Chladící podložka pro psy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.12.2019 20:58
Pajaa

XXX.XXX.67.130

Dobrý den, před pár dny jsem si domu přivezli štěně a máme jej v bytě. Štěně se často přehřívá, a tak bych se vás chtěl zeptat, jestli by pro takhle malé štěně (8 týdnu) byla chladící podložka vhodná. Pokojovou teplotu jsme doma stáhli na 20,5 stupňů, víc bohužel nemůžeme kvůli dětem.

21.12.2019 21:12
rapotacka11

XXX.XXX.212.111

Osmitýdenní štěně se přehřívá ?

21.12.2019 21:26
LájošM

XXX.XXX.14.251

Co je to za plemeno, že se vám přehřeje při 20°C?
Jak se projevuje to přehřátí?
Pes je doma jen proto, že je ještě malý? Nebo to bude "byťák" pořád?

Chladící podložku používám jen v létě, a to mám psy chlupaté. Ani pes opravdu hodně nasrstěný se mi teď doma nepřehřívá při 24°C.

22.12.2019 08:49
Pajaa

XXX.XXX.67.130

Je to AUO, při 20°C se nepřehřívá myslel jsem to tak, že jsme na 20°C museli stáhnout, aby se nepřehříval, ale kvůli malým dětem ( který ještě k tomu mají virózu to není teď moc ideální). Štěně teď bude doma jen přes zimu, protože je ještě štěně, potom bude na zahradě.
Při vyšší teplotě než těch 20/22°C má štěně suchý, teplý čumák a zrychleně dýchá. Když se otevře okno, aby šel do pokoje chladnější vzduch, tak je to za chvíli v pohodě, ale to okno také nemůže být otevřené celý den, proto nás napadla ta podložka.
S tímto jsme byli už i u vet. a ten nám řekl, že pejsek je naprosto v pořádku.

22.12.2019 14:08
Mousinka

XXX.XXX.18.124

Nemáte možnost pustit ho treba na chodbu, nebo mu udelat pelisek v chladnejsi mistnosti? Jestli bude pak na zahradě, předpokládám, ze bydlite v domě. Chladici podlozka to moc nevyřeší. Nas pes ji treba odmítá pouzivat, navic malé štěně ji může považovat za hračku a rozkousat ji.

22.12.2019 14:40
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Nám se u dospělého psa podložka osvědčila. Takže jak vidíte, zkušenosti jsou různé. Zkuste a uvidíte.
Jinak by bylo opravdu vhodné mít chodbu, pracovnu nebo nějakou technickou místnost uzpůsobenou pro pobyt štěněte, tzn. nejen nižší teplota, ale taky vhodná podlaha, odstraněné chemikálie a kabely z dosahu apod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík