Dobrý večer všem, chtěla bych přihlásit fenu na výstavu, jenže nevím, zda mi do toho nevyjde hárání. Jak na tom přemýšlím, už nejsem schopná spočítat 2+2, tak pokud to někdo spočítá a pomůže mi, tak se mi dost uleví. Fenka poprvé hárala poslední týden loňského března, pak třetí týden v říjnu. A výstava je 24. dubna. Vyjde mi to, mám podat přihlášku, nebo se na to mám vykašlat? Asi blbý dotaz, měla bych si to umět spočítat sama, ale z bible jsem se natolik, bych uvítala trochu nakopnout. Díky Jarka
juhaj
napsal(a):
Dobrý večer všem, chtěla bych přihlásit fenu na výstavu, jenže nevím, zda mi do toho nevyjde hárání. Jak na tom přemýšlím, už nejsem schopná spočítat 2+2, tak pokud to někdo spočítá a pomůže mi, tak se mi dost uleví. Fenka poprvé hárala poslední týden loňského března, pak třetí týden v říjnu. A výstava je 24. dubna. Vyjde mi to, mám podat přihlášku, nebo se na to mám vykašlat? Asi blbý dotaz, měla bych si to umět spočítat sama, ale z bible jsem se natolik, bych uvítala trochu nakopnout. Díky Jarka
Vypadá to, že se s výstavou trefíte do hárání, ale s jistotou to říct nejde - ony jsou ty feny na jaře různě zblblé počasím, a kolikrát háraji úplně "podle plotu"
Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4. je teda těch osm měsíců........ale hárání netrvá jeden den.. to vůbec existuje fena, co na den přesně? A co ten přestupný únor :-)
Promiňte.
No právě, jsem s toho takový jelen, páč nejde o důležitou výstavu, ale akci v místě bydliště, s kamarádem, co má stejně starého psa jsme se na ni těšili loni ( nebyla, je jednou za 2 roky a stejně fena hárala) a známí se těší, jak nás přijdou podpořit a navíc je to v krásném prostředí zámku.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Říjen - duben není 8, ale 6 měsíců
:-) to je fakt.. ale to první bylo 7 měsíců bez týdne?
Tady moje fena jedno hárání vynechala a pak najela na úplně jiné schéma. Tak fakt nevím. Asi podle počasí nebo co. Teď už jen 1x za rok.
Prý čím větší plemeno, tím delší doba mezi.
napsal(a):
:-) to je fakt.. ale to první bylo 7 měsíců bez týdne?
Tady moje fena jedno hárání vynechala a pak najela na úplně jiné schéma. Tak fakt nevím. Asi podle počasí nebo co. Teď už jen 1x za rok.
Prý čím větší plemeno, tím delší doba mezi.
Na jaře ty feny hárání většinou moc nezdržují, a taky to ovlivňuje i okolí - jak to začne harat okolo, tak to strhne i ty ostatní.

Píšu, píšu patnáct, ještě jednou patnáct, nevěříš-li tovaryši, spočti si to sám. Mohlo by to vyjít.
Bílá

XXX.XXX.139.24
Dobrý den mám doma dvě feny, ta malá hara jednou za rok., ale velká jednou za půl roku a pokaždé jinak. Tím chci reagovat na vás dotaz, že se to těžko vypočítat
Jojoo, taky si teď "užívám" plánování s fenou. Podruhé ještě nehárala, přihlásila jsem ji na klubovku v únoru - tak uvidíme, zda to stihneme nebo ne. Ty výstavy zase až tak neřeším. Přihlásila jsem ji jen z toho důvodu, že potřebujeme klubovku a že tahle je blízko - protože nejsem typ člověka, který by jel na výstavu 200 km daleko. Buď to vyjde nebo ne. Ono teda psi jsou vystavováni v sobotu a feny v neděli a je tam i přímo možnost na konci posoudit háravku.
Ale mnohem víc mě štvou závody. Když jsme měli jen psa, tak jsme v lednu začali hlásit všechny ty oblíbené závody, prostě postupně, jak se přidávali závody, tak jsme hlásili. No teď už jsou termíny a běží přihlášky minimálně na 3 závody, na které bych ráda jela - ale bohužel nemůžu přihlásit nic, protože nevím, jak to "slečna" bude mít s háráním. O jedny závody už jsem takhle definitivně "přišla", protože většina závodů je vícedenních a je potřeba rezervovat chatku - a ty jsou rychle pryč. No a pak taky uzávěrky plateb - za dva psy na všech (nebo většině) disciplínách už se to dost prodraží a pokud by fena hárala, tak mi peníze nikdo nevrátí. A někdy je i dost rychle naplněná kapacita závodu.
No co, chtěla jsem fenu, tak ji mám .
Obecně tento systém moderní v posledních letech nechápu. Hárá ti fena? Máš smůlu..
Přece dobře vychovaný pes v případě výstav a dobře vycvičený pes v případě závodu s tím nemůže mít a neměl by mít problém. Dřív se tak vlastně ti psi testovali a háravka nebyla problém,neb majitel psa i samotný pes se tak učil fungovat za jakékoliv situace..
Vylučováním háravek si nikdo nepomůže.
A nebo v rámci genderu můžete prohlásit ,že fena není fena,ale pes...
b.k
napsal(a):
Obecně tento systém moderní v posledních letech nechápu. Hárá ti fena? Máš smůlu..
Přece dobře vychovaný pes v případě výstav a dobře vycvičený pes v případě závodu s tím nemůže mít a neměl by mít problém. Dřív se tak vlastně ti psi testovali a háravka nebyla problém,neb majitel psa i samotný pes se tak učil fungovat za jakékoliv situace..
Vylučováním háravek si nikdo nepomůže.
A nebo v rámci genderu můžete prohlásit ,že fena není fena,ale pes...
To vyloučení háravek z výstav je česká specialita - v zahraničí to ve výstavním řádu nenajdete.
Nebo můžete říct, že si svým pohlavím není jednoznačně jistá - to teď frčí, nevědět co vlastně su🤪