Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.10.2019 13:01
Donny79

XXX.XXX.249.7

Dobrý den.Chtěl bych poradit.Dnes mé mamce na procházce se psem zakousl pes( bojové plemeno) psíka.Jak máme reagovat když mamka měla psíka na vodítku a nakrátko, najednou se přihnal velký pes na vodítku a za ním majitelka, která ho neudržela,hned se vrhl našemu psikovi na krk, a hned ho zakousl.Volala se policie a ty ve finále řekli že se nic nestalo.Nelibíse se mi přístup policie a majitelky psa,pokud nezvládá svého psa, tak má mít košík na tlamě, a má ho venčit někdo kdo ho uhlídá.Chudák mamka měla ho jak své dítě (10)let,nejhorší co může být pro staršího člověka(67)když přijde o přítele, s kterým sdílí své bydlení. Děkuji.

26.10.2019 10:37
juhaj

XXX.XXX.11.236

Dobrý den, to je mi moc líto. Znám několik případů, kdy se tohle stalo a pokud vím, pouze v jednom případě došlo k mimosoudnímu vyrovnání- u nás na vsi měl pán křížence čuvače, okolo šel pán s dvěma yorky a čuvač z nezajištěné zahrady (majitel nedovřel branku) psy napadl a jednoho zakousl. Pes byl s PP a chovný, proto majitel protistranu zažaloval.
V ostatních případech (třeba v Praze, když jsem bydlela u nás v paneláku měli yorka, kterého zakousli volně pobíhající NO. Majitelky- dospělé ženské- zdrhly a příště na volno venčily zas) nikdo nikomu neřekl ani pardon, je mi to líto.
Neporadím jak řešit, napadá mi jen nakopat majitelku agresora do řitě....

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.10.2019 10:47

No, bohužel stát tímto nutí lidi převzít jak se říká spravedlnost do svých rukou. Mně zakousnout nějaký pes mýho psa, tak se podle toho zařídím, nedokázala bych se smířit s tím, že mi policie sdělí, že se nic nestalo.

26.10.2019 23:36
b.k

XXX.XXX.210.58

Mrzí mě to.Pokud bude majitelka útočícího psa slušný člověk minimálně zaplatí pořizovací cenu pejska.A poučí se z toho. Vím,citová újma se vyčíslit nedá.

Nicméně se musím ohradit proti pojmu "bojové" plemeno.To je zavádějící.
Takže se na rovinu zeptám,jakého plemene byl agresor ?

27.10.2019 08:53
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

b.k napsal(a):
Mrzí mě to.Pokud bude majitelka útočícího psa slušný člověk minimálně zaplatí pořizovací cenu pejska.A poučí se z toho. Vím,citová újma se vyčíslit nedá.

Nicméně se musím ohradit proti pojmu "bojové" plemeno.To je zavádějící.
Takže se na rovinu zeptám,jakého plemene byl agresor ?

Proč tak lidem vadí označení bojový plemeno, to je, jak kdyby se majitel seveřana rozčiloval nad označením tažný.

27.10.2019 09:07
sufle

XXX.XXX.153.58

Mě tedy také vadí označení bojové plemeno. Nevím, co vše si mám představit. Patří tam třeba i boxer, ND, ...? Lepší už je označení pes typu bull.

27.10.2019 09:17
Terven

XXX.XXX.160.10

Huskyjanina napsal(a):
Proč tak lidem vadí označení bojový plemeno, to je, jak kdyby se majitel seveřana rozčiloval nad označením tažný.

Tak označení "tažný" je takové naprosto neutrální, nikomu ani ničemu neškodí. Kdežto označení "bojové plemeno" už tak úplně neutrální není, z pohledu téměř veškeré laické veřejnosti jde o nebezpečnou kategorii psů, před níž je třeba mít se na pozoru anebo ji dokonce zakázat. Celkem se jejich majitelům nedivím, že se jim to nelíbí, je to hodně zavádějící a většinou i s přídechem nenávisti.
Taky používám označení pes typu bull, případně mix bull.

27.10.2019 09:32
impact

XXX.XXX.195.92

Terven napsal(a):
Tak označení "tažný" je takové naprosto neutrální, nikomu ani ničemu neškodí. Kdežto označení "bojové plemeno" už tak úplně neutrální není, z pohledu téměř veškeré laické veřejnosti jde o nebezpečnou kategorii psů, před níž je třeba mít se na pozoru anebo ji dokonce zakázat. Celkem se jejich majitelům nedivím, že se jim to nelíbí, je to hodně zavádějící a většinou i s přídechem nenávisti.
Taky používám označení pes typu bull, případně mix bull.

Což nic nemění na faktu, že ty plemena byly šlechtěný na boj - zápas.

27.10.2019 09:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Také používám bull, kdykoliv vidím širokou hubu Blíž to těžko budu specifikovat a myslím, že většina laiků, se v těchto plemenech nevyzná. Doteď byli u nás myslím většinou stafové?(malé podsadité plemeno) Teď se objevili dva psi celkem vysocí, jeden černý, jeden žíhaný. Vůbec netuším jak se tohle jmenuje a navíc...těžko nějak, když jsou to povětšinou všechno kříženci. Takže prostě bull.

27.10.2019 10:12

Dobře, tak ne bojové plemeno ( bůhví, co to bylo za křížence - takže označení bull pes také leckoho urazí ), ale prostě bojový pes, protože zjevně bojový byl, když se vrhnul na psíka a zakousl ho.
Nebo chcete říkat agresivní zmetek? To by taky šlo.
A vůbec nechápu, jak policie mohla říct, že se nic nestalo, když paní utrpěla velkou citovou újmu. Když nebudeme mluvit o vyčíslení finanční hodnoty psíka.
Zadavatelce : Nenechte to plavat. Dojděte na policii, když k tomu byla volána jsou povinni učinit zápis - doufám, že s totožností majitele agresora - vy si ten zápis vyžádejte a celou věc dejte k soudu.
Pes už nějaký ten rok není posuzován jako věc. Že byli příslušníci policie neznalí magoři, to na věci nic nemění. Měla byste ale znát identifikaci policistů, kteří u případu byli.

27.10.2019 10:15

impact napsal(a):
Což nic nemění na faktu, že ty plemena byly šlechtěný na boj - zápas.

Ta plemena byla šlechtěna.......

27.10.2019 10:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Tady bych impact neopravovala, málokdo sem píše spisovně, není to slohovka Prostě: plemena byly šlechtěný...je běžná mluva

27.10.2019 13:16
impact

XXX.XXX.61.137

Panebože...

27.10.2019 16:42

impact napsal(a):
Panebože...

....jo, jo ty to vidíš !

27.10.2019 19:45
impact

XXX.XXX.195.92

....jo, jo ty to vidíš !

By mu dávno musela prdnout céfka...

27.10.2019 20:32

No, bohužel stát tímto nutí lidi převzít jak se říká spravedlnost do svých rukou. Mně zakousnout nějaký pes mýho psa, tak se podle toho zařídím, nedokázala bych se smířit s tím, že mi policie sdělí, že se nic nestalo.

...co konkretne tim myslite?
Jak tedy postupovat?

27.10.2019 23:46
b.k

XXX.XXX.210.58

Huskyjanina napsal(a):

Protože je to nesmysl.

Apropo možná toho pejska napadl třeba právě husky .. a majitelka si někde přečetla,že je to "bojové"plemeno.
Líbí se Vám to ?
Mně ne.

28.10.2019 07:16

Termín bojové plemeno je uměle vytvořený a označují se jím různá plemena typu bul, kříženci typu bul, a všichni psi, kterých se lidi momentálně bojí. Z toho vyplývá, že termín bojové plemeno je blbost. FCI takový termín také nezná.

Zakousnout menšího psa může jakýkoliv větší pes ať už čistokrevný nebo kříženec. Okolnosti v podstatě neznáme, tedy širší okolnosti, které by mohly osvětlit příčinu toho, co se stalo.
Pejska a maminky zadavatelky je mi líto, majitel velkého psa by měl samozřejmě uznat svoji vinu a dohodnout se na nějaké náhradě.

28.10.2019 08:21
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

b.k napsal(a):
Protože je to nesmysl.

Apropo možná toho pejska napadl třeba právě husky .. a majitelka si někde přečetla,že je to "bojové"plemeno.
Líbí se Vám to ?
Mně ne.

A víte, že mi to je úplně u zadele, jak si lidi nazývaj plemena Mě rozhodně neštve slovíčkaření......mě štve jen majitel, co má nezvládnutýho psa, ať je bojovej, nebo saňovej, nebo třeba fialovej.....

28.10.2019 08:26
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Ale strašně mě baví, jak se plno lidí rozčiluje na tím označením "bojový". Ale když někdo napíše, že má bulla a nechce se mu kamarádit se psama, tak ho hned napadnou, že co si jako myslí a jestli si ráčil zjistil, co má za plemeno. Že bullové se obecně přátelit nebudou. Ale když teda se rozčilujete, že nejsou bojový, tak se třeba chtěj s těma psama jen objímat

28.10.2019 08:33
impact

XXX.XXX.61.137

Huskyjanina napsal(a):
Ale strašně mě baví, jak se plno lidí rozčiluje na tím označením "bojový". Ale když někdo napíše, že má bulla a nechce se mu kamarádit se psama, tak ho hned napadnou, že co si jako myslí a jestli si ráčil zjistil, co má za plemeno. Že bullové se obecně přátelit nebudou. Ale když teda se rozčilujete, že nejsou bojový, tak se třeba chtěj s těma psama jen objímat

Já jsem to taky nikdy nepochopila, co máte z toho. A to se mezi bull plemeny pohybuji nějakých patnáct let. Byli na to šlechtění? Byli. Stejně tak mne neiritují plemena tažná či lovecká.

28.10.2019 08:38

Asi je lepší majitel, který se smíří s označením "bojový", protože aspoň ví, co má doma. Nejhorší jsou ti, co mají hodného bull psa.
A úplně nejlepší je, řešit u zakouslého psíka, jestli agresor byl bojový nebo jen bull.

28.10.2019 08:48

Je fakt zajímavé, jak se označení "bojové plemeno" a "bojový pes" drží nejen u naprosto laické veřejnosti, ale i u lidí, kteří jinak mají i hlubší kynologické znalosti.

28.10.2019 09:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Huskyjanina napsal(a):

Já mám teda dva bully a to označení "bojový" taky nemusím. Jasně, ti psi byli šlechtění pro boj se zvířetem, jenže on ten pojem "bojový" bývá právě často spojen s lidmi - a to mi vadí. Že jsou to psi, kteří nesnesou ostatní psy (nebo nemusí snést) - naprosto souhlasím, ale taky jsou to psi (pokud mluvíme o těch čistokrevných, typických, kteří milují lidi a člověku by neublížili - vždyť i tak byli šlechtění.

Ten pojem "bojové plemeno" je takový zavádějící, že si většina lidí představí jakože bojový k lidem, zlý, agresivní.

Jinak jsem si ale už zvykla, že když jdu po ulici tak běžně slýchám - "hele, ta má ty bojové psy, pojď dál, přejdeme na druhý chodník" ..a už jsem tu psala, že dvakrát jsem zažila vyloženě hysterii - jednou paní, když jsme se míjeli na širokém chodníku, ta vypadala že nebude schopná kolem nás vůbec projít. Po druhé to byla u nás za vesnicí důchodkyně, která šla s kolem po druhé straně silnice, já měla oba psy na vodítku, psa s náhubkem - pes si venku takhle lidi absolutně nevšímá, takže ten šel v klidu u nohy a na paní se ani nepodíval. No a fena ta má prostě radost když vidí jakýhokoli člověka, takže ta hubu od ucha k uchu, kouká na paní a celá se vrtí, možná i nějaký ten její pazvuk vydala. No a paní smrt v očích a pořád dokola opakovala "nech mě být, nech mě být, já tě nechci, nech mě"......

28.10.2019 09:59
Terven

XXX.XXX.110.159

Já mám teda dva bully a to označení "bojový" taky nemusím. Jasně, ti psi byli šlechtění pro boj se zvířetem, jenže on ten pojem "bojový" bývá právě často spojen s lidmi - a to mi vadí. Že jsou to psi, kteří nesnesou ostatní psy (nebo nemusí snést) - naprosto souhlasím, ale taky jsou to psi (pokud mluvíme o těch čistokrevných, typických, kteří milují lidi a člověku by neublížili - vždyť i tak byli šlechtění.
To je přesně to, co mi na tom vadí - že to označení nejčastěji používají laici nepejskaři, když se bojí o sebe nebo o svoje děti, dost často s nádechem patřičné hysterie. Považuju to za zavádějící a matoucí zvláště proto, že třeba pastevci v laicích žádné obavy obvykle nevzbuzují, většinou ani netuší, že nějaká taková psí sorta existuje. Je fakt, že se s nimi nesetkají tak často.

28.10.2019 13:20
fikovnice

XXX.XXX.135.59

Termín bojové plemeno je uměle vytvořený a označují se jím různá plemena typu bul, kříženci typu bul, a všichni psi, kterých se lidi momentálně bojí. Z toho vyplývá, že termín bojové plemeno je blbost. FCI takový termín také nezná.

Zakousnout menšího psa může jakýkoliv větší pes ať už čistokrevný nebo kříženec. Okolnosti v podstatě neznáme, tedy širší okolnosti, které by mohly osvětlit příčinu toho, co se stalo.
Pejska a maminky zadavatelky je mi líto, majitel velkého psa by měl samozřejmě uznat svoji vinu a dohodnout se na nějaké náhradě.

Tak tak. Našeho křížence zcela nesmyslně zakousl ridgeback navolno a bez přivolání, už mockrát jsem to tu psala...

28.10.2019 14:14

Já teda nemám ráda označení "bojové plemeno", ve spoutě lidí budí tito psi strach, prostě se těhle psů bojí a nebojí se proto, že by jim dotyčný pes zakousl jejich Fifinku, protože žádnou Fifinku nemají, bojí se, aby jim nezahrdlil třeba dítě, aby nenapadl je samotné, protože jsou to v jejich očích vraždící bestie, které nemyslí na nic jiného než jak někoho zabít. Myslím, že to mimo jiné potvrzují i majitelé bull plemen, jak na jejich psa nazírá laická veřejnost. A myslím, že potom se také všichni bull psi hází do jednoho pytle.

Bohužel vždycky je všechno jen a jen na majiteli, ale vidět je prostě spíš ten průšvih, co potom udělá pes.

No i když my s jinými psy momentálně přijdeme do styku opravdu minimálně a i to minimálně znamená, že se míjíme na vodítku na cestě do lesa nebo z lesa. Měla jsem to štěstí, že za celých 30 let, co mám psy nás nikdo nenapadl......jasně, že jsem několik rvaček zažila, ale to nebylo napadení, prostě pesani jednu chvíli v poho a nej kámoši, druhou chvíli v sobě, ale nikdy jsem neměla psa zraněnýho, nikdy můj pes nikoho nezranil.....no, ale když pak člověk čte, kde kdo má problém se psem, který opakovaně někoho napadá, že s majitelem není pořízení, no tak to si raději pořídím psa, který si s valnou většinou případných útočníků poradí, který si případně poradí i s bullem.........a to ne proto, že bych chtěla nějak machrovat, ale vím, jakou sílu někteří psi mají, jak jsou rychlí a obratní a vzhledem k tomu, že jsme nikdy nebyli napadeni, tak nemám šajn, jestli bych svýho psa zvládla ubránit.......při představě, že bych dopadla jako zadavatelčina maminka???...brrrr.....tak to raději budu živit velkýho medvěda, který případnýmu útočníkovi natrhne zadel......a budu doufat, že u nás lidi zůstanou normální a že budou pořád zodpovědnými páníčky a že můj pes současný ani budoucí nebude muset nikdy žádnýho takovýho psa řešit.

29.10.2019 22:59
b.k

XXX.XXX.210.186

marcelaamax napsal(a):

Ten pojem "bojové plemeno" je takový zavádějící, že si většina lidí představí jakože bojový k lidem, zlý, agresivní.

Jinak jsem si ale už zvykla, že když jdu po ulici tak běžně slýchám - "hele, ta má ty bojové psy, pojď dál, přejdeme na druhý chodník" ..a už jsem tu psala, že dvakrát jsem zažila vyloženě hysterii - jednou paní, když jsme se míjeli na širokém chodníku, ta vypadala že nebude schopná kolem nás vůbec projít. Po druhé to byla u nás za vesnicí důchodkyně, která šla s kolem po druhé straně silnice, já měla oba psy na vodítku, psa s náhubkem - pes si venku takhle lidi absolutně nevšímá, takže ten šel v klidu u nohy a na paní se ani nepodíval. No a fena ta má prostě radost když vidí jakýhokoli člověka, takže ta hubu od ucha k uchu, kouká na paní a celá se vrtí, možná i nějaký ten její pazvuk vydala. No a paní smrt v očích a pořád dokola opakovala "nech mě být, nech mě být, já tě nechci, nech mě"......

Tohle bych vypíchla : Ten pojem "bojové plemeno" je takový zavádějící, že si většina lidí představí jakože bojový k lidem, zlý, agresivní.

A to je přesně to co je na tom špatně.

Jednou se mě zcela nečekaně stalo,že jsem šla na procházku s AST a APBT -tedy s dvěma psy- a zastavil mě pár seniorů ..První co mě dík negativní mediální prezentaci těchto plemen napadlo - "zase mě někdo nadá"..opak byl pravdou.. Ti stařečci byli skvělí..hned "můžem se pomazlit?" - samože jo..A další reakce "budete to mít těžký"..Udělala jsem jim radost,nicméně měli pravdu. Nevím kdo to byl,co to bylo za lidi,ale měli - evidentně- 100% pravdu.

A já si fakt nechci zvykat na standart,že bull plemeno je problém,protože vyvraždí celou rodinu-nebo že je nebezpečný lidem,dětem..
To prostě není pravda.
Ostatní výše píšou,že je jim jedno jak novináři nesmyslně tato plemena označují za bojová. No až se to začne týkat Vašich psů...prostě změníte názor. Přece nikdo nepopírá k čemu a proč vznikla různá plemena psů.. Ale at se říká pravda. AST,APBT... Vám fakt děcko nezakousnou.
A ano výchova je důležitá.
Přece musím vědět co a proč kupuji.

30.10.2019 07:44
impact

XXX.XXX.61.137

Tak mych psu se to tyka dobre patnact let a nazor jsem za celou dobu nezmenila.

30.10.2019 23:14
b.k

XXX.XXX.210.186

impact napsal(a):
Tak mych psu se to tyka dobre patnact let a nazor jsem za celou dobu nezmenila.

Nechci si tady honit triko,ale mně a našich psů se to týká poměrně déle a vadí mě to furt.

31.10.2019 06:24
impact

XXX.XXX.61.137

b.k napsal(a):
Nechci si tady honit triko,ale mně a našich psů se to týká poměrně déle a vadí mě to furt.

To se tak na světě holt stává, že maj lidi odlišný názory.

1.11.2019 13:09

"Ostatní výše píšou,že je jim jedno jak novináři nesmyslně tato plemena označují za bojová. No až se to začne týkat Vašich psů...prostě změníte názor. Přece nikdo nepopírá k čemu a proč vznikla různá plemena psů.. Ale at se říká pravda. AST,APBT... Vám fakt děcko nezakousnou".

Když ono spousta těch psů jsou kříženci a pořád se nejvíc podobají plemenům typu bull. Když nevíte co je přikřížené, tak pak už to s tou láskou k lidem je ošidné. Kousnutí do vlastní rodiny to potvrzuje. Ten pes k tomu má vždycky důvod, ale ta bezmezná ochota nechat si líbit možné i nemožné tam pak chybí a stačí málo a pes startuje. A holt má velkou hubu, silné čelisti.......

2.11.2019 00:05
b.k

XXX.XXX.210.186

impact napsal(a):
To se tak na světě holt stává, že maj lidi odlišný názory.

Názory. Ano,může být. Ale kde jsou fakta?
Když se potom blbej ,rozšířenej názor bere jako fakt,pravda.. No já Vám nevím..

Vypustím do světa "názor" že mám třeba Kavkaze a ten je mírumilovnej a tak to má být,vypustím názor ,že chrti nehoní zvěř a tak to má být,vypustím "názor"že pitbul bude kámoš se vším čtyřnohým nebo,že je ok pořídit si buldočka ke kolu třeba..

To je přece špatně.

Evidentně a o to je to horší,že jsou v dnešní době lidé hůř informováni a nebo ty info nehledají..Já tomu moc nerozumím................

2.11.2019 00:15
b.k

XXX.XXX.210.186

"Ostatní výše píšou,že je jim jedno jak novináři nesmyslně tato plemena označují za bojová. No až se to začne týkat Vašich psů...prostě změníte názor. Přece nikdo nepopírá k čemu a proč vznikla různá plemena psů.. Ale at se říká pravda. AST,APBT... Vám fakt děcko nezakousnou".

Když ono spousta těch psů jsou kříženci a pořád se nejvíc podobají plemenům typu bull. Když nevíte co je přikřížené, tak pak už to s tou láskou k lidem je ošidné. Kousnutí do vlastní rodiny to potvrzuje. Ten pes k tomu má vždycky důvod, ale ta bezmezná ochota nechat si líbit možné i nemožné tam pak chybí a stačí málo a pes startuje. A holt má velkou hubu, silné čelisti.......

To máte pravdu. V dnešní době kdy je informací přehršel nechápu,že někdo jde a koupí si APBT,SAO,KAO,AST....ale třeba i Retvívra bez pp - pokud ten člověk chce po daném psu vlastnosti,které má ve standardu --
Se mě zdá,že nám populace nějak hloupne nebo co.....

2.11.2019 08:40

"Se mě zdá,že nám populace nějak hloupne nebo co"....
To si pište, že hloupne. Těch informací je tolik ( vždyť věčně "čumí" do mobilů ), že je nestačí vstřebávat, třídit, natož si vytvořit vlastní názor. A hlava průtočná. A ještě jsou často agresivní, protože přece nejchytřejší.
( případ A : sečíst 140+140+70 = ?, chvíli na to ten mladý muž kouká, pak vytáhne chytrý telefon, sčítá .....)
( případ B : tady naproti vám můžu parkovat zadarmo ? Ne tam stojíte na zákazu stání. Ale tam žádná značka není. Je. Ale já ji neviděl. Jasně, místo na silnici koukal do navigace.)

2.11.2019 10:41

Čím víc je různých aplikací, tím jsou lidi asi fakt blbější... ženská smetla při předjíždění motocyklistu v místě, kde byla plná čára a u soudu tvrdí, že si myslela, že může předjíždět. A nejhorší je, že jí to možná u toho soudu projde, když je teď tolik rozsudků, kdy se snížil trest při zabití kvůli tomu, že obviněný chudák nevěděl, že může zabít. Hnus, kam ten svět spěje

Přidejte reakci

Přidat smajlík