Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

NevimCoTuNapsat

4.8.2020 12:20
NevimCoTuNapsat

XXX.XXX.196.85

Zdravím.. Už dlouho uvažuji co si koupit za psa mám rád větší plemena jako je Husky, Německý ovčák, Pitbull atd.. Žijeme s přítelkyní v bytě oba by jsme nějákého takového pejska chtěli ale nevíme jaký je vhodný do začátku a navíc do bytu.. Psovi bych se celkem dlouho věnoval protože pracuji z domova i když žádná Corona není :D Takže děkuji za případné rady:)

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2020 12:32

Na základě čeho jste udělali tento předvýběr plemen? Jsou to psi velmi odlišní, je to takové ode zdi ke zdi...

Co od psa očekáváte? Jakou by měl mít povahu? Co mu můžete nabídnout za vyžití?

Pro mě pit ani husky nejsou psi, které bych doporučila začátečníkům. Nejsou to psi pro každého.

Pobyt v bytě bude až na výjimky ok (třeba zrovna seveřani asi víc ocení venkovní pobyt) pokud bude mít pes dostatek vyžití.

4.8.2020 12:34

Sorry, ale tohle je tak na "kupte si velkého plyšového medvěda". Copak Vás ani nenapadlo si o nich něco přečíst, podívat se, jak vůbec vypadají, jak se chovají?
Pitbull 20kg pes po kolena, který na trdlování po cvičáku kašle, žere psy a nehlídá vs. vlčák cvičební maniak vs. tažný pes s naprosto jasným účelem pořízení?
Jako vtip dobré :-)
Doporučuji pro začátek Velkou knihu o psech.

4.8.2020 12:36
rapotacka11

XXX.XXX.212.224

https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7566/ktere-je-to-prave/

Vybírejte s tím, kdyby bylo třeba "se psa zbavit" (cca za 5 let),
kdo si vezme třeba toho seveřana?

4.8.2020 12:37

rapotacka11 napsal(a):
https://www.ifauna.cz/psi/clanky/r/detail/7566/ktere-je-to-prave/

Vybírejte s tím, kdyby bylo třeba "se psa zbavit" (cca za 5 let),
kdo si vezme třeba toho seveřana?

Asi nějaký influencer ke kočárku, ta očička jsou tak fotogenická...

4.8.2020 12:50
Sunnyday

XXX.XXX.168.205

S tím NO bych problém neviděla, když si vyberete chovatelskou stanici, která je spíš zaměřena na exteriér a výstavy. Logicky , pokud nechci závodně sportovat, tak si nevyberu pracanta ( Ale to neznámá, že pes bude znát procházku kolem baráku a konec ). Jinak já mám v bytě borderu z výstavní linie a nemůžu si stěžovat. : ) Huskyho bych do bytu v žádném případě nevolila a ten Pitt no, tam člověk musí počítat s tím, že v dospělosti to nebude kamarád se psy. Samozřejmě je myšleno Pitbull s pedem, u křížence těžko říct jaký bude povahově.

4.8.2020 12:56

no prostě to chce v prvé řadě sám sobě zodpovědět, proč psa chci, jaký život mu hodlám nabídnout. Poctivě a bez růžových brýlí.
A dle toho učinit hrubý výběr, aby to dávalo větší smysl, než ten mišmaš v zadání.

4.8.2020 13:31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
no prostě to chce v prvé řadě sám sobě zodpovědět, proč psa chci, jaký život mu hodlám nabídnout. Poctivě a bez růžových brýlí.
A dle toho učinit hrubý výběr, aby to dávalo větší smysl, než ten mišmaš v zadání.

Přesně......ono to není o tom otevřít si atlas plemen a říkat "jéé ten je hezký, ten by se mi líbil" (takhle jsem to dělala jako dítě) nebo, že vidím na nějakém videu na youtube haskouny...a ti jsou fakt boží......jé já chci taky takovýho haskouna, venku vidím frajera s bull psem a fakt hezkým...no s tím by mi to taky slušelo....

Dospělý člověk by si měl opravdu říct....chci psa, mám na něj podmínky, doma s ním všichni souhlasí, tak si rodinko sedneme a řekneme si, jakého psa bychom si představovali (povahově) a co od ně očekáváme, co bych s ním eventuelně chtěl dělat....každý den běhám x-kilometrů a chci parťáka nebo chci dělat poslušnost nebo chci aby pro psa byla zábava i obyčejná procházka a nebo chci parťáka na gauč k televizi, co budu mít problém dostat ho ven, když prší.......a pak teprve když se na něčem shodneme, tak začneme řešit vzhled, co by se nám líbilo.
Taky následně probrat zda vám nebudou vadit chlupy....hlavně období línání je u některých jedinců docela legranda, zda vám nebude vadit resp. přítelkyni, když domů přijdete z prochajdy a pes vypadá spíš jako bahnitá koule......

No prostě nejdřív to proberte a pak sem přijďte zkonzultovat....čekám od psa to a to, chci s ním dělat to a ono, vybrali jsme si tyhle tři plemena, co si myslíme, že se hodí..vybrali jsme správně a jaké bude nejvhodnější.

4.8.2020 13:53

A taky popřemýšlejte o tom, kdo vám bude psa hlídat až......Možná si myslíte, že žádné hlídání nebude třeba, ale na to bych nespoléhala. Poradí si babička s hasky, s pitbulem? Snad nejspíš s tím NO, když bude dobře vychovaný.
Když uvažujete o středním plemeni ( pit ), což erdelterier, kerry blue ter., krátkosrstá kolie, boxer ?
Všechno střední plemena, která můžou být v bytě a méně náročná na výchovu, než ta vámi jmenovaná.

4.8.2020 14:02

NevimCoTuNapsat napsal(a):
Zdravím.. Už dlouho uvažuji co si koupit za psa mám rád větší plemena jako je Husky, Německý ovčák, Pitbull atd.. Žijeme s přítelkyní v bytě oba by jsme nějákého takového pejska chtěli ale nevíme jaký je vhodný do začátku a navíc do bytu.. Psovi bych se celkem dlouho věnoval protože pracuji z domova i když žádná Corona není :D Takže děkuji za případné rady:)

Huskyho prosím ne - budete všichni nešťastní. Pitbula ano - pokud počítáte s tím, že v dospělosti bude žrát jiné psy - a to doslova.

4.8.2020 14:20
GAELLE

XXX.XXX.55.67

z vašeho výběru bych určitě vyřadila husky a pitbul.
Ten NO pro začátečníka by asi šel.
Nepíšete co vše budete se psem podnikat, jakou povahu hledáte.
ten výběr tří plemen mi přijde dost zvláštní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík