Plemeno nevyzadujici velkou aktivitu - gaucak

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Gaucak

4.2.2020 11:03
Gaucak

XXX.XXX.186.35

Poohlížím se po psím společníkovi ideálně malého plemene které nebude vyžadovat dlouhé procházky a nějaké sportovní aktivity.

Jsem většinu času doma takže společnost bude mít skoro pořád, v létě si ráda vyjdu i na několikahodinovou procházku ale prostě jen couračku žádný velký sport, v zimě podle počasí ale byla bych ráda kdyby v případě velké zimy a deště pejskovi stačilo třeba jen několikrát denně oběhnout blok.
Takže určitě některé z malých společenských plemen.

Ale i mně je jasné že malé plemeno nemusí automaticky znamenat gaučák a naopak ti malí psi jsou někdy zhmotněná energie a tak bych ráda znala vaše názory.

Ještě podotknu že bych se ráda vyhnula chrčícím plemenům jako je mops buldoček atd.

Napadá mě čivava, kavalir, možná i krysařík (nebo ti už jsou moc aktivní?)... Co ještě, poradíte?
Predem dekuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.2.2020 11:08

Já bych šla do grifonka, kamarádi ho mají a vypadá to moc sympaticky. Sice spláclý čumák, ale nechrčí a ujde v pohodě i celodednní výlet. Mají psa s PP, pejsek má super povahu, je velmi mazlivý.

4.2.2020 11:15
Markéta80

XXX.XXX.176.252

Taky jme chtěla napsat grifonek Máme dva+ brabantičku. Ideální pes, negativa jsme zatím nenašla.Jen teda málokdo zůstane jen u jednoho

4.2.2020 11:17

Za mě kavalír. Máme už třetího a jiného už bych nechtěla. Je to absolutně přizpůsobivý pes. Bude s vámi ležet na gauči a pak s vámi klidně vyrazí na tůru. Má ideální velikost. Klidně ho vezmete do ruky v případě potřeby, ale zase není tak malý, aby jste se bála, že ho zašlápnete. Venku je přátelský k lidem i k ostatním psům. Ale musíte se připravit na to, že bude neustále vaším stínem - jsou nesmírně fixovaní na člověka. To ale neznamená, že nevydrží být doma chvíli sám. Jako každé plemeno, mají i kavalíři dispozice k určitým onemocněním. Je proto nutné vybírat štěně z chovatelské stanice, u které mají chovní psy veškeré zdravotní atesty. Hodně štěstí při výběru.

Gaucak

4.2.2020 11:22
Gaucak

XXX.XXX.186.35

Děkuji za tipy!

Grifonek mě nenapadl, měla jsem tak nějak zapsáno že je to spíše aktivnější pes - myslíte tedy že by mu gaučový život především společníka vyhovoval?
A určitě nechrci? :-)

A děkuji za potvrzení mého tipu Kavalírka :-)

4.2.2020 12:11
Zoia

XXX.XXX.211.224

Krysaříky má známá a říká, že gaučáci jsou to ideální, dost je bere všude s sebou, jsou naučení zalézt do tašky a tam v případě potřeby chrnět.
Jako negativum bych u nich viděla, že jsou dost křehcí, takže je vyšší šance na úraz, a na veterině je to s nimi vzhledem k jejich velikosti (nebo spíše malosti) občas složitější. Brabantík, který váží víc než jednou tolik, mi tak z tohohle ohledu přijde jako trochu lepší volba.

Na ty vaše požadavky mě ještě napadl bišonek - nicnedělání mu jde dobře, ale umí ujít i dlouhé tůry, nelíná, a pokud vím, moc neštěká. A trochu větší - cca 10 kilo - tibetský teriér (neenchte se zavést tím teriér, je to společenské plemeno). O tom se píše, že sice potřebuje hodně pohybu, ale moje zkušenost s těmi z okolí je taková, že se umí dobře přepnout na gaučový režim.

4.2.2020 12:40
Markéta80

XXX.XXX.176.252

Gaucak napsal(a):
Děkuji za tipy!

Grifonek mě nenapadl, měla jsem tak nějak zapsáno že je to spíše aktivnější pes - myslíte tedy že by mu gaučový život především společníka vyhovoval?
A určitě nechrci? :-)

A děkuji za potvrzení mého tipu Kavalírka :-)

nechrčí, naše jsou nejspokojenější takhle . problémy dýcháním nemají ani jedna kavalír je super,ale to úplný gaučák není a líná hodně

4.2.2020 12:40

...a co malý pudlík nebo italský chrtík....

4.2.2020 12:54
GAELLE

XXX.XXX.55.67

bišonek

4.2.2020 13:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

Petit chien lion

po česku lvíček

Země původu: Francie
Hmotnost: 4 – 8 kg.
Výška: 25 – 33 cm.
Barva: možné jakékoli zbarvení.
Klasifikace podle FCI: společenští psi, sekce bišoni a jim příbuzní.
Postava: oproti jiným bišonům jsou atletičtější s kratším hřbetem a vyššíma nohama, díky tomu mají lehčí energičtější pohyb.
Srst: dlouhá a zvlněná, zejména na uších.
Povaha: vstřícná, nekonfliktní, velmi inteligentní se silnou vazbou na člověka, snadno se učí, nesnáší tvrdost ve výchově a nevšímavost od svého pána.

Gaucak

4.2.2020 13:10
Gaucak

XXX.XXX.138.104

Markéta80 - Určitě nemám podmínku, aby pejsek nelínal, ale samozřejmě méně chlupů by bylo fajn. Jak moc grifinci línají? Ti vaši jsou teda opravdu úžasně roztomilý.

Pudlíci se mi líbí moc, ale ti co znám jsou docela střely. I ti malincí.

4.2.2020 13:24
lupus4

XXX.XXX.205.61

znal jsem 2 "lvice", dožily se 16 a 18 let

Přidejte reakci

Přidat smajlík