Uživatel s deaktivovaným účtem

Tady nikdo francouzského buldočka nemá.
Jak to chcete provést, půl granulí a půl masa?
Na konzervu bych se vybodla. Pokud chcete krmit půl na půl,tak bych dávala jednou dávku granulí, jednou masa. Úplně bych to nemíchala. Nevím,jestli tak už krmíte, ale buldočci bývají dost huby mlsný a je taky možný,že se na granule časem vybodne. Každopádně pokud,tak volte z těch kvalitních stejně,jako kdybyste krmili jen granule. Essential, Acana, Wolfbust, Taste of wild, z levnějších třeba Brit care, co vím,tak buldočkům sedí Sam Field....ale zase,chce to vyzkoušet, dost z nich má zažívací problémy,tak se musí hledat, než se najde,co sedí (ale je fakt,že znám hlavně buldočky z nevhodných podmínek,tak třeba proto mám tuhle zkušenost)
hersyko
napsal(a):
Jáké používáte granule k masu (konzerva,mleté,..) u francouzkého buldočka? Zarytí Barfáři prosím nereagovat. Děkuji.
Zdravím a jelikož mi přijdete jako rozumný člověk, tak vaši podmínku Zarytí Barfáři prosím nereagovat. nechápu . Jde-li vám opravdu o to, jak krmit psa co nejlépe.
Rozhodně mu necpěte žádné vyráběné tep. extruzí...a i u lisovaných za studena to chce pečlivý výběr...viz použité suroviny
takže třeba např. https://www.eshop.yoggies.cz/barf-plus-priloha-k-syrovemu-masu-4kg/ předražená "módnost"
(uvařit jednou za 3 dny hrnec rýže, vloček, kolínek není zas taková práce+ nastrouhat zeleninu, ovoce)
osobně bych "přílohoval" taky přirozeně...bojíte-li se "nevyváženosti" , můžete pocukrovat 2x týdně Roboranem (Univit), bacha ale na "takyroborany" s vit K3 - ten NEBRAT (prokázané způsobení rakoviny)
FB mají sami jako plemeno dost zdravotních problémů, tak proč do nich ještě rvát umělé srá.gory...
janaa
napsal(a):
Na konzervu bych se vybodla. Pokud chcete krmit půl na půl,tak bych dávala jednou dávku granulí, jednou masa. Úplně bych to nemíchala. Nevím,jestli tak už krmíte, ale buldočci bývají dost huby mlsný a je taky možný,že se na granule časem vybodne. Každopádně pokud,tak volte z těch kvalitních stejně,jako kdybyste krmili jen granule. Essential, Acana, Wolfbust, Taste of wild, z levnějších třeba Brit care, co vím,tak buldočkům sedí Sam Field....ale zase,chce to vyzkoušet, dost z nich má zažívací problémy,tak se musí hledat, než se najde,co sedí (ale je fakt,že znám hlavně buldočky z nevhodných podmínek,tak třeba proto mám tuhle zkušenost)
Děkuji.
lupus4
napsal(a):
Zdravím a jelikož mi přijdete jako rozumný člověk, tak vaši podmínku Zarytí Barfáři prosím nereagovat. nechápu . Jde-li vám opravdu o to, jak krmit psa co nejlépe.
Rozhodně mu necpěte žádné vyráběné tep. extruzí...a i u lisovaných za studena to chce pečlivý výběr...viz použité suroviny
takže třeba např. https://www.eshop.yoggies.cz/barf-plus-priloha-k-syrovemu-masu-4kg/ předražená "módnost"
(uvařit jednou za 3 dny hrnec rýže, vloček, kolínek není zas taková práce+ nastrouhat zeleninu, ovoce)
osobně bych "přílohoval" taky přirozeně...bojíte-li se "nevyváženosti" , můžete pocukrovat 2x týdně Roboranem (Univit), bacha ale na "takyroborany" s vit K3 - ten NEBRAT (prokázané způsobení rakoviny)
FB mají sami jako plemeno dost zdravotních problémů, tak proč do nich ještě rvát umělé srá.gory...
To že nechápete plně respektuji.
lupus4
napsal(a):
volte z těch kvalitních stejně,jako kdybyste krmili jen granule. Essential, Acana, Wolfbust, Taste of wild, z levnějších třeba Brit care, co vím,tak
to je dost oxymoron
S tím sice osobně můžu souhlasit,leč otázka zněla jasně, a fakt jsem daleká toho,kdo nechce, přesvědčovat,že maso je nejlepší, a granule jsou vždy jen větší nebo menší zlo a že jsou granule kvalitnější a granule totál šrot, na tom se snad shodneme anébrž pokud nejde o mé odchovy, nikoho o ničem nepřesvědčuju, protože to je ztráta energie a času, a pokud chce krmit granule,tak je stejně krmit bude, a pak je rozdíl, jestli krmí třeba ty výše zmiňované nebo Darling či Brit
lupus4
napsal(a):
volte z těch kvalitních stejně,jako kdybyste krmili jen granule. Essential, Acana, Wolfbust, Taste of wild, z levnějších třeba Brit care, co vím,tak
to je dost oxymoron
veškeré Vámy doporučené se v praxi neosvěčili. (2.5 let,15let a ted štěně)Vzhledem k tomu že vy osobně granulema nekrmíte? proč vubec doporučujete?Když nemáte vlastní zkušenost?
ale jo, souhlas
já jen že pán, chová ptáky, do kterých by určitě žádný "svinstva" vědomě nepral, ale do přítele a kamaráda psa jo
jeho věc
hersyko
napsal(a):
veškeré Vámy doporučené se v praxi neosvěčili. (2.5 let,15let a ted štěně)Vzhledem k tomu že vy osobně granulema nekrmíte? proč vubec doporučujete?Když nemáte vlastní zkušenost?
asi si pletete komu odpovídáte, já vám žádný NEdoporučil
tož je na místě citace p. broučka :
Lidé se dělí na 2 druhy.
Jedni krmí psa masem, a druzí celý život zjišťují, které granule alespoň malý podíl masa obsahují.
Tip první vědí naprosto přesně co jejich pes žere, ti druzí vědí, co by jejich pes žrát měl. Co ale skutečně žere, to věští z popisu složení na obale a kávové sedliny.
lupus4
napsal(a):
ale jo, souhlas
já jen že pán, chová ptáky, do kterých by určitě žádný "svinstva" vědomě nepral, ale do přítele a kamaráda psa jo
jeho věc
Stejně jako Vy chováte ptactvo,vůbec nechápu vaší reakci.Jak tady odůvodníte muj odchov (1992) NA SVĚTOVÉ VÝSTAVĚ ? a psy byli krmeny na puryně? vítěz Milána(1994) taktéž?

No teda, pane zadavateli, to jste vážně zkusili všechny receptury od všech těch vypsaných značek?
Essential s nejslabší nabídkou má 10 druhů, Wolfsblut několik desítek. A aby se u nich nedalo vybrat, o tom dost pochybuji.
Mají všechny možné i nemožné druhy masa. Zebru ne. Také ještě nemají krokodýla. A je na výběr rýže, brambory, sladké brambory, víc zeleniny, jednoproteinové jídlo, málo tuku, hodně tuku, málo kalorií, víc kalorií, málo vlákniny, klokan, konina, čistě kachna, zajíc, králík, krůta, losos,...
Buldočkovi kupte bramborovou recepturu ničím významnou, tzn. žádných 35% bílkovin a 20% tuku se 7% vlákniny, a hlavně mu k tomu nemíchejte konzervu.
Když něco mimo, tak zvlášť, k snídani.
Se po.. uvidíte.

Já teda nechci to.. rýpat, ale. Ale tak jo.
Krmit zkaženým masem z Makra a kdovíodkud, co vůbec nemělo překročit hranice tohoto státu, to radši ty granule. Ještě kdyby tady u nás vyráběli nějaké dobré, to by bylo nejlepší.
Granulemi krmíme všichni. Jenom to neříkáme v každým vlákně.. lupus4 taky kupuje granule :-)
Akorát teda Purina úplně ne. Já moc nevím, co je na granulích, pokud to není jediné jídlo a netestuji je na psech, špatně. Se také cpu müsli tyčinkami. Ale vybírám si.
Říkám, tady majitelé frbullů nejsou, prostě ne, a kdyby ano, rozhodně nebude krmení stejné jako u jiných frbullů. Protože pohyb, rodokmen, nálada........
Tady ale asi zas tak o kvalitu moc nejde, spíš o sypání, tak nic.
Jasně že jsou to světoví vítězi, jaký pán, takový pes. Přece.
napsal(a):
Já teda nechci to.. rýpat, ale. Ale tak jo.
Krmit zkaženým masem z Makra a kdovíodkud, co vůbec nemělo překročit hranice tohoto státu, to radši ty granule. Ještě kdyby tady u nás vyráběli nějaké dobré, to by bylo nejlepší.
Granulemi krmíme všichni. Jenom to neříkáme v každým vlákně.. lupus4 taky kupuje granule :-)
Akorát teda Purina úplně ne. Já moc nevím, co je na granulích, pokud to není jediné jídlo a netestuji je na psech, špatně. Se také cpu müsli tyčinkami. Ale vybírám si.
Říkám, tady majitelé frbullů nejsou, prostě ne, a kdyby ano, rozhodně nebude krmení stejné jako u jiných frbullů. Protože pohyb, rodokmen, nálada........
Tady ale asi zas tak o kvalitu moc nejde, spíš o sypání, tak nic.
Jasně že jsou to světoví vítězi, jaký pán, takový pes. Přece.
Určitě nerýpete,alespon podle mě.Ale prostě se mě zdá ,že kdo nekrmí Barfem je .....Osobně mám maso z téměř rodinné firmy (v rámci 20kg /měsíc) ,ale barfovat jak se dnes modně říká? Ano nejpřirodnější způsob,ale také ten nejhorší! (když neumíte). Je divné ,že nikdo neřekne co způsobí špatný Barf.
lupus4
napsal(a):
asi si pletete komu odpovídáte, já vám žádný NEdoporučil
tož je na místě citace p. broučka :
Lidé se dělí na 2 druhy.
Jedni krmí psa masem, a druzí celý život zjišťují, které granule alespoň malý podíl masa obsahují.
Tip první vědí naprosto přesně co jejich pes žere, ti druzí vědí, co by jejich pes žrát měl. Co ale skutečně žere, to věští z popisu složení na obale a kávové sedliny.
Vážený pane opradvu si vás vážím ,ale vy jako zastánce masa,uděláte mě rozbor? dvouch kusu?A vložíte výsledky?

hersyko
napsal(a):
Určitě nerýpete,alespon podle mě.Ale prostě se mě zdá ,že kdo nekrmí Barfem je .....Osobně mám maso z téměř rodinné firmy (v rámci 20kg /měsíc) ,ale barfovat jak se dnes modně říká? Ano nejpřirodnější způsob,ale také ten nejhorší! (když neumíte). Je divné ,že nikdo neřekne co způsobí špatný Barf.
A to já klidně řeknu.
Když bude moc kostí, pes se ne..
Když bude moc svaloviny, budou trpět kosti.
Čím starší a větší pes, tím víc přílohy, a starým zas přílohu trochu ubrat, mladým a starým taky kloubní výživu.
To je asi tak vše. Stačí postupně zkrmit celou kořist.
Já tomu říkám krmení zbytky. Barf je kosti a čerstvé. Nic víc. Tak se z toho nemusíme po.. jako pes po hromadě vnitřností.
napsal(a):
A to já klidně řeknu.
Když bude moc kostí, pes se ne..
Když bude moc svaloviny, budou trpět kosti.
Čím starší a větší pes, tím víc přílohy, a starým zas přílohu trochu ubrat, mladým a starým taky kloubní výživu.
To je asi tak vše. Stačí postupně zkrmit celou kořist.
Já tomu říkám krmení zbytky. Barf je kosti a čerstvé. Nic víc. Tak se z toho nemusíme po.. jako pes po hromadě vnitřností.
Opět říkám muset umět barfovat viz .vaše přílohy (poměr?) ,kloubní výživa (Jaká ,co)
hersyko
napsal(a):
Opět říkám muset umět barfovat viz .vaše přílohy (poměr?) ,kloubní výživa (Jaká ,co)
Opravdu to není věda, to jen granule dávají pohodlným majitelům falešný pocit jistpoty ...a já tomu ani neříkám, že barfuju, prostě krmím masem, normálním neprefabrikovaným žrádlem. Koneckonců, granule jsou k mání teprve cca 30 let, do té doby to šlo bez nich.
Snažím se, aby v misce byla zastoupená pokudmožno celá kořist, jak píše megi - tj. zhruba odpovídající poměr masa, kostí a vnitřností, jako kdyby pes ulovil kuře nebo králíka, například. A přílohy už jsou jenom takové doladění, střídám je podle nálady a potřeby - když mám pocit, že u koní sežrala moc ovsa a tvrdýho chleba, tak už jenom nastrouhám mrkev, někdy dám vločky, někdy vařenej brambor, většinou pokapu lososákem. Mám desetikilovýho psa v nejlepším věku a kloubní výživu nedávám. Jsem přesvědčená, že nejlepší kloubní výživa je odpovídající pohyb, případně nějaké ty chrupavky.
Terven
napsal(a):
Opravdu to není věda, to jen granule dávají pohodlným majitelům falešný pocit jistpoty ...a já tomu ani neříkám, že barfuju, prostě krmím masem, normálním neprefabrikovaným žrádlem. Koneckonců, granule jsou k mání teprve cca 30 let, do té doby to šlo bez nich.
Snažím se, aby v misce byla zastoupená pokudmožno celá kořist, jak píše megi - tj. zhruba odpovídající poměr masa, kostí a vnitřností, jako kdyby pes ulovil kuře nebo králíka, například. A přílohy už jsou jenom takové doladění, střídám je podle nálady a potřeby - když mám pocit, že u koní sežrala moc ovsa a tvrdýho chleba, tak už jenom nastrouhám mrkev, někdy dám vločky, někdy vařenej brambor, většinou pokapu lososákem. Mám desetikilovýho psa v nejlepším věku a kloubní výživu nedávám. Jsem přesvědčená, že nejlepší kloubní výživa je odpovídající pohyb, případně nějaké ty chrupavky.
Neříkám,že je to věda (od 64-91. roku jsme modně barfovali :) ) Já se pouze ptal na zkušenosti z praxe u konkrétní rasy. Bohužel si vůbec netroufám u buldočků radit po cca 13.rokách (každý chovatel ví ,že je to krátká doba) . Kdybych se psem pracoval ,tak si tu dobu určitě zkrátím. Pouze jsem se zeptal a jako vždy Barf a Brit. :) a minimum zkušeností s danným plemenem.

Já se to snažila říct hezky.
Tady žádní chovatelé buldočků nejsou.
Asi máte jiný problém, než že žádná značka nesedla. To je prostě nesmysl. Když nešly ty s hodně tukem, tak dejte s menším množstvím a tak dále, s jinou přílohou atd. Musíte si napsat, které granule dělaly co a od toho se odrazit. Jinak to tu považuji za legraci, ale úplně nelegrační.
Správný poměr Ca a P je v CELÉM kuřeti. Je tam přesně tolik, aby slepice mohla běhat a nést vajíčka několik let. Kdyby tomu tak nebylo, tak je slepice lego a ne slepice.
hersyko
napsal(a):
Vážený pane opradvu si vás vážím ,ale vy jako zastánce masa,uděláte mě rozbor? dvouch kusu?A vložíte výsledky?
,uděláte mě rozbor? dvouch kusu?A vložíte výsledky?
nevím jakých kusů a výsledky čeho ?
Ze mě hovoří jen mnohaletá zkušenost s pracovními psy (potvrzená i u dalších stovek , možná i tisíců, psů u kamarádů...)
Na přirozeném krmení jsem odchoval pár (17) vrhů, psi pracovali a prospívali tak, že i v 11ti letech uběhli v zápřahu víc jak 100km/den a dožívali se 14 - 17+ let...
A granule k tomu opravdu nepotřebovali...taky je ( v létě) občas dostali, ale jako hlavní a jediné krmení je neměli...vždy max jen jako přílohu
Já jen nějak nechápu, proč se majitel šamoionů výstav odchovaných na Purině, tedy vůbec ptá na granule? Za 1) proč tedy ne Purinu, když je tak super a za 2) za ta léta chovu snad víte, ne? Minimálně koukám, že u BARFu jste si jistý, že by to bylo blbě...Já krmila psy granulema doporučenýma chovateli - nesedly, xx dalšíma - nesedly...a to bylo teprve sakra blbě. Kdybych se odvážila krmit masem dříve, než byly psům bezmála dva roky, nemusela jsem teď mít mrzáka na nohy

lupus4
napsal(a):
"můžete pocukrovat 2x týdně Roboranem (Univit), bacha ale na "takyroborany" s vit K3 - ten NEBRAT (prokázané způsobení rakoviny)"
http://univit.cz/cz/e-shop/psi/87-detail

Na obale není? Tak to je bezva. No já mám Roboran spojený s K3.. Tak škrtám další českou značku. Super.
janaa
napsal(a):
V Roboranu H K3 není
je
https://www.hladovypes.com/vitaminy_pro_psy/roboran-h-kvalita-srsti-250g/?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=PI:+Produkty&utm_content=Univit+roboran+H+kvalita+srsti+250g
Složení a obsah látek v 1kg přípravku:
?Vitamin A................500 000 m.j.
?Vitamin D3...............100 000 m.j.
?Vitamin K3....................20 mg
?Vitamin E....................750 mg
?Vitamin B1....................25 mg
?Vitamin B2....................40 mg
?Vitamin B6....................20 mg
?Vitamin B12..................0,5 mg
?Biotin........................10 mg
?Niacin.......................200 mg
?Pantothenan vápenatý.........200 mg