Cupa

XXX.XXX.255.114
Dobrý den,
chci se zeptat, zda máte nějaké tipy na ¨ztloustnutí¨ psa. Mám 17ti měsíčního BH a je nám na vystavách vyčítáno, že je příliš sportovní postavy, úhlení, vzhled apod. je naprosto v pořádku, ale měl by být silnější. Nicméně se jedná o trochu paličatého psa, který občas třeba na dva dny vynechá jídlo, jakékoli, klidně maso, šunku, řekne si teď nežeru a nežere. Jinak je na granulích a mase. Mám ještě fenu NO se kterou běhá, venčí se, chodíme do lesa, denně kolem 3 - 4 hodin jsme venku a má poměrně aktivní pohyb, jenže tohle je podle mě ten problém, nezvládnu venčit dva psy zvlášť a basset je potom podle moc ¨vysportovaný¨.
Upřímně? Pokud pes není vyloženě hubený, nelezou mu žebra, tak bych se na nějaké výstavy vykašlala a nechala ho tak, jak je. Mám radši vysportované psy, než ty tlusté "výstavní". A nebo bych zakrmila týden, dva před výstavou a pak ho zase nechala "vysportovat".
Mám sice jiné plemeno, ale jsme na tom úplně stejně. Asi teda s tím rozdílem, že nevynechává žrádlo a žere jak protržená. Má vyšší dávku než by měla mít, a nepočítám do toho už ani pamlsky, kterých bude taky dost. Sportuju s ní, a na to má tu "postavu" ideální. Nicméně nedá se srovnat s výstavníma psema a s tím, co se většinou líbí rozhodčímu. Zrovna včera jsem posílala chovatelce fotku v postoji a ta mi napsala, že na výstavu je prostě hubená, a rozhodčímu se to moc líbit nebude. Takže jí máme teď do výstavy trochu zakrmit - trošku zvýšit dávku, přidat pár piškotů a dát občas rohlík - ten prý na takové to "zakulacení" pomáhá. Takže teď ji budu týden krmit takhle a pak se zase vrátíme do starých kolejí. No a ještě mi bylo doporučeno udělat nějakou zkoušku a na výstavy se hlásit do pracovní třídy - protože tam jsou přesně takhle vysportovaní psi. Ale mě ty výstavy zase taž tak neberou, takže to neřeším. V posledním posudku jsme taky měli něco ve smyslu, že je hubená, i když to nenapsal tak přímo. A jo, oproti těm ostatním hubená byla - teda spíš mě ti ostatní přišli jak kuličky.
Hoďte fotku, taky jsme kdysi měli basseta, když jsem byla dítě :-)
Máte psa v pubertě, možná se budete divit,jak bude pes vypadat za rok, rok a půl. A nebudete proto muset dělat nic. Někteří psi jsou prostě v tomhle období šlank a pak teprve začnou mohutnět (nezaměňovat s tloušťkou). Jestli opravdu není vychrtlý,tak bych to úplně neřešila.
No a ještě mi bylo doporučeno udělat nějakou zkoušku a na výstavy se hlásit do pracovní třídy - protože tam jsou přesně takhle vysportovaní psi.
Jééé, kéž by to tak bylo i u labradorů bohužel,tam se na tohle nehraje
Uživatel s deaktivovaným účtem

Do tri let jsem mela taky vychrtlinu nezravou a vykrmovala jsem teda i do pracovky

Vítejte mezi majiteli nežravců. Je to speciální druh psa, jehož krmení probíhá jiným způsobem než u běžných psů.
Základní pravidlo pro vás je: neřešte to.
Čím víc to budete řešit, tím míň bude pese žrát a tím víc vás z toho bude bolet hlava. Doporučuji se vybodnout taktéž na komentáře na výstavách.
Základní naděje zní: s věkem se nežraní mírně (někdy však pouze nepatrně) zlepšuje.
Spokojený majitel nežravce je především rád, že ušetří za žrádlo. Tajně (aby si pes nevšiml) během let vysleduje mechanismy a okolnosti, za jakých pes žere stabilně a bez zbytečného vyhazování zkaženýho masa. Kolem žrádla nedělá žádný divadlo. Do krmení zásadně nepřimíchává žádná ochucovadla. Psovi poskytne obvyklé krmení a dále situaci nijak nekomentuje, nesleduje a neřeší.
Dovoleno je jednou za čas zkusit jiné krmení. Ale pozor - jen tak mimochodem, protože zrovna prostě nebylo k sehnání to vaše obvyklé. Je nežádoucí, aby pes zjistil, že je to kvůli jeho nežraní.
U nežravců začínáme s klasickým postupem "dát žrádlo, nechat psovi 20-30 minut na sežrání, sebrat misku" a to celé opakovat při příštím krmení. Je ale také možné od této metody ustoupit k jiným variantám, některým nežravcům (nebo spíše jejich majitelům) nakonec nejvíce vyhovuje ponechání krmiva nonstop.
Na přibrání se obvykle doporučují vločky namočený v mlíku. Ale nevím, podle sebe a svýho psa nevěřím tomu, že je možný, aby jedinec tohoto druhu po čemkoliv přibral víc než nepatrně.
U mýho nežravce se situace s možností spočítat žebra a obratle na dálku zlepšila mírně až po kastraci v 5 letech, což ale jako metodu řešení nežravosti nedoporučuji.

Prosím, já ty vločky nechápu. Jsou na hubnutí, ne?
Teda nesmíte si je polít javorovým sirupem (který javor neviděl ani z vlaku) jako já.
Navrhuji chléb se sádlem :-)
Prej nezvládnu venčit dva psy. Konec tohle.
Cupa
napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat, zda máte nějaké tipy na ¨ztloustnutí¨ psa. Mám 17ti měsíčního BH a je nám na vystavách vyčítáno, že je příliš sportovní postavy, úhlení, vzhled apod. je naprosto v pořádku, ale měl by být silnější. Nicméně se jedná o trochu paličatého psa, který občas třeba na dva dny vynechá jídlo, jakékoli, klidně maso, šunku, řekne si teď nežeru a nežere. Jinak je na granulích a mase. Mám ještě fenu NO se kterou běhá, venčí se, chodíme do lesa, denně kolem 3 - 4 hodin jsme venku a má poměrně aktivní pohyb, jenže tohle je podle mě ten problém, nezvládnu venčit dva psy zvlášť a basset je potom podle moc ¨vysportovaný¨.
No tak budte ráda..
Máte psa v kondici ,zdravého a s vlastním názorem..
I u nás se stalo,že na výstavě dostal pes horší "známku" protože byl moc "atlet"..
Tehdy to byl AST a fakt byl ve výborné formě..oproti němu stáli v kruhu mastodonti co by nedali ani 10km bez zadýchání..
Asi je Vašim záměrem psa uchovnit ..no žel bohu je dnes v kurzu zvíře akce neschopné a dle pomatených lidí - čím víc neschopný dle plemene,čím víc tlustý,dlouhý....pak ok..
V této situaci chápu,že ho chcete trochu víc "vykrmit" ,ale já bych to nedělala a spíš bych se zaměřila třeba na lovecké zkoušky apod. Pokud má vše co mít má by mě horší výstavní známka neovlivnila.
A hlavně jsem za Vás fakt ráda.To už se moc nevidí,Vysportovaný pes nejen tohoto plemene. A na venčení bych nic neměnila..
A na výstavy moc nesázela. Výstavy už nadělaly víc paseky než užitku a to u vícero plemen psů,kde se exterier žene nad výkon..

napsal(a):
Prosím, já ty vločky nechápu. Jsou na hubnutí, ne?
Teda nesmíte si je polít javorovým sirupem (který javor neviděl ani z vlaku) jako já.
Navrhuji chléb se sádlem :-)
Prej nezvládnu venčit dva psy. Konec tohle.
Ty vločky mi byly doporučovaný na ztloustnutí psa, ne člověka :P Ale moc jsem to nezkoušela. Na zloustnutí člověka jsem slyšela zase banán rozmixovanej v mlíku a s čokoládou, ňam. Ale nepřibrala jsem :D
napsal(a):
Ty vločky mi byly doporučovaný na ztloustnutí psa, ne člověka :P Ale moc jsem to nezkoušela. Na zloustnutí člověka jsem slyšela zase banán rozmixovanej v mlíku a s čokoládou, ňam. Ale nepřibrala jsem :D
Suché vločky - balast, nestráví je, takže na hubnutí
Uvařené vločky - na tloustnutí Stráví je a je to nálož sacharidů,po které psi nabírají tuk
Cupa

XXX.XXX.255.114
Díky moc za rady,
nějaké zkoušky už za sebou máme, na jaře chceme dokončit. On to původně měl být gaučák s tím, že by chovatel byl rád kdybychom ho párkrát ukázali někde na výstavě, tak jsme jich pár absolvovali s tímto hodnocením :). Samozřejmě nechci aby byl vyžránek, protože je i pro mě dost důležité aby pes stíhal druhé feně, která je aktivka aktivní, chvilku před výstavou je začínám venčit zvlášť, kdy velká je ochuzená a malej se nudí protože nemůže lítat :). Tak uvidíme jestli nám do dubna něco málo nabere.
Cupa

XXX.XXX.255.114

Je krásnej

Krásnej pes! Jednou či dvakrát jsme potkali basety a můj pes si nebyl jistej, co to je...

Nelezou mu ani žebra, ani páteř, natož kostrč, tak jakýpak hubený ?
Před 20. lety bylo basetů, no jak psů. Teď jsou vidět málo.
Cupa

XXX.XXX.255.114
Jde o to, že pes je pracovně vedený, tak si myslím, že prostě jen víc spálí, než válce z gauče, nicméně pro chov se nějaké ty výstavní úspěchy hodí a proto se snažím vybalancovat ideální proporce, bylo nám vytknuto, že za koncem hrudníku má ¨propadlé¨ břicho, což má logicky z pohybu.... :)
Cupa
napsal(a):
Jde o to, že pes je pracovně vedený, tak si myslím, že prostě jen víc spálí, než válce z gauče, nicméně pro chov se nějaké ty výstavní úspěchy hodí a proto se snažím vybalancovat ideální proporce, bylo nám vytknuto, že za koncem hrudníku má ¨propadlé¨ břicho, což má logicky z pohybu.... :)
No,třeba na to bude mít jiný rozhodčí jiný názor
Janae1

XXX.XXX.160.6
Cupa
napsal(a):
Je krásný.
Náš nejedlík má lezoucí kosti, vypadá jak týrané zvíře.
Jsem zoufalá, on prostě nejí.
Nemá cenu ho nechat vyhladovět, pak zaplácne největší hlad a stejně nic nesní, akorát více pohubne.
Krmím ho z ruky, do granulí míchám snad vše.....
Nejí ani maso.
Před výstavou jsem ho vykrmila vločkovou kaší a rohlíka s máslem. Ale i tak naprvním místě v posudku "hubený", ale vyhrál svoji kategorii, tak asi dobrý.
domi.t
napsal(a):
Kriste, to je kus psa! Ani podľa mňa nie je chudý a tiež platí, že čo rozhodca, to názor Hlavne že je zdravý.
Jsem chtěla napsat, že je to pes jak tele... Majiteli se omlouvám, je moc pěkný, naživo jsem tu vídala jen holku a bůhví, jestli to byl čistý baset. Budu ráda, když narazíte na normálního rozhodčího, který ocení víc psa osvaleného, než línou tlustou hroudu

OT: ve stáji mají baseta...vždycky když ho hladím, nevím, proč mu "pánbů" nadělit tolik na uších, z toho by se dal ušít kabátek pro dva malé psy nebo nedejbože aby to stálo nahoru zkoušela jsem to ...nebo když leží tý kůže okolo....je boží, ale domu bych ho nechtěla.
Cupa

XXX.XXX.255.114
napsal(a):
OT: ve stáji mají baseta...vždycky když ho hladím, nevím, proč mu "pánbů" nadělit tolik na uších, z toho by se dal ušít kabátek pro dva malé psy nebo nedejbože aby to stálo nahoru zkoušela jsem to ...nebo když leží tý kůže okolo....je boží, ale domu bych ho nechtěla.
Kůže i uší je opravdu hodně, ale na druhou stranu je to poměrně skladný pes s velkou duší, takže pokud chci psa, který má charakter a výdrž velkého plemene, ale na druhou stranu je poměrně skladný, je klidný, neuštěkaný a vydrží poměrně náročný denní rytmus byl pro mě Basset jasnou volbou. Samozřejmě jsem si po NO musel zvyknout na jiný typ výchovy a jinou mentalitu, nicméně vím stoprocentně, že jsem nesáhl vedle a stojí mi za to i náročnější utírání po vracečce z lesa :).

Asi znám psa jiného charakteru......štěká, sice ne furt, ale víc než jiní psi, při jeho velikosti je skladný jen o to, že nemá nohy , je to fakt kus psa, no výchova...občas trochu ohluchne....

Já chci baseta!
Tento je hubený, hm, tak to asi nechci vidět ty "normální".
Jdu hledat baseta. Mně se líbí, jak štěká. A vypadá jako vlak. Tvrdohlavec ohluchnutý, špekáček. Pes přesně pro mě. Chci toho černoflekatého.