147258

XXX.XXX.1.239
Dobrý den,
přemýšlím o pořízení dalšího psa. Konktrétně MUDI, ale je tady háček studuji v Praze, teda teď momentálně ne, ale ještě mám 3 roky studovat. Jelikož se chystám na zoorehabilitaci, tak by mi psa na koleji povolili, ale pořád si nejsem jistá, jestli to pro toho psa nebude moc náročné cestovat mezi Prahou a mým domoven. Cesta trvá veřejnou dopravou asi 3 hodiny autem asi hodinu a půl.
Nemá někdo podobnou zkušenost? Jak to váš pes zvládal?
147258
napsal(a):
Dobrý den,
přemýšlím o pořízení dalšího psa. Konktrétně MUDI, ale je tady háček studuji v Praze, teda teď momentálně ne, ale ještě mám 3 roky studovat. Jelikož se chystám na zoorehabilitaci, tak by mi psa na koleji povolili, ale pořád si nejsem jistá, jestli to pro toho psa nebude moc náročné cestovat mezi Prahou a mým domoven. Cesta trvá veřejnou dopravou asi 3 hodiny autem asi hodinu a půl.
Nemá někdo podobnou zkušenost? Jak to váš pes zvládal?
Pokud je pes pevný v povaze, tak to zvládá v pohodě - já jsem se psem taky jezdila busem do školy Brno-Praha a pak ještě metrem a dalším busem...
Ale teda byl už dospělý, takže vydržel celou cestu bez přestávky na venčení. Se štěnětem je tohle reálné jedině autem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jezdila jsem se psem i sedmihodinové cesty hromadnou. Nikdy s tím nebyl sebemenší problém (pokud nepočítáte to, že např. Praha-Ostrava člověk s tím psem prosedí v prostoru u WC, protože vlak je narvanej, a celou tu dobu neustále uhýbá lidem chodícím na záchod a hlídá, aby nešlápli na žádnou část psa, za 2 hodiny to bylo třeba 20 lidí ).
Ale taky už byl dospělý, takže čistotnost bez problémů.
Než si našetříte a narodí vhodné štěně Mudiny, budete mít pravděpodobně vystudováno.
Já osobně bych si štěně, které sice můžu mít ve škole, ale někde v kotci, nepořídila. Pořídila bych si ho třeba teď, abych ho vychovala a trošku vycvičila a po návratu do školy by se jako puberťák učilo novým věcem, cesta, kotec, škola, Praha, ......
No protože nejsou štěňata vůbec, natož vhodná Mudina, vracím se k první větě....
147258

XXX.XXX.1.239
Spolubydlící, co jsme bydleli na buňce, měla psa normálně na pokoji. Našetřeno mám. Psa plánuju až tak za rok, dva. Podle toho, jestli nějakou vhodnou Mudinu pro agility najdu a právě se mi líbí i ta možnost trénovat v Praze, proto nad tím takhle přemýšlím.
Děkuji všem za reakce.