Uživatel s deaktivovaným účtem

Bokem rozjeta diskuse me privedla k otazce, zda dle Vas stale plati rceni "jaky pan, takovy pes"... - ovsem dle narodnosti panecku.
Spousta z Vas sice nezije ve meste, ale zase jezdite po vystavach...
Kdo ma nejpratelstejsi psi? Kdo nejvic rezervovane?
Kdo je vzdy vkusny, kdo naopak?
A kdo dle Vas byva nejvic profesionalni, sikovny, ci soutezivy?
A jde to jeste vubec rict nejak "globalne"? Nebo uz to neplati?

napsal(a):
Bokem rozjeta diskuse me privedla k otazce, zda dle Vas stale plati rceni "jaky pan, takovy pes"... - ovsem dle narodnosti panecku.
Spousta z Vas sice nezije ve meste, ale zase jezdite po vystavach...
Kdo ma nejpratelstejsi psi? Kdo nejvic rezervovane?
Kdo je vzdy vkusny, kdo naopak?
A kdo dle Vas byva nejvic profesionalni, sikovny, ci soutezivy?
A jde to jeste vubec rict nejak "globalne"? Nebo uz to neplati?
Něco na tom bude. Když jsem měla pepřáky, zešedivěla jsem. Fousy mi naštěstí nenarostly.
Ale podle národností? Kdo dnes řeší národnost !
Janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Něco na tom bude. Když jsem měla pepřáky, zešedivěla jsem. Fousy mi naštěstí nenarostly.
Ale podle národností? Kdo dnes řeší národnost !
A jo, proto šedivim.
Předešlý HW byl i jako stařeček jak uhel a i já měla uhelné vlasy.
Teď mi vlasy začaly prokvétat, já chytala depku, že stárnu. Nestárnu, pepřák za to může.

Můj pes je mi dokonalým zrcadlem, všechny jeho povahový rysy lze nalézt i u mě. Byla jen otázka času, jak rychle jsem si jednotlivý věci přiznala.
Výběr psa proběhl v útulku dvou minut, byla jsem mezi pejskaři totální začátečník. Takže intuice... :D

napsal(a):
Můj pes je mi dokonalým zrcadlem, všechny jeho povahový rysy lze nalézt i u mě. Byla jen otázka času, jak rychle jsem si jednotlivý věci přiznala.
Výběr psa proběhl v útulku dvou minut, byla jsem mezi pejskaři totální začátečník. Takže intuice... :D
Tak to u nás taky funguje, psice magor, já magor.

Janae1
napsal(a):
A jo, proto šedivim.
Teď mi vlasy začaly prokvétat, já chytala depku, že stárnu. Nestárnu, pepřák za to může.
Kterého pepřáka máte? Nemáte foto ? Dejte :-) ( Tedy foto psa by mi stačilo :-)) )
Janae1
napsal(a):
A jo, proto šedivim.
, no já teda bohužel mám šediny už od nějakých 20ti let (máme to v rodině), ale pepřáka nemám a neměla jsem. To nechci vidět, jak bych vypadala s pepřákem .
A jinak k tématu - nemyslím si, že by byl nějaký extra rozdíl v povahách psů podle národností , vždycky záleží na jedinci. I když teda upřímně moc cizinců pejskařů neznám (maximálně Slováky) - ve vesnici cizince nemáme a na výstavách jsem potkávala cizince jen v podání rozhodčích - a ti byli v pohodě. Jo a na závodech často potkávám poláky - ale ani mě nikdy nenapadlo přemýšlet nad tím, že by měli mít "jiné psy", nebo jiný vztah ke psům. To bude asi jen v zemích, kde pes není brán jako mazlíček, ale takoví zase nejezdí na výstavy nebo závody. Ještě vlastně znám Italy, ale žijí už dlouho tady....
A jinak si myslím, že to "jaký pán, takový pes" do jisté míry sedí, ale zase se to nedá převést úplně na všechno. Mám dva psy, jsem pořád stejná a přesto je každý pes v něčem jiný, předešlý pes byl úplně jiný. Znám lidi, co měli psa lenivějšího pohodáře a druhý pes je reaktivní hyperaktiv (stejné plemeno, stejně vychovávané) a takových případů je spousty. Ale zase samozřejmě, že v rukách klidného vyrovnaného člověka se bude pes chovat jinak, než v rukách "roztěkané hysterky" - a asi spíš tak je to přísloví myšleno.
napsal(a):
Přesně tak i tady. Před časem jsme o tom se známými, co mají taky psy, mluvili, jak se k nám ti naši ke každému hodí.
Ta moje je v některých věcech docela pošahaná, trochu mi trvalo si přiznat, že já stejně tak, ale věděla jsem to vlastně celou dobu.
Janae1

XXX.XXX.160.6
napsal(a):
Kterého pepřáka máte? Nemáte foto ? Dejte :-) ( Tedy foto psa by mi stačilo :-)) )
Velkého, foto ne, je jich tolik, že bych se naprosto proflákla.

Janae1
napsal(a):
Velkého, foto ne, je jich tolik, že bych se naprosto proflákla.
Chtěla jste napsat, je jich tak málo.......To máte pravdu.
Když jsme plánovali psy, muž chtěl jednoznačně berňuchu, na něm jsme se shodli, protože ho měla kámoška a znali jsme ho. Ale já toužila po samojedovi, mixy špice jsme měli od mých cca 6.let a dokonce i můj muž měl doma špice(ale to fakt byla náhoda) Nakonec jsme uvažovali stylem: proč vlastně ne dva, nebude jim v zahradě smutno, když náhodou nebudem doma. Takže berňucha a samík. Oba psy jsem vychovávala jen já, muž v tu dobu, do cca jejich 4let byl doma minimálně. Přesto byl berňák dokonalá kopie jeho a samík moje. Jak je to možné netuším, fakt, že ne
asi takto
a pro Janae 1 slíbila jste mi foto do emailu .................o jednoho velkého knírače pečujem protože jeho páníček stojí za .........(a pokud je to váš odchov možná byste byla zděšená jak na tom pes je)

tero
napsal(a):
Každý národ má své plemeno a psi mají podobnou náturu.
S tím se snad dá souhlasit jen do jisté míry.
Český fousek a němečtí ohaři ( drátosrstý ) jsou od sebe skoro k nerozeznání. Vzhledem a předpokládám i povahou. Myslivečtí kynologové nechť mě laskavě opraví :-).
( To byla první dvě plemena, která mě napadla )

napsal(a):
S tím se snad dá souhlasit jen do jisté míry.
Český fousek a němečtí ohaři ( drátosrstý ) jsou od sebe skoro k nerozeznání. Vzhledem a předpokládám i povahou. Myslivečtí kynologové nechť mě laskavě opraví :-).
( To byla první dvě plemena, která mě napadla )
tak nemci mají nejen ohare
ale taky ovčáka, boxera, dobrmana, rtw, spice, dogu atd.

napsal(a):
tak nemci mají nejen ohare
ale taky ovčáka, boxera, dobrmana, rtw, spice, dogu atd.
O tom nepochybuji, jen není s čím srovnávat na české straně.

napsal(a):
O tom nepochybuji, jen není s čím srovnávat na české straně.
Český fousek, český teriér, český horský pes, chodský pes, český strakatý pes, pražský krysařík, československý vlčák (vyšlechtěn pod názvem český vlčák v armádních zařízeních ve společném státě, Slovákům ponechán jeho patronát),...

napsal(a):
Český fousek, český teriér, český horský pes, chodský pes, český strakatý pes, pražský krysařík, československý vlčák (vyšlechtěn pod názvem český vlčák v armádních zařízeních ve společném státě, Slovákům ponechán jeho patronát),...
Já znám česká národní plemena. Jen jsem na těch ohařích chtěla demonstrovat, že dvě národní plemena se nemusí povahově lišit.

...vsak jsme "spolu" usli celkem dlouhou cestu... a historii nastesti (?) vymazat nejde (takovi asi proste jsme - jsme si podobni...).
Na otazku se ptam z vice duvodu.
Ale jednim z nich je pocit, ze "vyber psa" a jeho povaha o cloveku proste rekne vic, nez xy hodin "konverzace"...
Dobre téma 😊
A ja klidne ty fotky přiložím k posouzení vzhledu jaky pán x takový pes 😉 rozhodne jsme všichni tři malého vzrůstu 😊
Povahove - všichni tři jsme veselí, přátelšti, neagresivni a pohodáři, co maji rádi svuj klid, svoji rodinu i lidi, spánek a pak taky papání 😆
Nesnášíme běh a rychlé sporty
Takže Joooo jsme si podobni 😂
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Dobre téma 😊
A ja klidne ty fotky přiložím k posouzení vzhledu jaky pán x takový pes 😉 rozhodne jsme všichni tři malého vzrůstu 😊
Povahove - všichni tři jsme veselí, přátelšti, neagresivni a pohodáři, co maji rádi svuj klid, svoji rodinu i lidi, spánek a pak taky papání 😆
Nesnášíme běh a rychlé sporty
Takže Joooo jsme si podobni 😂
Tak na Vás rozhodně to papání vidět není a k tomu scvrklému ksichtíku máte taky hodně daleko. Koukaje já na své fotky, tak by můj příští pes měl být rozhodně mops Celá ta charakteristika totiž sedí i na mě

No tak já budu taky mimo téma...k tomu vzhledu, jak jsou páníčci podobní svým psům... když jsem měla chrta, tak jsem byla krásná, mladá, štíhlá....povahou bych řekla, že oba jsme byli stejní, těžcí introverti, co se fááákt nechtěj bavit s cizíma lidma, oba jsme neměli/nemáme rádi, když na nás někdo sahá nebo vstupuje do osobního prostoru a oba jsme nechápali, když nám někdo řekne "sedni" a my k tomu nevidíme důvod, tak proč by jsme si sedali, volnomyšlenkáři, kteří nesnáší, když se někomu musí podřídit, aniž by sami chtěli.......to je teda spíš k tomu, když si člověk vybere psa, se kterým si povahově sedne, tak je to pak nebe na zemi.
No a dále k tomu vzhledu, teď mám "bernardýnečky" ...takže asi tak
Chrtovi už bych asi dělala ostudu, když jsem tlustoprdka
lesnížínka
napsal(a):
Tak na Vás rozhodně to papání vidět není a k tomu scvrklému ksichtíku máte taky hodně daleko. Koukaje já na své fotky, tak by můj příští pes měl být rozhodně mops Celá ta charakteristika totiž sedí i na mě
Dekuji 😊 Jj, papání na me vidět není , ale mou zásluhou to uplne není, mam zatím dobre spalování i když 40 mi dávno minulo 😊
lesnížínka
napsal(a):
Šmarjá, nebyla jsem to já?!?
To byli ti "naši"
Není to tak dávno, co jsme na tohle téma zabrousili i doma, jak jsme si se svými psy vlastně všichni něčím podobní a když jsme se potkali s nimi, zas nám to úplně naskočilo, protože paní je odbarvená na hodně světlou blond a z dálky v tom slunci to pak už vypadalo až bíle a jak je měla zadělaný nahoru. Prostě samojedí dáma.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Nikdo další se nezhodnotí a nezviditelni sebe a své pejsky ? ❤
Já můžu poskytnout fotodokumentaci, jak máme stejnou barvu.
Jinak mě zrcadlí spíš povahově. Jsme kamarádský a strašně milý. Když se nám chce... A když se nám nechce, tak to maj ostatní fakt blbý.
Atheira
napsal(a):
Já můžu poskytnout fotodokumentaci, jak máme stejnou barvu.
Jinak mě zrcadlí spíš povahově. Jsme kamarádský a strašně milý. Když se nám chce... A když se nám nechce, tak to maj ostatní fakt blbý.
Tak jsem ráda, že Vás tímto "poznávám" 😂
Havaně, že si s těma pejskama rozumíme co se povahy tyče 🐴
Mr.Inspiration

XXX.XXX.74.231
Něco na tom asi bude...
Např. Němci = skvělá pracovní plemena.
NO, Boxer, Dobrman, Rotvajler atp.

...jeste prihodim.
Jdu vencit - psi kabat, psi kalhoty (obnoseny, ale funkcni hadry...). Proste "vencici hadry" (taky je mate, ze jo?).
No a potkam souseda - pana "Itala". Ten vyvonenej, navlecnej do toho nejlepsiho, jako by se mela pridat i anglicka kralovna.
No a jde s vama. Protoze kamaradi..., ale stejne mu to celou dobu srotuje v palici - proc nemate na neco tak dulezityho jako je prochajda na sobe "slusny hadry".....
A kdyz se konecne osmely a po letech se opta.... tak vubec nechape - "funkcni" ? Co? Proc?
Musis jen vypadat dobre, zbytek je fuk.

napsal(a):
...jeste prihodim.
Jdu vencit - psi kabat, psi kalhoty (obnoseny, ale funkcni hadry...). Proste "vencici hadry" (taky je mate, ze jo?).
No a potkam souseda - pana "Itala". Ten vyvonenej, navlecnej do toho nejlepsiho, jako by se mela pridat i anglicka kralovna.
No a jde s vama. Protoze kamaradi..., ale stejne mu to celou dobu srotuje v palici - proc nemate na neco tak dulezityho jako je prochajda na sobe "slusny hadry".....
A kdyz se konecne osmely a po letech se opta.... tak vubec nechape - "funkcni" ? Co? Proc?
Musis jen vypadat dobre, zbytek je fuk.
Nevím teda jak "dámičky" ve městech s čivavindama a jorkšírkama a pod. tam se asi můžou načančat a je velká pravděpodobnost, že domů dorazí v neporušeném stavu. Já šla včera s čubou jen na veterinu, žádná prochajda, takže jsem si vzala oblečení, co mám "mezi lidi", no a vzhledem k tomu, že sice nasněžilo, ale i tak bylo blátíčko, tak legíny šly na vyprání ihned...oslintaný, od chlupů a o botech ani nemluvim, na ty mi pro jistotu párkrát šlápla zablácenou pacinou...
No naštěstí nemáme za souseda vyvoněnýho itala, co by s náma chtěl chodit na prochajdu, myslím, že by se za mě styděl i v tom liduprázdném lese. Moje sousedka-kamarádka, když jsme se náhodou potkaly u baráku řekla....tý jo, kdybys sebou neměla psy, tak si myslím, že si nějakéj bezďák a dala bych ti pětikorunu....
No on člověk ve starých sněhulích, vaťáku a čepici typ "debilka", tepláky od větnamců, opravdu nevypadá jako modelka.
napsal(a):
Nevím teda jak "dámičky" ve městech s čivavindama a jorkšírkama a pod. tam se asi můžou načančat a je velká pravděpodobnost, že domů dorazí v neporušeném stavu. Já šla včera s čubou jen na veterinu, žádná prochajda, takže jsem si vzala oblečení, co mám "mezi lidi", no a vzhledem k tomu, že sice nasněžilo, ale i tak bylo blátíčko, tak legíny šly na vyprání ihned...oslintaný, od chlupů a o botech ani nemluvim, na ty mi pro jistotu párkrát šlápla zablácenou pacinou...
No naštěstí nemáme za souseda vyvoněnýho itala, co by s náma chtěl chodit na prochajdu, myslím, že by se za mě styděl i v tom liduprázdném lese. Moje sousedka-kamarádka, když jsme se náhodou potkaly u baráku řekla....tý jo, kdybys sebou neměla psy, tak si myslím, že si nějakéj bezďák a dala bych ti pětikorunu....
No on člověk ve starých sněhulích, vaťáku a čepici typ "debilka", tepláky od větnamců, opravdu nevypadá jako modelka.
Jsem na tom podobně, módu jsem se psy vyměnila za hadry od Ťonga a funkční, tedy nepromokavé, pláštěnu, gumáky apod. Mí psi vlastně ani nebyli takový problém, ale potkáme psí kámoše a já ,,psí máma", jsem v mžiku jak to prase. Ale to mi neva, jsem připravená Slečny ve městě s čívama(i u nás se občas nějaká najde) mám celkem vysledováno: čivava nejde po zemi, pokud po zemi jde má smůlu, panička ji venčí jak draka, celou cestu na mobilu, psa si vůbec, ale vůbec nevšímá(jestli ještě jde, nebo ho táhne po zádech ) hlavně se ho ani nedotkne. A doma okamžitě do vany.
Nevím teda jak "dámičky" ve městech s čivavindama a jorkšírkama a pod. tam se asi můžou načančat a je velká pravděpodobnost, že domů dorazí v neporušeném stavu.
Já ho tedy občas zvednu ... když jdu se psem tak "ve psím".
A do města ho moc neberu.
Půl chodníku tvoří cyklosteska - skoro všude.

.....to ani nechtějte vědět jak jsem já chodila venčila motýla, když jsem ho měla jako mimi a zlomila jsem si ruku.....spát jsem chodila v teplákách a triku, protože obléci bych se bývala nestihla, no a česání jsem také vzdala, střežila jsem se pohledu do zrcadla ve výtahu......jinak odcházím z domu v době dešťů a bahna s bílým načinčaným motýlem a přicházím s koulí bahnitých mokrých chlupů páč to naše čuně musí projít kalužemi, bahnem a vyválet se na trávníku.....

No. Ja se nad tim tuhle zamyslela...
Je tedy u nas venceni psu uz brano "jen jako venceni psu" a nebo je to stale jista "spolecenska udalost"?

napsal(a):
No. Ja se nad tim tuhle zamyslela...
Je tedy u nas venceni psu uz brano "jen jako venceni psu" a nebo je to stale jista "spolecenska udalost"?
Společenská událost??
Venčení psa je za prvé pro psa životní potřeba, kdy má možnost se vymočit a vykálet. A za druhé by to měla být radost, čas strávený se psem při vzájemné interakci, při hře, výcviku, to vše na společné procházce, kde by se měl společnými zážitky prohlubovat vzájemný vztah.
Nechápu co by to mělo být za společenskou událost. Já společenskou událost chápu jako např. návštěvu divadla, koncertu, plesu, čaje o páté, návštěvu přátel, atd. Ale venčení psa? To je čas pro mě a pro psa...

napsal(a):
Společenská událost??
Venčení psa je za prvé pro psa životní potřeba, kdy má možnost se vymočit a vykálet. A za druhé by to měla být radost, čas strávený se psem při vzájemné interakci, při hře, výcviku, to vše na společné procházce, kde by se měl společnými zážitky prohlubovat vzájemný vztah.
Nechápu co by to mělo být za společenskou událost. Já společenskou událost chápu jako např. návštěvu divadla, koncertu, plesu, čaje o páté, návštěvu přátel, atd. Ale venčení psa? To je čas pro mě a pro psa...
No mám pocit, že bylo spíš myšleno takové to....psí louka nebo prostě nějaký prostor, kde se schází pejskaři, pesani si hrajou, běhají a páníčci proberou svoje miláčky, od výchovy, přes lumpárny "představte si, co zase náš Bobík doma vyvedl, zdraví, krmení.....

napsal(a):
No mám pocit, že bylo spíš myšleno takové to....psí louka nebo prostě nějaký prostor, kde se schází pejskaři, pesani si hrajou, běhají a páníčci proberou svoje miláčky, od výchovy, přes lumpárny "představte si, co zase náš Bobík doma vyvedl, zdraví, krmení.....
No to je možné... To mne nikdy nebavilo. Mám nejraději, když jdu jen já a pes. A někam, kde je co nejmíň lidí...

Venčení psa je pro mě především volnočasová aktivita, takže se oblíknu tak, abych se cítila dobře. My naopak společnost rozumných pejskařů vyhledáváme, byť bych si les osamotě užila víc. Psovi kontakt s lidma i psama svědčí velmi a s ohledem na věk už toho nenachodí tolik, takže jsme vyměnili dlouhé trajdání po lesech za kratší procházky do pejskařské lokality.
napsal(a):
Ano, třeba pro ty lidi, co nejsou vylepení jako my na NETu Dá se říct, že i pro mne je to společenská událost, nemluvě o psu. Taky jdu se psem do lesa, kde jsme samojediní a máme ho v dochozí vzdálenosti, takže nemusím naložit psa do auta, vyložit ho v lese a naopak. Jdeme do lesa, cestou někoho potkáme, pokecáme, jdeme z lesa, vemem to přes naši či sousední vesnici - myslím centrum (záleží ve kterém lese jsme byli) potkáváme lidi, kdo chce, s tím promluvíme, kdo chce si pomuchlá psa, potkáme třeba někoho se známým psem-kámošem...Ano my jsme oba velmi kontaktní, i panička i pes
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Ja kdyz se odhodlavam na cokoli většího u haveti tak si pritel mysli ze obleceni lovim z popelnice a kdyz to skoncim. Asi by me odvezli do bohnic nebo na zachytku ze jsem fetakobezdomocosi.... Poch cana, pos rana, upatlana vsim. Hobliny snad i v kalhotkach. Par kousancu na rukou (neb bejt min opatrna je rychlejsi a milacci maj zrovna blbej den) krev na triku, rukou i teplakach... No texaskej masakr hadr oproti tomu obcas 😂😂😂

Hodně let jsem měla venčení jako společenskou událost. Scházeli jsme se bezvadná parta lidí a psů ( všechny rasy od jorka po dogu ), pekli jsme psům k narozeninám dorty, slavili u ohně Vánoce. Byli to krásné časy pro nás i pro psy. V zimě, v létě mnoho hodin po loukách a lesích.