Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
tero
napsal(a):
Naši známí, si chtějí na důchod pořídit něco malého, klidnějšího a né moc uštěkaného.Uvažují o čivavě, ruském toyi a papilonovi. Co poradíte?
ani jedno z toho není klidné a neštěkavé. Když malého ne moc uječeného psa tak spíš mops, japan chin pokud nevadí dlouhé chlupy - dobře vybírat chovku. Ti jsou povahově skvělí a čistotní.
Doporučuji Pekingského palácového psíka,naše fenka vůbec neštěká a je velmi klidná :) posílám foto
Uživatel s deaktivovaným účtem

Gojinka
napsal(a):
Doporučuji Pekingského palácového psíka,naše fenka vůbec neštěká a je velmi klidná :) posílám foto
Tak co se týče povahy potvrzuji....všechny pekinéze, co jsem kdy znala a že jich pár bylo, tak to byli klidní a neštěkaví pejsci....jestli bych někoho nazvala typickým gaučákem, tak právě pekinéze.

Téměř všichni starší sousedé mají bišonky. Kromě jednoho uřvaného v klidu a nevím o nikom, kdo by s nimi řešil nějaké zdravotní problémy. Jedna čivava taky pohoda a je dokonce i úplně zdravá. Naopak jedna seniorka tu má mopse a je zoufalá. Ne z (ne)dýchání, ale z kožních problémů. Pořád musí čistit, mazat, vet a stojí jí to hodně peněz, což pro důchodce není nic veselého. Papillloni jsou draci, i když se to nezdá, taková malá bordera.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
rapotacka11
napsal(a):
Já bych volila asi krysaříka.
Co nejmenšího pejska. Je lehounký,
drobný, snadná manipulace, cestování
a případné hlídání žádný problém,
prakticky bezúdržbový.
Ještě jsem nepotkala krysarika co by nebyl labilní ujecena kost.
Markéta80
napsal(a):
jestli jim nevadí placatky tak grifonci, brabantík. To co mají ve výběru štěká docela dost U grifonků výhoda že jim nepadají chlupy
Ale zase ani brabantík ani grifonek není pecivál..Natož štěně
Jinak to jsou skvělý společníci.
Přiklonila bych se k Pekinézovi a úplně nejvíc k nějakému staršímu,vyklidněnému psisku třeba z útulku nebo inzerce..

rapotacka11
napsal(a):
Já bych volila asi krysaříka.
Co nejmenšího pejska. Je lehounký,
drobný, snadná manipulace, cestování
a případné hlídání žádný problém,
prakticky bezúdržbový.
Jenže kryska není zrovna klídkař. Huláká to, loví to... Máme tady gaučáky, co dost trpí. A pak jeden z tréninků, největší srdcař a killer. Šťasný držitel perfektní rodiny.
b.k
napsal(a):
Ale zase ani brabantík ani grifonek není pecivál..Natož štěně
Jinak to jsou skvělý společníci.
Přiklonila bych se k Pekinézovi a úplně nejvíc k nějakému staršímu,vyklidněnému psisku třeba z útulku nebo inzerce..
Naše všechny nejraději chrápou v posteli. Jedině prostřední venku půjde kamkoliv, nejstarší a nejmladší jen vyvenčit a mažou domů. Manžel si dělá srandu že když jsme donesla nejmladší domů jak sjme říkala že se nechce mazlit a chovat ale bude dobrý chodec. Rychle se to otočila, chvat by se chtěla pořád a jít ven je asi největší trest A to i naše nejstarší není staroch- 3,5 roku

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ještě jsem nepotkala krysarika co by nebyl labilní ujecena kost.
Já jo.....kolem mojí práce chodí manželský pár ze sídliště do zahrádkářské kolonie v přilehlé vesnici, nevím přesně kolik, ale tipla bych 5-7 kiláků tam a to samé zpátky...důchodci, chodili s jorkšírkou a byl to úplně normální pes, žádná šňafající bytost......musela dojít na zahrádku, tam "pomáhala" páníčkům, dohlížela, hlídala a večer zase pěkně po svých dom.
Nešňafala na psy, nebyla hysterická, uměla se normálně pozdravit jak s malým, tak s velkým psem. Neměla problém s lidmi.
Poté co se feňulka odebrala do psího nebe, tak si pořídili krysaříka...kluka a světe div se.....ten pes je zase normální, jediný "normální" co jsem kdy viděla.....on teda taky šňafíkuje, ale teď nemyslím štěkání, ale když vidí někoho koho má rád, tak jakože z radosti.....dokonce se musím pochlubit, že patřím mezi tyto vyvolené....no považte, já která se bojí malých psů se kamarádí s krysaříkem, ale jinak si lidí nevšímá.
Tak si říkám....je to náhoda nebo prostě když se dostane pes do těch správných rukou, tak i s plemene, co je profláklé jako uštěkaný labil, může vyrůst pohodář.

Markéta80
napsal(a):
Naše všechny nejraději chrápou v posteli. Jedině prostřední venku půjde kamkoliv, nejstarší a nejmladší jen vyvenčit a mažou domů. Manžel si dělá srandu že když jsme donesla nejmladší domů jak sjme říkala že se nechce mazlit a chovat ale bude dobrý chodec. Rychle se to otočila, chvat by se chtěla pořád a jít ven je asi největší trest A to i naše nejstarší není staroch- 3,5 roku
Naše všechny nejraději chrápou v posteli.
chovat by se chtěla pořád
To zní jako byste mluvila o mojí feně ....akorát s tím chováním je to u nás fyzicky náročnější, někdy až zdraví ohrožující
Znám blíž stříbrnou toy fenku, která (i díky vedení, samozřejmě) je standardním velkým velmi pracovním psem v miniaturním vydání.
Už dáma v letech, ale stále temperamentní, dobře ovladatelná, vydrží dvacetikilometrový výlet, ráda plave, snáší se dobře s ostatními psy i jinými zvířaty, krásně vypadá (standardně celoživotní baby střih strojkem) a všude se vejde.
Souhlasím s vámi, taky mi všechna tři plemena o kterých uvažují připadají dost akční. Ten pekinéz je sice možná klidný, ale zase je dost svéhlavý a ta srst... Se zdravím nevím jak na tom jsou a jak s čistotností? Já vím, já vím, je to o výchově, ale přece, jsou plemena co mají sklon učurávat doma.Zrovna ti krysaříci. A bišonci? Vždy nejuřvanější na celé výstavě...
Ještě mě napadl naháč.
tero
napsal(a):
Souhlasím s vámi, taky mi všechna tři plemena o kterých uvažují připadají dost akční. Ten pekinéz je sice možná klidný, ale zase je dost svéhlavý a ta srst... Se zdravím nevím jak na tom jsou a jak s čistotností? Já vím, já vím, je to o výchově, ale přece, jsou plemena co mají sklon učurávat doma.Zrovna ti krysaříci. A bišonci? Vždy nejuřvanější na celé výstavě...
Ještě mě napadl naháč.
No, co tady máme několik bišonů(či něco jako bišon ) tak neštěká na psy žádný, spíš se krčí a schovává za páníčka. Možmá to bude tím, že většina jsou fenky
- jsou plemena co mají sklon učurávat doma.
Zrovna ti krysaříci.
Dělají to nejen krysaříci.
Na to mi stačil jeden den,
Každý zlomek vteřiny toho dne.
Nemohla jsem ani mrknout jinam,
HNED proběhl pokus označit nábytek atd.
Ječela jsem jak siréna.
Když jsem nemohla hlídat každou vteřinu,
musel na tu chvíli ven.
Nedopustila jsem značkování v bytě.
Jen poprvé, snad i podruhé, ale víc tedy ne.
Jde to, chce to pár hodin 100%ní nepříjemné,
výhružné důslednosti.
rapotacka11
napsal(a):
- jsou plemena co mají sklon učurávat doma.
Zrovna ti krysaříci.
Dělají to nejen krysaříci.
Na to mi stačil jeden den,
Každý zlomek vteřiny toho dne.
Nemohla jsem ani mrknout jinam,
HNED proběhl pokus označit nábytek atd.
Ječela jsem jak siréna.
Když jsem nemohla hlídat každou vteřinu,
musel na tu chvíli ven.
Nedopustila jsem značkování v bytě.
Jen poprvé, snad i podruhé, ale víc tedy ne.
Jde to, chce to pár hodin 100%ní nepříjemné,
výhružné důslednosti.
Myslím si, že to dělávají plemena co jsou sebevědomá a hodně teritoríální. Lidi tomu říkají nečistotnost, ale tak to nebude.Kamarádka má krysaříka a ten když venku potká jiného psa, který se mu asi nějak nezdá, nebo na něj machruje, tak si pak doma vše ocvrnká. Asi - jitota je jistota.
tero
napsal(a):
Myslím si, že to dělávají plemena co jsou sebevědomá a hodně teritoríální. Lidi tomu říkají nečistotnost, ale tak to nebude.Kamarádka má krysaříka a ten když venku potká jiného psa, který se mu asi nějak nezdá, nebo na něj machruje, tak si pak doma vše ocvrnká. Asi - jitota je jistota.
Tak já si myslím pravý opak. Sebevědomý pes, ocvrká všechno druhému psu před nosem, aby bylo jasno - alespoň co mám vypozorováno u svého psa. Kdežto nejistý pes si ani necvrkne a ano, možná si doma pro jistotu všechno označkuje.
Já jsem si koupila třináctiměsíčního pejska
a šestý den, když se u nás rozkoukal, začal.
značkovat
Jeho jediná myšlenka=posedlost
byla všechno ocákat.¨
Prostě si nemohl pomoci.
Svůj úspěšný postup jsem popsala výš..
Byla jsem doma, měla jsem čas.
Musela jsem fest hlídat. Nemohla jsem si
ani zalít kafe.
Sledovat, okřiknout a zastavit ho hned při pokusu.

lesnížínka
napsal(a):
Tak já si myslím pravý opak. Sebevědomý pes, ocvrká všechno druhému psu před nosem, aby bylo jasno - alespoň co mám vypozorováno u svého psa. Kdežto nejistý pes si ani necvrkne a ano, možná si doma pro jistotu všechno označkuje.
Když si můj pes přeznačkuje vlastní dům, tak to je svátek, ale jinak je to psycho. Nej je značka a při tom zírání na konkurenci, samozřejmě. Když je nepřítel první, tak ho skoro nemůžu udržet, jak to potřebuje přech... A nedej bože, když jde konkurence po něm. To nastoupí panika a znovu. Když byl mladý, tak se stejně starým kolegou, se kterým byli v míru, ale ještě neměli jasno, si to dali 8 krát, každý, takže 16 akcí. Prskali jsme smíchy. Kdybych to tušila, tak točím. Ale to je každou chvíli. Nedávno nej kamarád fleťák už nevydržel čekat, až můj dočuchá a přečůrá, tak mu strčil hlavu zezadu mezi nohy, aby se tam taky dostal. Trubka dělal stojku na předních asi 20 sec, ani nehnul brvou. Četba měla prioritu.
tero
napsal(a):
Náš to doma rozhodně nedělá.
Ale ... přijedeme k mé sestře - psa nemají.
Můj začne lítat po baráku, já sleduji
a jeho snahu utnu hned v zárodku.

Možné značkování doma - jeden z důvodů, proč si nikdy nepořídím malého psa. Velcí to nedělají.
Proč ale malí ano a velcí ne? Píšu o stejné situaci - jeden pes v domácnosti.
Mně to teda nedělal ani pes, do té doby jedináček, ke kterému jsem pořídila dospělou fenu. Z té byl naprosto hotový, nadšený, přesto neměl potřebu si značkovat ani byt, ani chodbu v domě, ani dům zvenku...
lesnížínka
napsal(a):
Ale ocfrnkal to jak píšete, ale doma to si měl potřebu potuplovat, ve svém.
rapotacka11
napsal(a):
Toy pudl - neporadil by mi někdo
kontakty na chovky?
Známá shání meruňkového
a není to jednoduché.
(event. stříbrného)
Tak když se podíváte do databaze OFA na statistiky plemene tak mops je šílenej.
Toy pudl - osobně se mi líbí tato chs ale je jich fakt malinko a čeká se. http://earls-legend.cz
A pudla bych za klidné plemeno neoznačila.
Jinak já osobně moc placaté čumáky nemusím ale nedávno jsem potkala Japan Chin a byla jsem okouzlená. Netuším jak je na tom zdraví.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115
Evv
napsal(a):
Tak když se podíváte do databaze OFA na statistiky plemene tak mops je šílenej.
Toy pudl - osobně se mi líbí tato chs ale je jich fakt malinko a čeká se. http://earls-legend.cz
A pudla bych za klidné plemeno neoznačila.
Jinak já osobně moc placaté čumáky nemusím ale nedávno jsem potkala Japan Chin a byla jsem okouzlená. Netuším jak je na tom zdraví.
Meli jsme tri. Kdyz se vybere dobra chovka a typ tak zdravi luxus. Ani kedentz nasixh tri psu krom ech horkych dni nemel problemy s dychanim a i v tech zvladali prvni dva x kilometrove prochajdy. Treti soucasny ne ale jen kvuli vade pri porodu kdy se mu poskodily zadni nozky. Nejsou echt mazlici. Prijdou se nechat pohladit a pak si jdou po svem. Radi primerene, radi se jen valej nebo i couraj venku. Dlouhe procházky no problem. Jedine s cim mivaji nekteri soucasni problem jsou ocka. Mivaj je vyvalena az moc. Alr to se da vybrat u dobre chovky. A moderni trend mivaj sklony k obezitě i kdyz tomu prispiva zvyseni chlupatosti oproti letum minulym. I hubeny pes je koule chlupu.
Za me jsou povahove fakt suprovi. Sice dost chlupati ale paradoxne jsem za ty leta s nima nezazila zcuchanou srst, dredy apod. Jedinej pruser je fakt to linani. Jinak epina u nich neni, dychani z placatek maj asi nejlepsi. Neznam jedinyho co by mel nejakej problem. Klouby a vse cajk. Nase prvni se dozila 12, druha necelych 15. Obe v plnem zdravi aniz by poznaly starecke neduhy. Soucasny pes je mlady. Nicmene u nas ve vsi v hospode maj starecka a az na to ze je tlustej naprosto zdrav i v 10letech.

fikovnice
napsal(a):
Motýli jsou uštěkaní??
Možná k tomu písne své zkušenosti "ChameleonHugo".
...nejsou......a neměla jsem ani uštěkaného jorka........

tero
napsal(a):
Takže by jste papilonka doporučila? Je rozdíl v povaze papilon, a phaléne ?
..no je to pejsek velmi sportovní, který ale i velmi rád dělá hlavou......gaučák to není ani náhodou, i když na pár dní se umí přizpůsobit válení se doma na gauči.....na druhou stranu je to psík velmi jemný, nesnese řvaní ani tvrdší zacházení...co ale vyžaduje je důslednost.....je naprosto nekonfliktní.....zkušenost nemám, ale myslím si, že je to pouze vzhledový rozdíl.....motýla motýlem ale dělají právě ty uši nahoru, můry se mi moc nelíbí.....jinak jsou motýli ve dvou váhových kategoriích a to do tří a pěti kilo......musím říci, že po těch všech psech kteří prošli mým životem, že lepšího psa jsem neměla...je to komik srdcem i tělem, nikdy není špatně naladěn, mazlivý milující děti i ostatní zvířata, ochotně se vrhá do jakékoli aktivity.....jenom ta velikost, ale protože jsem už ve starším věku, tak mi prostě vyhovuje....jen je potřeba počítat s vyšší cenou.....