Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,s kamarádkou se dohadujeme kolikrát smí mít chovná fenka s PP císařský řez.Děkuji.
tatata

XXX.XXX.199.6
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
U všech plemen - je to v chovatelském řádu
Bych ráda věděla, kde přesně je toto uvedeno. U našeho plemene nic v chovatelském řádu není, ani v chovatelském řádu FCI jsem žádnou zmínku o císařském řezu nenašla. Každopádně plně souhlasím s janaa, rozumný chovatel fenu po opakovaným císaři vyřadí z chovu, nicméně nic oficiálního jsem nedašla.
tatata
napsal(a):
Bych ráda věděla, kde přesně je toto uvedeno. U našeho plemene nic v chovatelském řádu není, ani v chovatelském řádu FCI jsem žádnou zmínku o císařském řezu nenašla. Každopádně plně souhlasím s janaa, rozumný chovatel fenu po opakovaným císaři vyřadí z chovu, nicméně nic oficiálního jsem nedašla.
Nemám čas to hledat, ale bylo to někde v důvodech pro vyřazení feny z chovu
Dovolím si tvrdit, že se žádný vyšší předpis (mám tím na mysli řády a předpisy ČMKU, potažmo FCI) nezabývá počtem císařských vrhů u feny. Ono by to ani nebylo technicky možné zjišťovat. (Ledaže by u každého vrhu bylo povinně doložené písemné prohlášení nezávislého veterináře, že fena nevykazuje známky provedeného CŘ. Což je samozřejmě ptákovina.)
Je možné,že něco takového má ve svých Řádech některý konkétní chovatelský klub. Ale i tak by to mohlo být pouze na úrovni doporučení. Neexistuje totiž žádný způsob, jak by kdokoli prokazoval počet provedených císařů u konkrétní feny.
Dasvo
napsal(a):
Dovolím si tvrdit, že se žádný vyšší předpis (mám tím na mysli řády a předpisy ČMKU, potažmo FCI) nezabývá počtem císařských vrhů u feny. Ono by to ani nebylo technicky možné zjišťovat. (Ledaže by u každého vrhu bylo povinně doložené písemné prohlášení nezávislého veterináře, že fena nevykazuje známky provedeného CŘ. Což je samozřejmě ptákovina.)
Je možné,že něco takového má ve svých Řádech některý konkétní chovatelský klub. Ale i tak by to mohlo být pouze na úrovni doporučení. Neexistuje totiž žádný způsob, jak by kdokoli prokazoval počet provedených císařů u konkrétní feny.
Konkrétně u boxerů je to v chov.řádu v bodě 5c.

tak bych taky přísahala, že dva a konec, ale fakt je to jen klubové pravidlo maximalne.
Poradna CMKU říká tohle:

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
U všech plemen - je to v chovatelském řádu
taky by mě zajímalo, kde.......
takto podáno by to muselo být v chovatelském řádu nadřazeném a to je jedině ch.ř. FCI, a tam to není
Dasvo
napsal(a):
Vždyť píšu, že konkrétní klub to mít může, ale obecné pravidlo to není.
EDIT:
Některá plemena by s podobným předpisem měla značné potíže, když jinak než císařem nerodí. :-(
Tak ta plemena se ani přirozeně nekryjí, i když chovatelský řád praví neco o tom, že první krytí musí být přirozené (kromě teď té koronavirové vyjímky)

u HW ani PHP jsem nenašla
ani u dobrmanův ch.ř. čl.7.4 "Z chovu se vyřazují..." se nic o císaři nepíše......

hersyko
napsal(a):
U dobrmanů to jsou 3.císařské řezy,nebo dva potraty viz.chov.řád DKČR.
jo, už jsem našla, v příloze
Hele,z logiky věci by tohle bylo možné jen u klubů,kde mají kontrolovaný chov, a chodí kontrola vrhů. Tam by teoreticky mohl zástupce chovu zkontrolovat fenu a pokud by měla jizvu po císaři,tak to zapsat, a pokud by se to stalo podruhé,tak jí následně vyřadit. U všech ostatních plemen,kde je chov volný, je to nesmysl,protože množák to nikam hlásit nebude, zodpovědný chovatel takovou fenu vyřadí sám.
janaa
napsal(a):
Hele,z logiky věci by tohle bylo možné jen u klubů,kde mají kontrolovaný chov, a chodí kontrola vrhů. Tam by teoreticky mohl zástupce chovu zkontrolovat fenu a pokud by měla jizvu po císaři,tak to zapsat, a pokud by se to stalo podruhé,tak jí následně vyřadit. U všech ostatních plemen,kde je chov volný, je to nesmysl,protože množák to nikam hlásit nebude, zodpovědný chovatel takovou fenu vyřadí sám.
Přesně!