Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.9.2020 21:13
zdenula

XXX.XXX.61.44

Mám fenku,
v listopadu jí bude 12 let. Od letošního jara má velké problémy se srdíčkem, před tím jí byl diagnostikován jen šelest, letos již zavodněné srdce. Má opakované synkopy, t.j. chvilkové ztráty vědomí. Velmi špatně se jí dýchá a její stav se stále zhoršuje. Bere léky na odvodnění, ale moc ji nepomáhají. Při sono vyšetření teď v sobotu 5.9. mi pan doktor řekl, že má vodu kolem osrdečníku a kromě toho tam našel i nějaký tmavý stín a řekl, že to může být nádor. Fenka žere, i když málo, pije, ale venčí se jen tak, že se vyčurá a chce domů. Při chůzi stále odpočívá, sedí nebo si i lehne. Vím, že to je špatné, ale můžou mi majitelé-psů-kardiaků poradit, jak je možno pejskovi alespoň trochu ulevit, jsem už z toho docela zoufalá.
Na uspání to podle mě zatím určitě není, ale dívat se na psa, který nemůže dýchat je taky hrozné.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.9.2020 21:26

Asi to nebudete čist ráda, ale na uspání fenky to dle vašeho textu už je. Když nezabírají prášky na odvodnění, ztrácí vědomí, zhoršuje se a nemůže dýchat, je jediný způsob, jak 12leté fence ulevit...

7.9.2020 21:45

Tak to už si nedokážu ani představit nic horšího, než že mi pes umře takhle hnusně - udušením, musí se cítit, jako by se topil, to je prostě úplně nepředstavitelně šíleně hrůzostrašné - a že mi to říkal a že jsem měla možnost ho nechat odejít bez bolesti.

7.9.2020 21:54
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Nechala bych fenku uspat. 12 let je krásný věk.....................představte si sebe na jejím místě. líbil by se vám ještě takový "život" ? ........

7.9.2020 22:05
zdenula

XXX.XXX.61.44

Děkuji za Vaše příspěvky a snahu mi radou pomoct se rozhodnout. Byli jsme u toho nejlepšího, alespoň podle mně, kardiologa v Malešovicích, ale pan doktor o uspání vůbec nemluvil. Fenka se přímo nedusí, ale špatně a zrychleně dýchá. Už jsem v životě musela nechat utratit dva psy, lovecká plemena a vždycky jsem z toho byla doslova nemocná. A teď mám doma krásnou sněhobílou bišonku jako plyšovou hračku a mám jít do toho znova! Hrozné rozhodování!

8.9.2020 07:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

zdenula napsal(a):
Děkuji za Vaše příspěvky a snahu mi radou pomoct se rozhodnout. Byli jsme u toho nejlepšího, alespoň podle mně, kardiologa v Malešovicích, ale pan doktor o uspání vůbec nemluvil. Fenka se přímo nedusí, ale špatně a zrychleně dýchá. Už jsem v životě musela nechat utratit dva psy, lovecká plemena a vždycky jsem z toho byla doslova nemocná. A teď mám doma krásnou sněhobílou bišonku jako plyšovou hračku a mám jít do toho znova! Hrozné rozhodování!

Psala jste, že bere léky na odvodnění. Jen na odvodnění? Musí přece brát něco i na posílení srdce. I lidi to berou léta.

8.9.2020 08:32

Jak píše žínka, musíte snad brát i léky na srdce, ne jen odvodňovací.
Můj pes bere Vetmedin a Benacor + Furosemid.
Zadýchává se, moc toho neujde, ale synkopy žádné, lehání uprostřed procházky taky ne. Je samozřejmě unavený, trochu válčíme se žrádlem, ale celkově mu léky sakra hodně pomáhají.

8.9.2020 09:50

můj kardiak toho bral ještě víc + mu odsávali vodu z hrudníku, a byl relativně v pohodě

primární příčina ale nemusí být srdce, ale to onko

a ta tekutina je v osrdečníku nebo v hrudním koši?
byla odebrána a vyšetřena?

článek o perikardiální efuzi u psů, neboli tekutině v osrdečníku (mimo jiné tam je i větička o tom, že diuretika mohou být kontraindikována, v případě, že....):

https://www.cavlmz.cz/sekce/onkologicka-sekce/specialni-veterinarni-onkologie/ostatni-onkologicka-onemocneni/perikardialni-efuze-u-psu/

8.9.2020 10:22
zdenula

XXX.XXX.60.165

Fenka doposud brala kromě léku na odvodnění také Enap a Vetmedin. Při této terapii měla až 4 x synkopu do týdne. MVDr. Scheer nasadil Furon, Verospiron a Ramil., Enap a Vetmedin vysadil. Nyní posledních 10 dní se synkopa neobjevila. Vodu má údajně kolem osrdečníku a odsátá ani vyšetřena nebyla.

8.9.2020 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

zdenula napsal(a):
Fenka doposud brala kromě léku na odvodnění také Enap a Vetmedin. Při této terapii měla až 4 x synkopu do týdne. MVDr. Scheer nasadil Furon, Verospiron a Ramil., Enap a Vetmedin vysadil. Nyní posledních 10 dní se synkopa neobjevila. Vodu má údajně kolem osrdečníku a odsátá ani vyšetřena nebyla.

Aha, tak dobrý a třeba se to ještě trochu zlepší, při změně léků. Snad tam nebude ten nádor, nějak je toho teď moc

15.9.2020 16:17
zdenula

XXX.XXX.60.176

Dobrý den všem, kteří reagovali na můj příspěvek. Dnes dopoledne moje fenečka odešla do psího nebíčka, bohužel ne sama, ale po poradě na veterině jsem ji nechala ukončit trápení uspáním. Po dalších dnešních vyšetřeních bylo zjištěno, že kromě nemocného, zavodněného srdíčka má vedle něho ještě nádor, který jí utlačuje dýchací cesty a proto to hrozné dýchání. Z rozboru krve bylo zjištěno, že jí selhávají i ledviny, které pracují na 20 %. Moc jsem ji milovala než abych ji od toho trápení nenechala pomoct. Ale všichni, kdo tohle prožili a já už potřetí chápete, jak je mi hrozně. Vrátila jsem se do prázdného bytu, kde leží její pelíšky a misky. Všechno musím uklidit nebo se z toho zblázním.

15.9.2020 17:51

Udělala jste pro svou fenku to nejlepší, co jste mohla. Držte se, hodně síly.

15.9.2020 18:13

...a neseďte doma, běžte mezi lidi, za kamarády.....

15.9.2020 19:08

Udělala jste pro ni to nejlepší, co jste ještě mohla udělat. Vím, že to moc bolí a bolet bude. Ten smutek si odžijte, dejte průchod svým emocím, do ničeho se nenuťte. Držte se.

15.9.2020 20:33
zdenula

XXX.XXX.61.114

Moc vám všem děkuju za psychickou podporu. Musím se s tím samozřejmě srovnat, ale to chce čas. Teď večer je to ještě horší, hlava se mi div nerozskočí.

15.9.2020 21:21
GAELLE

XXX.XXX.66.235

zdenula napsal(a):
Dobrý den všem, kteří reagovali na můj příspěvek. Dnes dopoledne moje fenečka odešla do psího nebíčka, bohužel ne sama, ale po poradě na veterině jsem ji nechala ukončit trápení uspáním. Po dalších dnešních vyšetřeních bylo zjištěno, že kromě nemocného, zavodněného srdíčka má vedle něho ještě nádor, který jí utlačuje dýchací cesty a proto to hrozné dýchání. Z rozboru krve bylo zjištěno, že jí selhávají i ledviny, které pracují na 20 %. Moc jsem ji milovala než abych ji od toho trápení nenechala pomoct. Ale všichni, kdo tohle prožili a já už potřetí chápete, jak je mi hrozně. Vrátila jsem se do prázdného bytu, kde leží její pelíšky a misky. Všechno musím uklidit nebo se z toho zblázním.

Držte se ....................

15.9.2020 22:53
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ani nevíte, jak moc vás chápu. Myslela jsem, že odchod milovaného psa nepřežiju. A taky skoro nepřežila, vážně jsem onemocněla. Snad to zvládnete líp, držím palce

Přidejte reakci

Přidat smajlík