Štěňátka Jack Russell teriéra s PP

Prodám Jack Russell teriéra - Chovatelská stanice White Star Bohemia přijím...
25000 Kč
Dobrý den, náš pes (7 měsíců, jrt) se klepe nevíme co to je, většinou to trvá třeba mintutu dvě a pak zase přestane. Je takový, že nemá chuť do běhání nebo hraní si-chtěl by jen spát. Například se také třese, když slyší klíče, ale to je dnes poprvé, před tím dokázal být i 8 hodin doma bez nehody (to bylo jen jednou výjmečně).
Poprosila bxch o nějakou radu a popřípadě jestli si myslíte, že je to na veterináře nebo ho z toho máme nechat “vyspat”?
7 měsíců JRT není malé štěňátko, ale bezmála dospělý pes. To na okraj. Třesení nevidíme, ale pokud vám tam přijde i apatie, ne jen třesení strachové, které je u malých plemen poměrně časté, vypadá to na lehčí formu, či jistý předstupeň epilepsie. Tam je vyšetření a medikace na veterině nutná.
Hmm, tak to se přidám s event. dotazem: náš vestaj se třese jako osika, hlavně když za ním třeba přijedu, ale i v jiných situacích, třeba když se mnou jede na chalupu, kde dlouho nebyl, apod. Dr. to ani neokomentovala. Všichni předpokládáme, že je nervák a prostě emočně vypjaté situace jej takto berou... Trvá to už roky.
fikovnice
napsal(a):
Hmm, tak to se přidám s event. dotazem: náš vestaj se třese jako osika, hlavně když za ním třeba přijedu, ale i v jiných situacích, třeba když se mnou jede na chalupu, kde dlouho nebyl, apod. Dr. to ani neokomentovala. Všichni předpokládáme, že je nervák a prostě emočně vypjaté situace jej takto berou... Trvá to už roky.
Já si to dovolím posunout. Myslíte, že naprosto extrémní třesení se našeho vestaje jak jsem je popsala, je z jeho - řekněme emoční nerovnováhy? Nejvíc to prý dělá, když mu teta např. řekne, že přijedu (zná logicky některá slova a věty), no a pak když tedy skutečně přijedu, nebo když se s ním chystám na chalupu, apod. Když jedu autem a má jej spolujezdkyně na sobě sedícího, tak se mu takto třesou hlavně nohy. Ale jinak i ve svém věku 11 let je naprosto vitální.
lesnížínka
napsal(a):
Myslím, dělá to hodně malých psů(jsou prostě větší nerváci ) Blbě jsem se vyjádřila, napsala jsem od strachu, ale nervák(labil)...je ten správný výraz Sousedky JRT se teď třesou pořád. Zapomněla jsem, jestli to tak bylo i v létě, nebo se teď třesou jen od zimy
On ale není vyloženě malej. Má kolem 16-17kg. Ale beru, že je to takovej náš nerváček...
Tak jako u berňáků je slabší nervová soustava také dědičná, je to vylučovací vada z chovu. Náš Berry byl celkem kliďas, ale když jsem začala nervit s Workou, tak už se pak klepal. Třeba pak stačilo jen, aby Worick vyrazil za něčím, já zařvala, otočím se na Berrynka a ten sedí jak hromádka neštěstí a klepe se, zvedá pacinku na uklidnění. Neboj Beruško, Worka je potvora malá, ale ty jsi nejhodnější a nejšikovnější pejsek náš...počkáme tady na toho opičáka spolu.
fikovnice
napsal(a):
On ale není vyloženě malej. Má kolem 16-17kg. Ale beru, že je to takovej náš nerváček...
Cooper se taky třese - ne ze strachu, ale v případě, že se na něco hodně těší - když ho zaprahnu za koloběžku a třeba ještě dávám do postroje Ejbí, tak on už natesene vriska a do toho se klepe, úplně vibruje. Dělal to třeba i na závodech nebo při tréninku, když měl zaveseneho peška na stromě - prostě už chtěl skákat, byl nateseny a těšil se - tam jsem to odbourala, protože jsem potřebovala, aby byl naprosto v klidu a soustředil se. U koloběžky to neřeším tam ho naopak klidně ještě "vyhecuju" než se rozjdeme. Jinak někdy to dělá i před tím, než jdeme na procházku - když už mu dám obojek, ví že půjdeme a me to dlouho trvá. Dělá to i na obranach nebo před cvičením - ale jakmile přijde nějaká akce, povel atd, prostě už se něco děje, tak se klepat přestane.
marcelaamax
napsal(a):
Cooper se taky třese - ne ze strachu, ale v případě, že se na něco hodně těší - když ho zaprahnu za koloběžku a třeba ještě dávám do postroje Ejbí, tak on už natesene vriska a do toho se klepe, úplně vibruje. Dělal to třeba i na závodech nebo při tréninku, když měl zaveseneho peška na stromě - prostě už chtěl skákat, byl nateseny a těšil se - tam jsem to odbourala, protože jsem potřebovala, aby byl naprosto v klidu a soustředil se. U koloběžky to neřeším tam ho naopak klidně ještě "vyhecuju" než se rozjdeme. Jinak někdy to dělá i před tím, než jdeme na procházku - když už mu dám obojek, ví že půjdeme a me to dlouho trvá. Dělá to i na obranach nebo před cvičením - ale jakmile přijde nějaká akce, povel atd, prostě už se něco děje, tak se klepat přestane.
Marci, to je přesný - náš pes se třese před nějakou akcí, na kterou se těší. Vím, že se to objevuje možná u mnoha psů, ale my to toho našeho už neodnaučíme. A radši jsem se zeptala.