Jaká je cena císařského řezu u feny malého plemene?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Radulice

29.7.2020 08:03
Radulice

XXX.XXX.14.129

Dobrý den,
Chtěla bych požádat o radu... Budeme kupovat štěně s PP, s chovatelem jsem byla v kontaktu dlouho před porodem a měli jsme dohodnutou cenu za štěně . Štěňata se narodila pár dnů před termínem císařsky řezem. Chovatel nyní cenu za štěně navýšil o 3000 kč s tím, že měl výdaje navíc díky císaři. Štěňata jsou celkem čtyři a mně se to navýšení ceny zda poměrně vysoké.
Mohl by mi prosím, někdo zkušený poradit zda je takový postup normální?
Předem velice děkuji za zkušenosti!

29.7.2020 08:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.97.0

Radulice napsal(a):
Dobrý den,
Chtěla bych požádat o radu... Budeme kupovat štěně s PP, s chovatelem jsem byla v kontaktu dlouho před porodem a měli jsme dohodnutou cenu za štěně . Štěňata se narodila pár dnů před termínem císařsky řezem. Chovatel nyní cenu za štěně navýšil o 3000 kč s tím, že měl výdaje navíc díky císaři. Štěňata jsou celkem čtyři a mně se to navýšení ceny zda poměrně vysoké.
Mohl by mi prosím, někdo zkušený poradit zda je takový postup normální?
Předem velice děkuji za zkušenosti!

Je na vás, jestli tu cenu akceptujete, nebo budete hledat štěně jinde.

Jinak pokud se ten císař dělal "preventivně" ještě před termínem, tak s tim chovatel počítal - nebyla to zadná nárazovka pri komplikacích (tam by se na 12 tis dokázal dostat, ale při řízeném císaři u malého plemene spíš ne)

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2020 08:26

jako i kdyby to byla narazovka - me to stejne neprijde normalni, pocitat cenu stenete podle nakladu.
kdyz by se narodili 3 budou to 4 tisice?
nebo kdyz jedno uhyne -rozpocita jeho planovanou prodejni cenu na ostatni

29.7.2020 08:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jako i kdyby to byla narazovka - me to stejne neprijde normalni, pocitat cenu stenete podle nakladu.

No, hlavně při dnešních vyšponovaných cenách štěňat se chovatel malého plemene "zahojí" i při tom císaři, pokud odchová 4 štěňata.

29.7.2020 09:14

Poslední fenku mám taky z vrhu po císařským řezu a žádný navýšení ceny se nekonalo. Myslím, že chovatelka mně psala, kolik to stálo, zkusila bych prohledat v messengeru.

Radulice

29.7.2020 09:34
Radulice

XXX.XXX.14.129

Přiznávám, ze me tento pristup chovatele prekvapil, proto se ptám, zda je to standartní postup... nebo mám zkoušet s chovatelem diskutovat... Snažila jsem se hledat i ceníky z veteriny za císaře a zdá se mi, že těch 12000 je dost. Ale nemám v tomto ohledu žádné zkušenosti.
Mám doma dvě děti, které se na pejska hrozně těší, takže upřímně přiznávám, že je pro mě těžké štěně odmítnout a hledat jinde.

29.7.2020 09:38

Jo, tak jsem našla, bylo to v Praze a 10000, 9 štěňat.

29.7.2020 09:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Radulice napsal(a):
Přiznávám, ze me tento pristup chovatele prekvapil, proto se ptám, zda je to standartní postup... nebo mám zkoušet s chovatelem diskutovat... Snažila jsem se hledat i ceníky z veteriny za císaře a zdá se mi, že těch 12000 je dost. Ale nemám v tomto ohledu žádné zkušenosti.
Mám doma dvě děti, které se na pejska hrozně těší, takže upřímně přiznávám, že je pro mě těžké štěně odmítnout a hledat jinde.

Pokud chovatel cenu stanovil takto, tak není moc o čem diskutovat, pokud nemáte uzavřenou smlouvu o smlouvě budoucí, kde je uvedená konečná cena v původní výši.

Mate zaplacenou zálohu za štěně?

29.7.2020 09:42

"Mám doma dvě děti, které se na pejska hrozně těší, takže upřímně přiznávám, že je pro mě těžké štěně odmítnout a hledat jinde".
A přesně na to chovatel spoléhá. Navíc teď se tu řešilo, že štěňata moc nejsou. Asi s tím nic nenaděláte, zkuste trvat na původní ceně, ale stejně asi neuspějete. Můžete argumentovat tím, že jste si zjišťovala, že se to tak nedělá, že dohodnutá cena by měla platit, ale......konečné slovo bude mít chovatel - nechcete, nechte být.

29.7.2020 10:10

Přesně tak. Přiznám se, že by mě ta situace popsaná zadavatelkou zaskočila. Chápu, že je bolestné, když se nečekaně zvýší náklady na odchov, ale předpokládala bych, že se s tím, že to (= císař, úmrtí štěněte, ...) může nastat, počítá dopředu, a že chovatel domluvenou kupní cenu stanovil tak, aby měl nějakou "vatu" právě pro tyto případy. Zvyšovat kupní cenu na poslední chvíli o tisíce... To se mi nezdá seriózní (a nejde mi o tři litry, ale o přístup - neměla bych v chovatele důvěru). Od takového chovatele bych štěňátko nechtěla, a raději bych si počkala na jiné od někoho, kdo drží slovo (i kdyby ta cena byla ve výsledku vyšší než za toto štěně s přirážkou).

Jinak si myslím, že to dobře vystihla Inspektorka - pokud není smlouva o smlouvě budoucí se stanovenou původní cenou, není o čem diskutovat (a třeba pro mě by to bylo pod úroveň, smlouvat).

29.7.2020 10:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.236.133

Radulice napsal(a):

Jste si jistá, že kupujete štěně s průkazem původu z chovatelské stanice?
Cena byla nějak výrazně nízká, že si může chovatel dovolit štěně "zdražit" o 3 tisíce?
Když se chovatel rozhodne jedno štěně si nechat, navýší cenu o další tisícovku?

Nevím, o jaké plemeno jde, ale hledala bych jinde, protože by se mi takový přístup nelíbil.

29.7.2020 11:07
Markéta80

XXX.XXX.224.55

Radulice napsal(a):

To je přece jen na vás jestli do toho jdete nebo ne. u mne by záleželo jestli o to štěně tolik stojím nebo klidně budu hledat jinde a za kolik jsou štěnata jinde. někdy ty rozdíly jsou dost značné. naše nejmladší je narozena císařem, cena vyšší ale ne kvůli císaři. Cenu chovatelka řekla hned a já řekla že ano Pokud by řekla cenu a za měsíc jí zvedla tak bych řekla že domluva byla jiná

29.7.2020 11:11
GAELLE

XXX.XXX.55.67

S takovou chovatelkou bych nechtěla mít nic společného.
Jedná se skutečně o štěně s pp z chs?

29.7.2020 11:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.97.0

GAELLE napsal(a):
S takovou chovatelkou bych nechtěla mít nic společného.
Jedná se skutečně o štěně s pp z chs?

Taky mi to přijde spíš jako taková množitelská praktika

29.7.2020 12:01

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Taky mi to přijde spíš jako taková množitelská praktika

Mnozitele jsou i mezi chovateli s PP. Kolik je lidi kterým jde opravdu o plemeno jako takové...

29.7.2020 12:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.97.0

Mnozitele jsou i mezi chovateli s PP. Kolik je lidi kterým jde opravdu o plemeno jako takové...

To sice jo, ale při cenách malých plemen, na jejíž uchovnění a odchov jsou minimální náklady je chovatel při odchovu 4 štěňat pořád finančně dost vysmátej na to aby pokryl náklady na císaře, a ještě mu třeba 60 i víc tisic zbyde - ten opravdu nemá potřebu navýšovat kvůli tomu cenu štěněte

29.7.2020 12:24
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.97.0

Ještě chápu třeba u drsnosrstých standard jezevčíků, kde byly ceny štěňat opravdu hodně nízko, ale u plemen, co si drží vyšší cenu mi to přijde trapné.

Radulice

29.7.2020 13:27
Radulice

XXX.XXX.14.129

Děkuji všem za reakce.
Jedná se o malého knirace, původní cena byla stanovena tak, že odpovídala všeobecnému průměru.
Jedná se opravdu o chovatelskou stanici, registrovanou v Klubu chovatelů kniracu, pan chovatel má za sebou mnoho odchovu a kynologii se věnuje roky... (proto jsem ho oslovila, chtěla jsem zkušeného chovatele).
Bohužel- smlouvu o smlouvě budoucí nemám, jen mailovou komunikaci, kde cena byla stanovena.
Je asi pravda, že chovatel tuší, že o štěně opravdu stojíme a dětem budu těžko vysvětlovat, že očekávaný pejsek nebude.
Chtěla jsem hlavně vědět, zda navýšení ceny vzhledem k císaři je běžný postup. Evidentně není ☹
Celá situace mě rozladila - hlavně kvůli principu - i když 3000 nejsou zanedbatelná částka ☹

29.7.2020 13:44

No za mě - pokud někdo nedodrží domluvu, kterou jsme uzavřeli, i když ne oficiálně (smlouvou), nebyl by pro mě věrohodný chovatel, nešla bych do toho.
Taky by mohl těsně před odběrem navýšit cenu s tím, že se já nevím... zdražily čipy, nebo maso, kterým krmil...
"Výdaje navíc", které uvádíte v prvním příspěvku, mají jít za chovatelem, který si nastaví cenu štěňat tak, aby nebyl škodný. Navíc letitý chovatel, ten už moc dobře ví, co se může stát a podělat.

29.7.2020 14:28

Nebo se rozhlédl a viděl, že štěňata nejsou.....kouknul za jakou cenu se prodávají vořeši......
a pak mu něco řeklo "ty troubo".....a je to. Jestli jste prošla recenze, líbí se vám rodičovský pár, projděte s chovatelem ještě jednu cenu.....a uvidíte. Zas tak kategoricky bych ho nezatracovala, jestli má chov v pořádku, štěňata mají patřičnou péči....uvidíte.

29.7.2020 16:43
marushka

XXX.XXX.242.155

Mně se tedy přesně tohle stalo 🤷‍♀️ Už tedy relativně dávno, spojení se mi líbilo a ani mi to tehdy nepřišlo nějak zvlášť divný.. Vlastně jsem se nad tím zamyslela až teď, když čtu tuhle diskuzi..
Císaře jsem pak zažila ještě jako chovatel, stal 5000 Kč, ale na větších klinikách ve větších městech se klidně může vyšplhat i na 20 000. Já osobně jsem cenu za štěňata nenavysovala.

29.7.2020 20:25
fikovnice

XXX.XXX.134.35

Radulice napsal(a):
Děkuji všem za reakce.
Jedná se o malého knirace, původní cena byla stanovena tak, že odpovídala všeobecnému průměru.
Jedná se opravdu o chovatelskou stanici, registrovanou v Klubu chovatelů kniracu, pan chovatel má za sebou mnoho odchovu a kynologii se věnuje roky... (proto jsem ho oslovila, chtěla jsem zkušeného chovatele).
Bohužel- smlouvu o smlouvě budoucí nemám, jen mailovou komunikaci, kde cena byla stanovena.
Je asi pravda, že chovatel tuší, že o štěně opravdu stojíme a dětem budu těžko vysvětlovat, že očekávaný pejsek nebude.
Chtěla jsem hlavně vědět, zda navýšení ceny vzhledem k císaři je běžný postup. Evidentně není ☹
Celá situace mě rozladila - hlavně kvůli principu - i když 3000 nejsou zanedbatelná částka ☹

A kolik že se narodilo štěňat? Googlila jsem teď ceny sekce a je to různé (asi dle velikosti feny) - v průměru se pohybuje u zveřejněných ceníků mezi 5 - 7 tis. Kč. Takže, jak píšou ostatní výše, ten postup chovatele se mi jaksi nezdá, navíc navýšení o 3000 Kč na štěně je nějak moc, ne? Teda jestli jsem nepřehlídla, kolik je štěnd.

29.7.2020 20:27
fikovnice

XXX.XXX.134.35

fikovnice napsal(a):
A kolik že se narodilo štěňat? Googlila jsem teď ceny sekce a je to různé (asi dle velikosti feny) - v průměru se pohybuje u zveřejněných ceníků mezi 5 - 7 tis. Kč. Takže, jak píšou ostatní výše, ten postup chovatele se mi jaksi nezdá, navíc navýšení o 3000 Kč na štěně je nějak moc, ne? Teda jestli jsem nepřehlídla, kolik je štěnd.

Edit: Samozřejmě jsem to přehlídla. Štěňata jsou 4, to je to navýšení teda nějak mooc vysoké. Alespoň podle mě.

29.7.2020 20:46

Štěňat je pět.
Jsem si ho ze zvědavosti našla 😉 Zadavatelka píše 4, možná si chovatel jedno štěně nechává.

29.7.2020 21:20

A jste si jistá?

29.7.2020 21:22

Pokud je to na mě, tak si troufnu říct, že jsem.

29.7.2020 21:31

Pokud je to na mě, tak si troufnu říct, že jsem.

Tak jste šikovná, já jsem ho neodhalila.

30.7.2020 11:26
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.33

Radulice napsal(a):
Děkuji všem za reakce.

Teď jsem našla na bazoši malého černého knírače s PP z Nymburka za 15 tis, odběr 15.09.2020.

Jestli to není ten "Váš" chovatel, tak bych se nad inzerátem a cenou zamyslela.
Předpokládám, že chcete rodinného mazánka a nemáte výstavní a chovatelské ambice.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/122980895/knirac-maly-cerny-s-pp.php

30.7.2020 11:40

Fiona.Praha napsal(a):
Teď jsem našla na bazoši malého černého knírače s PP z Nymburka za 15 tis, odběr 15.09.2020.

Jestli to není ten "Váš" chovatel, tak bych se nad inzerátem a cenou zamyslela.
Předpokládám, že chcete rodinného mazánka a nemáte výstavní a chovatelské ambice.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/122980895/knirac-maly-cerny-s-pp.php

Je to on

30.7.2020 12:10

Když už si teď vymýšlí, počkejte, až se s pejskem něco "stane", to bude jistě extra poctivá reakce chovatele.

30.7.2020 13:20
rapotacka11

XXX.XXX.212.130

Vzpomínám si, několikrát jsem o nich četla.
Ale to je už několik let.
Psali o něm dobře ...
(ale prachy ...)

Tak nevím jak ho hodnotit.
Je to na zadavatelce ...
Nebyl přímo z NB.

30.7.2020 13:28

Tak já taky nevím, jak bych hodnotila. Přesněji - netroufnu si hodnotit. Ale obecně na mě nepůsobí moc dobře ti, co chovají x plemen. A tady jsem jich přes strýčka Gůgla našla 7 (všechny tři varianty kníračů počítám jako jedno plemeno). Může to být ale naprosto v pořádku, proč ne?
Já jen, že jsem v podobné CHS byla a jako ne-e.

30.7.2020 15:00

A neužitečné kusy prodává, pak zas shání fenu.. Působí na mě jako nějaká profi továrna.
Nechci pomlouvat.. třeba cvičí/produkuje pro nějaký účel. Ale tam bych čekala, že se vyzná, nepotřebuje všechny možné inzertní internety.

30.7.2020 15:12
Fiona.Praha

XXX.XXX.237.33

Je to on

Aha
Jen jsem chtěla kouknout, jaké jsou ceny kníračů teď. A našla jsem ho.
Docela by mne zajímalo, kolik stála štěňata v únoru nebo vloni, tj. před coronou.
Napadlo mne, jestli se po zjištění, že nejsou štěňata obecně, nehodí císař jako dobrý důvod k navýšení ceny. A když to přeženu ve spekulacích, zájemci nezjistí, jestli byl porod přirozený nebo císařem.

30.7.2020 15:24

Tak císařem asi opravdu byl

30.7.2020 15:48
rapotacka11

XXX.XXX.212.75

Radulice napsal(a):
Děkuji všem za reakce.

Nechala bych to na vánoce nebo na jaro.
Omrkla bych výstavu(y), pokecala tam ...
ani nemusíte říkat, že sháníte štěně.
Dozvíte se co je třeba.

30.7.2020 15:53

Radulice napsal(a):
Děkuji všem za reakce.

Složila jste nějakou zálohu?
Pokud ne, našla bych si jiné štěně, chovatel nebudí důvěru.
Pokud ano a byla by nižší než ty tři tisíce, co nanovo chce, našla bych si jiné štěně.
Psů je jak psů, tak proč podporovat nenažrance, bůhví, jak ještě cenu do září zvedne.

30.7.2020 17:10
marta1

XXX.XXX.169.240

Nad tímhle se tu ještě nikdo nezamyslel, ale - kolik je vlastně "pár dnů" před termínem? Zadavatelko, o kolik dřív se štěňata narodila?
A jak moc je u psů závažný předčasný porod?

Vzhledem k délce březosti tipuju že třeba 10 dnů před termínem už bude dost průšvih, a každý den k dobru je riziko nějakých pozdějších komplikací menší, ale... není v tomto případě možnost, že štěně bude nějak poznamenáno i zdravotně?

I když se mě to momentálně netýká, budu ráda když tu někdo znalejší napíše víc info, docela mě to zajímá.

30.7.2020 17:26

Podle data na stránkách klubu myslím, že se narodili o šest nebo sedm dní dříve.

30.7.2020 18:12
GAELLE

XXX.XXX.55.67

ani by mi nešlo o cenu ale o to jednání. V budoucnu bych si s takovým "chovatelem" taky nerozuměla. Nákup psa bych zrušila. Děti to jistě pochopí a počkají. Nebo mrkněte na útulky i tam se občas štěnata vyskytnou.

30.7.2020 18:20

Podle data na stránkách klubu myslím, že se narodili o šest nebo sedm dní dříve.

O týden dřív? To mi přijde dost. Nešla bych do toho.

30.7.2020 18:54
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

O týden dřív? To mi přijde dost. Nešla bych do toho.

Přesně - chápu je třeba 60. den pokud je tam jedno velké štěně, ale tohle vypadá, že měla maminka nějaký závažný zdravotní problém, který jí bránil štěňata řádně donosit.
To riziko nemocneho štěněte by mě děsilo víc, než to nefér jednání s cenou.

30.7.2020 18:57

Inspektore a vy pána neznáte? Křestní jméno je v inzerátu výše...

A koukla jsem pořádně,narodili se o osm dní dříve.

30.7.2020 19:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Inspektore a vy pána neznáte? Křestní jméno je v inzerátu výše...

A koukla jsem pořádně,narodili se o osm dní dříve.

Znám jen zběžně - to je ten, co vyhořel, a uhoreli jim psi, ne?

8 dní je mazec - do toho bych nešla, ani kdyby byli zadarmo! Ví se důvod?

30.7.2020 19:18

No já sem dávám jen info, které jde normálně dohledat. Pána neznám a důvodem císaře se nepochlubil.

kniracci

3.8.2020 12:45
kniracci

XXX.XXX.112.141

No,
už se pár let v malých kníračích pohybuji. Nejsem přímo chovatel, ale mám 2 pejsky s vysokými výstavními tituly..
Za mne, od tohoto "pana chovatele" ani omylem, když tak mi napište SZ.
A navíc, toto opravdu není běžný postup a strategie. Pán skutečně vychází z toho, že je momentálně po štěňatech MK veliký boom - už vzhledem ke spojení rodičů a kvalitě štěňat je již 15.000 docela hodně nadsazená částka..Za 18.000 Kč již seženete štěňátko i po velice pěkných, kvalitních a kompletně testovaných rodičí

Pokud mohu radit, raději ještě chvilku počkejte, jistě to dětem nějak rozumně půjde vysvětlit.

A koukněte na http://www.kchk.cz/kryti-seznam-komplet.php - kde najdete většinu narozených, nebo v brzké době se narodících štěňátek..
Přeji šťastnou ruku při výběru.

3.8.2020 20:55

kniracci napsal(a):
No,
už se pár let v malých kníračích pohybuji. Nejsem přímo chovatel, ale mám 2 pejsky s vysokými výstavními tituly..
Za mne, od tohoto "pana chovatele" ani omylem, když tak mi napište SZ.
A navíc, toto opravdu není běžný postup a strategie. Pán skutečně vychází z toho, že je momentálně po štěňatech MK veliký boom - už vzhledem ke spojení rodičů a kvalitě štěňat je již 15.000 docela hodně nadsazená částka..Za 18.000 Kč již seženete štěňátko i po velice pěkných, kvalitních a kompletně testovaných rodičí

Pokud mohu radit, raději ještě chvilku počkejte, jistě to dětem nějak rozumně půjde vysvětlit.

A koukněte na http://www.kchk.cz/kryti-seznam-komplet.php - kde najdete většinu narozených, nebo v brzké době se narodících štěňátek..
Přeji šťastnou ruku při výběru.

A vyberte si pepřáčka, jsou nejlepší :-))

Přidejte reakci

Přidat smajlík