Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2019 16:26
fikovnice

XXX.XXX.135.227

Ahoj přátelé!
Prosím neukamenujte mě, že jdu s kočičím dotazem na "Psy". Ono to na "Kočkách" moc nežije...
V září překonal můj nejmilovanější kocour nemoc (byla to třetí ataka během cca 6 týdnů) - velmi pravděpodobně šlo o panleukopenii neboli parvovirózu. Byl už na druhém břehu, léčba trvala přes 14 dní a dalších x týdnů zotavování. Vzhledem k tomu v jakém byl stavu, tak opravdu mohu mluvit o Zázraku... No teď už se jeví OK, ale já mám pořád v sobě jakousi "brzdu" mu podávat léky - konkrétně teď mám na mysli odčervovadlo (Drontal např.). On mj. 12 dní vůbec nejedl, což je u koček velký problém. Již dva dny hladovění jsou nebezpečné. U něj ten dlouhý čas opravdu rozjel lipidózu jater, obrovské hladiny bilirubinu a JT, měl strašnou žloutenku. Opět Zázrakem se tyto hodnoty daly do normálu, respektive JT měl/má? hraniční.
No a má bohužel tasemnici, už jsem se radovala, že v něm třeba uhynula (já vím - blbost), ale včera z něj vyšel druhý článek (po asi 6 týdnech). Proto onen Drontal. Myslím, že není začerven nijak extrémně, to bych očekávala i nějaké problémy a asi masívnější odchod článku nebo jiných parazitů. Ale pořád nějak s tím Drontalem váhám...
A ještě jednou se všem zde omlouvám za to, že sem vkládám dotaz ohledně kocoura.

27.12.2019 18:29
janaa

XXX.XXX.242.198

Kočkám teda vůbec nerozumím,ale co zkusit nejdřív přírodní alternativu? Vím,že na baron.cz mají od cdvetu i přírodní odčervovadla. Nevím tedy účinnost a jestli mají i pro kočky, kdyžtak mrkni. A každopádně tam můžeš napsat, já si tam s paní dopisovala kvůli přípravkům proti klíšťatům pro březí fenu a byla moc ochotná. Tak bych asi nejdřív zkusila to.

27.12.2019 20:49
fikovnice

XXX.XXX.135.59

janaa napsal(a):
Kočkám teda vůbec nerozumím,ale co zkusit nejdřív přírodní alternativu? Vím,že na baron.cz mají od cdvetu i přírodní odčervovadla. Nevím tedy účinnost a jestli mají i pro kočky, kdyžtak mrkni. A každopádně tam můžeš napsat, já si tam s paní dopisovala kvůli přípravkům proti klíšťatům pro březí fenu a byla moc ochotná. Tak bych asi nejdřív zkusila to.

Díky moc, určitě tam kouknu! Já vím, že sem můj dotaz nepatří. Ono se k tomu vztahuje i to, že bych jej měla nechat naočkovat, mj. vůči té parvě, a to se bojím ještě víc...
Každopádně opravdu moc díky, že se tu vůbec někdo ozval a zabýval se problémem s kočkami!

28.12.2019 14:03
Mousinka

XXX.XXX.163.157

Náš kocour měl tasemnici celý život, žádné odcerveni nepomohlo

28.12.2019 14:15
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Já těm neškodným přírodním preparátům
moc nevěřím.
Když jsem něco někdy použila (pro sebe),
efekt vcelku nula.

28.12.2019 18:26
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Mousinka napsal(a):
Náš kocour měl tasemnici celý život, žádné odcerveni nepomohlo

Děkuji za reakce, nicméně tento příspěvek mě velmi překvapil. Předpokládám, že pokud použiju přípravek na ploché červy (event. zkombinuji ještě s přípravkem na oblé červy - tato kombinace je třeba ten Drontal), tak přece musím tasemnici zlikvidovat...!? O nějaké rezistenci jsem teda nic moc nestudovala...ale dávali jste opravdu vhodné odčervovací prostředky? Event. opakovaně, bylo-li začervení masívní...?

Jeana12

28.12.2019 19:02
Jeana12

XXX.XXX.252.251

fikovnice napsal(a):
Děkuji za reakce, nicméně tento příspěvek mě velmi překvapil. Předpokládám, že pokud použiju přípravek na ploché červy (event. zkombinuji ještě s přípravkem na oblé červy - tato kombinace je třeba ten Drontal), tak přece musím tasemnici zlikvidovat...!? O nějaké rezistenci jsem teda nic moc nestudovala...ale dávali jste opravdu vhodné odčervovací prostředky? Event. opakovaně, bylo-li začervení masívní...?

Dospělá tasemnice je v těle zpravidla jen jedna.
Co se týká volně prodejných přípravků, mám o účinnosti dost velké pochybnosti, tyhle účinné látky jsou milion let stejné a parazitům už asi dost k smíchu. Takhle jsem bojovala se škrkavkama u venkovních koček, opakovaně, různé tablety, účinek asi celkem nulovej. Pak jsem kocourovi namazala uši proti svrabu Otimectinem (úč. látka Ivermectin - ano v klasické podobě neindikovaný pro kočky) kocour samozřejmě začal uši otírat a packy olizovat, nevěřli byste, co z něj pak lezlo od té doby určitým přípravkům nevěřím.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2019 19:14

Mám zkušenost jenom s vnějšími parazity a ještě u slepic (čmelíci), ale fungovalo to neuvěřitelně dobře. Viděla jsem to použít i na psa, ale opět proti vnějším parazitům, problém je, že srst je potom matná, lepivá, "vrzavá". Blechy ale zmizely. Myslím, že když nepomůže, tak aspoň neuškodí. Ale opravdu nevím.
No, dávám k úvaze nebo konzultaci s někým zkušenějším: https://eshop.ekokoza.cz/cs/kremelina-pro-zvirata.html

28.12.2019 20:02
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Jeana12 napsal(a):
Dospělá tasemnice je v těle zpravidla jen jedna.
Co se týká volně prodejných přípravků, mám o účinnosti dost velké pochybnosti, tyhle účinné látky jsou milion let stejné a parazitům už asi dost k smíchu. Takhle jsem bojovala se škrkavkama u venkovních koček, opakovaně, různé tablety, účinek asi celkem nulovej. Pak jsem kocourovi namazala uši proti svrabu Otimectinem (úč. látka Ivermectin - ano v klasické podobě neindikovaný pro kočky) kocour samozřejmě začal uši otírat a packy olizovat, nevěřli byste, co z něj pak lezlo od té doby určitým přípravkům nevěřím.

No a co byste tedy, prosím, doporučila pro kocoura po velmi vážné nemoci pro zbavení se tasemnice, pokud možno tedy něco šetrného? Ivermektin znám, ale do něj se mi fakt jít nechce...

28.12.2019 20:16

a nebylo by lepsi pouzit v jeho pripade spot on k odcerveni?

Jeana12

28.12.2019 20:24
Jeana12

XXX.XXX.252.251

fikovnice napsal(a):
No a co byste tedy, prosím, doporučila pro kocoura po velmi vážné nemoci pro zbavení se tasemnice, pokud možno tedy něco šetrného? Ivermektin znám, ale do něj se mi fakt jít nechce...

Já bych nedoporučila nic, pokud máte zvíře po velmi vážné nomoci, měl by Vám přípravek doporučit ošetřující vet né anonym z Ifauny, já jsem pouze reagovala osobní zkušeností na účinnost-neúčinnost odčervovacích přípravků.

28.12.2019 20:26

A co je špatně na Drontalu? Pyran.. tamto, je šetrný, protože parazita ochromí a vystěhuje. Ta druhá součástka je tam jako pojistka, ne? Protože ta první neodstraní larvy.
Praziquantel (jsem si to zkopírovala :-) ) zabije i larvy, ale zas může způsobit motání, protože umírající parazité - jed - ve střevě - motání kočky. To aj psů.
Jenže když nebude kombinace, nezbavíte se toho.

Ale jako představa, že mám v posteli, u stolu, na židli,... kočku s tasemnicí.. no..
Měsíc bych počkala, nebo jak nabere nějakou váhu a nazdar.
Vždyť mu žere jeho jídlo, ne? Fuj.

A někdo říkal, že kočka se motala po všem a že nejlépe dopadl Flubenol. Co já vím.
Odčervovat se má nějak měsíc před po očkování, tak nějak bych to viděla.

28.12.2019 20:33
Mousinka

XXX.XXX.62.162

fikovnice napsal(a):

Byl pravidelně odcervovan, ale i dle veta na tasemnici nic nepomůže. Možná nějaký přípravek, jak zde někteří zmiňují, který pro kocky určený není. Ale je to už pár let zpátky,,možná něco vymysleli i na tyhle odolné potvory.

28.12.2019 20:54
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Už jsem ti to Jani psala, na tasemnici pomáhá spot on Profender - ten mi dal veterinář s tvrzením, že nic volně prodejné na tesemnici nezabere. Jinak to, že nic nezabere asi pravda není, ale problém je, že stačí aby za pár dní sežrala kočka myš a má ji zpátky. Takže u venkovních koček bych to řešila jen v případě, že by kočka hubnula, chřadla. Vím, že u koček, co pobývají i doma, jak to máš ty i já, je to prostě nepříjemné. Já už jsem si zvyknula a odčervuju jen, když vidím, že hubnou.

29.12.2019 00:37
fikovnice

XXX.XXX.135.251

lesnížínka napsal(a):
Už jsem ti to Jani psala, na tasemnici pomáhá spot on Profender - ten mi dal veterinář s tvrzením, že nic volně prodejné na tesemnici nezabere. Jinak to, že nic nezabere asi pravda není, ale problém je, že stačí aby za pár dní sežrala kočka myš a má ji zpátky. Takže u venkovních koček bych to řešila jen v případě, že by kočka hubnula, chřadla. Vím, že u koček, co pobývají i doma, jak to máš ty i já, je to prostě nepříjemné. Já už jsem si zvyknula a odčervuju jen, když vidím, že hubnou.

Díky všem za reakce....ale já mám i od "Bodlinky" doporučený ten Drontal, tbl. Je sehnatelný jako volně prodejný v lidských lékárnách, tuším balení obsahuje jen 1 tbl. Účinné látky - pyrantel + prazikvantel. Dle "Bodlinky" se toho nemám až tak bát - aspoň jsem to tak pochopila. Spot-ony na ploché červy dle mých info nejsou.

Jinak kocour nechřadne, ba naopak . Velmi velmi ráda bych to řešila tím spot-onem, ale prý opravdu na tasemnice spot-on neexistuje. Takže asi po N.roce holt mu bude aplikována tableta toho Drontalu.

Ještě dodatek - většina odčervovadel je volně prodejných. Jen některé nejsou k dostání v takových těch zvířecích shopech, ale pouze v normálních lékárnách, což je případ i Drontalu.

29.12.2019 00:44
fikovnice

XXX.XXX.135.251

Edit: tak jsem sestudovala ten Profender a má opravdu v indikacích mj. začervení plochými červy a z nich vyjímám Taenia taeniaeformis, což je právě tasemnice. Tak teď jsem z toho jelen, neb jsem si opravdu myslela, že budu muset do kocoura cpát tabletu. Spot-on se samozřejmě aplikuje lépe...
Jestli ještě můžu tedy otravovat lidi znalé této problematiky: mám volit Drontal, tbl. nebo tedy ten Profender, spot-on?
Děkuji dopředu za případné odpovědi!

29.12.2019 07:27
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

V žádném případě ti ho nenutím, to bylo jen info, co dali nám. Jestli ti Bodlinka doporučila Drontal, tak snad taky OK. Každopádně bych zatelefonovala vetce, co kocoura ošetřovala, viděla stav a snad bude schopná doporučit jo, ne a co

29.12.2019 08:54

ten spot on je ještě jeden - broadline. aspoň si myslim.

a jo, odcerveni kocoura zatizi - at se to aplikuje jakkoliv, stejne nakonec je cil, aby to zlikvidovalo ty parazity ve střevech. ale paraziti ho taky zatezuji.

pokud teda je prokazane zacerveni -neváhala bych. Preventivne rozhodne ne.

vyhoda spotu je, ze se to da nadávkovat dobře a jiste a v kludu - a ne, ze kocku nejak premuzu a ještě mi pulku tablety kocka vyplivne, nedozere apod.

muj kocour byval tabletou neodcervitelny -u nej si presne dokazu představit, proc odcerveni "nefunguje" :D umel tablety i z krku vybublat :-D nepolknul je...
ale spoty teda fungovali

29.12.2019 09:17
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Určíte bych volala veterináři, který zná stav. Poradi nejlépe

Ono těžko rozhodnout - zatíží odčervení, ale zatěžují i paraziti. Neodčervovala bych preventivne to určíte Ne. Ale jestli je parazit prokazatelný, vadil by mi...
Proto ten lékař ví snad nejlépe. ..

Fíha, to si kocourek prošel tedy očistcem, ale jak vidno má tuhý kořínek 👍

Který to byl fešák - je na te fotce u vánočního příspěvku
?

29.12.2019 10:08
fikovnice

XXX.XXX.135.155

lesnížínka napsal(a):
V žádném případě ti ho nenutím, to bylo jen info, co dali nám. Jestli ti Bodlinka doporučila Drontal, tak snad taky OK. Každopádně bych zatelefonovala vetce, co kocoura ošetřovala, viděla stav a snad bude schopná doporučit jo, ne a co

Já právě vetku, která kocoura dostávala ze spárů smrti kontaktovat nemůžu. Už tehdy byla poměrně v pokročilém stadiu těhotenství. Když jsem si už byla jakž takž jistá, že kocour tu šílenou nemoc zvládne, tak jsem jí to chtěla napsat jako poselství dobrých zpráv. A přišla mi z toho čísla odpověď od cizí vetky, že to dané dr. určitě vyřídí, že bude ráda, ale že se na tom čísle již nevyskytuje. Tudíž pravděpodobně mezitím porodila, a byla to vetka, která se o kocoura tehdy starala majoritně, byla u mě skoro každičký den, znala jej, věděla jak na tom je, atd. Zeptat se samozřejmě mohu i jiných vetů, jen tady u té ošetřující již to nejde, má teď jiné "starosti"!

29.12.2019 10:14
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ten spot on je ještě jeden - broadline. aspoň si myslim.

a jo, odcerveni kocoura zatizi - at se to aplikuje jakkoliv, stejne nakonec je cil, aby to zlikvidovalo ty parazity ve střevech. ale paraziti ho taky zatezuji.

pokud teda je prokazane zacerveni -neváhala bych. Preventivne rozhodne ne.

vyhoda spotu je, ze se to da nadávkovat dobře a jiste a v kludu - a ne, ze kocku nejak premuzu a ještě mi pulku tablety kocka vyplivne, nedozere apod.

muj kocour byval tabletou neodcervitelny -u nej si presne dokazu představit, proc odcerveni "nefunguje" :D umel tablety i z krku vybublat :-D nepolknul je...
ale spoty teda fungovali

"...pokud teda je prokazane zacerveni -neváhala bych. Preventivne rozhodne ne."

Bohužel jsem zaznamenala u něj během cca 7 týdnů odchod dvou článků tasemnice.

Jinak jak píšete, bude to "boj" s tou tbl., obzvlášť poté, co si prožil v tom září, kdy jsme jej násilně krmili a on sice nikomu ani náhodou neublíží, ale naučil se buď pevně stisknout čelisti, takže fakt mu nejde tlamka otevřít, anebo i plivat.
I proto ještě zkonzultuji ten Profender, co mi radí "Lesnížínka". Bylo by to mnohem jednodušší. Pravdou je, že se rozhodnu dle toho, co méně zatíží jeho játra... A dívala jsem se složení Profenderu je trochuu jiného než Drontalu. Jinak stran Drontalu jsem sondovala v lékárnách, mají jej, 1tbl. balení, poměrně drahé, ale co už.
Ještě dodatek: zatím kocour tasemnicí nestrádá (to spíš já strádám tou představou, co má v sobě; a nedejbože, aby to po podání odčervení vyloučil vcelku - to tu asi zkolabuji), má normální chuť k jídlu, normální chování, na noc se dožaduje venku, prostě jako dřív.
Každopádně i Vám, Petro, moc díky za odpověď!

29.12.2019 10:25
fikovnice

XXX.XXX.135.155

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Určíte bych volala veterináři, který zná stav. Poradi nejlépe

Ono těžko rozhodnout - zatíží odčervení, ale zatěžují i paraziti. Neodčervovala bych preventivne to určíte Ne. Ale jestli je parazit prokazatelný, vadil by mi...
Proto ten lékař ví snad nejlépe. ..

Fíha, to si kocourek prošel tedy očistcem, ale jak vidno má tuhý kořínek 👍

Který to byl fešák - je na te fotce u vánočního příspěvku
?

Ano ano, byl to opravdu očistec či spíše peklo na zemi. Mnohokrát během té hrůzy se uvažovalo (hlavně z mé strany) o eutanázii. Jednou jsem dokonce vetku za tímto účelem pozvala, a ona mi řekla, že pokud kočka projevuje zájem aspoň o jedinou věc, že by ještě počkala. Měla na mysli jídlo, pití, jemu blízký člověk, čištění se, zájem o další dvě kočky, co s ním žijí, atd. A on opravdu projevoval emoce, neležel jak placka, dokázal být naštvaný na vetku (a asi i na mě). Každopádně mi bylo řečeno, že i pokud panleukopenii překoná nějakým zázrakem, tak uhyne na selhání jater, protože se nám nedařilo jej násilně rozkrmit. A kočka prostě NESMÍ hladovět, jinak jí selžou játra. Stalo se tehdy opravdu několik Zázraků a i po 12denní hladovce (!) tento kocour přežil a vrátil se do normálu. Nicméně vím, že on měl vždy velmi citlivé zažívání a vím i že odčervovadla jsou dryáky, tak momentálně zvažuji všechna pro a proti. A ZATÍM mi vychází, že soužití s tasemnicí se na něm nijak zle nepodepisuje...
No, a je to na fotkách ve vlákně, které jste založila Vy k Vánocům , ten celomourovatý - je tam tuším jen na jedné fotce s tím mourovatým s bílými znaky. Je to můj nej kocour, tak možná i proto mám v sobě pořád jakýsi strach mu něco dávat; i když samozřejmě strach bych měla i u dvou zbývajících koček. Něco se mi navíc matně plete, že právě tady tento kocour vždy v minulosti po odčervování zvracel, očkování také vždy nesl těžce.... Ale následná absence přeočkování bohužel způsobila pak tu šílenou panleukopenii... Takže já stejně budu muset řešit nejen odčervení, ale i očkování.

V té souvislosti mě zas napadá dotaz: nevíte někdo, zda proběhlá parvoviróza (panleukopenie) zanechá aspoň na čas imunitu vůči této opravdu hrozivé nemoci?

29.12.2019 10:59

Ten koucour chodi ven?
Pak ta pipeta dava 2x vetsi smysl. Je i na vnejsi.

Moji nejstarsi fene nemuzu uz davat tablety jako drontal. Traveni ji to nesnese - bylo ji zle i kdyz jen "uklizela" po odcervenych stenatech...
Uz jen pipety dostava. Ale ze to nezatezuje ?- no, zatezuje.
Co je horsi, ale?

Pry -dospely zdravy jedinec by si mel udrzet populaci cizopasniku v nejake prijatelne mire v tele. Je to cizopasnik, nema to hostitele zabit...
Nicmene - videla jsem pitvu zacerveneho kone - videla jsem zverinu atd.
A ne, nehhodlam na tohle spolehat...

29.12.2019 11:18
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Ten koucour chodi ven?

Moji nejstarsi fene nemuzu uz davat tablety jako drontal. Traveni ji to nesnese - bylo ji zle i kdyz jen "uklizela" po odcervenych stenatech...
Co je horsi, ale?

Pry -dospely zdravy jedinec by si mel udrzet populaci cizopasniku v nejake prijatelne mire v tele. Je to cizopasnik, nema to hostitele zabit...

No, opět děkuji a trochu jste mě vyděsila s tím Drontalem. Představa, že mi tento kocour zase začne zvracet a průjmovat, byť třeba jen krátkodobě, mě děsí...
Na kocourovi jsem asi před 2-3 měsící našla jednu jedinou blechu a tu se mi podařilo chytit. Ptala jsem se na "Kočkách", zda se tedy mohl nakazit od této jediné blechy a "Bodlinka" tam písla, že pokud žere myši, že je to spíš z toho. To je kocour, který je byťák, ale na noc chodí ven (jako jediný z mých tří koček). A tou nocí mám na mysli jak to vyjde - někdy celou noc, někdy třeba jen dvě tři hoďky, někdy - když se nechce mně - tak vůbec. Každopádně myši loví. K tomu mám historku, že jsem neměla brýle, šla jsem pro něj ven a on vběhl do vchodu našeho paneláku a cosi mi hodil pod nohy. A já bez těch brýlí fakt blbě vidím, tak jsem mu začala "vyčiňovat", proč tahá drn trávy s sebou . No, sáhla jsem na to, že to vyhodím...v ten moment mi to docvaklo! Samozřejmě, že myš nebyla ještě úplně mrtvá, a já v prekérní situaci - ve "foyer" paneláku s kocourem (kterého tu snad už všichni znají), ale navíc se živou myší. Představa, že přijde zrovna nějaká paní, která má fobii z myší - situace na prd! Já totiž zas nezvládla tu myš usmrtit, ač bych ukončila její trápení. Tak jsem na kocoura téměř křičela slova nebo spojení, která zná:"Chytni!" "Chytni myšičku!" No děs běs, který ještě eskaloval uvědoměním si, že celé toto se děje rovnou pod kamerou, kterou máme poměrně nově instalovanou zrovna v tom vchodu...

29.12.2019 11:27
fikovnice

XXX.XXX.135.155

Ten koucour chodi ven?

Co je horsi, ale?

"Pry -dospely zdravy jedinec by si mel udrzet populaci cizopasniku v nejake prijatelne mire v tele. Je to cizopasnik, nema to hostitele zabit..."

No a toto je právě moje dilema. Myslím, že to, že má kocour momentálně tasemnici, více zatěžuje mě než jeho!
Já zvládám opravdu spousty věcí, těch nechutných, těžkých, složitých, ale tedy nedávám tady tyto parazity - především právě červy - škrkavky a hlavně tasemnice!
Nicméně: to, že kocour je po tak strašlivé nemoci OK, a že tasemnice na něm nezanechává - aspoň doteď - žádné viditelné strádání (zrovna včera jej viděla sousedka a velmi jej chválila, jak má pěknou srst a jak po té panleukopenii pěkně nabral svoji váhu zpět) mi právě navodilo ono dilema - odčervovat (a risknout, že mu fakt na čas rozhasím trávení) a nebo to aspoň prozatím nechat??? Navíc mi "Bodlinka" písla, že ač nezabráním u mých koček používání stejných záchodů, tak že prý touto cestou se moje dvě zbývající kočky nemohou nakazit.
No, a teď babo raď! (to je samozřejmě obecně užívaná věta a není směrována Vám, míří obecně k těm, kdo by mi chtěli poradit! )

29.12.2019 11:58

A nakažení ostatních se nebojíte?
Asi moc nechápu, nad čím váháte. Nechám tak měsíc díru mezi vyléčením a odčervením a to je asi tak vše.
Parvoviroza nenechává následky, ale s imunitou to zatočilo, asi jako každá jiná nemoc. Tak mu dejte vitaminy, no, béčka nějaká nebo tak.

30.12.2019 22:07
fikovnice

XXX.XXX.135.155

A nakažení ostatních se nebojíte?
Asi moc nechápu, nad čím váháte. Nechám tak měsíc díru mezi vyléčením a odčervením a to je asi tak vše.
Parvoviroza nenechává následky, ale s imunitou to zatočilo, asi jako každá jiná nemoc. Tak mu dejte vitaminy, no, béčka nějaká nebo tak.

Nakažení se nebojím, ještě jednou teda kopíruju větu z předchozího příspěvku:

"Navíc mi "Bodlinka" písla, že ač nezabráním u mých koček používání stejných záchodů, tak že prý touto cestou se moje dvě zbývající kočky nemohou nakazit."

Jinak u něj proběhly 3 podivné ataky zvracení a průjmů. Třetí probíhala naprosto děsivě - zvracení a stran průjmů nejdříve voda a pak už jen krev a krev. Plus bolesti, plus horečka, to vše trvalo déle než 14 dní (z toho 12 dní nepozřel vůbec nic)... Rychlým snap testem doma dg. panleukopenie. Léčen byl mnoho dní i protilátkami, dále několika druhy ATB, léky proti zvracení, střevními dezinficienciemi, mnoho a mnoho infúzí dostal (jinak by tu již nebyl)... Bylo to šílené.... A já asi přece jen ještě počkám. Kocour je teď spokojený, nabírá ztracenou váhu, a tak.

30.12.2019 22:41

fikovnice napsal(a):
Nakažení se nebojím, ještě jednou teda kopíruju větu z předchozího příspěvku:

"Navíc mi "Bodlinka" písla, že ač nezabráním u mých koček používání stejných záchodů, tak že prý touto cestou se moje dvě zbývající kočky nemohou nakazit."

Jinak u něj proběhly 3 podivné ataky zvracení a průjmů. Třetí probíhala naprosto děsivě - zvracení a stran průjmů nejdříve voda a pak už jen krev a krev. Plus bolesti, plus horečka, to vše trvalo déle než 14 dní (z toho 12 dní nepozřel vůbec nic)... Rychlým snap testem doma dg. panleukopenie. Léčen byl mnoho dní i protilátkami, dále několika druhy ATB, léky proti zvracení, střevními dezinficienciemi, mnoho a mnoho infúzí dostal (jinak by tu již nebyl)... Bylo to šílené.... A já asi přece jen ještě počkám. Kocour je teď spokojený, nabírá ztracenou váhu, a tak.

No však ať nabírá, dřív bych taky nic nedávala.

1.1.2020 21:23
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Nevím, jak dlouho trvá rekonvalescence po teto nemoci u kočiček - ale byt na Vašem místě - popíšu více veterinářům situaci a udělám to dle toho na čem se jich více shodne 😊 třeba řeknou nevadí, nebo řeknou ještě Nějaky měsíc počkat, nebo řeknou vůbec nepodavat. Případné poradi co je nejvhodnější atd..

Kocourek je nádherný, má pevný kořínek - nebojte bude fit 🐱

2.1.2020 08:30
fikovnice

XXX.XXX.135.251

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Nevím, jak dlouho trvá rekonvalescence po teto nemoci u kočiček - ale byt na Vašem místě - popíšu více veterinářům situaci a udělám to dle toho na čem se jich více shodne 😊 třeba řeknou nevadí, nebo řeknou ještě Nějaky měsíc počkat, nebo řeknou vůbec nepodavat. Případné poradi co je nejvhodnější atd..

Kocourek je nádherný, má pevný kořínek - nebojte bude fit 🐱

Moc moc děkuji!

Přidejte reakci

Přidat smajlík