Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2020 14:04
Kaifra1120

XXX.XXX.128.11

Zdravím,

Nemáte někdo podobnou zkusenost, prosím?

Fenka, 7 let, má jakoby roztržené meziprsti(vypadá to jako rozříznuté, necelý centimetr, rána čistá,bez krve či hnisu).Má to u jednoho prstu.

Kdyby si packu dvakrát podezřele neolizla(a necichal to druhý pes), nevěděla bych o tom.Nekulha, líta, vypadá v pohodě.

Samozřejmě půjdu k veterináři, pokud to během pár dní nevylecime sami.

Zatím čistím dračí krvi, hypermanganem, heřmánkem a mazu betadinou.

Díky za zkušenosti nebo rady.

Nika

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.6.2020 20:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dostali jsme na řeznou/tržnou ránu na tlapce hemagel.
Mně se to zdálo jako kravina, protože rána byla jako furt mokrá a mně selský rozum napovídal, že se to má držet v suchu, protože strup = hojení. To se v mokru nestane.
No a taky že jo.. vydržet pár dní, než se to nějak "zavře" a tu dobu nelézt do kaluží, neskákat, prostě trochu klid.
Tak trochu bych to nechala na přírodě, protože mezi prsty s tím stejně neuděláte nic, ale myslím na to, že na tlapce je celá váha psa a při doskoku se to bude pořád a pořád otevírat.. můžete prsty mírně stáhnout k sobě a dát botu.
Ale asi tak za půl hodiny Vám dá pes najevo, že to není dobrý nápad. Kdyby to vydržel, tak zas je dobré nechat tlapku někdy dýchat..
Zakryté nohy si bude zbytečně všímat a mokřit to.
Byla by na to dobrá nějaká ochranná vrstva.. jako tekutý obvaz.

29.6.2020 20:21
domi.t

XXX.XXX.228.232

Moja Nefret mala to iste a tiež sa osvedčil tekutý obvaz z lekárne. Dva razy za deň som to vydezinfikovala a za 4 dni som ani nevedela,že tam nieco mala. Tiež lietala ako satan a nejaká rána jej bola viete kde😄

30.6.2020 00:31
b.k

XXX.XXX.210.234

Mě se opět při podobných malérech osvědčilo koloidní stříbro.

30.6.2020 06:06
Kaifra1120

XXX.XXX.128.11

Mockrát děkuji.

Tekutý obvaz dnes koupíme.

Přidejte reakci

Přidat smajlík