Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.11.2020 20:14
hanyzka

XXX.XXX.109.198

Poradí nám někdo s výběrem?
Bydlíme na vesnici, máme hospodářská zvířata a děti .-). Rádi bychom nějakého pejska vhodného těmto požadavkům. Celoročně venku /zateplená bouda/, během dne zahrada, vycházky. Neměl by nám lovit drůbež, být bezpečný k dětem, venčení by měly s ním zvládnout i děti či babička.

Moc se nám líbí eurasier (na něj se však dlouho čeká), samojed, lapinkoira, bernský salašník (ten je ale asi vzhledem k velikosti už moc). Zkušenosti se psy nemáme.

Děkuji za konstruktivní rady a případné tipy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.11.2020 20:16

a proč chcete psa?

6.11.2020 21:31
assil

XXX.XXX.122.3

Samojed vám drůbež sežere, lapinkoira buď taky a nebo jí uhoní k smrti a navíc lapina potřebuje dost i do baráku k lidem. Eurasier, nevím. Koukněte spíš na vlčího špice, to je pes ze statku, hlídání a vycházky mu budou stačit, samozřejmě s náležitou výchovou a výcvikem. Na drůbež se dá naučit v pohodě celkem rychle.
Děti by sami nikdy psa venčit neměly, je to tak říkajíc o hubu.

6.11.2020 21:41
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a proč chcete psa?

vhodný doplněk k domu asi

6.11.2020 22:05
assil

XXX.XXX.122.3

GAELLE napsal(a):
vhodný doplněk k domu asi

Proč? Píše vycházky a venčení, kvůli zvířatům jsou lidi určitě furt venku, i v zimě. Můj vlčoun z fotky by tam byl spokojenej.

haf2020

6.11.2020 22:08
haf2020

XXX.XXX.109.198

o pejskovi uvažujeme, neb máme pocit, že nám do party chybí. těšíme se na procházky a společnost milého zvířete. šlo mi o praktické rady a tipy. urážet a napadat je snad zbytečné....

6.11.2020 22:15

Osobně se taky přikláním ke špicovi.

Nevím, jak máte staré děti, takže s tím venčením dle věku děcek...pokud psa vychováte, tak určo starší děti i vitální babička budou moci venčit.

Osobně jsem zastáncem toho, aby i venkovní pes zvládal domácí režim...pokud je třeba pes nemocný nebo po nějakém zákroku, kdy je potřeba ho mít pod dohledem, tak je dobře, když to doma zvládá a není z pobytu doma nervózní....ale do toho vám samozřejmě nebudu kecat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík