Dobré dopoledne, přicházím s poněkud paranoidním výlevem hysterické paničky. Fena Viki mix shih tzu měla na okus dva kousky daňčího parohu velikosti S. Systematicky je hlodala a zmenšovala možná rok, ale spíš dýl. Už nějakou dobu jsem si říkala, že se pomalu blíží k velikosti, kdy by bylo záhodno je vyhodit, aby je nedopatřením nepolkla. Jelikož je ale trpělivě a systematicky opracovávala a o nic jiného se nepokoušela (a druhou fenu naprosto nezajímaly), jejich cestu do odpadkového koše jsem odkládala.
O víkendu jsem si na ně po delší době vzpomněla, šla se podívat na jejich stálé stanoviště v rohu sedací soupravy - a nejsou. Nejsou ani jinde po bytě, ale to bych ani nečekala, fena neměla ve zvyku je přenášet.
Když jsem je viděla naposledy, byly cca 5 cm v průměru, tvary nepravidelné, jeden z nich měl výběžek.
Celkem pravděpodobná je i varianta, že moje demence je na postupu, parůžky jsem dle plánu vyhodila někdy před měsícem do koše a v mým mozku to nezanechalo stopu.
Ale...je teď nevhodné období - fena je cca měsíc a půl po hárání, čili se blíží "do termínu porodu", to bývá vždycky extrémně zpomalená, působí nemocným dojmem, k tomu léto a vedra- v předchozích letech touhle dobou jsem vždy řešila srdeční vadu, letos za vším uvidím cizí tělesa v žaludku.
Střízlivější část mozku mi říká, že by se jí to polykalo opravdu blbě a že by nedopatřením ty kusy polkla dokonce dva, to už se mi zdá trochu přitažené za vlasy.
Čím víc se snažím rozpomenout, jestli jsem je házela do koše nebo ne, tím víc se mi stírá rozdíl mezi tím, co je skutečnost a co moje představa
Fena normálně žere i kadí, i když v tomhle období v předchozích letech byla nežravá. Buď nežravost teprve přijde anebo je to tím, že teď máme druhou fenu a v konkurenci se žere lépe.
Tak nevím, jestli mám kvůli své paranoie nechat feně rentgenovat žaludek...jsem blázen?
Uživatel s deaktivovaným účtem

No... těžko říct, že. Já si myslím, že kdyby měla dvě poměrně velká cizí tělesa v žaludku, že by zvracela a bylo by to nějak patrné. Já mám zkušenost s menšími tělesy, a pes vypadal na umření. Ale náhoda je blbec. Co udělat orientačně sono? Abyste byla v klidu a zároveň nemusela na RTG...
napsal(a):
No... těžko říct, že. Já si myslím, že kdyby měla dvě poměrně velká cizí tělesa v žaludku, že by zvracela a bylo by to nějak patrné. Já mám zkušenost s menšími tělesy, a pes vypadal na umření. Ale náhoda je blbec. Co udělat orientačně sono? Abyste byla v klidu a zároveň nemusela na RTG...
Taky si myslím, že by příznaky u 10 kg psa byly bouřlivější. Ale na druhou stranu vím o případu westíka, co měl v žaludku rok pecku z broskve. Tohle je tedy větší, tvrdí a dvojí...no, tak asi máte pravdu :-)
lesnížínka
napsal(a):
Jo Ne, dělám si srandu, obavu bych jistě měla i já a nervozně pozorovala. Ale kyž se nad tím zamyslím, jelikož je to většinou vápník, mělo by to v žaludku dobře změknout(pokud to tam zůstane ležet) a tím pádem pak i celkem dobře ven.
No, ono to složení parohu je podobné jako u kosti, ale zas bych tu žaludeční kyselinu nepřeceňovala.
Kéž by...

A neudělala si z nich štěkanátka? V nějaké skříni do Narnie třeba, to nevíte :-) Letos je miminko náš kocour, občas ho fena odnese někam..
Ne.. ale to s vyhozením do koše znám.. týjo nejste Vy já? :-)
Je to na tak malého psa moc veliké, aby se nic nedělo.
Koukněte pod nábytek. Do boty. Pod lednicí je hrozně moc místa!
Může to být kdekoli.. třeba sbírám deku z gauče a mezi tím zamotané gumové pískací kuře.. jenže paroh nepíská.
Sono je dobrý nápad, něco se tam určitě uvidí. Veterinářka mi hlavu neutrhne a megí má z výletu radost, furt ji tam něčím cpe. Není to ani drahé, ani invazivní a získáte vnitřní klid.
Já teda vím, že ten klid zmizí se zavřením dveří ordinace zvenčí, ale tak .. :-)
Nebojte, bude to dobré. Hodně štěstí!
napsal(a):
A neudělala si z nich štěkanátka? V nějaké skříni do Narnie třeba, to nevíte :-) Letos je miminko náš kocour, občas ho fena odnese někam..
Ne.. ale to s vyhozením do koše znám.. týjo nejste Vy já? :-)
Je to na tak malého psa moc veliké, aby se nic nedělo.
Koukněte pod nábytek. Do boty. Pod lednicí je hrozně moc místa!
Může to být kdekoli.. třeba sbírám deku z gauče a mezi tím zamotané gumové pískací kuře.. jenže paroh nepíská.
Sono je dobrý nápad, něco se tam určitě uvidí. Veterinářka mi hlavu neutrhne a megí má z výletu radost, furt ji tam něčím cpe. Není to ani drahé, ani invazivní a získáte vnitřní klid.
Já teda vím, že ten klid zmizí se zavřením dveří ordinace zvenčí, ale tak .. :-)
Nebojte, bude to dobré. Hodně štěstí!
Štěkanátkové období ještě nemáme, teď je teprve "březí", ona to striktně dodržuje.
Jako - že zmizely oba dva ty kusy by podporovalo teorii, že jsem je vyhodila já. Já vám si kolikrát říkám, že ještě musím něco udělat, třeba pověsit prádlo...a pak koukám, ono už to je - a dřív se mi to nedělo

Můj manžel parůžek pravidelně hází do koše, když na nej šlápne, buď se vítězoslavně pochlubí, že HO vyhodil nebo to slyším .....já mám zase problém si včas vzpomenout, že ho musím vyndat(s košem vesměs chodím jen já-protože "jdu se psem" , tak ho vyndám)
Tak třeba po našem vzoru si na gauči na to někdo sedl a vyhodil to.....

napsal(a):
Můj manžel parůžek pravidelně hází do koše, když na nej šlápne, buď se vítězoslavně pochlubí, že HO vyhodil nebo to slyším .....já mám zase problém si včas vzpomenout, že ho musím vyndat(s košem vesměs chodím jen já-protože "jdu se psem" , tak ho vyndám)
Tak třeba po našem vzoru si na gauči na to někdo sedl a vyhodil to.....
No, víte, blbé je, když bydlíte sama :-)

👌😂
A to se prý během covidu násobně víc uklízí. Ale u nás se to (také) nepotvrzuje. My už jsme tak demotivovaní... že musíme šetřit energií.

OT: Jak připadl teď ten sníh, tak si moje tělo myslí, že je medvěd a zahájilo pokračování v zimním spánku, strašně se musím k nějaké smysluplné aktivitě přemlouvat...jen se tak blomcám, za koněm, se psem, zasadím si kytičku, někdy uvařím, ale vesměs žádný extrém...
PS: parůžek byl určitě pod nábytkem...
napsal(a):
OT: Jak připadl teď ten sníh, tak si moje tělo myslí, že je medvěd a zahájilo pokračování v zimním spánku, strašně se musím k nějaké smysluplné aktivitě přemlouvat...jen se tak blomcám, za koněm, se psem, zasadím si kytičku, někdy uvařím, ale vesměs žádný extrém...
PS: parůžek byl určitě pod nábytkem...
Ne ne, ve slaměnej ošatce

Terven
napsal(a):
Ne ne, ve slaměnej ošatce
Naše buli dělá to, že svou oblíbenou věc, míčky, hází do kýblů-když pleju, hlubokých děr-když manžel kope díry na pražce, z mola do rybníka a myslí si, že já jí je budu podávat, že to je ta skvělá zábava pro obě....mnohokrát byl míček vyhozen na kompost, skoro zaházen hlínou(to je manžel hodně rudej, když loví míček z lehu na břiše v díře) a mnohokrát uplaval (buli se koupe, plave ale v bezpečné vzdálenosti, co je 10m od břehu, to nepotřebuje.)

Naše buli dělá to, že svou oblíbenou věc, míčky, hází do kýblů-když pleju, hlubokých děr-když manžel kope díry na pražce, z mola do rybníka a myslí si, že já jí je budu podávat, že to je ta skvělá zábava pro obě....mnohokrát byl míček vyhozen na kompost, skoro zaházen hlínou(to je manžel hodně rudej, když loví míček z lehu na břiše v díře, protože já mám krátkou ruku) a mnohokrát uplaval (buli se koupe, plave ale v bezpečné vzdálenosti, co je 10m od břehu, to nepotřebuje.)