Kříženci za tisíce?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Růže590

3.7.2020 05:26
Růže590

XXX.XXX.17.210

Zdravím,
poslední dobou projíždím inzeráty a nestačím se divit. Mezitím co ceny mladých koní prudce spadly, ceny psů stouply. Nestačím se divit když někdo prodává křížence za skoro 10 000. Žila jsem v tom že kříženci jsou buď za symbolickou cenu např. náklady u vet jako je očkování atd co se štěňat týče, darování a nebo adopční poplatek...
Teď asi měsíc samý kříženec za sprosté ceny, až mi prsty cukají napsat prodejci jestli tohle myslí opravdu vážně? Nevím jestli je to jen můj dojem, nebo jestli je to opravdu přes čáru. Zajímá mě názor více lidí v tomhle směru. Přikládám příklad jednoho z mnoha inzerátu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.7.2020 06:32

Ano, bezpapírový zlatý retrívr teď za patnáct. Papírová štěňata jsou rezervovaná už nejmíň půl roku předem. Jediná rada je NEKUPOVAT. I když vím, že se nějaký hlupák, který koupí, vždycky najde, protože oni chtějí štěně přece hned a nebudou čekat, když čas mají teď a po prázdninách už ho mít nebudou.

3.7.2020 07:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kde je poptávka, je i nabídka.
Psi jsou v současné době bráni jako hračka, nikoli závazek. Jinak si neumím vysvětlit, proč jsou plné tulky. A rodiče rádi dětem koupí novou hračku, aby měli pokoj. Alespoň do konce prázdnin.

3.7.2020 07:17

A já nevím, proč by kříženec nemohl stát stejně jako york. Jediný rozdíl je poplatek za vystavení papírů a poplatek klubu (za papír nevím, poplatek 300kč ročně?).
Když je štěně očkované, čipované, zdravé a pěkné, tak je přece úplně fuk, kolik jsem ochotná zaplatit, ne?
U retrívra je to trošku jinak, tam je cena papírového pejska trochu vyšší tím, že rodiče potřebují k uchovnění spoustu práce, která něco stojí, a další věci.
To je jedno z mála plemen, kde je ta cena kolem 30 tisíc pro rýpaly pochopitelná.
Pejsek z továrny na štěkanátka vyjde levněji a za to platit nebudu už z principu, ale proč by se pes měl dávat "zadarmo"?
Lidé budou mít dovolené čím dál víc, mají doma tři děti, chovatelé jim řeknou 35 tisíc a stavte se za rok, no tak co? V útulku zas tolik štěkanátek není.
Já si teda nekoupím psa na bazos.cz s divným popisem a uslzenýma očičkama, ale jinak cena je na mně, ne na tom, kdo si co o tom myslí.
Možná by se dalo přemýšlet o názvu plemene jako ochranné známce - pak by pro určitou skupinu kupců nebyly ty inz. tak atraktivní.
Ale kříženec.. když napíšu kříženec, čím jsem se provinila?
edit.: zaregistrovat na chovatele samozřejmě, aby se vědělo, až bude nějaký ten pejsek uvázaný u stromu v přehlubokém lese

3.7.2020 07:22

Vlastně.. kdyby na to byli lidi, tak stačí projet bazos, faunu a sbazar, zajít tam jako zájemce a pokutu za nečipované a neregistrované zvíře jim pěkně osolit. Tím tak 90 % štěkanátek zmizí a je klid. Pro někoho..

Růže590

3.7.2020 08:31
Růže590

XXX.XXX.113.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A já nevím, proč by kříženec nemohl stát stejně jako york. Jediný rozdíl je poplatek za vystavení papírů a poplatek klubu (za papír nevím, poplatek 300kč ročně?).
Když je štěně očkované, čipované, zdravé a pěkné, tak je přece úplně fuk, kolik jsem ochotná zaplatit, ne?
U retrívra je to trošku jinak, tam je cena papírového pejska trochu vyšší tím, že rodiče potřebují k uchovnění spoustu práce, která něco stojí, a další věci.
To je jedno z mála plemen, kde je ta cena kolem 30 tisíc pro rýpaly pochopitelná.
Pejsek z továrny na štěkanátka vyjde levněji a za to platit nebudu už z principu, ale proč by se pes měl dávat "zadarmo"?
Lidé budou mít dovolené čím dál víc, mají doma tři děti, chovatelé jim řeknou 35 tisíc a stavte se za rok, no tak co? V útulku zas tolik štěkanátek není.
Já si teda nekoupím psa na bazos.cz s divným popisem a uslzenýma očičkama, ale jinak cena je na mně, ne na tom, kdo si co o tom myslí.
Možná by se dalo přemýšlet o názvu plemene jako ochranné známce - pak by pro určitou skupinu kupců nebyly ty inz. tak atraktivní.
Ale kříženec.. když napíšu kříženec, čím jsem se provinila?
edit.: zaregistrovat na chovatele samozřejmě, aby se vědělo, až bude nějaký ten pejsek uvázaný u stromu v přehlubokém lese

Megi - a nejeví se vám právě tohle jako "pejsek z továrny"? Pes křížený, tudíž žádné uchovneni, práce, snaha,náklady ale to hlavní 8000 Kč za JEDNO štěně, random křížené hlavně aby to mělo uši a oči a snadný výdělek je na světě. Můžu mít psa, nechám ho někde obskočit, nezájem čím hlavně ať je to pes a štěňata prodám jedno za 8000? Toto je snad ta nejjednodušší mnozirna, jelikož se ani nemusím snažit cenu uhajit lží o tom že nemaji pp ale jsou po rodičích s PP... Ale to je můj názor, nechápu jestli tohle člověku přijde v pořádku a ještě řekne že štěňata z množiny jsou levnější... Takhle podle mne vypadá množírna.

3.7.2020 08:40

Růže590 napsal(a):
Megi - a nejeví se vám právě tohle jako "pejsek z továrny"? Pes křížený, tudíž žádné uchovneni, práce, snaha,náklady ale to hlavní 8000 Kč za JEDNO štěně, random křížené hlavně aby to mělo uši a oči a snadný výdělek je na světě. Můžu mít psa, nechám ho někde obskočit, nezájem čím hlavně ať je to pes a štěňata prodám jedno za 8000? Toto je snad ta nejjednodušší mnozirna, jelikož se ani nemusím snažit cenu uhajit lží o tom že nemaji pp ale jsou po rodičích s PP... Ale to je můj názor, nechápu jestli tohle člověku přijde v pořádku a ještě řekne že štěňata z množiny jsou levnější... Takhle podle mne vypadá množírna.

Aha, tak já mám o množírně jiné představy.. mám třeba trochu problém se psy, kteří mají mít testy na závažné nemoci typu cereb. ataxie - ale furt je to moje smůla, že takového psa koupím.
Jakou cenu si kdo určí, to je prostě jeho věc, může se Vám to nelíbit, ale to je asi tak celé.
Mně vadí trápení zvířat.
Továrna na štěkanátka je to, když ti psi nemají řádnou péči a vrh je každý půlrok, samozřejmě Vám pak prodejce nezvedne tel., když se něco děje, slehne se po něm zem..
Ale pokud těm psům nikdo neubližuje, mají se dobře, chová se k nim jako k psům a dvakrát třikrát za život feny jsou potomci, tak zkrátka nevidím nic špatně.
Taky mi docela vadí nepřiznaný příjem. Od 2021 je zas napálené pojištění a daně a tihle někteří.. nic neplatí, to je jasné.
Když lže o rodičích s pp a podobné bludy, .. jasné.
Takhle -
když prodejce říká, že je to kříženec, pes má očkování, čip, registraci, vypadá dobře, chová se normálně a líbí se mi, pak nevidím, proč se nad tím čílit.
Zkrátka.. množírna je pro mě trápení zvířat a je jedno, jakou to má cenovku na kolika jedincích s jakými ne/papíry.

3.7.2020 08:44
Terapeutka

XXX.XXX.150.101

Růže590 napsal(a):

No ale za "ty prachy" už zase mají jistotu, že si ho neodvezou nějací asociálové, kteří ho za měsíc pohodí v lese nebo ho nechají zavřeného v kotci metr x metr, případně neskončí někde doživotně na řetězu v ghetu.
Zadarmo bych nedala ani křečka. Možná tak velmi dobrým známým nebo rodině.

My jsme za naši kříženou fenku taky zaplatili a nelituju toho. Chápu to a zaplatila bych klidně znovu.

Samozřejmě věc druhá je, když někdo nakrývá feny záměrně pro zisk, ale to se bohužel děje bez ohledu na příslušnost k rase a hned tak se to nezmění.

3.7.2020 08:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Aha, tak já mám o množírně jiné představy.. mám třeba trochu problém se psy, kteří mají mít testy na závažné nemoci typu cereb. ataxie - ale furt je to moje smůla, že takového psa koupím.
Jakou cenu si kdo určí, to je prostě jeho věc, může se Vám to nelíbit, ale to je asi tak celé.
Mně vadí trápení zvířat.
Továrna na štěkanátka je to, když ti psi nemají řádnou péči a vrh je každý půlrok, samozřejmě Vám pak prodejce nezvedne tel., když se něco děje, slehne se po něm zem..
Ale pokud těm psům nikdo neubližuje, mají se dobře, chová se k nim jako k psům a dvakrát třikrát za život feny jsou potomci, tak zkrátka nevidím nic špatně.
Taky mi docela vadí nepřiznaný příjem. Od 2021 je zas napálené pojištění a daně a tihle někteří.. nic neplatí, to je jasné.
Takhle -
když prodejce říká, že je to kříženec, pes má očkování, čip, registraci, vypadá dobře, chová se normálně a líbí se mi, pak nevidím, proč se nad tím čílit.
Zkrátka.. množírna je pro mě trápení zvířat a je jedno, jakou to má cenovku na kolika jedincích s jakými ne/papíry.

A co myslite, že se stane, když ten producent kříženců zinkasuje za vrh třeba 80000 tis., a zjistí že to vlastně fajn finanční injekce, bez většího úsilí (protože tihle žádné úsilí nevynaloží)...?

Příští hárání nakryje zas!
... a mezitím ty milující pánečky a jejich děti přestanou bavit ta odrostlá štěňátka z předchozího vrhu, a skončí různě uvazaná u popelnic, vyhozená z auta apod.

O tomhle to totiž celé je!

Pokud si někdo pěstuje za barákem ganju, a prodává ji tak by asi taky neměl, lidi ví, co kupují, ale nejedná se o živé tvory.

3.7.2020 08:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Terapeutka napsal(a):
No ale za "ty prachy" už zase mají jistotu, že si ho neodvezou nějací asociálové, kteří ho za měsíc pohodí v lese nebo ho nechají zavřeného v kotci metr x metr, případně neskončí někde doživotně na řetězu v ghetu.
Zadarmo bych nedala ani křečka. Možná tak velmi dobrým známým nebo rodině.

My jsme za naši kříženou fenku taky zaplatili a nelituju toho. Chápu to a zaplatila bych klidně znovu.

Samozřejmě věc druhá je, když někdo nakrývá feny záměrně pro zisk, ale to se bohužel děje bez ohledu na příslušnost k rase a hned tak se to nezmění.

Ti asocialové si ho pak koupí za pár korun nebo zadara na bazoši, až pes za několik měsíců přestane bavit toho kdo si ho koupil za tu osmičku...

3.7.2020 09:15
juhaj

XXX.XXX.164.121

Přijde mi, že chtít takové peníze za křížence je sice drzost, ale když je poptávka, pak je i nabídka. Pokud se najde kupec, tady ví, co kupuje. Žádné plemeno, křížence. Takže tady nikdo podvedený není,..
Klamavé inzeráty, a podle mého daleko horší, jsou toho typu- a jejich dost- prodám border kolii, štěňata, matka čistokrevná, cena 12000,-. A úplně vzadu se krčí otec kříženec a pod.

3.7.2020 09:17

Inspektor Pišišvor napsal(a):
A co myslite, že se stane, když ten producent kříženců zinkasuje za vrh třeba 80000 tis., a zjistí že to vlastně fajn finanční injekce, bez většího úsilí (protože tihle žádné úsilí nevynaloží)...?

Příští hárání nakryje zas!
... a mezitím ty milující pánečky a jejich děti přestanou bavit ta odrostlá štěňátka z předchozího vrhu, a skončí různě uvazaná u popelnic, vyhozená z auta apod.

O tomhle to totiž celé je!

Pokud si někdo pěstuje za barákem ganju, a prodává ji tak by asi taky neměl, lidi ví, co kupují, ale nejedná se o živé tvory.

Tak víte co.. já to jádro pudla vidím.. jsem zlá a běžně lidem nahlas říkám, že jsou to paka, když tohle dělají - ale neříkám jim to proto, že mi vadí cena, ale proto, že vůbec netuší, co vlastně na svět přivádějí. Nejvíc miluju nedýchací křivé buldočky a tak podobně.
Tihleti je teoreticky za 8 neprodají, to je jasný vořech, takže by dál nic množit neměli..
Nemůžete nikomu zakázat množit psy. Můžete zakázat množit týrané chudáky. Nebo zakázat parazitovat na ochranné známce.
Ale jinak si můžeme stěžovat leda tak na fauně, a mně osobně prostě víc vadí trápení zvířat, nepředpokládám, že každé štěně je produktem množírny.
Nebo takhle.. na mě to od zadavatelky totiž tak znělo.. vadilo by někomu, že jsou ti psi nabízeni za 2000kč?

3.7.2020 09:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak víte co.. já to jádro pudla vidím.. jsem zlá a běžně lidem nahlas říkám, že jsou to paka, když tohle dělají - ale neříkám jim to proto, že mi vadí cena, ale proto, že vůbec netuší, co vlastně na svět přivádějí. Nejvíc miluju nedýchací křivé buldočky a tak podobně.
Tihleti je teoreticky za 8 neprodají, to je jasný vořech, takže by dál nic množit neměli..
Nemůžete nikomu zakázat množit psy. Můžete zakázat množit týrané chudáky. Nebo zakázat parazitovat na ochranné známce.
Ale jinak si můžeme stěžovat leda tak na fauně, a mně osobně prostě víc vadí trápení zvířat, nepředpokládám, že každé štěně je produktem množírny.
Nebo takhle.. na mě to od zadavatelky totiž tak znělo.. vadilo by někomu, že jsou ti psi nabízeni za 2000kč?

Já si nikde stěžovat nepotřebuju, a ta cena jako taková je mi úplně ukradená (moje peníze to nejsou), mně vadí jak tihle psi končí, a jak je zacházeno s jejich rodiči - toť vše.

3.7.2020 10:46
LájošM

XXX.XXX.14.251

Růže590 napsal(a):
Zdravím,
poslední dobou projíždím inzeráty a nestačím se divit. Mezitím co ceny mladých koní prudce spadly, ceny psů stouply. Nestačím se divit když někdo prodává křížence za skoro 10 000. Žila jsem v tom že kříženci jsou buď za symbolickou cenu např. náklady u vet jako je očkování atd co se štěňat týče, darování a nebo adopční poplatek...
Teď asi měsíc samý kříženec za sprosté ceny, až mi prsty cukají napsat prodejci jestli tohle myslí opravdu vážně? Nevím jestli je to jen můj dojem, nebo jestli je to opravdu přes čáru. Zajímá mě názor více lidí v tomhle směru. Přikládám příklad jednoho z mnoha inzerátu.

Je každého věc, za kolik si psa koupí. A stejně tak je jen věc prodejce, za kolik psa nabídne. Nikdo nemůže nikoho nutit, aby psa prodával za cenu symbolickou. A taky proč by to dělal, když mu kupující své peníze dají? Proč byste měla něco psát prodejci? Pokud je v inzerátu, že pes je bez PP, štěně je čipované, je to podle zákona v pořádku.
To, že jsou lidi hloupí a koupí bez rozmyslu cokoli, je věc jiná. Osvěta tu je, ale stále lidi nechápou, jak svým kupem množírny podporují. Jak moc to psům škodí. S tím ale nic víc bohužel dělat nejde, než stále dokola vysvětlovat, aby se aspoň některým v hlavě rosvítilo.

3.7.2020 10:48
Terven

XXX.XXX.110.191

Já si nikde stěžovat nepotřebuju, a ta cena jako taková je mi úplně ukradená (moje peníze to nejsou), mně vadí jak tihle psi končí, a jak je zacházeno s jejich rodiči - toť vše.

Jak je zacházeno s jejich rodiči nemůžete vědět, to zaprvé a zadruhé existují i množírny s PP, zejména u malých plemen, takže ani PP nezaručí, že s rodiči je zacházeno slušně. Všechno je to o lidech, ne o papírech.
Taky mám křížence F1, kterýho jsem kupovala jako štěně - žádná množírna, nýbrž neuhlídání psů v širší rodině u známých. Nikdo z toho neměl radost,fena už starší, měla preventivně naplánovaného císaře, nakonec porodila spontánně. Myslela jsem, jak budou šťastní, když jim od jednoho štěněte odpomůžu, nakonec se na mě málem nedostalo, jakej byl zájem. Kříženci obecně a F1 zvlášť bych řekla, že jsou poměrně v kurzu. S rodiči bylo zacházeno nadstandardně, spali v posteli, štěně dostalo na cestu granule a hračku, očkované, odčervené. Za 8 tisíc teda nebylo, to je fakt, ale zas - ten inzerát výše je férovej. Nikdo tu sumu platit nemusí. A přijde mi, že labíkovitej vořech za osmičku může být daleko menší průšvih než labrador bez PP za tutéž cenu.

3.7.2020 11:04

Kdo ví, jestli se nesekli o nulu :-)
Na to zacházení se psy máme pár zákonů - registrace a čip před prodejem + opustit psa jen tak nesmíte, to je zas zákon na ochranu zvířat..
Takže až se bude hledat majitel uvázaného psa u popelnic, najde se podle čipu kupec nebo původní chovatel - a ten zas poví - já ho prodal tomu a tomu...
..máte na to kupní smlouvu? ne? tak je váš.
Jasně že skončí v útulku, ale když se ty čipy a reg. zkontrolují, tak jeden nebo druhý už bude příště přemýšlet.
To je teorie.
A jak to nejde, to už si doplníte :-)

3.7.2020 11:08

No a odpoví mi někdo (zadavatelka např. by mohla, prosím), jestli to bude tak hrozné, když bude cena 2000kč?
Pro mě to nejsou nijak moc "peníze", jo, možná ta nová konvička.. ta až se rozbije, tak vyhodím a skočím na náměstí pro novou.

3.7.2020 12:36
LájošM

XXX.XXX.14.251

Růže590 napsal(a):

To hlavní není ta cena. Vždyť ani vy nechápete, o čem množírny jsou. Jen naplano moralizujete nad cenou. Ale o ni nejde, jde o to, jak si zjišťují zájemci informace o svém štěněti, co jim je a není jedno.

A že v inzerátu prodejce nelže je podle vás špatně? Začněte u sebe, trochu se zamyslete a zkuste si popřehazovat priority.

3.7.2020 14:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Terven napsal(a):
Jak je zacházeno s jejich rodiči nemůžete vědět, to zaprvé a zadruhé existují i množírny s PP, zejména u malých plemen, takže ani PP nezaručí, že s rodiči je zacházeno slušně. Všechno je to o lidech, ne o papírech.
Taky mám křížence F1, kterýho jsem kupovala jako štěně - žádná množírna, nýbrž neuhlídání psů v širší rodině u známých. Nikdo z toho neměl radost,fena už starší, měla preventivně naplánovaného císaře, nakonec porodila spontánně. Myslela jsem, jak budou šťastní, když jim od jednoho štěněte odpomůžu, nakonec se na mě málem nedostalo, jakej byl zájem. Kříženci obecně a F1 zvlášť bych řekla, že jsou poměrně v kurzu. S rodiči bylo zacházeno nadstandardně, spali v posteli, štěně dostalo na cestu granule a hračku, očkované, odčervené. Za 8 tisíc teda nebylo, to je fakt, ale zas - ten inzerát výše je férovej. Nikdo tu sumu platit nemusí. A přijde mi, že labíkovitej vořech za osmičku může být daleko menší průšvih než labrador bez PP za tutéž cenu.

Já jsem nikde o papírech nepsala ani slovo - mně je úplně ukradený za co kdo utrácí svý prachy.

3.7.2020 14:59
Terven

XXX.XXX.110.191

Já jsem nikde o papírech nepsala ani slovo - mně je úplně ukradený za co kdo utrácí svý prachy.

Reagovala jsem na to, že vám vadí, jak je zacházeno s jejich rodiči. Tak jsem chtěla naznačit, že na inzerát malého plemene s PP by tu nejspíš nebyla žádná negativní odezva a přitom s rodiči mohlo být zacházeno jakkoli.

3.7.2020 15:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Terven napsal(a):
Reagovala jsem na to, že vám vadí, jak je zacházeno s jejich rodiči. Tak jsem chtěla naznačit, že na inzerát malého plemene s PP by tu nejspíš nebyla žádná negativní odezva a přitom s rodiči mohlo být zacházeno jakkoli.

Ne, mně vadí jak lidi zachází se psy celkově - ať už jsou to množitelé (s PP či bez - zrovna BOM s PP dnes množí šmejdi ve velkým), nebo hlupáci kteří si neuváženě kupují psy, protože je to teď hrozná móda...

Naopak, kdyby nešlo o živé tvory, tak se náramně bavím hlupákama, co cpou svý prachy podvodníkům - dobře jim tak!

3.7.2020 15:17
Terven

XXX.XXX.110.191

Ne, mně vadí jak lidi zachází se psy celkově - ať už jsou to množitelé (s PP či bez - zrovna BOM s PP dnes množí šmejdi ve velkým), nebo hlupáci kteří si neuváženě kupují psy, protože je to teď hrozná móda...

Naopak, kdyby nešlo o živé tvory, tak se náramně bavím hlupákama, co cpou svý prachy podvodníkům - dobře jim tak!

Tak to mně vadí taky, jenže to byste se podle týhle logiky musela pohoršovat nad úplně každým inzerátem a nad každým, kdo si pořídí psa.

Neregistrovaný uživatel

3.7.2020 15:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.243

Mamka chtela jakoze zachránit jorka z mnozirny. Nemame podminky na tyrane psy takze jsem ji to rozmluvila. Tri nadherni papirovi bieweri v primerene velikosti dle standardu, zdravi, povahove vyhovujici presne dle slov chovatelky a dohromady me vysli na 3000 co me stala nafta. Pravda nebyly to stenata. 2-8let pejsci. Kdo chce a nechce utracet da se sehnat dobre leccos jen to neni hned. Kdysi jsem mohla mit zadara teba petiletyho papirovyho mesickyho nahace. Krasnej pes. Neuznavam preplaceni paskvilu kde nikdo netusi cp z toho bude kdyz se da sehnat "pes na miru" pri trose snahy skorem zadara

3.7.2020 15:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Terven napsal(a):
Tak to mně vadí taky, jenže to byste se podle týhle logiky musela pohoršovat nad úplně každým inzerátem a nad každým, kdo si pořídí psa.

Nemám čas ani náladu se nad někým pohoršovat, jen jsem konstatovala, jaká je realita.

Růže590

3.7.2020 15:45
Růže590

XXX.XXX.113.11

LájošM napsal(a):
Je každého věc, za kolik si psa koupí. A stejně tak je jen věc prodejce, za kolik psa nabídne. Nikdo nemůže nikoho nutit, aby psa prodával za cenu symbolickou. A taky proč by to dělal, když mu kupující své peníze dají? Proč byste měla něco psát prodejci? Pokud je v inzerátu, že pes je bez PP, štěně je čipované, je to podle zákona v pořádku.
To, že jsou lidi hloupí a koupí bez rozmyslu cokoli, je věc jiná. Osvěta tu je, ale stále lidi nechápou, jak svým kupem množírny podporují. Jak moc to psům škodí. S tím ale nic víc bohužel dělat nejde, než stále dokola vysvětlovat, aby se aspoň některým v hlavě rosvítilo.

Já to chápu každého věc, ale pro mě je hranice konkrétně křížence tak 4000? Do té ceny mi to přijde přijatelný, nemyslela jsem cenou symbolickou 500kc. Ale skoro 10 000 za křížence už je v mých očích přes čáru. Ale chápu že 100 lidí 100 chutí. No jak tak čtu tak i vidím spoustu štěňat která nejsou načipovaná, ani naočkovaná. Nechávají očkování na nových majitelích... A teď zrovna jsem narazila na další nabídku a tou je čivava X pomerian za 15 000 a čivava s PP okolo 18 000? 🙄

3.7.2020 16:44

Pomeranč je velmi, velmi drahý, takže polovina pomeranče je přesně za 18 :-)
Prodat psa bez čipu a registrace se nesmí, s tím všichni souhlasíme, je to špatně.
S cenou.. čivava nepotřebuje k množení téměř nic, takže mně se zdá, že 18 tisíc je moc, no co s tím, tak nekoupím. Drahé, moc, přes čáru? Kdo tu čáru namaloval? Záleží, jakou cenu pro Vás mají peníze.
Můj pes je k nezaplacení :-)

3.7.2020 17:13
tero

XXX.XXX.237.200

Vlastně.. kdyby na to byli lidi, tak stačí projet bazos, faunu a sbazar, zajít tam jako zájemce a pokutu za nečipované a neregistrované zvíře jim pěkně osolit. Tím tak 90 % štěkanátek zmizí a je klid. Pro někoho..

Utopie...

Růže590

3.7.2020 17:15
Růže590

XXX.XXX.113.11

Pomeranč je velmi, velmi drahý, takže polovina pomeranče je přesně za 18 :-)
Prodat psa bez čipu a registrace se nesmí, s tím všichni souhlasíme, je to špatně.
S cenou.. čivava nepotřebuje k množení téměř nic, takže mně se zdá, že 18 tisíc je moc, no co s tím, tak nekoupím. Drahé, moc, přes čáru? Kdo tu čáru namaloval? Záleží, jakou cenu pro Vás mají peníze.
Můj pes je k nezaplacení :-)

Já to nemyslela tak že vidím 18tis za čivavu s PP moc, ale myslela jsem tím přesně ten pouhý 3 tisícový rozdíl v částce přes 10 000 mezi křížencem a čistokrevnou rasou s PP.

3.7.2020 17:33

Růže590 napsal(a):
Já to nemyslela tak že vidím 18tis za čivavu s PP moc, ale myslela jsem tím přesně ten pouhý 3 tisícový rozdíl v částce přes 10 000 mezi křížencem a čistokrevnou rasou s PP.

Já Vás chápu. Já vidím 18 za čivavu moc.
:-)
Koukněte na pomeranče.. před chvílí tam byl inz. s pp za 40 tisíc a nyní cena pouze na zavolání. Pak je tam inz., že někdo koupí za 15 s pp a za 6 bez.
Víte co.. lidé neví, kolik ti psi stojí, protože ceny jsou tajné.
Před půl hodinou tam ta cena byla.
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121927365/pomeranian-s-pp.php
ehm
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/122064990/pomeranian-pp-fci.php
a york za 35? co je v červené knize ohrožených druhů?

3.7.2020 17:44

Koukněte na pomeranče.. před chvílí tam byl inz. s pp za 40 tisíc a nyní cena pouze na zavolání. Pak je tam inz., že někdo koupí za 15 s pp a za 6 bez.
ehm

Zrovna nedávno jsem se bavila s kolegyní pejskařkou, proč chovatelé psů neuvádějí ceny svých štěňat. Ani jedna tomu nerozumíme. Já se pohybuju spíš ve světě koní, tam se v inzerátech běžně píšou. Potencionální kupec aspoň ví, na čem je.

3.7.2020 18:52
LájošM

XXX.XXX.14.251

ehm

Víte, proč je york za 35 tisíc?
Proto to jsou zájemci ochotní zaplatit. Nic jiného v tom není.
Kdybyste vy například malovala obrazy a lidé vám za ně byli ochotni dát milion, vy byste je prodávala za tisícovku jen proto, že plátno a barvy jsou za hubičku? Asi těžko.
Cenu určuje jen nabídka a poptávka. A taky móda. Kdyby najednou lidi přestali předražený yorky a pomeranče kupovat, cena by šla rychle dolů.

3.7.2020 18:58
LájošM

XXX.XXX.14.251

Růže590 napsal(a):
Já to chápu každého věc, ale pro mě je hranice konkrétně křížence tak 4000? Do té ceny mi to přijde přijatelný, nemyslela jsem cenou symbolickou 500kc. Ale skoro 10 000 za křížence už je v mých očích přes čáru. Ale chápu že 100 lidí 100 chutí. No jak tak čtu tak i vidím spoustu štěňat která nejsou načipovaná, ani naočkovaná. Nechávají očkování na nových majitelích... A teď zrovna jsem narazila na další nabídku a tou je čivava X pomerian za 15 000 a čivava s PP okolo 18 000? 🙄

No vidíte, nechápete nic.

Ano, hranice hodnoty psa je pro každého jinde. Proč by měla být ale zrovna 4000? Myslíte, že při této ceně už množitel nevydělá a že je to kříženec z dobrého prostředí, kde netýrají jeho rodiče?
Pochybuji.

3.7.2020 20:05

LájošM napsal(a):
Víte, proč je york za 35 tisíc?
Proto to jsou zájemci ochotní zaplatit. Nic jiného v tom není.
Kdybyste vy například malovala obrazy a lidé vám za ně byli ochotni dát milion, vy byste je prodávala za tisícovku jen proto, že plátno a barvy jsou za hubičku? Asi těžko.
Cenu určuje jen nabídka a poptávka. A taky móda. Kdyby najednou lidi přestali předražený yorky a pomeranče kupovat, cena by šla rychle dolů.

Však jo.. Já to jen otočila - proč je to moc za křížence a proč za papíráka ne.
Myslím, že se to stalo docela jen kvůli minulým třem měsícům - lidé sedí doma a děti jsou hrozně uřvané.
Za necelého půl roku se ještě koupí pár ks pod stromek a pak se ceny vrátí do starých kolejí.
Však se skokově zdražilo vše, co slouží doma. Nejen u nás.

Lil

3.7.2020 20:43
Lil

XXX.XXX.82.16

Ale pes bez PP neni vzdy krizenec. Vsechna stenata chovnych rodicu nemusi dostat papiry. Treba kvuli odlisnosti od prisnych standardu chovu nebo. Treba cast ruzoveho cenichu u dalmatina nebo slite skvrny ap. Ale stale jde o stene i vysoce kvalitnich chovnych rodicu a ne o krizence. Takze rozlisujte krizence a cistou rasu bez PP.

3.7.2020 20:50
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Lil napsal(a):
Ale pes bez PP neni vzdy krizenec. Vsechna stenata chovnych rodicu nemusi dostat papiry. Treba kvuli odlisnosti od prisnych standardu chovu nebo. Treba cast ruzoveho cenichu u dalmatina nebo slite skvrny ap. Ale stale jde o stene i vysoce kvalitnich chovnych rodicu a ne o krizence. Takze rozlisujte krizence a cistou rasu bez PP.

Vážně? A na tom jste byla kde?

3.7.2020 20:59

Lil napsal(a):

Mýlíte se. Přikládám čtení pro Vaše studium.

http://www.cmku.cz/data/dokumenty/13-zapisni-rad-cmku-platny-od-25.1.2018.pdf

Zaměřte se na bod 14 čl. X: “ Pokud chovatel nebo chovatelský klub zjistí, že nově narozené štěně vykazuje závažnou vadu vůči standardu FCI, která se dalším vývojem štěněte nemůže změnit, je povinen o této skutečnosti informovat příslušné pracoviště plemenné knihy, a to včetně konkrétního uvedení zjištěné vady. Plemenná kniha označí průkaz původu takových štěňat razítkem „NESTANDARDNÍ“.”

3.7.2020 21:00
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.150

Lil napsal(a):

Jak se u narozeného štěněte dalmatina pozná, že bude mít slité skvrny? Prý se štěňata rodí bílá a dobarvují se cca do roka. To se čeká rok, jestli bude s PP nebo bez PP?

3.7.2020 21:34
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Lil napsal(a):

jo a taky ta nadpočetná že? bejvávalo .................

4.7.2020 00:01
kashttan

XXX.XXX.60.115

Mně vadí trápení zvířat.
Takhle -

Množírny fungují pouze kvůli tomu, že naivní lidi si myslí, že oni přeci poznají množírnu. A jak asi?? Nebo si myslíte, že si někdo dobrovolně koupí štěně ze zahnojené klece.

Jak poznáte, že fena nemá štěňata podesáté? NIJAK

Jen si lžete do kapsy.

4.7.2020 06:28

kashttan napsal(a):
Množírny fungují pouze kvůli tomu, že naivní lidi si myslí, že oni přeci poznají množírnu. A jak asi?? Nebo si myslíte, že si někdo dobrovolně koupí štěně ze zahnojené klece.

Jak poznáte, že fena nemá štěňata podesáté? NIJAK

Jen si lžete do kapsy.

Však minule jste říkal, že produkty jednoho domácího množení jsou ten největší problém útulku.
Nyní by to zas bylo lepší.

4.7.2020 06:56

To je furt dokola.
Normální rasismus - bez (mnohdy) cáru papíru (nemáte test paternity) nemnožit nic - a já jako jedinec s IQ venkovní teploty si nemohu koupit nic.
Bojujte za zákaz inzerce bezpapíráků.
Já si doma nějakou průkazku vytisknu, protože ať se vztekáte jakkoli, nemůžete nikomu nařídit, za kolik má prodávat křížence, ani jestli papíry vytiskne na laserové či jehličkové tiskárně s hlavičkou tradičního nebo zcela nového spolku.
Ani mě neposílejte do útulku pro štěně. Tam štěně není. A nebo si mám vzít dospělého psa.. proč bych to dělala, proč uvolnit místo dalšímu z nějaké slovenské, irské, rumunské, řecké,... osady? Zakažte dovoz psů bez jeho majitele. Hned třetina problému zmizí.
Udělejte probírku takových těch společků, co jsou věčně v tv a trápí zvířata, jen aby vedoucí nemuseli do práce. Hned se ukáže skutečný stav - polovina psů imaginárních nebo v nevyhovujících podmínkách. Taky mohou vrátit ukradené psy, to jim pár kousků též ubyde.
Vyžadujte kontroly registrací čipů, jděte pracovat na SVS, KVS, na finančák, k MP,..
Zařiďte věci tak, aby se činnost množírnám (čti: vše, co nemá papír politý svěcenou vodou) nevyplatila.
Přeháním? Já nevím, nepřehání ten druhý tábor?
Tady se roky žvaní - množírny fuj. Zařídí se čipy, tak se zas čílíte, že na co, taková šikana. Tak ty čipy musíme kontrolovat - no to ne, to je policejní stát, co naše osobní svoboda?!
Musíte si vybrat.
Já si vyberu psa někde na statku, pěkného teriéra, co tam loví myši. Protože já si vybírám psa, jakého potřebuji, jaký se ke mně hodí. A zaplatím za něj, kolik uznám za vhodné.
Lidé musí přijít na to, jestli a jakého psa potřebují.
A narážkami s pošklebky typu "jste se zbláznili, dávat za vořecha z množírny 8 tisíc" na to nepřijdou. Ten člověk z vedlejšího vlákna nyní vezme svého pěkného psíka a odnese ho do nejbližšího útulku.. a ne, neřekne známým, aby si dávali bacha, protože se bude stydět. Blbé. A než tady dostal sodu, tak se mu ten pejsek líbil.

4.7.2020 17:46
ainu

XXX.XXX.40.125

Lil napsal(a):

Mně by zajímalo, co za jedince tyhle lži neustále rozšiřuje. To máte od množitelů, nebo kam na to chodíte? V době internetu a google nalezení relevantní informace trvá pár vteřin.

Oficiální vyjádření Českomoravské kynologické unie - PP po uchovněných rodičích u schváleného vrhu dostávají všechna štěňata:
"Již více jak 20 let, a pravděpodobně i více, platí že všechna štěňata v papírovém vrhu MAJÍ nárok na průkaz původu. Chovatel ani NESMÍ oceňovat štěně z takového vrhu jako bez PP, anebo naceňovat k němu zvlášť průkaz původu. Průkaz je nedílnou součástí štěňěte a to i u štěňat, která z nějakého důvodu nejsou "vhodná" pro další chov či výstavy. Vše řeší Zápisní řád ČMKU : http://www.cmku.cz/cz/rady-a-predpisy-cmku-152
Otázku je proto třeba spíše otočit a najít normativ, který by snad hovořil o nadpočetných štěňatech,která nesmí dostat průkaz původu. Normativy pod ČMKU o tom v žádném případě nehovoří."
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1260304267372193&id=692032327532726

4.7.2020 20:42

"Otázku je proto třeba spíše otočit a najít normativ, který by snad hovořil o nadpočetných štěňatech,která nesmí dostat průkaz původu".

Výraz "nadpočetné štěně" už mnoho let neexistuje. Naopak, chovatel s řádně registrovanou chov.st. nesmí produkovat štěňata bez PP. Takže všechna štěňata, která odchází z chov.st. musí mít PP.
Řešilo se nedávno v jiném vlákně.

4.7.2020 20:45
GAELLE

XXX.XXX.55.67

nadpočetná štěnata byla za socíku tak asi před 40 lety co si vzpomínám. PP dostalo snad pouze 6 nebo 7 štěnat................

4.7.2020 21:03

GAELLE napsal(a):
nadpočetná štěnata byla za socíku tak asi před 40 lety co si vzpomínám. PP dostalo snad pouze 6 nebo 7 štěnat................

V podstatě "nadpočetná štěňata" nebyla ani tenkrát. Počet štěňat se reguloval s ohledem na fenu. Nebylo ani mléko pro štěňata, ani speciální kaše ani štěněcí granulky. Proto se nechával jen určitý počet štěňat, aby vrh fenu zcela nevyčerpal. Ale ta "nadpočetná" se nesměla odchovat! Jedině, když chovatel dokázal, že má kojnou fenu, případně dlouholetý chovatel vzácného vrhu mohl k odchování většího počtu štěňat dostat povolení. Musel se zaručit, že štěňata bude dokrmovat tak, aby fena netrpěla a štěňata vyrostla zdravá. Pak ale všechna dostala PP. Obrázky s vrhem 10. i 12. štěňat pod fenou, které jsou dnes k vidění, byly tenkrát nemyslitelné.

4.7.2020 21:08
GAELLE

XXX.XXX.55.67

V podstatě "nadpočetná štěňata" nebyla ani tenkrát. Počet štěňat se reguloval s ohledem na fenu. Nebylo ani mléko pro štěňata, ani speciální kaše ani štěněcí granulky. Proto se nechával jen určitý počet štěňat, aby vrh fenu zcela nevyčerpal. Ale ta "nadpočetná" se nesměla odchovat! Jedině, když chovatel dokázal, že má kojnou fenu, případně dlouholetý chovatel vzácného vrhu mohl k odchování většího počtu štěňat dostat povolení. Musel se zaručit, že štěňata bude dokrmovat tak, aby fena netrpěla a štěňata vyrostla zdravá. Pak ale všechna dostala PP. Obrázky s vrhem 10. i 12. štěňat pod fenou, které jsou dnes k vidění, byly tenkrát nemyslitelné.

díky za objasnění, už si to nepamatuji. teta tehdy chovala velšteriéry..................

Meleska

5.7.2020 15:38
Meleska

XXX.XXX.255.80

Množírny bych zakázala. Prodejce, který prodává štěně bez PP, má množírnu. Neplatí ani, že rodiče jsou papíroví a že jsou štěňata přespočetná. Nebo jiná výmluva. Od papírových rodičů může být jen papírový pes. Maximálně nebude z nějakého důvodu uchovněn. Za mne ano, peníze za psy bez PP jsou zlodějina.

5.7.2020 17:07
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Meleska napsal(a):
Množírny bych zakázala. Prodejce, který prodává štěně bez PP, má množírnu. Neplatí ani, že rodiče jsou papíroví a že jsou štěňata přespočetná. Nebo jiná výmluva. Od papírových rodičů může být jen papírový pes. Maximálně nebude z nějakého důvodu uchovněn. Za mne ano, peníze za psy bez PP jsou zlodějina.

Ne, opravdu z papírových rodičů nemůže být potomek papírový. Rodiče musí být chovní, aby štěňata měly papíry. Pokud nejsou chovní a mají jen PP, tak jejich potomci jsou bez PP.

5.7.2020 17:15

Huskyjanina napsal(a):
Ne, opravdu z papírových rodičů nemůže být potomek papírový. Rodiče musí být chovní, aby štěňata měly papíry. Pokud nejsou chovní a mají jen PP, tak jejich potomci jsou bez PP.

Tak teď jsem teda úplně zmatená. Jsou plemena, která musí mít kvůli uchovnění nějaké zkoušky - např. lovecká. Pak jsou taková, kterým stačí jenom výstava, nějak obodovaná - je to tak? A jsou i plemena, kterým stačí jenom to PP? Jak je to třeba zrovna u těch huskyů?

5.7.2020 17:28

Tak teď jsem teda úplně zmatená. Jsou plemena, která musí mít kvůli uchovnění nějaké zkoušky - např. lovecká. Pak jsou taková, kterým stačí jenom výstava, nějak obodovaná - je to tak? A jsou i plemena, kterým stačí jenom to PP? Jak je to třeba zrovna u těch huskyů?

Nejak se to zamotava, ze 😁
A aby to bylo jeste slozitejsi, podminky uchovneni se lisi nejen podle plemen, ale i podle zemi
( chov pod FCI)

Takze ano, jsou zeme a plemena, kde je volny chov a kazdy PP pes je chovny

5.7.2020 17:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Každé plemeno pod FCI musí v ČR projít nějakou formou výběru do chovu, kde je rozhodčí, nebo bonitační komise, a ti psa porovnají se standardem (popř. musí ještě splnit další podmínky - výstavy, zkoušky, bonitace, zdravotní testy), a až potom je jedinec zařazen do chovu.

Pouze PP do chovu v ČR nestačí u žádného plemene.

5.7.2020 17:35
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Každé plemeno pod FCI musí v ČR projít nějakou formou výběru do chovu, kde je rozhodčí, nebo bonitační komise, a ti psa porovnají se standardem (popř. musí ještě splnit další podmínky - výstavy, zkoušky, bonitace, zdravotní testy), a až potom je jedinec zařazen do chovu.

díky za vysvětlení

5.7.2020 18:40
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Tak třeba husky musí mít vyšetření kyčlí, očí, nově jednu výstavu a bonitaci. Já bych teda byla pro, aby měli ještě nějakou pracovní zkoušku v zápřahu, když už to je pracovní pes :)

5.7.2020 19:38

Čím jsem starší, tím je mi pp víc lhostejný. Cena za křížence cca 8-10 000, mi sice přijde vysoká, ale pokud by se jednalo o štěně čipované, očkované, viditelně zdravé z podmínek, které by se mi líbily a byl by to pejsek co by se mi líbil, klidně to dám. Pp i podle zdejších diskusí stejně garantuje pouze plemenou příslušnost, zdraví ne.
Takže, vlastně podporuju množírny. A víte co, je mi to už jedno. Tahají se sem, vlastně legálně, psi z ciziny a nabízejí za nesmyslné ceny, kluby nejsou schopné zakročit proti podvodníkům ve svých řadách, atd. Co je proti tomu koupě voříška - pro mě nic.

5.7.2020 20:30

Mně se to z ciziny teda moc legální nezdá. Někde našli psa a za tři dny je u nás.. a já když chci se svým psem pryč, tak musím čekat, než vzteklinové očkování "zabere" a hlavně si nenechat vystavit pas v blbou dobu oproti očkování a čipu.
Je tu ještě dost k řešení. Nezávidím to těm úřadům, málo lidí, ale stejně mě točej.

Koupila bych si typického voříška, ale nekoupila bych si něco, co je vydávané za plemeno, o kterém vím, že má různé trable jako ataxie, hluchota,..
Dřív mi to bylo tak nějak skoro jedno, jaký má původ.. ale v současnosti je chov všeho "čím víc mám, tím víc chci", takže obezřetnost je na místě.
Kam jsme to došli.. jsem zvědavá, kam to dojde za 10 let.

Růže590

5.7.2020 20:50
Růže590

XXX.XXX.113.11

Čím jsem starší, tím je mi pp víc lhostejný. Cena za křížence cca 8-10 000, mi sice přijde vysoká, ale pokud by se jednalo o štěně čipované, očkované, viditelně zdravé z podmínek, které by se mi líbily a byl by to pejsek co by se mi líbil, klidně to dám. Pp i podle zdejších diskusí stejně garantuje pouze plemenou příslušnost, zdraví ne.
Takže, vlastně podporuju množírny. A víte co, je mi to už jedno. Tahají se sem, vlastně legálně, psi z ciziny a nabízejí za nesmyslné ceny, kluby nejsou schopné zakročit proti podvodníkům ve svých řadách, atd. Co je proti tomu koupě voříška - pro mě nic.

Problém je ten že si lidé dovolí i prodávat psa bez zákonného čipu a vakcinace 🤷‍♀️ je to prostě divočina sledovat náš bazoš

5.7.2020 21:24

Růže590 napsal(a):
Problém je ten že si lidé dovolí i prodávat psa bez zákonného čipu a vakcinace 🤷‍♀️ je to prostě divočina sledovat náš bazoš

Čip je povinný, vakcinace u dvouměsíčního štěněte ne.

U psů s PP, kde k chovnosti stačí jen výstava a zdravotní testy, jsou právě zdravotní testy často tou překážkou k uchovnění. Proto nemám nic proti voříškům, křížencům, když se jedná o malá venkovská či společenská plemena, ale zásadně jsem proti štěňatům po neuchovněných rodičích s PP.
A pak proti všemu, kde je křížený pes bul s jiným (pracovním) plemenem.

5.7.2020 21:38

"křížený pes bul s jiným (pracovním) plemenem" prosím?!
proč?

5.7.2020 21:43

Děkuji!

5.7.2020 21:44

Růže590 napsal(a):

Ovšem, takovéhle nejspíš ani zadara.

"křížený pes bul s jiným (pracovním) plemenem" prosím?!
proč?

Já věřím tomu, že buloidní psi nechovají ostrost vůči lidem ( jak se tak o nich říká, že na sobě nechají dříví štípat ), ale když se jejich "zarputilost" pokříží s plemenem, které má naopak ostrost vůči lidem ( pachatelům ) v popisu práce, lze očekávat průšvih.

Netvrdím, že to tak je, je to můj názor - představa.

Huskyjanina napsal(a):
Tak třeba husky musí mít vyšetření kyčlí, očí, nově jednu výstavu a bonitaci. Já bych teda byla pro, aby měli ještě nějakou pracovní zkoušku v zápřahu, když už to je pracovní pes :)

Také děkuji!

5.7.2020 21:47

Já věřím tomu, že buloidní psi nechovají ostrost vůči lidem ( jak se tak o nich říká, že na sobě nechají dříví štípat ), ale když se jejich "zarputilost" pokříží s plemenem, které má naopak ostrost vůči lidem ( pachatelům ) v popisu práce, lze očekávat průšvih.

Je to pravda. Téměř vždy je z toho problém. Ale nejstrašnější, co znám, zatím: lab + bull.
Normálního labulla jsem ještě nepotkala. Ale tak já jsem mladá :-)

5.7.2020 21:49

No, to by mohl být problém. Ale nejsem pejskař.

5.7.2020 22:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Je to pravda. Téměř vždy je z toho problém. Ale nejstrašnější, co znám, zatím: lab + bull.

Ještě horší je bull x NO - to jsou teprve kreténi, když si to nesedne😱

5.7.2020 22:44
fikovnice

XXX.XXX.135.203

No jo no. Tak už jen ten název labull...proč tam vlastně není přehlasované "u"...?

6.7.2020 08:52
juhaj

XXX.XXX.164.121

Kamarád měl kříženec NO- stratford . Jako napíšu to rovnou, nedalo se mu věřit.. Velikost NO, agresivní jak na psy i lidi. Kamarád s ním pracoval, ale věřit se mu nedalo. I veterinář, specialista na psy, se ho bál. Jednou se před vraty kamarád bavil s dobrým známým, co psa znal od malá, tak psa nechal čuchat na volno okolo. Pak se známý rozloučil, otočil, popošel metr a pes ho sejmul tak, že byl týden v nemocnici. A znovu píšu, kamarád sice není extra výcvikář, ale psu se věnoval a snažil se s ním pracovat s ohledem na jeho povahu.

6.7.2020 09:03

Blbý, no. Polovina mozku mu říká - dej si psa a nejez lidi. Druhá polovina říká - jez lidi a nejez psy. Tak co má, chudák schizofrenik, dělat.
Funguje třeba chrt x bull. To je pak bucht. Buchta.
Ne, je to lurcher. A je úplně normální.
Psů se nebojím, oni mě nechcou kousnout .. asi vypadám blbě.. ale labullovi nevěřím.
Prý nejpočetnější pes v USA útulcích.

6.7.2020 09:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

juhaj napsal(a):
Kamarád měl kříženec NO- stratford . Jako napíšu to rovnou, nedalo se mu věřit.. Velikost NO, agresivní jak na psy i lidi. Kamarád s ním pracoval, ale věřit se mu nedalo. I veterinář, specialista na psy, se ho bál. Jednou se před vraty kamarád bavil s dobrým známým, co psa znal od malá, tak psa nechal čuchat na volno okolo. Pak se známý rozloučil, otočil, popošel metr a pes ho sejmul tak, že byl týden v nemocnici. A znovu píšu, kamarád sice není extra výcvikář, ale psu se věnoval a snažil se s ním pracovat s ohledem na jeho povahu.

Jj, přesně - bullové jsou nebezpeční pro zvířata, ale k lidem se jim celkem dá věřit, ale s tím ovčákem to bývá pohroma, když se pak s bullí vervou pouští i do lidí 😱

6.7.2020 09:36
marcel1972

XXX.XXX.157.204

Meleska napsal(a):

Kvůli takovým jak ste vy upálili Husa .Taková moderní inkvizitorka.Každý má právo si koupit psa jakýho chce ,at s PP nebo bez.

6.7.2020 10:56

Nejak se to zamotava, ze 😁
A aby to bylo jeste slozitejsi, podminky uchovneni se lisi nejen podle plemen, ale i podle zemi
( chov pod FCI)

Takze ano, jsou zeme a plemena, kde je volny chov a kazdy PP pes je chovny

Áha. Díky.

6.7.2020 11:02
ainu

XXX.XXX.40.125

marcel1972 napsal(a):
Kvůli takovým jak ste vy upálili Husa .Taková moderní inkvizitorka.Každý má právo si koupit psa jakýho chce ,at s PP nebo bez.

ale jdi ty kecko. bych tě nechala rodit bezPP štěňata jak na běžícím páse, bez potřebné veterinární starosti a pořádného zázemí, a pak můžeš mudrovat, jaké má kdo právo. a ještě do toho motat Husa

6.7.2020 12:02

"Od papírových rodičů může být jen papírový pes".

S tím musím souhlasit. A úplně nejlepší by bylo, kdyby si většina lidí psy vystřihovala.

kololol123

6.7.2020 20:45
kololol123

XXX.XXX.96.72

Růže590 napsal(a):

No čipování je povinné,ale očkováni jen na vzteklinu a tento prcek jeste určite nemá vek na očkování vztekliny.Jiné očkování povinné není,takže nyní lidé prodávají štenata čipovaná a bez prvního očkování,které je stejně vzhledem k imunitě naprosto k ničemu,naopak se zlikvidují protilátky co mělo mimčo od matky a je nechráněné ..., a očkováni a zároven čipování je pro takovou 400 gramovou čivavu pořádná zátěž

6.7.2020 21:37
fikovnice

XXX.XXX.135.11

marcel1972 napsal(a):

Teda naroubovat na psí diskuzi upálení Mistra Jana Husa to chce už velký kus odvahy či spíše otrlosti! Pro mě je Jan Hus pravděpodobně největší Čech a sem se takový příspěvek, jaký píšete, fakt nehodí!

6.7.2020 21:39

fikovnice napsal(a):
Teda naroubovat na psí diskuzi upálení Mistra Jana Husa to chce už velký kus odvahy či spíše otrlosti! Pro mě je Jan Hus pravděpodobně největší Čech a sem se takový příspěvek, jaký píšete, fakt nehodí!

Asi ho k tomu vyburcovalo dnešní datum!

6.7.2020 21:44
fikovnice

XXX.XXX.135.11

Asi ho k tomu vyburcovalo dnešní datum!

No taky mě to napadlo...ale nelíbí se mi to.

Růže590

7.7.2020 16:46
Růže590

XXX.XXX.92.226

marcel1972 napsal(a):

Samozřejmě že je to právo každého, ale (tohle je můj názor) tohle brutálně podporuje množírny, je úplně jedno kdo má jaké zkušenosti a prostředí, a k přes to takový člověk co sotva ví čím psa krmit, si může pořídit psa, a za účelem VÝDĚLKU jej množit a jelikož lidi pěkně zaplatí i za křížence tak je byznys bez omezení na světě. Žádné papíry, zkušenosti, dodržení standardu prostě NIC a člověk si tak na vrhu může vydělat i 40 tisíc a jen proto, že lidé to prostě koupí. Chcete zastavit množírny ale podporujete laiky co kříží psy hlava nehlava za směšné ceny? Tak si Teda plačte nad množírnama, a zároveň podporuje takové věci, které nemají omezení ani hranice, stačí jen nechat obskočit psa psem od souseda, s nulovými zkušenostmi a hned je výplata lepší jak ve fabrice :) a je to tak SNADNÉ! Kdo by to pak přeci nedělal? Lidská hloupost nebere hranice, to je to samé jako protestovat proti násilí násilím,to můžeme teď vidět všude.

Růže590

7.7.2020 17:18
Růže590

XXX.XXX.92.226

A ještě jsem vynechala jednu věc, vím že tu k tomu bude každý argumentovat typu "ale i s PP můžou být s množírny" ale když se nad tím člověk zamyslí, tak jen proto že tohle se může stát i s PP tak jenom kvůli tomu zvětšíte obzor pro lidi bez PP? Tudíž úplně všechny? Takže buď všechno nebo nic? Prostě buď se bude množit vše a všude, vydělávat na tom velké peníze a podporovat se tím všechno živé co si chce vydělat a nemaj ani šajnu o tom jak a co, a za cesty ještě googlí kdy se štěňata mohou odstavit od matky a nebo ten okruh zúžit jen na psy s PP kde je ta pravděpodobnost menší a naopak podpořit slušné chovatele a ne podporovat babku od vedle co si usmysela si pěkně přivydělat k důchodu ? Prostě tímhle se nad tím absolutně ztrácí kontrola. Ale kde je poptávka tam je bohužel i nabídka.

7.7.2020 17:20
marcel1972

XXX.XXX.157.204

ainu napsal(a):
ale jdi ty kecko. bych tě nechala rodit bezPP štěňata jak na běžícím páse, bez potřebné veterinární starosti a pořádného zázemí, a pak můžeš mudrovat, jaké má kdo právo. a ještě do toho motat Husa

Asi máš zateměný mozek, pokud vůbec nějaký máš. V životě jsem nerodil žádná štěňata, i když psy mám celý život. Jestli někdo má doma nějaká štěňata bez PP a vzorně se o ně stará, tak mu naštěstí v dnešní době nemůže nikdo nic.Ten Hus byla pouze parafráze, ale to vy asi nemůžete pochopit.

7.7.2020 17:23
marcel1972

XXX.XXX.157.204

fikovnice napsal(a):

Pro mě Jan Žiška

7.7.2020 17:39
ainu

XXX.XXX.49.2

marcel1972 napsal(a):
Asi máš zateměný mozek, pokud vůbec nějaký máš. V životě jsem nerodil žádná štěňata, i když psy mám celý život. Jestli někdo má doma nějaká štěňata bez PP a vzorně se o ně stará, tak mu naštěstí v dnešní době nemůže nikdo nic.Ten Hus byla pouze parafráze, ale to vy asi nemůžete pochopit.

už kejhá, pan žiška "mám psy celý život, jsem nejchytřejší"

7.7.2020 17:43
impact

XXX.XXX.16.70

marcel1972 napsal(a):
Pro mě Jan Žiška

Myslíte tohoto Žišku? Ten byl ale Petr. Váš kamoš?

http://m.mazlicivnouzi.cz/kauza-liskovec/

Jinýho Žišku neznám, ani Jana. 🤔

7.7.2020 17:49
ainu

XXX.XXX.49.2

impact napsal(a):

asi stejný materiál, jako tohle indiviuum

7.7.2020 17:55

ainu napsal(a):
asi stejný materiál, jako tohle indiviuum

Já tu koukám s otevřenou pusou. To je skutečné? Není možné. Autor do jednoho příspěvku sepsal naprosto vše, co mi na lidech vadí :-)

7.7.2020 18:11
ainu

XXX.XXX.49.2

Já tu koukám s otevřenou pusou. To je skutečné? Není možné. Autor do jednoho příspěvku sepsal naprosto vše, co mi na lidech vadí :-)

je to skutečné. esence utrpení zvířat v jediném postu. už to koluje ve více auditkách, doufám, že se to rozšíří co nejvíc a zafunguje jako prevence pro tyhle krmící individua, o které nikdo nestojí

7.7.2020 18:13
marcel1972

XXX.XXX.157.204

impact napsal(a):

Musim se omluvit za ten překlep ,takže Jane ŽIŽKO promiň!!!!!.Jinak si za vším stojím

7.7.2020 18:18

Ještě Slavoj Žižek je dobrej týpek. :-)

7.7.2020 18:18
impact

XXX.XXX.16.70

ainu napsal(a):
je to skutečné. esence utrpení zvířat v jediném postu. už to koluje ve více auditkách, doufám, že se to rozšíří co nejvíc a zafunguje jako prevence pro tyhle krmící individua, o které nikdo nestojí

Tvl tak to je marast. Dobrý undy. Doufám, že to majitelka krav dotáhne do konce. A ještě bych to zmedializovala, aby si i ostatní de menti uvědomili, že je to krmení cizích zvířat může přijít pěkně draho.

7.7.2020 18:24
impact

XXX.XXX.16.70

Imho tady ti kříženci za tisíce jsou tak good.

7.7.2020 18:32
ainu

XXX.XXX.49.2

A co teprv tohleto, celý text je snůška blbin, telefon neplatný, cena mazec....
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/122274316/vymazlene-stenatko-civavy-dovezu.php
(screen se nahrál poněkud zmenšeně, odkaz na kompletní velikost: https://i.paste.pics/69c30539397d524dc017a21a4cd2ea8f.png )

7.7.2020 19:04

impact napsal(a):

Pane bože, ty to vidíš!

7.7.2020 19:05

ainu napsal(a):
A co teprv tohleto, celý text je snůška blbin, telefon neplatný, cena mazec....
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/122274316/vymazlene-stenatko-civavy-dovezu.php
(screen se nahrál poněkud zmenšeně, odkaz na kompletní velikost: https://i.paste.pics/69c30539397d524dc017a21a4cd2ea8f.png )

Jasně, od pohledu zdravé štěně. Vrrr!

7.7.2020 20:25

impact napsal(a):

To snad je fór. Fakt někdo může koupit místo štěněte čivavy štěně tibetské dogy? To si někdo dělá srandu....Štěně tibetské dogy už je při narození větší než dospělá čivava :-)). Tak nevím, kam pak dala oči i veterinářka.

7.7.2020 20:27

Růže590 napsal(a):
Samozřejmě že je to právo každého, ale (tohle je můj názor) tohle brutálně podporuje množírny, je úplně jedno kdo má jaké zkušenosti a prostředí, a k přes to takový člověk co sotva ví čím psa krmit, si může pořídit psa, a za účelem VÝDĚLKU jej množit a jelikož lidi pěkně zaplatí i za křížence tak je byznys bez omezení na světě. Žádné papíry, zkušenosti, dodržení standardu prostě NIC a člověk si tak na vrhu může vydělat i 40 tisíc a jen proto, že lidé to prostě koupí. Chcete zastavit množírny ale podporujete laiky co kříží psy hlava nehlava za směšné ceny? Tak si Teda plačte nad množírnama, a zároveň podporuje takové věci, které nemají omezení ani hranice, stačí jen nechat obskočit psa psem od souseda, s nulovými zkušenostmi a hned je výplata lepší jak ve fabrice :) a je to tak SNADNÉ! Kdo by to pak přeci nedělal? Lidská hloupost nebere hranice, to je to samé jako protestovat proti násilí násilím,to můžeme teď vidět všude.

Větší blábol jsem tady snad ještě nečetla. Nebo už dlouho ne.

"Lidská hloupost nebere hranice"
I když sem tam se i fakt objeví.

7.7.2020 20:28

Růže590 napsal(a):
A ještě jsem vynechala jednu věc, vím že tu k tomu bude každý argumentovat typu "ale i s PP můžou být s množírny" ale když se nad tím člověk zamyslí, tak jen proto že tohle se může stát i s PP tak jenom kvůli tomu zvětšíte obzor pro lidi bez PP? Tudíž úplně všechny? Takže buď všechno nebo nic? Prostě buď se bude množit vše a všude, vydělávat na tom velké peníze a podporovat se tím všechno živé co si chce vydělat a nemaj ani šajnu o tom jak a co, a za cesty ještě googlí kdy se štěňata mohou odstavit od matky a nebo ten okruh zúžit jen na psy s PP kde je ta pravděpodobnost menší a naopak podpořit slušné chovatele a ne podporovat babku od vedle co si usmysela si pěkně přivydělat k důchodu ? Prostě tímhle se nad tím absolutně ztrácí kontrola. Ale kde je poptávka tam je bohužel i nabídka.

Dtto

7.7.2020 20:34
Terven

XXX.XXX.110.191

To snad je fór. Fakt někdo může koupit místo štěněte čivavy štěně tibetské dogy? To si někdo dělá srandu....Štěně tibetské dogy už je při narození větší než dospělá čivava :-)). Tak nevím, kam pak dala oči i veterinářka.

Vypadá to jako fór, ale děje se to častěji než byste řekla. Náš úplně nejlepčejší kamarád, jehož páníček má ty nejlepčejší pamlsky, byl kupován jako nejmenované poměrně atraktivní plemeno s kohoutkovou výškou v dospělosti kolem 40 cm a hmotností kolem 15 kg. Prodej proběhl na benzínové pumpě a pejsek je dnes velikosti poníka a váží kolem 60 kg
Ovšem tibetská doga namísto čivavy samozřejmě vede

7.7.2020 20:36

Terven napsal(a):
Vypadá to jako fór, ale děje se to častěji než byste řekla. Náš úplně nejlepčejší kamarád, jehož páníček má ty nejlepčejší pamlsky, byl kupován jako nejmenované poměrně atraktivní plemeno s kohoutkovou výškou v dospělosti kolem 40 cm a hmotností kolem 15 kg. Prodej proběhl na benzínové pumpě a pejsek je dnes velikosti poníka a váží kolem 60 kg

Pejsek velikosti poníka - a tak je to pořád.

7.7.2020 20:39

Dneska se k nám do práce snažili proniknout s pidi pejskem-štěňátkem. Bylo rezavé, ježaté, hubené, nohaté a prý pomerian. Pán už tušil, zkoušel "to není pes, to je liška". Ani jsem se neptala, kolik za něj dali.

7.7.2020 20:49

U mě pořád vede, jak nějací borci koupili na trhu štěně a ejhle ono se z toho vyklubalo medvídě.

7.7.2020 20:49

Terven napsal(a):

No ale ten vlastně vydělal - dostal víc :-)

7.7.2020 20:55
Terven

XXX.XXX.110.191

No ale ten vlastně vydělal - dostal víc :-)

Tak určitě...a vydělal nakonec i pes. Páníček to vzal statečně, tráví spolu hodiny venku, pes má obrovskej harém fen z okolí díky páníčkovo naditému pamlskovníku...měli oba štěstí v neštěstí.
Málokdo by rozdejchal koně místo SBT.

Růže590

7.7.2020 21:00
Růže590

XXX.XXX.113.11

impact napsal(a):

Ještě nedávno jsem na tuhle nabídku koukala 😃 ale od prodejce... Jakože čivava v tom psovi není ani omylem a Jack Russel tam taky moc vidět není😃 no bůhví co to je za kombinaci 😆

7.7.2020 21:10

Místo SBT?

7.7.2020 21:15
Terven

XXX.XXX.110.191

Místo SBT?

No, jo

7.7.2020 21:22

Terven napsal(a):
No, jo

Tak ale teda smekám, protože to by rozdýchal málokdo. Jasně, z jorka je 10kg, to se stává, ale že si nechám psa, který měl mít 18kg a má "80" jako bernardýn a třeba žiju v bytě, .. víte co.. lidé pak říkají "daruji z důvodu alergie".
Ale zas .. když jsem uzavřená osoba, dostanu nějakou intergalaktickou náhodou psa hyper společenského a kvůli němu na mě všichni na ulici mluví.. a tak podobně.

8.7.2020 08:07

ainu napsal(a):

Ježiš, to je materiál. Kromě krmení i ten přístup, že když nemám peníze, tak musím mít všechno zadarmo a ten, kdo mě v tom brání, je hrozně ošklivej.

8.7.2020 08:43
Moyda

XXX.XXX.147.89

A ještě ta drzost majitelů si oplotit sad, vždyť se jim o to ti lidé léta starali a i úrodu jim sklízeli. Drzost drza hamižná .

8.7.2020 11:21
Varaxi

XXX.XXX.1.226

marcel1972 napsal(a):
Pro mě Jan Žiška

Pro mě Jára Cimrman.

Ale to s těma kravama... To mi hlava nebere. To fakt někoho překvapuje, že si oplotí majitel vlastní pozemek? Že vadí, když někdo chodí krást?
Fakt z toho nemůžu.

Janae1

8.7.2020 11:37
Janae1

XXX.XXX.160.6

Varaxi napsal(a):
Pro mě Jára Cimrman.

Ale to s těma kravama... To mi hlava nebere. To fakt někoho překvapuje, že si oplotí majitel vlastní pozemek? Že vadí, když někdo chodí krást?
Fakt z toho nemůžu.

To bude nějaká recese.....musí to být recese......
Nebo nějaká výchovná lekce od nějakého spolku......
Nikdo takový přece nemůže existovat.

8.7.2020 11:44

Janae1 napsal(a):
To bude nějaká recese.....musí to být recese......
Nebo nějaká výchovná lekce od nějakého spolku......
Nikdo takový přece nemůže existovat.

Ale jo, existuje. Máme takovýho souseda. Už je dva roky v exekuci a barák jde za měsíc do dražby. Protože banka ty půjčený peníze chce vrátit.

8.7.2020 13:23

Varaxi napsal(a):
Pro mě Jára Cimrman.

Fakt z toho nemůžu.

Proč by nemohl? Léta si celá vesnice ( nebo aspoň půlka ) chodila do sadu, který nikdo nečesal na jabka a teď to má být jinak? A ještě k tomu nějaká zazobaná městská náplava? Ať si jabka koupí v supáči, jako to dělali doteď - peněz mají dost, když si mohli koupit sad ( nebo jen oplotit dědictví? - taky stojí peníze ). No, však oni si s tím na vsi poradí, každý plot se dá probourat.

Růže590

8.7.2020 14:38
Růže590

XXX.XXX.113.11

Další chudák :) pořád tady mají někteří námitky ohledně vysokých cen kříženců?

8.7.2020 14:46
Terven

XXX.XXX.110.191

Růže590 napsal(a):
Další chudák :) pořád tady mají někteří námitky ohledně vysokých cen kříženců?

Tak to je fakt zajímavý...taky to měla bejt čivava x jack russel, text podobnej jako v tom inzerátu, co sem dávala impact, jen tady to psala Monika a ten inzerát od impact zřejmě chlap. Jsou to jedny a ti samí lidi a koupili víc štěňat anebo je to trik prodejců?

8.7.2020 14:51

Terven napsal(a):
Tak to je fakt zajímavý...taky to měla bejt čivava x jack russel, text podobnej jako v tom inzerátu, co sem dávala impact, jen tady to psala Monika a ten inzerát od impact zřejmě chlap. Jsou to jedny a ti samí lidi a koupili víc štěňat anebo je to trik prodejců?

Máte pravdu, jako přes kopírák.

8.7.2020 14:52

Terven napsal(a):
Že by zdroj byl toto?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/121999251/civava-x-jack-russel.php

Nejspíš, prostě potřebují prodat. Jakkoliv.

8.7.2020 14:53
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marq napsal(a):
SBT bez PP za 20.000,-
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/122249825/stafordsirsky-bulterier.php
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/122250297/stafordsirsky-bulterier.php

slevička
no nekup to

8.7.2020 14:56

marq napsal(a):
SBT bez PP za 20.000,-

A hele, přitvrdili! Týden, dva zpátky byli za 15 000. Nejhorší je, že se určitě někdo chytí. Ach jo!

8.7.2020 14:58
Terven

XXX.XXX.110.191

6 týdnů, odběr možný ihned a za pětku...nekup to
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/122374176/prodam-stenata-mensiho-vzrustu.php

8.7.2020 14:58
GAELLE

XXX.XXX.55.67

A hele, přitvrdili! Týden, dva zpátky byli za 15 000. Nejhorší je, že se určitě někdo chytí. Ach jo!

a pak bude - zbavím se agresivního psa.
Alergie, malé děti atd.

8.7.2020 15:04

GAELLE napsal(a):
a pak bude - zbavím se agresivního psa.
Alergie, malé děti atd.

Pořád dokola!

8.7.2020 15:06

Terven napsal(a):
6 týdnů, odběr možný ihned a za pětku...nekup to
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/122374176/prodam-stenata-mensiho-vzrustu.php

Třeba opravdu nevyrostou...

8.7.2020 15:17

To jsou všechno oškliví psi. Začervení, vypelichaní, žádná jiskra v oku. Jestli je nedají za polovinu, tak skončí v lese.

8.7.2020 15:28

marq napsal(a):
SBT bez PP za 20.000,-

To není SBT. Teda jo, ten, co o něm mluví Terven :-)
Bude mít tak 50kg.
Ani amstaff není takový knedlík jak tohle štěně.
Takže labroušek nebo
https://www.youtube.com/watch?v=48tuXZPTxAA

8.7.2020 16:57

Terven napsal(a):
No a 6 a půl za toto
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/122328584/stenata.php

smazáno
asi sousedé :-)
https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=3656672&idphone=697633&jmeno=David%20Homolka

8.7.2020 17:38

Máte pravdu, jako přes kopírák.

Mě se hned zdálo divný....že by si spletli čivavu s tibetskou dogou!! Jasně klamavý inzerát, asi má odradit od koupě čivav bez PP. Že by ze štěněte kupovaného jako čivava mohlo vyrůst bůhví co.
No to mohlo, ale.....

8.7.2020 18:22
marq

XXX.XXX.160.41

marq napsal(a):
SBT bez PP za 20.000,-

Tak fenka zmizela. Prodáno

9.7.2020 12:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

marq napsal(a):
Tak fenka zmizela. Prodáno

Fenka zmizela, ale pes za 20 by se ještě našel https://zvirata.bazos.cz/inzerat/122390721/stafordsirsky-bulterier.php

Jinak ještě k těm velikostem výše - kamarádka si takhle brala křížence, vědomě s tím, že je to kříženec, za náklady na očkování a odčervení, prostě skoro zadarmo. Matka byla bígl, otec berňák. Kamarádka měli v rodině vždycky malé psy, po kolena, křížence. Paní jí ukazovala dospělého psa z předešlého vrhu, kde byli stejní rodiče - byl tak ke kolenům, prostě asi jako bígl, ideální. I když teda počítala s tím, že třeba bude o něco větší po tátovi. No a psovi je teď cca 6 a má k 50ti kg... Přitom jako štěně fakt nevypadal na obra.

Ono je to u těch kříženců docela zrádné ta velikost. Já když si brala křížence, tak vážil v době odběru 4 kg - a opravdu mu byli dva měsíce a opravdu nebyl hubený nebo tak. Nakonec má 30 kg a je větší než jeho matka i otec. Pak když jsem si kupovala fenu (s PP), tak měla v době odběru taky 4 kg (byli úplně stejně velcí), ale ta má v dospělosti 15 kg...

Nicméně splést si něco jako čivavu s něčím jako tibetskou dogou, to už je docela extrém

9.7.2020 13:44
fikovnice

XXX.XXX.135.131

marcel1972 napsal(a):
Pro mě Jan Žiška

A to byl nebo je kdo, prosím???

9.7.2020 13:45
fikovnice

XXX.XXX.135.131

marcel1972 napsal(a):
Musim se omluvit za ten překlep ,takže Jane ŽIŽKO promiň!!!!!.Jinak si za vším stojím

Překlep??? Jak daleko máte na klávesnici od sebe písmena ž a š?

Přidejte reakci

Přidat smajlík