Vaša prezývka tu - odkiaľ sa vzala? :)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.9.2020 10:58
domi.t

XXX.XXX.131.130

Ahojte! :)

Len tak pre zábavu a na odlahčenie v týchto ťažkých časoch ma napadlo urobiť mini prieskum,podľa čoho ste si vymysleli prezývku/nick tu na ifaune.

Moja prezývka je taká istá prezývka, akú som mala v pubertálnych časoch v jednej počítačovej hre V skutočnosti sa nevolám Bella,ale Dominika.

Tak snád sa pri čítaní trocha zabavíme a odreagujeme

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.9.2020 11:22

domi.t napsal(a):
Ahojte! :)

Len tak pre zábavu a na odlahčenie v týchto ťažkých časoch ma napadlo urobiť mini prieskum,podľa čoho ste si vymysleli prezývku/nick tu na ifaune.

Moja prezývka je taká istá prezývka, akú som mala v pubertálnych časoch v jednej počítačovej hre V skutočnosti sa nevolám Bella,ale Dominika.

Tak snád sa pri čítaní trocha zabavíme a odreagujeme

Mně byla přezdívka nějakým zvláštním způsobem přidělena ifaunou. Původně jsem měla složeninu ze svého jména a příjmení, ta najednou přestala fungovat a tak jsem si nechala kometu.

28.9.2020 11:29
domi.t

XXX.XXX.131.130

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mně byla přezdívka nějakým zvláštním způsobem přidělena ifaunou. Původně jsem měla složeninu ze svého jména a příjmení, ta najednou přestala fungovat a tak jsem si nechala kometu.

Aj raketa by nebola odveci

28.9.2020 11:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Podobně. Já si vymyslela divoženku, protože to mě vystihuje. Chodím se psy(teď už psem) po loukách a lesích, sbírám byliny a kytky, chodím za světla i za tmy a baví mě, že jsme tam sami. Jsem taková od dětství. To jsem byla ale víla či bludička (princezna nikdy ) což se na ženskou už nějak nehodí Fauna spadla a vybrali mi nejpodobnější....lesnížínku. No neber to

28.9.2020 11:38
domi.t

XXX.XXX.131.130

lesnížínka napsal(a):
Podobně. Já si vymyslela divoženku, protože to mě vystihuje. Chodím se psy(teď už psem) po loukách a lesích, sbírám byliny a kytky, chodím za světla i za tmy a baví mě, že jsme tam sami. Jsem taková od dětství. To jsem byla ale víla či bludička (princezna nikdy ) což se na ženskou už nějak nehodí Fauna spadla a vybrali mi nejpodobnější....lesnížínku. No neber to

Tak to je dobrý kauf

28.9.2020 11:44
GAELLE

XXX.XXX.66.235

nic originálního - Gaelle (nad e mají být dvě tečky) je jméno mé bretaňské kamarádky v bretonštině .
A Belle díky za dobrý nápad, často jsem přemýšlela z čeho různé nicky asi vznikly

28.9.2020 11:46
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já docela čumím na lesnížínku, že je to nakonec přezdívka, kterou si tak doslova nevymyslela. Přišlo mi to tak specifický, že bych to nikdy netipla na nějaký náhodný generátor tady na fóru. Navíc úplně nechápu, jak se stalo, že vám fauna takhle změnila přezdívky?

Atheiru mám podobně jako Bella... kdysi jsem si potřebovala vymyslet jméno pro herní portál, tak jsem vymýšlela, přemýšlela, až ze mě vypadla Atheira. Prostě se mi to tak samo vnuklo, nemá to žádný hlubší původ nebo připodobnění. V průběhu let se z toho stalo takový moje druhý jméno. Někteří lidé z toho portálu se mi postupně promítli i do reálného života (nebo někteří z reálného se se mnou náhodou slezli i tam) a někteří mi automaticky říkali častěji Atheiro než mým vlastním jménem. Lidi časem z mého života buď odešli úplně nebo jsme se odcizili a vím o nich jen málo, ale tu přezdívku už používám od té doby na internetu nějak automaticky.

28.9.2020 11:48
domi.t

XXX.XXX.131.130

GAELLE napsal(a):
nic originálního - Gaelle (nad e mají být dvě tečky) je jméno mé bretaňské kamarádky v bretonštině .
A Belle díky za dobrý nápad, často jsem přemýšlela z čeho různé nicky asi vznikly

Tiež som baba zvedavá a konečne som to sem dala do pléna

28.9.2020 12:03
Dája6

XXX.XXX.247.40

Dobrý den,
u mě je přezdívka Dája a někde Dača, vymyslela moje přezdívky sestřenice s Bratislavy a to před +-50lety a dodnes je používám kde to jde.
Me jméno je Darina😜.

28.9.2020 12:04
GAELLE

XXX.XXX.66.235

lesnížínka napsal(a):

u tebe jsem to tedy odhadla dobře

28.9.2020 12:27

lesnížínka napsal(a):

Tak to jsme na tom stejně. A divoženku si dokonce i pamatuju!

28.9.2020 12:28

No já to mám podobně jako Atheira......potřebovala jsem login a všechno co jsem si vymyslela bylo už obsazený ať už nějaké odvozené od mého jména "Jana" nebo od jména mojí tehdejší psice "Sára" , takže jsem zkusila něco, co jsem myslela, že nikdo jiný mít nebude...Sardullah...a nejsem tak originální, abych to vymyslela...je to jméno prababičky mého afgána.....přezdívku už používám asi 20 let, takže mě všichni, co se se mnou setkaly někde v internetovém prostředí poznají....pokud chci být opravdu anonymní, tak použiju jinou přezdívku .....

28.9.2020 12:53

na Zvířetník Neviditelného psa kdysi dávno začal psát děsně vzdělanej a moudrej pes. Xerxes Bonoda. Psal články o svém psím životě a cestování z pohledu "mamuta"... A když pak v roce 2006 náhle nebyl... musela jsem to vzít za něj. A místo Xerxe byla Xerxová.
Xerxes byl velkou psí osobností - klidný, důstojný, vše živé milující, neagresivní, stále vrtichvostící pohodář. Nebyl to žádný pasivní balík - stejně jako každá naše doga měl prochozené Jizerky (a nejen je), projezdil a prochodil s námi nejen Čechy, ale i kusy Evropy. Osudový pes?? Asi jo - i když i jeho nástupci byli a jsou báječní... Ale Xerxes byl jen jeden

28.9.2020 13:03
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Bývalý mi říkal Andrýs, jsem Andrea. Já chtěla obyčejně Andrýs, pak Andrysek, nic nešlo, zkoušela jsem asi 6 věcí a nikdy to neprošlo.. Nakonec jsem se naštvala a nasekala tam tolik "e"ček. 3 nebo 30 používám všude od malička. 🤗

Neregistrovaný uživatel

28.9.2020 13:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.108

Leithian příběh z pera mého nej autora Tolkiena. Používán jako mail a pak postupně všude od prváku na střední.

28.9.2020 13:19
domi.t

XXX.XXX.131.130

na Zvířetník Neviditelného psa kdysi dávno začal psát děsně vzdělanej a moudrej pes. Xerxes Bonoda. Psal články o svém psím životě a cestování z pohledu "mamuta"... A když pak v roce 2006 náhle nebyl... musela jsem to vzít za něj. A místo Xerxe byla Xerxová.
Xerxes byl velkou psí osobností - klidný, důstojný, vše živé milující, neagresivní, stále vrtichvostící pohodář. Nebyl to žádný pasivní balík - stejně jako každá naše doga měl prochozené Jizerky (a nejen je), projezdil a prochodil s námi nejen Čechy, ale i kusy Evropy. Osudový pes?? Asi jo - i když i jeho nástupci byli a jsou báječní... Ale Xerxes byl jen jeden

To je fakt KUS psa

28.9.2020 13:27
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Pan Pes

28.9.2020 13:46
juhaj

XXX.XXX.164.121

Dobré téma, přidám se.
Přezdívka je jméno mé první ,,samostatné,, fenky. Když jsem se odstěhovala od rodičů, po zvážení situace jsem se rozhodla pořídit psa. Měla to být fenka( u rodičů byl pes, tak proto), spíš starší ( družstevní byt, 3 patro, tak aby už měla základní návyky), malá( spravovali jsme jízdárnu dál od bydliště, tak aby mohla cestovat i metrem v tašce) a líbí se mi světlejší psí, tak mohla být bílá. No, když jsme s přítelem dojeli do trojského útulku, měli k osvojení ten den jen jednu fenku, takže jsme odjeli s ní. Byly jí necelé 4 měsíce, velká už byla víc než má původní představa, barva černá, jen bílé odznaky. Přítel se v autě na ní zadíval a pravil:,, hele, ona vypadá jako juhaj. No a to už jí zůstalo. Byla úžasná a za 13 let společné cesty jsem nikdy nelitovala, že jsem si jí vzala. Kdyby byl ještě takový kříženec, jdu do něj. Tak je aspoň se mnou v téhle přezdívce, kterou používám i na internetu třeba při hrách.

28.9.2020 14:16
GAELLE

XXX.XXX.66.235

juhaj napsal(a):
Dobré téma, přidám se.
Přezdívka je jméno mé první ,,samostatné,, fenky. Když jsem se odstěhovala od rodičů, po zvážení situace jsem se rozhodla pořídit psa. Měla to být fenka( u rodičů byl pes, tak proto), spíš starší ( družstevní byt, 3 patro, tak aby už měla základní návyky), malá( spravovali jsme jízdárnu dál od bydliště, tak aby mohla cestovat i metrem v tašce) a líbí se mi světlejší psí, tak mohla být bílá. No, když jsme s přítelem dojeli do trojského útulku, měli k osvojení ten den jen jednu fenku, takže jsme odjeli s ní. Byly jí necelé 4 měsíce, velká už byla víc než má původní představa, barva černá, jen bílé odznaky. Přítel se v autě na ní zadíval a pravil:,, hele, ona vypadá jako juhaj. No a to už jí zůstalo. Byla úžasná a za 13 let společné cesty jsem nikdy nelitovala, že jsem si jí vzala. Kdyby byl ještě takový kříženec, jdu do něj. Tak je aspoň se mnou v téhle přezdívce, kterou používám i na internetu třeba při hrách.

to je moc hezký a dojemný příběh. Tipovala jsem složení ze jména (třeba Julie Hájková ) Já zas používám jméno psa a číslo jeho známky jako různá hesla.

28.9.2020 15:01

já to mám jednoduchý.

jsem Ježková, Bodlina od pravěku české Wikipedie, Bodlina byla na fauně obsazená, tak zdrobnělina.

28.9.2020 15:41

Moje přezdívky většinou nějak souvisí s hrami, jelikož se jedná krom zvířat o další můj velký koníček. Tato konkrétně, kterou používám už nějakých 7 let, vznikla z dračáku a z herní série elder scrolls, kde jsem hrávala za kočičí rasu a "tenurr" v jejich jazyce znamená noc. A proto, že jsem hrála většinou za zloděje a assasíny, tak se mi k tomu jméno Tenurri krásně hodilo ...

28.9.2020 15:56

Já mám přezdívku po své první fence, číslo jsem si přidala, protože bez čísla už bylo obsazeno.

28.9.2020 16:05

Já mám zkratku jména Cieszymir, což byl můj koňský dostihovy favorit mých dětských let. Z Cieszymira se stal časem Čestmír, po vynechání samohlasek Cstmr. Dneska je to můj pseudonym i v běžném životě, spousta lidí mě jako "Čestmíra" zná víc, než pravým jménem 😅

28.9.2020 16:20
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Já mám zkratku jména Cieszymir, což byl můj koňský dostihovy favorit mých dětských let. Z Cieszymira se stal časem Čestmír, po vynechání samohlasek Cstmr. Dneska je to můj pseudonym i v běžném životě, spousta lidí mě jako "Čestmíra" zná víc, než pravým jménem 😅

tady jsem měla odhad dobrý akorát jsem netušila že jde o koně

28.9.2020 16:27

GAELLE napsal(a):
tady jsem měla odhad dobrý akorát jsem netušila že jde o koně

To už je hodně dávno, myslím že ho utraceli cca v roce 2007?

28.9.2020 16:46
conie

XXX.XXX.206.202

Taky jsem si dala přezdívku podle svojí fenky, vymodleného brabantíka, na kterého jsem čekala dlouhých 18 let. Už s námi není, ale je nezapomenutelná a třeba zase jednou.....

28.9.2020 17:28
domi.t

XXX.XXX.149.253

conie napsal(a):
Taky jsem si dala přezdívku podle svojí fenky, vymodleného brabantíka, na kterého jsem čekala dlouhých 18 let. Už s námi není, ale je nezapomenutelná a třeba zase jednou.....

Nikdy nehovor nikdy😉

28.9.2020 17:29
domi.t

XXX.XXX.149.253

Fakt zaujímavé čítanie a kopu príbehov,už nech je večer a celé to preluskam😉

Teraz sme prišli s kráľovnou Nefret z údolia Nilu domov z poľa a podľa toho aj vyzeráme😂

28.9.2020 17:33
lifehappens

XXX.XXX.93.112

Ahoj, mimochodem naprosto super téma! ❤️. Moje přezdívka je jen tak. Občas si ji dávám ve hrách apod. když mám deprese a když jsem se tu registrovala nebylo to jinak...úplně na začátku byl nick Meggina, ale po čtení diskuzi jsem si řekla, že přidávat "další" Meggie by mohlo být matoucí. 😅😁

28.9.2020 17:56
eli22

XXX.XXX.58.40

Já po mých fenkách - dvě Elišky (minulé fenky byly Mikinka, Olinka, Daisinka a Sárinka)

28.9.2020 18:10

V mládí jsem cvičila jednu dobrmanku(Anetku) nebyla moje, byla fantastická,nikdy na ni nezapomenu, tak jméno po ní.

28.9.2020 18:13
GAELLE

XXX.XXX.66.235

zatím vedou hry a psí jména. těším se na další příběhy

28.9.2020 19:57
Terven

XXX.XXX.110.191

Nemám příběh - je to složenina jmen - Teri (pes) už nežije, Vendy (kůň) žije

28.9.2020 20:23

Když jste to všecko prozradili, tak už mě to nebaví.
Rok přemýšlím nad druhou částí nicku Terven!

28.9.2020 20:33
Valentko

XXX.XXX.249.230

Moja prezívka ( myslím si že je trápna ) vznikla tak že som sa ponáhľal pri písaní prezívky a tak som si tam naklikal svoje priezvisko. Žiadnu prezývku ktorá by stála za reč nemám tak som si proste dal priezvisko. Inak sa volám David.

28.9.2020 20:55
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

GAELLE napsal(a):
zatím vedou hry a psí jména. těším se na další příběhy

No celkem čumím, kolik je tu pařanů Já jsem ujížděla na úplně těch prvních počítačových hrách v začátcích a zjistila jsem, po 20h hraní, že díky mému sklonu k závislostem bude lepší, už se k žádné hře nepřiblížit, stejně tak jako k alkoholu, cigaretám a drogám např. Bohužel u cukru už v tom jedu natvrdo (právě jsem dožr...talíř krupice, pěkně pogrankované )

28.9.2020 21:01
GAELLE

XXX.XXX.66.235

lesnížínka napsal(a):
No celkem čumím, kolik je tu pařanů Já jsem ujížděla na úplně těch prvních počítačových hrách v začátcích a zjistila jsem, po 20h hraní, že díky mému sklonu k závislostem bude lepší, už se k žádné hře nepřiblížit, stejně tak jako k alkoholu, cigaretám a drogám např. Bohužel u cukru už v tom jedu natvrdo (právě jsem dožr...talíř krupice, pěkně pogrankované )

tak já zas naopak nikdy žádnou hru v životě nehrála myslím teda na pc

28.9.2020 21:02
sufle

XXX.XXX.11.242

Tak já jsem zkoušela všechno možné a vše bylo obsazené.
Tak jsem jen tak v amoku napsala šufle (jako šuplík), ale bez háčku a bylo to.
Takže žádná myšlenka 🙄

28.9.2020 21:05

lesnížínka napsal(a):

tak zjistit to už po 20 hodinách, to je náhodou dobrý

já v podstatě nehraju nic už jen proto, že na to prostě není čas, mám příliš mnoho různých jiných zájmů a taky musím chodit do práce, žejo

28.9.2020 21:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

tak zjistit to už po 20 hodinách, to je náhodou dobrý

já v podstatě nehraju nic už jen proto, že na to prostě není čas, mám příliš mnoho různých jiných zájmů a taky musím chodit do práce, žejo

No na oči jsem neviděla, měla je jak angorák a práce stála(měla jsem přepisovat muži diplomku) takže jsem zjistila, že to není dobrá cesta A vlastně...čumět pořád sem je taky pěkná závislost...z toho se snad vymaním až nebude Worka.

28.9.2020 21:21
GAELLE

XXX.XXX.66.235

lesnížínka napsal(a):
No na oči jsem neviděla, měla je jak angorák a práce stála(měla jsem přepisovat muži diplomku) takže jsem zjistila, že to není dobrá cesta A vlastně...čumět pořád sem je taky pěkná závislost...z toho se snad vymaním až nebude Worka.

ježíš to nepřivolávej

28.9.2020 21:44

já to mám jednoduchý.

jsem Ježková, Bodlina od pravěku české Wikipedie, Bodlina byla na fauně obsazená, tak zdrobnělina.

Nemáte příbuznou A. Ježkovou kdysi na CZU...

Já to mám taky jednoduchý Verun-Veronika, manžel mi tak říká a budu mít i rybník s názvem Verunek , takový malý rybníček.....

28.9.2020 21:47

lesnížínka napsal(a):

No já mám taky pár záseků na hrách.......dlouhé noční hodiny u strategií, vyhulená krabička cigaret, ztuhlý záda a rameno....no děkuju pěkně, už žádný hry nehraju. Je fakt, že za dlouhých zimních večerů mě napadne, že bych si jen tak cvičně zahrála třeba age of empires, ale pak si vzpomenu kolik hodin života mě ta hra stála, když jsem to hrála poprvé a vlastně jsem na sebe naštvaná, kolik času jsem u toho ztratila.

Mám bohužel stejný problém a sklon k závislostem podmíněný slabou vůlí...takže vše na čem bych si mohla vytvořit závislost..od toho prostě rychle pryč, úplně stačí ty blbý cigára

28.9.2020 21:48

Terven napsal(a):
Nemám příběh - je to složenina jmen - Teri (pes) už nežije, Vendy (kůň) žije

A Nitka?

28.9.2020 21:54

No já mám taky pár záseků na hrách.......dlouhé noční hodiny u strategií, vyhulená krabička cigaret, ztuhlý záda a rameno....no děkuju pěkně, už žádný hry nehraju. Je fakt, že za dlouhých zimních večerů mě napadne, že bych si jen tak cvičně zahrála třeba age of empires, ale pak si vzpomenu kolik hodin života mě ta hra stála, když jsem to hrála poprvé a vlastně jsem na sebe naštvaná, kolik času jsem u toho ztratila.

Mám bohužel stejný problém a sklon k závislostem podmíněný slabou vůlí...takže vše na čem bych si mohla vytvořit závislost..od toho prostě rychle pryč, úplně stačí ty blbý cigára

....lze stáhnou do mobilu...hihihi

28.9.2020 22:06
Terven

XXX.XXX.110.191

A Nitka?

Náhlé vnuknutí

29.9.2020 06:49

Jee age of empires, kolik já času nad tím strávila 😅 to byla skvělá hra! 😅

29.9.2020 07:02
domi.t

XXX.XXX.131.130

Ja teraz uvažujem,prečo ma nenapadlo dať si nick Nefret Prázdna hlava asi vtedy či čo.

Nefret Vás všetkých pozdravujem,večer sme si všetky príspevky poctivo prečítali😉

29.9.2020 07:16

....lze stáhnou do mobilu...hihihi

Nejde...hihihi....jsem konzerva a mám tlačítkovej mobil.....

A na hraní her musí být pohodička, alespoň já to potřebuju...velkej monitor, myš, pohodlnná židle a hlavně, aby nikdo neotravoval, takže nejlépe v noci.

29.9.2020 07:22

lesnížínka napsal(a):

Já hrála kdysi akorát Moorhuhn, to se sestřílejí slepice. Bylo to v době, kdy jsme si koupili první pc. Teď už nehraju nic, bylo by mně líto času, který se na to vypráská. Radši si přečtu nějakou knížku.

29.9.2020 07:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

Valentko napsal(a):
Moja prezívka ( myslím si že je trápna ) vznikla tak že som sa ponáhľal pri písaní prezívky a tak som si tam naklikal svoje priezvisko. Žiadnu prezývku ktorá by stála za reč nemám tak som si proste dal priezvisko. Inak sa volám David.

Ale ono to fakt vypadá jako přezdívka.

29.9.2020 07:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

Žádná rakouská císařovna Alžběta. Jen se mi to líbilo, krátké a zapamatovatelné + číslo, neb nicků sisi bylo už přehršel. Snad vzdáleně připomíná mé jméno Zuzana/Zuzka.

29.9.2020 09:20
Varaxi

XXX.XXX.1.226

sufle napsal(a):
Tak já jsem zkoušela všechno možné a vše bylo obsazené.
Tak jsem jen tak v amoku napsala šufle (jako šuplík), ale bez háčku a bylo to.
Takže žádná myšlenka 🙄

Vidíte, a já myslela, že jste od suflé jako od toho zákusku.
Myslela jsem si, třeba ráda vaří nebo je přímo kuchařka, nebo má alespoň ráda sladké... Šufle by mě nenapadlo za sto let. :)

29.9.2020 09:34
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Moje přezdívka také vznikla ze jména mého psa. Jmenoval se Axi.
Kdysi dávno jsem znala jinou internetovou přezdívku - Vrakobor. Vůbec si už nevybavím, kde jsem ji potkala, snad fandom Harryho Pottera, ale líbilo se mi, že mezi těmi anglickými a latinskými přezdívkami zní tak slovansky. Tak jsem si z ní vypůjčila to Vra. A protože jsem chtěla mít jméno rodově neutrální (ne že bych se styděla za své ženství nebo tak, a hlavně před těmi lety to nebylo tak aktuální či zprofanované téma, ale prostě mi přišlo lepší o sobě ze začátku prozrazovat co nejméně...), nechtěla jsem si říkat Axivra. Tak jsem to otočila a Vraxi, ale tam zase splývala ta dvě A, proto jsem přesmykla to Vra na Var. A vzniklo jméno Varaxi.
Můj pes má původ jména mnohem zajímavější - dlouho jsem řešila, jak by se měl můj pes jmenovat. Tenkrát jsem milovala Latinskou Ameriku a její jazyky - španělštinu a portugalštinu. A španělsky se láska řekne Amor, tak jsem chtěla něco přímo odvozeného. A tak vzniklo jméno Amory. Jenomže můj bratr stále říkal Armory (z angličtiny) a to se mi nelíbilo. Tak jméno pro mého psa bylo stále neznámé.
V tu dobu jsme opravovali televizi nebo nějak převáděli ty kanály, nevím, nerozumím tomu. A pamatuji se, že se nejvíce řešil televizní kabel koaxiál. Jednou jsme si o tom povídali a táta říká, hele, to by bylo jméno pro psa, Axi. A bylo to. :)

29.9.2020 09:38

Tak mě hraní her baví, je to jako koukat na dobrý seriál, film, ale lepší, protože člověk mnohdy ovlivňuje celý děj a na zimu nebo do deštivých dnů v bytě je to ideální koníček. Hraji hlavně fantasy, sci-fi příběhové hry, sem tam nějakou strategii, nebo hopsačku ve stylu Maria...hry mě naučily o dost líp anglicky, než škola ...je to můj koníček od dětství, kdy jsem dostala playstation 1 k Vánocům, který mám doma doteď a občas si ty staré hry z nostalgie zapnu i když graficky to je jen pár pixelů ...doma máme místo okrasných váz a obrazů figurky a sběratelské edice her...trika a mikiny mám hlavně s herní tématikou (a kočkama ) a jsem ráda, že přítel je na tom stejně...je programátor, tak měl k těmto věcem taky vždycky blízko. Číst mě baví taky, ale mám tu výhodu, že tomu se můžu věnovat i v práci, když nechodí moc lidí, což je prakticky celé léto ...Jak někdo možná i ví, tak pracuju v obchodě s hrami a herní tématikou, takže jsem přímo u zdroje. A vlastně mít o prodávaných hrách přehled mám i v popisu práce...a ne jen hrách, ale i herních konzolích, kterých doma taky už pár máme ...na tohle jsme dost "magoři", jak by řekla moje maminka .
V karanténě mě dost zachránil Animal Crossing na nintendo switch a Planet zoo na PC (fakt krásná zoo management hra s realistickými zvířaty )..to jako nevím, co bych bez her zavřená skoro měsíc doma dělala ...
Dřív jsme dost jezdívali i na různé herní a fantasy festivaly a vyráběli si kostýmy na tyto akce...ale na to už není čas ani peníze...on jeden kostým spolkne několik tisíc jen to fikne a ne vždy se to povede podle představ, tak se musí začít mnohdy i znovu. Mám spoustu přátel hlavně v této a larp komunitě a je mi to opravdu blízké.

29.9.2020 09:41
Katka12345

XXX.XXX.8.101

Taková pěkná diskuze.
Já se tady původně chtěla zeptat jen na jeden dotaz, tak jsem si hodila rychlou registraci. Chtěla jsem dát jen Katka, to bylo obsazené, takže řada čísel byla druhá možnost. Kdybych věděla, že se tu do diskuzí nakonec tak začtu, tak bych si vymyslela asi něco lepšího 😁

29.9.2020 09:48
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já jsem konzerva. O nové hry jsem se přestala zajímat asi tak s přelomem tisíciletí.
Takže u mě stále letí The Sims, Heroes of Might and Magic III, Age of Empires/Mythology a podobné. Z těch nových jsem akorát hrála Heroes of the Storm, do toho mě zatáhl bratr, protože jim v partě na lance chyběl healer. :)
Nikdy jsem si nemyslela, že hry zabírají až tolik času, ale s přístupem na Steam, který odehrané hodiny počítá, jsem vystřízlivěla. Za rok jsem dokázala odehrát stovky hodin, aniž bych si vlastně všimla. Takže jsem to taky musela začít regulovat. Proto ráda hraju ty Heroes of Might and Magic - je to tahová hra a dá se od toho odejít doslova kdykoli.

29.9.2020 09:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak mě hraní her baví, je to jako koukat na dobrý seriál, film, ale lepší, protože člověk mnohdy ovlivňuje celý děj a na zimu nebo do deštivých dnů v bytě je to ideální koníček. Hraji hlavně fantasy, sci-fi příběhové hry, sem tam nějakou strategii, nebo hopsačku ve stylu Maria...hry mě naučily o dost líp anglicky, než škola ...je to můj koníček od dětství, kdy jsem dostala playstation 1 k Vánocům, který mám doma doteď a občas si ty staré hry z nostalgie zapnu i když graficky to je jen pár pixelů ...doma máme místo okrasných váz a obrazů figurky a sběratelské edice her...trika a mikiny mám hlavně s herní tématikou (a kočkama ) a jsem ráda, že přítel je na tom stejně...je programátor, tak měl k těmto věcem taky vždycky blízko. Číst mě baví taky, ale mám tu výhodu, že tomu se můžu věnovat i v práci, když nechodí moc lidí, což je prakticky celé léto ...Jak někdo možná i ví, tak pracuju v obchodě s hrami a herní tématikou, takže jsem přímo u zdroje. A vlastně mít o prodávaných hrách přehled mám i v popisu práce...a ne jen hrách, ale i herních konzolích, kterých doma taky už pár máme ...na tohle jsme dost "magoři", jak by řekla moje maminka .
V karanténě mě dost zachránil Animal Crossing na nintendo switch a Planet zoo na PC (fakt krásná zoo management hra s realistickými zvířaty )..to jako nevím, co bych bez her zavřená skoro měsíc doma dělala ...
Dřív jsme dost jezdívali i na různé herní a fantasy festivaly a vyráběli si kostýmy na tyto akce...ale na to už není čas ani peníze...on jeden kostým spolkne několik tisíc jen to fikne a ne vždy se to povede podle představ, tak se musí začít mnohdy i znovu. Mám spoustu přátel hlavně v této a larp komunitě a je mi to opravdu blízké.

Taky už teď hraju jen hry, co mají příběh a opravdu spíš příležitostně... (ale teda na PS, PC mě nějak nebaví) Ne tak, že bych u toho seděla týdny a oči měla jak angora, bez nějakýho života kolem.
Beru to jako alternativu filmu, knihy, do které jsem zase o něco víc angažovaná, protože byť chcete nebo ne, stejně to s těma postavama často děsně prožíváte.
Já teda jedu hodně spíš takový ty dobrodrůžo adventury (tomb raider, uncharted atd) a postapo... Naprosto miluju the last of us a hrála jsem to i opakovaně Teď se snažím někde z někoho vymámit druhý díl za nějakou kloudnou cenu z bazaru nebo tak, protože není to zas tak dávno, co to vyšlo a tak jako je to i jedna z těch populárnějších her, tak tomu odpovídá i cena a byť bych si to sice mohla koupit, já si hry zásadně nekupuju nové, ale buď si je půjčuju nebo odkupuju už hrané.

Na cony jsem taky jezdila hodně. Možná jsme se někde i minuly, ani to nevíme.

29.9.2020 10:01
domi.t

XXX.XXX.131.130

Viete,čo je na tejto diskusii to najlepšie? Že konečne chvílu neriešime šteniatka bez PP, agresívne šteniatka, granule vs. BARF,koterce, cikanie na plienky...jednoducho že vieme diskutovať aj o inom než o tých "klasických problémoch" tu.

29.9.2020 10:06

Atheira napsal(a):
Taky už teď hraju jen hry, co mají příběh a opravdu spíš příležitostně... (ale teda na PS, PC mě nějak nebaví) Ne tak, že bych u toho seděla týdny a oči měla jak angora, bez nějakýho života kolem.
Beru to jako alternativu filmu, knihy, do které jsem zase o něco víc angažovaná, protože byť chcete nebo ne, stejně to s těma postavama často děsně prožíváte.
Já teda jedu hodně spíš takový ty dobrodrůžo adventury (tomb raider, uncharted atd) a postapo... Naprosto miluju the last of us a hrála jsem to i opakovaně Teď se snažím někde z někoho vymámit druhý díl za nějakou kloudnou cenu z bazaru nebo tak, protože není to zas tak dávno, co to vyšlo a tak jako je to i jedna z těch populárnějších her, tak tomu odpovídá i cena a byť bych si to sice mohla koupit, já si hry zásadně nekupuju nové, ale buď si je půjčuju nebo odkupuju už hrané.

Na cony jsem taky jezdila hodně. Možná jsme se někde i minuly, ani to nevíme.

Musím říct, že The Last of Us je asi moje nejoblíbenější hra vůbec, tam jsem příběh Joela a Ellie neskutečně prožívala. Mám dohráno teda "jen" 2x, ale je to hra, na jejíž příběh asi nikdy nezapomenu...ke 2 jsem se teda pořád nějak nedostala...vím o čem to bude a nějak se s tím nemůžu srovnat...ale třeba jednou si to zahraju ...
A přesně...na PC mě baví fakt jen různé tycoon hry, nebo strategie, kde se kliká myší...jinak potřebuju ke hraní ovladač ... a ono taky zabalit se do deky na gauč s čajem a zapnout si PSko má pro mě mnohem větší kouzlo, než zasednout k PC.

29.9.2020 10:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

Varaxi napsal(a):
Já jsem konzerva. O nové hry jsem se přestala zajímat asi tak s přelomem tisíciletí.
Takže u mě stále letí The Sims, Heroes of Might and Magic III, Age of Empires/Mythology a podobné. Z těch nových jsem akorát hrála Heroes of the Storm, do toho mě zatáhl bratr, protože jim v partě na lance chyběl healer. :)
Nikdy jsem si nemyslela, že hry zabírají až tolik času, ale s přístupem na Steam, který odehrané hodiny počítá, jsem vystřízlivěla. Za rok jsem dokázala odehrát stovky hodin, aniž bych si vlastně všimla. Takže jsem to taky musela začít regulovat. Proto ráda hraju ty Heroes of Might and Magic - je to tahová hra a dá se od toho odejít doslova kdykoli.

The Sims jsem strašně frčela ve dvanácti, dvojku... Byli jsme na lide.cz i celá simíkovská komunita. Chatovali jsme spolu, scházeli se. Měli jsme tehdy i blogy, kam jsme si fotili příběhy ze simíků. Tehdy jsem měla přezdívku tatranka... s tečkou za tatra, takže si hromada lidí myslela, že to má co dělat s tatrou, ale ta tečka tam původně byla prostě omylem a už jsem ji tam potom nechala...

29.9.2020 10:15
Atheira

XXX.XXX.209.8

Musím říct, že The Last of Us je asi moje nejoblíbenější hra vůbec, tam jsem příběh Joela a Ellie neskutečně prožívala. Mám dohráno teda "jen" 2x, ale je to hra, na jejíž příběh asi nikdy nezapomenu...ke 2 jsem se teda pořád nějak nedostala...vím o čem to bude a nějak se s tím nemůžu srovnat...ale třeba jednou si to zahraju ...
A přesně...na PC mě baví fakt jen různé tycoon hry, nebo strategie, kde se kliká myší...jinak potřebuju ke hraní ovladač ... a ono taky zabalit se do deky na gauč s čajem a zapnout si PSko má pro mě mnohem větší kouzlo, než zasednout k PC.

Po dohrání prvního dílu jsem byla docela dlouho taková jako "rozbitá" a možná i proto se pořád tak zdráhám koupit si tu dvojku fungl novou (do téhle bych ty peníze asi i vrazila nakonec), protože by to znamenalo, že ji budu mít doma a budu mít nutkání to hned hrát a budu to pak děsně žrát a ono to pak skončí blbě a co já potom, žejo. A že tak nějak předpokládám, že to skončí blbě, protože některým asi nic neříká slovo spoiler a že když někdo napíše jméno a k tomu dva letopočty, je z toho docela zřejmý, že ten druhej je smrťák a asi se na to musím psychicky připravit.

29.9.2020 10:18
domi.t

XXX.XXX.131.130

A Crasha Bandycoota ste nikto nehrali? Na PS. Ja som na tom ako decko fičala nonstop,to bola riadna srdcovka!

29.9.2020 10:20

domi.t napsal(a):
A Crasha Bandycoota ste nikto nehrali? Na PS. Ja som na tom ako decko fičala nonstop,to bola riadna srdcovka!

Anooo :D Mám ho na PS1 a i ty remastery na PS4 teď a je to teda pěkně těžké...Nechápu, jak jsem to tenkrát mohla dohrát ...ale asi jsem měla větší trpělivost, než teď ...stejně jako toho fialového dráčka Spyra, ale ten mi přijde jednodušší, než Crash.

29.9.2020 10:20

Atheira napsal(a):
The Sims jsem strašně frčela ve dvanácti, dvojku... Byli jsme na lide.cz i celá simíkovská komunita. Chatovali jsme spolu, scházeli se. Měli jsme tehdy i blogy, kam jsme si fotili příběhy ze simíků. Tehdy jsem měla přezdívku tatranka... s tečkou za tatra, takže si hromada lidí myslela, že to má co dělat s tatrou, ale ta tečka tam původně byla prostě omylem a už jsem ji tam potom nechala...

no, sims, u toho jsem strávila strašně času, měla jsem v podstatě město zaplněný příbuznými, protože první pár měl já nevím kolik dětí (asi osm, z toho dva mimozemšťani) a ty vyrostli a odstěhovali se a všem jsem našla partnera a bylo to takové velké virtuální množení

a pak jsem od toho odešla a už jsem se nevrátila, z pudu sebezáchovy

plus mi teda vadí, že kdyby to člověk chtěl hrát dneska, kolikátka už to je, tak zase musí nakoupit všechny mazlíčky a nábytek, to leze do peněz

29.9.2020 10:24

no, sims, u toho jsem strávila strašně času, měla jsem v podstatě město zaplněný příbuznými, protože první pár měl já nevím kolik dětí (asi osm, z toho dva mimozemšťani) a ty vyrostli a odstěhovali se a všem jsem našla partnera a bylo to takové velké virtuální množení

plus mi teda vadí, že kdyby to člověk chtěl hrát dneska, kolikátka už to je, tak zase musí nakoupit všechny mazlíčky a nábytek, to leze do peněz

My to v práci počítali, a kompletní the sims 4 bez slev vyjde snad na nějakých 25 000kč ...slušnej vejvar...Já se teda přiznám, že jsem dřív měla vždy origo koupenou základní hru a ty dodatky jsem si už stahovala "ilegálně" ...protože takový prachy jsem za to dávat fakt nechtěla... The sims 3 byla ještě jakž takž dobrá (nejlepší byla 2), ale 4 už je taková o ničem jen na tahání peněz ...

29.9.2020 10:26
domi.t

XXX.XXX.131.130

Anooo :D Mám ho na PS1 a i ty remastery na PS4 teď a je to teda pěkně těžké...Nechápu, jak jsem to tenkrát mohla dohrát ...ale asi jsem měla větší trpělivost, než teď ...stejně jako toho fialového dráčka Spyra, ale ten mi přijde jednodušší, než Crash.

Tiež by som to už teraz asi nedala Ale pamätám si jednu zimu,ked brutálne mrzlo,ja chorá doma a celý čas som len sedela pred telkou a drtila 5 minút pred príchodom mamy rýchlo vypnúť a šup do postele Ach,to boli časy!

29.9.2020 10:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

domi.t napsal(a):

Vím, co to je, občas jsem chodila závidět bratranci, který první PSko měl. Strašně jsem chtěla Spyra. Bratránek lakomec mě nikdy nepustil ani na pět minut! My doma konzoli měly zakázanou, poněvadž otec gambler a máma s pocitem, že skákání s fialovým drakem po obrazovce jí z dcer vychová taky závislačky. Přitom popravdě bych se víc bála, že nám to koupí, a on následně na tajňáka zčoří, aby to mohl prodat... Ale tak co už, život jde dál a dějí se horší věci.

29.9.2020 10:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mě bavilo je ohromně namnožit a pak topit v bazénu, nechat uhořet a tak. Rozšiřovala jsem zahradní pohřebiště u takových těch velkých sídel, co tam byly.

Čtyřku mám a k tomu i nějaká rozšíření. Jak na jaře začala korona, na originu docela běžely karanténní slevy a dost rozšíření to stáhlo na polovinu běžné ceny.
Ale hraju to, řekněme rekreačně... Naposled jsem to hrála právě v době, jak se nikam pořádně nedalo jít, s lidma, co nebydlí přímo přes plot jsem se viděla jen na skypu... Navíc jsem měla kamarády, co byli nakažení, takže jsem se s nima vidět ani nemohla. Takže jsme se pravidelně scházeli po večerech právě na skypu a často u toho každý dělal i něco svýho. Párkrát jsem u toho hrála simíky, častěji šila roušky. Jsem byla zásobovač místní vesnice.

29.9.2020 10:40

Atheira napsal(a):
Mě bavilo je ohromně namnožit a pak topit v bazénu, nechat uhořet a tak. Rozšiřovala jsem zahradní pohřebiště u takových těch velkých sídel, co tam byly.

Čtyřku mám a k tomu i nějaká rozšíření. Jak na jaře začala korona, na originu docela běžely karanténní slevy a dost rozšíření to stáhlo na polovinu běžné ceny.
Ale hraju to, řekněme rekreačně... Naposled jsem to hrála právě v době, jak se nikam pořádně nedalo jít, s lidma, co nebydlí přímo přes plot jsem se viděla jen na skypu... Navíc jsem měla kamarády, co byli nakažení, takže jsem se s nima vidět ani nemohla. Takže jsme se pravidelně scházeli po večerech právě na skypu a často u toho každý dělal i něco svýho. Párkrát jsem u toho hrála simíky, častěji šila roušky. Jsem byla zásobovač místní vesnice.

to ne, to já jsem je nikdy nezabíjela, naopak všichni chlastali ten zelenej utrejch a byli prakticky nesmrtelní.

29.9.2020 10:45
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Atheira napsal(a):

Já už nevím, co jsem hrála, jestli dvojku nebo trojku. Čtyřka, to ani nevím, že existuje.
Ale nejvíc mě pobavilo, když jedna Siminka čekala dítě a já je nechtěla, tak jsem zavolala na adopci, že si to děcko jako vezmou... A oni mi přivezli další!
Taky mě bavilo „udělat si“ simíky z nějakého seriálu. Pamatuju si, jak jsem měla plukovníka O'Neilla, který si chodil hrávat do vany na veslování. Toho jsem nemohla spustit z očí, jinak vždycky udělal nějakou kravinu. Strašně rád se smál, když nějaký simík umřel. A to byl dospělý.
Já ty dodatky nějak neprožívala, myslím, že čím víc dodatků, tím poruchovější ta hra byla. Takže jsem snad měla jen nějaká roční období a ty práce/povolání/zaměstnání. A domácí mazlíčky, ale bez toho bych se klidně obešla.

29.9.2020 10:58

To já měla dodatky ráda. Vždycky jsem si ve dvojce udělala kočku a psa a chodili místo mého simíka do práce a byly u toho vždycky takové mini příběhy, kde se člověk musel rozhodnout, jakou možnost si vybere a kolikrát mazlíčka povýšili a když se vybrala hodně špatná možnost, tak dostal padáka ...měla jsem psa u policie a kočku u showbyznysu a vydělávali na celou domácnost ...Trojka mi v základu potom přišla taková nudná bez těch dodatků, ale bylo fajn, že tam bylo otevřené celé město bez načítání. Na základce jsem na simících fakt ujížděla...teď už mě to nějak nebaví.

29.9.2020 10:59
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jo a Tenurri, víte, co je docela vtipný? Že až po téhle diskuzi jsem si uvědomila, že mi vás vlastně nabízí IG už nějaký ten čas mezi takovými těmi profily, u kterých vám sociální sítě rády tvrdí, že ty lidi možná znáte, i když víte, že jsou, zatraceně, cizí a nemáte je odkud znát.

29.9.2020 11:06

Atheira napsal(a):
Jo a Tenurri, víte, co je docela vtipný? Že až po téhle diskuzi jsem si uvědomila, že mi vás vlastně nabízí IG už nějaký ten čas mezi takovými těmi profily, u kterých vám sociální sítě rády tvrdí, že ty lidi možná znáte, i když víte, že jsou, zatraceně, cizí a nemáte je odkud znát.

Tak to je zajímavý ...ale je možné, že máme třeba z conů nějaké společné známé...anebo to internety vysledovaly náhodou ...mě to poslední dobou nabízí hlavně profily psů a koček...sem tam nějaký cosplayer a potom lidi, o kterých si myslím, že jsem je nikdy nepotkala...je pravda, že i FB mi nabízí samé cizince na přidání do přátel ...

29.9.2020 11:12
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak to je zajímavý ...ale je možné, že máme třeba z conů nějaké společné známé...anebo to internety vysledovaly náhodou ...mě to poslední dobou nabízí hlavně profily psů a koček...sem tam nějaký cosplayer a potom lidi, o kterých si myslím, že jsem je nikdy nepotkala...je pravda, že i FB mi nabízí samé cizince na přidání do přátel ...

Ukazuje mi to, že vás sleduje jeden už takový docela zapomenutý známý z conů. Ale že jenom jeden a ještě takový, se kterým prostě ani nejsem v kontaktu. A já bych si toho asi nikdy ani nevšímala, navíc máte v profilovce kočku, takže by mě ani netrklo nic, jako hele - tenhle profil se mnou má něco společného. Asi bych ani nepředpokládala, že jde o český profil. :D Uvědomila jsem si to právě až teďka, jak si tady píšem, že to zřejmě jste vy.

29.9.2020 11:16

Atheira napsal(a):
Ukazuje mi to, že vás sleduje jeden už takový docela zapomenutý známý z conů. Ale že jenom jeden a ještě takový, se kterým prostě ani nejsem v kontaktu. A já bych si toho asi nikdy ani nevšímala, navíc máte v profilovce kočku, takže by mě ani netrklo nic, jako hele - tenhle profil se mnou má něco společného. Asi bych ani nepředpokládala, že jde o český profil. :D Uvědomila jsem si to právě až teďka, jak si tady píšem, že to zřejmě jste vy.

Jo jo, nick je podobný a v profilu mám naši ragdollku ... Měla jsem tam původně cosplay Morrigan z Dragon Age, ale pak jsem usoudila, že Lyarra vystihuje můj současný profil asi lépe, když už na cony stejně nejezdím a výrobě kostýmů se dál nevěnuji (a taky mám IG zaspamovaný našema kočkama) ...

29.9.2020 11:21
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Varaxi napsal(a):
Vidíte, a já myslela, že jste od suflé jako od toho zákusku.
Myslela jsem si, třeba ráda vaří nebo je přímo kuchařka, nebo má alespoň ráda sladké... Šufle by mě nenapadlo za sto let. :)

Taky jsem si myslela, že od suflé, šufle se u nás vůbec neříká, takže to by mě nenapadlo ani omylem

29.9.2020 11:30

lesnížínka napsal(a):
Taky jsem si myslela, že od suflé, šufle se u nás vůbec neříká, takže to by mě nenapadlo ani omylem

Pamatuji si, jak mi babička jednou řekla, ať jí cosi podám z šuflete...no koukala jsem a vůbec nechápala, co po mě chce ...ale i když to slovo už znám, tak by mě to taky nenapadlo ...

29.9.2020 11:31
Atheira

XXX.XXX.209.8

A mě to napadlo.
Říkám si, proč si ten člověk říká šufle?
A je to chlap nebo ženská?
Jak ho to/ji napadlo?

Samý otázky a až doteď žádná kloudná odpověď.

29.9.2020 11:39
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Pamatuji si, jak mi babička jednou řekla, ať jí cosi podám z šuflete...no koukala jsem a vůbec nechápala, co po mě chce ...ale i když to slovo už znám, tak by mě to taky nenapadlo ...

U nás se říká šuple. :)
Já takhle koukala, když moje babička chtěla podat křidlici.

29.9.2020 11:43
Terapeutka

XXX.XXX.150.101

Moje přezdívka je moje práce , pracuji totiž jako - terapeutka, neřeknu ale konkrétně jaká

Docela zírám, kolik z vás tady mastí hry , já jsem na PC hrála snad naposledy Lemmings a když jsem zkusmo vzala do ruky ovladač od XBOXu, tak jsem ho za chvíli vztekle mrskla do křesla, protože jsem nebyla ani schopna přesvědčit toho pitomého lego panáčka, aby šel rovně (k velkému pobavení dětí), u nás doma frčí manžel i děti na Fortnitu a Minecraftu, já si raději čtu

29.9.2020 11:58
Katka12345

XXX.XXX.8.101

domi.t napsal(a):

No to teda 😁 teď jsem nedávno na návštěvě rodičů vyštrachala starý playstation 2 a hrála druhý a třetí díl. Ale jsou rozbité ovladače, takže se dá hrát jen páčkama a to mi nejde. Mně to jde jen s tlačítkama 😁😁

29.9.2020 12:11
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Varaxi napsal(a):
U nás se říká šuple. :)
Já takhle koukala, když moje babička chtěla podat křidlici.

Šuplík a skřidlice

29.9.2020 12:18
GAELLE

XXX.XXX.66.235

šuflík i šuplík znám. Křidlice a skřidlice netuším co je. A taky jsem myslela že jde o sufle - tedy moučník

29.9.2020 12:19
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Terapeutka napsal(a):
Moje přezdívka je moje práce , pracuji totiž jako - terapeutka, neřeknu ale konkrétně jaká

Docela zírám, kolik z vás tady mastí hry , já jsem na PC hrála snad naposledy Lemmings a když jsem zkusmo vzala do ruky ovladač od XBOXu, tak jsem ho za chvíli vztekle mrskla do křesla, protože jsem nebyla ani schopna přesvědčit toho pitomého lego panáčka, aby šel rovně (k velkému pobavení dětí), u nás doma frčí manžel i děti na Fortnitu a Minecraftu, já si raději čtu

Vždyť to říkám: volím bulvy samý pařan! Mé hry byly někdy v roce 1995, takže nějaký ten hopsací pajdulák...a stačilo Děti naštěstí nemám, takže se mi ani nemůže stát, že by se u nás tohle ,,nebezpečí" objevilo

29.9.2020 12:21
Varaxi

XXX.XXX.1.226

GAELLE napsal(a):
šuflík i šuplík znám. Křidlice a skřidlice netuším co je. A taky jsem myslela že jde o sufle - tedy moučník

Křidla, křidlice = poklička na hrnec :)

29.9.2020 12:30
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Varaxi napsal(a):

tak to slyším fakt poprvé. Asi se tak mluví někde na Moravě? Když mi někdy píše kamarádka co bydlí u Kuřimi taky se na některé výrazy musím zeptat

29.9.2020 12:32
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Varaxi napsal(a):

Aha, tak to jsem mimo taky Skřidlice je totiž u nás střešní taška a na hrnec je: skřidélka Taky jsem si říkala, proč chce babička podat střešní krytinu, ale jsem si říkala, že jste třeba pokrývali

29.9.2020 12:33
GAELLE

XXX.XXX.66.235

lesnížínka napsal(a):
Aha, tak to jsem mimo taky Skřidlice je totiž u nás střešní taška a na hrnec je: skřidélka Taky jsem si říkala, proč chce babička podat střešní krytinu, ale jsem si říkala, že jste třeba pokrývali

střešní taška se dávala při pečení do starých plynových trub. Asi aby lépe rozvedla teplo po troubě.

29.9.2020 12:36
domi.t

XXX.XXX.131.130

GAELLE napsal(a):
tak to slyším fakt poprvé. Asi se tak mluví někde na Moravě? Když mi někdy píše kamarádka co bydlí u Kuřimi taky se na některé výrazy musím zeptat

A u nás na Záhorí sa tomu povie škridlica

29.9.2020 12:42
Varaxi

XXX.XXX.1.226

GAELLE napsal(a):

Jihomoravský kraj, okres Vyškov.
Ale dnes už je to slyšet výjimečně, už ani dnešní důchodci tak nemluví, babička byla meziválečný ročník. A ta mluvívala - beleše, šufany a hertepla lítaly na všechny strany. Do dnešních dob se snad používají jen pletýnky, kadlátky, kastroly a štrycle, což si myslím, že znají snad všichni.
Snad ten kastrol - není to synonymum slova hrnec, protože hrnec je vysoký, ale kastrol široký (tj. má větší poloměr než výšku). Hrnec je na polévku, kastrol na omáčky.

29.9.2020 12:47
Varaxi

XXX.XXX.1.226

lesnížínka napsal(a):

U nás se to někdy používalo i ve středním rodě, křidliko, křidélko. Ale to většinou už je taková ta většinová hanácká oblast, si myslím.
Babička ještě pamatovala doby, kdy se v každé vesnici v okolí mluvilo trochu jinak - a to jsou ty vesnice 2 nebo 3 km od sebe.

29.9.2020 12:50
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Varaxi napsal(a):
Ale dnes už je to slyšet výjimečně, už ani dnešní důchodci tak nemluví, babička byla meziválečný ročník. A ta mluvívala - beleše, šufany a hertepla lítaly na všechny strany. Do dnešních dob se snad používají jen pletýnky, kadlátky, kastroly a štrycle, což si myslím, že znají snad všichni.
Snad ten kastrol - není to synonymum slova hrnec, protože hrnec je vysoký, ale kastrol široký (tj. má větší poloměr než výšku). Hrnec je na polévku, kastrol na omáčky.

Beleš vím, šufan i herteple taky. Kadlátky jsem se právě musela kamarádky ptát. a štrycle opět neznám. Kastrol a hrnec se rozlišuje i u nás v Polabí

29.9.2020 12:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Varaxi napsal(a):

Olšany u Prostějova.
Tam tedy erteple či zemský. Názvy hrnec a kastrol jsou správně. A co tak legát, oharek, ščořit se.

29.9.2020 12:57
Varaxi

XXX.XXX.1.226

GAELLE napsal(a):
Beleš vím, šufan i herteple taky. Kadlátky jsem se právě musela kamarádky ptát. a štrycle opět neznám. Kastrol a hrnec se rozlišuje i u nás v Polabí

Štrycle = bochník, přeneseně jeden kus pečiva, např. štrycle chleba, štrycle vánočky; někde i štrycla.
Taky bylo zajímavé, kolik lidí měnilo gramatické rody - kamarádka od olomouce měla ten kedlub (u nás ta kedlubna), ta brambora (u nás i brambora i brambor) a podobně. Taky si pamatuju, že prarodiče občas používali v mužském rodě slovo prd*l, typicky u dobytka; hni tím prdelem bylo univerzální požádání skotu, aby ustoupil stranou.

29.9.2020 12:59
Varaxi

XXX.XXX.1.226

sisi58 napsal(a):
Olšany u Prostějova.
Tam tedy erteple či zemský. Názvy hrnec a kastrol jsou správně. A co tak legát, oharek, ščořit se.

Oharek je okurek, ščořit se tipuju na zlobit se, rozčilovat se. Nebo smát se?
Legát slyším poprvé, to se musím dát podat. :)

29.9.2020 13:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

Varaxi napsal(a):
Oharek je okurek, ščořit se tipuju na zlobit se, rozčilovat se. Nebo smát se?
Legát slyším poprvé, to se musím dát podat. :)

Ščořit je smát. Legát je štokrdle či stolička.

29.9.2020 13:12
GAELLE

XXX.XXX.66.235

sisi58 napsal(a):

a to všichni žijeme v jedné zemi

29.9.2020 13:12
Varaxi

XXX.XXX.1.226

sisi58 napsal(a):

Díky za rozšíření obzorů. :)

Ještě se u nás používá plytký jako mělký, to ještě taky žije. Jinak si procházím slovníky krajových výrazů a fakt už ty výrazy slýchám málo, občas někdo sází kobzole, pes někdy čuje nebo ňufá, ještě se občas vyskytnou srstky, špagát, turkyňa, haluz, lenoch (ten pruhovaný papír, který se dává pod první list sešitu, aby se psalo rovně), sloveso rožnout nebo čupnout si. Ale třeba sichrajska, pentelka nebo suk, to se snad říká všude, ne?

29.9.2020 13:13

Já se zrovna teď divím, jak moc se liší mluva z jižní Moravy od té severní. Jsem pryč 30 let a fakt už mluvím úplně jinak. Někdy už ani nevím, o čem se vlastně mluví.

29.9.2020 13:18
domi.t

XXX.XXX.131.130

Ja zasa žijem 28 rokov(teda celý život) v Malackách na Záhorí a záhoráčtina fičí v plnej polnej, ale ja hovorím len spisovne po slovensky-zdalo by sa mi dosť komplikované inak hovoriť doma a inak v práci. Záhoráčtina je ale vo vela výrazoch podobná čestine,ako tak čítam

29.9.2020 13:20
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Varaxi napsal(a):
U nás se to někdy používalo i ve středním rodě, křidliko, křidélko. Ale to většinou už je taková ta většinová hanácká oblast, si myslím.
Babička ještě pamatovala doby, kdy se v každé vesnici v okolí mluvilo trochu jinak - a to jsou ty vesnice 2 nebo 3 km od sebe.

Ještě, když tady hážu těma vesnicema, tak jsem si vzpomněla, že se u nás odjakživa říkalo dědina. :)

29.9.2020 13:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

sisi58 napsal(a):

Už jsem se chystala ten legát hledat...a už to vidím, taky problém s rody U nás je to legátka...a přesto mi to nedošlo. Jinak všechno tak trochu podobné. U nás je ščůrit, štrycla, okurka, ta legátka...převládá asi ženský rod Jo a báleše

29.9.2020 13:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

domi.t napsal(a):
Ja zasa žijem 28 rokov(teda celý život) v Malackách na Záhorí a záhoráčtina fičí v plnej polnej, ale ja hovorím len spisovne po slovensky-zdalo by sa mi dosť komplikované inak hovoriť doma a inak v práci. Záhoráčtina je ale vo vela výrazoch podobná čestine,ako tak čítam

Většinu slov máme podobných či stejných, ať jsi v Hodoníně či Holíči Léta mi ani nedošlo, že ze Skaličanama jsme rozdílný národ Občas se ale vyklube slovo, na které čumím jak puk a netuším, co to je a to jsem si fakt myslela, že slovensky normálně umím. Naposled to tuším byly chůdy?!? A to nevěděli ani Skaličani jak se řekne po slovensky Lienka tedy taky překvapila, oni totiž taky říkají beruška, i když lienku znají. Já jsem ji neznala ještě tak před rokem

29.9.2020 13:29
domi.t

XXX.XXX.131.130

Varaxi napsal(a):
Ještě, když tady hážu těma vesnicema, tak jsem si vzpomněla, že se u nás odjakživa říkalo dědina. :)

Ale to je slovensky,či?

29.9.2020 13:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Varaxi napsal(a):

i u nás.

29.9.2020 13:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

domi.t napsal(a):

A já mám celou dobu, co tu jste, pocit, že za náma přišla středoškolačka a vy jste dokonce ještě o trochu starší jak já!

29.9.2020 13:33
Varaxi

XXX.XXX.1.226

domi.t napsal(a):
Ale to je slovensky,či?

i „moravsky“. Ona ta čeština na Moravě je v některých výrazech na slovenštinu velmi podobná, např. kel se u nás taky používá.

29.9.2020 13:34
Varaxi

XXX.XXX.1.226

lesnížínka napsal(a):
Většinu slov máme podobných či stejných, ať jsi v Hodoníně či Holíči Léta mi ani nedošlo, že ze Skaličanama jsme rozdílný národ Občas se ale vyklube slovo, na které čumím jak puk a netuším, co to je a to jsem si fakt myslela, že slovensky normálně umím. Naposled to tuším byly chůdy?!? A to nevěděli ani Skaličani jak se řekne po slovensky Lienka tedy taky překvapila, oni totiž taky říkají beruška, i když lienku znají. Já jsem ji neznala ještě tak před rokem

Lienka je krásné slovo, ale nejkrásnější slovenské slovo je žubrienka (pulec). To je tak něžné, roztomilé slovíčko, to nejde nemilovat.

29.9.2020 13:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Varaxi napsal(a):
i „moravsky“. Ona ta čeština na Moravě je v některých výrazech na slovenštinu velmi podobná, např. kel se u nás taky používá.

jo, jo i u nás je kel(kapusta)

29.9.2020 13:38
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):

Tady se výraz kel třeba nikdy nepoužíval, dlouhé roky jsem to měla jen jako slovenský výraz. No a pak jsem zjistila, že je to kapusta a že slovenská kapusta není kapusta.

29.9.2020 13:40
Varaxi

XXX.XXX.1.226

lesnížínka napsal(a):

No jo, jenže ono je to komplikovanější: Slovensky kapusta je česky zelí. Česky kapusta je slovensky kel.
Nechtěla jsem Bellu zmást tím, že bych řekla, že kel je kapusta, když kapusta v ČR a na Slovensku je něco jiného... :D

29.9.2020 13:58
domi.t

XXX.XXX.131.130

Varaxi napsal(a):
Lienka je krásné slovo, ale nejkrásnější slovenské slovo je žubrienka (pulec). To je tak něžné, roztomilé slovíčko, to nejde nemilovat.

Aj čučoriedka má svoje čaro

29.9.2020 13:59
domi.t

XXX.XXX.131.130

Varaxi napsal(a):
No jo, jenže ono je to komplikovanější: Slovensky kapusta je česky zelí. Česky kapusta je slovensky kel.
Nechtěla jsem Bellu zmást tím, že bych řekla, že kel je kapusta, když kapusta v ČR a na Slovensku je něco jiného... :D

Áno, o tomto viem Mne sa páči váš krocan a lachtan,u nás moriak a tuleň

29.9.2020 14:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

domi.t napsal(a):

No počkat ale, tuleň a lachtan jsou dvě rozdílná zvířata!

29.9.2020 14:04
domi.t

XXX.XXX.131.130

Atheira napsal(a):
No počkat ale, tuleň a lachtan jsou dvě rozdílná zvířata!

Tak som zasa o chlp múdrejšia

29.9.2020 14:13
Varaxi

XXX.XXX.1.226

domi.t napsal(a):

Lachtan a tuleň, to máme i my, ale znamená to různá zvířata - obecně lachtan žije na severní polokouli, má uši a ploutvičky, kdežto tuleň žije na jižní polokouli, nemá uši a jeho přední končetiny jsou spíš nožičky než ploutve.
Morák, morka, to je na Moravě běžně užívané jako krocan/krůta. Takže známe. :)
Z českých slov se mi líbí tučňák, slovo z dob národního obrození, kdy jsme se neobtěžovali přejímat cizí slova. Ale to myslím, že máte na Slovensku tak nějak podobné.
A ano, čučoriedky jsou krásné, ale zkrátka žubrienka je žubrienka, ta nemá konkurenci. :D
Taky mám ráda slovo bocian (čáp). Obecně slovenština je taková něžnější, poetičtější než čeština. Slovensky se dá i vynadat, aniž by to znělo vulgárně; to moc česky nejde - buďto je to málo důrazné, nebo sprosté (ne jako hloupé, ale vulgární).

29.9.2020 14:15

domi.t napsal(a):
Tak som zasa o chlp múdrejšia

29.9.2020 14:17
domi.t

XXX.XXX.131.130

Bomba,už to nepopletiem

29.9.2020 14:19
domi.t

XXX.XXX.131.130

Varaxi napsal(a):
Lachtan a tuleň, to máme i my, ale znamená to různá zvířata - obecně lachtan žije na severní polokouli, má uši a ploutvičky, kdežto tuleň žije na jižní polokouli, nemá uši a jeho přední končetiny jsou spíš nožičky než ploutve.
Morák, morka, to je na Moravě běžně užívané jako krocan/krůta. Takže známe. :)
Z českých slov se mi líbí tučňák, slovo z dob národního obrození, kdy jsme se neobtěžovali přejímat cizí slova. Ale to myslím, že máte na Slovensku tak nějak podobné.
A ano, čučoriedky jsou krásné, ale zkrátka žubrienka je žubrienka, ta nemá konkurenci. :D
Taky mám ráda slovo bocian (čáp). Obecně slovenština je taková něžnější, poetičtější než čeština. Slovensky se dá i vynadat, aniž by to znělo vulgárně; to moc česky nejde - buďto je to málo důrazné, nebo sprosté (ne jako hloupé, ale vulgární).

Tučňák je tučniak,čiže skoro to isté

A máte pravdu, slovenčina je veľmi spevaý jazyk a mne všetci hovoria,že mám veľmi dievčenský spevavý hlások,že to občas znie až ako ruština

29.9.2020 16:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Varaxi napsal(a):

To samozřejmě vím, vždyť bydlím prakticky na hranici(5km)
Ale s tím lachtanem a tuleněm jste mne dočista vyděsily, už jsem se lekla, že je to fakt jedno a totéž zvíře

29.9.2020 20:00
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Každá mluva má něco do sebe. Mě vždy baví, jak mě někdo chvíli poslouchá, dívá se, jde vidět, že mu to šrotuje a pak se zeptá : Ty ale nejsi zdejší, že?
Aneb narozená a odrostlá v srdci Hané, v takové malé dědince, že tam se hanácky fakt ještě mluvilo, pak jsem strávila osm let obklopená brněnským hantecem a teď už nějaký ten pátek žiju na Frýdecko-Místecku. Na mé řeči to jde docela všechno poznat 😁

30.9.2020 06:57
sufle

XXX.XXX.175.105

Já mám na spoustu věcí mnemotechnické pomůcky. Co se týče tuleně a lachtana, tak si to pamatuji z angličtiny, že lachtan je ušatý tuleň a má lopuchy 🙂

Jinak u nás se také říká spíš šuplík, ale i šufle... jo, a na buchty a zákusky moc nejsem 😉

27.10.2020 21:34
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

No to je hezké téma :-)

Tak u mě jasný - psí jména + plemeno 😊

27.10.2020 22:52

Moje přezdívka značí moje oblíbené město v Maďarsku,kam jezdíme za známými a ještě jabloň, co dává chutná jablíčka

27.10.2020 23:00

A moje měla znít plakát. Přemýšlela jsem, co vyplnit a oči mi zabloudily na oblíbený obrázek. Holt jsem to napsala jako plaka. Jdu se schovat do suflete.

27.10.2020 23:01
fikovnice

XXX.XXX.135.78

lesnížínka napsal(a):

Já jsem strašně ujížděla na Pixwords! A myslím, že to není blbá hra. Myslím, že rozšiřuje obzory, tříbí jazyk, atp. Bohužel už jsem splnila všechny levely a další sada (zatím) není k dispozici...

Jinak moji přezdívku jsem onehdá vysvětlovala v jiném vlákně. Drahanský vestaj se původně měl jmenovat Fík. Pak dostal jiné jméno, ale slyší i na občasné Fíku, Fíčku, Fíkusi. Tak od toho můj nick "Fíkovnice" . A stejně jako řada dalších, jej také používám i jinde - např. na jiných diskuzích, mailu, apod.

27.10.2020 23:08
fikovnice

XXX.XXX.135.78

domi.t napsal(a):
Ale to je slovensky,či?

No, a já občas mívám přednášky o námelových alkaloidech, takže tam logicky mluvívám o paličkovici nachové. Ale teprve několik let zpět mi někdo z našich početných slovenských studentů řekl, že u vás paličkovice nachová je kyjanička purpurová (teda snad to mám napsané správně ).
A jinak, jak tu někdo psal, že se mu slovenština líbí, tak i mně. A moc! A také si moc dobře pamatuji, že za mladých let, kdy jsme pařívali , tak mě hrozně bavilo, když už jsem měla nějaké to "promile v žíle", přecházet z češtiny do slovenštiny .

27.10.2020 23:24

A já si zas pamatuju, jak po nás chtěli slováci vyslovit "guľôčka v jamôčke" a měli z toho vždycky záchvaty smíchu, i když nám se zdálo, že to po nich opakujeme dobře.

28.10.2020 07:27

Také "chrobáčik" je dobré. Když tak oslovuje mládenec milovanou slečnu. Mohli jsme se potrhat smíchy. Co chcete, chvíli po pubertě.
Je to dávno a dodnes si to milé slovo pamatuju.

28.10.2020 08:39
domi.t

XXX.XXX.131.130

Také "chrobáčik" je dobré. Když tak oslovuje mládenec milovanou slečnu. Mohli jsme se potrhat smíchy. Co chcete, chvíli po pubertě.
Je to dávno a dodnes si to milé slovo pamatuju.

Mne sa zasa páči váš výraz "kúzelné" To používam často

28.10.2020 09:08

domi.t napsal(a):
Mne sa zasa páči váš výraz "kúzelné" To používam často

Já zase používám výraz jako "namosúrený" nebo frázi "z mosta do prosta". Jó, slovenština je krásný a zvukomalebný jazyk - čučoriedka, žubrienka, briežděnie...

28.10.2020 09:16

Já zase používám výraz jako "namosúrený" nebo frázi "z mosta do prosta". Jó, slovenština je krásný a zvukomalebný jazyk - čučoriedka, žubrienka, briežděnie...

A to poslední slovo umíte i vyslovit, jo? :-) Asi bych se měla stydět, ale kdyby to bylo anglicky.. ale tohle? :-)

28.10.2020 09:33

Mně se líbí vankúšik a vůbec spousta zdrobnělin je moc milých.

28.10.2020 11:35

A to poslední slovo umíte i vyslovit, jo? :-) Asi bych se měla stydět, ale kdyby to bylo anglicky.. ale tohle? :-)

Já myslím, že ano, i když určitě ne dokonale. Vyrůstala jsem na česko-polsko-slovenském pohraničí, tak to mám v uchu.

28.10.2020 11:36

Mně se líbí vankúšik a vůbec spousta zdrobnělin je moc milých.

Vankúšik taky dobrý.

28.10.2020 11:53
fikovnice

XXX.XXX.134.193

Já byla v mládí fakt "enfant terrible". Tak jsme takto jednou vyrazily na dámskou jízdu na Slovensko - vlakem - tak nějak kam dojedeme, tam dojedeme. Pařit jsme začaly již ve vlaku, tehdy jsme kouřily (dnes se za to stydím) a tak jsedm se vydala hledat patřičný kuřácký vagón. Vrátila jsem se se smíchem, že průvodčí má ze mě bžundu. Pořád jsem se jej ptala, kde mají "kuriak"! A on po chvíli:"Jaj fajčiar máte na mysli?"

28.10.2020 13:06

fikovnice napsal(a):
Já byla v mládí fakt "enfant terrible". Tak jsme takto jednou vyrazily na dámskou jízdu na Slovensko - vlakem - tak nějak kam dojedeme, tam dojedeme. Pařit jsme začaly již ve vlaku, tehdy jsme kouřily (dnes se za to stydím) a tak jsedm se vydala hledat patřičný kuřácký vagón. Vrátila jsem se se smíchem, že průvodčí má ze mě bžundu. Pořád jsem se jej ptala, kde mají "kuriak"! A on po chvíli:"Jaj fajčiar máte na mysli?"

kde mají "kuriak"! A on po chvíli:"Jaj fajčiar máte na mysli?"

28.10.2020 13:10

fikovnice napsal(a):

Jo jo, kúriť a fajčiť. A to jsme nejpříbuznější národy.

28.10.2020 18:51
sufle

XXX.XXX.175.105

A moje měla znít plakát. Přemýšlela jsem, co vyplnit a oči mi zabloudily na oblíbený obrázek. Holt jsem to napsala jako plaka. Jdu se schovat do suflete.

👍

30.10.2020 19:06
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Tak se taky přidám :) U mě to je jednoduchý....mám haskouny a jsem Jana, takže Huskyjanina. Jinak se přidávám k herním maniakům :D Já hraju Call of Duty 4 po síti. Vždycky když mě manžel naštve, tak jdu postřílet pár maníků a jsem v klidu :D

30.10.2020 20:46

Huskyjanina napsal(a):
Tak se taky přidám :) U mě to je jednoduchý....mám haskouny a jsem Jana, takže Huskyjanina. Jinak se přidávám k herním maniakům :D Já hraju Call of Duty 4 po síti. Vždycky když mě manžel naštve, tak jdu postřílet pár maníků a jsem v klidu :D

Call of Duty, to mě rozsekalo.

30.10.2020 23:01
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

Call of Duty, to mě rozsekalo.

Nj....jsem to začala hrát o mateřský a drží mě to už 12 let :D

neverend

30.10.2020 23:52
neverend

XXX.XXX.213.247

Huskyjanina napsal(a):

Tohle mi připomíná když jsem známému přivezl počítač a dal mu tam BF3. Za týden mi volal: Bormanne to si odvezeš, protože pařil do čtyř do rána.😀😀 55 a hrál si jak malý kluk. Tedy ještě si hraje, ale takhle to začalo. A to před tím považoval hry za něco spíš pro malé děti. 😀

31.10.2020 09:22

Huskyjanina napsal(a):

Já si vzpomněla na hlášku instruktora na střelbách. Vždycky to dává k dobru, že se na tom spousta lidí učí, než jdou naostro na střelnici, a diví se, že jim to nejde jako v té střílečce.

31.10.2020 13:42
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

neverend napsal(a):
Tohle mi připomíná když jsem známému přivezl počítač a dal mu tam BF3. Za týden mi volal: Bormanne to si odvezeš, protože pařil do čtyř do rána.😀😀 55 a hrál si jak malý kluk. Tedy ještě si hraje, ale takhle to začalo. A to před tím považoval hry za něco spíš pro malé děti. 😀

Jo, je to hrozná závislost. A jak hraju po síti, tak člověk pozná i plno novejch lidí. Neskromně přiznám, že mi to fakt jde a nikdo nevěří, že jsem žena, jakoby mačkání myši a klávesnice bylo něco těžkýho No a můj věk už před nima vůbec nezmiňuju

24.11.2020 18:50

Tak se taky přidám, když jsem náhodou narazila na tuhle diskuzi.
Keriton je náhodný shluk slabik.
A kdysi jsem hrála wowko a bylo to super, jen škoda, že je to tak strašný marnění času. Dneska hraju především Solitaire a skládám puzzle v jedný super aplikaci, to je úplně nejlepší a nevzniká na tom nezdolatelná závislost....

24.11.2020 22:00
fikovnice

XXX.XXX.134.40

A kdysi jsem hrála wowko a bylo to super, jen škoda, že je to tak strašný marnění času. Dneska hraju především Solitaire a skládám puzzle v jedný super aplikaci, to je úplně nejlepší a nevzniká na tom nezdolatelná závislost....

Tak já jak jsem zdolala všechny úrovně PIXWORDS, tak normálně sjíždím obyčejné miny, trochu ostuda! Minnesweaper online.

25.11.2020 00:46

jojo, wowko super, ale prostě na to není čas.

Přidejte reakci

Přidat smajlík