Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.5.2020 09:38
xD4nik

XXX.XXX.180.211

Zdravím,
neřešíte někdo problém s cukáním boku u psa? Fena BOC 3,5 let aktivní, agillity, sportovka, procházky a balanční pomucky - bez žádných zdravotních problému. U fenky při leže občas opravdu občas cukne bok při pohlazení - v klidu se to tak neděje a ani ve stoje při pohlazení. U veta mi řekli, že jsou to kožní svaly, ale neřekli mi nějaký pádný důvod, proč se to tak děje a jaké to může mít následky. Fena nemá žádné problémy s pohyb. aparátem. Jen jsem hodně starostlivý majitel, děkuji. Ještě podotknu, že fena přetěžována není. Pravidelné chození na Dornovku, kde mi nám řekli, jen že má zatuhlé lopatky, že je to běžné (chodíme k doporučenému terapeutovi).

Díky za dotazy týkající toho tématu.

21.5.2020 09:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Asi blbost, ale není to jen to, že se fena lekne a tak sebou škubne?

21.5.2020 09:45
xD4nik

XXX.XXX.180.211

marcelaamax napsal(a):
Asi blbost, ale není to jen to, že se fena lekne a tak sebou škubne?

No je to klidně možný, vždycky když ji jakoby pohladím poprvé, tak kožní sval se vytahne nahoru a ihned sjede zpátky dolu a potom nic a normálně leží a užívá si hlazení.

21.5.2020 09:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

xD4nik napsal(a):
No je to klidně možný, vždycky když ji jakoby pohladím poprvé, tak kožní sval se vytahne nahoru a ihned sjede zpátky dolu a potom nic a normálně leží a užívá si hlazení.

No, tak to bych řekla, že je úplně normální . Pokud pes leží a spí, nebo prostě kouká jinam a nevidí vás a vy se ho dotknete, tak reaguje cuknutím, protože ten dotek nečekal.

21.5.2020 10:01
xD4nik

XXX.XXX.180.211

marcelaamax napsal(a):
No, tak to bych řekla, že je úplně normální . Pokud pes leží a spí, nebo prostě kouká jinam a nevidí vás a vy se ho dotknete, tak reaguje cuknutím, protože ten dotek nečekal.

Asi ano, ještě si říkám, že to vlastně dělají i koně. Já tedy aktivní koňař nejsem, jen z filmů vím, že když na koně přistane třeba moucha, tak jim ten bok taky cukne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.5.2020 10:11
Uživatel s deaktivovaným účtem

xD4nik napsal(a):
Asi ano, ještě si říkám, že to vlastně dělají i koně. Já tedy aktivní koňař nejsem, jen z filmů vím, že když na koně přistane třeba moucha, tak jim ten bok taky cukne.

Taky si myslím, že je to jenom reflex, reakce kožních svalů na nečekaný dotyk.

21.5.2020 10:20
xD4nik

XXX.XXX.180.211

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Taky si myslím, že je to jenom reflex, reakce kožních svalů na nečekaný dotyk.

Ok, díky moc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík