impro

XXX.XXX.112.12
Určitě jste si všimli, jak nám covid vyhnal ceny štěňat nahoru. Obyčejný smrtelník už dnes ani často netuší, jaké cenové rozmezí má za štěně čekat. Schválě píšu rozmezí.
Kdo jste nedávno kupovali štěně, můžete napsat cenu a plemeno? O kolik vzrostly ceny u vašeho plemene oproti dobám bez covidu?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Apríl,2019. GR s PP. Fenka. 1000€.
Teraz na SR 1300-1500€ za šteňa.
Ale tento medvedík za to stojí😍
Na konci listopadu od nas sel vrh stenat - GR, zahranicni kryti.
Cena 20 000.
Jo, jsme hluboko pod cenou, vim to.
Jenze relane - ted tady sezenete stene z prumerneho chovu po rodicich (vetsinou otci) kteri tu maji tisic a jednoho potomka za dvojnasobek a vic.
Za cca 40 - 50 000 si clovek zvladne privezt stene ze zahranici se zajimavou krvi ...
Fakt mi to hlava nebere, ze ty prachy za to tady nekdo da. Kor kdyz to ma defakto na gauc ...

U Tibetu ceny zůstaly víceméně stejne. Cena v rozmezí 20-30 tis.
Spíš bylo víc vrhu a mám z fb dojem že lidi z hlídacích psů dělají plyšové medvídky a pořizují si rozkošné štěňátko bez větších znalosti o tom, co z toho vyroste. Ale třeba syckuju...

Já vloni na jaře pyrenejku 25 tisíc v době covidové....nevím jak před covidem, ale myslím, že běžně kolem 20-30 tisíc stála štěňata už před tím....možná pár let zpátky byla cena jiná, to netuším.
Nevím za jak dlouho se trh zasytí. Já třeba tak nějak sleduju situaci u leonbergerů a pořád to vypadá podobně, štěňata povětšinou rezervovaná už před narozením a třeba s MSP to taky nevypadá na nějakej přebytek nabídky.
napsal(a):
Já vloni na jaře pyrenejku 25 tisíc v době covidové....nevím jak před covidem, ale myslím, že běžně kolem 20-30 tisíc stála štěňata už před tím....možná pár let zpátky byla cena jiná, to netuším.
Nevím za jak dlouho se trh zasytí. Já třeba tak nějak sleduju situaci u leonbergerů a pořád to vypadá podobně, štěňata povětšinou rezervovaná už před narozením a třeba s MSP to taky nevypadá na nějakej přebytek nabídky.
Loni na jaře byla jiná situace - chovatelé se báli, ze neprodají štěňata, protože se zavřely hranice, a byla velká finanční nejistota. Právě v breznu/dubnu se všichni snažili za každou cenu prodat (i pod cenou), jen aby jim to nezůstalo doma. Až pak přišel ten boom.

Neví někdo z přítomných, v jakém cenovém rozmezí se teď pohybují štěňata krátkosrstých kolií? Nemyslím nějaký špičkový extrém, spíše průměr.

Mám fenku GR že zahraničního krytí v roce 2019 za 25 tis. Loni vím o krytích tzv. doma na dvorku, je to info přímo od majitelů štěňat, jedni dali 36 tis., druzí 40.

Vím, že jedna místní pejskařka pořizovala před 2 lety lagoťáka z 35 tisíc, ale to bude možná tím plemenem. Loni v březnu sháněli známí labradora a cena měla být 20 tisíc (nakonec si vzali voříška z "neuhlídali jsme fenu").

Naši mladí kupovali před rokem fenku bišonka s PP za 15 tisíc. Chovatelka jim něco slevila po tom, co se dozvěděla, že právě přišli o fenku stejného plemene (cushing), a toto je výsledná cena. Teď kupují druhou z té stejné chovky a za stejnou cenu. Což jsem se docela divila.
Filomena

XXX.XXX.72.209
Babicka pred 3 lety porizovala yorka bez pp za 7 tisic. Dnes vidam na bazosi za 13-20 tis.za bezpapiraky.
My koupili na podzim whippeta za 30. Jake byly ceny pred covidem, nevim. Ale min.o 5tis.podle me nahoru sly.
Já jsem kupovala fenu SBT v roce 2018 za 27 000... A zrovna tady to zase tak rapidně nahoru nešlo, pořád se dá najít CHS, kde mají podobnou cenu, ale jako jo, někdo prodává třeba za 40 (modré i za 50), ale tak nějaké rozmezí bylo vždycky. Naopak dřív se dalo sehnat třeba i za 18-20 a to už dneska asi těžko. Spíš je problém teď, že je obrovský zájem a na ten zájem málo štěňat. Takže většina inzerátů je spíše "poptávám" než "nabízím". Ve skupině na FB je snad denně příspěvek, že někdo hledá štěně. Když tam naopak dávají CHS třeba své vrhy, tak většinou už je to vše rezervované.
Nevím ceny u našeho plemene, nabídky nejsou a ptát se nechci. Ale před necelými třemi lety jsem fenu kupovala za 17 tisíc, v inzerci se občas objevila nabídka štěňat, občas od 15 tisíc.Ale od loňska, kdy inzerci schválně sledují, kromě pár starších zvířat, které majitelé dávají z rodinných důvodů, ani jedno štěně, naopak spousta nabídek ke koupi, doteď. Takže si myslím, že aspoň za feny tak 10 tisíc navrch bude.
Možná jsem hloupá, ale některé inzeráty ve mně důvěru moc nezbuzují. Třeba ty, které hledají kamarádku pro jejich pejska, nebo šišlající, to nemusím. Plemeno hovawart.

Velmi dobrá chovná stanice, špičkový vrh, rodiče i případně prarodiče zdravotně testovaní na kde co, úžasný chovatelský servis. Možná by jinde byli levnější, ale nákup je pořád ta nejmenší investice.😀

marcelaamax
napsal(a):
Omlouvám se za OT, ale vy budete mít nový přírůstek?
....kdepak to by mi motýl dal, něco takového mu privléct domů....to dcera....

marcelaamax
napsal(a):
Omlouvám se za OT, ale vy budete mít nový přírůstek?
...v žádném případě....to by mi motýl dal něco takového mu dotáhnout domů.....to dcera....navíc vlkošeďák je mého srdce král....to už je za mnou....já dožiju s motýly....

...a stěně dceřinýho partnera, také pracáku, pořizování před cca měsícem, také pracáku, také 15 tisíc....
napsal(a):
Velmi dobrá chovná stanice, špičkový vrh, rodiče i případně prarodiče zdravotně testovaní na kde co, úžasný chovatelský servis. Možná by jinde byli levnější, ale nákup je pořád ta nejmenší investice.😀
Já když jsem si pred 14 lety zamlouvala svého vysněného barzoje, tak jsem na nej mela odloženo 30 tis., protože jsem si myslela že takový pes, z takové CHS bude stát majlant. Když mi chovatelka po dotazu na cenu řekla, že má štěňata o neco dražší, než ostatní, tak ve mně hrklo..., a pak mi řekla 12 tisíc. Úplně mi vyrazilo dech, jak jsou levní.
Náhodou orientační cenu špringer Španělů tu někdo znát nebude? Já si vždycky myslela, že je to celkem početné plemeno a teď když se tchýně začala poohlížet, tak nikde nic. A je jí trapné se chovatelů ptát, raději by měla nějakou představu. Já raději větší plemena, takže jsem při brouzdání vše velikostí pod GR přeskakovala

Tehdy tak stáli, já ale už tehdy přivezla psa z Německa a to byla kamarádská cena, v přepočtu 35 tis. Já vlastně ani moc tentokrát nepátrala, jestli platím moc nebo ne. Nakonec stejně, jelikož jsme si nemohli vybrat mezi dvěma, tak chovatelka navrhla, ať si vezmeme oba - budou si krásně hrát 😁, a druhý bude za půlku. Takže máme doma sice komando, ale konec konců chrt je prostě diagnóza.
napsal(a):
Tehdy tak stáli, já ale už tehdy přivezla psa z Německa a to byla kamarádská cena, v přepočtu 35 tis. Já vlastně ani moc tentokrát nepátrala, jestli platím moc nebo ne. Nakonec stejně, jelikož jsme si nemohli vybrat mezi dvěma, tak chovatelka navrhla, ať si vezmeme oba - budou si krásně hrát 😁, a druhý bude za půlku. Takže máme doma sice komando, ale konec konců chrt je prostě diagnóza.
Barzoj nemůže být sám - taky jsme za půl roku pořizovali dalšího a kamarádi, co měli jedináčka ho k nám vodili "do školky", takže byli nakonec tři 👍
napsal(a):
Kdyby na mě nevyšla fenka tady, tak jsem chtěla z Německa nějakou Ischymu - tenkrát mě učaroval Ischyma Carat👍

Já měla Ischymu Felliniho, bohužel 6.6.2006 zemřel během operace torze. Teď máme bráchy Úžasňákovi a čtyři další trhače jiných plemen.

Hm, Fellini měl tři roky ještě teď mám z toho ....., Kluky pozoruji od mimin, úplně můžu vyskočit z kůže, když největší hrací a rvací sekvence mají po jídle.😭
Bertik005

XXX.XXX.214.24
Basset koupě 6/2020 za 20tis. A byla to ta nejlevnější chs. V jedné prodávali dokonce za 32tis., ale omluvila jsem se pánovi, že to je za fenku společníka moc. Nemáme v plánu výstavy ani chov, takže nějaké extra rodokmeny neocenim....
napsal(a):
Hm, Fellini měl tři roky ještě teď mám z toho ....., Kluky pozoruji od mimin, úplně můžu vyskočit z kůže, když největší hrací a rvací sekvence mají po jídle.😭
Mé bylo 5 - byli jsme na mistrovství v coursingu, a někdo dal vedle našeho auta, kde byli uvázaní psi kyblík s masem a kostma. Že se toho nažraly jsem zjistila, až mi na veterině po operaci řekli, co měla v žaludku.

Bertik005
napsal(a):
Basset koupě 6/2020 za 20tis. A byla to ta nejlevnější chs. V jedné prodávali dokonce za 32tis., ale omluvila jsem se pánovi, že to je za fenku společníka moc. Nemáme v plánu výstavy ani chov, takže nějaké extra rodokmeny neocenim....
Obávám se, že dnes o rodokmeny často vůbec nejde. Někomu jde v první řadě jen o ty peníze.

Několikrát jsem se na téma torze bavila s chovatelkou a i jinými lidmi, co psy s touto predispozicí mají, všichni se shodly na jednom, je to mrcha, postihla jak psy nažrané, po mase, po granulích, ale i úplně hladové, pohyb/ nepohyb, prostě je to...... Zas nechat otvírat zdravé zvíře a nechat mu přišít žaludek vše mi zdá ujeté a hlavně ani toto není na sto procent.
napsal(a):
Několikrát jsem se na téma torze bavila s chovatelkou a i jinými lidmi, co psy s touto predispozicí mají, všichni se shodly na jednom, je to mrcha, postihla jak psy nažrané, po mase, po granulích, ale i úplně hladové, pohyb/ nepohyb, prostě je to...... Zas nechat otvírat zdravé zvíře a nechat mu přišít žaludek vše mi zdá ujeté a hlavně ani toto není na sto procent.
Predispozice k torzi je dědičná - to už je dnes prokázané. Pokud pes torzi dostat má, tak ji dostane.

Hm, budu klukům držet pěsti, tři generace zpět jsou v pořádku a dlouhověcí

napsal(a):
Nádherní!
PřesDívka

XXX.XXX.45.52
Jo, jo, to je ta kvalita s PP. Torze, kyčle... Vysol třicet za psa, pade za veta a pak ještě dvacku za kremaci a jedem druhé kolo.

PřesDívka
napsal(a):
Jo, jo, to je ta kvalita s PP. Torze, kyčle... Vysol třicet za psa, pade za veta a pak ještě dvacku za kremaci a jedem druhé kolo.
Co tím chtěl básník říci?

napsal(a):
Co tím chtěl básník říci?
Asi že je lepší si pořídit vesnickýho voříška, ti jdou nejzdravější.

napsal(a):
Asi že je lepší si pořídit vesnickýho voříška, ti jdou nejzdravější.
Ne ne, nejzdravější jsou ti bez pp po rodičích s pp!

napsal(a):
Jak vám závidím, jsou krásní . Škoda, že u nás doma mi barzoj prostě neprojde

Krásní barzojkové, líbí se mi ten na 1. fotce, tmavší, krásná barva. Taky jsem měla, sama nebyla, byli 3, akorát, že 2 byli N.O. Ta menší- fena ji vychovala, nikdy se neservaly, byla to taková sehraná dvojka, pak trojka. Barzoj a ovčák, dvě úplně odlišné plemena a v pohodě celý život.

napsal(a):
Jak vám závidím, jsou krásní . Škoda, že u nás doma mi barzoj prostě neprojde
U nás také prošli až po středoasiatce a Kanárovi, prostě parta hic😂

napsal(a):
Krásní barzojkové, líbí se mi ten na 1. fotce, tmavší, krásná barva. Taky jsem měla, sama nebyla, byli 3, akorát, že 2 byli N.O. Ta menší- fena ji vychovala, nikdy se neservaly, byla to taková sehraná dvojka, pak trojka. Barzoj a ovčák, dvě úplně odlišné plemena a v pohodě celý život.
Jsou úžasní, největší ovčák je barzojka 👍

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jsou nádherní!
Hm, když spí tak k pomilování. Jinak, buď věčná inspirace nebo na zabití, to, co dokážou, to nejde vymyslet, pouze zažít. Ale podobné pocity určitě znáte. A máte pravdu, chce to smečku, proto šilhám po adopci nějakého vysloužilého závodníka. Jen musíme počkat, jak trošku povyrostou a vyzrají.
napsal(a):
Hm, když spí tak k pomilování. Jinak, buď věčná inspirace nebo na zabití, to, co dokážou, to nejde vymyslet, pouze zažít. Ale podobné pocity určitě znáte. A máte pravdu, chce to smečku, proto šilhám po adopci nějakého vysloužilého závodníka. Jen musíme počkat, jak trošku povyrostou a vyzrají.
Až budu v kynologickém důchodě, tak si zase pořídím barzoje, nebo nějakého chrta z adopce.
Teď jak nejsou výstavy, tak mi to hrozně chybí.

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Až budu v kynologickém důchodě, tak si zase pořídím barzoje, nebo nějakého chrta z adopce.
Teď jak nejsou výstavy, tak mi to hrozně chybí.
Nedivím se, chyběl mi skoro 14 let. Chrt, jak já říkám, je zakletá princezna, ikdyž naše asijská babička vlastně také 😁

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Když vystavuju, tak jsem mezi nimi pořád, tak mi to nějak nepřišlo, ale teď už mám fakt barzojí absťák😳
No, krásně řečeno "barzojí absťák". Na chrtech je úžasné to, že když se o vás zajímají, prohlédnou si vás, jiní psi většinou nejdříve očichají. Možná to je nám na nich blízké. Tak přeji, ať brzy "absťák" uspokojíte😊.

Nic, alespoň trochu jsem dohonila resty, jdu na etapy vyvenčit smečku a vyspat se na sobotu, kterou jsem slíbila dceři a chlupatcům. Musíme si hrát a mazlit do zásoby. Přeji splnění všech přání všem.
Baileo

XXX.XXX.101.69
Nyní jsem kupoval fenku havanaka za 30