Pandička05

XXX.XXX.176.73
Mám takový problém.
Nedávno jsem chytlanějakou virózu.
Může se nakazit i můj pes?
Je to půlroční štěně ale já se obávám že jestli náhodou štěňata nejsou více náchylné k těmto nemocem?
Budu moc ráda když mi někdo odpoví. :-)
Pandička05
Dobrý den,
mám pejsky od svých 9let ( 60let), za tu dobu jsem určitě byla několikrát nachlazená, chřipka i angína proběhla, ale nikdy opravdu nikdy se mi pes ode mě nenachladil a nebo nechytl nic.
Já vím, že lidičky, chovatelé tvrdí, že pes může chytnout, ale za mě a to co probíhá u nás tak můžu říct, že prozatím opravdu nic.
Dája
Uživatel s deaktivovaným účtem

Podle některých názorů může. Jednou jsem to řešila i s veterinářkou. Ta měla zkušenost, že s nachlazeným nachřipkovaným majitelem, přijde pes se střevní virozou.
Nám se štěně jednou nakazilo a občas mi přijde, že to od nás chytne i starý pes, ale ve všech případech to bylo tak, že dvojnožec byl na "umření" a čtyřnožcovi trochu teklo z očí a opravdu lehce z nosu. Veterinář nám na to řekl, že to možné je, ale že to většinou zmutuje v něco neškodného. A u nás to vždycky přesně tak bylo, všechny větší průšvihy si pes pořídil nezávisle na nás.
Uživatel s deaktivovaným účtem

...mám často ošklivé virózy (špatná imunita) a pes, kočky, králík ani morčata ode mně nikdy nic nechytli a to jsem je vždycky mám u sebe v posteli.....
Pandička05
napsal(a):
Mám takový problém.
Nedávno jsem chytlanějakou virózu.
Může se nakazit i můj pes?
Je to půlroční štěně ale já se obávám že jestli náhodou štěňata nejsou více náchylné k těmto nemocem?
Budu moc ráda když mi někdo odpoví. :-)
Ani u nás se nikdy nic takového nestalo..
A nikdy se ani vet neptal "jste nachlazená,máte chřipku.." apod
Tak si myslím,že ne.