Odběr štěněte od chovatele

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.3.2021 11:43
petr 60

XXX.XXX.36.144

V dnešní době, kdy je problém cestovat z okresu do okresu by mě zajímalo, jak to je s odběrem stěněte od chovatele. S chovatelem komunikuji, posílá mi fotky a videa ale ještě jsem štěně na živo neviděl. Za 14 dní si mám pro něj přijet, chovatel by mi ho i přivezl ale chce, abych viděl, v jakých podmínkách vyrůstal, nechce mi ho předávat někde jinde než doma, není žádná množírna. Pejsek je s PP. Tak by mě zajímalo, co budu potřebovat, abych se pro něj dostal přes tři okresy.

6.3.2021 00:34
Šarina

XXX.XXX.243.72

Já osobně bych si pro štěně bez váhání zajela. V tom formuláři je několik kolonek, které bych využila - až zneužila - a klidně bych to podpořila čestným prohlášením o čemkoliv.
Protože tenhle stav nebude trvat tři týdny, v to mohou věřit jenom nenapravitelní důvěřivci. Může to být protahováno tak dlouho, dokud se to bude Burešovi z osobních důvodů hodit.

Kdybych jela pro štěně a nechtěla "riskovat" uvedení důvodu: zajištění péče o psa (i když jako nezbytnou péči to beru, protože to je můj pes a měl by být po neurčenou dobu u cizí osoby, přičemž očkování atd....), tak bych si bez skrupulí vymyslela "zajištění péče o dítě", tedy že jedu pro dítě k babičce (případně se vracím už bez dítěte od ní). Jak by to mohli policajti kontrolovat?

Převzetí štěněte beru jako opravdovou rodinnou a životní událost a nenechala bych se o ní připravit. Navíc, ze zdravotního hlediska vůbec nevidím problém v převzetí štěněte někde venku na zahradě (anebo u chovatele doma) klidně ve fungující roušce. A pokud se s chovatelem domluvím o nezbytnosti, tak si nechám udělat test. Ale to je dost extrém ;)

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2021 00:39

@Šarina Já jen pro pořádek... 🤷‍♀️ 😅

Mohu dát děti na hlídání prarodičům, když bydlí v jiném okresu?

Ano, ale mělo by se jednat o pobyt dětí u prarodičů po celou dobu trvání tohoto opatření. Upozorňujeme, že kontakt dětí a prarodičů (riziková skupina) však rozhodně nelze doporučit.

Zdroj: https://okresy.mvcr.cz/

6.3.2021 07:55

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Ano, ale mělo by se jednat o pobyt dětí u prarodičů po celou dobu trvání tohoto opatření. Upozorňujeme, že kontakt dětí a prarodičů (riziková skupina) však rozhodně nelze doporučit.

A když je prarodič po covidu s vysokou hladinou protilátek? Konkrétní případ u nás.

6.3.2021 08:21
janaa

XXX.XXX.34.210

Jasný,ale prakticky,když mě pak zastaví policajti,že to babička nezvládá, zhoršil se jí stav, potřebuje chlastat, nabrnkla si milence...dosaď si každej co chce, a jedu pro haranty, tak co mi můžou?

6.3.2021 08:22

Šarina napsal(a):
Já osobně bych si pro štěně bez váhání zajela. V tom formuláři je několik kolonek, které bych využila - až zneužila - a klidně bych to podpořila čestným prohlášením o čemkoliv.
Protože tenhle stav nebude trvat tři týdny, v to mohou věřit jenom nenapravitelní důvěřivci. Může to být protahováno tak dlouho, dokud se to bude Burešovi z osobních důvodů hodit.

Kdybych jela pro štěně a nechtěla "riskovat" uvedení důvodu: zajištění péče o psa (i když jako nezbytnou péči to beru, protože to je můj pes a měl by být po neurčenou dobu u cizí osoby, přičemž očkování atd....), tak bych si bez skrupulí vymyslela "zajištění péče o dítě", tedy že jedu pro dítě k babičce (případně se vracím už bez dítěte od ní). Jak by to mohli policajti kontrolovat?

Převzetí štěněte beru jako opravdovou rodinnou a životní událost a nenechala bych se o ní připravit. Navíc, ze zdravotního hlediska vůbec nevidím problém v převzetí štěněte někde venku na zahradě (anebo u chovatele doma) klidně ve fungující roušce. A pokud se s chovatelem domluvím o nezbytnosti, tak si nechám udělat test. Ale to je dost extrém ;)

Může to být protahováno tak dlouho, dokud se to bude Burešovi z osobních důvodů hodit.

Souhlasím, že tento stav omezení mobility mezi okresy může a zřejmě bude trvat déle než do 21.3. Ale ne proto, že by se to hodilo panu Babišovi (nenapadá mě jeden jediný důvod proč by se mu to mělo hodit, a ještě z osobních důvodů, a nenapadá mě vůbec nikdo, komu se tento stav hodí), ale protože počet nově nakažených a nemocných nebude dostatečně klesat. A proč? Protože jsou lidi neukáznění a na opatření kašlou. Vždyť i tady se vymýšlí, jak opatření "přečůrat".

6.3.2021 08:46

janaa napsal(a):
Jasný,ale prakticky,když mě pak zastaví policajti,že to babička nezvládá, zhoršil se jí stav, potřebuje chlastat, nabrnkla si milence...dosaď si každej co chce, a jedu pro haranty, tak co mi můžou?

Však to bylo jen pro odlehčení. 😂

Neregistrovaný uživatel

6.3.2021 08:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.51

Může to být protahováno tak dlouho, dokud se to bude Burešovi z osobních důvodů hodit.

Souhlasím, že tento stav omezení mobility mezi okresy může a zřejmě bude trvat déle než do 21.3. Ale ne proto, že by se to hodilo panu Babišovi (nenapadá mě jeden jediný důvod proč by se mu to mělo hodit, a ještě z osobních důvodů, a nenapadá mě vůbec nikdo, komu se tento stav hodí), ale protože počet nově nakažených a nemocných nebude dostatečně klesat. A proč? Protože jsou lidi neukáznění a na opatření kašlou. Vždyť i tady se vymýšlí, jak opatření "přečůrat".

Protože je to pí tomost. Proto. Stejně jako nahání středoškoláků do nemocnic. Stejně udělá ho vno odborný práce na to by jim stačili dobrovolníci. Firmy. Uvolnujou ale ty nechtěj že nemaj zdravotnický vzdělání. No ten student na tom. Líp nebude.

6.3.2021 09:14

Já naopak věřím tomu, že konkrétně toto opatření 21.3. zcela jistě skončí - primárně proto, že vůbec nic neřeší a jeho dodržování nelze nijak reálně kontrolovat.
Je možné postavit pár policejních aut na pár míst, postavit k nim taky dokonce i vojáky, proprudit pár řidičů a ideálně udělat ještě pár fotek do médií - ale klíčové je jednak to slovo pár, a druhak skutečnost, že papír, který strčíte policemanům při kontrole před oči, snese naprosto vše a ověřitelnost není žádná.
Počet nově nakažených a nemocných s tím nemá opravdu co dělat

6.3.2021 09:22

Vlak/bus = kontrola 0,0000000000000000000000000000000000000

6.3.2021 09:38

No jasně...
Kde mají ty kontrolovače kontrolovaných pořád brát, když je zákoník práce a tak...

6.3.2021 10:19
Ouško4

XXX.XXX.8.30

Nevíte někdo, jak je to teď podle zákona s malýma děckama ve střídavé péči? Které teoreticky pendlují napříč okresy na víkendy u jednoho/druhého rodiče? Nemůžu to nikde dohledat.

6.3.2021 10:25

Ouško4 napsal(a):
Nevíte někdo, jak je to teď podle zákona s malýma děckama ve střídavé péči? Které teoreticky pendlují napříč okresy na víkendy u jednoho/druhého rodiče? Nemůžu to nikde dohledat.

prosím zde:
https://okresy.mvcr.cz/zajisteni-nezbytnych-potreb-a-pece-o-deti/

6.3.2021 10:29
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak ale, stát se může cokoliv. Prarodiče mohou onemocnět nebo onemocní to dítě - takový věci se běžně dějou, pak se jedná o zajištění nutné péče a o tom se píše zase jinde.
Edit. teď koukám, že janaaa to napsala ještě líp - chlast a milenec mě nenapadli

6.3.2021 10:40
Ouško4

XXX.XXX.8.30

prosím zde:
https://okresy.mvcr.cz/zajisteni-nezbytnych-potreb-a-pece-o-deti/

Děkuji. 😉🥀

6.3.2021 11:05

To máte těžký, každej si vždycky řeší svoje problémy a dívá se na to ze svýho pohledu. Už jsem četla různý dotazy i na FB. Zdravotní sestra u covidových pacientů potřebovala vyzvednout babičku na nádraží v jiném okrese a chtěla radu, jak to obejít. Přitom celou dobu nadávala lidem, kteří nedodržují. Dále jedna z Ostravy se rozčilovala nad tím, že budou zavřené firemní jídelny, jak to udělá, když manžel je řidič MHD a potřebuje teplé jídlo. Vtom se do ní pustila paní, které má doma rodinného příslušníka v paliativní péči s rakovinou, že řeší malichernosti. Další paní z Prahy má starší a nemocné rodiče, takže desinfikuje i nákupy, došlé balíčky, roušku nosí i doma. Ale když jí někdo napsal, aby seděla doma na zadku a nechodila do práce, tak to se tvrdě ohradila. A mohla bych pokračovat, různých případů spousta. Každý prostě řeší zrovna to, s čím má problém on sám. A částečně je chápu. A jsem ráda, že já nic takového řešit nemusím.

6.3.2021 11:43
elisak

XXX.XXX.194.232

Já jezdím 1-2x týdně na rehabilitace se psem. Hranici okresu přejedu dohromady 3x. Jsou normálně otevřený mají výjimku jako veterinární péče. Zatím mě teda nestavěli, ale věřím, že mi problémy dělat nebudou. Kdyžtak vytáhnu psa z auta, momentálně chodí po 3, takže je dost zřejmý, že v pořádku není a veterinární péči potřebuje...

6.3.2021 13:39
Šarina

XXX.XXX.243.72

Vás opravdu nenapadá jediný důvod, proč se "panu Babišovi" ten nouzový stav neskutečně hodí???? Fakt nevidíte, jak se neřeší už skoro rok staré zprávy kontrolní komise EU (střet zájmů a ne/vlastnění Agrofertu), "nikoho nezajímá" průser na Bečvě a jeho ne/vyšetřování, nemusí vyhlašovat výběrová řízení tam, kde jde o neskutečné peníze (roušky, respirátory, testy, polní nemocnice, očkování, distribuce atd)... a mohli bychom pokračovat?

A k tomu "přečůrávání": vyzvednutí štěněte opravdu beru jako "zajištění péče o psa" a nic nekalého v tom nevidím. Mně by naopak přišlo velmi nefér nechat štěně na krku někomu jinému, a ať se stará, zvláště v téhle těžké době, kdy má každý dost svých starostí. A když navíc to období není nijak časově ohraničené. A už vůbec si (při dodržení rozumných hygienických opatření) neumím představit, kterak by se taková cesta (vlastním autem na otočku k chovateli) mohla projevit na zhoršení nákazové situace. Vy nikam nechodíte? Na nákup? Do práce? Na procházku?

Ano... házet zhoršování situace na nás občany (jako že dostatečně neposloucháme) a každé nepatrné zlepšení vyhlašovat za svoji zásluhu (jsem krizový manažer a nikdy neodstoupím!), v tom má Babiš strategii promyšlenou.

Už méně jsou promyšlené ty jednotlivé kroky v praxi, a ten papír, co dneska vyplňujeme, je toho jenom dokladem (jako jednou z možností, proč můžete opustit okres, tam máte: účast na hromadné akci. Což jsou třeba sportovní utkání, na které dává výjimku MZ. Vážně se vám zdá, že to dává smysl a že zhoršíte pandemickou situaci vy, když si dojedete pro štěně?).

6.3.2021 13:45
Terven

XXX.XXX.110.191

Šarina

6.3.2021 13:48

Šarina napsal(a):
Vás opravdu nenapadá jediný důvod, proč se "panu Babišovi" ten nouzový stav neskutečně hodí???? Fakt nevidíte, jak se neřeší už skoro rok staré zprávy kontrolní komise EU (střet zájmů a ne/vlastnění Agrofertu), "nikoho nezajímá" průser na Bečvě a jeho ne/vyšetřování, nemusí vyhlašovat výběrová řízení tam, kde jde o neskutečné peníze (roušky, respirátory, testy, polní nemocnice, očkování, distribuce atd)... a mohli bychom pokračovat?

A k tomu "přečůrávání": vyzvednutí štěněte opravdu beru jako "zajištění péče o psa" a nic nekalého v tom nevidím. Mně by naopak přišlo velmi nefér nechat štěně na krku někomu jinému, a ať se stará, zvláště v téhle těžké době, kdy má každý dost svých starostí. A když navíc to období není nijak časově ohraničené. A už vůbec si (při dodržení rozumných hygienických opatření) neumím představit, kterak by se taková cesta (vlastním autem na otočku k chovateli) mohla projevit na zhoršení nákazové situace. Vy nikam nechodíte? Na nákup? Do práce? Na procházku?

Ano... házet zhoršování situace na nás občany (jako že dostatečně neposloucháme) a každé nepatrné zlepšení vyhlašovat za svoji zásluhu (jsem krizový manažer a nikdy neodstoupím!), v tom má Babiš strategii promyšlenou.

Už méně jsou promyšlené ty jednotlivé kroky v praxi, a ten papír, co dneska vyplňujeme, je toho jenom dokladem (jako jednou z možností, proč můžete opustit okres, tam máte: účast na hromadné akci. Což jsou třeba sportovní utkání, na které dává výjimku MZ. Vážně se vám zdá, že to dává smysl a že zhoršíte pandemickou situaci vy, když si dojedete pro štěně?).

Kdyby záleželo na mně, kdyby to bylo moje štěně, tak se s chovatelem domluvím, že si pro něj přijedu o týden později. Kdybych byla nemocná, tak bych se tak musela domluvit také. Takže žádná kovbojka. Tím, že nepojedu, můžu ochránit chovatele i sebe.

To, že lidi nedodržují opatření, je fakt. Oproti jaru je to velký rozdíl.

K politice se vyjadřovat nebudu. Nechci zabřednout do nechutné diskuze, zjevně máme diametrálně odlišné názory.

6.3.2021 13:56

Balu, je rozdíl, když tvrdíte jako fakt, že lidé nedodržují opatření (jistě pro to máte nějaké důkazy, aspoň tedy to, co občas proskočí médii, že, ale budiž), a pokud implicitně podsouváte druhou část toho tvrzení, tedy že díky tomu, že lidé nedodržují opatření, se nákaza koronavirem šíří nekontrolovaně v populaci.

Máte pro to nějaké podpůrné argumenty?

6.3.2021 14:20

Balu, je rozdíl, když tvrdíte jako fakt, že lidé nedodržují opatření (jistě pro to máte nějaké důkazy, aspoň tedy to, co občas proskočí médii, že, ale budiž), a pokud implicitně podsouváte druhou část toho tvrzení, tedy že díky tomu, že lidé nedodržují opatření, se nákaza koronavirem šíří nekontrolovaně v populaci.

Máte pro to nějaké podpůrné argumenty?

Jako že bych si fotila lidi, co ta opatření nedodržují, abych je mohla jako důkaz předložit na internetové diskuzi někomu, kdo si říká repta? Nespadla jste z jahody na znak?

Jak se podle vás virus šíří? Jedna zpěvačka za zenitem si myslí, že virus na nás někdo rozprašuje z letadla. Myslí si to i poslanec Volný... protože to psali na aeronetu...

6.3.2021 14:33
Šarina

XXX.XXX.243.72

Kdyby záleželo na mně, kdyby to bylo moje štěně, tak se s chovatelem domluvím, že si pro něj přijedu o týden později. Kdybych byla nemocná, tak bych se tak musela domluvit také. Takže žádná kovbojka. Tím, že nepojedu, můžu ochránit chovatele i sebe.

To, že lidi nedodržují opatření, je fakt. Oproti jaru je to velký rozdíl.

K politice se vyjadřovat nebudu. Nechci zabřednout do nechutné diskuze, zjevně máme diametrálně odlišné názory.

Nejde přece o týden! Ale o tři... čtyři.... pět?
A nejde o jedno štěně... o dvě.... o tři... ale třeba o celý početný vrh.
A třeba demoliční četu velké rasy.
Fakt myslíte, že to pro chovatele nebude problém????
A co když je třeba nemocný on?

Lidi nedodržují opatření, protože jim většinou nedávají smysl.
Říká se tomu ztráta důvěry.
---------

K politice ještě poslední přípodotek k tomu nouzovému stavu:
Další důvod, proč ho naše vláda tak potřebuje- víte, že v době nouzového stavu "stát může provizorně schválit užití vakcinace, která nebyla schválena EMA"???

No a hádejte, o co se teď v týdnu stalo?

"Předseda vlády požádal prezidenta republiky, aby se obrátil na prezidenta ČLR s žádostí o dodání čínské vakcíny Sinopharm. Pan prezident této žádosti vyhověl a napsal prezidentu ČLR. Podle zprávy velvyslanectví ČR v Pekingu se čínská strana rozhodla této žádosti okamžitě vyhovět...."
To vám cituju (pravýho) Ovčáčka!

Jestli vám se z nich nechce blinkat, tak mě jo.

6.3.2021 14:51
elisak

XXX.XXX.194.232

Právě. Nikdo neví jak dlouho to nakonec bude trvat.
Já si pro štěndo jela 20.2., takže jsem to stihla. Ale chovatelka měla v malém bytě 4 dospělé feny a 8 štěňat. Fakt si neumím představit kdyby je tam měla mít o x týdnů déle. Když takhle chovateli zůstane 1 nebo 2 štěňata, když si je zrovna majitelé nemůžou vyzvednout, tak to zas takový problém není. Ale tady těch 8?

6.3.2021 14:54
janaa

XXX.XXX.34.210

elisak napsal(a):

Právě. Nikdo neví jak dlouho to nakonec bude trvat.
Já si pro štěndo jela 20.2., takže jsem to stihla. Ale chovatelka měla v malém bytě 4 dospělé feny a 8 štěňat. Fakt si neumím představit kdyby je tam měla mít o x týdnů déle. Když takhle chovateli zůstane 1 nebo 2 štěňata, když si je zrovna majitelé nemůžou vyzvednout, tak to zas takový problém není. Ale tady těch 8?

Hlavně tolik štěňat ani nemůže chovatel socializovat, v tomhle věku už potřebujou něco jiného,než se jen motat "máme kolem sukně". Ona to je opravdu odůvodněná cesta a "péče o zvíře", štěně potřebuje do nové rodiny. A jak bylo napsáno,nejde o týden

6.3.2021 14:57

Jako že bych si fotila lidi, co ta opatření nedodržují, abych je mohla jako důkaz předložit na internetové diskuzi někomu, kdo si říká repta? Nespadla jste z jahody na znak?

Jak se podle vás virus šíří? Jedna zpěvačka za zenitem si myslí, že virus na nás někdo rozprašuje z letadla. Myslí si to i poslanec Volný... protože to psali na aeronetu...

Jedná se o virové respirační onemocnění.
Velikost virové partikule je cca 120 nm.
Které z dosud publikovaných nařízení vlády obsahuje něco, co zabrání tomu, abyste onemocněla?
Tedy které z bambilionu dosud vládou vypuštěných opatření je funkční?

Sorry jako, ale pokud opatření funkční není, je ztrátou časovou, ekonomickou a - bohužel - pro mnohé i ztrátou života - viz neposkytování zdravotní péče, pokud náhodou tedy nemáte covid...

6.3.2021 15:02

nehledě na to, že štěně ve věku 7/8 týdnů je něco zcela jiného než štěně 10/11 týdnů, a že zrovna tyto 3 týdny jsou ale secsakra vývojově důležité

6.3.2021 18:39
impact

XXX.XXX.28.194

Tak dneska vyzkoušeno.

Zájemci 270 km sem, cestou ani jedna kontrola. Cestou zpět je brali tady za městem na nájezdu na dálnici, ukázali papír, že byli na návštěvě psa na adopci z útulku a bez jakéhokoliv komentáře je pustili.

Já dneska služební cesta - odvoz psa do adopce - dva kraje, tři okresy, tam i zpět bez problémů. Resp. bez toho, že by mě někdo zastavil. Ale štos potvrzení jsem měla sebou.

6.3.2021 21:13

Balu, ještě jednou se vás ptám, jak vyhlášená opatření (kterákoliv) fungují proti šíření daného viru?
Doufám, že vás odpověď nebude zas až tak obtěžovat, když máte sílu a čas na to číst bulvár

6.3.2021 21:43

Balu, ještě jednou se vás ptám, jak vyhlášená opatření (kterákoliv) fungují proti šíření daného viru?
Doufám, že vás odpověď nebude zas až tak obtěžovat, když máte sílu a čas na to číst bulvár

Covid se šíří kapénkami přímým přenosem. Tudíž funguje neshromažďování, dodržování odstupu, omezení mobility. A zcela jistě funguje i bariéra pomocí respirátoru či roušek.

A za to, že jsme tam, kde jsme, že jsou rekordní počty nakažených, nemocných, zemřelých, za to můžeme poděkovat takovým, jako je majitel zmíněné restaurace a jeho hosté, těm, co kašlou na nošení roušek a respirátorů, těm, co ve své nabubřelosti nedodržují nic. V kombinaci s postupně převládající nakažlivější britskou mutací... Máme tu už i jihoafrickou mutaci. Holt někdo si tu dovolenou odepřít nemůže.

Vy to pochopit nechcete nebo nemůžete?

6.3.2021 21:54
impact

XXX.XXX.28.194

Covid se šíří kapénkami přímým přenosem. Tudíž funguje neshromažďování, dodržování odstupu, omezení mobility. A zcela jistě funguje i bariéra pomocí respirátoru či roušek.

A za to, že jsme tam, kde jsme, že jsou rekordní počty nakažených, nemocných, zemřelých, za to můžeme poděkovat takovým, jako je majitel zmíněné restaurace a jeho hosté, těm, co kašlou na nošení roušek a respirátorů, těm, co ve své nabubřelosti nedodržují nic. V kombinaci s postupně převládající nakažlivější britskou mutací... Máme tu už i jihoafrickou mutaci. Holt někdo si tu dovolenou odepřít nemůže.

Vy to pochopit nechcete nebo nemůžete?

Strach je mocný nástroj k ovládání...

6.3.2021 21:57

impact napsal(a):
Strach je mocný nástroj k ovládání...

Vy se nebojíte? Ne o sebe, ale o své blízké?

6.3.2021 22:04

Když myslíte.
Nejste virolog ani epidemiolog, sněte tedy dál.

A něco před sněním k zamyšlení, pokud to svedete:
Domácnosti i pracoviště jsou teď in, co se týče maximalizace přenosu nákazy, pokud by to ale bylo, jak říkáte, lidé v kolektivech, ať už domácích nebo pracovních, by padali jak kuželky (tím nemyslím, že by umírali,ale prostě by tou nemocí prokazatelně prošli).
Ale takhle to bohužel/naštestí není - pokud je někdo pozitivně testován, dost často se stává, že členové jeho domácnosti či spolupracovníci mají testy negativní a jsou i bez příznaků. To jde poměrně razantně proti vaší teorii, že všechno zachrání roušky, respirátory, odstupy a podobné bláboly, a kdo to nedodržuje, měl by platit jako mourovatý pokuty, až zčerná. Doma roušky nebo respirátory běžní lidé opravdu nenosí a na většině pracovišť si iluze opravdu taky nedělám - ono se to celou směnu nosit fakt nedá a ani by nemělo.
A pak jsou země, civilizované země, které přes všechna svá opatření s covidem dokážou koexistovat a společnost funguje, přes zavedená a často jen doporučená opatření nespějí k celostátnímu bankrotu a neumírá tam v přepočtu na počet obyvatel tolik lidí jako u nás. A funguje jim zdravotnictví i vzdělávání dětí.

Nejvyšší čas ta opatření nechat být. Ono to skutečně nefunguje.
Ale rozumím tomu, že třeba vám, balu, to vysvětlit nelze. Poměrně spolehlivě opakujete, co kde slyšíte nebo přečtete, ale nepřemýšlíte o tom.

6.3.2021 22:19

Na jaře byla taky tvrdá opatření,dodrzovalo se a v létě přišlo rozvolneni. Proč to ted nejde? Protože se plácá ode zdi ke zdi,jeden den je narizeno aby druhy den bylo zrušeno.Člověk čekal ze se od jara zakonodarci poučí a bude na podzim nachystany nějaký plán,jak to zvládat. A ono prd.Zákazy stíhají neuvěřitelné příkazy,heslo "spolu to zvladneme" uz ke otrepane,protože se neděje nic,co by lidem pomohlo. To se pak neni cemu divit...

6.3.2021 22:25
Šarina

XXX.XXX.243.72

Speciálně pro reptu a pro ty, kteří nerespektování nařízení považují za správné -
https://zivotvcesku.cz/na-vase-zdravi-daniel-hulka-se-pochlubil-snimkem-z-restaurace-dnes-mame-plno-rika-obsluha/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=536830&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=A2CdlrqBW1Z-202103061935

Moc se omlouvám, že nerozkliknu. Ale na takové bulvární blbiny (soudím podle obsahu odkazu) nemám čas. Jen mi vysvětlete, proč nějakou hospodou argumentujete v diskuzi, kde jde o vyzvednutí štěněte u chovatele?

6.3.2021 22:29

Když myslíte.
Nejste virolog ani epidemiolog, sněte tedy dál.

A něco před sněním k zamyšlení, pokud to svedete:
Domácnosti i pracoviště jsou teď in, co se týče maximalizace přenosu nákazy, pokud by to ale bylo, jak říkáte, lidé v kolektivech, ať už domácích nebo pracovních, by padali jak kuželky (tím nemyslím, že by umírali,ale prostě by tou nemocí prokazatelně prošli).
Ale takhle to bohužel/naštestí není - pokud je někdo pozitivně testován, dost často se stává, že členové jeho domácnosti či spolupracovníci mají testy negativní a jsou i bez příznaků. To jde poměrně razantně proti vaší teorii, že všechno zachrání roušky, respirátory, odstupy a podobné bláboly, a kdo to nedodržuje, měl by platit jako mourovatý pokuty, až zčerná. Doma roušky nebo respirátory běžní lidé opravdu nenosí a na většině pracovišť si iluze opravdu taky nedělám - ono se to celou směnu nosit fakt nedá a ani by nemělo.
A pak jsou země, civilizované země, které přes všechna svá opatření s covidem dokážou koexistovat a společnost funguje, přes zavedená a často jen doporučená opatření nespějí k celostátnímu bankrotu a neumírá tam v přepočtu na počet obyvatel tolik lidí jako u nás. A funguje jim zdravotnictví i vzdělávání dětí.

Nejvyšší čas ta opatření nechat být. Ono to skutečně nefunguje.
Ale rozumím tomu, že třeba vám, balu, to vysvětlit nelze. Poměrně spolehlivě opakujete, co kde slyšíte nebo přečtete, ale nepřemýšlíte o tom.

Já odborník nejsem. Jen vidím co se kolem děje. Vy zřejmě odbornice jste, a podle vašich příspěvků jistě víte mnohem lépe než vláda, co se má dělat. Tak to sem napište - to, co opravdu funguje, čím se sníží počet nakažených, nemocných a následně umírajících.

6.3.2021 22:30

Šarina napsal(a):
Moc se omlouvám, že nerozkliknu. Ale na takové bulvární blbiny (soudím podle obsahu odkazu) nemám čas. Jen mi vysvětlete, proč nějakou hospodou argumentujete v diskuzi, kde jde o vyzvednutí štěněte u chovatele?

Protože se diskuze tímto směrem posunula. Nevšimla jste si? To se v diskuzích dost často stává, že se časem posunou někam jinam, než bylo původní téma.

6.3.2021 22:40

Já odborník nejsem. Jen vidím co se kolem děje. Vy zřejmě odbornice jste, a podle vašich příspěvků jistě víte mnohem lépe než vláda, co se má dělat. Tak to sem napište - to, co opravdu funguje, čím se sníží počet nakažených, nemocných a následně umírajících.

Odpovědi naleznete ve vlákně o koronaviru.
Spousta lidí si tam dala práci a přispěla do diskuze i svými profesními znalostmi.
Ale - pokud vím - nepřispívá tam nikdo, kdo má skutečnou pravomoc ohledně "pandemie" celorepublikově rozhodovat.
Pokud chcete proniknout na takovou úroveň, obracejte se na svého poslance či přímo na vládu či prezidenta.

Přeji hodně štěstí

6.3.2021 22:55

Odpovědi naleznete ve vlákně o koronaviru.
Spousta lidí si tam dala práci a přispěla do diskuze i svými profesními znalostmi.
Ale - pokud vím - nepřispívá tam nikdo, kdo má skutečnou pravomoc ohledně "pandemie" celorepublikově rozhodovat.
Pokud chcete proniknout na takovou úroveň, obracejte se na svého poslance či přímo na vládu či prezidenta.

Přeji hodně štěstí

Takovou nějakou odpověď jsem od vás čekala. Kritiky plná ústa, tedy klávesnice, ale sama řešení nemáte.

6.3.2021 23:25

Ano, jsem líná znova psát, co je ve vlákně vedle, a vy jste líná si cokoliv dohledat. Tomu se říká patová situace

Mohla byste si ale v rámci mentálního cvičení alespoň představit, že řada jiných lidí není z HO tak nadšená jako vy nebo prostě díky své profesi režim HO akceptovat nemůže. A trochu si poodhalit oči skryté pod závojem nevědomosti ohledně toho, co vše je vlastně v nouzovém stavu možné, proč ho pořád dokola máme a komu je tento režim primárně ku prospěchu.

6.3.2021 23:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Nechci být ošklivá, ale opravdu je nutné zasvinit další vlákno hádáním o covidu?

7.3.2021 06:18
impact

XXX.XXX.28.194

Já rozhodně covid nepopírám a myslím si, že všechny zásadní opatření i dodržuji. Nicméně mi strašně vadí, jak jsou lidi doslova paralyzovaní strachem.. Strachem, který někdo záměrně vytváří, aby schoval věci, které se teprve stanou a rozhodně se nám nebudou líbit.

7.3.2021 09:39

Ne. Sestra s rodinou už měla, polovina kolegů v práci taky - všichni průběh mírný až střední. Asi mám štěstí.

7.3.2021 09:46

impact napsal(a):
Já rozhodně covid nepopírám a myslím si, že všechny zásadní opatření i dodržuji. Nicméně mi strašně vadí, jak jsou lidi doslova paralyzovaní strachem.. Strachem, který někdo záměrně vytváří, aby schoval věci, které se teprve stanou a rozhodně se nám nebudou líbit.

Přesně tak. Začíná to být až nechutné, co někteří vyvádějí. Lidi, kteří covid prodělali, jsou ve firmách vylučováni z kolektivu, jak kdyby snad byli prašiví nebo co.

7.3.2021 09:54
Štefan1

XXX.XXX.208.238

Ne. Sestra s rodinou už měla, polovina kolegů v práci taky - všichni průběh mírný až střední. Asi mám štěstí.

Taky jsem měl štěstí na mírný průběh a v mém okolí nikdo nezemřel, ale to štěstí všichni neměli. Už jsem to psal jinde - za loňský rok 10 000 mrtvých, za leden téměř dalších 10 000, teď to nesleduji.

Dodržuji opatření - kvůli sobě, svým blízkým i těm ostatním. Říká se tomu ohleduplnost. Dnes asi dost nemoderní pojem.

7.3.2021 10:09
Terven

XXX.XXX.110.191

Já se omlouvám, že ještě trochu zaplevelím odběr štěňat...
Člověk by musel žít trvale paralyzován strachem a to nejde. Bojím se o svoje blízké, ale ačkoliv covid momentálně přitvrdil a průběhy jsou horší, pořád víc je zřejmě ohrožuje automobilový provoz - jezdí hodně autem.
Roste kriminalita, denně řídí a bourá někdo pod vlivem alkoholu nebo drog, loupí se a krade.
Bojím se i o jejich budoucnost, životní prostředí jde do kopru, ekonomika jde taky do kopru.
Bojím se taky o svoje psy, člověk už neví, kam by s nima šel, aby je to nestálo život. Ve městě jsou návnady s napínáčkama, v přírodě karbofuran, stutox a divočáci. Plus bezprizorní agresoři všude.
Včera u nás napadl divočák člověka přímo ve městě. Takže nás nezachrání ani chůze v parku na vodítku.
Z toho mi vychází, že se z tohu buď můžu zbláznit anebo se na to vykašlat a žít, dokud to jde.
Kdesi jsem četla - už to nedohledám- že paradoxně nejintenzivnější pocity štěstí zažívali domorodci, kteří byli téměř trvale ohrožováni kmeny sousedními a nevěděli dne ani hodiny. Něco na tom bude.

7.3.2021 10:21

Štefan1 napsal(a):
Taky jsem měl štěstí na mírný průběh a v mém okolí nikdo nezemřel, ale to štěstí všichni neměli. Už jsem to psal jinde - za loňský rok 10 000 mrtvých, za leden téměř dalších 10 000, teď to nesleduji.

Dodržuji opatření - kvůli sobě, svým blízkým i těm ostatním. Říká se tomu ohleduplnost. Dnes asi dost nemoderní pojem.

Musíte vzít v úvahu i to, že neumřeli přímo na covid. Nepopírám, že jim ten covid ke smrti pomohl, to vůbec ne.

Jinak si myslím, že ta opatření tady nikdo nemá problém dodržovat. Taky dodržuju a pokud nemusím, radši nikam nechodím. Ale komu ublíží, když v lese, kde není ani noha, překročím hranici katastru? Nakazím něčím srnky? Nebo ptáky?

7.3.2021 10:25

Terven napsal(a):
Já se omlouvám, že ještě trochu zaplevelím odběr štěňat...
Člověk by musel žít trvale paralyzován strachem a to nejde. Bojím se o svoje blízké, ale ačkoliv covid momentálně přitvrdil a průběhy jsou horší, pořád víc je zřejmě ohrožuje automobilový provoz - jezdí hodně autem.
Roste kriminalita, denně řídí a bourá někdo pod vlivem alkoholu nebo drog, loupí se a krade.
Bojím se i o jejich budoucnost, životní prostředí jde do kopru, ekonomika jde taky do kopru.
Bojím se taky o svoje psy, člověk už neví, kam by s nima šel, aby je to nestálo život. Ve městě jsou návnady s napínáčkama, v přírodě karbofuran, stutox a divočáci. Plus bezprizorní agresoři všude.
Včera u nás napadl divočák člověka přímo ve městě. Takže nás nezachrání ani chůze v parku na vodítku.
Z toho mi vychází, že se z tohu buď můžu zbláznit anebo se na to vykašlat a žít, dokud to jde.
Kdesi jsem četla - už to nedohledám- že paradoxně nejintenzivnější pocity štěstí zažívali domorodci, kteří byli téměř trvale ohrožováni kmeny sousedními a nevěděli dne ani hodiny. Něco na tom bude.

O tom divočákovi jsem četla...nevím teda okolnosti, ale vzhledem k tomu, že dcera v Plzni bydlí, tak nevím, zda bych jí neměla pořídit nějakej paralyzér...nevím, jestli by to na divočáka vůbec účinkovalo, ale třeba to praskání a výboj odradí.

To jí furt údílím "bezpečnostní rady" i když je dospělá, pořídila jsem jí alespoň kasr, aby nechodila neozbrojená....bydlí v centru a teď koukám, že nakonec jí tam budou honit ještě divočáci

7.3.2021 10:39
Terven

XXX.XXX.110.191

Musíte vzít v úvahu i to, že neumřeli přímo na covid. Nepopírám, že jim ten covid ke smrti pomohl, to vůbec ne.

Jinak si myslím, že ta opatření tady nikdo nemá problém dodržovat. Taky dodržuju a pokud nemusím, radši nikam nechodím. Ale komu ublíží, když v lese, kde není ani noha, překročím hranici katastru? Nakazím něčím srnky? Nebo ptáky?

Přesně to jsem si včera říkala. Ještě bych možná byla schopná pochopit kontrolování lidí v autech. Pochopila jsem, že jim jde o snížení mobility obyvatel, dobrá. V autě jde dost blbě překročit hranice okresu omylem.
Ale na těch vycházkách je to na palici a nikdo mi to nevymluví. I když se člověk doma podívá na hranici katastru, v přírodě stejně nepozná, kudy přesně vede, leda by na to měl apku v mobilu a při překročení by mu to píplo. Hlavně nechápu smysl - čemu jako člověk pomůže, když se támhle u toho pařezu otočí a půjde zpět.
Dokonce jsem zaznamenala, že některé obce lidem natáhly v lese igelitové pásky pro snažší orientaci, kam až mohou
A mimochodem, došlo přesně k tomu, co jsem předvídala. Chodím se psy do přírody skoro denně. To, co jsem viděla včera, se s minulým víkendem, kdy nařízení ještě neplatilo, vůbec nedalo srovnat. V příměstských lesích a polích se valily davy lidí, bylo jich minimálně třikrát tolik než obvykle. To fakt ty tvůrce opatření nenapadlo, že tímhle docílí přesný opak toho, co chtěli? Lidi prostě ven půjdou, nedivím se jim - no a když se nerozptýlí za hranice katastru, tak se ve městech ušlapou.

7.3.2021 10:46
Terven

XXX.XXX.110.191

O tom divočákovi jsem četla...nevím teda okolnosti, ale vzhledem k tomu, že dcera v Plzni bydlí, tak nevím, zda bych jí neměla pořídit nějakej paralyzér...nevím, jestli by to na divočáka vůbec účinkovalo, ale třeba to praskání a výboj odradí.

To jí furt údílím "bezpečnostní rady" i když je dospělá, pořídila jsem jí alespoň kasr, aby nechodila neozbrojená....bydlí v centru a teď koukám, že nakonec jí tam budou honit ještě divočáci

Hele, já taky nevím podrobnosti. Každopádně se to stalo fakt v civilizaci, tohle je kultivovanej park, chodí tam rodiny s dětma...
Jedna osoba v komentářích na fb psala, že to prase viděla cca hoďku před útokem zmateně lítat mezi Radčicema a Skvrňanama. Muselo mít evidentně problém a útočilo zřejmě ze zoufalství.
Kanec není pes, tam bych se bála, že pepřák nebo paralyzér ho ještě víc vyděsí a bude bojovat o to víc. Kdesi jsem četla, že rozhodně není dobrý zkoušet prase zastrašit, spíš se chovat tak, aby nemělo pocit ohrožení - tj. utíkat od něj, přikrčit se apod.

7.3.2021 10:50

Terven napsal(a):
Přesně to jsem si včera říkala. Ještě bych možná byla schopná pochopit kontrolování lidí v autech. Pochopila jsem, že jim jde o snížení mobility obyvatel, dobrá. V autě jde dost blbě překročit hranice okresu omylem.
Ale na těch vycházkách je to na palici a nikdo mi to nevymluví. I když se člověk doma podívá na hranici katastru, v přírodě stejně nepozná, kudy přesně vede, leda by na to měl apku v mobilu a při překročení by mu to píplo. Hlavně nechápu smysl - čemu jako člověk pomůže, když se támhle u toho pařezu otočí a půjde zpět.
Dokonce jsem zaznamenala, že některé obce lidem natáhly v lese igelitové pásky pro snažší orientaci, kam až mohou
A mimochodem, došlo přesně k tomu, co jsem předvídala. Chodím se psy do přírody skoro denně. To, co jsem viděla včera, se s minulým víkendem, kdy nařízení ještě neplatilo, vůbec nedalo srovnat. V příměstských lesích a polích se valily davy lidí, bylo jich minimálně třikrát tolik než obvykle. To fakt ty tvůrce opatření nenapadlo, že tímhle docílí přesný opak toho, co chtěli? Lidi prostě ven půjdou, nedivím se jim - no a když se nerozptýlí za hranice katastru, tak se ve městech ušlapou.

U nás včera davy lidí, všichni chodí po cestě, asi aby tu hranici katastru náhodou nepřekročili. Takže já radši tu hranici katastru překročím, abych se s nimi nemusela potkat. Prostě to opatření je fakt nelogické.

7.3.2021 10:58

"To, co jsem viděla včera, se s minulým víkendem, kdy nařízení ještě neplatilo, vůbec nedalo srovnat. V příměstských lesích a polích se valily davy lidí, bylo jich minimálně třikrát tolik než obvykle. "
na našem katastru, na určité trase, jsem včera potkala lidu tak o 80% MÉNĚ než jinou obvyklou sobotu! ....a auto žádné!
funguje to, jupí

7.3.2021 11:07
Terven

XXX.XXX.110.191

"To, co jsem viděla včera, se s minulým víkendem, kdy nařízení ještě neplatilo, vůbec nedalo srovnat. V příměstských lesích a polích se valily davy lidí, bylo jich minimálně třikrát tolik než obvykle. "
na našem katastru, na určité trase, jsem včera potkala lidu tak o 80% MÉNĚ než jinou obvyklou sobotu! ....a auto žádné!
funguje to, jupí

Chtěla jsem k tomu příspěvku dopsat, že na vesnici to samozřejmě bude jiné, protože jsem čekala, že se někdo ozve.
Ale tak...asi ta skrumáž bude trochu o něčem jiném kolem statisícových měst a ve vaší obci, ne? Hlavně těch kontaktů tam bude xx násobně víc než u vás mimo opatření- a o to by mělo jít.

7.3.2021 11:26

Tak jsem včera koukala na zprávy, kolik lidí se špacírovalo po pražské náplavce....prý "někdo nemá roušky" já jich viděla docela dost bez ochrany......lidu hafec hlava na hlavě....já chápu, že člověk když jehezky asi nechce sedět doma, ale tyhle "profláklé" lokality tomu omezení kontaktů asi úplně nepomůžou.......ale to není to, co chci říct.

Nejhorší opatření od začátku epidemie, které se mě opravdu bytostně dotýká je zavření některých dětských hřišť...u nás tedy uzavřen celý park......je to na pytel, protože Jack už zvládne prochajdy jen kolem komína....naší druhou krátkou trasu ještě pokrývá led, protože je u lesa...

Na druhou stranu vím, jak to ve zmiňovaném parku vypadá, když je hezky........je tam narváno.....

7.3.2021 17:30
impact

XXX.XXX.28.194

Terven napsal(a):
Chtěla jsem k tomu příspěvku dopsat, že na vesnici to samozřejmě bude jiné, protože jsem čekala, že se někdo ozve.
Ale tak...asi ta skrumáž bude trochu o něčem jiném kolem statisícových měst a ve vaší obci, ne? Hlavně těch kontaktů tam bude xx násobně víc než u vás mimo opatření- a o to by mělo jít.

Tak kolem naší obce (5500 lidí) jsem potkala víc lidí, jak potkám za celej rok. Některý jejich psy jsem neviděla nikdy v životě. 🤣

Přidejte reakci

Přidat smajlík