Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.10.2019 03:23
Bůček

XXX.XXX.24.1

Zdravím, prosím o radu .. Večer se moji chybou stalo ,že naše civava snědla svoji večeři a pak odehnala ještě našeho NO a pustila se do jeho. Pes se prezral, od té doby jen leží, má nafouklé tvrdší břicho ,chvílemi funí nebo zrychleně dýchá.Celou noc hlidam,ale nepřijde mi ,že by se bříško alespoň trochu zmenšilo. Nějaké rady jak pesanovi ulevit ? Celou noc masiruju bříško. Spíš mě napadlo jestli nebude lepší tomu raději pomoci ven ,nebo už je to v procesu trávení? Krmila jsem v 7 večer.
Děkuji za rady

16.10.2019 03:34
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Bůček napsal(a):
Zdravím, prosím o radu .. Večer se moji chybou stalo ,že naše civava snědla svoji večeři a pak odehnala ještě našeho NO a pustila se do jeho. Pes se prezral, od té doby jen leží, má nafouklé tvrdší břicho ,chvílemi funí nebo zrychleně dýchá.Celou noc hlidam,ale nepřijde mi ,že by se bříško alespoň trochu zmenšilo. Nějaké rady jak pesanovi ulevit ? Celou noc masiruju bříško. Spíš mě napadlo jestli nebude lepší tomu raději pomoci ven ,nebo už je to v procesu trávení? Krmila jsem v 7 večer.
Děkuji za rady

Tak z prostého přežrání by asi umřít neměl. Např. na torzi trpí spíše velká plemena a předpokládám, že po přežrání čivava nějak nejančila, nepobíhala, neskákala, apod., což bývá právě příčinou torze. Ale pokud by břicho bylo tvrdé, výrazně bolestivé, pes naříkal, apod., navštívila bych bezodkladně veterinu. A to i za cenu, že bych teď musela sednout do auta a jet někam x km na kliniku. V řadě míst také už fungují pohotovostní veti, kteří přijedou i domů... Popravdě v tuto dobu z toho asi radost mít nebudou.
CO konkrétně sežrala???

16.10.2019 03:41
Bůček

XXX.XXX.24.1

Sezrala vařenou Směs Mixano (vařené vepřové mleté s rýží, řepa, bylinky, hrášek) a velkému vařené kuřecí maso ,žádné kosti nic... má blbý zlozvyk, že po jídle si hrajou s naším druhým čivavákem, mají tendenci se obskakovat,ale žádné velké jančení. Bříško jsem prohmatavala nereagoval, že by ho bolelo ,ani při masírování, jen hodne pije. Jsme z vesnice ,tak právě nechci zbytečně plašit a budit veterináře ve 4 ráno a táhnout psa x km ,když je možné, že je jen opravdu přežraný. Ale ve spoustě diskusí tady jsem četla, že psi nutili zvracet ,nebo je prohnali necim, že se jim ulevilo .Na druhou stranu mi přijde, že na to už je to moc dlouhá doba.

16.10.2019 06:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Bůček napsal(a):
Děkuji za rady

Samozřejmě, že mu břicho nesplaskne, dokud ten obsah neodejde. Pokud nevykazuje bolestivost, tak ho nechte být - představte si, že se fakt přejíte, a místo toho, aby vám dali pokoj, takj vám někdo ještě bude "masírovat" břicho - to byste asi byli štěstím bez sebe... 🙄

17.10.2019 21:50
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Samozřejmě, že mu břicho nesplaskne, dokud ten obsah neodejde. Pokud nevykazuje bolestivost, tak ho nechte být - představte si, že se fakt přejíte, a místo toho, aby vám dali pokoj, takj vám někdo ještě bude "masírovat" břicho - to byste asi byli štěstím bez sebe... 🙄

No ale o obstrukčním ileu ze sežrání všeho možného a střevo ucpala jakási slupka z ovoce jsem slyšela, a nebylo to JPP...

18.10.2019 13:36
lordamine

XXX.XXX.40.82

pravděpodobně by nezemřel pouhým jídlem
Pokud bolest nevykazuje, nechte ji na pokoji

Přidejte reakci

Přidat smajlík