Z vlčích luk a stepi - zdraví a kvalita psů?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2008 11:13

Dobrý den všem,
před šesti lety jsme si od pana Kubeše koupili štěně labradora. Byl to náš první pes, neorientovali jsme se s manželem v této chovatelské komunitě.
Bohužel z touto chovnou stanicí i s jednáním pana Kubešem máme ty nejhorší zkušenosti, ale o to teď nejde.
V necelých šesti letech je náš pes prakticky invalida, těžká artróza, dysplazie č.4, další vrozené vady na kloubech. Všichni předci 0/0 kyčle, lokty.
Pejsek je úžasné povahy, máme ho moc rádi, dopujeme ho léky, koupě nelitujeme, kdyby nebyl u nás, ale někde v kotci, jak nám Kubeš radil, bylo by to s ním horší.
Jde mi jen o to zjistit, zda jsme měli se zdravím našeho psa smůlu jen my nebo jestli je nás víc, protože mám zprávy o falšování výsledků rentgenů apod.

20.4.2008 13:56

larissa napsal(a):
Dobrý den všem,
před šesti lety jsme si od pana Kubeše koupili štěně labradora. Byl to náš první pes, neorientovali jsme se s manželem v této chovatelské komunitě.
Bohužel z touto chovnou stanicí i s jednáním pana Kubešem máme ty nejhorší zkušenosti, ale o to teď nejde.
V necelých šesti letech je náš pes prakticky invalida, těžká artróza, dysplazie č.4, další vrozené vady na kloubech. Všichni předci 0/0 kyčle, lokty.
Pejsek je úžasné povahy, máme ho moc rádi, dopujeme ho léky, koupě nelitujeme, kdyby nebyl u nás, ale někde v kotci, jak nám Kubeš radil, bylo by to s ním horší.
Jde mi jen o to zjistit, zda jsme měli se zdravím našeho psa smůlu jen my nebo jestli je nás víc, protože mám zprávy o falšování výsledků rentgenů apod.

........mám zprávy o falšování výsledků rentgenů apod...................... Tak je to asi největší množárna s PP , všemožných retrívrů a labradorů v ČR. Je jasné, že při velké kvantitě odchovů a honbě za ziskem jde asi kvalita drobet stranou, to je nevýhoda všech větších množáren. Ale pokud nemáte pro své tvrzení důkazy, že falšují rtg. tak je asi zbytečné o tom diskutovat, zprávy typu jedna paní povídala, to asi nic nedokazuje. Ale samozřejmě, pokud mají ,,svého,, veterináře, který z množství jejich ošetřovaných psů musí mít za rok pěkný příjem, tak se s ním mohou za úplatu dohodnout na lecčems. Také jsem slyšel, že se to tak dělá, pošle se na vyhodnocení od ,, svého ,, veta snímek psa, co už má vyhodnoceno 0/ 0 , samozřejmě se jménem a tetovacím číslem psa co má třeba 2/1 , no a pak po vyhodnocení oficiálním posuzovatelem je na světě další pes, co má jako 0 / 0 , i když ve skutečnosti má 2 / 1 . Také jsem toho slyšel hodně vyprávět u různých plemen, ale jak říkám to je jedna paní povídala, po nulových psech a fenách lítali čtyřkoví potomci, ale nikdy nikomu nic nedokázali. Takže zprávymít můžete, ale další věc je to dokázat. A myslíte, že když mu řeknete, aby nechal udělat rtg . DKK rodičů Vašeho štěněte někde u jiného veta a vyhodnotit, že na to přistoupí. Jak říkám povídá se u různých plemen lecos, třeba je to i pravda, ale dokázat to je věc druhá

20.4.2008 15:19

dvd napsal(a):
........mám zprávy o falšování výsledků rentgenů apod...................... Tak je to asi největší množárna s PP , všemožných retrívrů a labradorů v ČR. Je jasné, že při velké kvantitě odchovů a honbě za ziskem jde asi kvalita drobet stranou, to je nevýhoda všech větších množáren. Ale pokud nemáte pro své tvrzení důkazy, že falšují rtg. tak je asi zbytečné o tom diskutovat, zprávy typu jedna paní povídala, to asi nic nedokazuje. Ale samozřejmě, pokud mají ,,svého,, veterináře, který z množství jejich ošetřovaných psů musí mít za rok pěkný příjem, tak se s ním mohou za úplatu dohodnout na lecčems. Také jsem slyšel, že se to tak dělá, pošle se na vyhodnocení od ,, svého ,, veta snímek psa, co už má vyhodnoceno 0/ 0 , samozřejmě se jménem a tetovacím číslem psa co má třeba 2/1 , no a pak po vyhodnocení oficiálním posuzovatelem je na světě další pes, co má jako 0 / 0 , i když ve skutečnosti má 2 / 1 . Také jsem toho slyšel hodně vyprávět u různých plemen, ale jak říkám to je jedna paní povídala, po nulových psech a fenách lítali čtyřkoví potomci, ale nikdy nikomu nic nedokázali. Takže zprávymít můžete, ale další věc je to dokázat. A myslíte, že když mu řeknete, aby nechal udělat rtg . DKK rodičů Vašeho štěněte někde u jiného veta a vyhodnotit, že na to přistoupí. Jak říkám povídá se u různých plemen lecos, třeba je to i pravda, ale dokázat to je věc druhá

Já samozřejmě nic dokazovat nechci a nebudu, protože by to byl boj s větrnými mlýny.Jen jsem se chtěla ve svém příspěvku zeptat, kdo má psa z této chovné stanice a jak je na tom zdravotně, jestli máme smůlu my nebo je nás takových víc.

20.4.2008 16:33

larissa napsal(a):
Já samozřejmě nic dokazovat nechci a nebudu, protože by to byl boj s větrnými mlýny.Jen jsem se chtěla ve svém příspěvku zeptat, kdo má psa z této chovné stanice a jak je na tom zdravotně, jestli máme smůlu my nebo je nás takových víc.

Zdravím, taky mám labradora - fenku, 11 měsíců. Taky je s PP po nulových rodičích a předci byli též bez DKK. Není z té samé stanice co uvádíte Vy, ale v úterý to bude 7 týdnů co je po operaci TPO ( trojitá osteotomie pánve) ,právě kvůli špatným zadním nohám. Přední má nulový. Ortoped mi řekl,že kdyby byla stupnice vyšší,tak ona má DKK 6/6. Operace mě přišla na 40 000,- ale nedokážete představit,jakou mám radost,že už jí to začíná krásně běhat. Bez operací by prý už teď nechodila. Pravou nohu nám sundali, dle ortopeda na nulu, na levé má vzhledem k artróze stupeň 4. Taky jsem si myslela,že když si pořídím štěně s PP a po nulových rodičích,tak se právě tohoto vyvaruju,ale zřejmě jsem se zmýlila. Takže určitě v tom nejste sami. S pozdravem. Lída

20.4.2008 18:05

merry napsal(a):
Zdravím, taky mám labradora - fenku, 11 měsíců. Taky je s PP po nulových rodičích a předci byli též bez DKK. Není z té samé stanice co uvádíte Vy, ale v úterý to bude 7 týdnů co je po operaci TPO ( trojitá osteotomie pánve) ,právě kvůli špatným zadním nohám. Přední má nulový. Ortoped mi řekl,že kdyby byla stupnice vyšší,tak ona má DKK 6/6. Operace mě přišla na 40 000,- ale nedokážete představit,jakou mám radost,že už jí to začíná krásně běhat. Bez operací by prý už teď nechodila. Pravou nohu nám sundali, dle ortopeda na nulu, na levé má vzhledem k artróze stupeň 4. Taky jsem si myslela,že když si pořídím štěně s PP a po nulových rodičích,tak se právě tohoto vyvaruju,ale zřejmě jsem se zmýlila. Takže určitě v tom nejste sami. S pozdravem. Lída

No hlavně byste se měli zbavit té zažité představy, že štěně, na rozdíl od člověka, jak všichni víme, dědí vlastnosti ať už dobré nebo špatné jenom po rodičích. To platí jen v případě přenosu jedním dominantním genem, což není případ DKK. Takže pak vám musí být jasné, že stejně důležití jako nuloví rodiče, jsou i výsledky prarodičů a dalších praprapra, samozřejmě sourozenců rodičů a nejdůležitější jsou výsledky případných jiných potomků rodičů, protože i nulový pes může být přenašeč, což se projeví až u potomků. Právě k tomu slouží PP a různé databáze, aby si zájemce o štěně mohl všechno vyhledat.
Představa, že když si koupím štěně po nulových rodičích,aniž bych věděla cokoliv o dalších příbuzných, tak že budu mít taktéž nulové štěně je opravdu hodně naivní.
A k tomu falšování výsledků rtg - pokud je mi známo, kluby mají stanovené posuzovatele, takže není možné, aby rtg posuzoval nějaký dvorní vet dané chovatelské stanice. Tím neříkám, že k podvodům nemůže docházet, ale určitě ne tak, jak je popsáno výše.
Spíš doporučuju prostudovat podrobně PP, určitě na to, kde se postižení u vašeho psa vzalo, přijdete.

20.4.2008 19:06

larissa napsal(a):
Dobrý den všem,

my mame psa LR z teto ChS a az ted v 10 letech zacal mit problemy s klouby (ranni ztuhlost)..jinak nemel jediny zdravotni problem,vsechno v poradku..tak asi sme meli stesti

20.4.2008 20:35

misa napsal(a):
my mame psa LR z teto ChS a az ted v 10 letech zacal mit problemy s klouby (ranni ztuhlost)..jinak nemel jediny zdravotni problem,vsechno v poradku..tak asi sme meli stesti

I my máme fenku z této CHS, teď je jí 8 let, je zlatá, ale už přes rok má dost artrozu na přední noze, bere pravidelně alavis a občas je to i na prášek na bolest. Kupovali jsme ji ve 2,5 letech, byla uchovněná a po prvních štěňatech. Má osvědčení o DKK 0/0. Kolem 4 let začala mít trochu problémy se zadní nohou, tak proběhl rentgen a ejhle výsledek : 2/2 na jedné a 1/0 na druhé noze. Kulhání se upravilo , asi taky díky alavisu a zatím stále může pracovat v lese, takže je šťastná. Snad jí to ještě vydrží. Nechali jsme ji vykastrovat a další štěňata už nebyla, jak dopadli její štěnda nevíme. Nemáte někdo štěně po Rajce z Vlčí stepi? Je černá, štěňata byla podle fotky žlutá i černá, teď by jim mělo být mezi 5 - 6 lety.

20.4.2008 21:12

atika napsal(a):
I my máme fenku z této CHS, teď je jí 8 let, je zlatá, ale už přes rok má dost artrozu na přední noze, bere pravidelně alavis a občas je to i na prášek na bolest. Kupovali jsme ji ve 2,5 letech, byla uchovněná a po prvních štěňatech. Má osvědčení o DKK 0/0. Kolem 4 let začala mít trochu problémy se zadní nohou, tak proběhl rentgen a ejhle výsledek : 2/2 na jedné a 1/0 na druhé noze. Kulhání se upravilo , asi taky díky alavisu a zatím stále může pracovat v lese, takže je šťastná. Snad jí to ještě vydrží. Nechali jsme ji vykastrovat a další štěňata už nebyla, jak dopadli její štěnda nevíme. Nemáte někdo štěně po Rajce z Vlčí stepi? Je černá, štěňata byla podle fotky žlutá i černá, teď by jim mělo být mezi 5 - 6 lety.

známá má FCR teď jsou mu dva roky a má kyčle 2/4... jeho sestra 0/0.. takže jak kdo... ještě vím o dvou fenkách z vrhu O, ale ti zatím RTG nemají

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.4.2008 10:53

larissa napsal(a):
Dobrý den všem,

Bohužel, stále nevíme, jak moc je dysplazie dědičná. Někdo přísahá jen na dědičnost, někdo bere v potaz i výživu, a vlastně ani veterináři nejsou jednotní. Problém s DKK je relativně mladý, léta se DKK nesledovala. Sledování cca 20 let je sice docela dlouho, ale protože se nedědí jen od rodičů, ale daleko šířeji, nelze u potomků zvířat s DKK 0/0 vyloučit ani postižení 4. stupně. Není to ovšem vina chovatele, ve vrhu mohou být štěňata s DKK 0/0 i 4/4, přičemž se to prokáže až při snímkování, jinak to na štěňatech poznat není. A zase, může být pes s DKK 2/2, a mít pohybové potíže, a pes s DKK 4/4 a potíže nemá. Záleží to i na kvalitě svalového korzetu, který může i špatně vyvinutý kloub držet, a tím zajistit pro zvíře bezbolestný pohyb. Vy jste v 6 letech svého psa snímkovali, ale každý vet vám řekne, že stupeň DKK může již být v tomto věku ovlivněn právě věkem.
Nelze tedy vinu házet na chovatele! (Nechovám).

21.4.2008 11:43

atika napsal(a):

Na to musím reagovat, není možné mít na jedné noze 2/2 a na druhé 1/0, jedna noha je před lomítkem a druhá za lomítkem. Jedině pokud má pes 4 zadní nohy, to by potom mohlo být. Takže může mít DKK 2/2 nebo 0/1, ale ne obojí zároveň. Pokud se další RTG dělal až po 4 letech, tak DKK již klidně může být, protože při posuzování se zohledňuje i artróza a v tomto věku již většina psů menší či větší artrózu má. Takže postavení kloubů může být správné, ale vyhodnocení DKK již nemusí být nulové.

lucie x

21.4.2008 12:01
lucie x

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bohužel, stále nevíme, jak moc je dysplazie dědičná. Někdo přísahá jen na dědičnost, někdo bere v potaz i výživu, a vlastně ani veterináři nejsou jednotní. Problém s DKK je relativně mladý, léta se DKK nesledovala. Sledování cca 20 let je sice docela dlouho, ale protože se nedědí jen od rodičů, ale daleko šířeji, nelze u potomků zvířat s DKK 0/0 vyloučit ani postižení 4. stupně. Není to ovšem vina chovatele, ve vrhu mohou být štěňata s DKK 0/0 i 4/4, přičemž se to prokáže až při snímkování, jinak to na štěňatech poznat není. A zase, může být pes s DKK 2/2, a mít pohybové potíže, a pes s DKK 4/4 a potíže nemá. Záleží to i na kvalitě svalového korzetu, který může i špatně vyvinutý kloub držet, a tím zajistit pro zvíře bezbolestný pohyb. Vy jste v 6 letech svého psa snímkovali, ale každý vet vám řekne, že stupeň DKK může již být v tomto věku ovlivněn právě věkem.

Ahoj, také mám labradora, z jiné CHS, ale znám pár lidí, kteří mají retrívra z Vlčí stepi. Co se týče kvality tak labradoři a zlaťáci jsou hrozní, nejenom dysplatikové, ale i co se týče vzhledu.. U FCR nebo NSDTR je to mnohem lepší, ale i tak si myslím, že dávat uačervená a zablešená štěňata je hnus..
Osobně bych si štěně od nich nevzala.

21.4.2008 12:22

lucie x napsal(a):
Ahoj, také mám labradora, z jiné CHS, ale znám pár lidí, kteří mají retrívra z Vlčí stepi. Co se týče kvality tak labradoři a zlaťáci jsou hrozní, nejenom dysplatikové, ale i co se týče vzhledu.. U FCR nebo NSDTR je to mnohem lepší, ale i tak si myslím, že dávat uačervená a zablešená štěňata je hnus..
Osobně bych si štěně od nich nevzala.

Ahojky, já mam zase GR, sice z jiný CHS, ale mezi retrievery se pohybuju a co se člověk doslechne o této CHS je někdy opravdu hrozný...Množství psů v kotcích, snaha prodat štěně za každou cenu, nehledí se už tolik na kvalitu, ale na kvantitu...Vztah ke svým odchovanců téměř nulový...Já bych si od nich štěně nevzala..
Jinak co se tu píše o DKK je pravda, po 0/0 rodičích může být klidně 4/4 potomek...

21.4.2008 14:29

Já nedávám vinu jen chovateli, jen jsem chtěla zjistit, jaký zdravotní stav mají ostatní psi z této chovné stanice.
Rentgeny jsme dělali v cca1,5 roce, vyšly 2/3, teď v šetsti letech jsou 4/4, samozřejmě jisté opotřebování tam je. Kromě toho vrozené kloubní vady, artróza a další zdravotní problémy.

20.5.2013 15:26
janka_k

XXX.XXX.7.150

Dobrý den,

v první řadě chci vyjádřiv velkou lítost nad špatným zdravotním stavem každého pejska.
My jsme si brali labradorskýho retrívra v roce 2001 z CHS Vlčí step a Vlčí luka. Pejsek byl naprosto bez problémů celý život, až teď, ve dvanácti letech má už problémy spojené s věkem. Ale žádné vrozené. Bohužel, je otázka času, kdy nás tento náš milovaný člen rodiny opustí. Přemýšlela jsem už, že tu velkou ztrátu po čase zaplníme novým pejskem z této chovné stanice, ale jsem zděšena recenzemi na tuto CHS. To se to opravdu takto změnilo a zhoršilo? Před dvanácti lety se na tuto stanici pěla chvála a náš pejsek byl jak vzhledově, tak zdravotně perfektní. Přikládám foto.
Po přečtení několika recenzí se obávám, že si pejska z této stanice nevezmeme a je mi to líto. Pokud se rozhodneme mít nového pejska.....může nám někdo doporučit nějakou jinou stanici s labradory? Děkuji Jana.

20.5.2013 21:34
bluebow

XXX.XXX.178.145

My jsme se do této chovky jeli podívat na štěnda tollera, a je to hrůůůůza. Psi v kotci, bojí se lidské přitomnosti, očička zalepená. Nejhorší na tom je že majiel stanice je zároveň i poradcem chovu a rozhodčím na většině klubových výstav. smajlík

22.5.2013 13:43
plisak

XXX.XXX.236.4

smajlík

18.1.2014 17:52
JanaS.Viribus

XXX.XXX.143.124

Nedávala bych na řeči těch, co někde něco zaslechli,ale na vlastní zkušenost. Při takovém množství štěňat, co za ty roky z chovatelské stanice odešli do nových domovů, je stále většina zdravých a spokojených..Bohužel se najdou i ty, co nemají štěstí na zdraví, ale co si budem nalhávat, která chovatelská stanice má 100% zdravá štěňata.. Já můžu jen doporučit!!!

18.1.2014 21:09
lea123456

XXX.XXX.255.86

mě fascinuje jak se tady všichni do Vlčích luk obouváte... Jasně je pravda že chovaji ve velkym, maji psi v kotcích a tak. Plno psů od nich má displazii a nejsou zdraví. Ale proč řešíte zrovna je. Podívejte se na jiný chovatele jaký jsou to množírny a včem psi maji. Například paní ''super chovatelka'' Maříková a její Chlapeté štěstí, co už namnožila vrhů a co je jich nemocných z toho množství co už vyprodukovala je jenom pár co za něco stojí a to je poradkyně chovu. Když jsou psi starý nebo se jí nehoděj tak se jich prostě zbaví. Nebo missis Blaháková to je taky super chov... A co třeba CHS z Ledenických zahrad tam to taky lítá vrh za vrhem. Takže se nejdřív zamyslete nad tim jaký je to jinde a pak něco kritizujte! smajlík

18.1.2014 21:49
Shadow Of My Heart

XXX.XXX.255.86

já se teda nechci nikoho zastávat, taky se mi nelíbí jak psi chovaj, ale mam od nich psa, bude mu 6 let a nikdy jsme s nim žádné problémy neměli. RTG má čistý, nechali jsme mu je oficialně vyhodnotit až v jeho 3 letech. RTG dělala MVDr. Štorková a posílali jsme je do Budějek MVDr. Šebkovi, takže falšovaný určitě nejsou. Bez problému jsme ho uchovnili. Povahu má taky skvělou, je moc hodnej přátelskej, miluje děti a je aktivní v canisterapii. S ostatními psi taky nemá problémy. Mam ještě jednoho goldíka mladou fenku (od jiné chovatelky) která ho vyloženě moří a on si všechno nechá líbit. Co je ale nejdůležitější je ZDRAVEJ. Znám i několik lidí co od nich maji pejsky a jsou naprosto spokojení. Takže ne všichni psi od nich jsou nemocní chcípáčci.

10.4.2014 18:50
kesule

XXX.XXX.126.120

tak nevím co to máte za psy ja mám odtamat Flatíka je nam 12 let a sme naprosto zdraví krásní a čilí

10.4.2014 19:00
pidla

XXX.XXX.106.11

kesule napsal(a):
tak nevím co to máte za psy ja mám odtamat Flatíka je nam 12 let a sme naprosto zdraví krásní a čilí

Však nikdo neříkal, že se i množitelům nemůže podařit krásný a zdravý pes... Měli jste štěstí. Navíc flat je celkově poměrně zdravé plemeno, u něj bude většina odchovů bez problému, i když na to chovatelé totálně kašlou (na rozdíl třeba od goldenů nebo tollerů...)

Je to fešák, ať mu zdravíčko ještě dlouho slouží! smajlík

10.4.2014 23:13
bohemica

XXX.XXX.168.11

smajlík

6.6.2014 13:34
on marek

XXX.XXX.116.82

bluebow napsal(a):
My jsme se do této chovky jeli podívat na štěnda tollera, a je to hrůůůůza. Psi v kotci, bojí se lidské přitomnosti, očička zalepená. Nejhorší na tom je že majiel stanice je zároveň i poradcem chovu a rozhodčím na většině klubových výstav. smajlík

neviem sice kde ste boly v akej chovke ale chovnej stanici Z vlčích luk a stepi ste asi nikdy neboly, mame odtial 6 psa a znami maju kopu psov, je to stanica na urovni jeden zdravotny problem mame u 9 a 13 rocnej suke artroza + displazia ostatne psi vsetko koser super, podotykam psi chovame v kotcoch celorocne vonku bez prikurovania a od septembra az do kedy voda nezamrzne su dennodene vo vode a na polovackach, mame na ich sukach aj odchovy aj chovnych psov a nemali sme ani 1x problemi z displaziou, nato ze sme psi dovliekli aj z Kanadi ako kvalita tak Kanadania slunt bez povahy iba slusny exterier

6.6.2014 13:55
pidla

XXX.XXX.106.11

on marek napsal(a):
neviem sice kde ste boly v akej chovke ale chovnej stanici Z vlčích luk a stepi ste asi nikdy neboly, mame odtial 6 psa a znami maju kopu psov, je to stanica na urovni jeden zdravotny problem mame u 9 a 13 rocnej suke artroza + displazia ostatne psi vsetko koser super, podotykam psi chovame v kotcoch celorocne vonku bez prikurovania a od septembra az do kedy voda nezamrzne su dennodene vo vode a na polovackach, mame na ich sukach aj odchovy aj chovnych psov a nemali sme ani 1x problemi z displaziou, nato ze sme psi dovliekli aj z Kanadi ako kvalita tak Kanadania slunt bez povahy iba slusny exterier

Moje známá je majitelkou dvou goldenů z této chovky - bratrů z jednoho vrhu. Brala si je až tuším ve čtyřech nebo necelých pěti měsících věku. V tomhle věku zřejmě nikdy nebyli mimo kotec, neznali dům, dveře, auta, lidi, trávu, nic. Týden jí trvalo, než s nimi dokázala projít dveřmi do domu bez toho, aby začali panikařit. Navíc zřejmě nikdo nedohlížel na jejich krmení, prostě se jim hodila do kotce dávka pro oba a nazdar, takže ten průbojnější byl tlustý a ten druhý vyhublý na kost. A to nejlepší nakonec - oba mají těžkou DLK, jsou po několika operacích a přesto mají velké obtíže s pohybem a bolesti. Následně se dozvěděli, že matka štěňat RTG loktů udělaný měla, ale výsledek nebyl zveřejněný (u KCHLS to bohužel není do chovu povinné). Proč, to si každý jistě domyslí.
Zeptáte se, proč si ta štěňata vůbec brali. Jsou to jejich první psi, takže neměli žádné zkušenosti, jak by to mělo správně vypadat. Prostě věřili, že když jsou chovatelé zároveň rozhodčí a funkcionáři klubu, tak že tam bude všechno v pořádku.
Jinak jsou to absolutně zlatí psi, fantastická povaha... ale to zdraví je teda průser a se socializací majitelé bojovali děsně dlouho, než se jim podařilo udělat z nich normální psy do běžného života. Kdyby neměli vrozený výborný základ vyrovnané povahy, tak se jim to nepodařilo nejspíš vůbec.

7.6.2014 15:23

když jsme tu u těch labíků máte někdo Z Vinice ? jak je na tom ?

AnitaPolcar

8.8.2016 19:57
AnitaPolcar

XXX.XXX.222.3

My měli fenku GL a až do 16ti let neměla žádné vážné zdravotní problémy... myslím že nezáleží uplně stoprocentě na genetice, a i pes který by neměl v rodokmenu u žádného předka displázii, by mohl být touto vadou postižený.

8.8.2016 20:06
AnitaPolcar

XXX.XXX.222.3

Myslím že v tak velké CHS by jim to za prvé neprošlo (kontroly,..), a za druhé si myslím že to nemájí za potřebí protože tam o psi a feny s PP nemají nouzy.

8.8.2016 20:21
AnitaPolcar

XXX.XXX.222.3

bluebow napsal(a):

Dobrý den, docela by mě zajímalo jestli vy (představte si na chvíli že řídíte jednu z největších CHS tohoto plemene v republice) byste se věnovala keždému psu zvlášť. Nechala ho běhat v domě, každému zařídila vlastni pokojik a vždy v čas krmení ho přivedla k matce. V kotcích jsou proto aby byla neustale se svoji matkou.

8.8.2016 21:31
rapotacka11

XXX.XXX.32.243

A?

8.8.2016 22:02

AnitaPolcar napsal(a):
Dobrý den, docela by mě zajímalo jestli vy (představte si na chvíli že řídíte jednu z největších CHS tohoto plemene v republice) byste se věnovala keždému psu zvlášť. Nechala ho běhat v domě, každému zařídila vlastni pokojik a vždy v čas krmení ho přivedla k matce. V kotcích jsou proto aby byla neustale se svoji matkou.

To je sice hezké, ale štěně by mělo být při odběru socializované. Alespoň v základech.

8.8.2016 23:18
Sam 90210

XXX.XXX.148.57

AnitaPolcar napsal(a):

Chovatel by měl mít jen tolik psů o které se dokáže pořádně postarat, nebo myslíte že mít nesocializované štěňata imrvere v kotcích je v pořádku ?

8.8.2016 23:22

Než z takové ch.st. štěně, to můžete mít rovnou štěně z útulku. Péči bude mít možná lepší.

Neregistrovaný uživatel

9.8.2016 21:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.25

Problém s DKK je také v tom, že se rentgeny do chovnosti dělají ve velice nízkém věku. Pes (nebo fena) se můžou klidně v jednom roce věku jevit jako "čistí", ale kdyby se zretgenovali ve dvou letech už to tak vůbec být nemusí. Pokud vím, tak např. v USA se právě proto dělají RTG až v těch dvou letech. V jednom roce vycházejí poměrně často tzv. falešné nuly. Falešné ne proto, že by to někdo falšoval, ale říká se tomu tak, protože kyčel dobře vypadá, protože je ještě velmi mladá, ale má volné vazy a ty dovolují jakési "vachtlání" kloubu v jamce při každém pohybu nohy. To znamená, že se dysplasie začne tímto vytvářet. Způsob vyšetřování by se měl změnit, pokud rentgenovat brzy, tak zároveň provádět zátěžové rentgeny, kdy se fotí pod vysokým tlakem. V podstatě se páčí hlavice kyčle z jamky. A tady se ukáže pravda. Pakliže se vytáhnout nedá, tak zvíře má krom hezkého tvaru hlavice a jamky i pevné vazy a ty vznik DKK nedovolí ani ve vyšším věku. Zvířat "čistých" i na zátěžovém snímku je hodně málo. Pakliže ale taková zvířata spojíte, je pravděpodobnost vzniku DKK u potomků nepatrná. To s tím ale musí něco udělat kluby. V současné době je to spíš tak, že každý chce toho svého mazlíka uchovnit děj se co děj, takže o zásadní změny nestojí. Mám zkušenost, že když se štěně tímto způsobem vyšetří okolo pátého měsíce věku a je i "zátěžově čisté", tak může být třeba tlustý a běhat po schodech několikrát denně a stejně se u něj žádná DKK nerozvine. Ano pes, který to má "tak tak", tak potom se každá špatná věc jako je tloušťka, nebo přehnaný pohyb projeví. Znám chovatelku (je dost známá), která zvířata, která chce si nechat do chovu drží téměř do toho roku téměř bez pohybu. Pohyb opatrný jenom na vodítku. Tak nemá možnost kyčel, která má volné vazy a inklinuje k dysplasii se projevit a v roce na snímku může vypadat dobře i když pri normální zátěži už by to čisté nebylo.

8.6.2017 19:44
AnitaPolcar

XXX.XXX.55.254

CHS z vlčích luk a stepi není množírna dámi a pánové už jen z toho důvodu že v Čechách je velmi těžké zfalšovat PP

Neregistrovaný uživatel

12.6.2017 13:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.89

AnitaPolcar napsal(a):
CHS z vlčích luk a stepi není množírna dámi a pánové už jen z toho důvodu že v Čechách je velmi těžké zfalšovat PP

Takhle to nebylo myšleno!
Teď je moderní uvádět jako množírnu všechny, kdož produkují štěňata ať už bez PP, nebo s PP a mají větší počet zvířat.
Z tohoto pohledu je zmíněná CHS množírna určitě. Za mě jsou to chovatelé, kteří retrievrům rozumí, dělají zajímavé importy a štěňata od nich koupená měla většinou velice dobré povahy na výcvik. Nedostatek socializace jsem nepozorovala.
V současné době raději prodávají do zahraničí, než tady být terčem útoků.

barunka 57

12.6.2017 13:42
barunka 57

XXX.XXX.19.251

Máme také odsud a spokojenost 11 a10 let, obě ok.

12.6.2017 22:54
Zrzavci

XXX.XXX.174.104

AnitaPolcar napsal(a):

Množírna neznamená jen to, že se tam chová bez papírů Množírna je i takový místo, kde nejde o zdraví a psychickou pohodu psů. A to bohužel tady je. Je to v podstatě továrna na psy. To je asi nejvýstižnější. Podle mě je lepší vzít štěndo z chovky, kde není x desítek psů x plemen, či varianty jednoho plemene /což step je/, ale je tam jedna, dvě feňule, štěnda jsou odchovaná opravdu v domácí péči a ne zavřená v kotci i když dobře krmená. Tam kde jde o to, aby štěndo šlo dobře socializovaný, měla dobré návyky apod.

Pucka

13.6.2017 11:11
Pucka

XXX.XXX.48.28

Zrzavci napsal(a):
Množírna neznamená jen to, že se tam chová bez papírů Množírna je i takový místo, kde nejde o zdraví a psychickou pohodu psů. A to bohužel tady je. Je to v podstatě továrna na psy. To je asi nejvýstižnější. Podle mě je lepší vzít štěndo z chovky, kde není x desítek psů x plemen, či varianty jednoho plemene /což step je/, ale je tam jedna, dvě feňule, štěnda jsou odchovaná opravdu v domácí péči a ne zavřená v kotci i když dobře krmená. Tam kde jde o to, aby štěndo šlo dobře socializovaný, měla dobré návyky apod.

Přesně tak. Chov psů může mít člověk buď jako koníček nebo jako podnikání. Nikdy bych si nevzala štěně z chovatelské stanice, kterou má její majitel jako byznys. A že takových stanic je spoustu. Namátkově třeba: http://vivesbohemia.cz/. Zajímalo by mě, jak často se takový pes dostane ven z kotce. Vůbec si to neumím představit.

13.6.2017 11:22

Pucka napsal(a):
Přesně tak. Chov psů může mít člověk buď jako koníček nebo jako podnikání. Nikdy bych si nevzala štěně z chovatelské stanice, kterou má její majitel jako byznys. A že takových stanic je spoustu. Namátkově třeba: http://vivesbohemia.cz/. Zajímalo by mě, jak často se takový pes dostane ven z kotce. Vůbec si to neumím představit.

Podle všech zkoušek a výstav to vypadá, že se v tom kotci moc ani neohřejí, pokud v něm přebývají.

Pucka

13.6.2017 11:37
Pucka

XXX.XXX.48.28

Podle všech zkoušek a výstav to vypadá, že se v tom kotci moc ani neohřejí, pokud v něm přebývají.

Na mě to spíš působí tak, že se psi dostanou ven z kotce jen v případě cvičení na zkoušky nebo na výstavy. Napočítala jsem něco ke 40 psům. Neumím si představit, že někdo dokáže denně věnovat 40 psům.

13.6.2017 11:54

Ony ty velké chovky fungují jinak, než si představujete - o psy se většinou stará tým pomocníků, třeba z rodiny či přátel,...

13.6.2017 12:39
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Zrzavci napsal(a):

Velká chovka neznamená že pes je 24 hodin v kotci bez lidí... jak už tu je psané velká chovka funguje jinak a většinou se o zvířata stará tým lidí...čeěi jsou docela zvláštní a neodpouštějí uspěch a nedejbože pokud někdo vydělá nějake peníze.Je spousta takových chovek v zahraničí a jsou cěněné a o jejich odchov je obrovský zájem a čeští závistivci jsou štastní když jim prodají štěně ale pokud je něco takového v česku tak je to hned na černé listině.

13.6.2017 14:14
janaa

XXX.XXX.153.61

Pucka napsal(a):
Na mě to spíš působí tak, že se psi dostanou ven z kotce jen v případě cvičení na zkoušky nebo na výstavy. Napočítala jsem něco ke 40 psům. Neumím si představit, že někdo dokáže denně věnovat 40 psům.

Tak si to spočtěte ještě jednou, polovina zvířat je ve spolumajitelství. Část zvířat veteráni.

13.6.2017 14:47
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

janaa napsal(a):
Tak si to spočtěte ještě jednou, polovina zvířat je ve spolumajitelství. Část zvířat veteráni.

Nebudu to tu moc rozmazávat, ale mám osobní zkušenost. Ne psi tam netrpí, je s nimi pracováno, ale psa už si odtamtud já osobně nikdy nevezmu.

13.6.2017 14:52
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

ivulka2 napsal(a):
Velká chovka neznamená že pes je 24 hodin v kotci bez lidí... jak už tu je psané velká chovka funguje jinak a většinou se o zvířata stará tým lidí...čeěi jsou docela zvláštní a neodpouštějí uspěch a nedejbože pokud někdo vydělá nějake peníze.Je spousta takových chovek v zahraničí a jsou cěněné a o jejich odchov je obrovský zájem a čeští závistivci jsou štastní když jim prodají štěně ale pokud je něco takového v česku tak je to hned na černé listině.

No škoda, že se nemůžete zeptat těch, kteří od tamtud psy měli. Ne, opravdu nejsem zhrzený zájemce o štěně z téhle stanice.

13.6.2017 19:50

Pucka napsal(a):

Vy je osobně znáte že si tohle dovolíte napsat ?

13.6.2017 20:34
janaa

XXX.XXX.153.61

Zrzavci napsal(a):
Nebudu to tu moc rozmazávat, ale mám osobní zkušenost. Ne psi tam netrpí, je s nimi pracováno, ale psa už si odtamtud já osobně nikdy nevezmu.

Já je neznám, nesoudím, to byla jen reakce na ten počet přes 40 zvířat, když je polovina u jiných majitelů, jen je prezentují na stránkách.

13.6.2017 20:46

ivulka2 napsal(a):

Přesně tak jak píšete, skvělé výsledky, skvělí, zdraví psi, supr podmínky, štěnata která nejsou dostupná pro každého a typická česká závist a nepřejícnost. Pokud by se všichni psi měli tak jako v téhle chovce to by pane bylo.

Pucka

14.6.2017 11:38
Pucka

XXX.XXX.215.14

janaa napsal(a):
Já je neznám, nesoudím, to byla jen reakce na ten počet přes 40 zvířat, když je polovina u jiných majitelů, jen je prezentují na stránkách.

Tak to pardón. Na stránky jsem se podívala znovu a po vyloučení psů, které jsou ve spolumajitelství, jsem jich napočítala ke 30 (psí veterány samozřejmě počítám taky, i starým psům je potřeba se věnovat.) Takže na mém názoru se nic nemění. I kdyby to bylo tak, že by zaměstnávali dalších X lidí na plný úvazek, kteří by se psi každý den cvičili, chodili na procházky a věnovali se jim se vším všudy, tak by mě takto vysoký počet psů odradil. Zmíněnou chovatelskou stanici jsem vybrala jen jako příklad. Se závistí to nemá nic společného . Každý má jiné priority. Já si raději vezmu štěně od chovatele, který má své psi jako rodinné parťáky, věnuje se jim každý den a nemá je jen jako pracovní náčiní a zdroj financí.

14.6.2017 11:53

Pucka napsal(a):
Tak to pardón. Na stránky jsem se podívala znovu a po vyloučení psů, které jsou ve spolumajitelství, jsem jich napočítala ke 30 (psí veterány samozřejmě počítám taky, i starým psům je potřeba se věnovat.) Takže na mém názoru se nic nemění. I kdyby to bylo tak, že by zaměstnávali dalších X lidí na plný úvazek, kteří by se psi každý den cvičili, chodili na procházky a věnovali se jim se vším všudy, tak by mě takto vysoký počet psů odradil. Zmíněnou chovatelskou stanici jsem vybrala jen jako příklad. Se závistí to nemá nic společného . Každý má jiné priority. Já si raději vezmu štěně od chovatele, který má své psi jako rodinné parťáky, věnuje se jim každý den a nemá je jen jako pracovní náčiní a zdroj financí.

Nevybirejte jsko priklad nekoho koho neznate a nemate o tom ani poneti. Videla jdte ty psy? Znste ty chovatele yByla jste tam?

Pucka

14.6.2017 16:14
Pucka

XXX.XXX.48.28

Nevybirejte jsko priklad nekoho koho neznate a nemate o tom ani poneti. Videla jdte ty psy? Znste ty chovatele yByla jste tam?

Nemusíte reagovat tak přehnaně. Prostě to tak mám nastavené. Štěně bych nechtěla ani od chovatelské stanice Z vlčích luk a stepi nebo od někoho, kdo cíleně chová psi bez PP. To vím bez toho, abych někoho z nich musela znát osobně. Chovatel, který má takovéhle velké množství psů, mi prostě sympatický není. Upřednostním raději někoho, u kterého jsou psi součástí rodiny. Toť vše :).

14.6.2017 16:23

Pucka napsal(a):
Nemusíte reagovat tak přehnaně. Prostě to tak mám nastavené. Štěně bych nechtěla ani od chovatelské stanice Z vlčích luk a stepi nebo od někoho, kdo cíleně chová psi bez PP. To vím bez toho, abych někoho z nich musela znát osobně. Chovatel, který má takovéhle velké množství psů, mi prostě sympatický není. Upřednostním raději někoho, u kterého jsou psi součástí rodiny. Toť vše :).

Nemluvím o Z vlčích luk, ty osobně neznám. Psala jste o Vives bohemia. kdo tam chová psy bez PP ? Je jedno zda je vám sympatické nebo nesympatické kdo chová větší množství psů, to je váš problém. Ale brát si do úst někoho koho neznáte a šířit nesmysly po netu, jenom pro to že se vám nelíbí, zamyslete se nad sebou. štěně z takové chovky by jste nechtěla, a nebo vám ho neprodali že na ně máte tak spadeno ? Pokud jsou psi někde součástí rodiny, jsou vycjhovaní, vycvičení, socializovaní, perfektní tak zrovna v této konkrétní chovce. Takže bud z vás mluví závist a nebo jste prostě svými úvahami šlápla hodně vedle.

14.6.2017 16:24

Nemluvím o Z vlčích luk, ty osobně neznám. Psala jste o Vives bohemia. kdo tam chová psy bez PP ? Je jedno zda je vám sympatické nebo nesympatické kdo chová větší množství psů, to je váš problém. Ale brát si do úst někoho koho neznáte a šířit nesmysly po netu, jenom pro to že se vám nelíbí, zamyslete se nad sebou. štěně z takové chovky by jste nechtěla, a nebo vám ho neprodali že na ně máte tak spadeno ? Pokud jsou psi někde součástí rodiny, jsou vycjhovaní, vycvičení, socializovaní, perfektní tak zrovna v této konkrétní chovce. Takže bud z vás mluví závist a nebo jste prostě svými úvahami šlápla hodně vedle.

Pucka

14.6.2017 17:02
Pucka

XXX.XXX.48.28

Tak ještě jednou. Moje první reakce byla všeobecnou reakcí na chovatelské stanice, které chovají velké množství psů, byť to jsou psi s PP. Vy jste si z mého příspěvku vytáhla jen to, že jsem zmínila i Vives bohemia, která podle mě do této kategorie také spadá a můj pohled na věc berete nesmyslně jako útok vůči této chovatelské stanici.

Pro mě jsou výše zmínění kategorií chovatelů, od kterých bych štěně z principu nechtěla. Štěně od Vives bohemia jsem nikdy nechtěla a ani ho nikdy chtít nebudu. Takže opravdu nejsem zhrzený odmítnutý zájemce o štěně. Nevím, jaké nesmysly podle Vás šířím. Jen jsem konstatovala fakta, za kterými si stojím. Opravdu si neumím představit, jak by mohlo být 30 psů běžnou součástí rodiny a chovatel dokázal každému z nich dát potřebnou dávku pozornosti. Ano, v zahraničí fungují chovatelské stanice, s velkým počtem psům, kde mají psi full servis v podobě venčení a výcviku. S chovatelskou stanicí, která by takto fungovala v ČR, jsem se ale popravdě ještě nesetkala. Navíc ani v takovéto chovatelské stanici součástí rodiny psi opravdu nejsou. To je u takhle velkého množství psů technicky neproveditelné, i kdyby se chovatel rozkrájel. Tak to prostě je a nebo máte o psech, kteří fungují jako součást rodiny úplně diametrálně odlišné představy než já.
Podle vašich rozhořčených odpovědí usuzuji, že se s chovateli znáte a tento způsob chovu schvalujete. Váš pohled na věc vám brát nebudu, tak se mi prosím nesnažte vnutit váš názor. Já raději vždy zajdu za chovatelem, který má dva tři psy, kterým se věnuje na 100% a bere je jako členy rodiny, než za někým, kdy má psů třicet.

14.6.2017 17:25
koňadra

XXX.XXX.128.31

Jakoukoliv činnost můžeme provozovat na zájmové nebo profesionální úrovni. Např. chov koní - už někdo někdy viděl, že by chov nějak zásadně ovlivnil nějaký kůň z neznámého chovu? Možná nějaká výjimka. Chov většinou nejvíce ovlivňují velké hřebčíny a dostihové stáje. Se psy je to podobné. Jenže v našich malých, závistivých poměrech se jaksi považuje za neslušné když má někdo více jak 5 psů a ještě ne v posteli. Nechci se zastávat žádné ze zde jmenovaných stanic, ale dokáži si představit velkou chovatelskou stanici na profesionální úrovni. Konec konců na západě již fungují dávno. Jasně, tam nejde mazlíčkovat se s každým psem, ale jde tam o chovatelskou práci. To ale neznamená, že je to něco horšího. Každý z těch psů má jistě tolik péče, kolik je potřeba - včetně socializace, údržby, veteriny apod. S nějakým bázlivým, špinavým a nemocným chudákem by jistě nikdo do světa díru neudělal. Není zvláštní, že nejlepší výsledky a nejvíce chov ovlivňují jedinci právě z velkých chovatelských stanic? Je to dáno nejen tím, že "je z čeho vybírat", ale i tím, že chovatelé se věnují více genetice a žádný jedinec není jen výsledkem náhodného křížení. Chovatelé mají mnohem lepší přehled o populaci psů nejen v dané zemi, ale i v zahraničí a neváhají cestovat za ženichem třeba přes půl světa. (Což u nás často není - poradci chovu by mohli vyprávět, když ještě vystavovali krycí listy, tak majitelé fen dávali často dovětek - ať to není moc daleko a o chovných psech v ČR neměli ani tušení). A když některé zvíře nebylo podle jejich představ, prostě je prodali na mazlíka. Ale jestli má někdo jednu fenku, byť průměrných vlastností, tak k ní má vztah, pryč ji samozřejmě nedá, a tak odchovává průměr. Proč je o štěňata z velkých a známých stanic takový zájem? Protože kupující má větší šanci, že dostane to, co chce - psa požadovaných vlastností a vzhledu.
Takže je to věc náhledu na věc: kdo chce psa na mazlíka, koupí si klidně štěně od jedné vymazlené fenky. Pokud budu chtít štěně já, očekávám od toho zlepšení mého chovu, půjdu tam, kde vím, že chovatel má již po řadu generací upevněny vlastnosti, které chci ve svém chovu podpořit a vůbec mě nevadí, že má ve své chovatelské stanici třeba 100 psů.
.

14.6.2017 18:12

koňadra napsal(a):
Jakoukoliv činnost můžeme provozovat na zájmové nebo profesionální úrovni. Např. chov koní - už někdo někdy viděl, že by chov nějak zásadně ovlivnil nějaký kůň z neznámého chovu? Možná nějaká výjimka. Chov většinou nejvíce ovlivňují velké hřebčíny a dostihové stáje. Se psy je to podobné. Jenže v našich malých, závistivých poměrech se jaksi považuje za neslušné když má někdo více jak 5 psů a ještě ne v posteli. Nechci se zastávat žádné ze zde jmenovaných stanic, ale dokáži si představit velkou chovatelskou stanici na profesionální úrovni. Konec konců na západě již fungují dávno. Jasně, tam nejde mazlíčkovat se s každým psem, ale jde tam o chovatelskou práci. To ale neznamená, že je to něco horšího. Každý z těch psů má jistě tolik péče, kolik je potřeba - včetně socializace, údržby, veteriny apod. S nějakým bázlivým, špinavým a nemocným chudákem by jistě nikdo do světa díru neudělal. Není zvláštní, že nejlepší výsledky a nejvíce chov ovlivňují jedinci právě z velkých chovatelských stanic? Je to dáno nejen tím, že "je z čeho vybírat", ale i tím, že chovatelé se věnují více genetice a žádný jedinec není jen výsledkem náhodného křížení. Chovatelé mají mnohem lepší přehled o populaci psů nejen v dané zemi, ale i v zahraničí a neváhají cestovat za ženichem třeba přes půl světa. (Což u nás často není - poradci chovu by mohli vyprávět, když ještě vystavovali krycí listy, tak majitelé fen dávali často dovětek - ať to není moc daleko a o chovných psech v ČR neměli ani tušení). A když některé zvíře nebylo podle jejich představ, prostě je prodali na mazlíka. Ale jestli má někdo jednu fenku, byť průměrných vlastností, tak k ní má vztah, pryč ji samozřejmě nedá, a tak odchovává průměr. Proč je o štěňata z velkých a známých stanic takový zájem? Protože kupující má větší šanci, že dostane to, co chce - psa požadovaných vlastností a vzhledu.
Takže je to věc náhledu na věc: kdo chce psa na mazlíka, koupí si klidně štěně od jedné vymazlené fenky. Pokud budu chtít štěně já, očekávám od toho zlepšení mého chovu, půjdu tam, kde vím, že chovatel má již po řadu generací upevněny vlastnosti, které chci ve svém chovu podpořit a vůbec mě nevadí, že má ve své chovatelské stanici třeba 100 psů.
.

přesně tak.

14.6.2017 18:21

To Pucka

Jestli chcete štěně od vymazlené fenky, kdy chovatel nad chovem nepřemýšlí, najde první možné spojení někde za bukem, tak si psa pořiďte u nich, to vám nikdo vymlouvat nebude. Ale nehaňte ChS, které se snaží pro plemeno něco dlouhodobě dělat.

jolyha

14.6.2017 18:25
jolyha

XXX.XXX.229.101

To Pucka

Jestli chcete štěně od vymazlené fenky, kdy chovatel nad chovem nepřemýšlí, najde první možné spojení někde za bukem, tak si psa pořiďte u nich, to vám nikdo vymlouvat nebude. Ale nehaňte ChS, které se snaží pro plemeno něco dlouhodobě dělat.

No jo, ale to jste ještě nepochopila, že tohle se v ČR prostě nenosí... jakmile za plotem štěká víc než dva tři psi, tak jsou to prostě týraní chudáci, kteří nespinkají v posteli s pánečkem.Často je tudíž třeba poslat nějaké to udáníčko na veterinární správu apod. (to tedy nemyslím na Pucku, to ani omylem) ale všeobecně, na současnou situaci kolem.

Pucka

14.6.2017 18:35
Pucka

XXX.XXX.48.28

To Pucka

Štěně od vymazlené fenky, ale současně z kvalitního spojení se přeci nevylučuje . Stačí mít přehled a vědět kde hledat. Štěňata s kvalitním genetickým základem nemají jen chovatelské stanice s vysokým počtem psům. To je přeci nesmysl.

14.6.2017 18:48
skaia

XXX.XXX.122.94

Původně jsem se nechtěla zapojovat, ale jelikož se téma o chovatelství objevilo i v diskuzi vedle, tak mi to nedá.

Je velmi zajímavé, že jakmile se něco obhájí "chovatelstvím" (ne "mazlíkářstvím"), je spousta věcí, které by jinak byly nemyslitelné, naprosto v pohodě a normální. A to, co je u PP chovů naprosto v pohodě (ptže chovatelství!) se naopak v bez PP chovech dává jako důvod, proč štěně z bez PP chovu ne. Máte 30 psů? V pohodě! Jestliže jste tedy chovatelská stanice, která má jako koníček samotný chov a nikoliv jednotlivé psy. Pokud chováte bez PP a máte 30 psů, jste odporná množírna. Prodáváte/dáváte pryč staré, již v chovu nevyužitelné, feny/psy? To je přece taky normální, přece nemáte nekonečné místo a finance na starání se o staré psy, když chcete posunout chov. Pokud chováte bez PP a dovolíte si prodat starou fenu, jste odporná množírna.

Zajímavé jak se věci, v chovu s PP krásně obhajitelné a v pohodě, náhle mění v argumenty proti chovu bez PP! Protože ti si přeci nemohou dovolit to, co očividně běžně dělají chovky s PP, že?

Každopádně děkuji za otevření očí. V chovu s PP se nijak neorientuju a upřímně se mi při četbě této diskuze a diskuze "Jak poznat kvalitní CHS" dělalo nevolno. Už vím, že rozhodně všechny nebudu okamžitě odrazovat od kupování štěňat bez PP. Radši z milujícího chovu bez PP, než z chovky, kde se zbavují starých "zbytečných" fen jako nějakého prošlého zboží.

14.6.2017 18:51

Nepochopila jste vůbec nic, bohužel.

14.6.2017 19:03

To skala

Mícháte jabka s hruškami a úplně mimo.

14.6.2017 21:51
Zrzavci

XXX.XXX.174.104

Pucka napsal(a):

Není tam x pracovníků na plný úvazek. Jeden-max dva. V jednu dobu souběžně 2x vrh maďarů,1x srbové, už to je vypovídající, ať se na mě nikdo nezlobí, neb psů je jak... no hodně, takže je to takhle ve velkým, vypovídá samo o sobě. Být to čistě na mě, odtama pes k nám nejde. Je to prostě podnik smajlík. A to se vztahem - myslím opravdovým vztahem ke psům, fakt nemá nic společnýho. A pokud si nevezmete fakt malinký štěně, který si ještě můžete zformovat sama, je to sakra znát. Po trapných proslovech při odchodu feňule, která raději vítala nás, které viděla jednou, jsem záměrně dala jen jedno jediný hlášení, jak se feně daří. Dalo by se očekávat- myšleno podle řečí (na který jsem nedala, čekala jsem tp), že fakt projeví aspoň minimální zájem o to, co s jejich psem je... jestli se mu daří, aspoň v počátcích, jestli fakt do rodiny zapadl. NULA, neozvali se nikdy a já jim už taky ne. Kdybychom ji rozkárjeli do guláše (aaa že mám fakt kolikrát chuť to udělat smajlík, je jim to šumák, je to kus, který se nehodí do jejich zájmů). Naopak se ozvala jim moje drahá půle, zoufalá z toho, co feňule předvádí (naprostý opak toho, co prezentovali, fena se dodnes chová fakt jako cvok). Budiž jim ke cti, že by si ji zpátky vzali, to ano. Ale jak by asi skončila, když my jsme byli čtvrtý ruce do kterých se dostala? No nic, to jen pro osvětlení, že není zlato co se třpití. kdyby měli o psy skutečný zájem, tak ten její potenciál by viděli. Jen jí nedali čas.Ale ten se ve fabrice jaksi nekoná.

14.6.2017 21:53
impact

XXX.XXX.54.225

skaia napsal(a):
Původně jsem se nechtěla zapojovat, ale jelikož se téma o chovatelství objevilo i v diskuzi vedle, tak mi to nedá.

Je velmi zajímavé, že jakmile se něco obhájí "chovatelstvím" (ne "mazlíkářstvím"), je spousta věcí, které by jinak byly nemyslitelné, naprosto v pohodě a normální. A to, co je u PP chovů naprosto v pohodě (ptže chovatelství!) se naopak v bez PP chovech dává jako důvod, proč štěně z bez PP chovu ne. Máte 30 psů? V pohodě! Jestliže jste tedy chovatelská stanice, která má jako koníček samotný chov a nikoliv jednotlivé psy. Pokud chováte bez PP a máte 30 psů, jste odporná množírna. Prodáváte/dáváte pryč staré, již v chovu nevyužitelné, feny/psy? To je přece taky normální, přece nemáte nekonečné místo a finance na starání se o staré psy, když chcete posunout chov. Pokud chováte bez PP a dovolíte si prodat starou fenu, jste odporná množírna.

Zajímavé jak se věci, v chovu s PP krásně obhajitelné a v pohodě, náhle mění v argumenty proti chovu bez PP! Protože ti si přeci nemohou dovolit to, co očividně běžně dělají chovky s PP, že?

Každopádně děkuji za otevření očí. V chovu s PP se nijak neorientuju a upřímně se mi při četbě této diskuze a diskuze "Jak poznat kvalitní CHS" dělalo nevolno. Už vím, že rozhodně všechny nebudu okamžitě odrazovat od kupování štěňat bez PP. Radši z milujícího chovu bez PP, než z chovky, kde se zbavují starých "zbytečných" fen jako nějakého prošlého zboží.

Zajímalo by mě, v kolika množírnách jste byla osobně a jak dopodrobna tuto sféru sledujete?

Já sama za sebe se přiznám, že poměrně dost. Nejen, že jsem v xy množírnách sama byla, ale ze spousty dalších jsme zachránili psy, případně je zachraňovali kolegové z oboru a případy jsem sledovala, mluvili jsme společně o nich, konzultovali jsme postupy. A v žádné množírně psů bez PP s počtem 15 a více jedinců jsem nikdy neviděla čisté kotce, pracující psy, kteří jsou samozřejmě díky práci psychicky v pohodě, jsou chováni odděleně a kryje se jen s určitým cílem. Vždycky to byl jenom hnůj, žumpa, hovna všude, psi s klecovým či kotcovým syndromem z nedostatku práce a podnětů, psi, kteří se kryli sami hlava nehlava, zablešení, začervení, neočkovaní a s krásným vzorkem genetických vad. Srovnáváte naprosto nesrovnatelné.

A to podotýkám jako člověk, který CHS o třiceti a více psech taky nevidí úplně rád.

Radši z milujícího chovu bez PP, než z chovky, kde se zbavují starých "zbytečných" fen jako nějakého prošlého zboží.
Btw. a proč ne radši z milujícího chovu s PP? Protože prostě hrozně nutně potřebujete najít argumenty, proč podpořit množitele? Noooo, gratuluji teda!

15.6.2017 04:26

Zrzavci napsal(a):
Není tam x pracovníků na plný úvazek. Jeden-max dva. V jednu dobu souběžně 2x vrh maďarů,1x srbové, už to je vypovídající, ať se na mě nikdo nezlobí, neb psů je jak... no hodně, takže je to takhle ve velkým, vypovídá samo o sobě. Být to čistě na mě, odtama pes k nám nejde. Je to prostě podnik smajlík. A to se vztahem - myslím opravdovým vztahem ke psům, fakt nemá nic společnýho. A pokud si nevezmete fakt malinký štěně, který si ještě můžete zformovat sama, je to sakra znát. Po trapných proslovech při odchodu feňule, která raději vítala nás, které viděla jednou, jsem záměrně dala jen jedno jediný hlášení, jak se feně daří. Dalo by se očekávat- myšleno podle řečí (na který jsem nedala, čekala jsem tp), že fakt projeví aspoň minimální zájem o to, co s jejich psem je... jestli se mu daří, aspoň v počátcích, jestli fakt do rodiny zapadl. NULA, neozvali se nikdy a já jim už taky ne. Kdybychom ji rozkárjeli do guláše (aaa že mám fakt kolikrát chuť to udělat smajlík, je jim to šumák, je to kus, který se nehodí do jejich zájmů). Naopak se ozvala jim moje drahá půle, zoufalá z toho, co feňule předvádí (naprostý opak toho, co prezentovali, fena se dodnes chová fakt jako cvok). Budiž jim ke cti, že by si ji zpátky vzali, to ano. Ale jak by asi skončila, když my jsme byli čtvrtý ruce do kterých se dostala? No nic, to jen pro osvětlení, že není zlato co se třpití. kdyby měli o psy skutečný zájem, tak ten její potenciál by viděli. Jen jí nedali čas.Ale ten se ve fabrice jaksi nekoná.

No pokud je chovatel ochoten si vzít zvíře zpátky tak to snad stačí nebo ne ? Myslíte si že každý má neustále čas psát si romány o tom jak se pejskovi daří, jestli papal, kakal nebo slezl z gauče ? Pokud by jste chtěla poradit s výcvikem a využít ten její potenciál jak píšete jistě by jste odmítnuta nebyla, naopak.Jinak to jestli psa rozkrájíte do gulláše přece chovatel neovlivní, to vás mají jezdit domů kontrolovat ? Jinak to že se fena chová jako cvok asi bude tím že je to skutečně pracovní pes a ne potomek rádobyloveckého gaučáka s podobným gaučákem, kteří se nějakým omylem s odřenýma ušima prodrali do chovu. Pokud si budu pro sebe vybírat psa, půjdu tam kde mají nejlepší. Je mě jedno jestli mají nufáka v posteli nebo na zahradě, zajímají mě výsledky. A ty tady jsou. jak už tu psaal koNadra přede mnou, se zanedbaným frustrovaným chudákem který na tom není psychicky a zdravotně nejlíp žádných nedosáhnete. Tihle psi jsou maximálně úspěšní jak výstavně tak pracovně. Pokud někomu vyhovuje gaučák který už má z plemene už jen podobu tak budiž, to je každého věc. Sehnat opravdu kvalitní štěně u nás není snadné když chcete něco se psem opravdu dělat a ne ho jen mít.

15.6.2017 05:45
koňadra

XXX.XXX.128.31

skaia napsal(a):

Mám pocit, že si pletete pojmy a dojmy.
Nepopírám, že asi existují i množírny psů s PP. O těch jsem se ale nebavila. Rozdíl mezi kvalitní chovatelskou stanicí a množírnou je zjednodušeně v tom, kolik peněz chovatel do svého chovu dává nazpět.

Množírna = chov psů za účelem obživy chovatele. Psům se dá kupovat levné krmení, zabezpečit jen tu nejnutnější péči, krycího psa mají nejlépe sami doma (cestování a krycí poplatky jsou zbytečné výdaje), absolvují jen povinné výstavy, zkoušky, zdravotní vyšetření apod. Chovají na průměrných i podprůměrných (bez PP) zvířatech, hlavně když rodí. Prostě vše je za účelem minimalizace nákladů, aby více zbylo na chovatele. A často se také zájemce nedostane do skutečného chovatelského zázemí.

Úspěšná chovatelská stanice = svoje psy předvádí na výstavách opakovaně, často i v zahraničí. Kolikrát sama žasnu, kolik výstav dokáží s jedním psem objezdit (třeba i 30), to ten pes nikdy nemůže "vydělat" nazpět - kdyby to chtěli brát z finančního hlediska. Se psem absolvují co nejvíce zkoušek, soutěží, protože jedině, když bude jejich psy vidět, tak budou úspěšní. A jak už jsem napsala, s bázlivými, špinavými a nemocnými psy by se daleko nedostali. Proto jejich psi mají kvalitní žrádlo i péči. Každé krytí promýšlí daleko dopředu a neváhají jet za psem tisíce kilometrů, i když za krytí dají kolikrát to, co tady získají prodejem celého vrhu. U svých psů dělají často i nepovinná zdravotní vyšetření, což jim umožňuje lépe "prorazit" i na zahraniční trhy. Setkala jsem se s případem, že rakouská chovatelka odmítla svým psem nakrýt českou fenu proto, že ta fena neměla zdravotní vyšetření jaká jsou standardem v Rakousku. Chovatelské zázemí je na takové úrovni, že ho mohou s hrdostí ukazovat zájemcům o štěně, ale často taky neukazují, protože závist v česku je nepřekonatelná. Nicméně, kdyby jejich chov byl v borde.lu, tak by se to stejně dlouho neutajilo. Zvláště ne v době internetu.
O štěňata z takových chovatelských stanic mají zájem hlavně další chovatelé, a proto mají zadané svoje vrhy často dopředu.

Většina chovatelských stanic v ČR se pohybuje někde mezi těmito mantinely.

Chovatelství je totiž nejen koníček, ale i vášeň. Takový příklad: uvažuje třeba motorkář nad tím, že dá za motorku třeba půl milionu jen proto, aby se na ní párkrát do roka svezl a jinak si ji leštil v garáži (někteří i v obýváku)? Podobně opravdový chovatel neřeší, že dá např. za krytí ve Francii majlant, on vidí už ta štěňata, která budou mít ty vlastnosti, které chce, vidí, že jeho štěňata budou úspěšná, budou někde vidět a protože si může ze zájemců vybírat, dá je do rukou právě těch, kteří nebudou zase litovat času a peněz, aby ty psy bylo opravdu vidět. To je to, co žene chovatele stále dopředu: mít dobré psy, mít dobrou reklamu svého chovu. A ne jen vydělat peníze!

15.6.2017 05:57
koňadra

XXX.XXX.128.31

Pucka napsal(a):
Štěně od vymazlené fenky, ale současně z kvalitního spojení se přeci nevylučuje . Stačí mít přehled a vědět kde hledat. Štěňata s kvalitním genetickým základem nemají jen chovatelské stanice s vysokým počtem psům. To je přeci nesmysl.

Nevylučuje, ale to je spíše výjimka. Je to spíš jen výsledek náhodného spojení, které náhodou zrovna vyjde. Majitel jedné feny nikdy nemá takový přehled, jako chovatel, který to dělá už léta a má za sebou několik úspěšných generací.
Já nepotřebuji ve svém chovu "meteor", který se najednou zjeví ze dvou tak nějak průměrných rodičů. Průměrný rodič je pro mne někdy i ten, který má x CACIBů na výstavách, případně množství zkoušek (dobrý cvičitel k nim dovede i průměrného psa), mne zajímá, co v tom psu skutečně je za vrozené vlohy. Mnohdy spojení výborné feny s VDčkovým psem dá lepší výsledky, než spojení dvou šampionů. Mně zajímá, nakolik ten jedinec předává svoje vlastnosti dál. V tom je hodnota chovného jedince, ne v počtu titulů.
Takže si raději koupím psa z prověřeného chovu, kde vím, že otec, děd i prabába měli výsledky, než meteor z náhodného spojení, o kterém nevím bude-li to vůbec předávat dál.

15.6.2017 07:10
Šarina

XXX.XXX.231.146

koňadra napsal(a):
Mám pocit, že si pletete pojmy a dojmy.
Nepopírám, že asi existují i množírny psů s PP. O těch jsem se ale nebavila. Rozdíl mezi kvalitní chovatelskou stanicí a množírnou je zjednodušeně v tom, kolik peněz chovatel do svého chovu dává nazpět.

Množírna = chov psů za účelem obživy chovatele. Psům se dá kupovat levné krmení, zabezpečit jen tu nejnutnější péči, krycího psa mají nejlépe sami doma (cestování a krycí poplatky jsou zbytečné výdaje), absolvují jen povinné výstavy, zkoušky, zdravotní vyšetření apod. Chovají na průměrných i podprůměrných (bez PP) zvířatech, hlavně když rodí. Prostě vše je za účelem minimalizace nákladů, aby více zbylo na chovatele. A často se také zájemce nedostane do skutečného chovatelského zázemí.

Úspěšná chovatelská stanice = svoje psy předvádí na výstavách opakovaně, často i v zahraničí. Kolikrát sama žasnu, kolik výstav dokáží s jedním psem objezdit (třeba i 30), to ten pes nikdy nemůže "vydělat" nazpět - kdyby to chtěli brát z finančního hlediska. Se psem absolvují co nejvíce zkoušek, soutěží, protože jedině, když bude jejich psy vidět, tak budou úspěšní. A jak už jsem napsala, s bázlivými, špinavými a nemocnými psy by se daleko nedostali. Proto jejich psi mají kvalitní žrádlo i péči. Každé krytí promýšlí daleko dopředu a neváhají jet za psem tisíce kilometrů, i když za krytí dají kolikrát to, co tady získají prodejem celého vrhu. U svých psů dělají často i nepovinná zdravotní vyšetření, což jim umožňuje lépe "prorazit" i na zahraniční trhy. Setkala jsem se s případem, že rakouská chovatelka odmítla svým psem nakrýt českou fenu proto, že ta fena neměla zdravotní vyšetření jaká jsou standardem v Rakousku. Chovatelské zázemí je na takové úrovni, že ho mohou s hrdostí ukazovat zájemcům o štěně, ale často taky neukazují, protože závist v česku je nepřekonatelná. Nicméně, kdyby jejich chov byl v borde.lu, tak by se to stejně dlouho neutajilo. Zvláště ne v době internetu.
O štěňata z takových chovatelských stanic mají zájem hlavně další chovatelé, a proto mají zadané svoje vrhy často dopředu.

Většina chovatelských stanic v ČR se pohybuje někde mezi těmito mantinely.

Chovatelství je totiž nejen koníček, ale i vášeň. Takový příklad: uvažuje třeba motorkář nad tím, že dá za motorku třeba půl milionu jen proto, aby se na ní párkrát do roka svezl a jinak si ji leštil v garáži (někteří i v obýváku)? Podobně opravdový chovatel neřeší, že dá např. za krytí ve Francii majlant, on vidí už ta štěňata, která budou mít ty vlastnosti, které chce, vidí, že jeho štěňata budou úspěšná, budou někde vidět a protože si může ze zájemců vybírat, dá je do rukou právě těch, kteří nebudou zase litovat času a peněz, aby ty psy bylo opravdu vidět. To je to, co žene chovatele stále dopředu: mít dobré psy, mít dobrou reklamu svého chovu. A ne jen vydělat peníze!

No a já bych ještě dodala, že právě proto, že každé krytí pečlivě promýšlí a jsou ochotni vyrazit za vybraným psem i na opačný konec Evropy, tak pak logicky plánují na toto spojení navázat ve svém chovu i v budoucnu - a proto si velmi často z takového spojení nechají štěně. To je hlavním důvodem toho, že mají více psů.
Je to paradoxní, že v těch slušných velkých chovkách, kde mají ke psům "lidi", mají ti psi kontakt s lidmi a "společenské vyžití" větší, než Fifinka z gauče, která je 9 hodin doma sama a večer na vodítku obejde panelák... nehledě na to, že mají větší kontakt i s ostatními psy, protože nežijí v klecích po jednom, ale většinou ve skupinách.
Proto psi z takových chovek jsou "vidět" na výstavách i na závodech. A proto si zkušení pejskaři štěňata vybírají právě v takových chovkách.

Vůbec nechápu, jak může někdo dávat rovnítko mezi takovou chovatelskou stanici a anonymní množírnu bezpapíráků někde ve stodole!

15.6.2017 22:48
Zrzavci

XXX.XXX.174.104

No pokud je chovatel ochoten si vzít zvíře zpátky tak to snad stačí nebo ne ? Myslíte si že každý má neustále čas psát si romány o tom jak se pejskovi daří, jestli papal, kakal nebo slezl z gauče ? Pokud by jste chtěla poradit s výcvikem a využít ten její potenciál jak píšete jistě by jste odmítnuta nebyla, naopak.Jinak to jestli psa rozkrájíte do gulláše přece chovatel neovlivní, to vás mají jezdit domů kontrolovat ? Jinak to že se fena chová jako cvok asi bude tím že je to skutečně pracovní pes a ne potomek rádobyloveckého gaučáka s podobným gaučákem, kteří se nějakým omylem s odřenýma ušima prodrali do chovu. Pokud si budu pro sebe vybírat psa, půjdu tam kde mají nejlepší. Je mě jedno jestli mají nufáka v posteli nebo na zahradě, zajímají mě výsledky. A ty tady jsou. jak už tu psaal koNadra přede mnou, se zanedbaným frustrovaným chudákem který na tom není psychicky a zdravotně nejlíp žádných nedosáhnete. Tihle psi jsou maximálně úspěšní jak výstavně tak pracovně. Pokud někomu vyhovuje gaučák který už má z plemene už jen podobu tak budiž, to je každého věc. Sehnat opravdu kvalitní štěně u nás není snadné když chcete něco se psem opravdu dělat a ne ho jen mít.

Promiňte, ale umíte číst? Píšu, budiž jim ke cti. O románech jsem nepsala ani náhodou, nemám prvního psa a nic takového jsem ani nepředpokládala. Přestaňte mi, prosím, podsouvat vaše úvahy. Kdybych bývala nezavolala já, bylo by jim to skutečně fučík. Navíc jsme nedostali pravdivé informace, to také o něčem svědčí. O pracovních psem mi prosím také nepište, protože zrovna náš současný pes je z hodně pracovní linie, vím co to obnáší, vím co tomu psu dát a jak jej vychovat. Pokud ohař v deseti měsících nemá ani zdání, co to je jeho základní vloha - tedy vystavení - nemá ani náznak, opět to o něčem svědčí - min. o práci se psem. Všichni moji psi, které jsem měla od štěněte vystavovali už jako opravdu malí. Vaše rádobymoudré řeči o gaučácích a napodobeninách plemene, si prosím také nechte k jinému příspěvku.
Fenu jste neviděla, nevíte jak se chová, když píšu, že se chová jako magor. Jak jsem řekla, nemám prvního psa, vím o čem pracovní pes je a taky skutečně se psy pracuju. Na gauči se neválela ani naše předešlá stará ohařice z útulku. Takže se, prosím mírněte ve svých plamených proslovech. Já mluvím především o tom, že na tomhle psu je ukázkově vidět, jak chybí individuální přístup v takovém podniku. A už vůbec nemluvím o tom, že vzhledem k tomu, že se jim fena nehodila do krámu putovala sem a tam. O její chuti do zvěře, o které tvrdili že nemá, o tom ani nemluvím. Buď nikdo z těch komu prošla rukama, když si ji tak přehazovali se svým kamarádem, neměl trpělivost na její povahu a nenechali ji dozrát a nebo jsou slepí, hluší a nevšímaví. O dalším také svědčí to, že když jsem se chtěla spojit s tím, kdo ji měl před tím, abych zjistila, jak fena žila, detaily, k čemu byla vedená a jak, měla jsem smůlu. Právě proto, že mi na psech záleží jsem chtěla a potřebovala vědět co nejvíc, abych věděla, zda tomu psu dáme to, co skutečně potřebuje.Tak prosím, když o něčem víte naprostý, ale opravdu naprostý kulový, zdržte se, prosím, komentářů. Děkuji předem, zadem i bokem-.

16.6.2017 04:27

Zrzavci napsal(a):
Promiňte, ale umíte číst? Píšu, budiž jim ke cti. O románech jsem nepsala ani náhodou, nemám prvního psa a nic takového jsem ani nepředpokládala. Přestaňte mi, prosím, podsouvat vaše úvahy. Kdybych bývala nezavolala já, bylo by jim to skutečně fučík. Navíc jsme nedostali pravdivé informace, to také o něčem svědčí. O pracovních psem mi prosím také nepište, protože zrovna náš současný pes je z hodně pracovní linie, vím co to obnáší, vím co tomu psu dát a jak jej vychovat. Pokud ohař v deseti měsících nemá ani zdání, co to je jeho základní vloha - tedy vystavení - nemá ani náznak, opět to o něčem svědčí - min. o práci se psem. Všichni moji psi, které jsem měla od štěněte vystavovali už jako opravdu malí. Vaše rádobymoudré řeči o gaučácích a napodobeninách plemene, si prosím také nechte k jinému příspěvku.
Fenu jste neviděla, nevíte jak se chová, když píšu, že se chová jako magor. Jak jsem řekla, nemám prvního psa, vím o čem pracovní pes je a taky skutečně se psy pracuju. Na gauči se neválela ani naše předešlá stará ohařice z útulku. Takže se, prosím mírněte ve svých plamených proslovech. Já mluvím především o tom, že na tomhle psu je ukázkově vidět, jak chybí individuální přístup v takovém podniku. A už vůbec nemluvím o tom, že vzhledem k tomu, že se jim fena nehodila do krámu putovala sem a tam. O její chuti do zvěře, o které tvrdili že nemá, o tom ani nemluvím. Buď nikdo z těch komu prošla rukama, když si ji tak přehazovali se svým kamarádem, neměl trpělivost na její povahu a nenechali ji dozrát a nebo jsou slepí, hluší a nevšímaví. O dalším také svědčí to, že když jsem se chtěla spojit s tím, kdo ji měl před tím, abych zjistila, jak fena žila, detaily, k čemu byla vedená a jak, měla jsem smůlu. Právě proto, že mi na psech záleží jsem chtěla a potřebovala vědět co nejvíc, abych věděla, zda tomu psu dáme to, co skutečně potřebuje.Tak prosím, když o něčem víte naprostý, ale opravdu naprostý kulový, zdržte se, prosím, komentářů. Děkuji předem, zadem i bokem-.

Dekujte si čím chcete :-D. Jinak píšete že fena prošla několika majiteli, ale samozřejmě za to že jí někdo zkazil může chovatel že ? Pokud si beru psa který jak píšete prošel několik majitelů tak už se nedá předpokládat že bude naprosto bez vady, to by vám s vašimi znalostmi mělo dojít.

16.6.2017 09:46
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Já jsem někde psala, že za to může chovatel? Můžete mi ukázat kde, jsem to řekla? Teď se musím opakovat, ale přestaňte mi, prosím, podsouvat vaše úvahy, které se opírají o vzduch, ano? Primárně jsem mluvila obecně o tom, že takto velký chov není prostě o indivindi přístupu ke psu a je to prostě poznat - viz případ naší feny. A co se týká nás konkrétně mluvím o tom, že jsme nedostali realitě odpovídající informace o feně. Tečka. Nerozebírám tu jak se psy pracují, žijí atd, to mi nepřísluší a navíc jsem hned psala, že psi tam rozhodně netrpí-to jste si nevšimla?Varianty proč jsme nedostali relevantní informace jsou dvě - buďto to byl záměr - hm, blbý. A nebo to bylo proto, že o tom zvířeti nevěděli nic moc - taky blbý. A to je přesně to ono o čem mluvím. V takovém počtu zvířat není individuální přístup. Jak sami řekli, o fenu nestojí, mají jí tam jen tak a především, to především dle nich - fena nemá zájem o zvěř :-D. Přehazovali si ji se svým kamarádem sem tam. Oni sami byli ti, kdo se psem šíbovali. Je to prostě podnik. Tečka. A zase se budu opakovat- psů je na světě mega, opravdu mega. Z tohoto pohledu mi přijde taková nadprodukce psů, jako něco co těm psům obecně prostě neprospívá. To je můj názor a mám na něj právo smajlík. Nemyslím, že by kde, kdo musel mít psa. Leč to, že se psi produkují takto ve velkým k tomu bohužel vede.
To že se psem to nebude jednoduchý, to se nebojte, to jsem viděla a věděla hned - spešl tu nevazbu na člověka. Myslím, že má drahá polovice by mohla vyprávět, co všechno jsem mu říkala . Pokud mi chtete položit snadno očekávatelnou otázku, proč jsem si tu fenu brala, odpovím vám předem, že to je čistě moje osobní záležitost a má to svoje důvody. Takže asi tak, já zde nelkám, popisuju čistě realitu. A ta taková je, nechápu, proč se tak rozplameňujete.

16.6.2017 11:53
u-Žofka

XXX.XXX.231.146

Mně se spíš zdá, že jste plamenná vy. Zbytečně.

16.6.2017 12:05

No tak nam tu objasnete ptoc jste si ji brala ? Myslim ze by to zajimalo vic lidi tady..

16.6.2017 12:08
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

u-Žofka napsal(a):
Mně se spíš zdá, že jste plamenná vy. Zbytečně.

Zdání nejspíš klame, píšu úplně v klidu. Jen si nerada nechávám něco podsouvat. A navíc já jsem původně reagovala na příspěvek někoho jiného, s habe jsem vůbec nekomunikovala. Její informace o tom, že se fena chová jako cvok, protože to je pracovní plemeno apod... . neví o čem hovoří, ale ví to nejlíp. Inu proč ne. Můj názor na tento způsob chovu - myšleno obecně, ne konkrétně -to nicméně prostě nezmění. A s tím bych asi skončila.

16.6.2017 12:12
impact

XXX.XXX.195.92

No tak nam tu objasnete ptoc jste si ji brala ? Myslim ze by to zajimalo vic lidi tady..

to je čistě moje osobní záležitost a má to svoje důvody
Myslím, že odpověděla dost jasně. Neumíte číst?

16.6.2017 12:15
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

impact napsal(a):
to je čistě moje osobní záležitost a má to svoje důvody
Myslím, že odpověděla dost jasně. Neumíte číst?

Nejspíš ne, proto asi taky ty ne úplně adektávní reakce. Já jsem jen slečně nebo paní chtěla ušetřit výdej zbytečné energie a marné očekávání, to bude lepší si nechat na dobu, kdy má přijtí Jéžišek.

Edit - to mě vždycky pobaví, tohle to dupání nožkou na diskuzích, Tak nám to řekněte, to by nás teda všechny zajímalo..., proč by někdo měl něco říkat úplně cizím lidem, jen proto že oni to chtějí vědět a zajímá je to ? :D.

Neregistrovaný uživatel

16.6.2017 14:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.89

Když někdo dělá nadstandartní zdravotní vyšetření včetně genetických testů, promyšleně spojuje rodiče, se psy cvičí a selektuje podle výsledků a dělá drahé zahraniční importy, ale má to bez PP, tak to je tedy chov, nebo množírna?

16.6.2017 15:01
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Když někdo dělá nadstandartní zdravotní vyšetření včetně genetických testů, promyšleně spojuje rodiče, se psy cvičí a selektuje podle výsledků a dělá drahé zahraniční importy, ale má to bez PP, tak to je tedy chov, nebo množírna?

Kterej idiot by dělal nadstandartní genetické testy, selektoval podle výsledku a dělal drahé importy aby choval bez pp..bez pp je prostě vždy množírna a je jedno jaké má pohnutky...

Neregistrovaný uživatel

16.6.2017 15:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.89

ivulka2 napsal(a):
Kterej idiot by dělal nadstandartní genetické testy, selektoval podle výsledku a dělal drahé importy aby choval bez pp..bez pp je prostě vždy množírna a je jedno jaké má pohnutky...

Já to dělám! A nejsem sama, dělá to víc cvičitelů, kterým záleží na zdraví a pracovní využitelnosti a nechtějí se zaplétat do chovatelství a věcí a problémů okolo.
Kolegové teď například dovezli tři psy do chovu až z Asie. Jsou to bez PP za obroské peníze.

16.6.2017 17:01

Já to dělám! A nejsem sama, dělá to víc cvičitelů, kterým záleží na zdraví a pracovní využitelnosti a nechtějí se zaplétat do chovatelství a věcí a problémů okolo.
Kolegové teď například dovezli tři psy do chovu až z Asie. Jsou to bez PP za obroské peníze.

A co chováte?

16.6.2017 17:01

ivulka2 napsal(a):

16.6.2017 18:21
ivulka2

XXX.XXX.155.174

...co děláte vy to už tu bylo několikrát a nejde tu o pracovní křížence.
Ano dělají se pracovní kříženci u některých plemen a využívají se celkem běžně ale dělají se opravdu jen pro práci a nikoliv pro atraktivní vzhled a zbarvení.

19.6.2017 15:58
hellous

XXX.XXX.36.218

Podle mého názoru by se lidi neměli navzájem osočovat a razit si jen svůj jediný "správný" názor. V současné době, kdy je spousta chs by si měl člověk vybírat hlavně podle toho, čemu se chce nadále s hafanem věnovat a jaké má cíle. Pokud si stanovím, že chci se psem dělat hlavně sport a práci, tak jdu tam, kde se tomu věnují a mají výsledky a je mi přece jedno jestli mají psů 5,10 nebo 20, samozřejmě pokud mají adekvátní péči.

JK Holice

23.9.2017 17:59
JK Holice

XXX.XXX.199.98

Dobrý den!
Měli jsme od pana Kubeše Golden retrívra. Zakoupili jsme ho v roce 1999 a žil s námi 12roků. Při prodeji nám řekl na rovinu, že pes není úplně 100%, ale že do do smrti bude chodit. Musíme zpětně potvrdit, že měl pravdu a pes do poslední chvíle chodil. Umřel na rakovinu plic. Tolik naše reakce na článek. JK Holice.

9.2.2020 11:33
zdif

XXX.XXX.168.79

Souhlasím s autorem tohoto příspěvku, existují i jiné CHS, které mají feny s PP a produkují vrh za vrhem, nemohu doporučit CHS White Coffee, feny rodí jako na běžícím pásu, nakrytí každé hárání, trochu využívají přírodu, nakryjí na podzim, feny rodí na vánoce, nakryjí hned na jaře, vrh je v létě, v listopadu už kryjí znovu.
Přílš zřejmě nepřemýšlejí ani nad výběrem chovných psů, v minulosti kryli stále stejným psem všechny feny, teď už je to dědeček, tak mají jiného a kryjí jím vše.
A když chovatel uvede, že krmí štěnátka granulemi Happy Dog, asi nečetl jejich složení, kukuřice, kukuřičná mouka, drůbeží protein /pro laiky upozorňuii, ať si nastudují, o co opravdu jde, neboť to není maso) a další problematické složky a takovou stanici je nutno obejít obloukem, zvláště když štěňata prodávají už v 7 týdnu.
Je opravdu třeba vybírat dobře, vyhýbat se chovatelům, kteří u kterých ani nedohledáte na jejich stránkách, kolik vrhů odchovali, je třeba se ptát těch, co už si od chovatelů pejsky v minulosti brali, jak jsou na tom psi dál se zdravím apod.
A těm špatným je třeba se vyhnout obloukem.
Je smutné, že lidé např. z CHS z Vlčích luk mohou být rozhodčími, mít pozice v klubech. Je také smutné, že kluby a jejich chovatelské řády takový přístup svými "měkkými" řády umožňují.
Psi si zaslouží mít se dobře, jsou lepší než spousta lidí.

Boko

12.7.2020 19:13
Boko

XXX.XXX.252.14

Z chs Z vlčích luk jsme si v 1996 přivezli naše první štěně GRa s ním asi 500 blech. Měli jsme strach ho nastrikat nějakým odblesovacim přípravkem a tak jsme mu blechy celý týden vybírali. To je vyzitka!

Přidejte reakci

Přidat smajlík