Hezký večer všem!
Tak už jsem zas s kočičím dotazem na psím fóru. Můj nejstarší kocour (jediný chodí na noc ven) má už nějakou dobu tasemnici. Předpokládám, že extrémně začervený není, ptž článek vídám tam 1x za tři týdny. Minulý týden jsem byla u MVDr. a prodala mi spot-on Stronghold za 550,- Kč - že to pokryje jak vnitřní, tak vnější parazity. Po pravdě - nejraději bych kocourovi tu tasemnici nechala, i když se jí štítím. On totiž nemá žádné problémy, normálně žere, je těžký až moc, hoviša normální. To ale dr. nedoporučila. Nedávno tu "Inspektorka" na mě replikovala, že by volila něco, co tasemnici jen paralyzuje, ale nerozloží. Nevíte někdo, splňuje to tento spot-on? Jo, a nedávno tu nějaký jouda psal, že v každém mém příspěvku píšu o kočičím moru mého kocoura, tak má to mít. Připomínám, že kocour s touto nemocí bojoval v září-říjnu loňského roku a utekl hrobníkovi z lopaty. Střeva měl citlivá vždy a dr. mi řekla, ať se připravím, že může cca 3 dny nežrat, zvracet a průjmovat. Prosím vás o rady a tipy, i když jde o kocoura. Děkuji moc!
fikovnice
napsal(a):
Hezký večer všem!
Tak už jsem zas s kočičím dotazem na psím fóru. Můj nejstarší kocour (jediný chodí na noc ven) má už nějakou dobu tasemnici. Předpokládám, že extrémně začervený není, ptž článek vídám tam 1x za tři týdny. Minulý týden jsem byla u MVDr. a prodala mi spot-on Stronghold za 550,- Kč - že to pokryje jak vnitřní, tak vnější parazity. Po pravdě - nejraději bych kocourovi tu tasemnici nechala, i když se jí štítím. On totiž nemá žádné problémy, normálně žere, je těžký až moc, hoviša normální. To ale dr. nedoporučila. Nedávno tu "Inspektorka" na mě replikovala, že by volila něco, co tasemnici jen paralyzuje, ale nerozloží. Nevíte někdo, splňuje to tento spot-on? Jo, a nedávno tu nějaký jouda psal, že v každém mém příspěvku píšu o kočičím moru mého kocoura, tak má to mít. Připomínám, že kocour s touto nemocí bojoval v září-říjnu loňského roku a utekl hrobníkovi z lopaty. Střeva měl citlivá vždy a dr. mi řekla, ať se připravím, že může cca 3 dny nežrat, zvracet a průjmovat. Prosím vás o rady a tipy, i když jde o kocoura. Děkuji moc!
Já se v žádném případě nechci hádat, ale Stronghold proti tasemnicím nefunguje vůbec. Působí jen na oblé červy.
Dasvo
napsal(a):
Já se v žádném případě nechci hádat, ale Stronghold proti tasemnicím nefunguje vůbec. Působí jen na oblé červy.
"Dasvo", to by tedy byla síla! Já to nekontrolovala, vetce jsem stoprocentně věřila. Ale udělala v ten den jeden velký sek s Drahanským vestajem, tak toto by byl už druhý a navíc pěkně drahý! Jdu na to kouknout, díky moc za rychlou reakci!
fikovnice
napsal(a):
"Dasvo", to by tedy byla síla! Já to nekontrolovala, vetce jsem stoprocentně věřila. Ale udělala v ten den jeden velký sek s Drahanským vestajem, tak toto by byl už druhý a navíc pěkně drahý! Jdu na to kouknout, díky moc za rychlou reakci!
Mně u koček výborně fungoval Milbemax. Je to ale tableta.
První, co mi vyjelo:
Popis
Roztok pro nakapání na kůži. Působí na vnější i vnitřní parazity - blechy a jejich vývojová stádia, vši, všenky, sarkoptový svrab, měchovci, oblí červi a srdeční červi.
Od 7 týdnů věku, pro laktující i gravidní zvířata. Působí 4 týdny, na blechy až 6 týdnů.
Nepůsobí proti klíšťatům a tasemnicím.
A já to potřebuji JEN na klíšťata a tasemnici. A to jsem té vetce tak věřila!!!
Uživatel s deaktivovaným účtem

fikovnice
napsal(a):
Ještě že jsem si vzala daňový doklad. Jde o Stronghold PLUS. Ten teď googlím - na klíšťata by měl být, ale účinnost na tasemnici zatím najít nemůžu.
nepůsobí.

ale ja vam v tom prispevku vypsala pripravky v spot-onu, co jsou na tasemnici i tu "setrnou" latku - a stronghold tam nebyl zamerne, neb není na tasemnice a obsahuje neco jineho
napsal(a):
ale ja vam v tom prispevku vypsala pripravky v spot-onu, co jsou na tasemnici i tu "setrnou" latku - a stronghold tam nebyl zamerne, neb není na tasemnice a obsahuje neco jineho
Já vím Petro . Já to prostě vzala vše v jednom. Jeli jsme s vestajem, tak jsem zmínila tasemnici u kocoura...a nenapadlo mě nevěřit vetce...

proti tasemnici působí praziquantel.
nitroskanát je pro kočky toxický, flubendazol už nemusí postihnout všechny druhy tasemnic a po niklosamidu blejou.
fikovnice
napsal(a):
Díky moc! Vetce jsem teď napsala sms se žádostí o vrácení peněz (přípravek jsem ještě neaplikovala). Doufám, že se k tomu postaví čelem.
Tak vetka chybu (asi) uznala....JENŽE: musím zajet hodně hodně km do města jejího působiště a ještě na určitý čas. No, narovinu, naštvaná jsem tedy fest. A s vestajem došlo bohužel k něčemu, co z mého hlediska mohlo skončit až fatálně. Lék SR (s prodl. účinkem) v TOBOLKÁCH, nikoli tabletách, byl doporučen půlit. Příbuzní mi volali, že po odemknutí kapsle jsou uvnitř nějaké "kuličky", jejichž cca polovinu psovi dali. Druhý den krkal, nežral, bylo mu evidentně zle. Ihned jsem to stopla. A nechci si ani představovat, co vše se mohlo stát... Věřím, že paní dr. měla prostě špatný den, ptž do této doby jsem s ní měla jen a jen dobré zkušenosti... Bohužel budu s tím mít ještě další starosti - viz zbytečná poměrně daleká cesta...