Zdravím,
neřešíte někdo problém s cukáním boku u psa? Fena BOC 3,5 let aktivní, agillity, sportovka, procházky a balanční pomucky - bez žádných zdravotních problému. U fenky při leže občas opravdu občas cukne bok při pohlazení - v klidu se to tak neděje a ani ve stoje při pohlazení. U veta mi řekli, že jsou to kožní svaly, ale neřekli mi nějaký pádný důvod, proč se to tak děje a jaké to může mít následky. Fena nemá žádné problémy s pohyb. aparátem. Jen jsem hodně starostlivý majitel, děkuji. Ještě podotknu, že fena přetěžována není. Pravidelné chození na Dornovku, kde mi nám řekli, jen že má zatuhlé lopatky, že je to běžné (chodíme k doporučenému terapeutovi).
Díky za dotazy týkající toho tématu.
xD4nik
napsal(a):
No je to klidně možný, vždycky když ji jakoby pohladím poprvé, tak kožní sval se vytahne nahoru a ihned sjede zpátky dolu a potom nic a normálně leží a užívá si hlazení.
No, tak to bych řekla, že je úplně normální . Pokud pes leží a spí, nebo prostě kouká jinam a nevidí vás a vy se ho dotknete, tak reaguje cuknutím, protože ten dotek nečekal.
marcelaamax
napsal(a):
No, tak to bych řekla, že je úplně normální . Pokud pes leží a spí, nebo prostě kouká jinam a nevidí vás a vy se ho dotknete, tak reaguje cuknutím, protože ten dotek nečekal.
Asi ano, ještě si říkám, že to vlastně dělají i koně. Já tedy aktivní koňař nejsem, jen z filmů vím, že když na koně přistane třeba moucha, tak jim ten bok taky cukne.
Uživatel s deaktivovaným účtem

xD4nik
napsal(a):
Asi ano, ještě si říkám, že to vlastně dělají i koně. Já tedy aktivní koňař nejsem, jen z filmů vím, že když na koně přistane třeba moucha, tak jim ten bok taky cukne.
Taky si myslím, že je to jenom reflex, reakce kožních svalů na nečekaný dotyk.