Přeregistrace čipu na nového majitele

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.11.2019 09:06
tero

XXX.XXX.236.248

Při koupi psa s čipem už registrovaným na někoho, se to pak dělá jak? Co vše je k tomu zapotřebí? Stačí jen kupní smlouva?

17.11.2019 15:26
lupus4

XXX.XXX.205.61

zaregistrujete se v registrech (v kterých máte zájem) jako majitel...
zrovna jako při změně tel.čísla, nebo adresy
kupní smlouva s tím nemá co dělat..nikdo nic online nezkontroluje...
zloděj psa,pokud není úplně bl.bej se registrovat nebude

17.11.2019 18:13
impact

XXX.XXX.44.225

lupus4 napsal(a):
zaregistrujete se v registrech (v kterých máte zájem) jako majitel...
zrovna jako při změně tel.čísla, nebo adresy
kupní smlouva s tím nemá co dělat..nikdo nic online nezkontroluje...
zloděj psa,pokud není úplně bl.bej se registrovat nebude

Ptá se na již zaregistrovaného psa. A pokud je už jednou čip v registru zaregistrovaný, tak si ho sám jen tak čáry máry fuk nepřepíše na sebe.

17.11.2019 18:14
impact

XXX.XXX.44.225

tero napsal(a):
Při koupi psa s čipem už registrovaným na někoho, se to pak dělá jak? Co vše je k tomu zapotřebí? Stačí jen kupní smlouva?

Původní majitel psa přeregistruje na Vás.

17.11.2019 18:47
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak třeba
https://www.backhome.cz/chip/edit

u NRMZ
chcete nahlásit změnu údajů, zašlete dotaz na adresu info@narodniregistr.cz.

17.11.2019 18:51
impact

XXX.XXX.44.225

lupus4 napsal(a):
tak třeba
https://www.backhome.cz/chip/edit

u NRMZ
chcete nahlásit změnu údajů, zašlete dotaz na adresu info@narodniregistr.cz.

Jenže to heslo k editaci na Backhome přijde na email tomu, kdo čip registroval jako první. Čili na email původnímu majiteli.

Z Národního registru napřed osloví původního majitele na emailu, na kterém psa registroval a zeptají se ho na to, zda změnu povoluje. Pokud nepovolí nebo ten email neobjeví či přehlídne ve spamu, žádná změna se konat nebude.

Čili nejjednodušší cesta je, aby to zeditoval původní majitel.

Lupus, neučte orla lítat, dělala jsem to nesčetněkrát a žádný nový majitel psa si bez spolupráce s původním majitelem nic nepřeregistruje. Minimálně teda v těchto dvou registrech.

17.11.2019 19:07
lupus4

XXX.XXX.205.61

Lupus, neučte orla lítat, beru orle,

tak jo, a když původní majitel "umře" a PP i Pp shoří - mám psa ,kterýho nikdo nechce, je už registrován, tak si ho nechám - přečtu čip a pak co ?

17.11.2019 19:41
impact

XXX.XXX.44.225

lupus4 napsal(a):
Lupus, neučte orla lítat, beru orle,

tak jo, a když původní majitel "umře" a PP i Pp shoří - mám psa ,kterýho nikdo nechce, je už registrován, tak si ho nechám - přečtu čip a pak co ?

Tak tohle jsem ještě neřešila. Až budu o zkušenost bohatší, dám vědět.

Mimochodem na Slovensku mi stačilo zvednout telefon a prostě říct, že jsem nový majitel psa. Tam to čáry máry fuk jde.

18.11.2019 14:44
LájošM

XXX.XXX.14.251

Mně se něco podobnýho stalo. Bylo tak složitý se domlouvat s tím, na koho byl pes původně registrovaný, že jsem se na to nakonec vyprdnul a spoléhal na to, že se mi pes nikdy neztratí.
Jo a pak jsem si ho teda zaregistroval do nějakýho jinýho, menšího registru.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.11.2019 15:20

LájošM napsal(a):
Mně se něco podobnýho stalo. Bylo tak složitý se domlouvat s tím, na koho byl pes původně registrovaný, že jsem se na to nakonec vyprdnul a spoléhal na to, že se mi pes nikdy neztratí.
Jo a pak jsem si ho teda zaregistroval do nějakýho jinýho, menšího registru.

že jsem se na to nakonec vyprdnul

Jsem si akorát říkala, ze jestli to je takový vopruz, lidi se na to vykašlou.
Jen jaksi nechápu proč - registrace cipu opravdu žádný právní nárok ke zvířeti nemění a měnit nebude. a kouzlo aktuálních informací to tak taky ztratilo...
strach ze zneužití? koho by to bavilo a k čemu by mu to bylo?

18.11.2019 16:20

tero napsal(a):

Přeregistrovala jsem si na sebe již registrovaného psa původním majitelem u NRMZ a bylo to docela rychlé. Poslala jsem naskenovanou darovací smlouvu a žádost, obratem mně přišlo potvrzení přijetí s tím, že budou kontaktovat původního majitele, aby to potvrdil. Určitě do měsíce to bylo vyřízeno.

18.11.2019 17:00
impact

XXX.XXX.195.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přeregistrovala jsem si na sebe již registrovaného psa původním majitelem u NRMZ a bylo to docela rychlé. Poslala jsem naskenovanou darovací smlouvu a žádost, obratem mně přišlo potvrzení přijetí s tím, že budou kontaktovat původního majitele, aby to potvrdil. Určitě do měsíce to bylo vyřízeno.

Kontaktovat původního majitele, aby to potvrdil....

18.11.2019 17:20

impact napsal(a):
Kontaktovat původního majitele, aby to potvrdil....

Ano, aby potvrdil to, že psa daroval mně.

18.11.2019 18:20
LájošM

XXX.XXX.14.251

že jsem se na to nakonec vyprdnul

Jsem si akorát říkala, ze jestli to je takový vopruz, lidi se na to vykašlou.
Jen jaksi nechápu proč - registrace cipu opravdu žádný právní nárok ke zvířeti nemění a měnit nebude. a kouzlo aktuálních informací to tak taky ztratilo...
strach ze zneužití? koho by to bavilo a k čemu by mu to bylo?

Opruz by nebyla přeregistrace, ale opruz bylo pro mne jednání s tím, kdo měl původně na sebe psa registrovaného. Když vidím, že je na něco škoda času, a není to zas tak pro mne důležité... Pes je holt registrován ještě jinde, a kdyby se čistě náhodou ztratil, tak to budu řešit znovu.

18.11.2019 19:46
tero

XXX.XXX.237.229

Štěňata jdou od chovatele už tetovaná, kdysi ( nevím jak to je teď) se musel uvést nastávající majitel, ale leckdy štěně ještě zájemce nemělo, takže si myslím, že se tohle bude řešit často.Nebo se doklady k čipu doplní až po prodeji?

18.11.2019 20:03

tero napsal(a):
Štěňata jdou od chovatele už tetovaná, kdysi ( nevím jak to je teď) se musel uvést nastávající majitel, ale leckdy štěně ještě zájemce nemělo, takže si myslím, že se tohle bude řešit často.Nebo se doklady k čipu doplní až po prodeji?

Už se moc netetuje, já mám tetovanou jen jednu fenu, starší fena a pes tetování nemají. Tahle nejmladší už byla i zaregistrovaná na NRMZ, já jsem jen doplnila svoje údaje a tady po mě nic nechtěli, žádné dokumenty.

18.11.2019 20:09
tero

XXX.XXX.237.229

Už se moc netetuje, já mám tetovanou jen jednu fenu, starší fena a pes tetování nemají. Tahle nejmladší už byla i zaregistrovaná na NRMZ, já jsem jen doplnila svoje údaje a tady po mě nic nechtěli, žádné dokumenty.

Omlouvám se, chtěla jsem napsat čipování a ne tetování...

18.11.2019 20:16

tero napsal(a):
Omlouvám se, chtěla jsem napsat čipování a ne tetování...

Jo, takhle. Tak co tak vím z výcviku, všechna plemena se určitě od štěněte dosud nečipovala, ani petpas není samozřejmostí, jak jsem se nedávno dozvěděla. A já to fakt měla za standard a on to zatím byl bonus navíc.

18.11.2019 20:26

tero napsal(a):

az po prodeji. je to jednodussi, kdyz si cip zaregistruje novy majitel a ne chovatel

Přidejte reakci

Přidat smajlík