Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

psímilovník

3.6.2020 17:43
psímilovník

XXX.XXX.157.152

Dobrý den, uvažujeme o pořízení psa do bytu. Jsme rodina (dva dospělí a dvě děti) a bydlíme v bytě 4+1. Z jedné strany je pole a les a z druhé jsou domy a paneláky. Jsme poměrně aktivní rodina. Odpoledne máme čas na procházku či běh. A víkend trávíme doma, na chatě, u vody nebo na kratším výletě (jak kdy). Zkušenosti se psy máme. Přikláníme se spíše ke středním či velkém plemeni. Rádi bychom aby byl pejsek tichý (aby nerušil sousedy) a aby vydržel dobu, kdy jsme v práci a ve škole v bytě v klidu sám.
Budeme moc rádi za jakékoli typy na plemena či rady.
PS. Uvažujeme o labradorském retrívru (trochu se ale obáváme línání) a nebo o entlebušském salašnickém psu (starost nám dělá, že je prý poměrně hlučný a aktivní)

3.6.2020 22:37
tero

XXX.XXX.236.199

Boxer.

psímilovník

4.6.2020 08:46
psímilovník

XXX.XXX.157.152

tero napsal(a):
Boxer.

Děkujeme za tip !

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.6.2020 08:53

Aby byl tichý a vydržel sám, to je do značný míry otázka výchovy a ne plemene. Případně pomůže vybrat klidnějšího jedince z vrhu.
Labík je celkem akční pes, boxer ještě akčnější.

4.6.2020 08:57
conie

XXX.XXX.206.202

Požadavkům by mohl vyhovovat pudl - buď střední nebo královský - výborný společník, snadno cvičitelný, vhodný pouze do bytu, sportovec, ale i gaučák. Při správné údržbě srsti - stříhání a česání - vůbec nelíná.

4.6.2020 09:27
rapotacka11

XXX.XXX.212.202

Pardon, to se ptá jedno z těch dětí?

psímilovník

4.6.2020 09:34
psímilovník

XXX.XXX.157.152

conie napsal(a):
Požadavkům by mohl vyhovovat pudl - buď střední nebo královský - výborný společník, snadno cvičitelný, vhodný pouze do bytu, sportovec, ale i gaučák. Při správné údržbě srsti - stříhání a česání - vůbec nelíná.

Skvělý tip. Děkujeme!

psímilovník

4.6.2020 09:50
psímilovník

XXX.XXX.157.152

rapotacka11 napsal(a):
Pardon, to se ptá jedno z těch dětí?

Ano...

psímilovník

4.6.2020 10:37
psímilovník

XXX.XXX.157.152

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Aby byl tichý a vydržel sám, to je do značný míry otázka výchovy a ne plemene. Případně pomůže vybrat klidnějšího jedince z vrhu.
Labík je celkem akční pes, boxer ještě akčnější.

Váš typ rozhodně využijeme!
A kolik přibližně potřebuje labík fyzické aktivity denně?

4.6.2020 10:50

psímilovník napsal(a):

Dva a půl?
"Kolik aktivity" je zcestná otázka. Otázka je, jeslti chcete psa, co je tak aktivní, jako labík. Pokud nevíte, jak moc to je, je na čase se seznámit s více než jedním labíkem, ideálně mladým labíkem, a promluvit s majiteli, jaký to je. Jistě vám také rádi popíšou, jak to je s tím línáním.
Pochopitelně se bavíme o labradorech s PP, kříženci neplatí.

Královský pudl mi připadá jako daleko lepší volba. "Až budu velká" , určitě si ho pořídím.

Veterinario

4.6.2020 11:07
Veterinario

XXX.XXX.234.244

psímilovník napsal(a):

Radsej si zadivazte plysaka a máte pokoj! Pre vas pes nieje vhodny ziadny, kedze tu kladiete poloblbne otazky. Ved studujrmte nieco o psich, plemenach..A ked nas problem s aktivitou, nic nekupuj. American bully je ideal, malo sa hybe, kludne..no stoji cez 2000e.

4.6.2020 11:43
kashttan

XXX.XXX.182.252

Veterinario napsal(a):
Radsej si zadivazte plysaka a máte pokoj! Pre vas pes nieje vhodny ziadny, kedze tu kladiete poloblbne otazky. Ved studujrmte nieco o psich, plemenach..A ked nas problem s aktivitou, nic nekupuj. American bully je ideal, malo sa hybe, kludne..no stoji cez 2000e.

V čem je ta otázka blbá? Od laika? Jsou psi, kteří budou šťastní za hodinovou procházku odpoledne a třikrát denně venčení. A pak jsou psi, kteří vás bez aktivního sportu zabijou a nemá smysl si je pořizovat, pokud musíte chodit na osm hodin do práce.

4.6.2020 11:44
janaa

XXX.XXX.144.59

Mladý labík je opravdu akční pes a potřebuje zaměstnat tělo i hlavu. Je potřeba počítat s tím,že obejít panelák mu rozhodně nebude stačit, a to v žádném počasí. Promyslete,jestli veškerý volný čas chcete trávit aktivitou se psem,protože mladý labík to opravdu potřebuje. Pak bude doma v klidu,nebude rušit ty sousedy atd (samozřejmě ve štěněcím věku počítejte s tím,že bude ničit a likvidovat a tomu musíte přizpůsobit prostředí). Ad chlupy, ano domácnost s labradorem znamená domácnost s chlupama

psímilovník

4.6.2020 11:54
psímilovník

XXX.XXX.157.152

janaa napsal(a):
Mladý labík je opravdu akční pes a potřebuje zaměstnat tělo i hlavu. Je potřeba počítat s tím,že obejít panelák mu rozhodně nebude stačit, a to v žádném počasí. Promyslete,jestli veškerý volný čas chcete trávit aktivitou se psem,protože mladý labík to opravdu potřebuje. Pak bude doma v klidu,nebude rušit ty sousedy atd (samozřejmě ve štěněcím věku počítejte s tím,že bude ničit a likvidovat a tomu musíte přizpůsobit prostředí). Ad chlupy, ano domácnost s labradorem znamená domácnost s chlupama

Krásná odpověď!! Moc děkujeme. Přesně toto jsme potřebovali vědět.

psímilovník

4.6.2020 12:19
psímilovník

XXX.XXX.157.152

kashttan napsal(a):
V čem je ta otázka blbá? Od laika? Jsou psi, kteří budou šťastní za hodinovou procházku odpoledne a třikrát denně venčení. A pak jsou psi, kteří vás bez aktivního sportu zabijou a nemá smysl si je pořizovat, pokud musíte chodit na osm hodin do práce.

Souhlasím!

4.6.2020 12:40
Zoia

XXX.XXX.211.224

Já bych ještě dodala, že labrador je silný lovecký pes a má více než dobrý vztah k vodě, blátu, bahnu, má dobře vyvinutý čich a navzdory pověstem se rozhodně nevychová sám :-).

4.6.2020 13:58
GAELLE

XXX.XXX.55.67

pudl? střední knírač?
Jakou si představujete srst a co chcete se psem podnikat?

4.6.2020 21:35
meg33

XXX.XXX.122.21

Entlebucha mám osm let,velmi reaktivní fenku,takže výchova a výcvik byl celkem oříšek.Do tří let akční motorová myš,4 hod denně fyzické a psychické aktivity bylo třeba.Teď v osmi letech už je to celkem lenoch🙂Začátky byly ale velmi náročné.Cizí psy nemusí,jde do konfliktu,pokud bych jí to nezatrhla.Pokud máte rádi adrenalin a máte pevné nervy,tak hurá do toho😁Jinak vyberte jiné plemeno..Ale je to jen moje zkušenost a můj názor,třeba má někdo jiný s entlebuchem odlišné zkušenosti.

4.6.2020 23:25

meg33 napsal(a):
Entlebucha mám osm let,velmi reaktivní fenku,takže výchova a výcvik byl celkem oříšek.Do tří let akční motorová myš,4 hod denně fyzické a psychické aktivity bylo třeba.Teď v osmi letech už je to celkem lenoch🙂Začátky byly ale velmi náročné.Cizí psy nemusí,jde do konfliktu,pokud bych jí to nezatrhla.Pokud máte rádi adrenalin a máte pevné nervy,tak hurá do toho😁Jinak vyberte jiné plemeno..Ale je to jen moje zkušenost a můj názor,třeba má někdo jiný s entlebuchem odlišné zkušenosti.

Mám podobnou zkušenost, byť ne přímo osobní. Znala jsem jich v minulosti více, aktuálně máme jeden kousek u sousedů.
Co se týče cizích psů, tak tu nechuť pozoruji právě u toho sousedovic (vyjíždí mi dost nepěkně na psa - a není jediný, přestože z jeho strany je to bez odezvy), ale na větším vzorku jsem to nepozorovala. Nicméně temperament je tam značný. Mně osobně na nich ale nejvíc vadí uštěkanost. Nejsem na to od svého psa zvyklá, a o to víc mi to u jiných vadí (totéž třeba šeltie). Zdá se mi to u nich podobné jako u bearded kolií - že všechny emoce napříč spektrem vyjadřují právě štěkáním...

Já bych se přimluvila za královského pudla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík