Dobrý den máme doma první vrh štěňat šeltie v zimě, nyni je jim pět týdnů a dosud nebyla venku....i když prostředí mění a přijíždí autem skoro každý den v přenosce...prosim mohu je již třeba za poledne pustit na zahradu pod pergolu třeba na 10minut, aby nešla do novych domovů úplně choulostivá...nebo je brzo?? Dekuji za radu
psina
napsal(a):
Dobrý den máme doma první vrh štěňat šeltie v zimě, nyni je jim pět týdnů a dosud nebyla venku....i když prostředí mění a přijíždí autem skoro každý den v přenosce...prosim mohu je již třeba za poledne pustit na zahradu pod pergolu třeba na 10minut, aby nešla do novych domovů úplně choulostivá...nebo je brzo?? Dekuji za radu
Za mě ano, na tu chvíli a aby si hrála, tj. ne vypustit, ale snažit se je i rozpohybovat. Pokud budou třeba spolu honit balon, tak to stačí. U nás včera hodně zima, -1st a ledový vichr a vzala jsem ven na chvíli bytové kotě(jednou bude venkovní) Prošli jsme zahradu, poponášela jsem, v zahradním domku jsme našroubovali nová ulomená kočičí dvířka(mezitím to kolem prošmejdil) a zase honem domů...víc jak 20 minut a mezitím v závětří domku, to nebylo.
psina
napsal(a):
..to chcete držet štěnata do jara v baráku ... zatím zima žádná nebyla a pokud neprší a není mokro tak mužou být venku i podstatně delší dobu
Uživatel s deaktivovaným účtem

keissa
napsal(a):
..to chcete držet štěnata do jara v baráku ... zatím zima žádná nebyla a pokud neprší a není mokro tak mužou být venku i podstatně delší dobu
spis casteji by mela byt venku...
takovahle stenata se davaji uz ven před a po kazdem krmeni na chvilinku - uz se daji pekne "vencit".
Děkuji, začnu je hned zvykat....právě i já mám ten pocit, abych z nich neudělala skleníkové kytky...ale měli jsme vždy štěňata na jaře nebo ke konci léta...a tam to bylo v klidu...tohle je přece jen rozdíl 20st...ale máte pravdu, ze když budou běhat a v suchu..uz je budu zkoušet vynášet na curani ven misto podložky...
na tu jsou uz šikovná, i když dřív jsem ji vždy spíš branila..teď je dobrá🙂