Kožený náhubek Trixie - zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.2.2020 16:08
turistka

XXX.XXX.245.153

Máte prosím někdo zkušenost s tímto náhubkem? https://www.koupit-krmivo.cz/kozeny-nahubek-l-27-23cm-trixie/
Ráda bych se zeptala na pár věcí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.2.2020 16:17

To není náhubek. Sundat si to není problém, jsou tam velké mezery, sbírat odpadky ze země je jednoduché. Nedrží to tvar = neplní funkci náhubku.
Představte si, že máte na obličeji mokré, zablácené proužky opasku od kalhot. No radost.
Nic, co vypadá barveně a kdo ví čím, nebo je cítit plastem (to zas jiné náhubky), nedrží řádný tvar, nedám psovi na hlavu.
1) ničemu to nezabrání
2) je to psovi nepříjemné - buď mu to matlá všude po tlamě, nebo přes to klidně nemusí vidět

Kovový náhubek a neumělé polstrování na hřbetu nosu. Jsou i lehoučké kovové.

4.2.2020 16:20
GAELLE

XXX.XXX.55.67

náhubek kovový dostatečně prostorný

4.2.2020 16:29
turistka

XXX.XXX.245.153

Já právě hledám náhubek pro specifické účely. Nedávno jsem tu vedla diskuzi o feně, která napadá druhou. Vyřešeno tak, že agresorka bude mít kotec a stařenka volnost s tím, že stará se na nějakou chvíli bude zavírat a mladá bude vypuštěna. Ten náhubek chci pro situace, kdy budeme s fenami na zahradě, takže pod dohledem by se mohla mladá vypustit s náhubkem. Kovový mít nemůže, aby starou nedobila, a tenhle mi právě přišel vcelku prostorný a vzdušný.

4.2.2020 16:34

Velké díry. Bude muset být připnutý k obojku, jinak si ho jedním máchnutím sundá. Když ho totiž budete chtít pořádně dotáhnout, pes bude mít zacpaný nos.
Tak jako teoreticky, jestli je to na chviličku a pod dohledem, a pes v tom bude moct zívnout a napít se vody, ok. Ale bude to mít na sobě ublemcané.
Zkuste to ve zverimexu, to musíte vidět. Mají to všude, takové látkové také.

4.2.2020 16:39
turistka

XXX.XXX.245.153

Právěže u nás ho nikde nemají, ale děkuju za odpovědi. Ráda bych našla způsob, jak mít obě feny co nejvíce venku. Ještě se zeptám: když pominu to riziko dotlučení staré feny, vydrzí pes v padnoucím kovovém náhubku i několik hodin?

4.2.2020 16:47

turistka napsal(a):
Právěže u nás ho nikde nemají, ale děkuju za odpovědi. Ráda bych našla způsob, jak mít obě feny co nejvíce venku. Ještě se zeptám: když pominu to riziko dotlučení staré feny, vydrzí pes v padnoucím kovovém náhubku i několik hodin?

Už jsme byli i 8 hodin na cestě vlakem. S nejlehčím kovovým náhubkem. Samozřejmě si musí zvyknout. Po chvilkách. A na samotnou tu věc na nose. Dobrá metoda je přes jídlo - pár kousků nastrkat psovi, pak na zem, pak do náhubku jako do kyblíku na zemi. Pak se náhubek nasadí na nos, prostrčí se jídlo a zas rychle sundat. Intervaly se prodlužují, až se náhubek nakonec zapne.
Dobrý náhubek se naučí nevnímat.
Jeden těžší jsme měli, nějaká blbá mříž dvojitá v předu, a tam bylo vidět, že po půl hodině toho má pes plné zuby.

Na netu to nemá moc cenu, výrobci se v rozměrech liší, leda že objednáte 10 různých a zkusíte doma. Vyberte něco prostorného a také ať se to dá připnout k obojku.

4.2.2020 17:03
Terapeutka

XXX.XXX.69.29

S dovolením se vetřu s dotazem - na podobný typ náhubku jsem se totiž také dívala a s pořízením stále váhám. U nás jde o to, že fenka není rozhodně žádný trhač, je to ještě štěně (7měs), ale dcera s ní chodí na dost dlouhé procházky a když takhle někam dojdou a jsou už dost daleko nebo je pozdě, tak by se domů přiblížily autobusem. Potřebuju tedy náhubek jen pro tu cestu autobusem, fenka by ho měla na sobě max.půlhodinu. Venku s ním běhat nebude.
Zatím jsme použili párkrát starý klasický kovový po nebožtíku psovi, ale ten byl o dost menší než už je fenka teď a potřebujeme prostě něco většího.
Na tyhle "měkké" se dívám z důvodu skladnosti - lépe se strčí i do malého batůžku nebo kapsy u bundy na rozdíl od velkého kovového koše.
Pro tento účel by to tedy stačilo?

4.2.2020 17:08

Takhle.. psovi to je nepohodlné. Teda říkali mi to psi. Kovový košík mám zapnutý na batohu nebo na rukojeti vodítka. Nejlépe tam mít karabinu a tou košík zapnete kamkoli.
Jděte do krámu, kde mají vytopeno na 25°C, dejte psovi tyhle látkové, kožené a plastové náhubky, nechte ho tam půl hodiny a uvidíte.
Dokud to nevyzkoušíte, neuvidíte na vlastní oči, tak to "neuvidíte".

4.2.2020 18:00
impact

XXX.XXX.13.95

turistka napsal(a):

Pracuju s agresory a běžně se mi pohybují ve smečce psů. Vždy s DOBŘE PADNOUCÍM KOVOVÝM náhubkem a s připnutou šňůrou, kterou mohu v případě potřeby přišlápnout, případně z druhého psa strhnout. Nikdy bych svoje psy nesvěřila tomu nesmyslu z pár tenkých kožených proužků

4.2.2020 18:02
turistka

XXX.XXX.245.153

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takhle.. psovi to je nepohodlné. Teda říkali mi to psi. Kovový košík mám zapnutý na batohu nebo na rukojeti vodítka. Nejlépe tam mít karabinu a tou košík zapnete kamkoli.
Jděte do krámu, kde mají vytopeno na 25°C, dejte psovi tyhle látkové, kožené a plastové náhubky, nechte ho tam půl hodiny a uvidíte.
Dokud to nevyzkoušíte, neuvidíte na vlastní oči, tak to "neuvidíte".

Jste mě moc nepotěšila. Přemýšlím, jaký by šel udělat kompromis, aby byl náhubek pro mladou pohodlný a zároveň nepřizabila starou Bohužel bez náhubku ji ke staré už nikdy nepustím, jenže chci, aby v kotci byla co nejkratší dobu, ten kotec je mi velice proti srsti

4.2.2020 18:10

turistka napsal(a):

Samozřejmě, že vydrží. Klidně celý den, pokud bude náhubek prostorný - bude si v něm pes moci zívnout. To je zásada, podle které se náhubek vybírá obecně. Náhubek musíte psovi vyzkoušet, nelze kupovat na internetu, neodhadnete velikost, nesedne tvar,...

Obě feny co nejvíc venku - už to tu padlo mockrát - spolu už nebudou moci být NIKDY aniž by bylo nebezpečí, že mladá bude napadat starou. A mít je spolu s tím, že mladá bude mít náhubek, je sice idea hezká, ale co když bude starou napadat i s náhubkem (jako že bude!)? Náhubek zabrání jen pokousání, nikoliv napadení.

4.2.2020 18:35

turistka napsal(a):
Jste mě moc nepotěšila. Přemýšlím, jaký by šel udělat kompromis, aby byl náhubek pro mladou pohodlný a zároveň nepřizabila starou Bohužel bez náhubku ji ke staré už nikdy nepustím, jenže chci, aby v kotci byla co nejkratší dobu, ten kotec je mi velice proti srsti

Nezlobte se, ale v minulém vláknu jste psala, že se k sobě feny už nikdy nedostanou. Teď přemýšlíte o náhubku pro mladou, achjo. Proč chcete starou fenu (jak se hojí a jak se jí líbí doma, vše v pořádku?) vystavovat byť i sebemenšímu riziku napadení?
Přestaňte kotec nenávidět, utahávejte a zaměstnávejte mladou fenu důkladně mimo zahradu a ona si pak půjde do kotce ještě ráda odpočinout. Nebo feny zkrátka spravedlivě střídejte na zahradě.
Pokoušet se o scénář, kdy si mladá s košíkem (ideálně prostorným a kovovým a připnutým k obojku) bude poletovat po zahradě a nebude si všímat staré feny, je naivní hazard. Některé feny se zkrátka opravdu už nikdy nesmí potkat, smiřte se s tím.

4.2.2020 18:41
turistka

XXX.XXX.245.153

Samozřejmě, že vydrží. Klidně celý den, pokud bude náhubek prostorný - bude si v něm pes moci zívnout. To je zásada, podle které se náhubek vybírá obecně. Náhubek musíte psovi vyzkoušet, nelze kupovat na internetu, neodhadnete velikost, nesedne tvar,...

Obě feny co nejvíc venku - už to tu padlo mockrát - spolu už nebudou moci být NIKDY aniž by bylo nebezpečí, že mladá bude napadat starou. A mít je spolu s tím, že mladá bude mít náhubek, je sice idea hezká, ale co když bude starou napadat i s náhubkem (jako že bude!)? Náhubek zabrání jen pokousání, nikoliv napadení.

Chci to alespoň zkusit, začínáme brát hodiny pozitivky a prý existuje nějaká šance, že by se těm útokům dalo zabránit. Samozřejmě pokud ji jednou napadne, půjde do kotce, ale (a nekamenujte mě prosím) třeba existuje aspoň malinkatá naděje, že by to fungovat mohlo...

4.2.2020 18:42
karo2702

XXX.XXX.162.156

Jen mimo, celou diskuzi jsem nečetla, ale známá má takovýhle typ pro choďáky. Jezdívá na výstavy a její psy vyjíždějí na cizí. Ale je odolný, dá se s ním pít a nepadá.
https://www.rajpsuakocek.eu/12541-large_default/nahubek-nylon.jpg

4.2.2020 18:55
turistka

XXX.XXX.245.153

Nezlobte se, ale v minulém vláknu jste psala, že se k sobě feny už nikdy nedostanou. Teď přemýšlíte o náhubku pro mladou, achjo. Proč chcete starou fenu (jak se hojí a jak se jí líbí doma, vše v pořádku?) vystavovat byť i sebemenšímu riziku napadení?
Přestaňte kotec nenávidět, utahávejte a zaměstnávejte mladou fenu důkladně mimo zahradu a ona si pak půjde do kotce ještě ráda odpočinout. Nebo feny zkrátka spravedlivě střídejte na zahradě.
Pokoušet se o scénář, kdy si mladá s košíkem (ideálně prostorným a kovovým a připnutým k obojku) bude poletovat po zahradě a nebude si všímat staré feny, je naivní hazard. Některé feny se zkrátka opravdu už nikdy nesmí potkat, smiřte se s tím.

Asi máte pravdu, jsem naivní, já vím. Každopádně náhubek potřebuje tak jako tak, takže ho pořídím a uvidíme, jak se situace vyvine.
Fena se hojí, ocas už jsme včera konečně odbalili, 2 rány jsou zasvorkované a hojí se krásně, ke třetí se bohužel dostala (je na blbém místě - obvaz sjíždí a překonala i manželovy vychytávky) a svorky si vylízala. Každopádně rána se zatahuje, včera jsme ji znovu zasvorkovali a v pondělí tam jdeme snad naposle - vytáhnout svorky.
Doma je jí dobře, schody zatím zvládáme, ale v okamžiku, kdy jí odbalíme nohu, tak mi stejně zdrhne ven Takže plán je momentálně takový, že přes den bude venku a spávat bude s námi, ať může mladá z kotce.

4.2.2020 18:58
turistka

XXX.XXX.245.153

karo2702 napsal(a):
Jen mimo, celou diskuzi jsem nečetla, ale známá má takovýhle typ pro choďáky. Jezdívá na výstavy a její psy vyjíždějí na cizí. Ale je odolný, dá se s ním pít a nepadá.

Děkuji, tento typ mám, ale když jsem jí ho zkoušela, měla tam málo místa, a to máme největší velikost

4.2.2020 18:59

U agresivního psa bych nevymýšlela kraviny a prostě by dostal kovovej náhubek, protože určitě nechcete riskovat kousnutí i přes náhubek nebo tak něco. A to, že ji dobije, tak to byste měla zařídit, že nebude moct.

4.2.2020 19:01

turistka napsal(a):
Chci to alespoň zkusit, začínáme brát hodiny pozitivky a prý existuje nějaká šance, že by se těm útokům dalo zabránit. Samozřejmě pokud ji jednou napadne, půjde do kotce, ale (a nekamenujte mě prosím) třeba existuje aspoň malinkatá naděje, že by to fungovat mohlo...

Nezlobte se, ale buď nerozumíte psanému slovu, nebo starou fenu nemáte ráda. Fakt hodláte experimentovat a čekat, jestli mladá starou nenapadne? Napadla ji už dvakrát a vždy jí ublížila. Na co chcete čekat? Až ji rovnou zabije?

4.2.2020 19:13
turistka

XXX.XXX.245.153

Nezlobte se, ale buď nerozumíte psanému slovu, nebo starou fenu nemáte ráda. Fakt hodláte experimentovat a čekat, jestli mladá starou nenapadne? Napadla ji už dvakrát a vždy jí ublížila. Na co chcete čekat? Až ji rovnou zabije?

A je správně, myslítw, že kdybych starou neměla ráda, že bych do léčby investovala 20 000 a přizpůsobovala byt přítomnosti velkého psa? Děkuji za drsnou upřímnost, takhle holt potřebuju vystřízlivět a přestat hledět na svět růžově. Mě totiž pořád motivuje fakt, že ony se ve skutečnosti mají rády, hrají si, hojí se, lehávaji vedle sebe, problém nastává teprve tehdy, když se jedná o lidskou pozornost. Budu se muset smířit s faktem, že už je spolu mít nemůžu.

4.2.2020 19:16
GAELLE

XXX.XXX.55.67

karo2702 napsal(a):

měli jsme je nevhodný, pes v něm neotevře tlamu.

4.2.2020 19:28

Balu mi mluví ze srdce.
Turistko, máte 13letou fenu, srůstající po částečné amputaci ocasu, který není ještě dohojen. Držím palce, ať se babča uzdraví bez následků.
ALE - stará, nemocná fena versus mladá a žárlivá nemůžou po dvou napadeních pohromadě fungovat, zkoušet nějakou pozitivku na toto (to jsem psala i dříve), bych si nelajsnula. Ona by stařenku ta mladá fena nemusela vlastně už aní nějak tvrdě napadnout, ale stačí drcnutí, přitlačení k zemi, stará sebou švihne, poškodí si bolavá záda a nohy ještě víc, otevře se jí zase rána na ocasu. Proč to zkoušet, proč to riskovat? Užívejte si radši psí babču separé, ví bůh, kolik času jí zbývá.
K náhubkům - je dobře, že mladou budete na košík zvykat, to se hodí vždy. S klidným srdcem doporučím kvalitu od Gappay.
http://www.gappay.cz/poslusnost/nahubky-dratene
Případně pogumované náhubky. Jsou pro psy pohodlné, typově zhruba dle plemene lze vybrat a sedí.

4.2.2020 19:50

"ALE - stará, nemocná fena versus mladá a žárlivá nemůžou po dvou napadeních pohromadě fungovat, zkoušet nějakou pozitivku na toto (to jsem psala i dříve), bych si nelajsnula"
ale, kua, můžou....zvlášť když to je tak, jak turistka popisuje
a právě že tou pozitivkou jo
jenom to chce s ní/nimi pracovat, pracovat a pracovat a ještě jednou pracovat
nenechat přemýšlet, nenechat vymýšlet

4.2.2020 20:00

"ALE - stará, nemocná fena versus mladá a žárlivá nemůžou po dvou napadeních pohromadě fungovat, zkoušet nějakou pozitivku na toto (to jsem psala i dříve), bych si nelajsnula"

Nemyslím si... Stará se už bude vždycky mladé bát. Mladá tím víc bude na koni. Co z toho může vzniknout? Další napadení... Pozitivka nepozitivka.

4.2.2020 20:21

Nenechala bych je spolu o samotě, ale pod dohledem majitelky že by to nešlo?
Tady teda to chce trochu ráznější přístup - hezky pěkně pozitivně, ale jasně a důrazně a furt dokola stejně a .. máchnutí kouzelným vodítkem to není, ale že bych měla dva psy na zahradě a nedokázala jim říct, že některé věci jsou společensky nepřijatelné?
S dobrým náhubkem má majitel víc sebevědomí.

4.2.2020 20:23

Nenechala bych je spolu o samotě, ale pod dohledem majitelky že by to nešlo?
Tady teda to chce trochu ráznější přístup - hezky pěkně pozitivně, ale jasně a důrazně a furt dokola stejně a .. máchnutí kouzelným vodítkem to není, ale že bych měla dva psy na zahradě a nedokázala jim říct, že některé věci jsou společensky nepřijatelné?
S dobrým náhubkem má majitel víc sebevědomí.

Pod dohledem majitelky? Druhé napadení se odehrálo pod dohledem majitelky! Mladá fena byla na vodítku!

4.2.2020 20:38

Pod dohledem majitelky? Druhé napadení se odehrálo pod dohledem majitelky! Mladá fena byla na vodítku!

To mě mrzí.

4.2.2020 20:52
Terven

XXX.XXX.110.159

Možná není dohled majitelky jako dohled majitelky? Myšleno tak, že by se majitelka mohla připovzdělat v etologii a teorii učení...pokud by tedy chtěla. Samozřejmě, že nestačí jen tak tam být.

4.2.2020 21:38

Pokud nechcete kovový náhubek, tak za mě můžu doporučit tenhle.

https://kruuse.com/products/consumables/consultation/muzzles/kruuse-extreme-dog-muzzle-size-5

(Jen teda fakt nekoukejte na tu jejich ilustrační fotku, to je děs, velikost o 2 čísla menší než by měl ten pes mít)

4.2.2020 21:59

A můžete tedy naznačit, jak ty dvě feny budou fungovat pod nezkušeným vedením (omlouvám se zadavatelce, ale nepřijde mi jako zkušený majitel, nic ve zlém) pomocí pozitivky? Odklikám co a kdy? Co pozitivně či negativně odeberu, přidám? Kor na zahradě u zadavatelky. Tohle radit či pracovat s člověkem, který má velký problém se zabráněním útoku feny na druhou i na vodítku?
Zraněná psí stařenka by si možná radši užila důchod bez hokusů pokusů. Mladou dát "do latě", myšleno hodně zábavy a málo/žádné příležitosti k útoku na starou fenu.
Já se divím, že kua můžou... kolikrát na Ifauně padlo, že některé feny jsou schopné se zabít. A nemusí jít o agresi z obou stran, stačí jen jedna strana. A stačí, aby mladá, nevybitá fena si zasedla na zraněný, starý kus, cítila její slabost a využívala toho ke svému prospěchu. Či definitivní zničení konkurence.
Být to pes a pes, souhlasím s tím, že pracovat a pracovat a nenechat vymýšlet atd. Ale tohle se týká fen. Jedné hodně staré a druhé hodně mladé. A majitelky, které srdce usedá, když musí některou někam zavřít.

5.2.2020 09:44

"Mě totiž pořád motivuje fakt, že ony se ve skutečnosti mají rády, hrají si, hojí se, lehávaji vedle sebe, problém nastává teprve tehdy, když se jedná o lidskou pozornost."
tohle šance je, bez ohledu na to, že to jsou feny

oddělování = normální je, když jsem (fena) sama, ta druhá do smečky nepatří......(samozřejmě pokud třeba pobyt v oddělených kotcích část dne není normální součástí každodenního režimu od vždy)

co klikat? co pozitivně? nezkušená?
taky nejsem zkušená, ale umím číst a dost možná i s pochopením....a nejsem natolik přidrzlá, abych u ostatních jen tak předpokládala, že oni ne.....

klikat - v prvé řadě je třeba si uvědomit a plně využít reflexu, kterým naklikání je (neboli samotný klik mi může sloužit ke zvrácení napjaté situace)
a v druhé klikat - no kdy se jako klliká?! na co to je dotaz?
(já klikala pouhou přítomnost druhého psa, i jsem měla klikr a piškoty pod polštářem, abych mohla v noci při příchodu jednoho k druhému v ložnici v případě potřeby pastevce přesvědčit, že HW = dobře a ne = útok.

"Mladou dát "do latě", myšleno hodně zábavy a málo/žádné příležitosti k útoku na starou fenu."
no, zábavy.....práce, výcvik, zaměstnání, to potřebuje
a nepříležitost k útočení - ne oddělováním, ale vedením, vedením a vedením, jestli chce, aby fungovaly spolu, tak je to SPOLU musí naučit

ono se toho opravdu dá zvládnout velmi velmi mnoho
a rozhodnout a dělat musí zadavatelka, která své feny zná
pokud je chce oddělovat, nechť odděluje, jenom nechť si je vědoma, že to není prostředek k výchově agresorky, ale jenom mechanické opatření, s největší pravděpodobností nevratné

5.2.2020 13:12

Terven napsal(a):
Možná není dohled majitelky jako dohled majitelky? Myšleno tak, že by se majitelka mohla připovzdělat v etologii a teorii učení...pokud by tedy chtěla. Samozřejmě, že nestačí jen tak tam být.

Myšleno tak, že by se majitelka mohla připovzdělat v etologii a teorii učení...

tak ja prestanu tancovat kolem horke kase

volne souziti dvou fen, co se nesnasi - je problém u kterého si je třeba v první rade priznat, ze to opravdu uz nikdy nemusi jít.
tohle proste není o tom, kdo a jak psy vychovava, o pouzite metode - to je o faktu te situace.

verte, ze je dost chovatelu, co ma trvale oddelene nektere feny. a ze ac jim to ztrpcuje život -presto vedi, ze je to to nejlepší, co mohou udelat.

občas mam pocit ze se tu nadrazuji metody nad situaci.

5.2.2020 13:16

"občas mam pocit ze se tu nadrazuji metody nad situaci."

"volne souziti dvou fen, co se nesnasi "

zadavatelka píše:

"Mě totiž pořád motivuje fakt, že ony se ve skutečnosti mají rády, hrají si, hojí se, lehávaji vedle sebe, problém nastává teprve tehdy, když se jedná o lidskou pozornost."

5.2.2020 13:23

Abych jen nebyla ustepacna.

Ovcanda potřebuje praci a vedeni.

Az se ji tazatelka bude věnovat tak, ze ji nebude lito ji nechavat zavrenou v kotci - neb tam ovcanda vždycky jen odpadne a bude vdecna, ze se muze konecne prospat -pak bude ten pravy cas zkusit, jestli by nesly naucit fungovat spolu i ty dve feny

Unavit ovcandu pujde jen smysluplnym výcvikem a praci s ni.
Až když se majitelka nauci, jak se pes cvici a vychovava v beznych situacích, jak se uci a vyhodnocuje - tak se i nauci cist signály potizi drive, nez potiz nastane a reagovat.

jen muj nazor :-)

5.2.2020 14:53

To je názor většiny. Problém je, že se musí starat o důchodce a mladé dát opravdu dostatečnou práci, což asi není časově..
Nikdy bych si nepořídila ke stařečkovi štěně. Teda ne tahle plemena.
U některých je to jedno, naše 12 letá staffordka byla na hlavu úplně stejně jako v půl roce.
Ale pracovní pes.. chce to se podívat hlavně na sebe, jestli na to mám.
Já třeba ne :-)

5.2.2020 15:30
GAELLE

XXX.XXX.55.67

To je názor většiny. Problém je, že se musí starat o důchodce a mladé dát opravdu dostatečnou práci, což asi není časově..
Nikdy bych si nepořídila ke stařečkovi štěně. Teda ne tahle plemena.
U některých je to jedno, naše 12 letá staffordka byla na hlavu úplně stejně jako v půl roce.
Ale pracovní pes.. chce to se podívat hlavně na sebe, jestli na to mám.
Já třeba ne :-)

však už se v minulém vlákně řešilo že by bylo ideální dát mladou tomu kamarádovi který s ní bude cvičit. zadavatelka evidentně přecenila svoje schopnosti a možnosti. Obávám se že po útoku mladé na starou už spolu feny bez problémů fungovat nebudou

5.2.2020 18:37
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

turistka napsal(a):
Já právě hledám náhubek pro specifické účely. Nedávno jsem tu vedla diskuzi o feně, která napadá druhou. Vyřešeno tak, že agresorka bude mít kotec a stařenka volnost s tím, že stará se na nějakou chvíli bude zavírat a mladá bude vypuštěna. Ten náhubek chci pro situace, kdy budeme s fenami na zahradě, takže pod dohledem by se mohla mladá vypustit s náhubkem. Kovový mít nemůže, aby starou nedobila, a tenhle mi právě přišel vcelku prostorný a vzdušný.

Nečetla jsem další komentáře, takže se omlouvám, pokud už to třeba někdo zmínil - ale přesně pro takové účely bych doporučila tento náhubek - https://pethome.cz/cs/nahubky-pro-psy/21923-baskerville-ultra-muzzle-nahubek-pro-psa-vel-4-0886284614207.html?gclid=EAIaIQobChMI87m7g_m65wIVRLTtCh3a7QSWEAQYBCABEgIJUvD_BwE - vím, že mnohým tady se nelíbí, my už máme na procházky taky prostorný kovový, ale na to seznamování se psy a kontakt se psy se mi tenhle zdá fakt nejlepší - je lehký, pes s ním druhého nepomlátí, pes nemá šanci si ho sundat. Jde i trochu vytvarovat, když ho napaříte ve vodě.

Určitě mi přijde lepší, než ten na který se ptáte.

5.2.2020 19:52
turistka

XXX.XXX.245.153

Takže abych to shrnula, tahle diskuze mě zase posunula kousek dál a všem moc děkuji za příspěvky, byť mnohdy hodně kritické (ale objektivní a konstruktivní).

Momentálně je situace taková, že stará je zatím v bytě, až se jí odváže noha, půjde přes den ven (jelikož se tam stále dere) a mladá do kotce. Přes noc si asi budu starou brát domů a mladá bude mít zahradu pro sebe.

Majitelka se začala dovzdělávat a louská po večerech Šustu, příští týden bude první pořádná lekce s instruktorkou, která používá hlavně principy pozitivky, ale "šije postupy na míru" každé dvojici.

Uvidíme, jak nám to půjde, jak bude fena reagovat a jak se mi ji podaří ji denně utahávat, pokud si začnu být docela jistá v kramflecích, pokusím se je s náhubkem dát dohromady s tím, že budu připravená zasáhnout dřív, než dojde k útoku.

Chtěla bych jen říct, že nejsem až tak nezkušená a blbá, jak se prezentuji, ale přijde mi lepší se v diskuzi raději trochu podcenit, než dělat ramena, to bych se nedozvěděla spoustu věcí.

Své schopnosti při výběru psa jsem příliš nepřecenila, věděla jsem, co bude tento pes potřebovat, a až do srpna probíhalo všechno v pořádku ke spokojenosti psa i mojí.

Situaci bohužel zkomplikovala ataka těžké deprese, kdy jsem nezvládala postarat se ani o děti a pes rostl jak kůl v plotě. Konečně se mi podařilo nad nemocí získat kontrolu a pomalu se sbírám ze dna, takže prostor k nápravě puberťačky se začíná otvírat.

Největší chybu jsem udělala v tom, že jsem pořídila fenu k feně, měla jsem si uvědomit, že tahle kombinace je přímo vražedná, jak jsem stará, tak jsem blbá.

Pořízení štěněte ke starému psovi je diskutabilní, do osudného incidentu to mělo samá plus, starou dostala z letargie a donutila ji být akčnější.

Tento výlev nemá být ukončení diskuze, spíš shrnutí pro lepší orientaci, naopak nadále budu vděčná za další postřehy, tak se do mě pusťte

7.2.2020 06:58
turistka

XXX.XXX.245.153

Jen pro zajímavost, sehnat správný padnoucí náhubek je docela nadlidský úkon, všechny zverymexy v okolí, kam se dá dojít i se psem, mají nabídku lehkých kovových košů velmi omezenou či žádnou. Ale těch nylonových, kožených či plastových nepřeberné množství

7.2.2020 09:00

turistka napsal(a):
Jen pro zajímavost, sehnat správný padnoucí náhubek je docela nadlidský úkon, všechny zverymexy v okolí, kam se dá dojít i se psem, mají nabídku lehkých kovových košů velmi omezenou či žádnou. Ale těch nylonových, kožených či plastových nepřeberné množství

Jo, to se ví, že je to problém. Buď musíte požádat prodavačku, aby vám objednala několik konkrétních velikostí, který vyzkoušíte. Anebo se musíte připravit na obcházení/objíždění vzdálenějších obchodů, větších měst apod.

7.2.2020 09:44
turistka

XXX.XXX.245.153

Jo, to se ví, že je to problém. Buď musíte požádat prodavačku, aby vám objednala několik konkrétních velikostí, který vyzkoušíte. Anebo se musíte připravit na obcházení/objíždění vzdálenějších obchodů, větších měst apod.

První možnost byla vyloučena (max. by mi objednali 1 velikost), takže nezbývá než ta druhá, holt se mladá trochu projede Ale zase měli na výběr asi 100 různých mističek a 150 módních oblečků

7.2.2020 10:28

turistka napsal(a):
První možnost byla vyloučena (max. by mi objednali 1 velikost), takže nezbývá než ta druhá, holt se mladá trochu projede Ale zase měli na výběr asi 100 různých mističek a 150 módních oblečků

A zkusit dojet na jednu velkou výstavu? Tam je většinou stánků...., tak dojede řada prodejců....

7.2.2020 10:40
turistka

XXX.XXX.245.153

A zkusit dojet na jednu velkou výstavu? Tam je většinou stánků...., tak dojede řada prodejců....

Dobrý tip, děkuji

7.2.2020 11:14
bobina65

XXX.XXX.124.148

Kovový košík je nejlepší a psům nevadí.

7.2.2020 17:04

turistka napsal(a):

Jsou různý druhy obchodů, někde mají hlavně růžové kabátky a svítivě fialové flexinky, jinde je mrazák s masem, stopovačky a výběr náhubků. Ale zrovna s těma náhubkama je to fakt na pytel, obvykle mají třeba 2-3 kusy tý daný velikosti, a chce se to prostě trefit. A obejít těch obchodů víc a všude prohrabat, co vše mají. A nenechat si radit od prodavaček, obvykle radí mnohem menší náhubky, než jsou potřeba.

7.2.2020 17:05

Mimochodem o náhubcích a jejich správných velikostech byla řeč třeba tady: https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3566728/jak-velky-nahubek?from-list=1#a3597896

8.2.2020 16:56
Atheira

XXX.XXX.181.160

Dobré náhubky mají tady: https://www.grel.cz/nahubky-pro-psy
Měla jsem strašný problém sehnat feně něco, co by sedělo, prostě nikde nic a objednávat naslepo podle nějakých udaných velikostí na netu dost blbý. S pánem se dalo krásně domluvit, po poslání fota a rozměrů tý feniný čumákový špičky i poradil, co by za sebe doporučil. Domluvili jsme se na poslání více velikostí, já vybrala, co z toho sedí nejlíp a zbytek poslala zpět.

8.2.2020 18:54

Atheira napsal(a):
Dobré náhubky mají tady: https://www.grel.cz/nahubky-pro-psy
Měla jsem strašný problém sehnat feně něco, co by sedělo, prostě nikde nic a objednávat naslepo podle nějakých udaných velikostí na netu dost blbý. S pánem se dalo krásně domluvit, po poslání fota a rozměrů tý feniný čumákový špičky i poradil, co by za sebe doporučil. Domluvili jsme se na poslání více velikostí, já vybrala, co z toho sedí nejlíp a zbytek poslala zpět.

Výběr tam teda mají. Ale "náhubek výcvikový"??? Haltina?
A u těch fixačních by mělo být uvedeno, že to není na běžné nošení. Aby to pochopily i prázdné hlavy. Jednu takovou prázdnou hlavu mužského pohlaví jsem viděla včera. Vedla na vodítku labradora s fixačním náhubkem. Chudák pes, a to není vedro.

8.2.2020 18:57

Některé náhubky, i některé kovové, nemají správný tvar, tak pozor na to při výběru!

8.2.2020 20:29
Atheira

XXX.XXX.181.160

Výběr tam teda mají. Ale "náhubek výcvikový"??? Haltina?
A u těch fixačních by mělo být uvedeno, že to není na běžné nošení. Aby to pochopily i prázdné hlavy. Jednu takovou prázdnou hlavu mužského pohlaví jsem viděla včera. Vedla na vodítku labradora s fixačním náhubkem. Chudák pes, a to není vedro.

Tak myslím, že tady bylo dostatečně vysvětleno, co a jak. Proto předpokládám, že zadavatelku nenapadne pořídit fixační nebo podobnou hrůzu.
Jde mi jen o ty kovové koše, které v hromadě kamenných obchodů prostě nemají. Ne takové, které se nezužují souběžně s čumákem.

Mimochodem, u fixačních popis je: Fixační náhubek slouží ke krátkodobému znemožnění psa kousnout. Pomocník v očekávaných krizových situacích – lékař.

8.2.2020 20:46

Atheira napsal(a):
Tak myslím, že tady bylo dostatečně vysvětleno, co a jak. Proto předpokládám, že zadavatelku nenapadne pořídit fixační nebo podobnou hrůzu.
Jde mi jen o ty kovové koše, které v hromadě kamenných obchodů prostě nemají. Ne takové, které se nezužují souběžně s čumákem.

Mimochodem, u fixačních popis je: Fixační náhubek slouží ke krátkodobému znemožnění psa kousnout. Pomocník v očekávaných krizových situacích – lékař.

Ano, já jsem nemyslela zadavatelku, ale psala jsem to obecně.

8.2.2020 21:14
Atheira

XXX.XXX.181.160

Ano, já jsem nemyslela zadavatelku, ale psala jsem to obecně.

Jo, tak to pak chápu. Taky už jsem zažila pitomce s fixačním. Cestovaly jsme s fenou vlakem a přistoupil nějaký pár s JRT s fixačním náhubkem. Průvodčí byl zrovna u stejných dveří, kde nastupovali a víc při smyslech než oba dva dohromady. Tak na ně hned houknul, ať to okamžitě sundaj, jestli se pomátli.
Netušili... absolutně je ani nenapadlo, co na tom může být blbě.

8.2.2020 23:59
Šarina

XXX.XXX.168.239

to: zadavatelka: nepřemýšlela jste o tom, že byste pro tu mladší fenu našla jiný domov? Myslím, že jste psala, že je to pracant, a že byste v podstatě věděla, kam s ní. Věřte, že pes to tak nebere a pokud by našla někde místo, kde by se jí opravdu naplno věnovali, tak by si tam zvykla opravdu velmi rychle a byla by tam úplně spokojená. Nebyla by to od vás žádná zrada, naopak- ukázala byste, že vám jde opravdu o její štěstí a že se dokážete na situaci podívat z jejího pohledu. Vaše seniorka by si oddechla, a to si asi taky zaslouží. Nic vám nebrání obstarat jiné štěně, a to s větším rozmyslem rasy, případně linie, a třeba byste radši mohla sáhnout po psovi?
Držím vám palce, abyste tu situaci vyřešila s ohledem k vašim oběma pejskům. Váš lidský pohled (v určitém ohledu sobecký) musí jít stranou.

9.2.2020 00:00
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Šarina napsal(a):
to: zadavatelka: nepřemýšlela jste o tom, že byste pro tu mladší fenu našla jiný domov? Myslím, že jste psala, že je to pracant, a že byste v podstatě věděla, kam s ní. Věřte, že pes to tak nebere a pokud by našla někde místo, kde by se jí opravdu naplno věnovali, tak by si tam zvykla opravdu velmi rychle a byla by tam úplně spokojená. Nebyla by to od vás žádná zrada, naopak- ukázala byste, že vám jde opravdu o její štěstí a že se dokážete na situaci podívat z jejího pohledu. Vaše seniorka by si oddechla, a to si asi taky zaslouží. Nic vám nebrání obstarat jiné štěně, a to s větším rozmyslem rasy, případně linie, a třeba byste radši mohla sáhnout po psovi?
Držím vám palce, abyste tu situaci vyřešila s ohledem k vašim oběma pejskům. Váš lidský pohled (v určitém ohledu sobecký) musí jít stranou.

9.2.2020 10:21

Šarina napsal(a):

Přidávám se k tomuhle názoru. Nejde jen o starou fenu, ale o celkovou situaci v rodině - malé děti ( jestli zas nemotám dvě vlákna dohromady ).
Jestli je mladá fena opravdu ostrá a pracovitá, co si z nedostatku činnosti vymyslí příště?

10.2.2020 11:06
jezicek

XXX.XXX.171.132

Jak uz je napsano vyse, tento nahubek je pro dany ucel nesmysl, protoze pes s nim natuty dokaze kousnout tak jako tak, byt nevezme "na plnou hubu".

Vhodny nekovovy a lehky nahubek pro psy, co opravdu kousou (casto uzivaji chovatele bull plemen) je Ultra Baskerville, Da se i s paskou co vede mezi ocima a usima dozadu aby se posichrovalo riziko stazeni psem.

(jinak se ale pridavam k tomu tesne nade mnou)

10.2.2020 11:54

jezicek napsal(a):
Jak uz je napsano vyse, tento nahubek je pro dany ucel nesmysl, protoze pes s nim natuty dokaze kousnout tak jako tak, byt nevezme "na plnou hubu".

Vhodny nekovovy a lehky nahubek pro psy, co opravdu kousou (casto uzivaji chovatele bull plemen) je Ultra Baskerville, Da se i s paskou co vede mezi ocima a usima dozadu aby se posichrovalo riziko stazeni psem.

(jinak se ale pridavam k tomu tesne nade mnou)

Tento náhubek nemá dobrý tvar. Směrem k čenichu se zužuje, kdežto při otevřené tlamě se právě k čenichu čelisti rozevírají.

10.2.2020 12:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tento náhubek nemá dobrý tvar. Směrem k čenichu se zužuje, kdežto při otevřené tlamě se právě k čenichu čelisti rozevírají.

Jako asi ten tvar není úplně ideální - ale zase pokud je to nachvíli, jen kvůli druhému psovi, tak si myslím, že je to OK. Mám tenhle koš na psa taky - v létě nosí kovovoý prostorný, ale pokud jde o seznamování se psy, tak máme tenhle. A používám ho i při coursingu - tam mě prostě přijde pohodlnější a lehčí, než klasický kovový. Na většině těch ilustračních fotkách má pes špatně zvolenou velikost, můj pes v tom náhubku normálně v klidu dýchá s otevřenou tlamou.

10.2.2020 12:19
turistka

XXX.XXX.245.153

Děkuju všem za tipy na výběr a koupi náhubku, prostuduju a seženu poblíž obchod, kde půjde vybrat ten správný

10.2.2020 12:44
turistka

XXX.XXX.245.153

Šarina napsal(a):

Máte pravdu, vím, že by po mně nijak netesknila. Ale já ano Vím, že je to sobecké, ale nedokážu si představit, že by tu nebyla Kdyby se tady trápila, bylo by to něco jineho, ale ona je tu spokojená, navíc už na ni mám čas a věnuju se jí. Agresivní v žádném případě není, už jsem to tu psala, miluje lidi i děti, za plotem se jí sice většinou lidi bojí, ale ve finále by zlodějům ještě uvařila kafe
Stařenka si zatím nestěžuje, od zítřka už může ven a určitě ocení, že na zahradě nebude sama, byť bude kamarádka v kotci.
Je opravdu tak strašně sobecké si mladou nechat? Je to jedna z velice mála situací, kdy myslím víc na sebe než na někoho jiného...

10.2.2020 13:04

turistka napsal(a):
Máte pravdu, vím, že by po mně nijak netesknila. Ale já ano Vím, že je to sobecké, ale nedokážu si představit, že by tu nebyla Kdyby se tady trápila, bylo by to něco jineho, ale ona je tu spokojená, navíc už na ni mám čas a věnuju se jí. Agresivní v žádném případě není, už jsem to tu psala, miluje lidi i děti, za plotem se jí sice většinou lidi bojí, ale ve finále by zlodějům ještě uvařila kafe
Stařenka si zatím nestěžuje, od zítřka už může ven a určitě ocení, že na zahradě nebude sama, byť bude kamarádka v kotci.
Je opravdu tak strašně sobecké si mladou nechat? Je to jedna z velice mála situací, kdy myslím víc na sebe než na někoho jiného...

Já vám nevím... Myslíte, že si stará fena pořád myslí, že mladá fena, která ji dvakrát napadla a dvakrát jí dost vážně a bolestivě ublížila, je její kamarádka?
Někdy je to sobectví pěkná svině, že?

10.2.2020 14:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

turistka napsal(a):

Tohle si musíte srovnat v hlavě sama. Upřímně si říct, jestli opravdu té feně můžete dát to , co potřebuje, jestli u vás je šťastná. Jestli s ní opravdu makáte a budete i do budoucna makat tak, aby byl pracovní pes spokojený.

Někdy je prostě lepší (pro dobro psa) si přiznat, že na to nemám a najít vhodnější domov. Ale to nemůže posoudit asi nikdo z nás, to musíte nejlíp vědět vy sama.

Přidejte reakci

Přidat smajlík