Jak se vám dnes venčí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2022 11:28
Terven

XXX.XXX.110.191

Dneska to vypadá na jaro
Ráno byla 0°C, tam, kde nesvítilo sluníčko, to bylo omrzlé, na slunci teplo a bláto
Pocvičily jsme to pózování...

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2022 11:31

U nás taky to vypadá na jaro, aktuálně 7 stupňů a sluníčko, dá se jít v mikině. Ale jen na dvorek, na kopci fouká, opět.

10.2.2022 11:38
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Dneska to vypadá na jaro
Ráno byla 0°C, tam, kde nesvítilo sluníčko, to bylo omrzlé, na slunci teplo a bláto

Ony si půjčují oblečení? Ta růžová bunda je pinčice, ne? To jsou teda asi dobrý ségry. S tou mojí jsme si oblečení nikdy půjčovat nechtěly.

10.2.2022 11:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
U nás taky to vypadá na jaro, aktuálně 7 stupňů a sluníčko, dá se jít v mikině. Ale jen na dvorek, na kopci fouká, opět.

U nás teď už 12st. Ale ráno jednak bylo asi o něco míň a za druhé to taky kazil studený vítr Worka se ovšem tvářil, že je stupňů minimálně 20 Nevím, co s ním budu dělat, jestli bude, až 20 opravdu bude Alespoň jsem mu ráno trochu oškudlala břicho, aby mu ty chlupy nevisely až na zem. Zbytek ještě nechám, ale jak se trochu začne oteplovat, samík-nesamík, půjde strojkem na 3cm

10.2.2022 11:46

Terven napsal(a):
Dneska to vypadá na jaro

Každá fotka, kde má Vikina voči, se počítá

10.2.2022 11:49

Terven napsal(a):
Dneska to vypadá na jaro

Tak to má bejt jako provokace nebo co??

No třeba taky bude malej časem pózovat

10.2.2022 11:56
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Ony si půjčují oblečení? Ta růžová bunda je pinčice, ne? To jsou teda asi dobrý ségry. S tou mojí jsme si oblečení nikdy půjčovat nechtěly.

Růžovou mají obě, jen pro Vikinu je to maximální drtič zimy, ta nic teplejšího nemá a nepotřebuje. Čikina má ještě tu šedivou, ta hřeje víc.
Dneska jsem ale to oblečení nevychytala, byla sice nula nebo i mírně pod, ale podcenila jsem to sluníčko- už má sílu a pěkně hřálo. Pinčová byla v pohodě, ta má teplotní optimum někde kolem 30°C , ale Vikina by snesla míň, stačila by lehká mikča.
Půjčovat oblečení si nemůžou, Vikina by se do pinčí róby nevešla

10.2.2022 12:11

Terven napsal(a):
Dneska to vypadá na jaro

No to jsou bombový fotky 😍 umí holky pózovat krásně, děsně to holkám sekne 👍 závidím Vám, taky bych šla venčit už, ale smrdím v práci no...u nás je taky nádherně, odpo vezmeme vyvenčit i míček 🙂

10.2.2022 12:14
Terven

XXX.XXX.110.191

Každá fotka, kde má Vikina voči, se počítá

Ona už je teď má většinou...chodí na stříhání pravidelně po 2 měsících, takže jí ofina nestihne přerůst.
Ale když vidím fotky z její puberty a časný dospělosti, chytám se za hlavu

10.2.2022 12:14
Terven

XXX.XXX.110.191

No to jsou bombový fotky 😍 umí holky pózovat krásně, děsně to holkám sekne 👍 závidím Vám, taky bych šla venčit už, ale smrdím v práci no...u nás je taky nádherně, odpo vezmeme vyvenčit i míček 🙂

Já taky smrdím v práci poměrně často

10.2.2022 13:24

I u nás na sever už dorazilo jaro - skoro 10°C, sluníčko už hřeje a zahrada začíná rozkvétat. KONEČNĚ!!
Žížala rozjela zahradní práce naplno a začala tím, že odkousala svázané trávy, aspoň nemusíme seřezávat. Doufám, že to po sobě i pohrabe A po obědě zasloužený odpočinek před odpolední procházkou.
Edit.: K nám na sever, ne u nás na sever

10.2.2022 13:53

I u nás na sever už dorazilo jaro - skoro 10°C, sluníčko už hřeje a zahrada začíná rozkvétat. KONEČNĚ!!
Žížala rozjela zahradní práce naplno a začala tím, že odkousala svázané trávy, aspoň nemusíme seřezávat. Doufám, že to po sobě i pohrabe A po obědě zasloužený odpočinek před odpolední procházkou.
Edit.: K nám na sever, ne u nás na sever

ano je překrásný den. My se teď stavili na veterině (paní doktorka chtěla po týdnu vidět opupínkovaný čumák a zkontrolovat uzliny) - psisko bylo pochváleno, že je huba výrazně lepší. Jen tedy chlapec na stejné oficiální váze přibral za 8 dní 2,8 kg... Takže má skoro 17 kilo. A přitom mu vylezla žebra - ta vidět neměl a má. Vytáhl se hodně. Asi nás brzo Otesánek sežere.

Ale venku je nadšen, stříhal s páníkem včera stromky a dneska "uklízí" větve z místa na místo. Pomocník je to na zabití. Třeba vytírat podlaha s ním nejde vůbec - to bych ho leda musela použít místo hadru

10.2.2022 13:58

Pan Pes dnes slaví 9. narozeniny. Takže letím zakoupit tu největší kost, co seženu, v rámci oslavy mu ji slavnostně odevzdám a nebudu pro jednou řešit dietu. Zaslouží si to, pardál můj starej

10.2.2022 14:01

Panu Psovi gratulujeme!

A ještě víc se těším na neděli. Sem říkala, že Yoďáček bude o půlku větší/těžší, než mopsle. Tak už je 2x takový, to je fofr!

10.2.2022 14:03

Pan Pes dnes slaví 9. narozeniny. Takže letím zakoupit tu největší kost, co seženu, v rámci oslavy mu ji slavnostně odevzdám a nebudu pro jednou řešit dietu. Zaslouží si to, pardál můj starej

gratulace veliká Ať si ty báječné narozeniny užije. Moc mamutů se takového věku nedožije

10.2.2022 14:07

Panu Psovi gratulujeme!

A ještě víc se těším na neděli. Sem říkala, že Yoďáček bude o půlku větší/těžší, než mopsle. Tak už je 2x takový, to je fofr!

Nikdo v něm nevidí to maličké štěnítko... Vypadá trošku dementně - takový halama veliký a přitom neohrabaný, vykulený ze všeho nového Poslední zaručené určení plemene od znalce ze za plotu, že je to jasný stafbulík. I v typické barvě.

10.2.2022 14:19

Nikdo v něm nevidí to maličké štěnítko... Vypadá trošku dementně - takový halama veliký a přitom neohrabaný, vykulený ze všeho nového Poslední zaručené určení plemene od znalce ze za plotu, že je to jasný stafbulík. I v typické barvě.

Taková potupa!

10.2.2022 14:32

U nadlouho se taky venčilo. A jak jsem předpovídala včera, přišli jsme jak čuňata.

10.2.2022 14:46
10.2.2022 15:06
Atheira

XXX.XXX.209.8

U nás taky krásný den. Bylo to znát už ráno. Trochu jsem si pozměnila běžný pracovní časy a vyrazila na delší prochajdu už ve dvanáct. Půlku trasy jsem šla v softshellce, tu druhou už jen v tričku, jak jsem chcípala. A na závěr procházky jsme ještě lítaly po louce.
Čas jsem si vybrala správně, protože kolem půl třetí už sluníčko zalézalo a začíná se dost rychle ochlazovat.
Fotkou nepřispěju, dneska nic nemám.

10.2.2022 15:12
Atheira

XXX.XXX.209.8

Moje bývalá spolužačka má ještě docela čerstvý dítě. Ještě nemluví, spíš tak různě kejhá a žvatlá. Věkem je to fakt prcek, ale je hrozně, ale hrozně obrovskej. Vypadá mnohem starší, a tak od něj neznalí taky očekávají, že už se bude projevovat jako starší dítě.
Tuhle právě říkala, že když s ním někam jdou, je vidět, že si všichni kolem myslí, že je postiženej. Je to přesný Vypadá trošku dementně - takový halama veliký a přitom neohrabaný, vykulený ze všeho nového
Tak asi jenom, že v tom nejste úplně sama.

10.2.2022 15:31

Atheira napsal(a):
Moje bývalá spolužačka má ještě docela čerstvý dítě. Ještě nemluví, spíš tak různě kejhá a žvatlá. Věkem je to fakt prcek, ale je hrozně, ale hrozně obrovskej. Vypadá mnohem starší, a tak od něj neznalí taky očekávají, že už se bude projevovat jako starší dítě.
Tuhle právě říkala, že když s ním někam jdou, je vidět, že si všichni kolem myslí, že je postiženej. Je to přesný Vypadá trošku dementně - takový halama veliký a přitom neohrabaný, vykulený ze všeho nového
Tak asi jenom, že v tom nejste úplně sama.

jojo - obříci děti to taky mají složitý. My měli vnučku pro změnu velmi drobnou - a to pořád bylo jak je šikovná, a v restauraci jak hezky jí příborem... no a ona byla prvňák

10.2.2022 15:45

Narozeninová vepřová

Psí Pane, to je krásné překvápko...dobrou chuť a krásné narozeniny 🥳 s paničkou 💞 🌷🐾 a hodně moc zdraví do dalších dnů...a ať těch dnů ještě hooodně moc! 🌷🍀

10.2.2022 15:59

Terven napsal(a):
Já taky smrdím v práci poměrně často

No někdo na ten šatník vydělávat musí 😁 bělouš už má taky slušnou sbírku....musí, moc chlupů na hrudníku nemá ani když je zarostlejší....

10.2.2022 16:09
Varaxi

XXX.XXX.150.244

No někdo na ten šatník vydělávat musí 😁 bělouš už má taky slušnou sbírku....musí, moc chlupů na hrudníku nemá ani když je zarostlejší....

Jo tohle je ten bělouš. :)
Když jste o něm psala v jiném vlákně, automaticky jsem si myslela, že máte BŠO.

10.2.2022 16:12

Panu Psovi posílám upřímnou gratulaci!

10.2.2022 16:16

ano je překrásný den. My se teď stavili na veterině (paní doktorka chtěla po týdnu vidět opupínkovaný čumák a zkontrolovat uzliny) - psisko bylo pochváleno, že je huba výrazně lepší. Jen tedy chlapec na stejné oficiální váze přibral za 8 dní 2,8 kg... Takže má skoro 17 kilo. A přitom mu vylezla žebra - ta vidět neměl a má. Vytáhl se hodně. Asi nás brzo Otesánek sežere.

Ale venku je nadšen, stříhal s páníkem včera stromky a dneska "uklízí" větve z místa na místo. Pomocník je to na zabití. Třeba vytírat podlaha s ním nejde vůbec - to bych ho leda musela použít místo hadru

Naše žížala a váš Yodík = sen každého zahrádkáře. A vytírat podlahu nebo zametat nejde ani se sedmiměsíční žížalou. Smeták je nepřítel no.1 a je otázkou cti (nebo pokrevní msty) nad ním zvítězit.
Jinak gratulujeme k přírůstkům, žížalu už předehnal

10.2.2022 16:18

Varaxi napsal(a):
Jo tohle je ten bělouš. :)
Když jste o něm psala v jiném vlákně, automaticky jsem si myslela, že máte BŠO.

Mno jo, to je on-mého srdce šampión😁 má jen 7, 5 kilíček 🙂

10.2.2022 16:32
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Dneska to venčení bylo za odměnu. Nádherný slunečný den, Malina i docela poslouchala. Podařilo se mi i trochu vyfotit i její fousatou tlamičku

10.2.2022 16:37

Trickyvoo napsal(a):
Dneska to venčení bylo za odměnu. Nádherný slunečný den, Malina i docela poslouchala. Podařilo se mi i trochu vyfotit i její fousatou tlamičku

Jéje, ta poslední fotka, už vidím, jak by tam můj pes býval bezelstně spadnul .....

10.2.2022 16:47

Mno jo, to je on-mého srdce šampión😁 má jen 7, 5 kilíček 🙂

Mr. Nachos

10.2.2022 17:06
domi.t

XXX.XXX.119.20

U nás dnes nakoniec takmer 17 stupňov! ☀️Tak sme dali dvojhodinový špacír v lesoparku a potom sme ešte nasávali vitamín D na záhrade👏🏻

Tu sa mi Nefret veľmi podobá na jej tatina Maxa😉

10.2.2022 17:15
Ouško4

XXX.XXX.67.29

Narozeninová vepřová

Všechno nejlepší Panu Psovi 😍😍

10.2.2022 17:20
Ouško4

XXX.XXX.67.29

A když už jsem sem vlezla, abych se pokochala malým Yodíčkem, a při té příležitosti popřála Panu Psovi, přidám taky něco z našeho dnešního venčení.

Dneska jsme se úplně neplánovaně potkali na louce : dvě krátkosrsté kolie, jedna border kolie, jeden pointer, jeden hovawart, jeden briard, a dva barzojové 😉❤️

10.2.2022 17:37
janaa

XXX.XXX.39.105

Panu psovi krásné narozeniny a jen to nej
Jinak u nás dneska taky asi dvě hodiny bylo jaro

10.2.2022 20:09

Zase po dlouhé době přidám i svoji medvědí smečku.
Po mojí krátké hospitalizaci jsme chvilku trávili čas doma na zahradě, panička nedošla ani do obchodu, teď už znovu brazdime přírodu.

Adoptovali jsme do smečky páníčka se dvěma čuvaččíma holkama, takže naše skromné medvědí stádo se rozšířilo o dvě bílé medvědice

10.2.2022 20:27

Narozeninová vepřová

Hodně zdravíčka přejeme, ať si Pan Pes ty narozeninky pěkně užije.

10.2.2022 20:37
Terven

XXX.XXX.110.191

Po mojí krátké hospitalizaci jsme chvilku trávili čas doma na zahradě, panička nedošla ani do obchodu, teď už znovu brazdime přírodu.

Adoptovali jsme do smečky páníčka se dvěma čuvaččíma holkama, takže naše skromné medvědí stádo se rozšířilo o dvě bílé medvědice

Tak to byla vydařená adopce

10.2.2022 20:53
Terven

XXX.XXX.110.191

U nás bylo taky jaro, odpoledne skoro 10°C...kdyby nebyl vítr, byl by hic na padnutí
Pinčová se konečně zahřála na provozní teplotu a lítala jak vystřelená z praku a Vikina se na konci procházky napila ze špinavý louže - a to je známka toho, že je fakt vedro.
Jinak teda, musela jsem se smát. Jak už jsem psala, Vikina má problém s cizími velkými psy, kteří se zjeví náhle a příliš rychle, zejména s "vlčími typy" - ovčák, choďák, husky apod. Startuje a vyštěkává, ale je to strach - prostě se snaží zahnat vetřelce.
Snažím se na tom pracovat a pokud psa vidíme relativně včas, docela se to daří. Samozřejmě to štědře odměňuju a musím se smát, jak rychle to pochopila po svým.
Občas se prostě stane, že mi náhle zatarasí cestu a významně hledí na pamlskovník a já si teprve až pak všimnu, že nás minul pes a ona chce odměnu za to, že byla zticha. Co na tom, že to byl světlej labrador, kterej pro ni nikdy neznamenal nebezpečí a nenapadlo by ji na něj pořvávat ani tak.
Jo a přikládám foto, co jsem si dneska koupila v Luxoru, když jsem si šla vybrat knížky za dárkovej poukaz - to jsem tam prostě nemohla nechat

10.2.2022 22:26
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Narozeninová vepřová

Krásné narozeniny

11.2.2022 04:17

Terven napsal(a):
Tak to byla vydařená adopce

Zatím jsme na začátku, nicméně těší mě víc psí holky, než kdyby měl nový páníček děti

11.2.2022 07:05
domi.t

XXX.XXX.131.130

Luci, a jedného satana,čo si myslí,že je SAO, by si ešte neadoptovala? Takáto spoločnosť by sa jej silno polubovala veru!

Som rada,že si už fit

11.2.2022 09:53

domi.t napsal(a):
Luci, a jedného satana,čo si myslí,že je SAO, by si ešte neadoptovala? Takáto spoločnosť by sa jej silno polubovala veru!

Som rada,že si už fit

Myslím že můj zlatý pan král by Nefretku miloval
Ale tobě by určitě velmi chyběla

11.2.2022 10:39

Já vůbec netušila, že u Háje je nějaká přehrada....Nebude to spíš to Jezero, jak je označeno na mapách?

11.2.2022 10:59

Mám nostalgickou, tak se omlouvám

Takhle si Pan Pes dával vepřovou na stejném místě před necelými 9 lety

11.2.2022 11:06
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A vypadá pořád stejně! Ať mu chuť do života a na vepřové, ještě dlouho vydrží

11.2.2022 11:15

..je nadhernej, tehdy I nyní...vinšuju hodně zdravíčka....

11.2.2022 11:26

Yoda právě bojoval s velkým masitým hovězím žebrem. Jeho bílá tlapátka i huba se přebarvila na krvavo - vypadá jak Baskervill. Ale ještě nicmoc ... jehličky a nezkušenost způsobilo, že už je zase kost v ledničce a použije se opakovaně na klidnění rozjetého mamutka. Teď to zabralo skvěle.

Pan Pes a kost je hezká nostalgická série

11.2.2022 12:46

Ten čas taaak hrozně letí...je a byl krásný pořád! 🥰 bych ho tak podrbkala....posílám narozeninovou pusu z dálky 💋
A po kostičce včera v pohodě doufám....🤔
Čekám právě na bělouše v čekárně po zubním zákroku 🤕 už se připravuju, jak budu dlachtit, aby mi to odpustil....

11.2.2022 12:58

Ten čas taaak hrozně letí...je a byl krásný pořád! 🥰 bych ho tak podrbkala....posílám narozeninovou pusu z dálky 💋
A po kostičce včera v pohodě doufám....🤔
Čekám právě na bělouše v čekárně po zubním zákroku 🤕 už se připravuju, jak budu dlachtit, aby mi to odpustil....

Ona to byla vepřová nožka a zatím v pohodě. Pokud mě tedy po návratu domů nebude čekat překvapení a nepůjdu hned uklízet
Ale teda oproti nejlepším letům se s ní mordoval nebývale dlouho. Tak jako ji byl v lepších dobách schopný zpracovat do cca 10 minut, včera s ní válčil 40 minut. Ale spokojenost byla náramná a nezbyl ani kousíček.

Mr. Nachos to zvládne a rychle odpustí, nebojte.

11.2.2022 13:48

Ona to byla vepřová nožka a zatím v pohodě. Pokud mě tedy po návratu domů nebude čekat překvapení a nepůjdu hned uklízet
Ale teda oproti nejlepším letům se s ní mordoval nebývale dlouho. Tak jako ji byl v lepších dobách schopný zpracovat do cca 10 minut, včera s ní válčil 40 minut. Ale spokojenost byla náramná a nezbyl ani kousíček.

Mr. Nachos to zvládne a rychle odpustí, nebojte.

To je skvělý, že kost Pan Pes zvládne i dnes celou a měl radost. To je hezký dárek k narozkám 😉
No a bělouš už vedle mě dospává. Má o zub míň a měl vedle 2 zubů píštěle-spraveno a ten problematický zub potažen nějakou hmotou, zubní kámen byl málo, ale všechen je pryč. Tak my dnes nevenčíme...později bude jen čůranda...

11.2.2022 14:00

u nás krásně nasněžilo - a tak po dopoledních hrátkách na zahradě došlo i na velevycházku do lesa. Yoda otiskl první stopy na naší klasické trase v lese za humny. No - po deseti minutách jsme to otočili - přeci jen veletlapátka v poměrně hlubokém sněhu nebylo třeba unavit víc, než je vhodné. Takže 20 minut v zasněženém lese stačilo.

A stačilo - hezky tady spinká

11.2.2022 14:39

u nás krásně nasněžilo - a tak po dopoledních hrátkách na zahradě došlo i na velevycházku do lesa. Yoda otiskl první stopy na naší klasické trase v lese za humny. No - po deseti minutách jsme to otočili - přeci jen veletlapátka v poměrně hlubokém sněhu nebylo třeba unavit víc, než je vhodné. Takže 20 minut v zasněženém lese stačilo.

A stačilo - hezky tady spinká

Probuh, snad to nepřijde i k nám. Já už radši sníh nechci. Aspoň do března.

11.2.2022 16:04
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

U nás se venčí pekelně. Všechny feny v Brně se pravděpodobně domluvily, že začnou hárat hromadně, a tak se po dlouhé době stal ze psa zase totální bezmozek. Nejenže vyžaduje, za žalostného kňučení, chodit asi tak 185x denně ven, ale venčení trvá třikrát déle, protože panáček se musí u každé chc@nky ještě dvakrát udusit vlastníma slinama, zatímco se ho snažím odtáhnout pryč. A protože vlivem dočasné lobotomie zapomněl na všechny základy slušného chování a žádný procházející psí zadek nesmí přijít nazmar. Tak je lepší, když ho při míjení jiného pséka radši usadím vedle sebe, načež přijde moc milá paní se svou fenkou, postaví se metr od nás a povídá: "no joo pejsku, to víš, MY háráme.. ". Chápu, že není její problém, že mému psu momentálně odplul mozek někam hodně daleko směrem k ocasu, ale už se mi chtělo trochu plakat. 🙃

11.2.2022 16:25

Probuh, snad to nepřijde i k nám. Já už radši sníh nechci. Aspoň do března.

Před chvílí jsem vylezla v práci před krám a prší a tak si říkám "pane bože, ať sněží, ať sněží...."

11.2.2022 16:32

Před chvílí jsem vylezla v práci před krám a prší a tak si říkám "pane bože, ať sněží, ať sněží...."

Dejte prát prádlo. U mě to fungovalo. Když jsem zapínala pračku, svítil puňťa, a teď mi sněží na cejchy.

11.2.2022 18:02

Andrýsek3 napsal(a):
U nás se venčí pekelně. Všechny feny v Brně se pravděpodobně domluvily, že začnou hárat hromadně, a tak se po dlouhé době stal ze psa zase totální bezmozek. Nejenže vyžaduje, za žalostného kňučení, chodit asi tak 185x denně ven, ale venčení trvá třikrát déle, protože panáček se musí u každé chc@nky ještě dvakrát udusit vlastníma slinama, zatímco se ho snažím odtáhnout pryč. A protože vlivem dočasné lobotomie zapomněl na všechny základy slušného chování a žádný procházející psí zadek nesmí přijít nazmar. Tak je lepší, když ho při míjení jiného pséka radši usadím vedle sebe, načež přijde moc milá paní se svou fenkou, postaví se metr od nás a povídá: "no joo pejsku, to víš, MY háráme.. ". Chápu, že není její problém, že mému psu momentálně odplul mozek někam hodně daleko směrem k ocasu, ale už se mi chtělo trochu plakat. 🙃

Jsme na tom podobně. Všichni majitelé fen v okolí upravili svoje venčící trasy, aby pokaždé prošli kolem naší zahrady podívat se na bígloida (jo, je hezkej). A v klidu v tom pokračují, i když feny hárají... Naštěstí se v tomto ohledu pes zlepšuje, nejvíc vyšiloval jako puberťák, když to zažíval poprvé.

A nejlepší byla jedna panička při venčení, pustila k nám na volno svojí fenku, ať si spolu pohrajou. Podle reakce bígloida jsem pochopila, že mu feňule velmi voní, tak se paní ptám, jestli fenka nehárá. Prý ne, skončila už předevčírem 🙊🙈🤣

11.2.2022 18:04
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Já na venčení stihla okénko mezi deštěm a chumelením, tak to bylo super a protože to vypadalo, že každou chvíli něco bude padat, tak jsme moc pejskařů nepotkali. Akorát na naši Malinu vyběhlo malé štěně bígloida z hrozným bojovným štěkotem, příběhlo až k Malině a ta jen stála plná zájmu, co se bude dít a ono doběhlo k ní a s kvičením to zas otočilo a vběhlo do dvorka, za pár vteřin znovu vyběhlo tentokrát už s mámou v zádech, ale ta zas nejevila chuť štěkat, tak si holky chvíli zaběhali u neustálého kňučení toho štěněte, asi si nebylo jisté, zda se hra nemůže nějak zvrtnout .

11.2.2022 18:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

My máme nového člena, teda na víkend jen

11.2.2022 18:55

marcelaamax napsal(a):
My máme nového člena, teda na víkend jen

Jů, zlaťák. 🥰😍

11.2.2022 19:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

No spíš takovej "skorozlaťák" , ale povahově zlatá je

11.2.2022 19:19

Andrýsek3 napsal(a):

A což paní "slíbit", že psa pustíte, ať si pohrajou :-))

11.2.2022 19:26

Jsme na tom podobně. Všichni majitelé fen v okolí upravili svoje venčící trasy, aby pokaždé prošli kolem naší zahrady podívat se na bígloida (jo, je hezkej). A v klidu v tom pokračují, i když feny hárají... Naštěstí se v tomto ohledu pes zlepšuje, nejvíc vyšiloval jako puberťák, když to zažíval poprvé.

A nejlepší byla jedna panička při venčení, pustila k nám na volno svojí fenku, ať si spolu pohrajou. Podle reakce bígloida jsem pochopila, že mu feňule velmi voní, tak se paní ptám, jestli fenka nehárá. Prý ne, skončila už předevčírem 🙊🙈🤣

Měla jsem kdysi knírače, fenu a psa. Za sídlištěm u potoka jsme viděli člověka se psem. Odběhla do křoví, pes za ní. A pán : Ona hárá, to oni si to musí povědět. Ale to je pes ! Ježíšmarjá, vy přece máte fenu!!! Jo, ale ta se loudá někde za námi. To byl fofr, jak se pán zanořil zoufale do křoví, s velkým povykem je začal honit, můj pes ho blokoval a řval na něj. No scénka k pohledání. Ani mě nenapadlo psa odvolávat a zlomyslně jsem pánovi nesdělila malý detail - že pes je kastrovaný.
Jo byla jsem potvora, ale když si ve všeobecně užívaném venčícím prostoru pro celé sídliště pustí háravku na volno - zaslouží si snad něco jiného?

11.2.2022 19:40
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

A což paní "slíbit", že psa pustíte, ať si pohrajou :-))

Takovou jsme potkali zas minulý týden. Míjeli jsme paní s pejskem, mířili si to k nám (to já jsem ráda, když někdo svolí, aby se psi očuchali ne že ne.), já bystřila co je to zač. Psi už se očuchávali, no a paní říká: "Ona mu bude asi vonět, je teď v tom nejlepším víte, ona by se možná i nechala. Tak já ji radši pouštět nebudu, co myslíte?" 😇 Zatím co já už tam manévrovala, aby se mi pes nevyvliknul z obojku, pes už pomalu na zadních a kníkal. On jde přes mrtvoly, natož takhle na blízko. Tak jsem paní říkala ať honem jdou. 🙈

11.2.2022 20:08
Fatia

XXX.XXX.134.127

@orinka @andrýsek Si nemyslete :D My majitelé nekastrovaných fen máme zas spoustu historek s majiteli nekastrovaných samců, v hlavní roli hormony těch psů a naivita až stupidita majitelů ;-) Moje oblíbená hláška po mém hlasitéma včasném hlášení háravky bylo "klidně ji nechte, ten náš je takový ňouma, ten neví, jak na to". Za půl minuty jsem chudáka ňoumu rvala z mé feny násilím.

11.2.2022 20:16

Fatia napsal(a):
@orinka @andrýsek Si nemyslete :D My majitelé nekastrovaných fen máme zas spoustu historek s majiteli nekastrovaných samců, v hlavní roli hormony těch psů a naivita až stupidita majitelů ;-) Moje oblíbená hláška po mém hlasitéma včasném hlášení háravky bylo "klidně ji nechte, ten náš je takový ňouma, ten neví, jak na to". Za půl minuty jsem chudáka ňoumu rvala z mé feny násilím.

Já jsem si užívala do nedávna. Psala jsem to nedávno. Dva milovníci trvale na dvorku, větší byl pěkně narostlý NO, menší kříženec, v noci se rvali pod okny, ten menší naříkal, dostával na frak. Pak to vyřešil, chodil do bezpečí na střechu mého auta. Sem tam se k nim připletl nějaký z vedlejší vsi. Venčit jsem musela, někdy dalo docela fušku udržet je aspoň v minimální vzdálenosti. Taky tibetský dogák k nám přišel. Toho jsem se i bála.
Opravdu vím, co je to mít doma háravku.

11.2.2022 20:42
Fatia

XXX.XXX.134.127

To já vám věřím. Nemyslela jsem to zle :) já děkuji všem bohům světa, že sousedi z jedné strany mají jeden a půl feny (půl proto, že ta druhá fena je tam doma jen napůl, v létě častěji), z druhé strany psa nemají, psa mám jen za kouskem plotu vzadu na zahradě. Když ta moje hárá, hlídkuje u plotu celé dny, chudák, je to takové nehostinné místo, sousedi tam mají asi metrovou uličku mezi plotem a garáží, je tam stín, křoví... a borderák tam poctivě vyhlíží mou háravku. Tu na zahradě nenechávám samotnou ani když nehárá, když hárá, dostává na zahradě stopovačku, protože jinak by hlídkovala u borderáka a drátěnkovému plotu nevěřím :D Ale je to pěkný hajzlík, na háravku hledí zamilovaně, občas jí i vyje písničky... Pak ho potkáme po hárání a cvaká po té mé zubama. Jinak my už týden nevenčíme, panička je pozitivní a psice umírá nudou

11.2.2022 22:42

Fatia napsal(a):
To já vám věřím. Nemyslela jsem to zle :) já děkuji všem bohům světa, že sousedi z jedné strany mají jeden a půl feny (půl proto, že ta druhá fena je tam doma jen napůl, v létě častěji), z druhé strany psa nemají, psa mám jen za kouskem plotu vzadu na zahradě. Když ta moje hárá, hlídkuje u plotu celé dny, chudák, je to takové nehostinné místo, sousedi tam mají asi metrovou uličku mezi plotem a garáží, je tam stín, křoví... a borderák tam poctivě vyhlíží mou háravku. Tu na zahradě nenechávám samotnou ani když nehárá, když hárá, dostává na zahradě stopovačku, protože jinak by hlídkovala u borderáka a drátěnkovému plotu nevěřím :D Ale je to pěkný hajzlík, na háravku hledí zamilovaně, občas jí i vyje písničky... Pak ho potkáme po hárání a cvaká po té mé zubama. Jinak my už týden nevenčíme, panička je pozitivní a psice umírá nudou

Pozitivní panička přece venčit může. Jen se musí vyhýbat skupinkám. Nebo je to jinak?

11.2.2022 22:57
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Pozitivní panička přece venčit může. Jen se musí vyhýbat skupinkám. Nebo je to jinak?

Taky myslím, vzala bych psa někam za město a venčila a vyhýbala bych se prostě každému.

11.2.2022 23:08

Nemyslela jsem to zle :)
Já to tak ani nebrala. Mohla jsem udělat za poslední větu smajla.
Teď máme nové sousedy v novém domečku. A to ani nevíte jaká je to "radost". Dva roky měli psa v kotci u cizích. Teď ho vzali na milost do chodby. Venčí způsobem : otevřu ti dveře a běž. Oni plot ještě kolem domku nemají, hranici ostatních zahrad tvoří potok bez plotů. My jsme nejblíž. Vletí do zahrady, prolítá okolo, zatím nás žádnou neporazil. Trnu, kdy svalí psici (13). Vypadá jako flat, jenže je dvakrát tak široký a stejně divoký. Polítá a zanechává h...a jako od koně.
Hárání už řešit nemusím, psice je od jara po histerektomii.

11.2.2022 23:17

To je "náš flat", když s námi byl na procházce.

11.2.2022 23:32

To je "náš flat", když s námi byl na procházce.

Než jsem si fotografii zvětšila, myslela jsem, že je to divočák :-)

12.2.2022 09:40
Atheira

XXX.XXX.209.8

Než jsem si fotografii zvětšila, myslela jsem, že je to divočák :-)

Já taky! Mi to tu naskočilo a letmým pohledem si říkám "to je ale divnej divočák"

12.2.2022 09:56
Fatia

XXX.XXX.134.127

Pozitivní paničce ještě stále není uplně do skoku. Vyhnout se lidem není problém, ale není mi dobře, mám zacpané dutiny a občas se zamotám.

12.2.2022 14:03
Terven

XXX.XXX.110.191

A to ji pustila k vám na zahradu?
Při venčení se přiznám, že před započetím hárání a po jeho skončení (kdy psům možná ještě voní) je nechávám volně a kontaktům nebráním, pokud není třeba dát je na vodítko z jiných důvodů.
Protože moje feny si ostatních psů nijak zvlášť nevšímají, maximálně čuchnout a dost, o hru nestojí.
Takže v době, kdy nehrozí nežádoucí nakrytí anebo že by zdrhly puzeny vášní, je nijak neomezuju a pokud nějaký pes přiběhne k nim anebo začne vyšilovat z toho, že se očuchají, beru to, že to není moje starost. A ani jsem si nevšimla, že by to někomu vadilo - maximálně se ti majitelé zeptají, jestli nehárají a na moji odpověď, že právě končí nebo skončily, se usmějou a řeknou "tak proto".
A sypu si popel na hlavu- vůbec by mě nenapadlo řešit, jestli naše trasy v době hárání nevedou kolem nějaké zahrady, kde je pes. Možná někde na menší vsi bych ze sousedské solidarity a po předchozí domluvě s majiteli chvíli chodila jinudy. Ale tady je všude psů tolik, že netuším, kudy bych měla chodit, musela bych kanálama.
Pokud k nám nějaký pes přiběhne nebo se míjíme a majitel nebrání kontaktu, upozorním, že hárají, ale to je asi tak vše, co v té věci podnikám.
Nežádoucímu nakrytí zabráním, aktivně je necpu v době hárání psům pod nos, ale abych plánovala trasy a hrála si na partyzány s ohledem na psychickou pohodu psů - samců, to se přiznám, že nedělám.

12.2.2022 14:17
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak u nás je to tak, že všechny feny v okolí Worku milujou, při hárání obvzlášť Vloni v létě jsem viděla, že je úplně hotový, lítá kolem baráku, jazyk až na vestě...jenže sousedky neháraly. Pak potkám známou níž v ulici a ona mi řekne: my teď chodíme venčit přímou čarou k vašemu plotu, ona nikam jinam nechce jít, jen k vám. A to jindy, když ji mám donutit jít kousek od baráku, tak se tváří jak týraný pes. To má člověk pak chuť ji něčím praštit Ale je nemocná, paní, tak jsem prostě spolkla hořkou slinu a doma mlátila hlavou o stůl

12.2.2022 14:20

Terven napsal(a):
A to ji pustila k vám na zahradu?
Při venčení se přiznám, že před započetím hárání a po jeho skončení (kdy psům možná ještě voní) je nechávám volně a kontaktům nebráním, pokud není třeba dát je na vodítko z jiných důvodů.
Protože moje feny si ostatních psů nijak zvlášť nevšímají, maximálně čuchnout a dost, o hru nestojí.
Takže v době, kdy nehrozí nežádoucí nakrytí anebo že by zdrhly puzeny vášní, je nijak neomezuju a pokud nějaký pes přiběhne k nim anebo začne vyšilovat z toho, že se očuchají, beru to, že to není moje starost. A ani jsem si nevšimla, že by to někomu vadilo - maximálně se ti majitelé zeptají, jestli nehárají a na moji odpověď, že právě končí nebo skončily, se usmějou a řeknou "tak proto".
A sypu si popel na hlavu- vůbec by mě nenapadlo řešit, jestli naše trasy v době hárání nevedou kolem nějaké zahrady, kde je pes. Možná někde na menší vsi bych ze sousedské solidarity a po předchozí domluvě s majiteli chvíli chodila jinudy. Ale tady je všude psů tolik, že netuším, kudy bych měla chodit, musela bych kanálama.
Pokud k nám nějaký pes přiběhne nebo se míjíme a majitel nebrání kontaktu, upozorním, že hárají, ale to je asi tak vše, co v té věci podnikám.
Nežádoucímu nakrytí zabráním, aktivně je necpu v době hárání psům pod nos, ale abych plánovala trasy a hrála si na partyzány s ohledem na psychickou pohodu psů - samců, to se přiznám, že nedělám.

Ne pustila jí na louce, ale paní tím koncem hárání myslela, že fena přestala mít krvavý výtok... Prostě fena byla ve skutečnosti právě v nejlepším a vysloveně se psovi nabízela, ocas na stranu... 😉

A s tou venčící trasou, ono je rozdíl projít kolem zahrady a přijít až k plotu a nechat ho háravou fenu občurávat... Projití kolem v rozumné vzdálenosti mi nevadí, ale milostné vzkazy na plotě jo.

12.2.2022 14:28
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

lesnížínka napsal(a):
Tak u nás je to tak, že všechny feny v okolí Worku milujou, při hárání obvzlášť Vloni v létě jsem viděla, že je úplně hotový, lítá kolem baráku, jazyk až na vestě...jenže sousedky neháraly. Pak potkám známou níž v ulici a ona mi řekne: my teď chodíme venčit přímou čarou k vašemu plotu, ona nikam jinam nechce jít, jen k vám. A to jindy, když ji mám donutit jít kousek od baráku, tak se tváří jak týraný pes. To má člověk pak chuť ji něčím praštit Ale je nemocná, paní, tak jsem prostě spolkla hořkou slinu a doma mlátila hlavou o stůl

Náš pes byl u fen taky velmi oblíbený. Jednou si pro něj přišla před barák setřice a pořád ho lákala, aby s ní šel. Schodou okolností to byla setřice našeho veterináře, to bysme se trochu pak styděli na vyšetření, až by řešili, že má jejich fenka nějak ušatá štěnda. Náš pes byl totiž vyhlášený a známý ušák, to by ho asi trklo, až by ta štěnata viděl .

12.2.2022 14:43
Terven

XXX.XXX.110.191

Ne pustila jí na louce, ale paní tím koncem hárání myslela, že fena přestala mít krvavý výtok... Prostě fena byla ve skutečnosti právě v nejlepším a vysloveně se psovi nabízela, ocas na stranu... 😉

A s tou venčící trasou, ono je rozdíl projít kolem zahrady a přijít až k plotu a nechat ho háravou fenu občurávat... Projití kolem v rozumné vzdálenosti mi nevadí, ale milostné vzkazy na plotě jo.

Tak panička nebyla příliš bystrá, bohužel...škoda, že na to nejspíš jednou doplatí fena.

12.2.2022 15:00

je tu sobotní souhrn fotek týdne. Je jich v deníčku moc - složitě se mi vybírá...

12.2.2022 15:03
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

je tu sobotní souhrn fotek týdne. Je jich v deníčku moc - složitě se mi vybírá...

Sakra, ten už nějak vyrostl a na všech fotkách je jen "stěně"? :-)

12.2.2022 15:18

Trickyvoo napsal(a):
Sakra, ten už nějak vyrostl a na všech fotkách je jen "stěně"? :-)

od prvních fotek nabral 5 kilo - a to musí být někde vidět. Holt už je doma 15 dní...

12.2.2022 15:36

No zírám, jak rychle roste!

12.2.2022 15:55

rozdíl 14 dní

12.2.2022 17:15
Moyda

XXX.XXX.147.89

Já bych odhadla, že následoval perfektní zákus👍.

12.2.2022 17:20

rozdíl 14 dní

Následovalo kousnutí do zadku? 😂

12.2.2022 17:35

ano ano - hryzec je to děsnej

12.2.2022 18:00

Jedno foto hezčí než druhé...nej asi ta fotka s hračkou v tlamce 🐶
No je to pěkné chlupaté torpédo a kosatka v jednom 😁

12.2.2022 18:07

Helejte, nepřikřížili chovatelé Strýčka Fida? Ty ušoplesky a jejich variace jsou boží.

12.2.2022 19:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Úžas jak pejsa roste, jak je milenkatej, jak páníček parádně fotí A s tím strýčkem Fidem to je pravda

12.2.2022 19:49

Helejte, nepřikřížili chovatelé Strýčka Fida? Ty ušoplesky a jejich variace jsou boží.

Jako teď jsem si prohlídla fotky a hned mě taky napadl strýček Fido....prostě jen se odlepit od země a letííííím....

Jinak je to božan a za tu krárkou dobu mi přijde, že neuvěřitelně vytáhl, ale je to foga, tak to nám tady prostě poroste před očima.

12.2.2022 20:14
domi.t

XXX.XXX.119.20

Dnes sme venčili s našim psím kamarátom Lucasom😍Je to 14-rocny pán vyžliak a veru na svoj vek je v ukážkovej forme! Zvládol dve hodiny v Nefretinom tempe,za čo si zaslúži minimálne 🥇! Bol to Sawannin najlepší kamoš,delilo ich len pár mesiacov ...po jej odchode do psieho neba bol dlho smutný a vždy pred naším domom štekal a plakal,volal ju von. Má rád aj Nefret,ale už to nie to ONO...hlavne ona mu dáva jasne najavo,že tu velí ona a po hlave si veru skákať nenechá,diktátorka moja aziatská😉

12.2.2022 21:14
Joohana

XXX.XXX.157.168

Měla jsem kdysi knírače, fenu a psa. Za sídlištěm u potoka jsme viděli člověka se psem. Odběhla do křoví, pes za ní. A pán : Ona hárá, to oni si to musí povědět. Ale to je pes ! Ježíšmarjá, vy přece máte fenu!!! Jo, ale ta se loudá někde za námi. To byl fofr, jak se pán zanořil zoufale do křoví, s velkým povykem je začal honit, můj pes ho blokoval a řval na něj. No scénka k pohledání. Ani mě nenapadlo psa odvolávat a zlomyslně jsem pánovi nesdělila malý detail - že pes je kastrovaný.
Jo byla jsem potvora, ale když si ve všeobecně užívaném venčícím prostoru pro celé sídliště pustí háravku na volno - zaslouží si snad něco jiného?

Já byla tuhle na puberťáka pyšná, poprvé byl na cvičáku s háravkou a dal to hezky. Jedině když jsme ho nedopatřením dovedli na kousek, kde ona předtím ležela, ztratil koncentraci, ale jinak cvičil krásně.

Panička oné háravky se strašně divila, že ho nechci pustit očuchat aspoň na vodítku (znají se od malinka a krásně si vyhrajou), strašně se divila, když jsem nechtěla. Fakt bych ráda předešla nějakému bláznění (vytí doma, nežraní atp.)

12.2.2022 22:39

domi.t napsal(a):
Dnes sme venčili s našim psím kamarátom Lucasom😍Je to 14-rocny pán vyžliak a veru na svoj vek je v ukážkovej forme! Zvládol dve hodiny v Nefretinom tempe,za čo si zaslúži minimálne 🥇! Bol to Sawannin najlepší kamoš,delilo ich len pár mesiacov ...po jej odchode do psieho neba bol dlho smutný a vždy pred naším domom štekal a plakal,volal ju von. Má rád aj Nefret,ale už to nie to ONO...hlavne ona mu dáva jasne najavo,že tu velí ona a po hlave si veru skákať nenechá,diktátorka moja aziatská😉

Dojemný příběh tří psů, to propojení...zalily se mi oči Domi. 😥 Lucas je stále čiperný pes 🌷

13.2.2022 06:37
domi.t

XXX.XXX.119.20

Dojemný příběh tří psů, to propojení...zalily se mi oči Domi. 😥 Lucas je stále čiperný pes 🌷

Trošku to rozveselím😉Lucas je aj veľký lišiak...pred dvomi rokmi mal problémy s chôdzou,proste staroba sa "už" hlásila. Tak samozrejme absolvoval vyšetrenia,injekcie a bral aj klbovku...ktorú potajomky vyplúval do wc. Tak mu ju potom dávali vo forme prášku...tak si otieral jazyk o stenu,aby mu nedajbože neublížila 😁😁😁A o tom,že sám prišiel k nám(bývame na vedľajšej ulici) a zavyjal pred dverami,ani nehovorím 😂

On je naozaj veľký expert a presne ten typ psa,ktorého milujete a zároveň vás z neho ide 10x denne poraziť 😉

13.2.2022 11:38

děkujeme Efe za úžasnou exkurzi po statku i příjemnou lesní procházku. Morgáně je krásná kobylka - pro Yodu to byl jen o něco větší pejsek na vodítku
Yoda byl na začátku opatrnější (spousta pejsků), ale statečně navštívil ovečky, kozičky, koníky, prošel i stájemi, kde se uklízelo (kolečka, posuvná vrata), byl nakonec i u prasátek a krav... Na procházce jsem se ho bála pustit navolno, i když prý je Morgáně velmi opatrná... ale přeci jen raději ta lehká stopovačka (o kterou jsme se přeráželi všichni), aby nebyl přišlápnut, kdyby vběhl kobylce pod nohy.
Delší cesta autem tam i zpátky byla úplně v pohodě, dokonce se v klidu na statku nasvačil i napil - takže socializační paráda.

Ještě jednou velký dík do Ploužnice

13.2.2022 11:52

Bylo nám velkým potěšením a doufáme v další návštěvy! Yoďoušek basetí vzbudil zasloužený rozruch a obdiv, je to úžasné štěkanátko ❤️ Těším se na fotky!

13.2.2022 12:02
domi.t

XXX.XXX.119.20

Bylo nám velkým potěšením a doufáme v další návštěvy! Yoďoušek basetí vzbudil zasloužený rozruch a obdiv, je to úžasné štěkanátko ❤️ Těším se na fotky!

Aj my sa tešíme na fotky😍

13.2.2022 14:53

tak tedy venčení Yody s Morgánětem

13.2.2022 15:06
Atheira

XXX.XXX.209.8

Kdybyste s tou fotkou zezadu (pátá v řadě) počkaly třeba do příštího února, už byste to měly obě vlastně nastejno.

13.2.2022 15:41

Atheira napsal(a):
Kdybyste s tou fotkou zezadu (pátá v řadě) počkaly třeba do příštího února, už byste to měly obě vlastně nastejno.

to ne - ale měli tam ve stáji černobílého poníka... a tam už by to za rok na výšku vyšlo

13.2.2022 17:34

to ne - ale měli tam ve stáji černobílého poníka... a tam už by to za rok na výšku vyšlo

Takže za rok u nás 😃

13.2.2022 19:17

A to jste nevzali Pana Bečku?! :-)

Odetta: říkala jste, že možná na jaře... a já dnes prohlásila jaro za zahájené... (už nemám na venčení 4 vrstvy svetrů).

13.2.2022 19:41

Megí, co jsem říkala na jaře? Štěkanátek myslíte?

13.2.2022 20:09

Megí, co jsem říkala na jaře? Štěkanátek myslíte?

Ano!

13.2.2022 20:20

Ano!

Když všechno dobře dopadne, mohl by být štěkanátek doma na prázdniny. Vzhledem k tomu, jak vymodlená houska to bude, doufám, že do sebe všechno zapadne a skutečně si ji začátkem léta povezu domů. (:

13.2.2022 20:26

Když všechno dobře dopadne, mohl by být štěkanátek doma na prázdniny. Vzhledem k tomu, jak vymodlená houska to bude, doufám, že do sebe všechno zapadne a skutečně si ji začátkem léta povezu domů. (:

Ježiš, jsem nervózní i za Vás :-) To bude akorát, eště se zabydlujete, ne, pojede rovnou do teploučka. Já se tak těším!

13.2.2022 20:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Ten Yoda je božíííí! .

Jinak hlásím, že u nás konečně o víkendu taky krásně, na sluníčku 18 stupňů, tak jsme si to náležitě užívali a procházkovali, včera jsme vytáhli i koloběžku. Dneska jsme strávili odpoledne na cvičáku, měli jsme obrany, a máme překonaný takový jeden osobní "blok" (spíš můj). Pes poprvé (za 6 let) kousal na jiného figuranta, a super. Já vím, že pro většinu lidí je to úplně normální běžná věc, ale já jsem z toho byla vcelku nervózní a fakt mám radost a považuju to za úspěch - jak málo stačí ..

13.2.2022 20:50

Na druhé straně Ralska si ještě můžeme užívat na sluníčku sníh :-)

13.2.2022 20:51

marcelaamax napsal(a):
Ten Yoda je božíííí! .

Jinak hlásím, že u nás konečně o víkendu taky krásně, na sluníčku 18 stupňů, tak jsme si to náležitě užívali a procházkovali, včera jsme vytáhli i koloběžku. Dneska jsme strávili odpoledne na cvičáku, měli jsme obrany, a máme překonaný takový jeden osobní "blok" (spíš můj). Pes poprvé (za 6 let) kousal na jiného figuranta, a super. Já vím, že pro většinu lidí je to úplně normální běžná věc, ale já jsem z toho byla vcelku nervózní a fakt mám radost a považuju to za úspěch - jak málo stačí ..

Tak i k tomu "málu" gratuluju .
Nevidím rozdíl v tom, jestli se pes stane šampiónem mezinárodní výstavy a nebo jestli zvládne jiného fuguranta.
Prostě uspěl a fertig-

13.2.2022 21:12

Ježiš, jsem nervózní i za Vás :-) To bude akorát, eště se zabydlujete, ne, pojede rovnou do teploučka. Já se tak těším!

Já se taky těším! Už aby to bylo, bezpsí čas se neuvěřitelně vleče…

13.2.2022 21:31
Fatia

XXX.XXX.134.127

Dneska se venčení povedlo, bylo krásně. Potkali jsme pár milých psů a spoustu milých lidí. Furt si nemohu zvyknout, kolik lidí se během lockdownů naučilo výletovat.

13.2.2022 22:06

A to jste nevzali Pana Bečku?! :-)

Odetta: říkala jste, že možná na jaře... a já dnes prohlásila jaro za zahájené... (už nemám na venčení 4 vrstvy svetrů).

Pan Bečka se toho času válel se zbytkem smečky na gauči!

14.2.2022 08:57

Dneska se stalo přesně to o čem tady neustále píšu...terénní motorka...šly jsme u nás jen na kopec, je lesík, chodník, travnatý pás, slinice a zase les, ze kterého ústí cesta od garáží a jak jsme byly na úrovni té cesty, tak vyjela terénní motorka a profrčela defakto necelých 10 metrů od nás a bylo to na pohodu, protože jsme vedle silnice, kde jezdí auta, tak se na ní Gina jen koukala a byla naprosto v klidu a pak si zase čuchala si svoje.......ale jak jí potkáme někde na polňačce v přírodě, tak je divadlo.

Já to vlastně nechápu...na řev terénních motorek je Gina zvyklá ve vesnici na kopci nad námi je krosařská dráha a tak není nic neobvyklého, že kolem nás ty motorky jezdí, u nás ve čtvrti maj asi 3 a není nic neobvyklého, že je potkáváme, že projedou kolem nás po silnici. Prostě není to nic, co by Gina neznala, není to nic, čeho by se bála a dokonce ani nic na co by reagovala třeba tím jejím pohopsáním, prostě naprostý nezájem. A když pak projede po louce a může to být klidně 50-100 metrů od nás, tak se může zbláznit.

Myslím, že tohle ani tak není problém motorky, ale spíš, že se něco vyskytuje na místě, kde nemá co dělat a že kdybychom tam viděli třeba koně, kteří taky nejsou problém, ale potkaly bychom ho na místě, kde procházkujeme, ale koně nepotkáváme, tak že by byl problém naprosto stejnej.
Prostě na louce můžou být jen srnky, zajíčkové a pěší lidi eventuelně se psy....to je normální a to nevadí, ale cokoliv jiného tam nemá co dělat.

14.2.2022 09:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Dneska se stalo přesně to o čem tady neustále píšu...terénní motorka...šly jsme u nás jen na kopec, je lesík, chodník, travnatý pás, slinice a zase les, ze kterého ústí cesta od garáží a jak jsme byly na úrovni té cesty, tak vyjela terénní motorka a profrčela defakto necelých 10 metrů od nás a bylo to na pohodu, protože jsme vedle silnice, kde jezdí auta, tak se na ní Gina jen koukala a byla naprosto v klidu a pak si zase čuchala si svoje.......ale jak jí potkáme někde na polňačce v přírodě, tak je divadlo.

Já to vlastně nechápu...na řev terénních motorek je Gina zvyklá ve vesnici na kopci nad námi je krosařská dráha a tak není nic neobvyklého, že kolem nás ty motorky jezdí, u nás ve čtvrti maj asi 3 a není nic neobvyklého, že je potkáváme, že projedou kolem nás po silnici. Prostě není to nic, co by Gina neznala, není to nic, čeho by se bála a dokonce ani nic na co by reagovala třeba tím jejím pohopsáním, prostě naprostý nezájem. A když pak projede po louce a může to být klidně 50-100 metrů od nás, tak se může zbláznit.

Myslím, že tohle ani tak není problém motorky, ale spíš, že se něco vyskytuje na místě, kde nemá co dělat a že kdybychom tam viděli třeba koně, kteří taky nejsou problém, ale potkaly bychom ho na místě, kde procházkujeme, ale koně nepotkáváme, tak že by byl problém naprosto stejnej.
Prostě na louce můžou být jen srnky, zajíčkové a pěší lidi eventuelně se psy....to je normální a to nevadí, ale cokoliv jiného tam nemá co dělat.

A tak mě to zase tak nepochopitelné nepřijde, je to něco, co tam nečeká.... Měla jsem se psem kdysi to samé s ostatními psy - na civáčku pohoda, ignor, ve městě plném psů pohoda, ale jakmile se objevil pes někde na procházce, kde většinou nikdo se psy nechodil, tak to pes hodně řešil.

A s fenou jsem zas něco podobného měla s autama. Přesně jak píšete, ve městě dobrý, normální. Ale jakmile jsme šli z vesnice na louku po silnici, kde projede jedno auta za čas, tak to bylo něco divného a fena se na auto vrhala. Taky jsem si říkala, že snad nemám šanci to odnaučit, že se to ani nedá trénovat, ale nakonec se povedlo. Kdysi mi tady někdo radil, ať tu situaci pojmenuju a naučím fenu, co má v tu chvíli dělat. Těch příležitostí k tréninku moc nebylo, ale povedlo se. A vlastně stejně to bylo i s těma čtyřkolkama na louce, taky nám tam nejezdí pravidelně, spíš náhodně, a to psi reagovali fakt přehnaně, protože coursing.... ale i tam se nakonec naučili, zvykli si....

To chce sehnat někoho s terénní motorkou a záměrně to trénovat

14.2.2022 09:20

"Myslím, že tohle ani tak není problém motorky, ale spíš, že se něco vyskytuje na místě, kde nemá co dělat a že kdybychom tam viděli třeba koně, kteří taky nejsou problém, ale potkaly bychom ho na místě, kde procházkujeme, ale koně nepotkáváme, tak že by byl problém naprosto stejnej."

přesně tak, sardullah
pastevci řeší odchylky od normálu

14.2.2022 09:26
Joohana

XXX.XXX.81.79

Jasně, je to divné, podezřelé. Dnes ráno jsme na cestě pod lesem narazili na pár, který si tam dal na zem deku a měli zřejmě romantickou valentýnskou snídani s výhledem na vycházející slunce, navzdory mrazu.

Pes na ně neštěkal, ale samozřejmě chtěl jít blíž a ověřit, cože zajímavého se tam děje (nebylo mu to dovoleno). Pobavilo mě to dost.

Jinak jsem lehce rozčarována z množství lidí, které se s oteplením vyrojilo ven. Doteď jsme chodili lesy v podstatě sami, teď je to v lese jak na Václaváku, takže pes z vodítka asi nesleze-cyklistů houfy, do toho ostatní výletníci, jen v sobotu v poledne jsme potkali během dvou hodin asi 20 lidí.

14.2.2022 10:38
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Řeším podobný problém, jen problém nejsou motorky a čtyřkolky, ale cyklisti. Je to tak, že pes byl odmala a myslím, že dobře socializován na cyklisty, běžce apod. Na cyklostezce mohl chodit na volno, byl naučen nepřekážet, chodit u kraje, zastavit, případně zajít za kraj. Nikdy ho žádný cyklista nevzrušoval. No za kovidu se nám v lese vyrojili takoví ti borci, co se nečekaně a velmi rychle odkudsi vyřítí a já jsem ráda, že stihnu skočit i se psem do ostružin. Ze začátku to neřešil, byl překvapen, ale šlo se dál. Ale už reaguje a dělá mu problém zpracovat, že jdeme prostě dál. Když se to teď stane, dřepnu si a čekám až vychladne, ať má možnost si teda po nich koukat, i když už tam dávno nejsou. Protože říct mu JDEME by bylo o tom, ho táhnout. Nevím, jestli je to správný, ale zatím nevím, jak jinak na to. Nejhorší pro mě je, že to není pravidelně. Že momentálně nemám možnost s tím pracovat. Uvažuju, že v budoucnu pojedem na nějaký ty závody, aby viděl, že se to děje, ale není nutný kvůli tomu vyšilovat a asi zkusím nějakýho trenéra a snad něco vymyslíme. Bojím se, aby nezačal řešit i normální cyklisty, takže počítám, že se zaměříme na tréninkový výlety.

14.2.2022 10:56
Katka12345

XXX.XXX.98.99

My po dlouhé době zdravíme z hor, kde se taky ukazuje první jarní sluníčko. Tak snad nám to už vydrží.

Jinak k poslednímu tématu, náš taky nemá rád novoty a odchylky od normálu. Bez problémů je schopný být na procházce ve městě, lidi si ho hladí, on si je čuchá, je spokojený, úplná pohoda. Teď nedávno jel autobusem do města, kde perfektně fungoval na přeplněném vlakovém nádraží. Jak ale potkáme lidi na místě, kde býváme většinou sami, už na ně štěká a povrčuje jak největší asociál. Prostě to je jeho místo a tam nemá nikdo jiný co dělat 😁

14.2.2022 14:25

Fatia napsal(a):
Dneska se venčení povedlo, bylo krásně. Potkali jsme pár milých psů a spoustu milých lidí. Furt si nemohu zvyknout, kolik lidí se během lockdownů naučilo výletovat.

Pěkně zarostlá na copánek 😯 skoro jsem Vaši psici nepoznala...😁 😉

15.2.2022 09:55

Přidávám taky pár fotek z procházek, foťák moc často neberu, tak jsou fotky z léta a podzimu, domácí leháro a zimní (mobilovky) z prosince kdy u nás byl 3 dny sníh od té doby jsme na blátě.

Jsou zmenšené tak snad bude kvalita přijatelná.

15.2.2022 10:04

Přidávám taky pár fotek z procházek, foťák moc často neberu, tak jsou fotky z léta a podzimu, domácí leháro a zimní (mobilovky) z prosince kdy u nás byl 3 dny sníh od té doby jsme na blátě.

Jsou zmenšené tak snad bude kvalita přijatelná.

Krásné fotky. Umí pěkně pózovat a vy jste pohotový fotograf.

15.2.2022 10:28

Krásné fotky. Umí pěkně pózovat a vy jste pohotový fotograf.

Moc děkuji
trénujeme od miminka, on pózování, já rychlé reakce

15.2.2022 10:33

Moc děkuji

Teda ta fotka v tom košíku...

15.2.2022 10:35
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Moc děkuji

Ale to je úplně přenádherné ňafíčstvo. Kooikerhondje? Kromforländer? Něco jiného?
Nebo naprosto neodolatelný voříšek?

15.2.2022 10:37

Moc děkuji

To je nádhernej pejsek. Co je to za plemeno?

15.2.2022 10:39
Terven

XXX.XXX.110.191

To je nádhernej pejsek. Co je to za plemeno?

Snad nevadí, že odpovím za Im29- je to kooikerhondje

15.2.2022 10:41

Varaxi napsal(a):
Ale to je úplně přenádherné ňafíčstvo. Kooikerhondje? Kromforländer? Něco jiného?
Nebo naprosto neodolatelný voříšek?

Jak už psala Terven, je to Kooikerhondje, s PP. V prosinci mu byly 2 roky.

15.2.2022 10:45

Můžete mě prosím poučit, jak je to foneticky? Japa se tohle plémě řekne?

15.2.2022 10:46
Terven

XXX.XXX.110.191

Jinak teda, počasí uplynulých pár dnů bylo nádherný - ráno mráz kolem -5°C a odpoledne jaro a teplota kolem 10°C.

15.2.2022 10:52
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Já se přiznám, že když musím, tak říkám holandský kachní pes. Stejně jako tulipánový pes = markiesje. Groenendael = groník, černý belgičan. Apod. Nač si dělat problémy. :)

15.2.2022 10:55

V podstatě stejně jak se píše, Kojkerhondje. Hodně lidí má pocit že si zamotá jazyk a nezapamatuje, tak jim pak vždycky říkám Holandský kachní pes

15.2.2022 10:56

Varaxi napsal(a):
Já se přiznám, že když musím, tak říkám holandský kachní pes. Stejně jako tulipánový pes = markiesje. Groenendael = groník, černý belgičan. Apod. Nač si dělat problémy. :)

Jsem schopná tak poupravit názvy, že byste koukala

Ale ze zvědavosti by mě tenhle krásný kokrhund zajímal.

15.2.2022 10:56

V podstatě stejně jak se píše, Kojkerhondje. Hodně lidí má pocit že si zamotá jazyk a nezapamatuje, tak jim pak vždycky říkám Holandský kachní pes

Už koukám na klubové stránky a zkráceně prý kooiker.

15.2.2022 10:57

Včera jsme vyjeli z podhůří do kraje, bylo tam moc krásně. Na pískovcovém vršku bylo skoro sucho. A bylo se na co dívat.

15.2.2022 10:59
Terven

XXX.XXX.110.191

A až přijde Atheira...doufám, že přijde
...vzpomínám si, jak mi kdysi psala, že by nevydejchala reflexní oranžovou, jakou měly tehdejší naše postroje.
Já na ni teď často myslím (prakticky kdykoliv se oblíkám), protože coby milovnice reflexní oranžový jsem si pořídila v té barvě softshellovou bundu a venčící brašnu ze 4 dox

15.2.2022 11:01

Už koukám na klubové stránky a zkráceně prý kooiker.

Ano ano, my když se bavíme s lidma co je všichni máme (teda převážně na na netu protože jich je opravdu málo) tak vždycky Kooiker (Kojkr).

Ale cizím to vůbec neříkám protože oni pak neví která bije a někteří jsou schopní si myslet že je to kokršpaněl, protože když si ho spletou s borderkou a jack russelem

15.2.2022 11:14
Terven

XXX.XXX.110.191

Ano ano, my když se bavíme s lidma co je všichni máme (teda převážně na na netu protože jich je opravdu málo) tak vždycky Kooiker (Kojkr).

Ale cizím to vůbec neříkám protože oni pak neví která bije a někteří jsou schopní si myslet že je to kokršpaněl, protože když si ho spletou s borderkou a jack russelem

Vždycky si vzpomenu na nebožku Terinu...taky jsem mohla říkat, že je to holandský kachní

15.2.2022 12:34

Z jaké chovky koikra máte, smím-li se zeptat? Stájová kolegyně je chová.

15.2.2022 12:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
...vzpomínám si, jak mi kdysi psala, že by nevydejchala reflexní oranžovou, jakou měly tehdejší naše postroje.
Já na ni teď často myslím (prakticky kdykoliv se oblíkám), protože coby milovnice reflexní oranžový jsem si pořídila v té barvě softshellovou bundu a venčící brašnu ze 4 dox

Jsem tu!!
Tak softshellku na sobě v téhle barvě (i když v kombinaci s černou) bych nedala, ale když se vám to líbí, tak ať se vám v ní dobře venčí Mně to vnitřně evokuje železničáře křížený s prodavačkama z coopu... taková uniformní barva, ale ne hezky uniformní.

15.2.2022 13:19

Nádherný kooikřík. Taky jsme ho zvažovali (možná si vzpomenete), dokonce jsme prošli výběrovým sítem chovatelky a byli už v pořadníku. No a pak se narodila žížala a my jsme neodolali, takže u nás zase kraťanda.

15.2.2022 13:21
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Jsem tu!!
Tak softshellku na sobě v téhle barvě (i když v kombinaci s černou) bych nedala, ale když se vám to líbí, tak ať se vám v ní dobře venčí Mně to vnitřně evokuje železničáře křížený s prodavačkama z coopu... taková uniformní barva, ale ne hezky uniformní.

Jasný...ona je kombinovaná takhle
https://www.mujmax.cz/celorocni-neon
a já oranžovou mám ráda vůbec, i tu nereflexní...miluju oranžový kytky...ta barva mi zlepšuje náladu, evokuje radost, sluníčko a optimismus.
Venčit se v ní bude určitě dobře, boží jsou ty kapsy kolem dokola

15.2.2022 13:40

Já vím, že jsme na psech, ale oranžová je dobrá!!

15.2.2022 13:42
Atheira

XXX.XXX.209.8

Oranžová je dobrá, že je vidět. Jako reflexní prvek je skvělá. Ale osobně se mi líbí jemnější odstíny oranžové. Spíš meruňková a tak.

edit: mimochodem, ve vedlejší vesnici mají na koně takhle obleček zebru. To je ještě lepší než oranžová.

15.2.2022 13:54

Atheira napsal(a):
Oranžová je dobrá, že je vidět. Jako reflexní prvek je skvělá. Ale osobně se mi líbí jemnější odstíny oranžové. Spíš meruňková a tak.

edit: mimochodem, ve vedlejší vesnici mají na koně takhle obleček zebru. To je ještě lepší než oranžová.

Zebra bývá protimuší a věří se (snad podloženo nějakými studiemi?), že mouchy toho koně hůř vidí, pokud má na sobě pruhy.

15.2.2022 14:00

Dámička ??

15.2.2022 14:08

Dámička ??

Jj, 8 let staré foto.

15.2.2022 14:11
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak to je boží

Jj, vzor zebra bývá na protimuších dekách i maskách, prý to střídání světlá - tmavá hmyz nějak mate

15.2.2022 15:25
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zebra bývá protimuší a věří se (snad podloženo nějakými studiemi?), že mouchy toho koně hůř vidí, pokud má na sobě pruhy.

Fakt?? A já si jen myslela, že majitel je vtipník. Kůň je bílý, takže z dálky to vypadá, že je tam mezi tmavými koňmi skutečně zebra. Ostatní pruhy nemají. Jeden je vínový a druhý šedý s hvězdičkama.

15.2.2022 15:28

Atheira napsal(a):
Fakt?? A já si jen myslela, že majitel je vtipník. Kůň je bílý, takže z dálky to vypadá, že je tam mezi tmavými koňmi skutečně zebra. Ostatní pruhy nemají. Jeden je vínový a druhý šedý s hvězdičkama.

Ano, je třeba dokázáno, že hovada (ovádi) jdou více na tmavé koně a taky nástrahy na ně jsou vždy v černé nebo prostě tmavé barvě.

15.2.2022 16:14

Terven napsal(a):

Bunda vypadá skvěle a prakticky 👍mě se líbí, i když mám radši červenou, oranžová je ok. 🌞

15.2.2022 17:56
domi.t

XXX.XXX.119.20

Nám sa dnes venčilo božsky! Išli sme bez cieľa,len tak...kde Nefret vybrala a bolo to super poobedie👍🏼Jar sa už blíži,cítim to😍

15.2.2022 19:19

No to my jsme v podvečer vyrazili ještě užít nějaký sníh...teda alespoň já se domnívala, že na naší oblíbené štěněcí trase bude ještě sníh, že je to výš a v lese. No tak sníh tam ještě byl, ale taky omega bahna. Takže Gina i Mates jak prasata. Jediné pozitivum bylo, že jsme potkali pána s berňákem...no teda pozitivum, Gina, jak viděla berňuchu, tak byla k neudrržení, takže spíš ostuda...ona je na ty berňáky prostě úch.yl...ale tak se hezky očuchala, pozdravila a šli jsme se teda zprasit na tu bahnitou cestu.
Navíc jak tam hopsala, tak se povedlo, že jsem si vodítkem strhla strup na hřbetu ruky, co mi tam pro jistotu vyrobil Mates, takže by se dalo říct, že jsem na prochajdě i cedila krev.
Nějak mi holka zvlčila nebo co, občas jí nějakej pes padne do oka a tradá k němu. Tak myslím, že budeme muset zase trochu pocvičit slušné chování a že si budeme muset zopakovat socializační procházky na potkávání pejsků.
Přitom jsem si myslela, že tohle období už máme za sebou, když jsme ještě s Jessinkou chodily skoro každý den do parku a psy potkávaly a neříkám, že si občas nepohopsala, ale bylo to na pohodu a teď mi začíná připadat, že jsme zase o pár měsíců zpátky.

15.2.2022 19:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No to my jsme v podvečer vyrazili ještě užít nějaký sníh...teda alespoň já se domnívala, že na naší oblíbené štěněcí trase bude ještě sníh, že je to výš a v lese. No tak sníh tam ještě byl, ale taky omega bahna. Takže Gina i Mates jak prasata. Jediné pozitivum bylo, že jsme potkali pána s berňákem...no teda pozitivum, Gina, jak viděla berňuchu, tak byla k neudrržení, takže spíš ostuda...ona je na ty berňáky prostě úch.yl...ale tak se hezky očuchala, pozdravila a šli jsme se teda zprasit na tu bahnitou cestu.
Navíc jak tam hopsala, tak se povedlo, že jsem si vodítkem strhla strup na hřbetu ruky, co mi tam pro jistotu vyrobil Mates, takže by se dalo říct, že jsem na prochajdě i cedila krev.
Nějak mi holka zvlčila nebo co, občas jí nějakej pes padne do oka a tradá k němu. Tak myslím, že budeme muset zase trochu pocvičit slušné chování a že si budeme muset zopakovat socializační procházky na potkávání pejsků.
Přitom jsem si myslela, že tohle období už máme za sebou, když jsme ještě s Jessinkou chodily skoro každý den do parku a psy potkávaly a neříkám, že si občas nepohopsala, ale bylo to na pohodu a teď mi začíná připadat, že jsme zase o pár měsíců zpátky.

Ona je chytrá a využívá toho, že se výchovně musíš soustředit na Matýska, když ona už je stejně hotová
U nás dneska jaro, teplo, jak u Domči s Nefret. Už včera bylo a když jsem viděla Worku, jak děsně funí a předpověď...vyhrožovala jsem, že ho ostříhám jak ovci, strojkem a hotovo...ať nemusí tahat ten děsný kožich. Chvíli jsem vyhrabávala listí pod loubím a když jsem viděla, co to s ní dělá, skočila jsem pro nůžky a půl hodiny ho pižlala. Jeho musí člověk jen vleže, by to neustál, takže to bylo takové baj očko...no nechtějte vidět výsledek To nejsou schodky, ale schody Úplně jinou rasu jsem z něj udělala Šli jsme na prochajdu, mamka s Mandy nám šla naproti, tak jsem na ni volala: ne, že se mu budete smát, jsem mu tvrdila, jak je krásenkovej pejsek

15.2.2022 19:49

lesnížínka napsal(a):
Ona je chytrá a využívá toho, že se výchovně musíš soustředit na Matýska, když ona už je stejně hotová
U nás dneska jaro, teplo, jak u Domči s Nefret. Už včera bylo a když jsem viděla Worku, jak děsně funí a předpověď...vyhrožovala jsem, že ho ostříhám jak ovci, strojkem a hotovo...ať nemusí tahat ten děsný kožich. Chvíli jsem vyhrabávala listí pod loubím a když jsem viděla, co to s ní dělá, skočila jsem pro nůžky a půl hodiny ho pižlala. Jeho musí člověk jen vleže, by to neustál, takže to bylo takové baj očko...no nechtějte vidět výsledek To nejsou schodky, ale schody Úplně jinou rasu jsem z něj udělala Šli jsme na prochajdu, mamka s Mandy nám šla naproti, tak jsem na ni volala: ne, že se mu budete smát, jsem mu tvrdila, jak je krásenkovej pejsek

Tak u nás dneska taky krásně, jaro, ale na večerní prochajdy s oběma vybírám trasy, kde malej nemusí být na vodítku a myslela jsem, že ten snížek by byl fajn, když už to vypadá, že letos už nebude.
Jinak mám trochu z toho počasí strach, protože hlásí zase deštivo a větrno a to znamená, že bude hnusně.
Já už se nemůžu dočkat jara, protože potřebuju něco udělat s trávníkem, defakto teda komplet renovaci, protože ten kousek trávníku, co na zahradě mám vzal tak nějak za své...to nejsou holá místa, ale spíš ostrůvky trávy a kolem zkáza a zmar.

U Giny mi přijde, že jí chybí to divočení s Jessinou, ony si v tomhle holky hodně rozumněly, co nemáme Jess, tak chodí i za mnou jakože pojď se mordovat, já se s ní sice morduju, ale jasně, že to není ono a ty dvoký honičky a skákání a okusování a pak si k sobě lehly a pusinkovaly se a olizovaly a okusovaly si společně kost...Mates je na to její divočení ještě malej. Tak možná, že to je jedno k druhýmu, možná jí prostě chybí ten psí parťák a proto na vybrané psí jedince takhle bouřlivě reaguje.

No prostě si jí holku budu muset vzít trochu do parády, už je dost stará na to, abychom se nějak domluvily.

15.2.2022 22:30

Atheira napsal(a):

Není. Já mám v létě taky zebru.

16.2.2022 02:59

Závidím, u nás sice krásně ale pro změnu marod druhý pes. Takže se potloukame jen po okolí vyvencit, snad už o víkendu zkusíme nějaký kratší výlet

16.2.2022 05:00
domi.t

XXX.XXX.119.20

Závidím, u nás sice krásně ale pro změnu marod druhý pes. Takže se potloukame jen po okolí vyvencit, snad už o víkendu zkusíme nějaký kratší výlet

Som do nich! 💛🖤

16.2.2022 11:54
Fatia

XXX.XXX.134.127

Včera jsme venčili společně s Mikim a jeho paničkou odsud z ifauny. Moje Boe má jedničku s hvězdičkou, jako socializační pes je suprová, Miky se choval jako chlapak a nevydesil se ani divočejší hry potokem rozdováděné chlupaté potvory. Navíc jsme navštívili starý židovský hřbitov v lesním remízku, i vlastivědný cíl výpravy byl splněn.

16.2.2022 12:06
Fatia

XXX.XXX.134.127

Video se nenacetlo... Tak ještě jednou

Edit Načetlo :D tak to tu bude dvakrát a basta :D

16.2.2022 12:22
Atheira

XXX.XXX.209.8

Fatia napsal(a):
Včera jsme venčili společně s Mikim a jeho paničkou odsud z ifauny. Moje Boe má jedničku s hvězdičkou, jako socializační pes je suprová, Miky se choval jako chlapak a nevydesil se ani divočejší hry potokem rozdováděné chlupaté potvory. Navíc jsme navštívili starý židovský hřbitov v lesním remízku, i vlastivědný cíl výpravy byl splněn.

Proč jsem si myslela, že máte nějaké obří psisko? Tenké, dlouhonohé dinosauřisko?

16.2.2022 12:49
Fatia

XXX.XXX.134.127

To nevím :) možná z fotek z léta, kdy byla ostříhaná. Mám dva psy v jednom, letní a zimní verzi :D

Edit: A obří ona je, obří paniččino štěstí!

16.2.2022 13:44
Andrýsek3

XXX.XXX.11.8

My včera dali pěkný odpolední výlet kolem hradu Veveří.

16.2.2022 14:19

Fatia napsal(a):

To jsou velcí sympaťáci.
Vůbec první kámoška mýho psa byla kdysi dávno velká černá něco jako kníračka, no prostě zarostlá černá chlupatice, hned jsem si na ni vzpomněla, když vidím vaši Boe. Svýmu pánovi za námi vždycky zdrhla přes celej park.

16.2.2022 15:12

dneska dělám z domova - a tak jsme práci proložili dvěma minivýlety (ono se pak mnohem líp úředničí, když je mamutek spinkající na pelíšku). Před obědem to byla půlhodinka v lese za humny - sníh, led - prostě zima a teď jsme byli obejít Opičák (v miniverzi asi 20 minut) - lilo, foukalo a bahna bylo tolik, že naše kalhoty a psí kabát už se točí v pračce...
Pacinky omyté, bříško otřené (a plné sváči) a už spinká... a já jdu opět plnit změny studijních plánů...

16.2.2022 15:15

dneska dělám z domova - a tak jsme práci proložili dvěma minivýlety (ono se pak mnohem líp úředničí, když je mamutek spinkající na pelíšku). Před obědem to byla půlhodinka v lese za humny - sníh, led - prostě zima a teď jsme byli obejít Opičák (v miniverzi asi 20 minut) - lilo, foukalo a bahna bylo tolik, že naše kalhoty a psí kabát už se točí v pračce...
Pacinky omyté, bříško otřené (a plné sváči) a už spinká... a já jdu opět plnit změny studijních plánů...

A já už chtěla vyhlásit pátrání po basetkovi Yodíkovi!

16.2.2022 15:26

A já už chtěla vyhlásit pátrání po basetkovi Yodíkovi!

já fakt občas i pracuju

16.2.2022 15:50

já fakt občas i pracuju

Já pracuju pořád, dnes jsem se chtěla s kamarády ze statku odměnit večerní lyžovačkou na ufo přistávací dráze - no a z okna jistě vidíte, proč to nedopadlo

16.2.2022 16:02

Fatia napsal(a):
To nevím :) možná z fotek z léta, kdy byla ostříhaná. Mám dva psy v jednom, letní a zimní verzi :D

2 krasavice v jednom kožichu 🙂 v letní verzi už ji poznávám ☺

16.2.2022 16:08
Atheira

XXX.XXX.209.8

Fatia napsal(a):

Jo, tak ten letní sestřih už poznávám. Každopádně jsem měla za to, že je veliká i fyzicky (nejenom obří štěstíčko :D)... Zafixovala jsem si ji spíš víc jak vlkodava nebo něco na ten způsob. Prostě fakt mega pes.

16.2.2022 16:18
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

U nás jaro, slunce, sucho...opravdu sucho, i když mi to tu nikdo nevěří Vrbu jsem stříhala v sedě na pr.eli na trávníku, jen v mikině.

16.2.2022 17:18

lesnížínka napsal(a):
U nás jaro, slunce, sucho...opravdu sucho, i když mi to tu nikdo nevěří Vrbu jsem stříhala v sedě na pr.eli na trávníku, jen v mikině.

U nás už zase vlhko a větrno....

16.2.2022 17:33

v práci jsem dostala dva svetříky na zimní štěňátko... oba mu byly víceméně přesně - a šikovná kolegyně dostala za úkol ušít jeden podobný jednoduchý kabátek o deset cm delší. Ušila ihned, psík se v něm ztrácel... Momentálně je mu akorát a za dva týdny tedy musí už dorazit jaro... A pokud nedorazí, mám tady hodně jetou svoji kvalitní fleesku - střih se na ni vejde a bude o dalších deset cm delší, než ta bývalá dlouhá... V pátek jdeme očkovat a tedy budu mít další přesnou hmotnost. Zatím to vypadá, že tři týdny znamenají zhruba 7 kilo a 10 centimetrů v kohoutku. Už ho pohladím na čeníšku, aniž bych se ohýbala...

16.2.2022 17:42
Katka12345

XXX.XXX.98.99

Jedna z ranní procházky, jedna z odpolednní procházky. Fouká, ale můžete vidět, že psovi je ti jedno 😊

16.2.2022 17:43

U nás už zase vlhko a větrno....

U nás taky. Ani fotit se nedá, vichr a prší. Ale psa jsem nepřemluvila, nechtěl ty bobky hodit hned v alejí, kde jsme mezi nimi běželi slalom. Očichal je a došel k názoru, že on takové prase nebude, museli jsme dál.

16.2.2022 17:43
Katka12345

XXX.XXX.98.99

Katka12345 napsal(a):
Jedna z ranní procházky, jedna z odpolednní procházky. Fouká, ale můžete vidět, že psovi je ti jedno 😊

Omlouvám se za tu děsivou hrubku 🙈

16.2.2022 18:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

U nás v pondělí a včera takhle krásně (kvalitnější záznamy teď nějak nemám. Mám teď focení a fotek obecně plný brejle z práce, i když fotky z venku jsou teda větší radost, to zas jo.
No a po týhle nádheře dneska z ničeho nic průtrž a z procházky jsem směrovala Laru rovnou do sprchy.

16.2.2022 18:30
domi.t

XXX.XXX.119.20

Ja som dnes bola v kancelárii a Nefret sa s mojimi rodičmi túlali po tom našom vojenskom obvode. Som im neskutočne vďačná,že počas mojej neprítomnosti ma plne a s láskou zastúpia a robia levíčaťu pestrý program.

P.S.: Fotila mamina,ktorej to ide s foťákom tuším ešte lepšie než tatinovi,len nemám to srdce povedať mu to😉Fotky sú bez akéhokoľvek filtru či úpravy.

16.2.2022 18:56
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):
Ja som dnes bola v kancelárii a Nefret sa s mojimi rodičmi túlali po tom našom vojenskom obvode. Som im neskutočne vďačná,že počas mojej neprítomnosti ma plne a s láskou zastúpia a robia levíčaťu pestrý program.

P.S.: Fotila mamina,ktorej to ide s foťákom tuším ešte lepšie než tatinovi,len nemám to srdce povedať mu to😉Fotky sú bez akéhokoľvek filtru či úpravy.

nech to u toho, že fotí oba pěkně Domi a nebudete tam mít za chvíli zákaz vstupu? My jsme tam taky jezdili na výlety, jen od nás blíže od Senice, Plavecký Mikuláš...

16.2.2022 18:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Vyfotila jsem, jak muž říká: ovci Takže prosím nesmát se mu

16.2.2022 19:05

lesnížínka napsal(a):

Sluší mu to, pěkná provozní úprava.

16.2.2022 19:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Sluší mu to, pěkná provozní úprava.

No, je děsně oškudlanej, dneska jsem mu chtěla poupravit schodkované stehno a místo toho, má ,,díru v kyčli" Opticky

16.2.2022 19:10
domi.t

XXX.XXX.119.20

lesnížínka napsal(a):
nech to u toho, že fotí oba pěkně Domi a nebudete tam mít za chvíli zákaz vstupu? My jsme tam taky jezdili na výlety, jen od nás blíže od Senice, Plavecký Mikuláš...

Nie,pre nás zákaz vstupu neplati😉Vždy mesiac dopredu je rozpis,na ktorej strelnici a kedy sa strieľa,vtedy je zákaz vstupu do tých miest. Inak je celý vojenský obvod otvorený. A stíhačky nad hlavami ako bonus😎Veľa ľudí je z toho zhrozenych,že by tak žiť nemohli,ja nič iné nepoznám a skôr mi príde zvláštne,keď nám nad domom nič nelieta.

16.2.2022 19:22

lesnížínka napsal(a):
No, je děsně oškudlanej, dneska jsem mu chtěla poupravit schodkované stehno a místo toho, má ,,díru v kyčli" Opticky

Tak jsem slepá, já to nevidím.

16.2.2022 20:24

lesnížínka napsal(a):

Woriček se směje, takže za něj asi dobrý

Jinak já se nesmála, jen usmívala a oproti tomu, jak vypadal afgán, když jsem mu poprvé dělala kratší provozní úpravu, tak tohle je zlatý.
Já se teda přiznám, že by mě nikdy nenapadlo stříhat psa v tomhle typu srsti, měla jsem za to, že kožich ho chrání nejen před zimou, ale i před horkem....sampzřejmě v letních tropech už funí skoro všichni psi až na vyjímky.

16.2.2022 20:29

Woriček se směje, takže za něj asi dobrý

Jinak já se nesmála, jen usmívala a oproti tomu, jak vypadal afgán, když jsem mu poprvé dělala kratší provozní úpravu, tak tohle je zlatý.
Já se teda přiznám, že by mě nikdy nenapadlo stříhat psa v tomhle typu srsti, měla jsem za to, že kožich ho chrání nejen před zimou, ale i před horkem....sampzřejmě v letních tropech už funí skoro všichni psi až na vyjímky.

znala jsem stařičkého berňáka a ten byl na léto stříhaný na radu veterináře. A opravdu se mu ulevilo - kožich byl hodně těžký a v posledních letech mu střih nesmírně zlepšil pohyb

tedy Frogýšek s naší Betou

16.2.2022 21:06

znala jsem stařičkého berňáka a ten byl na léto stříhaný na radu veterináře. A opravdu se mu ulevilo - kožich byl hodně těžký a v posledních letech mu střih nesmírně zlepšil pohyb

Tak já musím říct, že afgán po ostříhání byl jak malý štěně. Sice jsme neměli krasavce s chlupama až na zem, ale ostříháno na délku cca 15-20 cenťáků a ožil teda neuvěřitelně.

No fakty jsem si myslela, že u psů s podsadou to ostříhání může být kontraproduktivní.
Ale je teda vidět, že v určitých případech je to ku prospěchu.

16.2.2022 22:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

ježíš tak až takhle na ,,holou pr.el" bych ho nevzala On tam Sardullah má ještě chlupů až, až, vlastně jsem mu jen zakrátila pesíky, podsadu tam všechnu má. Muž se teda chytá za hlavu, že je jak jehně, že jsem mu omlela ty krásně splývavé dlouhé chlupy, ale vet mi to doporučoval už před dvouma rokama, když viděl v létě, jak funí. Ono...co si budem vyprávět, ale ta srst do našeho podnebí prostě není. Mladý pes to zvládá dobře, ale u starého, asi stejně jak u starého člověka ta termoregulace tak nefungá a navíc, ten kožich je fakt těžký. Ne tak jak u berňuchy, ten měl těžší, ale Worka zase o hodně hustější.

16.2.2022 22:30

lesnížínka napsal(a):
ježíš tak až takhle na ,,holou pr.el" bych ho nevzala On tam Sardullah má ještě chlupů až, až, vlastně jsem mu jen zakrátila pesíky, podsadu tam všechnu má. Muž se teda chytá za hlavu, že je jak jehně, že jsem mu omlela ty krásně splývavé dlouhé chlupy, ale vet mi to doporučoval už před dvouma rokama, když viděl v létě, jak funí. Ono...co si budem vyprávět, ale ta srst do našeho podnebí prostě není. Mladý pes to zvládá dobře, ale u starého, asi stejně jak u starého člověka ta termoregulace tak nefungá a navíc, ten kožich je fakt těžký. Ne tak jak u berňuchy, ten měl těžší, ale Worka zase o hodně hustější.

A já bych ho na léto vzala ještě víc nakrátko, na nejdelší nástavec strojku (to je cca 5-6cm). Klidně zajděte do salónu, ať to i nějak vypadá. Uvidíte, jak se mu uleví, zvlášť, když pak ještě vyčešete podsadu😉

Taky jsem nebožku fenu stříhala, dokonce jen na 3cm a vždycky úplně ožila, jak se jí ulevilo.

17.2.2022 06:51
domi.t

XXX.XXX.131.130

Mňa zasa prekvapilo, aký je ten berňáčik bez tej huňatej srsti "drobný"...chápeme sa Kožuch robí svoje!

17.2.2022 07:06

lesnížínka napsal(a):

..sluší mu to....

17.2.2022 07:34
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

A já bych ho na léto vzala ještě víc nakrátko, na nejdelší nástavec strojku (to je cca 5-6cm). Klidně zajděte do salónu, ať to i nějak vypadá. Uvidíte, jak se mu uleví, zvlášť, když pak ještě vyčešete podsadu😉

Taky jsem nebožku fenu stříhala, dokonce jen na 3cm a vždycky úplně ožila, jak se jí ulevilo.

Jéé, to je milené, vypadá strašně roztomile. Nemyslím si, že se Woruška dožije léta, ale ono to tím strojkem na nějakých 5cm bylo i v plánu, jen jsem nevydržela a oškudlala ho dřív Vůbec jsem netušila(nebo zapomněla? ) že jste měla taky samojeda(ku) Do salonu ho vzít nemůžu, autem už to nedává, nejel dva roky. A hlavně by tam nevydržel tak dlouho stát, má i problém ležet na pravém boku, takže je to u nás složitější už.

17.2.2022 08:50

ráno průtrž mračen a bouřka. Jsem ráda, že na bobkovací výpravě venku jsme byli nad ránem, kdy byl ještě klid. Pak už jsem ho vynesla jen čůrat... ušiska mu vlála tak, že jsem myslela, že se vznese. Dneska to na žádnou "dlouhou" procházku nevidím... počasí je nevlídné

17.2.2022 10:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

ráno průtrž mračen a bouřka. Jsem ráda, že na bobkovací výpravě venku jsme byli nad ránem, kdy byl ještě klid. Pak už jsem ho vynesla jen čůrat... ušiska mu vlála tak, že jsem myslela, že se vznese. Dneska to na žádnou "dlouhou" procházku nevidím... počasí je nevlídné

Ráno jsme vyšli, venku se dralo sluníčko, teplo 9st, pofukovalo, ale nic studeného(po dlouhé době ledových vichrů) Volám mamce kolem Olympiády a říká: je tam hezky, že? Říkám jí: v zimní bundě je mi až horko, i když pod ní mám jen triko. Než jsme obešli trasu, zatáhnulo se, začalo prskat, nakonec jsme i zmoknuli Teď prší, ale jsme za to rádi a schovaní, takže nám to nevadí Fouká zatím tak normálně.

17.2.2022 10:13
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tyjo, to vám povím, jestli mám podruhý po takhle krátký době zase covid, tak mě švihne.

17.2.2022 10:21
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Tyjo, to vám povím, jestli mám podruhý po takhle krátký době zase covid, tak mě švihne.

Se s tím prostě naučte žít Si dělám legraci Kdy jste ho to měla?

17.2.2022 10:24

Atheira napsal(a):

U nás ve firmě jsou někteří lidi opakovaně pozitivní třeba po týdnu a skoro nic jim není.

17.2.2022 10:37
Atheira

XXX.XXX.209.8

U nás ve firmě jsou někteří lidi opakovaně pozitivní třeba po týdnu a skoro nic jim není.

No já to indikuju podle toho, že se zase cítím stejně jako před měsícem. Antigenní testy všem, co jsme si to mezi sebou tehdy roztahali, vycházely opakovaně negativní, ale pcr byly pozitivní.
Tři dny mi bylo fakt na houby. Měla jsem oči tak, že jsem je v podstatě neměla a v noci jsem se potila takovým způsobem, že jsem se musela převlíkat a hodit si i jinou deku... Byly to ale jenom tři dny a stejně rychle jak to přišlo, tak to odešlo. Vážně úplně z minuty na minutu. Ještě jsem nezažila nástup a odeznění ničeho takovýmhle způsobem. :D
No a teď zase úplně z čista jasna, tentokrát kašel. Všichni ostatní, co to před tím měsícem měli, se kterýma jsem v kontaktu, měli první kolo bez kašle, jen fakt hnusná rýma, to noční pocení a tak... oči jsem samozřejmě neměla jen já, zas něco extra prostě a do dvou týdnu si dali druhé kolo s šíleným suchým kašlem. Mám pocit, že mě to teď dohání jako poslední.

lesnížínka: Ale tak jako jo. Já to říkám pořád, že nic jinýho nám stejně nezbývá. Jenom mě už docela otravuje, jak se to pořád točí dokola. Já nemocná nebývám. Z ničeho. Tohle je otravný!

Ale venčit půjdem. Už se na to můžu víte co.

17.2.2022 10:58

Atheira napsal(a):
No já to indikuju podle toho, že se zase cítím stejně jako před měsícem. Antigenní testy všem, co jsme si to mezi sebou tehdy roztahali, vycházely opakovaně negativní, ale pcr byly pozitivní.
Tři dny mi bylo fakt na houby. Měla jsem oči tak, že jsem je v podstatě neměla a v noci jsem se potila takovým způsobem, že jsem se musela převlíkat a hodit si i jinou deku... Byly to ale jenom tři dny a stejně rychle jak to přišlo, tak to odešlo. Vážně úplně z minuty na minutu. Ještě jsem nezažila nástup a odeznění ničeho takovýmhle způsobem. :D
No a teď zase úplně z čista jasna, tentokrát kašel. Všichni ostatní, co to před tím měsícem měli, se kterýma jsem v kontaktu, měli první kolo bez kašle, jen fakt hnusná rýma, to noční pocení a tak... oči jsem samozřejmě neměla jen já, zas něco extra prostě a do dvou týdnu si dali druhé kolo s šíleným suchým kašlem. Mám pocit, že mě to teď dohání jako poslední.

lesnížínka: Ale tak jako jo. Já to říkám pořád, že nic jinýho nám stejně nezbývá. Jenom mě už docela otravuje, jak se to pořád točí dokola. Já nemocná nebývám. Z ničeho. Tohle je otravný!

Ale venčit půjdem. Už se na to můžu víte co.

A teď jste si test dělala a na PCR jste byla? I když ony ty testy taky nejsou průkazné.
Můj vedoucí za tuto zimu už potřetí na hromadě a teda fakt fest, všechny testy negativní, takže nějaká chřipečka. A opakovaně.

17.2.2022 11:02

Už jsme se prošly po cestě a vyfotila jsem tu vodu, co tu v noci a dopoledne spadla z nebe. V noci bleck, hromobití, vichřice. Teď už chvílemi je k vidění i modré nebe a sluníčko.

17.2.2022 11:02

lesnížínka napsal(a):
Jéé, to je milené, vypadá strašně roztomile. Nemyslím si, že se Woruška dožije léta, ale ono to tím strojkem na nějakých 5cm bylo i v plánu, jen jsem nevydržela a oškudlala ho dřív Vůbec jsem netušila(nebo zapomněla? ) že jste měla taky samojeda(ku) Do salonu ho vzít nemůžu, autem už to nedává, nejel dva roky. A hlavně by tam nevydržel tak dlouho stát, má i problém ležet na pravém boku, takže je to u nás složitější už.

Ne, já jsem neměla samojedku, ale kříženku westíka a zřejmě špice. Fotky ostříhaného samojeda jsem vám stáhla z netu😇

17.2.2022 11:04

Už jsme se prošly po cestě a vyfotila jsem tu vodu, co tu v noci a dopoledne spadla z nebe. V noci bleck, hromobití, vichřice. Teď už chvílemi je k vidění i modré nebe a sluníčko.

Potok je jen na první fotce, na třetí je ceta, to ostatní jsou zahrady.

17.2.2022 11:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

A teď jste si test dělala a na PCR jste byla? I když ony ty testy taky nejsou průkazné.
Můj vedoucí za tuto zimu už potřetí na hromadě a teda fakt fest, všechny testy negativní, takže nějaká chřipečka. A opakovaně.

No poprvý nakonec na ty pcr testy došlo a byly pozitivní, ale to už to vířilo fakt všude po všech známých, protože antigeny byly opakovaně negativní, tak na to každý kašlal a roztahalo se to úplně všude. U prarodičů, po širší rodině, následně v zaměstnáních, po přátelích a tak. V jeden moment to tady měla půlka vesnice.
Teď už nevím. Když ty antigenní nefungujou, je to jen zbytečnej bordel navíc. V pondělí jsem stejně lítala po farmě mezi hromadou lidí, se kterýma se nepotkám, jak je rok dlouhej. Kdybych byla infekční, jim to už nepomůže. A nebo to mám od někoho z nich. Já nevím, mě už to asi je jedno. Dneska nikam nejedu. V tomhle počasí prostě na kolo ani do vlaku nevlezu, když nemusím.

Možná je to prostě jenom dojezt toho původního. Fakt netuším, jak to funguje. Od toho prvního před měsícem jsem se doteď necítila pořád úplně zdravá. Prostě to nebylo úplně ono.

Uvidím, jak mi bude zítra.

17.2.2022 11:16

Atheira napsal(a):
No poprvý nakonec na ty pcr testy došlo a byly pozitivní, ale to už to vířilo fakt všude po všech známých, protože antigeny byly opakovaně negativní, tak na to každý kašlal a roztahalo se to úplně všude. U prarodičů, po širší rodině, následně v zaměstnáních, po přátelích a tak. V jeden moment to tady měla půlka vesnice.
Teď už nevím. Když ty antigenní nefungujou, je to jen zbytečnej bordel navíc. V pondělí jsem stejně lítala po farmě mezi hromadou lidí, se kterýma se nepotkám, jak je rok dlouhej. Kdybych byla infekční, jim to už nepomůže. A nebo to mám od někoho z nich. Já nevím, mě už to asi je jedno. Dneska nikam nejedu. V tomhle počasí prostě na kolo ani do vlaku nevlezu, když nemusím.

Možná je to prostě jenom dojezt toho původního. Fakt netuším, jak to funguje. Od toho prvního před měsícem jsem se doteď necítila pořád úplně zdravá. Prostě to nebylo úplně ono.

Uvidím, jak mi bude zítra.

Ono je na to i blbý počasí, vlhko a poměrně teplo, to se chřipečkám vždy daří.

Tak držím palce, ať jste brzo fit.
Já toho omikrona ne a ne dostat, a to jezdím pořád MHD a v práci to teď řádí všude kolem mě.

17.2.2022 11:45

Jela jsem dnes do LBC přes Ještěd a cestou jsem málem 2x utopila auto - na silnici. Tolik vody valit se z luk a polí jsem snad ještě neviděla, ani při letních přívalových deštích

17.2.2022 12:26

My teda odpískali i ranní prochajdu, než jsem vyrazila do práce....teda prochajdu, s mimiinem spíš miniprochajdu.
Jako nepršelo nějak dramaticky, ale v nárazech dost fučák, chodíme podél lesa, to jsem se fakt bála, aby nám nespadla na hlavu nějaká větev.

17.2.2022 12:45

Atheira napsal(a):

Očkovaný kolega ho má už potřetí. Za poslední rok.

17.2.2022 12:46

Ti co se netestují, už ho asi taky měli.

17.2.2022 12:47

Ti co se netestují, už ho asi taky měli.

Ale my se do tohoto pondělka testovali.

17.2.2022 13:10

Ale my se do tohoto pondělka testovali.

My se budeme testovat furt. Ve skladě jsou nakoupené testy, tak se to musí spotřebovat.

17.2.2022 13:27
Andrýsek3

XXX.XXX.11.8

U nás dnes další pozitivní test ve školce, tak budeme asi zas 5 dní doma. Je to otrava už, pořád dokola. A jinak Brno střídavě sluníčko a déšť, krásně teplo a fučí.

17.2.2022 13:27

My se budeme testovat furt. Ve skladě jsou nakoupené testy, tak se to musí spotřebovat.

My ve školství už máme splněno.

17.2.2022 14:00
Atheira

XXX.XXX.209.8

To zní hodně pozitivně.

17.2.2022 14:32

tak jsme málem uletěli - ale procházku jsme za sluníčka zvládli. Je to šikula - fakt ho jen tak něco nerozhází. Zatím největší suverén ze všech.

17.2.2022 15:06
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

17.2.2022 20:46
Terven

XXX.XXX.110.191

Schválně si přečtěte první příspěvek tohoto tématu - skoro přesně dva roky starej
Jako by to bylo dnes...

17.2.2022 20:50

Terven napsal(a):
Schválně si přečtěte první příspěvek tohoto tématu - skoro přesně dva roky starej
Jako by to bylo dnes...

Jako by to bylo dnes! Přesně vím, kudy jsme tehdá šli se psem na procházce

17.2.2022 21:05
Terven

XXX.XXX.110.191

Jako by to bylo dnes! Přesně vím, kudy jsme tehdá šli se psem na procházce

Pinčová má oproti čivavě minimálně dvojnásobnou hmotnost, přesto prý dneska taky letěla, říkala dcera
Přikládám foto - jedním z nedostatků značky Pomppa je absence gumiček kolem zadních nohou

18.2.2022 09:21

Dnes na mě vyskočily deset let staré fotky, až mi slza ukápla, s těmahle dvouma jsme se toho nachodily! Obě už tu bohužel nejsou
Ašinka a Hupinka

18.2.2022 10:11
Andrýsek3

XXX.XXX.18.12

Dnes na mě vyskočily deset let staré fotky, až mi slza ukápla, s těmahle dvouma jsme se toho nachodily! Obě už tu bohužel nejsou
Ašinka a Hupinka

Jak se směje na té poslední fotce. ❤

18.2.2022 10:27

Andrýsek3 napsal(a):
Jak se směje na té poslední fotce. ❤

Jj, ona se smála pořád <3

18.2.2022 10:29

My včera večer potkali v parku Ginina kámoše erdela, asi po dvou měsících...no to byla radost....prcek se taky pěkně očuchal, pak jsem řekla Ginuš "tak řekni Arnymu ahoj a jdeme..." a tak nějak jsem předpokládala, že Mates půjde za náma, ale otočím se a vidím, jak si to štráduje s nesprávným gangem, tak jsem se teda pro něj musela vrátit.
Jakože myslím, že to není nic neobvyklého, že se štěně zamotá a přidá se k někomu jinému, ale tak nějak nejsem zvyklá, že štěně automaticky odchází s naší partou...dělala to jen moje ovčanda, to jsem musela dávat pozor...chvilku se někam zakoukala a pak se automaticky přidala k tomu, kdo byl nejblíž...od té doby jsem měla pouze štěňata, co přesně věděla čí jsou a jakmile jsem odcházela, tak šla se mnou, tak jsem se odnaučila to hlídat.
Tak na to budu muset dát většího bacha a dohlídnout na to, že Mates odchází s námi.

18.2.2022 10:30
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Jj, ona se smála pořád <3

Ach, to jste se u nahrávání obrázku asi uklikla. Toto je tuleň z návštěvy v zoo, ne pes.

18.2.2022 11:10

Varaxi napsal(a):
Ach, to jste se u nahrávání obrázku asi uklikla. Toto je tuleň z návštěvy v zoo, ne pes.

nn, tuleně mám jinýho

19.2.2022 12:09
domi.t

XXX.XXX.177.164

Želáme krásny víkend všetkým dvojnožcom aj štvornožcom zo slnečného Záhoria! ☀️🌲

19.2.2022 12:27

domi.t napsal(a):
Želáme krásny víkend všetkým dvojnožcom aj štvornožcom zo slnečného Záhoria! ☀️🌲

Já trcim v práci, úplně vám závidím! Doufám, že odpoledne s klukama taky vyrazim...
Taky přeji krásný víkend

19.2.2022 12:32

domi.t napsal(a):

Díky...mít tak možnost se tam u Vás na chvilku ocitnout....nádherné fotky, všechny tři! Též pěkný víkend 🌷

19.2.2022 13:22

domi.t napsal(a):

U nás to takhle vypadá jen za oknem. Jinak je fičák, asi budou padat stromy.

19.2.2022 15:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

U nás to takhle vypadá jen za oknem. Jinak je fičák, asi budou padat stromy.

U nás taky, ale s tím větrem to není až tak zlé, takový u nás standard. Je 10st, Worka spinká v chládku, Viktěnka ho hlídá(foceno jednou vystrčenou, rozklepanou rukou přes okno v obyvču aby Vikťa neviděl )

19.2.2022 15:28

Přestalo foukat, jdeme ven. 😀

19.2.2022 16:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Přestalo foukat, jdeme ven. 😀

Čuměla jsem na hokej, taky se jdu chystat a ještě v euforii, že Slováci vyhráli bronz, 24bronzů

19.2.2022 16:34

lesnížínka napsal(a):
Čuměla jsem na hokej, taky se jdu chystat a ještě v euforii, že Slováci vyhráli bronz, 24bronzů

No, nám to nadšení dlouho nevydrželo, po cestě se nám opět objevila hromada hnoje. 🤪
Ale ustáli jsme to, špinavé byly jen packy, které jsme očistili ve zbytcích sněhu. 😀

19.2.2022 16:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No, nám to nadšení dlouho nevydrželo, po cestě se nám opět objevila hromada hnoje. 🤪
Ale ustáli jsme to, špinavé byly jen packy, které jsme očistili ve zbytcích sněhu. 😀

Minulý týden jsme se scukly s mamkou a její Mandy a šli ulicí obejít ,,blok". Mandy se zprvu s náma přivítala a na chvilku zmiznula k potoku. Doběhnula a šli jsme. Proti nám známý s fenou leonbergera, Worka se šel dvořit, říkám mamce: přichyť si Mandy, to je fena. Tak si k ní dřepla a chytila ji za obojek a za chvíli prskala a nadávala....měla celou ruku od ho.na! Mandy se u potoka v nějakém vyválela...jak je jejím ne-dobrým zvykem Mamka se seběhnula alepoň opláchnout do náhonu, já jsem jí půjčila papírové kapesníky, ale bez mýdla stejně nebyla šance to vymýt. Doma se mýdlem pak drhnuly obě My musíme dneska pozděj, aby jsme se zastavili u tchánů pro vdolky (ještě nejsou doma)

19.2.2022 16:55

Jé, vdolky, mňam.

19.2.2022 17:23

a další týden za námi - nedělní Ploužnice už tady byla - takže tentokrát jen běžná venčení za humny a na zahradě

19.2.2022 17:24

Jé, vdolky, mňam.

u nás dneska jsou koblihy, prababička je udělala dítkům - neb nás je dneska doma víc... I králík opět dorazil

19.2.2022 17:25
domi.t

XXX.XXX.177.164

Díky...mít tak možnost se tam u Vás na chvilku ocitnout....nádherné fotky, všechny tři! Též pěkný víkend 🌷

Ďakujeme! 💙

19.2.2022 17:52

a další týden za námi - nedělní Ploužnice už tady byla - takže tentokrát jen běžná venčení za humny a na zahradě

Tak ta fotka s "pitbulem" je jasná...se nedivim, že si lidi odchytávají svoje psy

19.2.2022 19:18
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak ta fotka s "pitbulem" je jasná...se nedivim, že si lidi odchytávají svoje psy

No já než jsem si přečetla koment, koukala jsem, že ten pitbul je fakt hrozný
Jinak se mi líbí levitující doga na fotce

19.2.2022 19:20
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jé, vdolky, mňam.

A nemám A já se tak těšila na vdolek s kafem k večeři...Jenže tcháni se ještě nevrátili z návštěvy, tak je bude muset vyzvednout muž, až se bude on vracet pozdě večer. No nic, vzala jsem si eidam s hruškou
Jo, jo, na vdolky mám mamky, upeču taky, ale tak dobré jak mamky neumím

19.2.2022 19:24

lesnížínka napsal(a):
A nemám A já se tak těšila na vdolek s kafem k večeři...Jenže tcháni se ještě nevrátili z návštěvy, tak je bude muset vyzvednout muž, až se bude on vracet pozdě večer. No nic, vzala jsem si eidam s hruškou
Jo, jo, na vdolky mám mamky, upeču taky, ale tak dobré jak mamky neumím

..jaký vdolky s kafem k večeři....furt fňukaš na kočkách jak jsi tlustá

19.2.2022 19:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..jaký vdolky s kafem k večeři....furt fňukaš na kočkách jak jsi tlustá

Týden jsem nevečeřela kurňa, sobota je jediný den, co jsem si večeři povolila, protože neběhám....tak mi to nezáviď!

19.2.2022 19:29
Joohana

XXX.XXX.157.168

Já jsem dnes celkem vyčerpaná, ráno klasické venčení v lese, cca hodinka, v 10 odjezd na výlet se ségrou a jejím partnerem. Pes měl postroj a flexi, protože zdrha za zvěří.

V této sestavě to nebylo nejšťastnější, ostatní nejsou zvyklí na ovčáka (stádo musí jít pohromadě) a pokaždé když někdo chtěl nenápadně zmizet v porostu na záchod, následovala psí panika. Jednou to bohužel odnesla dcera nataženou rukou, protože pes vyrazil, ona neudržela vodítko...

A vyjel na štěňátko, blbec. To nikdy neudělal, je reaktivní na psy, ale feny a štěňata v pohodě. Myslela jsem, že se propadnu.

No a teď cvičení a další curaci, už jsem kaput.

19.2.2022 19:35

lesnížínka napsal(a):
Týden jsem nevečeřela kurňa, sobota je jediný den, co jsem si večeři povolila, protože neběhám....tak mi to nezáviď!

....měla by jsi zocelovat vůli a ty to zkaziš dneska tou hruškou...ja ti nezávidím, jen že se pak nemůžeš na sebe koukat

19.2.2022 21:52
Terven

XXX.XXX.110.191

Odpoledne vítr trochu ustal, sluníčko svítilo, ale pocitově bylo jenom pár stupňů nad nulou. Měla jsem obavy, aby Vikině nebyla zima ve fleecové mikince a ona se v ní vykoupala ...tak zbytek cesty šla nahá

20.2.2022 08:38

Ty poryvy větru nás už nebaví, bělouš se i někdy schovává za mne...asi aby neulítnul 🙈 a pak to otáčí směr domov.
Plánuji vycházku už i podle appky, kdy a jaký bude fičák, protože už i u nás ve městě padaly nejen větve, ale i celé stromy, které nebyly v dobré kondici...včera jsme to vychytali, odpo foukalo míň a tak jsme navštívili psí hřiště. Bělouš skákal přes překážky, přebíhal přes jiné a dokonce probíhal zadarmo i tunelem ☺ bylo to super, akorát jsme neměli sebou nikoho, kdo by nás u toho vyfotil🤦‍♀️ příště!

20.2.2022 09:32

Lidi, u nás zase sněží. 🤦

20.2.2022 09:38

Lidi, u nás zase sněží. 🤦

u nás taky bílo. Ráno poctivě 5 cm - ale už to pomalu taje

20.2.2022 13:53

Brno 9 stupňů nad nulou, zataženo, vítr. Včera svítilo slunko, a v závětří na slunku bylo nádherně, už byla cítit ta síla slunečních paprsků.

21.2.2022 09:51

Jééé, Yodík už není basetem, už dorůstá do uší

Přidejte reakci

Přidat smajlík