janaa
napsal(a):
Jediný smysl vidím u psů, kteří jsou alergičtí na všechny běžné živočišné bílkoviny. Jinak je to další nesmysl dnešní doby
Jelikož nevěřím že do granulí dají maso v potravinářské kvalitě, tak možná hmyzí granule nebudou obsahovat zbytky ATB a jiných léčiv. A taky by měly být levnější, neboť když nedávno propagovali hmyzí bílkovinu, tvrdili že její výroba je mnohem levnější.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vidím ještě jednu výhodu - nechutné velkochovy běžných zvířat na maso. Pro odpůrce mohou být takové granule přijatelné, i bych je koupila jako přílohu.
Na zoohitu jsou déle beznadějně vyprodané, 10kg za necelých 1000.
Ostatní nijak levné nejsou, tak je to nastavené, protože moderní doba.. ono je to přejde.

vidím ještě jednu výhodu - nechutné velkochovy běžných zvířat na maso.
az na to, ze ty velkochovy nechovaji maso v prvním gardu pro psy, ale pro lidi....
lesnížínka
napsal(a):
Čumím jak péro z divanu, vůbec jsem nečetla ani neslyšela, ale hned hledám a vyzkouším. Pes totiž žere úplně úchylně papírové kapesníky a papír všeho druhu, takže tohle by pro něj mohlo být dobré
Možná si sedím na vedení, ale nějak tomu nerozumím...
Cvrčci a papírový kapesníky mají společného co přesně?

napsal(a):
az na to, ze ty velkochovy nechovaji maso v prvním gardu pro psy, ale pro lidi....
Jsou lidé, kteří nejí maso. Důvodů je samozřejmě více.

lesnížínka
napsal(a):
Našla jsem tyhle, dobrá cena, vysoký podíl hmyzu, malé balení na zkoušku. Jenže: živočišný tuk? Takže pravděpodobně kuřecí, že áno? Pes není alergik, ale to tím hodně degradujou 4Kg Naturgut-Schmaus
Spíše koukněte na Green Insect Petfood.
Jinak tedy ta hmyzí bílkovina není v krmivu jediná, nepokryla by zřejmě základní požadavky na výživu ani dospělého psa, takže pokud je pes alergik, tak se dívám blíž - je tam například bramborový protein, kvasnice (i když ty jsou rozložené, záleží ale na daltonech). Cokoli, co obsahuje protein, může vyvolat problém.
Záleží, z jakého důvodu krmivo kupuji.
A tak jako přemýšlím, že k většině výrobců už mám celkem dost výhrad, tak možná i jen proto :-)

Tak jako bych hmyz nevařila sobě ani jiným lidem, tak stejně bych hmyzem nekrmila psa.

Ale jo, krmíme. Hmyz v pytli granulí není zas taková výjimka. Je to vlastně takové dost "špinavé" jídlo.
Pro lidi je také úžasné.
napsal(a):
Ale jo, krmíme. Hmyz v pytli granulí není zas taková výjimka. Je to vlastně takové dost "špinavé" jídlo.
Pro lidi je také úžasné.
Tak jsem ty vámi doporučené objednala, na zkoušku to kilo. Jsem fakt zvědavá, co na to pes Tak on má hlavně maso, takže granule jsou pro něj něco jako pamlsek Blbé je, že tady poštovné stojí málem víc, než ten pytlík

lesnížínka
napsal(a):
Proč? Já ho taky nevařím ani nejím, ale kdyby bylo nejhůř... Určitě by mi to dělalo menší problém, než kvůli jídlu zabít třeba kuře.
Tak to já radši zabiju kuře, než jíst hmyz.
napsal(a):
No, vždyť...taky proto maso z velkochovů nejím. Jenže pro psa beru z DPM, takže ten asi jo.
Terven
napsal(a):
Moje předchozí fena milovala luční kobylky a chrousty. Kobylky vydržela lovit nekonečnou dobu, v čase chroustů neměla čas se venku ani vyčůrat
Je fakt, že když se jich jednou přežrala, vyzvracela mi pak doma krovky
Mamčina Mandy včely, nevím jestli i vosy, ale nejspíš jo. A to na ně měla silnou alergickou reakci. 2x, jako roční. Ale vůbec si nedala říct, pak jsme pochopily, že se snad chtěla desenzibilovat. A jede v tom pořád, už 7 let. Jak padají meruňky a je to plné včel a vos, je jak umanutá, dostane každou chvíli žihadlo a to ji ještě víc nabudí se do nich pustit
lesnížínka
napsal(a):
Mamčina Mandy včely, nevím jestli i vosy, ale nejspíš jo. A to na ně měla silnou alergickou reakci. 2x, jako roční. Ale vůbec si nedala říct, pak jsme pochopily, že se snad chtěla desenzibilovat. A jede v tom pořád, už 7 let. Jak padají meruňky a je to plné včel a vos, je jak umanutá, dostane každou chvíli žihadlo a to ji ještě víc nabudí se do nich pustit
To dělala moje minulá fena taky. Vysvětluju si to tak, že jí pravděpodobně nějaká vosa píchla, čímž se z ní stal nepřítel, kterého je třeba pronásledovat a hubit. Pokud se jí povedlo vosu zabít, odnesla si ji mrtvou do pelechu a ležela vedle ní jako lvice Elsa.
Byl to trochu adrenalinovej sport, ale netušila jsem, jak tomu zabránit. A občas nějaké to žihadlo schytala, pamatuju se, že jednou na chatě měla tlamu jako bulteriér.
Nedávno jsem si hmyzích granulí všimla taky a samozřejmě mě napadlo, co na "brouky" bude říkat pes. Mám doma chovatelskou stanici křečíků a pro ně kýbl sušených moučných červů. Tak jsem je zkusila hodit do misky a ejhle! Pes je sjel, ani nemrknul a to je to chrtí huba mlsná.
Edit.: Teď jsem ještě našla tohle, to je fakt mazec: https://www.petfarmfamily.cz/collections/barf-na-cesty/products/insecta-barf-na-cesty . 70 g těch samých červů za 149 Kč. Za 200 kupuju kilo a to jsem ještě líná hledat levnější varianty, protože nemám takovou spotřebu. Asi je začnu taky prodávat.
janajana65
napsal(a):
Nedávno jsem si hmyzích granulí všimla taky a samozřejmě mě napadlo, co na "brouky" bude říkat pes. Mám doma chovatelskou stanici křečíků a pro ně kýbl sušených moučných červů. Tak jsem je zkusila hodit do misky a ejhle! Pes je sjel, ani nemrknul a to je to chrtí huba mlsná.
Edit.: Teď jsem ještě našla tohle, to je fakt mazec: https://www.petfarmfamily.cz/collections/barf-na-cesty/products/insecta-barf-na-cesty . 70 g těch samých červů za 149 Kč. Za 200 kupuju kilo a to jsem ještě líná hledat levnější varianty, protože nemám takovou spotřebu. Asi je začnu taky prodávat.
Proboha ten majitel eshopu by si měl fakt rozmyslet, jakou řečí chce psát. To je naprostej otřes...
janajana65
napsal(a):
Právě že pes je huba mlsná, on zase jen tak něco nesežere. Třeba ryby se naučil žrát až tak někdy v 5 letech. Vařené. Pstruh nám vyskočil z jezera a na mole chudák chcípnul, protože se nedokázal doplácat zpátky. Několikrát jsem (když jsem byla blízko a pstruha pak zachránila) viděla na vlastní oči, jak se tam plácal, psi přišli k němu, prohlíželi, nechápali, co tam vyvádí, ale nic, ani je nenapadlo do něj kousnout. Ani právě do toho, co už se teda neplácal Přitom v létě vydrží lítat hodiny po kotníky v potoce a předvádět, že chytá ryby. Takže myslím, že od červů v misce by zdrhnul a jsem sama zvědavá, co ty granule. Když tak je zkrmíme jako mlsky pejskům kámošům. To jsou takoví, co je jim vzácné všechno..

https://www.kokoza.cz/2017/11/14/zazracni-brouci-jejich-vyuziti/
(jen maličkost - billion je naše miliarda)
Takže info: dneska přišly hmyzí granule. Dala jsem psu ochutnat z ruky. Čichnul a koukal na mně, co jako s tím, takže vůně asi pro psa nic moc(asi málo masem, slaninou ) Říkám mu? papej, to jsou nové granulky! Jako fakt? No paničko, to jsi se moc nevytáhnula s touto objednávkou...Vzal si z ruky. Snědl to. Řekla bych, že si říkal, tak jak i my lidi někdy no chutná to líp než voní a vypadá. Uvidím co večer, až mu to muž sypne do misky. Jsou hodně velké, jak nějaké Bono, či které to jsou, takové ty disky. Většina Wolfsblutů co berem, jsou hodně malé (jak pro jorka ) ale to mu nijak nevadí.

lesnížínka
napsal(a):
Takže info: dneska přišly hmyzí granule. Dala jsem psu ochutnat z ruky. Čichnul a koukal na mně, co jako s tím, takže vůně asi pro psa nic moc(asi málo masem, slaninou ) Říkám mu? papej, to jsou nové granulky! Jako fakt? No paničko, to jsi se moc nevytáhnula s touto objednávkou...Vzal si z ruky. Snědl to. Řekla bych, že si říkal, tak jak i my lidi někdy no chutná to líp než voní a vypadá. Uvidím co večer, až mu to muž sypne do misky. Jsou hodně velké, jak nějaké Bono, či které to jsou, takové ty disky. Většina Wolfsblutů co berem, jsou hodně malé (jak pro jorka ) ale to mu nijak nevadí.
Tak co, žere to?
Ráno jsem našla polovinu misky, takže nedojezeno. Říkám muži: tak co, nežere to, že? Alo jo, žere. Tak proč to není vyžrané? No, to on málokdy dojídá, já mu tam občas ještě přisýpám, když vidím, že by snědl i víc...jedl tak normálně. Takže vím celkem prdlajz, ještě mne napadlo, vzít to ráno jako kokča pejskům a uvidím, jak ti se na to budou tvářit..U něj je problém, že žere jen, aby nezdechnul, on se nikdy netváří, že se na jídlo těší, ať je to cokoliv, klidně i pečené kuře
neverend

XXX.XXX.213.247