhou stranu je to hrozný, protože se podle toho dá poznat, kdy se kdo a kde pravidelně pohybuje. Ne tak úplně pro každého, samozřejmě, IP adresa není celá, ale jsou typy, co tyto věci rádi sledují a to fakt není příjemné.
Edit. To bylo k Victoria, ohledně těch IP adres.
...?
Prosim Vas, kde se dle koncovky sve IP pohubuju?
Ale chci presnou adresu, bo jsem na sebe dost "propalila" uz tady v diskusi....
napsal(a):
...?
Prosim Vas, kde se dle koncovky sve IP pohubuju?
Ale chci presnou adresu, bo jsem na sebe dost "propalila" uz tady v diskusi....
Myslím to tak, že pokud by Vás (kohokoli) někdo znal, tak např. se dá zjistit, jakou máte IP wi-fi v práci, v druhé práci, doma, na nádraží atd. a podle toho sledovat, kde se pohybujete nebo ne. Nemyslím to tak, že bych Vás bez nějakých dodatečných informací našla, ale proč bych na tom taky měla zájem. Někteří lidi takový zájem mají a "úsilí" to zjistit není zas tak velké.
napsal(a):
Super. Dik.
A nebudu lhat. Chtela jsem to "cist" prave od vas.
Protoze zrovna s vama... no, to byla vzdy vymena nazoru... obcas az zbytecne osobnich....
A mam pocit ze Saola zas ryla do vseho co napsala "marcelaamax"....
Ja to proste jen ctu a obcas z toho, ze jen ctu prejdu do toho, ze "jen cumim"...
Scyllu znam i civilnim jmenem, vim, kdo to je. A myslim si, ze zrovna ona by se fakt neschovavala za nejakej novej nick. Navic Scylla dokazala byt sice pekna drzka, ale nikdy nebyla vyslovene zla a zakerna jako Saola.

Pokud nekdo spehuje nekoho pres IP ... tak neni normalni.
Mate s tim problem?
To ze za sebou clovek zanechava "stopy" vsude, kde se k wi-fi (netu) pripoji je fakt, ale porad ... nechapu, co to ma co delat s tim, ze se tady z duvodu "nezdvojovani" uctu zacala IP castecne ukazovat...?
Pokud po vas nekdo slidi na zaklade pripojeni, zkuste si vypnout "GPS" rezim a hlaste to PCR jako stolking....
Z toho co je zde k videni, opravdu nikdo nepozna, kde jste.
napsal(a):
Mate s tim problem?
To ze za sebou clovek zanechava "stopy" vsude, kde se k wi-fi (netu) pripoji je fakt, ale porad ... nechapu, co to ma co delat s tim, ze se tady z duvodu "nezdvojovani" uctu zacala IP castecne ukazovat...?
Pokud po vas nekdo slidi na zaklade pripojeni, zkuste si vypnout "GPS" rezim a hlaste to PCR jako stolking....
Ne, prostě jednu dobu jsem sem psala celkem dost asi tak z 6 IP adresami pravidelně. Tak sem prostě už nepíšu, když by to bylo nevhodné :-) Polohu nesdílím. Samozřejmě chápu, že základní zájem je, aby nebylo víc účtů u jednoho člověka, to je jistě fajn, ale má to i druhou stránku. Mně to nijak zásadně nevadí, je to dobře, že to zavedli.
Edit pro edit. Pozná. Pokud Vás někdo zná a je schopen si zjistit IP adresy těch několika záchytných bodů. Tím neříkám, že někdo, jen tak z fleku zjistí, kde zrovna jste, podle toho, co je tady. To samozřejmě ne.
napsal(a):
Mate s tim problem?
Problém je, že väčšinou to že vás niekto takto sleduje zistíte až keď niečo spácha. Tak neviem čo chcete hlásiť na PCR, pointa je že vás (aj cez toto fórum) môže stalkovat bez toho aby ste mali tušenie že to robí.

Osobně si myslím, že řada lidí sice odešla sama, ale řada jich byla odejita, když vloni měnili podobu ifauny a oni proti tomu protestovali,dnes už chodí zkrátka jinam. Podle mě je to škoda, některé sekce jsou defakto mrtvé. Se zveřejňováním IP adresy naprosto souhlasím. Když vás někdo chce sledovat, udělá to stejně, tomu se nevyhnete a aspoň si tu lidi nediskutují sami se sebou.

impact
napsal(a):
Scylla neni Saola. To si troufam tvrdit na 99,99%.
tak na tohle těch % dám rovnou 1000

A taky odešla habe, ale už dřív. Civilní jméno sice neznám, ale zpočátku mi radami ohledně štěněte hodně pomohla. Takže díky moc

Tak to ja si tu diskuzi, po ktere Saola "zmizela" z fauny pamatuju velmi dobre.
To bylo tak hnusne od ni, ze se na to neda zapomenout.
Měla jsem tu také pár nepříjemných diskusí, ať jsme se střetly se Saolou nebo s kýmkoliv jiným, tak nevidím důvod proč by kvůli tomu měli odejít z Fauny. Je tu přece plno jiných lidí a když někdo nechce ,,mluvit" se mnou, tak si mne nemusí vůbec všímat. Je víc lidí, kteří sem nechodí, nebo jen velmi sporadicky. Někteří lidi mi zase trochu splývají, takže že ubyli ještě jiní, jsem ani nepostřehla. Tímto se jim zpětně omlouvám a fakt bych byla ráda, kdyby nás tu zase našli.

tak nevidím důvod proč by kvůli tomu měli odejít z Fauny
nekdo to jako duvod ma, jiny ne.
Jsem se jen vyjadrila, odkdy neni Saola tady na faune.

A Brouček tu taky není :-)
Myslím, že je to na rozhodnutí každého a když nechce, tak nechce, nutit ho tady být nikdo nebude, ani není jak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.110
Andrýsek3
napsal(a):
To, že Saola zmizela bylo jedním z důvodů, proč jsem sem začala občas zase chodit.
Me by stacilo kdyby zmiznul z koni Meifi, marfis borman ted je neverend zrovna.
A jahoda odevsad. Nejlio rozumi psum, konim je prece vet a uz se cpe i do hadu a plazu a takovy hlody... To sem nemela ani ja jako laik 😂

Já si zas myslím že je škoda, když zmizí skoro kdokoli. Diskuse, kde na sebe všichni vrkají je nudná a málokdy něco přinese. Tím nemyslím si sprostě nadávat, ale právě různé názory na stejnou věc, jsou to co diskusi dělá zajímavou.

napsal(a):
Já si zas myslím že je škoda, když zmizí skoro kdokoli. Diskuse, kde na sebe všichni vrkají je nudná a málokdy něco přinese. Tím nemyslím si sprostě nadávat, ale právě různé názory na stejnou věc, jsou to co diskusi dělá zajímavou.
Myslím si to taky. Ale bohužel někomu vadí i normální výměna názorů, asi.
fikovnice
napsal(a):
Tak to já ne. Dáte odkaz? Já myslela, že prostě zmizela a opravdu můj dotaz byl myšlen dobře.
Saola odesla pote, co se mi navezla do psa, ktereho jsem v ten den vedla utratit kvuli rakovine. Dostala ode me zpatky virtualni vyprask, pak hodne brecela adminum a ti mi to promazali, i kdyz sprosteho tam nebylo nic. Z meho uhlu pohledu dostala plnou palbou to, co tady vsem rozdavala a bud to neustala a nebo ji dobehla karma. To je mi ve sve podstate fuk. Ja jsem rada, ze mam od ni svatej pokoj, protoze tak zleho cloveka jsem dlouho nepotkala. A doufam, ze dlouho nepotkam.

napsal(a):
to jo, jenže když se někdo zaměřuje právě na to urážení diskutujících, saolina oblíbená disciplína........
"Dostala ode me zpatky virtualni vyprask, pak hodne brecela adminum a ti mi to promazali, i kdyz sprosteho tam nebylo nic. "
což mne, vzhledem k její zcela sprosté SZ, vcelku fascinovalo...
impact
napsal(a):
Saola odesla pote, co se mi navezla do psa, ktereho jsem v ten den vedla utratit kvuli rakovine. Dostala ode me zpatky virtualni vyprask, pak hodne brecela adminum a ti mi to promazali, i kdyz sprosteho tam nebylo nic. Z meho uhlu pohledu dostala plnou palbou to, co tady vsem rozdavala a bud to neustala a nebo ji dobehla karma. To je mi ve sve podstate fuk. Ja jsem rada, ze mam od ni svatej pokoj, protoze tak zleho cloveka jsem dlouho nepotkala. A doufam, ze dlouho nepotkam.
Já vím o tom navážení se do určitých lidí, dokonce mi přišlo, že to fakt dělá selektivně jen někomu.
I proto jsem psala - opakovaně - že se mi nelíbil styl/formát toho jak prezentovala své názory, byť mnohdy fundované.
impact
napsal(a):
Jinak Scylla je neaktivni i na FB. A to driv hodne diskutovala napric vsemi skupinami..
No a o Scylle jsem vždy měla nějak podvědomě v hlavě uloženo, že jde o starší dámu, ani nevím proč. Brojila, a opravdu militantně, proti kastracím, pokud si to pamatuji dobře... Ale je pravda, že z ní netryskala zloba.

No,jo no. Já se třeba SZ zcela záměrně vyhýbám. Vyhovuje mi určitá anonymita ifauny, jinak bych už dávno šla na web si založili za ostatními chovately koz a králíků. Nic proti diskusím o psech, ale tam mi to bylo bližší. Jenže já se celkem nerada družím a posílat si dokola srdíčka a recepty mě až tak nebaví. Jako ne že by na sebe nebyli slušní, to rozhodně ano, ale mají k sobě tak blízko, že je mi hloupý říct jiný názor, když tam nějaká diskuse je.
Vzhledem k tomu, že se tady vpodstatě neznáme mi soukromé zprávy nepřijdou k diskusi jako nic až tak dobrýho. Jasně, jsou situace,kdy jsem je už použila, ale to se jednalo spíš o získání informací obchodního rázu, ne abych si s někým vynadala, na anonymní diskusi mi vpodstatě ani nikdo nemůže tolik hnout žlučí.

Mimochodem, chápu, proč nejde psát vulgarismy, ale cenzurovat normální slovo, nutit mě psát opisně, tak to je také důvod, proč odešla spousta lidí jinam.
napsal(a):
Mimochodem, chápu, proč nejde psát vulgarismy, ale cenzurovat normální slovo, nutit mě psát opisně, tak to je také důvod, proč odešla spousta lidí jinam.
To máte pravdu. A mě i fascinuje, že mnohdy to vulgarismus vezme a slovo, které vulgární opravdu není, tak ne.
fikovnice
napsal(a):
Jinak z poslední doby odešla Megííí a Roza-Tonda-Mopsi (nebo tak nějak byl její nick).
Scylla odešla o hodně dřív...
A na Kočkách odešlo téměř celé dlouholeté osazenstvo - ale opět už dříve.
No, pamatuji si na Saolu a některé její názory se mi líbily. Důvody můžou být opravdu různé. Já příliš nepíšu, sem tam se k něčemu přidám. Vás si pamatuji z koček, držela jsem Vám palce, když jste měla nemocného kocourka, to už je dávno.
Já třeba neotevřela kočky skoro rok (bude to teď v neděli). Prostě jsem ten den našla svého 2,5 letého kocourka sraženého autem. Nebyl první, kterého jsme takto našli, ale tenhle byl prostě pro mně výmečný, máme ještě jednoho, ale tenhle mi prostě tak nějak přirostl hodně k srdci. Možná to bylo i tím, že ten rok jsem pár měsíců předtím přišla o svou milovanou fenku. Prostě se to nějak semlelo a já už kočky potom neotevřela. Takže důvody mohou být opravdu různé a celkem i překvapivé.

fikovnice
napsal(a):
To máte pravdu. A mě i fascinuje, že mnohdy to vulgarismus vezme a slovo, které vulgární opravdu není, tak ne.
Mně to nevzalo "obličej" lidově :-)

napsal(a):
No,jo no. Já se třeba SZ zcela záměrně vyhýbám. Vyhovuje mi určitá anonymita ifauny, jinak bych už dávno šla na web si založili za ostatními chovately koz a králíků. Nic proti diskusím o psech, ale tam mi to bylo bližší. Jenže já se celkem nerada družím a posílat si dokola srdíčka a recepty mě až tak nebaví. Jako ne že by na sebe nebyli slušní, to rozhodně ano, ale mají k sobě tak blízko, že je mi hloupý říct jiný názor, když tam nějaká diskuse je.
Vzhledem k tomu, že se tady vpodstatě neznáme mi soukromé zprávy nepřijdou k diskusi jako nic až tak dobrýho. Jasně, jsou situace,kdy jsem je už použila, ale to se jednalo spíš o získání informací obchodního rázu, ne abych si s někým vynadala, na anonymní diskusi mi vpodstatě ani nikdo nemůže tolik hnout žlučí.
Já se třeba nevyhýbám cíleně odpovědi, ale sama SZ nepoužívám, nemám potřebu, ani mně to nenapadne. Hlavně od jisté doby, co jsem se tady v jednom člověku dost spletla.

napsal(a):
Já se třeba nevyhýbám cíleně odpovědi, ale sama SZ nepoužívám, nemám potřebu, ani mně to nenapadne. Hlavně od jisté doby, co jsem se tady v jednom člověku dost spletla.
Odpověď je něco jiného, ale nediskutuju a nepovídám si.

Nepřijde vám, že odsud lidi mizí třeba proto, jak se zde diskuze zvrhávají??
Jako chodím sem už poměrně dlouho a někdy se ani nedivím, že sem někdo přestane chodit.....některé diskuze spíš připomínají hejno načuřelých vos, co se vrhlo na jednoho chudáka......
Možná odsud nějací lidé odešli kvůli "předělávce fauny", kvůli IP adresám, ale myslím, že většina lidí, odejde, protože se na to tady nemůže dívat....o nováčcích ani nemluvim.
napsal(a):
Jako chodím sem už poměrně dlouho a někdy se ani nedivím, že sem někdo přestane chodit.....některé diskuze spíš připomínají hejno načuřelých vos, co se vrhlo na jednoho chudáka......
Možná odsud nějací lidé odešli kvůli "předělávce fauny", kvůli IP adresám, ale myslím, že většina lidí, odejde, protože se na to tady nemůže dívat....o nováčcích ani nemluvim.
Já to zas beru podle sebe, no.. Myslím si, že sem lidi přestanou chodit spíš proto, že se jejich životní cesta nějakým způsobem změní a iFauna pro ně přestane být tím TOP místem..
Jsem na iFauně dobrých patnáct let a též jsem měla období, kdy toho času prostě nebylo a zakládali jsme útulek, tak se člověk věnoval úplně něčemu jinému. Když jsem se sem začala vracet, tak jsem zjistila, že jsou už všichni staří známí pryč a na nové tváře jsem si jen těžko zvykala.
Jinak já pamatuju ještě rozdělení na moderovaný a nemoderovaný fórum. Dokonce jsem tady kdysi v pravěku byla adminem. To byla naprostá hrůza.

napsal(a):
Nejsem tu dlouho a popravdě zrovna Saola nebo Brouček vždycky docílili toho, že jsem se odhlásila a třeba sem týden i víc nevlezla. Zrovna teď mně přijde, že je to v pohodě, prostě jen jiné názory, to je normální, ale je to samozřejmě můj subjektivní názor, jiný člověk to může mít jinak. Já jsem třeba například měla několik psů bez PP a neuráží mě diskuze o přesvědčování proč PP, ani označení, že moji psi byli voříšci. Jen jsem asi dospěla ke stejnému názoru. Tím ale nechci rozviřit žádnou debatu, byl to jen příklad.

impact
napsal(a):
Já to zas beru podle sebe, no.. Myslím si, že sem lidi přestanou chodit spíš proto, že se jejich životní cesta nějakým způsobem změní a iFauna pro ně přestane být tím TOP místem..
Jsem na iFauně dobrých patnáct let a též jsem měla období, kdy toho času prostě nebylo a zakládali jsme útulek, tak se člověk věnoval úplně něčemu jinému. Když jsem se sem začala vracet, tak jsem zjistila, že jsou už všichni staří známí pryč a na nové tváře jsem si jen těžko zvykala.
Jinak já pamatuju ještě rozdělení na moderovaný a nemoderovaný fórum. Dokonce jsem tady kdysi v pravěku byla adminem. To byla naprostá hrůza.
Taky pamatuji rozdělení na moderovanou a nemoderovanou diskuzi... Nějak ten čas letí. Já mám období, kdy sem chodím častěji, přispívám, a období, kdy nezajdu a nebo jen čtu.

Co mi tu dost vadí je, že mohou zakládat diskuze neregistrovaní. To bych, být adminem, zakázala, a stejně tak, bych povolila psát příspěvky jen registrovaným. Registrace je velice jednoduchá, tak by to nebyla žádná překážka, když by se chtěl zatím neregistrovaný člověk zapojit.

napsal(a):
No lidé, se kterými jsem se nejvíc bavila nebo je četla byli tak nějak odejiti. Což vedlo k tomu že zkrátka odešli postupně i ti ostatní a diskuse na některých sekcích se zkrátka zastavila.
juhaj
napsal(a):
No, pamatuji si na Saolu a některé její názory se mi líbily. Důvody můžou být opravdu různé. Já příliš nepíšu, sem tam se k něčemu přidám. Vás si pamatuji z koček, držela jsem Vám palce, když jste měla nemocného kocourka, to už je dávno.
Já třeba neotevřela kočky skoro rok (bude to teď v neděli). Prostě jsem ten den našla svého 2,5 letého kocourka sraženého autem. Nebyl první, kterého jsme takto našli, ale tenhle byl prostě pro mně výmečný, máme ještě jednoho, ale tenhle mi prostě tak nějak přirostl hodně k srdci. Možná to bylo i tím, že ten rok jsem pár měsíců předtím přišla o svou milovanou fenku. Prostě se to nějak semlelo a já už kočky potom neotevřela. Takže důvody mohou být opravdu různé a celkem i překvapivé.
Ano, důvodů může být x.
Každopádně moc děkuji za držení palců tehdy - bylo to šílené období, neustále mi vážně vždy ochořelo nové kotě a končilo to utracením...
napsal(a):
No ano - to jsou dva hlavní důvody. Já si na Kočkách psala odhadem s 8 - 10 lidmi. Většina odešla po nové úpravě iFAUNY, menšina po napadání na diskuzích - ale horší je to napadání na Psech. Na Kočkách se toto neděje. Ale také to tam téměř nežije...
napsal(a):
Co mi tu dost vadí je, že mohou zakládat diskuze neregistrovaní. To bych, být adminem, zakázala, a stejně tak, bych povolila psát příspěvky jen registrovaným. Registrace je velice jednoduchá, tak by to nebyla žádná překážka, když by se chtěl zatím neregistrovaný člověk zapojit.
Souhlasím. Velmi často je to prostě zneužití anonymity (i tak je to tu dost anonymní). Mám pocit, že sem často někdo napíše kontroverzní názor, počká si, až se to tu "rozjede", začnou do sebe lidi šít a ve skrytu to možná čte... Nechápu to sice, ale věřím, že taková individua jsou.
A pak dítka. Neříkám, pokud napíše třeba 14 - 15letá slečna, která ví co chce a ptá se srozumitelně. Ale mnohdy jde poznat (nejen podle příšerné gramatiky, která mi rve...no spíš oči, když to čtu), že to psal někdo třeba kolem 7 let (+-).
Ahojík! Já jsem odešel, protože mě tu všichni nenáviděli i především proto, že odborná a diskusní úroveň tohoto fóra je setrvale nízká. Jenom jsem se snažil upozornit na fakt že valná většina lidí dělá všechno blbě, či že velká část problémů vychází z bezohlednosti k přirozeným, vrozeným vlastnostem, čili k plemenné příslušnosti. Podsírá mě také, když někdo pracovní zvířata vobekurvuje, třebaže bez obtíží. Takže jsem vlastně neměl nijak zvlášť rád ani Já Vás.
vetřelec
napsal(a):
Ahojík! Já jsem odešel, protože mě tu všichni nenáviděli i především proto, že odborná a diskusní úroveň tohoto fóra je setrvale nízká. Jenom jsem se snažil upozornit na fakt že valná většina lidí dělá všechno blbě, či že velká část problémů vychází z bezohlednosti k přirozeným, vrozeným vlastnostem, čili k plemenné příslušnosti. Podsírá mě také, když někdo pracovní zvířata vobekurvuje, třebaže bez obtíží. Takže jsem vlastně neměl nijak zvlášť rád ani Já Vás.
Nemusíte mě mít rád, to je Vaše svaté právo. Ale já žádná pracovní zvířata nemám a ani nerozumím větě "když někdo pracovní zvířata vobekurvuje"....?

vetřelec
napsal(a):
Zneužívá k nepřirozeným účelům.. pochopitelně!
Nevím úplně jaké nepřirozené účely máte na mysli. Nicméně je jasné, že spousta psů v dnešní době není a ani nemůže být používána k původním účelům ke kterým byla vyšlechtěna.....např. prostě všichni ovčáci nemůžou reálně pást ovce......ale spoustě psů můžeme nabídnout nějakou náhradní "práci", při které budou také spokojeni.
Je mi ale vážně šumák, jestli mne někdo má či nemá rád. Tady. Jsem v podstatě závislá na svých zvířatech a lidi jsou mi jedno. Snažím se chovat ke všem slušně. Ber či neber. Vetřelec - úroveň tady...je to pro lidi, pro laickou veřejnost, obyčejné lidi s více či méně zkušenostma se psy. I tady se občas objeví lidé s odpovídajícím vzděláním, kteří naše přehmaty poopraví Avšak pokud budete chtít diskutovat na úrovni, asi budete muset oslovit nějakého odborníka přímo
napsal(a):
Nevím úplně jaké nepřirozené účely máte na mysli. Nicméně je jasné, že spousta psů v dnešní době není a ani nemůže být používána k původním účelům ke kterým byla vyšlechtěna.....např. prostě všichni ovčáci nemůžou reálně pást ovce......ale spoustě psů můžeme nabídnout nějakou náhradní "práci", při které budou také spokojeni.
Mám na mysli všechny nepřirozené účely. Já jsem v tomto ohledu extrémista, k čemuž existují sofistikované důvody. Kynologie je tak jak ji přijímáte napůl vhajzlu, podle mého skromného názoru..

vetřelec
napsal(a):
Mám na mysli všechny nepřirozené účely. Já jsem v tomto ohledu extrémista, k čemuž existují sofistikované důvody. Kynologie je tak jak ji přijímáte napůl vhajzlu, podle mého skromného názoru..
No tak jasně v tomhle mám taky máslo na hlavě, protože jsem mému chrtovi neumožnila lov živé zvěře......myslím, že o tom už se zde diskutovalo.
Nejsem nadšená, když si lidi pořídí např. výmarskýho ohaře, protože je IN a hezkej a pes pak chodí celý život na vodítku po městě, ale takovej radikál jako vy...a teď to myslím bez urážky....nejsem....v tomhle jste vy opravdu nekompromisní

A což takhle, že je to tu v podstatě nuda : kastrace, velcí psi x malí psi, štěně čůrá (plína ano nebo ne ), kouše, případně je agresivní......a to tak, že stále dokola. A s megíí odešly granule.

A hlavně pořád se opakující nová vlákna na stejná témata, lidi jsou asi líní hledat nebo co. Kdysi jsem chodila na web o psech, kde to moderátor přesunul na příslušné místo a novou diskuzi zrušil, tady je v tom bordel a nikdo to neřeší.
napsal(a):
A hlavně pořád se opakující nová vlákna na stejná témata, lidi jsou asi líní hledat nebo co. Kdysi jsem chodila na web o psech, kde to moderátor přesunul na příslušné místo a novou diskuzi zrušil, tady je v tom bordel a nikdo to neřeší.
Zkoušela jsem hledat ve starších diskuzích. Asi to neumím.
Je pak jednodušší, znovu se zeptat. A nebo požádat ty lepší, o nalezení.
napsal(a):
Moje zkušenost je zase taková, že i když najdete diskuzi, kde se řeší něco, co je stejné s tím, co chcete řešit vy, stejně se chcete třeba ještě na něco doptat a když to uděláte, lidi buď nereagují vůbec nebo začnou reagovat na ten pravěký příspěvek a stejně se nedozvíte vůbec nic.
sisi58
napsal(a):
Zkoušela jsem hledat ve starších diskuzích. Asi to neumím.
Je pak jednodušší, znovu se zeptat. A nebo požádat ty lepší, o nalezení.
Já už se poslední dobou snažím nezakládat nová témata, ale právě najít starší a zeptat se tam - jednoduše když jsem potřebovala radu ohledně hárání - zadala jsem do hledáčku "hárání", vybrala jedno téma a zeptala se tam, to samé pak třeba když feně teklo z očí - zadala jsem "oči" nebo "teče z očí" a něco to našlo atd...
Ale je pravda, že kolikrát chci najít nějaké starší téma, zhruba si i pamatuji, jak se jmenovalo a prostě ho nenajdu

me to vyhledavani taky nejde.
nechapu, jak to ted hleda -i kdyz zadam slovo, o kterem jsem si jista, ze prispevek obsahoval, nenajde to nic.
marcelaamax
napsal(a):
Já už se poslední dobou snažím nezakládat nová témata, ale právě najít starší a zeptat se tam - jednoduše když jsem potřebovala radu ohledně hárání - zadala jsem do hledáčku "hárání", vybrala jedno téma a zeptala se tam, to samé pak třeba když feně teklo z očí - zadala jsem "oči" nebo "teče z očí" a něco to našlo atd...
Ale je pravda, že kolikrát chci najít nějaké starší téma, zhruba si i pamatuji, jak se jmenovalo a prostě ho nenajdu
Ono se to téma může jmenovat jinak, ale v rámci diskuze se posune jiným, pro mě žádoucím, směrem. A to už jsem, jako hledač, úplně v pasti.

Já jsem zatím nenašla jen jednou, a to když jsem se chtěla zeptat na ichtyózu, tu jsem opravdu nenašla. Jinak vždycky všechno, ale možná ne rovnou tady, ale přes google. Celkově je to tady hrozně nepřehledný, to je fakt, a z toho důvodu si myslím, že lidi radši založí nové téma. A mám pocit, že nedávno nějaký nováček založil pro jistotu 3 vlákna, aby se dočkal odpovědi. A když je to pak fakt nějaká blbost, jak píše orionka, tak se pak nedivím, že už mu ani nikdo neodpoví.

Atheira
napsal(a):
Moje zkušenost je zase taková, že i když najdete diskuzi, kde se řeší něco, co je stejné s tím, co chcete řešit vy, stejně se chcete třeba ještě na něco doptat a když to uděláte, lidi buď nereagují vůbec nebo začnou reagovat na ten pravěký příspěvek a stejně se nedozvíte vůbec nic.
Jo, to jsem si taky všimla, to máte pravdu. Lidi buď nečtou všechno z lenosti nebo nemají čas, ale potřebu odpovědět.