Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.2.2021 19:43
Nikola111

XXX.XXX.205.229

Dobrý den, chci se zeptat, přítel si dnes dopoledne hrál s našim stenatkem, je mu 11 týdnů. A v pokoji prý byl nějaký kus látky, vůbec nevím, neviděla jsem ji, a přítel o ni věděl a neuklidil ji. Fakt me se*e pitomec. No a pes to samozřejmě sežral.
Zatím normálně kaká, papá, je to veselý pes. Nevidím na něm, ze by ho něco bolelo.
Kontroluji bobky, ale zatím nic nevykakal.
Bojím se o nej. Máme jet radši na veterinu nebo ještě počkat, jestli to zítra vykaka.
Jsem fakt nešťastná. 😔

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.2.2021 19:49

Nikola111 napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat, přítel si dnes dopoledne hrál s našim stenatkem, je mu 11 týdnů. A v pokoji prý byl nějaký kus látky, vůbec nevím, neviděla jsem ji, a přítel o ni věděl a neuklidil ji. Fakt me se*e pitomec. No a pes to samozřejmě sežral.
Zatím normálně kaká, papá, je to veselý pes. Nevidím na něm, ze by ho něco bolelo.
Kontroluji bobky, ale zatím nic nevykakal.
Bojím se o nej. Máme jet radši na veterinu nebo ještě počkat, jestli to zítra vykaka.
Jsem fakt nešťastná. 😔

Jak velký kus látky a jak velký pes? Měl by projít za cca 24 hodin. Takže sledujte.

19.2.2021 19:51
Nikola111

XXX.XXX.205.229

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak velký kus látky a jak velký pes? Měl by projít za cca 24 hodin. Takže sledujte.

Ja nevím, dlouhý asi 5 cm. Neviděla jsem ho prave, nebyla jsem u toho.
Široký třeba 2 mm.
Pejsek má 2,5 kg.
Dobře, budu cely zítřek bobky sledovat.
Samozřejmě, kdyby mu něco bylo, tak okamžitě jedu.

19.2.2021 19:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Nikola111 napsal(a):
Široký třeba 2 mm.
Pejsek má 2,5 kg.

To je malý kousek - to projde

19.2.2021 19:56

Podstatné je, jak velký kus látky to byl. Malý kousek projde bez potíží, větší (delší) se může cestou zamotat, nebo ucpat střevo.

Pokud by se to stalo před pár minutami a látka byla ještě v žaludku, pomohlo by vyvolat zvracení, ale jestli se to stalo už dopoledne, tak už je na to pozdě.

11týdenní štěně je ještě psí miminko, jestli to byl větší, nebo delší kus látky, radši bych nečekala a na veterinu šla.

Štefan1

XXX.XXX.208.238

Nikola111 napsal(a):
Široký třeba 2 mm.
Pejsek má 2,5 kg.

Projde bez potíží.

lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nikola111 napsal(a):
Široký třeba 2 mm.
Pejsek má 2,5 kg.

Kus látky 5cm? Máte divný pojem o mírách, ale budiž. Neměl by být problém, určitě to vyjde.

19.2.2021 19:57

Nikola111 napsal(a):
Široký třeba 2 mm.
Pejsek má 2,5 kg.

Aha, už jste to upřesnila. 5 cm je v pohodě, průšvih by hrozil třeba u ponožky.

19.2.2021 20:03
Nikola111

XXX.XXX.205.229

lesnížínka napsal(a):
Kus látky 5cm? Máte divný pojem o mírách, ale budiž. Neměl by být problém, určitě to vyjde.

Jako proč divny pojem o mírách?
Přítel mi řekl, ze asi 5 centimetrový kus.
Ale co to přesně bylo nevím. Jak jsem řekla, nebyla jsem u toho.
Tak co je na tom divného?

19.2.2021 20:03
Nikola111

XXX.XXX.205.229

Neee, to určitě ne. Děkuji moc 💕

19.2.2021 20:04
Nikola111

XXX.XXX.205.229

Podstatné je, jak velký kus látky to byl. Malý kousek projde bez potíží, větší (delší) se může cestou zamotat, nebo ucpat střevo.

Pokud by se to stalo před pár minutami a látka byla ještě v žaludku, pomohlo by vyvolat zvracení, ale jestli se to stalo už dopoledne, tak už je na to pozdě.

11týdenní štěně je ještě psí miminko, jestli to byl větší, nebo delší kus látky, radši bych nečekala a na veterinu šla.

A jak poznám, ze se to někde zamotalo, nebo ze mu to ucpáno střevo?
Jezisi Kriste, na to vůbec nechci myslet. 🙏🏼
Pořad ho pozoruji, kontroluji bobky. Tam jsem zatím nic nenašla a jinak je to veselý pejsek, pořad běhá, hrajeme si, krásně papá... Nevypadá, ze by ho něco bolelo

19.2.2021 20:05
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Nikola111 napsal(a):

No kusem látky obvykle nazváme něco malinko (o dost) většího. Ale budiž ...

Každopádně by to mělo dobře dopadnout a to je to hlavní.

19.2.2021 20:06
Nikola111

XXX.XXX.205.229

Já ho prave pořad hlidam, protože všechno bere do huby.
Ale přítel je d*bil no.

19.2.2021 20:06
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Nikola111 napsal(a):
Ale přítel je d*bil no.

Přítel si stříhá látku na proužky?

19.2.2021 20:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nikola111 napsal(a):

5cm látky není kus To je kousek, kousíček látky Kus látky je metr

19.2.2021 20:09
Nikola111

XXX.XXX.205.229

Štefan1 napsal(a):
No kusem látky obvykle nazváme něco malinko (o dost) většího. Ale budiž ...

Každopádně by to mělo dobře dopadnout a to je to hlavní.

Aha, tak já jsem nevěděla, že je “kus látky” někde definován na centimetry. Že 1 - 5 cm je kousicek, 5 - 10 cm kousek, 10 - 20 cm kus. 🙈

Doufám, ze ano a nepřejí si nic jiného. 🙏🏼
Každopádně, kdyby se mi na něm něco nezdálo, okamžitě jedu na pohotovost. Máme ji 15 km daleko.

19.2.2021 20:10
Nikola111

XXX.XXX.205.229

Štefan1 napsal(a):
Přítel si stříhá látku na proužky?

Nestříhá
Ja vůbec nevím, co to bylo. Nebyla jsem u toho.
Ani on mi to neni schopnej nějak normálně říct.
Ale je to de*il, kdyz věděl, ze to tam je a nesebral to

19.2.2021 20:11

Nikola111 napsal(a):
Pořad ho pozoruji, kontroluji bobky. Tam jsem zatím nic nenašla a jinak je to veselý pejsek, pořad běhá, hrajeme si, krásně papá... Nevypadá, ze by ho něco bolelo

Neplašte, tohle je fakt malý kousek, ten projde i u mrněte.

19.2.2021 20:12
Nikola111

XXX.XXX.205.229

Neplašte, tohle je fakt malý kousek, ten projde i u mrněte.

Mockrát děkuji. 💕
Jsem z toho fakt hotova 😢

19.2.2021 20:50

Nikola111 napsal(a):
Mockrát děkuji. 💕
Jsem z toho fakt hotova 😢

No a co teprv musí z těch vašich emocí prožívat štěně... a partner... Bych poradila trochu zklidnit a zamyslet se nad přístupem k člověku, se kterým jste se rozhodla žít a vlastnit psa

19.2.2021 21:04
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nikola111 napsal(a):

Hlavně nebláznit. Tak malinký kousíček látky by neměl dělat problémy. Psi už sežrali i horší věci, nebezpečnější než pidi látečku. Fakt neplašte. Mně štěně ve věku toho vašeho jednou sežralo kus plastový krabičky... a později zase našlo balení toaleťáku a dámských vložek, balíky totálně rozcupovala a některé kusy jistě i sežrala... Jindy zase našla u sousedu za plotem z popelnice uletělý plastový tácek asi od nějakých kuřecích stehen nebo tak... naládovala do sebe ten plast dřív než jsem stihla něco udělat. Na další den to vyblila.

Nejdůležitější v takový situaci je zapojit racionální přemýšlení. Sledovat, jestli je pes v pořádku, ale nehroutit se z toho a ono se to většinou zdárně vyřeší samo. Buď se pes poblije nebo to projde bez problémů.

19.2.2021 21:07
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nikola111 napsal(a):
Ale přítel je d*bil no.

Dost silný slova bych řekla. Tyhle věci se prostě dějou.
Je to štěně. Všechno ho zajímá a moc mu to nemyslí. Jasně, že je na vás ho ohlídat, ale nejde ho zavřít do bubliny a ochránit před celým světem. Ten vám toho za život ještě sežere!

19.2.2021 21:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Atheira napsal(a):
Dost silný slova bych řekla. Tyhle věci se prostě dějou.
Je to štěně. Všechno ho zajímá a moc mu to nemyslí. Jasně, že je na vás ho ohlídat, ale nejde ho zavřít do bubliny a ochránit před celým světem. Ten vám toho za život ještě sežere!

Můj nikdy nic takového nežral, vlastně ze země nežral vůbec nic, ani když narazil třeba na rohlík. Zato teď, na stará kolena mu asi přeskočilo a počátkem týdne mi vysr.l plátěnou šitou roušku Kdybych to ho.no nepotřebovala odkopnout, ani bych to nikdy nezjistila Teď už si na něj musím dávat sakra pozor - co kde venku žere

19.2.2021 21:18
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Můj nikdy nic takového nežral, vlastně ze země nežral vůbec nic, ani když narazil třeba na rohlík. Zato teď, na stará kolena mu asi přeskočilo a počátkem týdne mi vysr.l plátěnou šitou roušku Kdybych to ho.no nepotřebovala odkopnout, ani bych to nikdy nezjistila Teď už si na něj musím dávat sakra pozor - co kde venku žere

Nikdy nic takovýho nežral nebo jste si toho nikdy nevšimla?
Třeba začal být na starý kolena jen nápadnější.
Kolik mohlo být takových hoven, co jste nepotřebovala odkopnout...

Edit: Lara by si ze země taky rohlík nevzala, ani piškot, nic... Ale třeba ten tácek od masa, tomu neodolala... A jinak ostatní věci byly doma.

19.2.2021 21:29

Až budou prckovi 3 až 4 měsíce, tak bude zadavatelka v klidu, popř. lehce zneklidněná. Protože pokud štěňátko nebude žít ve vakuu, tak už mu trávicím traktem projde spousta dalších podobných věcí.

Účinná mantra všech majitelů pažravých štěňat je ředěný peroxid ideálně do půl h po pozření, po delší době bramborová kaše se zelím. Kysaným.

19.2.2021 21:45
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Atheira napsal(a):
Nikdy nic takovýho nežral nebo jste si toho nikdy nevšimla?
Třeba začal být na starý kolena jen nápadnější.
Kolik mohlo být takových hoven, co jste nepotřebovala odkopnout...

Edit: Lara by si ze země taky rohlík nevzala, ani piškot, nic... Ale třeba ten tácek od masa, tomu neodolala... A jinak ostatní věci byly doma.

Ne, nežral. Vůbec nic, myslím, že i steak by přešel bez povšimnutí, protože kdysi na cestě kámoška vytratila párek, psi k tomu čichli a šli dál, já na to čumím, co to je tohle, nějaký párek pohozený, hned mi blesklo, jestli to není otravená návnada(nebo se špendlíky) pro psy Vzpomenu to mezi pejskaři a ona: jéé ty jsi ho našla? Já jsem ho ztratila, to byla výcviková pomůcka! Jeho nic na zemi, kromě přechcánků od háravek nezajímalo. Jinak čuměl spíš po ptákách, či do dáli, co by se dalo prohnat, blbiny na zemi by ho jen zdržovaly. Teď to začalo asi před rokem(spíš dvěma?), už nevím, kdy začal úplně umanutě žrát papírové kapesníky a momentálně je ve fázi, kdy blbě vidí a vrhá se na všechno, co je bílé a myslí si, že by to mohl být kapesník. Šlak by mě trefil, když letí k petce třeba, která se mu zaleskne na sluníčku. Teda ledva leze, ale k té petce se vydat musí, protože mi nevěří, že je to ,,odpadek" Vrhá se na kamení, co mají baráky v okapových chodnících...to naštěstí pozná, že je kámen, když to lízne. Dneska zbytky sněhu, lítal z leva doprava a nedal si vymluvit, že je to jen zmrazka

19.2.2021 21:54
juhaj

XXX.XXX.164.121

Nic se nestane. Naší psí už vykakali věci! První pes dokonce růži s pouti i s kusem drátu. Jak to mohl spolknout, nikdo netušil. Pes měl 30 kg.
A pro Vaši informaci. Většina chlapů pohozené věci nevidí. Oni za to nemůžou. Vím to, léta mám jednoho doma.

19.2.2021 23:04

Až budou prckovi 3 až 4 měsíce, tak bude zadavatelka v klidu, popř. lehce zneklidněná. Protože pokud štěňátko nebude žít ve vakuu, tak už mu trávicím traktem projde spousta dalších podobných věcí.

Účinná mantra všech majitelů pažravých štěňat je ředěný peroxid ideálně do půl h po pozření, po delší době bramborová kaše se zelím. Kysaným.

Teď jste mi připomněla jeden vtip:
- Co se stane, když vaše první dítě spolkne pětikorunu?
- Letíte s ním na pohotovost, následuje rentgenování a pobyt v nemocnici na pozorování, dokud pětikoruna zdárně neopustí útroby.
....
- Co se stane, když vaše druhé dítě spolkne pětikorunu?
- Dostane vynadáno a strhnete mu to z kapesného!

20.2.2021 06:50
Nikola111

XXX.XXX.205.229

Atheira napsal(a):
Hlavně nebláznit. Tak malinký kousíček látky by neměl dělat problémy. Psi už sežrali i horší věci, nebezpečnější než pidi látečku. Fakt neplašte. Mně štěně ve věku toho vašeho jednou sežralo kus plastový krabičky... a později zase našlo balení toaleťáku a dámských vložek, balíky totálně rozcupovala a některé kusy jistě i sežrala... Jindy zase našla u sousedu za plotem z popelnice uletělý plastový tácek asi od nějakých kuřecích stehen nebo tak... naládovala do sebe ten plast dřív než jsem stihla něco udělat. Na další den to vyblila.

Nejdůležitější v takový situaci je zapojit racionální přemýšlení. Sledovat, jestli je pes v pořádku, ale nehroutit se z toho a ono se to většinou zdárně vyřeší samo. Buď se pes poblije nebo to projde bez problémů.

Děkuji moc, tak teď jste mě trochu uklidnila. 😊

20.2.2021 06:55
Nikola111

XXX.XXX.205.229

juhaj napsal(a):
Nic se nestane. Naší psí už vykakali věci! První pes dokonce růži s pouti i s kusem drátu. Jak to mohl spolknout, nikdo netušil. Pes měl 30 kg.
A pro Vaši informaci. Většina chlapů pohozené věci nevidí. Oni za to nemůžou. Vím to, léta mám jednoho doma.

Děkuji moc 😊
Sleduji pořad bobky, ale furt nic.
Když by to náhodou nevyšlo ven, mám s ním jet teda na veterinu? 🙈

20.2.2021 07:50
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Nikola111 napsal(a):
Děkuji moc 😊
Sleduji pořad bobky, ale furt nic.
Když by to náhodou nevyšlo ven, mám s ním jet teda na veterinu? 🙈

Ono je taky dost možný, že si toho ani nevšimnete až to vyjde. 5cmx2mm? To bych na té zemi taky neviděla, natož řešila, že to pes sežral. Sledujte štěně, jak se chová, ale na veterinu nelitejte. To je teď fakt zbytečný. Nic mu to neudělá.

20.2.2021 08:14
Nikola111

XXX.XXX.205.229

Andrýsek3 napsal(a):
Ono je taky dost možný, že si toho ani nevšimnete až to vyjde. 5cmx2mm? To bych na té zemi taky neviděla, natož řešila, že to pes sežral. Sledujte štěně, jak se chová, ale na veterinu nelitejte. To je teď fakt zbytečný. Nic mu to neudělá.

Tak mockrát děkuji 😊

20.2.2021 08:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

U tak malého kousky látky bych byla taky v klidu. Nevím, jak detailně bobky kontrolujete, ale mohlo to být "vevniř", uprostřed a ani jste si nemuseli všimnout .

Když jsem takhle čekala na špendlík, tak jsem klacíkem každý bobek rozebrala na milimetry .... no a nemusím vám popisovat tu radost, když jsem tam pak zahlédla bílou hlavičku od špendlíku .

20.2.2021 09:07
Nikola111

XXX.XXX.205.229

marcelaamax napsal(a):
U tak malého kousky látky bych byla taky v klidu. Nevím, jak detailně bobky kontrolujete, ale mohlo to být "vevniř", uprostřed a ani jste si nemuseli všimnout .

Když jsem takhle čekala na špendlík, tak jsem klacíkem každý bobek rozebrala na milimetry .... no a nemusím vám popisovat tu radost, když jsem tam pak zahlédla bílou hlavičku od špendlíku .

Jo, mohlo to být klidně vevnitř bobku.
Ja jsem ty bobky moc nepitvala, i když to je možná prave chyba.
Spis jen pohledově.
Tak to vám věřím. 😄 Špendlik je o dost horší než látka.
Teda doufám🙈
Tak hlavně, ze váš pejsek je v pořádku. Že to z něj v pohodě vyšlo ven 😊💕

20.2.2021 09:33

juhaj napsal(a):

Většina chlapů pohozené věci nevidí. Oni za to nemůžou

Oni za to fakt nemůžou, chybí jim nožička od chromozomu a věci pohozené na zemi jim prostě splynou s terénem

20.2.2021 10:04
Fernando

XXX.XXX.105.175

Většina chlapů pohozené věci nevidí. Oni za to nemůžou

Oni za to fakt nemůžou, chybí jim nožička od chromozomu a věci pohozené na zemi jim prostě splynou s terénem

Nesouhlasím . Ohledně bezpečnosti zvířat vidím a řeším sebemenší drobnosti a dost si na tom zakládám. A jsem chlap
Ale pokud by mi zvířata nic neříkali a nemusel sem je, tak by to bylo třeba jiné

20.2.2021 10:07

Fernando napsal(a):
Nesouhlasím . Ohledně bezpečnosti zvířat vidím a řeším sebemenší drobnosti a dost si na tom zakládám. A jsem chlap
Ale pokud by mi zvířata nic neříkali a nemusel sem je, tak by to bylo třeba jiné

Jo, jsou taky takoví, kteří řeší......A je s nimi daleko těžší soužití, než s těmi, co nevidí :-))

20.2.2021 10:24
elisak

XXX.XXX.194.232

Jo, jsou taky takoví, kteří řeší......A je s nimi daleko těžší soužití, než s těmi, co nevidí :-))

Jj, znám a mám doma. A já jsem zrovna ta co ty věci fakt nevidí. Prostě když něco někde nečekám, tak si toho fakt nevšimnu.
I venku si změn nějak nevšímám. Třeba jsem schopná týden chodit kolem baráku u kterýho postavili lešení a já si toho kolikrát všimnu až po tom týdnu...

20.2.2021 10:41
Fernando

XXX.XXX.105.175

Tak ono si musim všímat aby byli svěřenci v bezpečí. Soužití se mnou je ale na pohodu, si myslim

20.2.2021 10:42
juhaj

XXX.XXX.164.121

Já se k tomu ještě vrátím, ono to zní jako vtip, ale mě to kdysi vysvětloval kamarád, vystudoval psychologii. Stáli jsme tehdy venku a on mi povídá: vidíš, před námi jí ulice.Ženská jí vidí víceméně celou, že je tam obchod, nebo jde paní v červených šatech. Chlap se soustředí na jeden dům. Je to z doby, kdy muž, lovec se musel soustředit na kořist, plně se koncentrovat. Proto doteď ženská zvládne naráz deset věcí, chlap to nedá. Ale jsou vyjímky, já se hádat nebudu

20.2.2021 10:50
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Taky pravda.

20.2.2021 10:51
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Takže jestli takový nebo onaký, v zásadě pořád špatný .... no to asi odpovídá.

20.2.2021 11:16

juhaj napsal(a):

Nemůžou. Mají v genech vyhlížet v dáli mamuty. Co leží na zemi, je nezajímavé a nedůležité.

23.2.2021 23:37
fikovnice

XXX.XXX.135.7

Štefan1 napsal(a):
Takže jestli takový nebo onaký, v zásadě pořád špatný .... no to asi odpovídá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík