Ahoj Fauňáci,
o víkendu u pivka jsme se s kamarádkou pobavili nad nejrůznějšími přezdívkami psů a tak mě napadlo to tu trochu odlehčit a vyzvat všechny milovníky, aby přispěli svojí fantazií a podělili se o přezdívku svého miláčka (myslím čtyřnohého ). Věřím, že se nejeden z Vás pobaví taky!
Tak jak vy říkáte té svojí lásce? (Samozřejmě i kočičí případně).
LiEm
napsal(a):
Ahoj Fauňáci,
o víkendu u pivka jsme se s kamarádkou pobavili nad nejrůznějšími přezdívkami psů a tak mě napadlo to tu trochu odlehčit a vyzvat všechny milovníky, aby přispěli svojí fantazií a podělili se o přezdívku svého miláčka (myslím čtyřnohého ). Věřím, že se nejeden z Vás pobaví taky!
Tak jak vy říkáte té svojí lásce? (Samozřejmě i kočičí případně).
Nynějšímu nijak. Ale když jsem jako malá měla fenku dlouhosrstýho jezevčíka Bellu, tak jsme jí říkali "Vlku" :D
Uživatel s deaktivovaným účtem

My máme takové normální přezdívky. Ale furt mně baví, když si manžel povídá se psem a oslovuje ho "čoveče pse".
janae1

XXX.XXX.160.6
domi.t
napsal(a):
Moja predošlá fenka sa volala Sawannah. Okrem toho,že bola Sawa, bola Ďzawa, Chupina, Juanita, Sawa-žaba...no celkom zábava
Nefret je len Nefret. Zámerne som vybrala meno, aby sa nedalo nejako skrátiť,skomoliť...
Nefret je přece jasná Nefina, Fifina, Nefí, Nesí nebo fretka...
Já na psiny většinou volám jednoduše "holky" jinak nekomolíme,maximálně běžně zdrobňujeme.
janae1
napsal(a):
Nefret je přece jasná Nefina, Fifina, Nefí, Nesí nebo fretka...
Já na psiny většinou volám jednoduše "holky" jinak nekomolíme,maximálně běžně zdrobňujeme.
Vy ste si s tými prezývkami nejako uleteli A viete,že nej by ani nijaká pekná prezývka či zdrobnelinka nepasovala? Vyzerá ako chuligán-velká,svalnatá,uši strapaté a z očí jej nič dobré nepozerá
Náš Tim je ode mě Timurek, Timoušek, Timeček, Tymiandr, Tymián, Timur. Od přítele Timurek, Bublina, Bestie, Trhač.
Koucourci, Bezínek a Matýsek, jsou převážně kluci nebo bráchové (nalezenci, každý z jiného kraje a stejně si někdy musím uvědomit, že vlastně nejsou sourozenci).
Nejlepší přezdívku dal Bezčovi můj bratr, který pravidelně, když k nám přijede, ho oslovuje pouze jako Benzine nebo Benzinku.

Jeeemine, moji psi mají tolik jmen, že si ani na všechny nevzpomenu
Bonbon - Bon, Bony, Bonbonier, Ebonit, Bonifac, Bonimir, Bonislav, Bonduelle...
Cekir - Ceki, Cekistatko, Cukráně, Cukrik, Cukromila, Cekíře, Cekráně, Satáně, Haj*laně...
Společně na ně volám kluci, sulini, psove nebo coklata
Peprnejsi výrazy používám zásadně když pánové mají záchvat puberty

Já svojí fence říkám šmudlinek, hurvísek, hurvajzek, na to i normálně slyší a té před ní, jelikož to byl takový podlejzáček, tak to byl hujer, nebo pižmoniček.
Katka12345
napsal(a):
Náš Tim je ode mě Timurek, Timoušek, Timeček, Tymiandr, Tymián, Timur. Od přítele Timurek, Bublina, Bestie, Trhač.
Koucourci, Bezínek a Matýsek, jsou převážně kluci nebo bráchové (nalezenci, každý z jiného kraje a stejně si někdy musím uvědomit, že vlastně nejsou sourozenci).
Nejlepší přezdívku dal Bezčovi můj bratr, který pravidelně, když k nám přijede, ho oslovuje pouze jako Benzine nebo Benzinku.
Úplně jsem zapomněla na Timovu nejvýstižnější přezdívku... HOVNOMIL.
Asi si většina dokáže domyslet, proč tato přezdívka 😁
Já naší prdelce (ano jedna z přezdívek 😅) říkám hlavně beruško, na což slyší líp jak na jméno. Pak ji říkáme jménem Zašo
(1. Pád Zaša) a Zašenko.
Edit: A ještě mám králíka a té, pokud ji nevolál k sobě, tak říkám příšero. Protože je posedlá ďáblem 😂😂 - kromě mě se jí všichni boji dotknout v kleci a kdykoliv, kdy je vidět, že nechce, aby na ni někdo sahal a taky když ji dávají jídlo, protože většinou jde po ruce místo jídla (ne naschvál... teda doufám že ne)
domi.t
napsal(a):
Moja predošlá fenka sa volala Sawannah. Okrem toho,že bola Sawa, bola Ďzawa, Chupina, Juanita, Sawa-žaba...no celkom zábava
Nefret je len Nefret. Zámerne som vybrala meno, aby sa nedalo nejako skrátiť,skomoliť...
Zámerne som vybrala meno, aby sa nedalo nejako skrátiť,skomoliť
To pak nevím, kde jsem udělala chybu, když mi z Lary stejně udělali Kennyho.

napsal(a):
Cekir - Ceki, Cekistatko, Cukráně, Cukrik, Cukromila, Cekíře, Cekráně, Satáně, Haj*laně...
Moc hezcí psi!
Pes se jmenuje Cooper, říkám mu "Kůpe, Kůpre, Kůpíku, Kůpajz, Kůpí, Pupí, Pupíku, Ňufí, Ňufíku"...Asi po roce jsem mu začala říkat "Cooprosaurus", což se postupem času zkrátilo na Saurus a dodnes mu říkáme "Saure, Sauro" Saurusku, Saurí, Saurone, Saurusi" - a tohle je taková ta přezdívka, na kterou pes slyší stejně jako na jméno a dokonce ji možná používáme i častěji než jméno. Oslovuji ho tak už i venku, na závodech atd... Známí mu ještě říkají "Skůtr".
Fena je Aybee (Ejbí) a ta tolik přezdívek nemá . Klasicky skloňujeme "Ejba, Ejbinka, Ejbina, Ejbule".. Dost často jí ale říkám "čuba, čubí, čubinka" a nebo taky "čůza, čůzí, čůzinka". A v poslední době taky "stvůra, stvůrka, tvůrka, tvor, stvoření" - vůbec nevím, jak jsem na to přišla .
Předešlý pes se jmenoval Max, tomu se říkalo tak různě, ale vždy odvozeně od Maxe. Až se mu pak jednou začala říkat pane Divoký a už mu to zůstalo .
Nejvtipnější přejmenování má v rodině mámy fena, která se jmenuje (spíš jmenovala) Edyna. Protože je malá ,tak si z ní táta začal dělat srandu a říkat jí "sendvič", nechápu jak, ale odvodilo se z toho Čenda. Takže teď se jí neřekne jinak než "Čendo, Čeníku, Čeňku, Čeno" a když zlobí tak "pičeno" . Na původní jméno už vůbec nereaguje a někdy mají rodiče problém si vůbec vzpomenout, jak se původně jmenovala.
Bojčutanovič I. Hrozný, Pašík, Vombat. Když z něj mám radost, tak je to 20kilová Beruška, když mne zlobí, tak je to Soudruh. To je nejhorší nadávka. On soudruhy nerad.
Aros - Arous, Aja, Ronak (kdyz zlobil), uchylak, dedek
Borka - Bobina, Bobule, Bambule, Bibka, Blbka, Blba bloncka (byla dle PP Barbie), Babka
Zaira - Zaja, Zajicek, Zirafa, Jaja, Jajunka
Ciri - Ciril, Curda, Curila plenkovic, Cuza, Cordobsky zlatevcik
Drake - Sir Francis, Dudu, Dudulik, Dem..t, Univerzalni de..l
Eris - Erda, Eruna, Meruna, Meru, Merunka, Svina bezova
Ferida - Feruna, Fretka, Frrr, Frufru, Magor, Zrzi
Gwen - Gweny, Gwendy, Wendy, Vendulka, Beluha
Happy - Pepina, Pepik, Hopik, Grepik, Telatko
Imir - Imirek, Mirek, Mirecek, Blbecek, Labladol
Johanka - Jozin, Jonatan, Tlamoun, Flekate, Hekate, Myslenka
Kitty - Kyticka (byla u nas jen 14 dni a pak umrela, tak jich nestihla vic :( )
Lea - Leonta, Lelonta, Leuse, Pinduse, Leontyna
Masa - Masenka, Netopyr, Kdezasjetakozastara, Gerontik
Nessy - Nesulak, Nesa, Krysa, Stekanatek
Otis - Otokar, Otik, Otoman, Er-otoman, Autista, Poznichjdeskturkovi
Prim - Primon, Primula, Prisera, Prusvihar, Pimi-mimi, Pucmeloun
... dopln si sam, Ifauna to nechce skousnout :)

napsal(a):
Téda...ti jsou úžasní

Tak pokud se jedná o přezdívky, tak u nás je to jasný....vzhledem k tomu, že už jedenáct let je součástí naší domácnosti pes a fena a tudíž se nedá volat ani holky, ani kluci a volat pesani, tak to mi přijde genderově nevyrovnané, protože pes je rodu mužského a tudíž je to vůči feně diskriminační, takže volám "štěňata".
Hlavně je to super v tom, že pes, který je žárlivka, tak následně nepozná, že když říkám "ty jsi moje nynané štěňátko", tak že to říkám Ginuše a je spokojenej, naopak pokud řeknu "Ginuška je moje holka", tak hned říká "a co já?...já jsem přeci maminčin chlapeček "
Jinak manžel říká Gině "Lištičko", ale nevím zda by to neměl přehodnotit....dneska jsme byly s Ginušou v parku, aby taky přišla trochu do civilizace, a jedno dítě volalo "jé...mami hele...ovečka"....no a já standardně říkám "bacha, kobyla jde", protože pořád ještě dupe jako kůň a většinou přikluše a taky asi začala trénovat na velkou pardubickou, což by asi ani tak nevadilo, kdyby po suchém příkopu (mezera mezi sedačkami" nenásledoval taxis, no a taxis je bohužel na gauči ležící panička a protože Gina ještě není ve vrcholové formě a ne vždy taxis přeskočí, tak mám občas prošláplý břicho a říkám jí "Ginušo, nezbláznila jsi se??".....no a ona na to řekne to svoje "já jsem Groot"...teda pokud mezitím neudělá v plně rychlosti otočku na konci gauče a komplet mě nepodupe, když letí zpátky.
No tak, teda - u nás je Viki a Čiki a když má panička záchvat něžnosti, tak jsou Vikulíšek a Čikulíšek- pozor, Čikulíšek poněkud zavání nostalgií, vybavuju si známej čistící a čichací prostředek z dob totality
Z Čiki někdy udělám i Čikitýtu - opět nostalgie a když něco provede, oslovuju jí "pinčová" s náležitě výhrůžnou intonací.
Vikina je občas i Vikejš.

Naše Ronja je po večeři ...tuna a po zažívacích procesech tchořice nebo fretka....při mazlení je macínková...nebo jednoduše po manželovo blbopes.(on to s ní neumí ) ale jinak jí říká královno...

...papillon Kin Kilián zvaný skrzeva svou zvědavost stará Kelišovà nebo Keliš....